jukot 05.02.08, 07:50 ...czy to jaks nowa prowokacja , czy po prostu glupota.Od wczoraj nie ma nikogo, kto poprawilby <Stacha> na <Stracha>. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etrade Re: Polacy o Żydach przed "Stachem" 05.02.08, 08:31 Czy w ogóle jest tam ktoś odpowiedzialny za ten portal??? Takiego oczywistego błędu nie ma kto poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktywny Geniusz Grossa 05.02.08, 08:47 Pisarz z - delikatnie mówiąc - małym poważaniem w środowisku historyczny tworzy wątpliwej jakości literaturę niby faktu i w ciągu kilku dni staje się wielkim autorem dzieła sztuki. Wypada mi pogratulować :-))) To jednak osiągnięcie u schyłku życia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gribbo Strach na deskach teatru 05.02.08, 09:23 Już wkrótce na scenie krakowskiej Łaźni Nowej będzie można obejrzeć spektakl na podstawie STRACHu! Idę na 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A nie lepiej posłuchać bezposrednich relacji? 05.02.08, 09:38 gribbo napisał: > Już wkrótce na scenie krakowskiej Łaźni Nowej będzie można obejrzeć spektakl na > podstawie STRACHu! Idę na 100%! Może i warto iść. Chociaz moim zdaniem lepiej jest posłuchac bezposrednich relacji swiadków- jeszcze zyja. Na mnie niesamowite wrażenie zrobila opowieść pewnej starszej pani o tym jak Niemiec pilnujacy pracujacych przy linii energetycznej Żydów zastrzelił wiejska kobietę , która chciała podac więźnim bańkę z mlekiem. Polska była jedynym krajem , w którym za pomoż Żydom groziła kara smierci. Ciekawe czy w tym spektaklu bedzie to powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
europejczyk21 Re: A nie lepiej posłuchać bezposrednich relacji? 07.02.08, 04:53 remik.bz napisał: > Polska była jedynym krajem , w którym za pomoż Żydom groziła kara > smierci. > Ciekawe czy w tym spektaklu bedzie to powiedziane. Bądź pewien - nie. Tu nie o prawdę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
angrychair Re: Strach na deskach teatru 05.02.08, 09:40 Tak to prawda! Słyszałem też, że to bardzo ciekawy projekt zainspirowany książką Grossa, pokazujący w jednym spektaklu wizję trzech reżyserów: Pawła Passini, Piotra Ratajczaka i Łukasza Witt-Michałowskiego. Bardzo jestem ciekaw tej sztuki. Jestem pewien, że krakowska Łaźnia Nowa znowu nie zawiedzie i sprowokuje nas do dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Strach na deskach teatru 07.02.08, 03:38 Za 3 miesiace powtorza sondaz, jak sie okaze ze "pranie mozgow Polakom" i wpajanie im winy nie poskutkowalo w 100% to Gro$$ ma zapewnine zlecenie na "STRACH II".Po kazdym takim artykule o sondazu, czy recenzujacym Strach, Jedwabne, Malowanego Ptaka,Mary - Koszmary zastanawiam sie jak to sie dzieje ze my w Polsce mamy takich "ZAINTERESOWANYCH naszymi SUMIENIAMI " dziennikarzy i media? Czy czytajac prase angielska slyszymi nawolywania w prasie obywateli Brytyjskich do robienia rachunkow sumienia za zbrodnie Anglikow na tubylcach i Indiach, Afryce,za utworzenie pierwszych na Swiecie OBOZOW KONCENTRACYJNYCH? We Francji za morderstwa i kolonizacje w Afryce? Czy Belgowie i Holendrzy slysza cos na temat win w propagowaniu i opracowaniu rasistowskich norm w ocenie grup etnicznych w Afryce? Czy bialych Amerykanow wzywa sie do rachunku sumienia na temat ludobojstwa Indian? Jak czesto w USA pojawiaja sie ksiazki na temat handlu niewolnikami uprawiane przez Zydow? Jak czesto debaty TV poswiecane sa tematowi niewolnictwa? Jak duzo mlody Niemiec dowiaduje sie z prasy na temat zbrodni niemieckich w czasie II WS,poza Holocaustem Zydow ktory jest obowiazkowy? Nie ma na Swiecie drugiego takiego kraju jak Polska, ktory by byl tak atakowany,szkalowany, ktoremu odbierano by dume narodowa w perfidny sposob wmawiania win i niedolegostwa przez"swoje wlasne media" Tego typu media w Anglii, Francji,Holandii, Belgi,Rosji,USA,Izraelu, Niemczech wsadzono by na taczki i na smietnik na Alaske wywiezli. W tych wszystkich krajach, ktorych zachowanie w przeszlosci zalewalo Swiat cierpieniami i smiercia milionow ludzi, okupacjami, niewolnictwem,ponizaniem, wyzyskiem,wpaja sie mlodym ludziom "I am proud to be English"itd. Jestem dumny ze jestem Anglikiem, Francuzem, Niemcem itd.Natomiast o GRZECHACH z przeszlosci,zbrodniach przeciw ludzkosci, nieporownywalnie wiekszych od jakichkolwiek Polskich "wspomina sie tylko polgebkiem,w momencie przyparcia do sciany.W Polsce do pisania i nawolywania do rachunkow sumiena za grzechy z przeszlosci prawdziwe czy domniemanie mamy setki PELNOETATOWCOW ze "zdolnosciami detektywow" niezwyklych i niestrudzonych, zadnych sensacji na temat naszego barbarzynstwa, okrucienstwa przeciw Zydom, Ukraincom, Niemcom itd.Ktorych jedynym celem jest pokazanie nam jak wstretnym narodem jestesmy, aby mlode pokolenie nie wazylo sie "BYC DUMNYM ZE SA POLAKAMI" Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Strach na deskach teatru 07.02.08, 04:02 marysia57 napisała: >...Ktorych jedynym celem jest pokazanie nam jak wstretnym > narodem jestesmy, aby mlode pokolenie nie wazylo sie "BYC DUMNYM > ZE > SA POLAKAMI" Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Strach na deskach teatru 08.02.08, 05:21 Za 3 miesiace powtorza sondaz, jak sie okaze ze "pranie mozgow Polakom" i wpajanie im winy nie poskutkowalo w 100% to Gro$$ ma zapewnine zlecenie na "STRACH II".Po kazdym takim artykule o sondazu, czy recenzujacym Strach, Jedwabne, Malowanego Ptaka,Mary - Koszmary zastanawiam sie jak to sie dzieje ze my w Polsce mamy takich "ZAINTERESOWANYCH naszymi SUMIENIAMI " dziennikarzy i media? Czy czytajac prase angielska slyszymi nawolywania w prasie obywateli Brytyjskich do robienia rachunkow sumienia za zbrodnie Anglikow na tubylcach i Indiach, Afryce,za utworzenie pierwszych na Swiecie OBOZOW KONCENTRACYJNYCH? We Francji za morderstwa i kolonizacje w Afryce? Czy Belgowie i Holendrzy slysza cos na temat win w propagowaniu i opracowaniu rasistowskich norm w ocenie grup etnicznych w Afryce? Czy bialych Amerykanow wzywa sie do rachunku sumienia na temat ludobojstwa Indian? Jak czesto w USA pojawiaja sie ksiazki na temat handlu niewolnikami uprawiane przez Zydow? Jak czesto debaty TV poswiecane sa tematowi niewolnictwa? Jak duzo mlody Niemiec dowiaduje sie z prasy na temat zbrodni niemieckich w czasie II WS,poza Holocaustem Zydow ktory jest obowiazkowy? Nie ma na Swiecie drugiego takiego kraju jak Polska, ktory by byl tak atakowany,szkalowany, ktoremu odbierano by dume narodowa w perfidny sposob wmawiania win i niedolegostwa przez"swoje wlasne media" Tego typu media w Anglii, Francji,Holandii, Belgi,Rosji,USA,Izraelu, Niemczech wsadzono by na taczki i na smietnik na Alaske wywiezli. W tych wszystkich krajach, ktorych zachowanie w przeszlosci zalewalo Swiat cierpieniami i smiercia milionow ludzi, okupacjami, niewolnictwem,ponizaniem, wyzyskiem,wpaja sie mlodym ludziom "I am proud to be English"itd. Jestem dumny ze jestem Anglikiem, Francuzem, Niemcem itd.Natomiast o GRZECHACH z przeszlosci,zbrodniach przeciw ludzkosci, nieporownywalnie wiekszych od jakichkolwiek Polskich "wspomina sie tylko polgebkiem,w momencie przyparcia do sciany.W Polsce do pisania i nawolywania do rachunkow sumiena za grzechy z przeszlosci prawdziwe czy domniemanie mamy setki PELNOETATOWCOW ze "zdolnosciami detektywow" niezwyklych i niestrudzonych, zadnych sensacji na temat naszego barbarzynstwa, okrucienstwa przeciw Zydom, Ukraincom, Niemcom itd.Ktorych jedynym celem jest pokazanie nam jak wstretnym narodem jestesmy, aby mlode pokolenie nie wazylo sie "BYC DUMNYM ZE SA POLAKAMI" Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Strachy na Lachy 05.02.08, 10:07 Tan Grossik to niezly bajkopisarz, ale juz za stary jestem zeby czytac takie strachy na lachy. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Polacy o Żydach przed "Stachem" 05.02.08, 10:57 jukot napisał: > ...czy to jaks nowa prowokacja , czy po prostu glupota.Od wczoraj nie ma > nikogo, kto poprawilby <Stacha> na <Stracha>. Akuratnie Stach czy Strach to sprawa mało istotna. Zastanawiające jest to że autor ksiązki nie pokusił się o sprawdzenie ile żydów z tego zabitego po wojnie tysiąca było urzędnikami, agentami czy TW Urzędu Bezpieczeństwa Narodowego. Podejrzewam że około 95%. A coś na ten temat mogę powiedzieć bo chociaż byłem wówczas dzieckiem to czasy te w dużej mierze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Giertych przez 10 tak Żydów nie obŻydził co Gros 05.02.08, 19:19 Brawo Gros brawo Michnik puuu Szachter ,prawdziwi mędrcy syjonu ! Giertychowi i jego bandzie z WSI nie udało się przez tyle lat tak mocno zniechęcić Polaków do Żydów co wam ! przez dwie zakłamane książki i jedną zakłamaną Gazete BRAWO ! Przeczyczytajcie mośki przedmowe do "Main Kampf" autorstwa samego Adolfa..za co on Żydów znienawidził po piewszej wojnie i kapitulacji Niemiec ?............ Ja wierze że Adolf pisze szczerze i powiem więcej uwarzam że kapral Hitler miał prawo czuć się rozgoryczony i zdradzony przez swych starszych w wierze "sąsiadów" Żyby niebyło nie dopowiedzeń i insynuacji pod mym adresem, potępiam Hitlerowskie ludobujstwo a Madagaskar był by dla nich znacznie lepszy.....ale nie wiem czy dla murzynów i lemurów Odpowiedz Link Zgłoś