s.k.i.n-pl 08.02.08, 17:12 czy ktoś wie co sie stało z tymi strajkujcymi lekarzami i pielegniarkami? ich los nikogo tak naprawdę nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.k.i.n-pl Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 17:13 hm.. na dzień ddobry czy raczej na dobry wieczor admini pogroizili mi baną.. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 gdyby jeszcze zwolnil dyrektora 08.02.08, 18:25 to szpital od dawna przynosilby zyski Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant A taki Religa po objeciu koryta 08.02.08, 17:19 z nadania PiSkomuny przyznał swojej fundacji na dzień dobry 30 mln złotych wykorzystując funkcje ministra. Obecnie dzieki Ziobrzydacji jego synek moze dostać stołek "mordercy" Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 17:51 Pewnie wyjechali na wyspy, gdzie doceniono ich kunszt, pracowitosc i uczciwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 18:13 w Polsce nie doceniono, powiadasz? czyli szpital ma być dla lekarzy i pielegniarek, a pacjenci to tak przy okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
gg92 Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 18:12 Bardzo dobrze facet zrobił. Aby wogóle uratować szpital trzeba było kilku radykalnych cięć. Bardzo mi żal zwolnionych ale lepiej zwolnić część niż doprowadzić do ostatecznego upadku i puścić na zieloną trawkę wszystkich. Podoba mi się że facet nie ugiął się pod jarzmem telewizyjnych wzruszo-spektakli. A personel szpitalny często pozostawia wiele do życzenia i ten gość to widzi. Płaci za pracę nie za marudzenie. Oby więcej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.ajka49 Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 18:13 Aż się chce czytać, bo nigdzie nie ma lekko. Osobowość dyrektora to odrębna sprawa, ważna jest skuteczność. Można zrobić wiele w każdej sytuacji, trzeba tylko chcieć. Ktoś tu pyta co się stało z tymi, którzy odeszli. Czy ktoś pytał co się dzieje z ludźmi, którzy pracowali w PGR-ach? Tam nie było wykształconych, zaradnych, gotowych na nowe czasy, ale jakoś nie słychać o masowym pomorze.Rozpadło się zło skupione w jednym miejscu, bieda, alkoholizm. Ludzie przetrwali bez wsparcia, obrony związkowców, strajków, bo kogo by to obchodziło? Jest wiele patologii w opiece medycznej, każdy to wie. Ale są sposoby na wybrnięce, nawet likwidację, nawet jesli coś jest państwowe. Można tego człowieka krytykować, tylko też pomyśleć, że oddał siebie takim jaki jest, by ludziom, głównie pacjentom było lepiej. Nie znam tego człowieka, ale szczerze podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaszm Mnie to nie obchodzi 08.02.08, 18:19 Moja skladka nie jest na to zeby zapewniac zbednym osobom zatrudnienie tylko na to zeby zapewnic mi opieke zdrowotna. Trzeba zrozumiec ze szpitale sa dla PACJENTOW nie dla LEKARZY i PIELEGNIAREK Odpowiedz Link Zgłoś
smart04 Re: Mnie to nie obchodzi 08.02.08, 23:37 Twoja składka może zapewnić Ci jedynie samoopiekę,zwłaszcza że uważasz lekarzy i pielęgniarki za zbędne osoby w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
convenient Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 18:33 podstawowa sprawa dla rozwiazania wielu problemow szpitali to znalezienie dobrego menagera ktory kieruje sie dobrem pacjeta i calej spolecznosci a nie tylko lekarzy i pielegniarek ktorzy sa wazni ale tylko jako czesc systemu powinni zarabiac dobre pieniadze ale tylko wtedy gdy sa mozliwosci ich wypracowania Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 21:47 polscy lekarze są najgorsi w UE - pracują 15 razy mniej wydajnie niż lekarze w Wielkiej Brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.tatarski Re: Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 22:50 Polscy lekarze są najgorsi w UE - pracują 15 razy mniej wydajnie niż lekarze w Wielkiej Brytanii, a polscy robotnicy pewnie są 30 mniej wydajni niż angielscy ? Aron2004 - chłopie! - nie pisz ewidentnych głupot o czymś, o czym jak widać nie masz zielonego pojęcia ! Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Strajkujcie sobie, ile chcecie 08.02.08, 23:25 aron2004 napisał: > polscy lekarze są najgorsi w UE - pracują 15 razy mniej wydajnie niż > lekarze w Wielkiej Brytanii Cóz za dziwne uogólnienie. Jeden człowiek pracuje bardziej wydajnie inny mniej i nie sadzę, zeby to miało coś wspólnego z krajem, z którego pochodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Strajkujcie sobie, ile chcecie 09.02.08, 00:18 aron, Nie lubisz lekarzym, wszyscy na forum GW juz to wiedza; nie wiem, czym cie tak skrzywdzili, ale wali mnie to rowno. Wiem rowniez, ze wypisujesz na ich temat najgorsze, wyssane z palca bzdury. Tylko ze widzisz, bredzisz tak bardzo, ze nikt juz nie traktuje sie powaznie. -- f. Piekna jest bezradnosc pisowszcziny. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Strajkujcie sobie, ile chcecie 09.02.08, 00:20 > nikt juz nie traktuje sie powaznie Mialo byc: nikt juz nie traktuje CIE powaznie. -- f. Piekna jest bezradnosc pisowszcziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mo25 polska to chory kraj 08.02.08, 23:56 znam dyrektora ktory tez wyprowadzil szpital z dlugow, zreformowal, remontowl i dzieki swojej i zespolu ciezkiej pracy wypracowal duza rezerwe finansowa..... i co ? jak tylko stala sie to atrakcyjna placowka podziekowano mu za wspolprace i na jego miejsce wskoczyl kolega kolegi ktory zdazyl rozlozyc juz pare poprzednich miejsc pracy... jak dlugo w polsce takich ludzi z sukcesami nie bedzie sie doceniac a kolesie partacze beda obejmowac placowki ochrony zdrowia, dopuki nie wprowadzi sie wlasnej odpowiedzialnosci finansowej za pelnione funkcje doputy ten system przyjmie kazde dodtkowe (z naszych podatkow) pieniadze i je przepieknie zmarnuje ..... Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 mnie to nie interesuje 09.02.08, 00:14 s.k.i.n-pl napisał: > czy ktoś wie co sie stało z tymi strajkujcymi lekarzami i > pielegniarkami? ich los nikogo tak naprawdę nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
tytan38 Strajkujcie sobie, ile chcecie 09.02.08, 18:30 Mało mamy takich herosów,którzy nie trwonią pieniędzy,a dbają o swoje miejsce pracy,jak o własny dom,a personel chcą mieć też dobry,bo wielu jest takich pracowników którzy idą do pracy po to by odbębnić swoją pracę i do domu,a płaca ma być czy się stoi, czy się leży i tak się należy,zrobił porządek ma ludzi których potrzeba,tak trzymać,będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Toczy się gdzieś w tle 11.02.08, 12:23 zycie prywatne to tylko dodatek do zycia zawodowego? Hmm, nie sadze zeby byla to postawa godna propagowania przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka9 Re: Toczy się gdzieś w tle 16.02.08, 17:17 Coś podejrzanie różowo to brzmi. Kochany dyrektor, zwolnił bo musiał i my to rozumiemy. Szyte grubymi nićmi. Odpowiedz Link Zgłoś