ajmax 13.02.08, 07:07 Jakoś nie dziwi mnie punkt widzenia tych młodych Islandczyków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goborrr Re: Groza polska 13.02.08, 07:57 Przecież na wyspy wyjechała "polska elita"... sami najlepsi... nie rozumiem o co tym islandczykom chodzi... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 09:39 Jaka dyskriminacja? Czym sie ta policja zajmuje? Polacy kradna? Wiecej niz Isalndczycy? WIadomo ze pelno tam zlodziei na potege. Mam nadzieje ze kiedys polska mentalnosc sie zmieni, ale poki nie, musimy zyc z pietnem narodu kradnacego. Niestety mentalnosc zlodziejska wyrastac z tradycji PRLu oraz przyzwyczajen komunistycznych, ktore cholubi GW. Bardzo rozbawil mnie dzisiejszy artykul, ze za dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne chorzy beda placic wiecej. A co w tym dziwnego? To ma byc dodatkowe, prywatne ubezpieczenie. Kaskader tez placi wyzsze NNW niz zwykly czlowiek i nikt sie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Rasistka Einar 13.02.08, 09:42 Uprzedzenia wobec Arabów na pewno nie rodzą się same. Uprzedzenia wobec Żydów na pewno nie rodzą się same. Uprzedzenia wobec Polaków na pewno nie rodzą się same. Aby na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Re: Rasistka Einar 13.02.08, 13:32 szczurek.polny napisał: > Uprzedzenia wobec Arabów na pewno nie rodzą się same. > Uprzedzenia wobec Żydów na pewno nie rodzą się same. > Uprzedzenia wobec Polaków na pewno nie rodzą się same. > Aby na pewno? Na pewno. Rodzą się w chorych głowach. Chorych z nienawiści. Niespełnionych, zatrutych resentymentem ludzi z przewlekłym zatwardzeniem. Dlaczego mam się zajmować bandą nastolatków z Islandii? Głupców wszędzie wielu, nawet po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Rasistka Einar 13.02.08, 20:07 kinskyart napisał: > Dlaczego mam się zajmować bandą nastolatków z Islandii? przecież na podanej przez GW stronie nic nie ma, jakis Tom tylko jako przyjaciel, to mi troche przypomina procesy stalinowskie ? Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Wszystkim pięciu? 14.02.08, 16:14 Tam żyje niewiele ponad 300000 osób. Gdyby Katowice ogłosiły niepodległość byłyby większe. Tak więc nie widzę powodu, by się bardzo martwić o tych Polaków, którzy tam są, nawet jeśli jest ich aż 15. A poza tym Islandczycy to bardzo niechętny obcym ludom naród. Poczytajcie sobie o języku wysokoislandzkim. Zamiast móić Józef Stlain mówią "Święty Cieśla Człowiek ze Stali", a zamiast Czyngis Chan "Attyla żółtych Saracenów". Wszystko, by nie przyjąć obcego słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
328i Re: Wszystkim pięciu? 14.02.08, 21:38 no jakbys doczytal to bys skiminil, ze tam zyje 10 tys. Polakow, czyli w Twoich przykladowych Katowicach stanowiliby niezla grupke Odpowiedz Link Zgłoś
saed Re: Rasistka Einar 14.02.08, 07:52 Rodzą się ze zwykłej, parszywej ludzkiej zawiści, ksenofobii albo po prostu zwykłej głupoty. Grupą islandzkich smarkaczy bym się nie przejmował. Albo z tego wyrosną, albo zaszyją się w jakimś rasistowskim podziemiu. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Rasistka Einar 14.02.08, 09:22 no cóż, jak znam polaków to wcale się nie dziwie i na miejscu Islandii też bym panikował i robił wszystko żeby wypędzić polaków - polacy to złodzieje kombinatorzy i nieroby, czekają na pójście do nieba zamiast kiwnąc palcem, a wszyscy w imię boże mają im usługiwać, taka jest cała prawda o nierobach polaczkach Odpowiedz Link Zgłoś
valmico Re: Rasistka Einar 14.02.08, 09:29 No co do tego "usługiwania w imię boskie" to może już z deka przesada, ale z resztą się zgadzam, jestem polakiem jak zapewne 99% burzących się tutaj osób, ale sam mam podobne zdanie o Polakach, co z tego że wyciągam wnioski na <20% populacji, ale czyż to nie jednostka stanowi o całości? Kupisz samochód i jedna cześć nie będzie działać, to powiesz że do d***. Tak samo z narodem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Rasistka Einar 14.02.08, 10:26 4g63 napisał: > no cóż, jak znam polaków to > wcale się nie dziwie i na miejscu Islandii też bym panikował i robił wszystko > żeby wypędzić polaków - polacy to złodzieje kombinatorzy i nieroby, czekają na > pójście do nieba zamiast kiwnąc palcem, a wszyscy w imię boże mają im usługiwać > , > taka jest cała prawda o nierobach polaczkach Widać sadzisz po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 11:42 meth.p napisał: Niestety mentalnosc zlodziejska wyrastac z tradycji PRLu oraz > przyzwyczajen komunistycznych, ktore cholubi GW. Niestety, nie masz racji. Tradycja "polactwa" ma znacznie głębsze korzenie niż komunizm. Jest rdzennie polska, związana z tutejszą tradycją niewolnictwa zwanego na tych obszarach pańszczyzną. Pisał o tym w swojej książce pt. "Polactwo" Ziemkiewicz, którego nie możesz posądzić ani o sympatie do komunizmu, ani nawet do GW. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 11:53 nick1111 napisał: > meth.p napisał: > Niestety mentalnosc zlodziejska wyrastac z tradycji PRLu oraz > > przyzwyczajen komunistycznych, ktore cholubi GW. > > Niestety, nie masz racji. Tradycja "polactwa" ma znacznie głębsze korzenie niż > komunizm. Jest rdzennie polska, związana z tutejszą tradycją niewolnictwa > zwanego na tych obszarach pańszczyzną. Pisał o tym w swojej książce pt. > "Polactwo" Ziemkiewicz, którego nie możesz posądzić ani o sympatie do komunizmu > , > ani nawet do GW. A miałbyś jeszcze lepsze i pełniejsze pojęcie o tym, gdybyś poczytał sobie Melchiora Wańkowicza. Ale książki tego doskonałego pisarza i reportażysty są dziś trudno dostępne. Za dużo w nich prawdy o nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Jezeli urzednicy miejscy lacznie z prezydentem 13.02.08, 22:50 ukradli podobno 60 mieszkan komunalnych w pewnym miescie.Kupili za psie pieniadze a podatki podniesli o kilkadziesiat procent obciazajac przecietnego "KOWALSKIEGO" to co sie dziwic ludziom zwyklym. "Ryba zawsze psuje sie od glowy" Jak ludzie mogą odrozniac uczciwosc od nieuczciwosci skoro kk kaze kochac tylko Boga a nie uczy odrozniania rzeczy dobrych od zlych. Odpowiedz Link Zgłoś
mikoo33 Re: Unnur Birna Vilhjalmsdottir 13.02.08, 11:06 kerrmit20 napisał: > ... Czegos sie znowu najadl????:P Odpowiedz Link Zgłoś
warwar Żydów nienawidzono za brak integracji, Turków też 13.02.08, 11:06 w Niemczech w latach 60-tych, a teraz muzułmanie są nie akceptowani, gdyż chcą zachować swą odrębność i narzucić swoje zasady gospodarzom... Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Re: Żydów nienawidzono za brak integracji, Turków 13.02.08, 13:35 warwar napisała: > w Niemczech w latach 60-tych, a teraz muzułmanie są nie akceptowani, > gdyż chcą zachować swą odrębność i narzucić swoje zasady > gospodarzom... Z tym narzucaniem swoich zasad gospodarzom, to ja też mam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Od ciebie na pewno gamoniu 13.02.08, 22:52 Poziom agresji to masz na poziomie klienta zakładu psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: SuperMaruderzy. 14.02.08, 00:25 To Motto biblijnie bardziej pasuje do żydów niż do Polaków. Właśnie za to marudzenia żydzi którzy wyszli z Egiptu do Ziemi Obiecanej w większości zostali wytrzebieni i nie mogli tam dojść przez 40 lat choć odległość była do pokonania w dwóch tygodniach. Czekali na Mesjasza i Mesjasz Jezus Chrystus przyszedł i tak zaczeli marudzić, że Go nie przyjeli i Go zamordowali choć On zmartwychwstał. I ciągle Go nie mogą przyjąć, bo kochają tylko oszukiwać, grabić, mordować i nieustannie konspirować przeciwko nieZydom. NIedługo dla nich będzie większy koniec. Jak pisze ich prorok Zachariasz 2/3 z nich ma być wymordowana przed samym ponownym przyjściem Jezusa Chrystusa. Koniec w Polsce JudeoPoloni. Polska wolna od tych oszustów, morderców i superzłodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nastolatki powtarzaja to co w domu słyszą, tak jak 13.02.08, 10:25 w Polsce, u nas sa Żydzi, złodzieje w rządzie i jeszcze pare plag w Islandii maja Polaków i inne narodowości z Europy Środkowej na które mozna zgonic wszystko. Jak się tam Polacy zachowuja trzeba by spytać odpowiednie instytucje, najgrzeczniejsi pewnie nie wyjeżdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia ma 13.02.08, 10:41 najwięcej w świecie: - laureatów nagród Nobla (jednego) - arcymistrzów szachowych (jednego) Ludność Islandii to jakieś 250 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia 13.02.08, 11:28 > - arcymistrzów szachowych (jednego) Ale z urodzenia chyba amerykanin. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia 13.02.08, 11:53 Nie. Frederik Olafsson Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców 13.02.08, 13:07 ...to te 10 tys. Polaków w Islandii wygląda tak jakby przyjechało milion Islandczyków do Polski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: W przeliczeniu na liczbę mieszkańców Islandia 13.02.08, 14:02 > najwięcej w świecie: > > - laureatów nagród Nobla (jednego) Nie ma mniejszego kraju posiadającego swojego noblistę? Sprawdzę to Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico A co wydała Polska? Dodę? Mesjasz Europy 13.02.08, 13:13 wchodzący z populistycznym gnojem na butach do europarlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
dwatrzy3 Re: A co wydała Polska? Dodę? Mesjasz Europy 13.02.08, 13:24 Ciebie, Szopena, Wolszczana, Niemena..... Sam sobie wymieniaj dalej, ja czsu mam malo! Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: A co wydała Polska? Dodę? Mesjasz Europy 13.02.08, 13:46 To tluk, nie zna wlasnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 13.02.08, 14:24 zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta, modląc się do papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez Przysłop Miętusi na Małołączniak. Kultura Polska jest tak hermetyczna, że nie zostanie zrozumiana przez resztę Europy. Nie wiem czy którykolwiek z Was, szanownych jakże niesamowicie urażonych antropologów prasłowiańszczyzny zauważył potężną dozę sarkazmu w mojej wypowiedzi. Na Eurowizję wysyła się wyroby dodopodobne, w Europarlamencie jesteśmy reprezentowani przez pieniaczy i półdebili (vide "prof". Giertych) lub populista Czarnecki z Samoobrony. I jak współczesny Polski intelektualista ma nie czuć się sfrustrowany, jeżeli władając płynnie angielskim i francuskim, jest pomijany w dyskusjach z powodu swojej narodowości? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 13.02.08, 14:47 absolutne_fantastico napisał: > zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta, modląc się do > papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez Przysłop Miętusi > na Małołączniak. On nie marzy, on tam po prostu chodzi. Gdybyś tam częściej bywał (a), tobyś widział (a). I nie tylko tam. Chodzi też na Rysy, Orlą Perć i w inne góry polskie też. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Próbujesz mnie przekonać, że przeciętny Europejczy 13.02.08, 14:56 k (nie-słowianin) wie gdzie leżą Tatry i odwiedza je podczas urlopu? Bywałem we wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscach i obcokrajowców spotykałem częściej na stoku niż na szlaku. Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Najgorsze jest to... 13.02.08, 17:34 ...że to co piszesz to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Próbujesz mnie przekonać, że przeciętny Europ 13.02.08, 18:29 absolutne_fantastico napisał: > k (nie-słowianin) wie gdzie leżą Tatry i odwiedza je podczas urlopu? Bywałem we > wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscach i obcokrajowców spotykałem > częściej na stoku niż na szlaku. Może przeciętny Europejczyk nie wie, tak jak przeciętny Polak też nie wie, jaki jest najwyższy szczyt Austrii i jak sie tam dostać. Ale "nieprzeciętni" wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Próbujesz mnie przekonać, że przeciętny Europ 13.02.08, 18:41 absolutne_fantastico napisał: > k (nie-słowianin) wie gdzie leżą Tatry i odwiedza je podczas urlopu? Bywałem we > wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscach i obcokrajowców spotykałem > częściej na stoku niż na szlaku. A ja spotkałem. Oni nie tylko chodzą tam, ale i zdobywają Górską Odznakę Turystyczną PTTK (Jeśli nie wiesz, co to takiego, znajdź sobie w sieci). Sam im zatwierdzałem zdobycie takiej odznaki, bo tak się składa, że mam takie uprawnienia. Byli to: dwóch Amerykanów, pięciu Francuzów, dwóch Słoweńców, jeden Egipcjanin i ż czterdziesyu kilku Niemców (nie pochodzenia polskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.gburek Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 14.02.08, 00:46 absolutne_fantastico napisał: > zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta, modląc się do > papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez Przysłop Miętusi > na Małołączniak. "Przecietny Europejczyk" Twojego rodzaju to jest rasista i ksenofob i wie tyle co Ty, podrygujac w rytm amerykanskiej muzyczki. Tez mi "elitysta", na przecietniactwie sie wzorujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 14.02.08, 10:24 absolutne_fantastico napisał: > zasłuchuje się w Niemenie, czyta Mickiewicza, Miłosza i Herberta, modląc się do > papieża Polaka, marząc o wędrówce szlakiem niebieskim poprzez Przysłop Miętusi > na Małołączniak. Kultura Polska jest tak hermetyczna, że nie zostanie zrozumian > a > przez resztę Europy. Nie wiem czy którykolwiek z Was, szanownych jakże > niesamowicie urażonych antropologów prasłowiańszczyzny zauważył potężną dozę > sarkazmu w mojej wypowiedzi. Na Eurowizję wysyła się wyroby dodopodobne, w > Europarlamencie jesteśmy reprezentowani przez pieniaczy i półdebili (vide > "prof". Giertych) lub populista Czarnecki z Samoobrony. I jak współczesny Polsk > i > intelektualista ma nie czuć się sfrustrowany, jeżeli władając płynnie angielski > m > i francuskim, jest pomijany w dyskusjach z powodu swojej narodowości? Widać europa nie trawi polskich intelektualistów.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Tak, oczywiscie... I przeciętny Europejczyk 15.02.08, 00:20 dobrze napisane... Odpowiedz Link Zgłoś
nomadsoul Fuck Island? jaka wyspe miales na mysli? 13.02.08, 18:43 musisz doprecyzowac, a najlepiej sprawdz w google, masz przed soba internet w koncu Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 jedna björk przypada na dwieście tysięcy... 14.02.08, 22:05 w polsce powinno być zatem dwieście (!) artystów tego formatu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates angole już się na nas poznali... 13.02.08, 08:56 ...czas na inne narody Wątpię żeby te stereotypy wzięły się z tego, że ktoś gdzieś kiedyś widział kradnącego Polaka Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: angole już się na nas poznali... 13.02.08, 13:05 Na Tobie zapewne sie poznali, rasistowski kretynie. Idz sobie na jakas "ustawke" kretynow. To podobno modne w Polszy? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: angole już się na nas poznali... 13.02.08, 14:42 Tak sobie czytam te wszystkie wywody i zgroza mnie ogarnia.Skad tyle jadu i zolci w polskim narodzie.Dziwne,ze wszyscy doskonale wiedza jaka opinia sie cieszymy,to zamiast cos robic by ta opinie naprawiac,to walczymy sami z soba.Przestanmy krasc,przestanmy zachowywac sie jak swinie to i opinia se poprawi. Jak narazie to potrawimy sie na wzajem obrzucac blotem.Opamietajcie sie rodacy Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Groza polska 13.02.08, 11:08 a ja się nie dziwię się że ta młodzież napada na Polaków. Bo młodzież nie ma pracy. Tak, nie ma pracy młodzież! Ten chłopaczek się po prostu boi że w kilka lat przyjedzie do jego spokojnego kraiku ogromna masa Polaków którzy tak jak w UK zabiorą miejscowym wszystkie nowe miejsca pracy i tacy chłopcy jak on nigdzie się nie załapią. A jeśli już gdzieś się dostanie to będzie tam już piętnastu wąsatych Polaków zasuwających za minimalną jak automaty i on nie bedzie miał wyboru jak tylko robić to samo. Mieszkam w UK od pięciu lat i po tym co tu już widziałem myślę że ma powody żeby się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Groza polska 13.02.08, 13:08 Zeby sie nie zes... ze strachu na twoj rasistowski leb. Uczcie sie obaj, to wam przejdzie i nie bedziecie musieli zasuwac za minimalna. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Groza polska 14.02.08, 09:35 czytając taka wypowiedź tylko można się jeszcze bardziej przerazić, czym jest polak.... Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Groza polska 15.02.08, 10:55 Na Islandii brakuje rąk do pracy. Bez emigrantów ich gospodarka będzie mieć kłopoty. Ale ten gó..arz tak się na tym zna, jak i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.kaczystanu Re: Groza polska 13.02.08, 11:39 goborrr napisał: > Przecież na wyspy wyjechała "polska elita"... > sami najlepsi... A druga połowa "elity" i "najlepszych" została w kraju – na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Groza polska 13.02.08, 13:10 W kraju zostala sama smie...chu warta elyta. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Groza polska 13.02.08, 18:45 bar_annex napisal: >W kraju zostala sama smi...chu warta elyta. No ale ta smie...chu warta nie przynosi wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
evaanna Re: Groza polska 13.02.08, 20:40 Ci co zostali w kraju też kradną. Wielu Polaków nie wie co to poczucie wstydu i dlatego teraz wstydzi się cały naród - za złodziei, głupców i oszustów.O honorze nie wspomnę. I nawet 2 godz. tygodniowo religii w szkole nie pomogło:( Odpowiedz Link Zgłoś
kosidlo Re: Groza polska 13.02.08, 20:56 NIUNIU BLEBLO KOCHANA;ZLODZIEI MAMY -SA WSZEDZIE. I TAK.U NIEMCOW JESLI POJAWI SIE OBCY W BRYGADZIE-ZESPOLE TO ZACZYNAJA SIE KRADZIERZE. BEDAC W ROSJI GDZIE JEST OGOLNA PSYCHOZIS NIC NAM NIE UKRADZIONO. I CO POWIEMY? Odpowiedz Link Zgłoś
evaanna Re: Groza polska 13.02.08, 22:00 To się nazywa: mieć lub nie mieć szczęścia:) Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Groza polska 13.02.08, 11:21 Smutne aczkolwiek prawdziwe Nie bawem to nawet na Antarktyde trudno bedzie nam polakom wyjechac by nie odczuc skutkow pobytu wiejskiego motlochu wielokroc wychowanego w poczuciu chrzescjanstwa ale pozornego i wymuszonego. Nie trzeba wielkiej wyobrazni jak ta swolocz sie zachowuje na obczyznie majac swiadomosc nierozpoznania i niezrozumienia (podobnie jak na tym forum) jesli na polskich ulicach i miejscach poblicznych slyszymy jezyk wzbogacony pol na pol wulgaryzmami nie mowiac o powszechnym okradaniu. Rzad i wladza (wielokroc z tych samych srodowisk) nic w tej sprawie nie czyni wychodzac z zalozenia zle pojetej wolnosci - rubta co chceta a nam dajcie spokoj i mozliwosc dzialania. Doobitnie to widac na drogach, dopuszczajac psycholi i debili do uczestnictwa w ruchu. Wielu z tej wiodacej grupy uwaza sie za cwanych, przebojowych depczac kulture i wychowanie tzw frajerow. Stara prawda sprawdza sie na codzien Jacy rodzice takie dzieci jacy rodacy taka wladza jacy wiesniacy taka emigracja Polska tragedia jest zachwiana proporcja chamstwa nad kultura Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Groza polska 13.02.08, 13:31 Polacy bardzo chętnie oceniają tak innych. Wyrażają się o homoseksualistach "zboczeńcy", niektórzy nie tolerują obecności Żydów w Polsce, jeszcze inni chcieliby się pozbyć np. Wietnamczyków. Nie pochwalam zachowań Islandczyków, niemniej może należałoby się zastanowić nad tolerancją w Polsce i zacząć zwalczać róznorodne formy dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:14 Co najgorsze to mają rację jesteśmy motłochem Europy i tu na żadne cuda nie ma co liczyć bo na zmiany się nie zanosi.Kłania się szkoła i wychowanie domowe.I czas na prawdę jesteśmy gnojami. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:47 mów za siebie. może ty rzeczywiście jesteś motłochem. ciekawe co bys napisał, gdyby jakiś gó..arz stworzył stronkę w polsce, że doku..ają go zydzi, cyganie i czarnuchy. stwierdziłbys pewnie, że "jesteśmy" zacofanymi ksenofobami i rasistami. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:03 Jak kiedyś uda ci się w przyszłym życiu skończyć dwie uczelnie i przemieszkać na emigracji 26 lat to pogadamy.Ja widzę na co dzień co robią Polacy w Holandii i to wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
endi11 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:51 cham z dyplomem to też cham. tylko, że z dyplomem. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:48 endi11 napisał: > cham z dyplomem to też cham. tylko, że z dyplomem. Jest takie przysłowie: "cham zawsze chamem na wieki wieków amen". Frak podobno dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:26 Zmien krawca, cymbale. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:30 Mozdzek tez Ci zle lezy. Jestes taki sam jak ci, ktorych opluwasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:54 ha ha~! rozśmeiszyłeś mnie tymi latami emigracji. majac 2 dyplomy powinienes być na tyle gramotny by znakomicie poradzić sobei w Polsce, widocznie tak nie jest skoro tyle let jesteś za granicą. Te 2 dyplomy pewnie zrobiłeś zaocznie??? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:39 > ha ha~! rozśmeiszyłeś mnie tymi latami emigracji. majac 2 dyplomy > powinienes być na tyle gramotny by znakomicie poradzić sobei w > Polsce, widocznie tak nie jest skoro tyle let jesteś za granicą. Te > 2 dyplomy pewnie zrobiłeś zaocznie? Opisz jego żonę :) i rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:51 wogrodrycha napisał: > ha ha~! rozśmeiszyłeś mnie tymi latami emigracji. majac 2 dyplomy > powinienes być na tyle gramotny by znakomicie poradzić sobei w > Polsce, widocznie tak nie jest skoro tyle let jesteś za granicą. Te > 2 dyplomy pewnie zrobiłeś zaocznie??? ;-) pewnie w jakiejś prywatnej Wyższej Szkole Czegoś i Czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:37 Ty tez nie umiesz liczyc do 26? Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:33 Umiesz liczyc do 26, idioto? Odpowiedz Link Zgłoś
wasz_idol Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 17:54 A może wyjechał żeby nie oglądać takich jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:41 Skoro mieszkales 26 lat na emigracji, to nie mamy o czym gadac, bo niemasz juz pojecia o tym jacy sa Polacy. Jak powiedzial przedmowca, mow za siebie. Ja, ani ludzie w srodowisku w ktorym sie obracam, motlochem nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
harmannk Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:17 To proste- mmotłoch wyjechał z POlski i znajduje sie obecnie w innych krajach. My, ktorzy zostalismy w kraju jestesmy wyksztalceni, kulturalni, słowni i uczciwi. Teraz wystarczy wprowadzic wizy wjazdowe do Polski dla polakow i bedziemy miec tutaj raj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 11:04 harmannk napisał: > To proste- mmotłoch wyjechał z POlski i znajduje sie obecnie w innych > krajach. My, ktorzy zostalismy w kraju jestesmy wyksztalceni, > kulturalni, słowni i uczciwi. Teraz wystarczy wprowadzic wizy wjazdowe > do Polski dla polakow i bedziemy miec tutaj raj :-) "Za granicę wyemigrowali złodzieje i nieudacznicy" (J. Kaczyński) I to powinno zamknąć wszelką dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
evaanna Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 20:56 To kto w takim razie nasikał do windy na moim osiedlu w Warszawie, jeśli motłoch podobno wyjechał:( Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 14:36 Mowisz, ze "jestesmy motlochem". Czyzbys nie rozumial co to znaczy? Powiedziales to o sobie i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:04 to znaczy ze TY przez te 26 lat robiles obore polakom na zachodzie. Ze to TY jestes przedstawicielem tego motlochu - koltunie! Odpowiedz Link Zgłoś
poszakalu Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:15 nroht napisał: > to znaczy ze TY przez te 26 lat robiles obore polakom na zachodzie. Ze to TY > jestes przedstawicielem tego motlochu - koltunie! A więc przyznajesz, że Polacy na zachodzie to motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:40 poszakalu napisał: > nroht napisał: > > > to znaczy ze TY przez te 26 lat robiles obore polakom na zachodzie. Ze to > TY > > jestes przedstawicielem tego motlochu - koltunie! > > A więc przyznajesz, że Polacy na zachodzie to motłoch. W Polsce jest więcej ,bo to matecznik Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:23 Ty tez do tych POlakow sie zaliczasz czy tez mniejszosc? Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 15.02.08, 00:28 zgadzam sie z przedmowca... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.kaczystanu Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 11:37 muszek0 napisał: > ciekawe co bys napisał, gdyby jakiś gó..arz stworzył stronkę w > polsce, że doku..ają go zydzi, cyganie i czarnuchy. Pewnie że byłby to przejaw ksenofobii ale jak wszystko ma to swoje powody. Wszystkie wymienione grupy są Polakom tak „obce“ jak Polacy dla Islandczyków. Nikt w Polsce nie ma problemów z przybyszami z Europy Zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przecież wysłaliśmy "genetycznych" rycerzy 13.02.08, 09:00 Mają za duze buty i łeb zakuty, to prawda, bo gdzie sie moga nauczyć skoro w domu słysza że u nas rzadza sami złodzieje, że chca nas wykupic żydzi by się odegrać za wojnę i podobne bzdury. Z drugiej strony moze te nastolatki czakaja na swoich rycerzy jak wszedzie a tu niu chu,chu? Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Mimo wszystko winie za to nie Polakow ale ...... 13.02.08, 10:19 Mamy firmy w Polsce. W jednej z nich mielismy ze wzgledu na rodzaj prac ludzi starszego pokolenia. W tej firmie wymienilismy po kolei 4 mamagerow bo wszyscy kradli, i to czesto na malych sumach, ale na tak wiele sposobow ze az podziw bierze kiedy mieli czas na parce. W innych oddzialach gdzie mamy mlodych kierownikow sytuacja jest kompletnei inna. Wszyscy sa solidni do najwyzszych stadardow w USA. Mimo wszystko winie za to nie Polakow, ale wiaze to z wychowaniem pod 'komunizmem' gdzie nie bylo pojecia wlasnosci prywatnej. Inna opinie podal mi ostatnio w Polsce znajomy. Zauwazyl on, ze wszyscy zwolnieni mamangerowie byli z pochodzenia zza Buga. Najwazneijsze, ze sa solidne osoby wsrod mlodej generacji. One beda tworzyly ta nowa Polske. Badzmy optymistami!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda też się nie dziwię Islandczykom 13.02.08, 10:40 leszek993 napisał: > Co najgorsze to mają rację jesteśmy motłochem Europy i tu na żadne cuda nie ma > co liczyć bo na zmiany się nie zanosi.Kłania się szkoła i wychowanie domowe.I > czas na prawdę jesteśmy gnojami. Hehe, poniżej swojej wypowiedzi miałeś próbkę "polskości" jaką można obserwować na codzień. Chamstwo i niczym nie poparte przekonanie o własnej wyjątkowości. Samemu mi wstyd gdy widzę te grupy wąsatych cwaniaczków mrugających małymi świńskimi oczkami i patrzących co by tu zwędzić albo jakby tu przycwaniakowac za jedno EUR albo pół funta. Rozumiałbym to jakoś gdyby nie mieli na chleb albo w Polsce była komuna i pół funta pozwalało przeżyć tydzień. Ale oni są gotowi zrobić z siebie świnię za 2 ZŁOTE! Plus ta arogancja. Z większością innych nacji pogadasz o tym i o owym, polaczek po pięciu minutach rozmowy zacznie (zionąc czosnkiem i alkoholem) opowiadać ci łamaną angielszczyzną jacy to my jesteśmy zajebiści bo Sobieski pod Wiedniem... Żałosne normalnie i załamać się można... Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islandczyc 13.02.08, 11:12 www.icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16567&ew_0_a_id=297802 In 2006, 2,095 Icelanders out of 288,850 were charged with a crime (0.73 percent of all Icelandic natives), while 31 Icelandic residents holding a Polish passport out of 5,914 in total were charged with a crime in 2006 (0.52 percent). Odpowiedz Link Zgłoś
grubet Re: Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islan 13.02.08, 12:28 tego by jeszcze brakowało, zeby polacy popełniali więcej przestępstw niż rodzima ludność kraju w którym goszczą. Ja się nie dziwię islandczykom, też czulbyśmy się zagrożeni, gdyby 5% naszej ludności stanowiła delegacja prostych robotników (pracowałam tam przez wakacje i wywoływałam duże zdumienie tym, że zachowuję się jak cywilizowany człowiek i znam języki obce, a Polaków na innych niż najniższe stanowiska wcale nie tak łatwo znaleźć). W końcu Islandia to 1/3 Łodzi, pod względem ludności, muszą jakoś o siebie i swoją kulturę walczyć jeśli nie chcą zginąć Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islan 13.02.08, 13:44 Z tych statystyk wynika, ze wiecej przestepstw niz Polacy (oraz niz Islandczycy) popelniaja np ,kulturalni' brytole. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Polacy popelniaja mniej przestepstw niz Islan 13.02.08, 13:44 Rasizm i brak wyobrazni to walka o kulture? Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 13:39 leszek993 napisał: > Co najgorsze to mają rację jesteśmy motłochem Europy i tu na żadne cuda nie ma > co liczyć bo na zmiany się nie zanosi.Kłania się szkoła i wychowanie domowe.I > czas na prawdę jesteśmy gnojami. Leszku drogi, ja się nie czuję gnojem. A motłoch Europy jest dosyć równo w Europie rozmieszczony, zapewniam. Zmiany zacznij od siebie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szterling To przykre, że masz tak niskie poczucie własnej 13.02.08, 17:26 wartości. To musi być przykre tak biczować się przez całe życie. A może po prostu jesteś masochistą i to lubisz? Ty świntuchu! Pozwól jednak, że ja osobiście pozostanę dumny z faktu bycia Polakiem. Nie mamy się czego wstydzić. A co do naszych wąsaczy to nie są oni ani lepsi ani gorsi od swoich odpowiedników z Anglii, Irlandii, Włoch, czy Hiszpanii. Są jednak dużo bardziej mobilni a więc również i bardziej widoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 07:15 Niektórzy Polacy zaniedbują nawet naukę ojczystego języka. Przy całym szacunku dla Islandczyków: kto uczy się ich języka? Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 07:49 zigzaur napisał: > Niektórzy Polacy zaniedbują nawet naukę ojczystego języka. > > Przy całym szacunku dla Islandczyków: kto uczy się ich języka? Ten się powinien uczyć kto tam żyje, pracuje, a jak nie pracuje to wyciąga łapę po ochronę socjalą / żeby taka w Polsce/. p.s Polacy angielskiego też nie znają więc jak się z nimi porozumieć ? W pracy mają dwujęzycznego majstra a poza pracą? - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 08:12 Ten się powinien uczyć kto tam żyje, pracuje, a jak nie pracuje > to wyciąga łapę po ochronę socjalą / żeby taka w Polsce/. > p.s > Polacy angielskiego też nie znają więc jak się z nimi porozumieć ? > W pracy mają dwujęzycznego majstra a poza pracą? - tragedia. Tych " na socjalu" Islandczycy moga nawet potopić, to mierzwa. Ale tak a prpos jezyków, pokaż mi Angola, który zna jakiś język poza rodzimym, czy to aby nie to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 08:53 > Ale tak a prpos jezyków, pokaż mi Angola, który zna jakiś język poza > rodzimym, czy to aby nie to samo? To akurat dobre pytanie :-))) Nie spotkałam jeszcze Brytyjczyka, Amerykanina, Australijczyka, który mówiłby w jakimkolwiek obcym języku. Oni się nawet uczą języków w szkole, ale... nie używają ich. Zupełnie jak kiedyś Polacy rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 09:23 a wielu ich spotkalas? bo takie generalizowanie to akurat nie przystoi naukowcom :) tak przy okazji: krolowa brytyjska plynnie mowi po francusku. a jak tam nasz krolik, tow. (p)rezydent? pytanie natomiast jest dosc glupawe. to nie Islandczycy maja sie uczyc polskiego, tylko polscy imigranci islandzkiego. mieszkam za granica i jakos nie wpadlo mi do glowy narzekac na tubylcow, ze nie mowia po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 09:46 > a jak tam nasz krolik, tow. (p)rezydent? A jak tam tow. premier, ten co ma konto na żonę? A tow. sekretarz Wojciech Łelkam Olejniczak. Jedźmy równo po całości! Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 10:46 "pytanie natomiast jest dosc glupawe. to nie Islandczycy maja sie uczyc > polskiego, tylko polscy imigranci islandzkiego." Jestemy obywatelami Unii Europejskiej. Mozemy wyjechac do takiej np. zapyzialej Islandii , podjac tam prace i wcale nie musimy sie uczyc ich jezyka . Watpie zeby ktorys z polakow planowal tam zostac na stale wiec i poco mu jezyk islandzki. Jakis gowniarz z zadupia europy wypisuje brednie na sieci a wy od razu plujecie na swoich rodakow. No tak ale jak sie zapieprza 200godzin w miesiacu za miske ryzu to trzeba sie wyzyc na tych ktorzy wyjechali bo mieli tego dosyc - tym bardziej ze na forum kazdy jest odwazny. Odpowiedz Link Zgłoś
grubet Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 12:33 żadna miska ryżu tylko minimalna stawka 10 euro za godzinę plus diety, plus telefony plus dojazdy do pracy, rozrywka i mieszkanie. Wypadałoby znać chociażby angielski w stopniu wystarczającym do porozumienia się, islandczycy mówią po angielsku i tego też oczekują od przybyszów. A jak prosty robotnik spadnie z rusztowania i zrobi sobie krzywdę? Wierz mi, nawet nie będzie mógł powiedzieć lekarzowi co mu się stało bez pomocy mówiącego po angielsku kolegi/koleżanki. Problem faktycznie jest, a robotnicy (przynajmniej ci których znam) go odczuwają i trzeba się z tym liczyć jak się wyjeżdza. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 14:24 grubet napisała: > żadna miska ryżu tylko minimalna stawka 10 euro za godzinę 10 Euro za godzine. Co za Krezus! Powiedz to temu islandzkiemu malolatowi. Na pewno uzna Cie za elyte Europy i poklepie po buzce. A swoja droga to w Polsce jest ten raj z 10 Euro za godzine minimalna? Moze w szpitalach? Odpowiedz Link Zgłoś
lelontm2 Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 13:23 Islandia nie jest w Unii Europejskiej. To tylko ich dobra wola, ze pozwalaja nam pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 14:26 A Unia to pozwala ze zlej woli? Odpowiedz Link Zgłoś
glakcio Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 13:03 Anuszka napisala: > Nie spotkałam jeszcze Brytyjczyka, Amerykanina, Australijczyka, który mówiłby w > jakimkolwiek obcym języku. Nie spotkalas bo po 10 godz. przebierania ziemniakow, spedzonych w przesympatycznej atmosferze grupy emigrantow z Europy Srodkowej, biegniesz (a raczej wleczesz sie, z wyraznymi oznakami zmeczenia)do domu. Tam dzielisz kanape z pozostala grupka polskich emigrantow, pobijajac rekordy przeludnienia 40 m. kwadratowych londyskiego mieszkanka, meczysz glowe reklamami z Polsatu, bo ziom z Polski satelite przywiozl. Jeszcze sklep, ale ten zawsze polski, bo teskno do pierogow. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 15:35 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > > Ale tak a prpos jezyków, pokaż mi Angola, który zna jakiś język poza > > rodzimym, czy to aby nie to samo? > > To akurat dobre pytanie :-))) > Nie spotkałam jeszcze Brytyjczyka, Amerykanina, Australijczyka, który mówiłby w > jakimkolwiek obcym języku. Oni się nawet uczą języków w szkole, ale... nie > używają ich. Zupełnie jak kiedyś Polacy rosyjskiego. > > po co niby mają się uczyć, skoro angielski jest językiem międzynarodowym i posługuje się nim od biedy ze dwa miliardy ludzi na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wasz_idol Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 18:02 Nie spotkałaś bo twoi angielscy koledzy są na samym dnie hierarchii społecznej. Ja znam Anglika mówiącego biegle po japońsku oraz Austalijczyka mówiącego bardzo dobrze po polsku (uprzedzam pytanie - jego rodzice nie są Polakami) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 14.02.08, 11:34 A ja mieszkajac w Szwecji spotkalem wielu Amerykanow i Anglikow, tudziez jednego Nowozelandczyka, ktorzy mowia plynnie po szwedzku. Co prawda czasami z wyczuwalnym akcentem, ale plynnie i poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: "...Polacy nie chcą się uczyć języków..." 13.02.08, 08:42 Ich języka powinni się uczyć wszyscy, którzy chcą u nich żyć i pracować. Czy to takie trudne do pojęcia i akceptacji? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ale w Polsce mamy mniej "elit" 13.02.08, 08:19 w latach 80-tych też różne badziewie wyjeżdżało, ciekawe jak paszporty zdobywali bo ja nie mogłem. Wiem ze zapisywali sie do ZSMP lub PZPR, wyjezdżali na jakąs wycieczkę czy cos tam z tej organizacji i nie wracali. Teraz każdy moze, a młodośc zawsze chce się zabawic. Trudno tego uniknać ale jak władze Islandii zastosują metode pały i ciasnych drzwi to będa mieli spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Ale w Polsce mamy mniej "elit" 13.02.08, 14:31 Jestes badziwenym klamca, jesli twierdzisz, ze na wycieczki wyjezdzano "z organizacji". Dobrze bys zrobil gdybys nie lgal wiecej. A propos tego, ze nie mogles dostac paszportu - to nie wydawano rodzinom milicjantow, wojskowych i innych takich tam. Brzmi Ci znajomo? SB-cy nie musieli wyjezdzac. Bylo im tam dobrze bo mogli bezkarnie sprzedawac dolary tym ktorzy chcieli wyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper nie mam powodu by łgać, pracowałem w przemyśle 13.02.08, 15:26 i miałem łatkę wroga ustroju socjalistycznego, nawet na kontrakt zagraniczny nie miałem szans. Nie nazywaj mnie kłamcą skoro kilka osób tak wyjechało, do demoludów a dalej do Włoch Hiszpanii, RPA, z niektórymi sie widuję, odwiedzaja rodziny. Nie wiem czy wojskowym, milicjantom nie wydawano paszportów i czym handlowali, tych co znam uprzykrzali nam życie, po to bym mógł teraz łgać, może powiesz tez że stałem tam gdzie zomo i razem z nimi? To byłoby normalne, wszak mentalność prl-owska nadal modna w niektórych kręgach Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: elita naszego kochanego narodu tam nie pojech 13.02.08, 10:22 Nie da się ukryć, że ławki pod klatkami mrówkowców na blokowiskach dziwnie opustoszały... Odpowiedz Link Zgłoś
winifred Re: elita naszego kochanego narodu tam nie pojech 13.02.08, 20:26 lepkie.lapki napisał: > Nie da się ukryć, że ławki pod klatkami mrówkowców na blokowiskach dziwnie > opustoszały... > zgadzam się, wszystkich "zakapturzonych" gdzieś wywiało, siedzą w Angliiw pubie, lub w holenderskim coffee shop'ie Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Islandyczyc 13.02.08, 11:13 Trzeci raz na forum potwarzam ten sam cytat: In 2006, 2,095 Icelanders out of 288,850 were charged with a crime (0.73 percent of all Icelandic natives), while 31 Icelandic residents holding a Polish passport out of 5,914 in total were charged with a crime in 2006 (0.52 percent). Jednym slowem, Polacy popelniaja MNIEJ PRZESTEPSTW NIZ ISLANDCZYCY Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Island 13.02.08, 12:05 To akurat zaden argument. Jest ich znacznie mniej niz Islandczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon77 Re: Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Island 13.02.08, 12:29 Witam, Czasami naprawdę lepiej pomilczeć przyjacielu... Nie komentuj, proszę postów, których nie rozumiesz. Polacy popełniają mniej przestępstw per capita. Myślę, że nawet bez znajomości angielskiego można się tego domyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
bar_annex Re: Owszem. Bo sa bardziej praworzadni niz Island 13.02.08, 14:34 To w kraju zostala elita, ktora nie rozumie co czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 07:24 Bo jsk mozna byc zyczliwym w stosunku do ludzi tak glupich, z ktorych wiekszosc glosowala na Tuske? Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Re: Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 07:46 Ty przypatrz się głosującym na Kaczorów, poczytaj ich komentarze, oceny, punkty widzenia.. Oceń poglądy samego JarKacza. Zauważ, jak on postrzega cudzoziemców, jak swoich - o zgrozo!. Czy trzeba czegoś więcej?. Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Re: Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 07:49 mlodziez glosujaca na jarkacza jak twierdzisz umie argumentowac dlaczego na niego wlasnie postawila krzyzyk. nastomiast spytac sie tuskowych matolow slyszych odpowiedz: yyyymmmm ymmmm albo no odsulelismy kaczorow i tyle maja do powiedzenia. Zwykle stado baranow Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend domorosly statystyk? 13.02.08, 08:36 a wszyscy zwolennicy pis szczaja pod plotem.. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka wtracajac sie w dyskusje Panow 13.02.08, 09:33 zauwazam zaczadzenie michnikowszyzna.Z grubsza polega to na tym,ze WSZYSTKIE nacjonalizmy sa be,ale z jakis tajemniczych powodow semityzm jest cacy.Że WSZYSTKIE narody i panstwa maja prawo miec wlasne interesy,tylko Polska i Polacy nie maja prawa. A antysemita,to dawniej ktos,kto nie lubil Żydow.Dzis jest nim ten,kogo nie lubia Żydzi.Do okrzykniecia antysemita wystarczy nazwanie Żyda Żydem. Przekladajac na artykul-Islandczycy sa cacy,bo nie lubia Polakow i GW musiala to umiescic jako jedynke na portalu.Gdyby Polacy zalozyli podobna strone i ruch,przez GW przetaczalyby sie przez 3 dni artykuly o chorym nacjonalizmie i ksenofobii Polakow.Wyssanym z mlekiem matki.I zaraz ukazalaby sie ksiazka o morderstwach na Islandczykach popelnionych przez zaczadzonych nacjonalizmem Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
pateko7 niezłe bzdety kolega wypisuje :) 13.02.08, 10:12 kolega ma tak sam się z siebie czy się czegoś nałykał, koledze się pewnie wydaje, że inteligentnie pisze, a to bełkot zwykły :))) myslałam, że chcoiaż kolega ma trochę poczucia humoru, ale dowcip w sygnaturze wymuszony i słabiutki (jakbym słuchał suskiego czy karskiego - to nie żadna złośliwość - okreslenie kiepskiego poziomu, ale pewnie kolega jako sympatyk pisu sie ze mna zgodzi, ze miernotami w typie powyższym badz putra brudzinski szczypinska jakubiak (moze lepiej skoncze wyliczac, bo miejsca braknie :) po prostu gardzi. Dorn chociaż był chamem, ale był przynajmniej inteligentny. Jak kolega nie gardzi, no to sory - Bozia nie dała rozumu, tylko dlaczego kazała koledze byc Polakiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
srajacie_na_wybiorcza Re: niezłe bzdety kolega wypisuje :) 14.02.08, 05:59 W nawiazaniu do twojej wypowiedzi posluze sie cytatem z kolejowego kawalu - pateko7 to c.h.u.j. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq jak mowi intelektualista z pis: "pierd*lnełem..." 13.02.08, 10:34 "Cogito ergo PiS electio!" o w morde jaki hardcore:)))) a co to niby jest??? hehehe. intelektualne siły pis biorą się już za łacinę. biedna łacina... wszak wiadomo, że wsród wyborców pis najlepiej stoi łacina uliczna:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: wtracajac sie w dyskusje Panow 13.02.08, 11:35 Cogito ergo PiS electio! nie ma takieo słowa jak electio w łacinie wybierać=eligo Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: wtracajac sie w dyskusje Panow 13.02.08, 11:50 pynky napisał: > Cogito ergo PiS electio! > > nie ma takieo słowa jak electio w łacinie > > wybierać=eligo Otóż jest. Eligo - wybieram (praesens), elegi - wybrałem (perfectum) electum - wybieranie (supinum) Electio, gen. electionis - wybór ( w łacinie jest rodzaju żeńskiego) (Kazimierz Kumaniecki "Słownik łacińsko-polski", PWN 1967) Ale słownik ten był wydany w PRL, więc może jest niewiarygodny, jak wszystko z tamtego okresu? Natomiast ten PiSiak, który popisywał się swoją łaciną, pisząc "Cogito ergo PiS electio" rzeczywiście znał tylko łacinę kuchenną, bo jeżeli już, to powinno być: "Cogito ergo PiS eligo". Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Szczytem złosliwosci jest głosować na PiS i wyjech 13.02.08, 12:12 ać.Az tak cię wszyscy gnębią? Mnie jakos nie a bywam tu i ówdzie i wyobrax sobie jestem Polakiem od pokoleń. Antysemityzm nie jest polskim wynalazkiem, tylko my najpóźniej na niego zachorowalismy, Najpierw Hiszpanie wygonili Żydów przed paroma wiekami, a ci posuwali się na wschód Europy i w końcu osiedli w krainach Słowian, róznie bywało ale jakos zyli. Nie wiem co tam masz do nich, jakie pretensje, ja im nic nie zabrałem ani oni mojej rodzinie. Islandczycy maja prawo do swojej opinii, nawet niesłusznej, moga sie nawet czuć zagrozeni, nie znam tematu, pewnie prawda jak zwykle posrodku. Widziałem za granica różne zachowania rodaków i w różnych miejscach, najlepiej sobie z nimi radza na wschodzie, jak rozrabia zamkną, spiora po pysku, często skubną kasę. Mnie nic takiego nie spotkało, wystarczy byc człowiekiem a nie zadyfanym w sobie lub co częste pijanym i agresywnym, co młodym ludziom czesto sie przytrafia. Moge mieć pretensje do zachowania izraelskich wycieczek, szczególnie w hotelach, sa po prostu chamscy i nie boje się tego napisać, dlaczego nie wiem, moze to jakis praktyk wytłumaczy, tak bez nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Nie dziwie sie mlodym Islandczykom 13.02.08, 10:28 > mlodziez glosujaca na jarkacza jak twierdzisz umie argumentowac > dlaczego na niego wlasnie postawila krzyzyk. powaga???? wszystkich trzech to potrafi??? i co mowią, że przez pomyłke? no to faktycznie argument Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Lepiej byc baranem niz osiołkowskim 13.02.08, 10:47 Mozna kogos ze łba tryknać Ja ci powiem dlaczego nie głosowałem na PiS, bo nie lubię miec szefa głupszego od siebie. No, Kaczyński mógłby jeszcze być, nikt nie jest geniuszem ale towarzystwo dobrał sobie fatalne. Az mi wstyd za niego, wszak podobno wyznajemy podobne wartosci, łaćzyła nas tez i KOR i "Solidarność" Dla mnie to naprawde było przykre gdy nobilitował Giertycha i Leppera a jego otoczenie chciało zgnębic moralnie Tuska. Nic więcej nie chce mi sie mówić Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:24 To niestety prawda, ze sporo Polakow ma trudnosci z jezykiem polskim ... i jak tu taki ma sie zaczac uczyc islandzkiego!?!? Fakt jednak pozostaje faktem, ze niedlugo te nastolatki beda ludzmi doroslymi i widzac paru meneli "Made in Poland" moga zabrac sie ostrzej, niz na "my Space' do pogonienia kota reszcie Polakow. Prawda jest taka, ze menela zawsze widac - czlowieka ciezko pracujacego nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:55 Wyjedz kiedys pajacu z polski i zobacz jacy sa obcokrajowcy. W takiej Irlandii ludzie maja problemy z literowaniem , znajomy w pracy MNIE sie radzil co do pisowni wysylajac smsy ! Gowniarze tutaj podpalaja samochody , demoluja wozy strazy pozarnej a nawet karetki. Pracowalem kiedys w ochronie i wiem jak tubylcy kradna na potege , nigdy nie mialem najmniejszych klopotow z polakami. A STADO ZAWISTNYCH BARANOW W POLSCE PLUJE NA SWOICH RODAKOW I NAZYWA ICH ZLODZIEJAMI ! JEBNIJCIE SIE W LEB ! Odpowiedz Link Zgłoś
anal_threat Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 17:23 gublin24, jesteś jednym z tych debili, którzy uważają wszystkich innych za najgorszych, a Polaków za wspaniałych. Typowe polaczkowe myślenie, w oczach wielu Polaków pracujących za granicą Polacy są wspaniali i w ogóle mają wiedzę, a tubylcy to są głupi i wszystko co najgorsze. To jest taka pusta gadka mająca na celu dowartościowanie samych siebie. Rzeczywistośc jest jednak o wiele inna, zobacz jak powoli cała Europa poznaje się na Polakach. Dlaczego tak jest skoro jak mówisz Polacy nigdy nie sprawiają problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 14.02.08, 10:42 anal_threat napisał: > gublin24, jesteś jednym z tych debili, którzy uważają wszystkich innych za > najgorszych, a Polaków za wspaniałych. Typowe polaczkowe myślenie, w oczach > wielu Polaków pracujących za granicą Polacy są wspaniali i w ogóle mają wiedzę, > a tubylcy to są głupi i wszystko co najgorsze. To jest taka pusta gadka mająca > na celu dowartościowanie samych siebie. Rzeczywistośc jest jednak o wiele inna, > zobacz jak powoli cała Europa poznaje się na Polakach. Dlaczego tak jest skoro > jak mówisz Polacy nigdy nie sprawiają problemów? Odciski na mózgu nie bolą gamoniu.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj wcale im się nie dziwię 13.02.08, 07:28 to pewnie ten motłoch z wiejskiej tam się kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
morlokh Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:35 Znam kilku Polaków pracujących w Islandii. Dorośli ludzie, przed 40, dość normalni. Ale normalni - w Polsce. Tam zachowują się jak bydło, są dumni z tego, że chleją monstrualne ilości wódy, są dumni z tego, że Polacy potrafią zrobić zadymę na dyskotece taką, że lokalne oddziały policji muszą wzywać posiłki. Przykro patrzeć, jak dorosłym ludziom palma odbija tylko dlatego, że są daleko od domu i nagle zaczęli zarabiać pieniądze o których do tej pory nawet pomarzyć nie mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:06 Dyskobole przed 40 to normalni ludzie? Nie znam nikogo normalnego w takim wieku co by się po dyskotekach szwędał. No chyba, że zastosujemy przechodniość i tych przed 25 też zaliczymy do tej grupy(bo formalnie to zaliczają się też). Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:42 ja bym sie tam im nie dziwił, bo co tam można robić na takim wygwizdowie? do tego cały czas zimno, ciemno, leje, deprecha 24h/ dobe, to jak tam nie pic:)))) do lasu nie pojdziesz, bo las to oni mają chyba w tv:) temperatura z 5 razy w roku przebije 20st. C i to pewnie tylko dlatego, że jest ocieplenie klimatu Odpowiedz Link Zgłoś
maria_antonieta Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 19:41 ...Drogi Panie, gowno Pan wie o Islandii. A jak sie nie wie, lepiej sie zamknac. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:04 Niestety za liberalne wychowanie ponosi się konsekwencje i to zbiorowo.A co do sprawy żydowskiej w Polsce to trzeba wrócić do Kazimierza Wielkiego bo on im nadał tyle uprawnień że towarzystwo się tak rozhulało że sądzą że Polska to ich własność i mogą doić ile się da.Tym panom należy przytrzeć nosa bo oni wszystko zrzucają na holokaust i antysemityzm a w gruncie sprawy im tylko o kasę chodzi i taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 przecież tam mają tylko kamienienie i muzykę 13.02.08, 07:38 czyżby rodacy zaczeli dobierać się do kamieni i nasza kultura disco polo ma ogromny wpływ na twórczość Mum, Gus gus , Bjork ? ;) Jeżeli tak to popieram młodych islandczyków nie zniósł bym śpiewającej o majteczka w kropeczki Bjork, haha Odpowiedz Link Zgłoś
pyra011 niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsycany w 13.02.08, 07:40 ksenofobia, kraju, przez różne 'małyszo-kubicomanie', 'doprzodupolski' i różne inne takie to żenada która przekłada się na takie buractwo. Oczywiście nie media tu winne, to mental polaków rozwijany przez wiele czynników. pytanie tylko - dlaczego ? Rodaków których nie musielibyśmy się wstydzić, nie widać za granicą. a przecież tacy też jesteśmy. Nie wiem na czym to polega (może homopatia) ale 'krajana' jakoś zawsze wyczuwam na odległość. Albo głośny, ubrany jakoś dziwacznie, jakiś niedomyty, włosy! , i tak patrzy dziwnie, wszędzie zagląda i obserwuje. Tej europejskości jeszcze musimy się uczyć niestety. Rodacy mniej "hurraszowinizmu" ! wyluzujcie trochę. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga taka sytuacja dobrze zrobi i Polakom i Islandom 13.02.08, 08:06 wiecej tolerancji dla innosci z obu stron. Nadymana pycha nacjonalistow musi zdechnac, inaczej ten swiat za dlugo nie potrwa. Tarcia roznych nacji i kultur, zarowno pozytywne jak i negatywne to nieuchronne doswiadczenie ludzkie. Ameryka przechodzi to od dawna, Europa Zachodnia dopiero od czasu jak jej sie spoleczenstwa zaczely starzec i z powodu zalewu Afrykanczykami i Muzulmanami, ktory to zalew usiluje sie zrownowazyc otworzeniem sie na emigrantow z bylej komuny, czyli z pobudek czysto egoistycznych. A kraje srodkowo/ wschodnio-europejskie usiluja wpuszczac ludki jeszcze biedniejsze, co niestety tez spotyka sie z podobna reakcja (np. w Polsce upicie zatrutym alkoholem roboli z Ukrainy, a potem odsylanie ich ze szpitala do szpitala bez zadnej pomocy, usprawiedliwiane brakiem ubezpieczenia poszkodowanych). Tak jest, akceptacja innosci jako innosci, a nie jako wlasnosci, to nie taka latwa sprawa. Trwa w czasie i przestrzeni. Ale, pomimo racji co do specyfiki zapijaczonego czlowieczenstwa w polskosci, koniec koncow trzeba oceniac poszczegolnego czlowieka, i nie dac sie zlapac w pulapke latwego ogolnikowego oceniania i osadzania. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 08:29 Nie wiem na czym to polega (może > homopatia) ale 'krajana' jakoś zawsze wyczuwam na odległość. Albo głośny, ubrany jakoś dziwacznie, jakiś niedomyty, włosy! , i tak patrzy dziwnie, wszędzie zagląda i obserwuje. Tej europejskości jeszcze musimy się uczyć niestety. Facet, co ty pieprzysz, widzisz polskie buractwo bo jest ci najbliższe mentalnie, nie dostrzegasz buractwa angolskiego, farncuskiego i innych bo nie umiesz ich dostrzec patrząc na mieszkańców zachodu z cielęcym zachwytem. Poza tym buractwo zawsze jest bardziej dostrzegalne niz zachowania mieszczące się w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyra011 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 08:53 ...widzę, dlatego że patrzę szerzej. Bez obawy, chamów i prostaków nie brakuje nigdzie, jednak polski przypadek schamienia i buractwa jest specyficzny, nie tylko ze względu na swój rozmiar i zasięg.. Z belką w oku też można sporo widzieć. Pamiętam jakiegoś wiceministra który też tak spłaszczał problem. Na zarzut syf w kraju podparł się opowieścią jak to był w Holandii ( pewnie wychodził z burdelu o 4 rano ..) a tam syf , smieci i dziurawe drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 10:14 Co do Holandii kolego a mieszkam w tym szambie 26 lat wcale się nie musisz wstydzić Polski.Tu też się Polaków nie trawi.Dawno bym wrócił do Polskiego piekiełka ale nie wypłacają rent za granicę za wyjątkiem jugoli i arabo podobnych.Polska jest najpiękniejszym krajem dla prawdziwych Polaków.A lumpy były są i będą i nikt tego nie zmieni.Wszyscy są tacy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
pyra011 Re: niestety, " hurrapolonizm" tak chętnie podsyc 13.02.08, 10:54 nie, nie, widzisz nie rozumiemy się. Nie wstydzę się, odnoszę się do pewnego rodzaju ogólności. Po prostu polacy są bardzo widoczni, prowokacyjni, tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Nic nie dzieje się bez przyczyny ? 13.02.08, 07:42 Opinię o Polakach na świecie stworzyli sami Polacy. Wśród emigrantów zarobkowych niestety spory odsetek do niedouczone obszczymury. Zakombinować, ukraść, zniszczyć, obżygać po pijaku to ich styl. Niestety tej opinii nie zmienią nawet tysiące świetnie wykształconych i bardzo kulturalnych młodych ludzi pracujacych za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Nic nie dzieje się bez przyczyny ? 13.02.08, 09:46 Nawet najbardziej wyksztalconego i kulturalnego emigranta nic nie ratuje przed ksenofobia...Jedynym wyjsciem jest traktowanie danego kraju muzulmanska metoda...-jako teren PODBOJU.- Solidarnosc,brutalnosc,chamstwo,sila... Niech wyrzuca Polakow,a sprowadza arabow - szybko nas beda zalowali... Odpowiedz Link Zgłoś
robinhoodizorro Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:44 Jestescie palanty i to od A do Z :-)). Przyklaskujecie islandskim szczeniakom zamiast sie oburzac,ze zle pisza o rodakach. Myslicie ponadto,ze zachowanie malego odsetka Polakow, jest w stanie zmienic za granica,opinie o calym narodzie? Czy my myslimy np. o Anglikach,ze to narod pijakow, brudasow i kretynow? Nie. A przeciez tak mozna by bylo ich osadzic, po zachowaniu czesci ich mieszkancow. I jeszcze jedno. Za granice (do pracy) wyjechali ludzie roznego pokroju kwiaty i niekwiaty narodu. Laczy ich jednak to,ze nie mogli w swoim wlasnym kraju znalzc pracy. i warto o tym pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:57 robinhoodizorro napisał: > Jestescie palanty i to od A do Z :-)). Przyklaskujecie islandskim szczeniakom > zamiast sie oburzac,ze zle pisza o rodakach. Myslicie ponadto,ze zachowanie > malego odsetka Polakow, jest w stanie zmienic za granica,opinie o calym > narodzie? Czy my myslimy np. o Anglikach,ze to narod pijakow, brudasow i > kretynow? Nie. A przeciez tak mozna by bylo ich osadzic, po zachowaniu czesci > ich mieszkancow. > I jeszcze jedno. Za granice (do pracy) wyjechali ludzie roznego pokroju kwiaty > i > niekwiaty narodu. Laczy ich jednak to,ze nie mogli w swoim wlasnym kraju znalzc > pracy. i warto o tym pamietac. Kiedyś wpadłem na grupę rodaków w Hiszpanii, okazało się że to budowlańcy którzy przyjechali budować jakieś centrum hotelowe czy coś takiego. Ludzie uciekłem głęboko chowając paszport żeby nikt nie domyslił sie , ze ja tez z Polski. Pijana dzicz Do której policja też nie bardzo chciała podejść a Hiszpanie patrzyli tylko z daleka. Po czymś takim doszedłem do wniosku , że nie wszystkim należy się prawo do paszportu. No chba że wyjadą na gościnne występy np. w ZOO Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:12 Islandia to mały kraj i mały naród, i tu bym raczej upatrywał tej niechęci. Tu nie chodzi o to że to są akurat Polacy, tylko o to że jest ich za dużo, przez co istnieje obawa że Islandczycy staną się mniejszością we własnym kraju, a w konsekwencji mówiąc kolokwialnie 'wyginą jak mamuty'. Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte racja- przecierz to motloch tuskowy tam wyjechal!! 13.02.08, 07:46 j Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:48 A może by tak pozbyć się z Islandii Islandczyków? To nie powinno być zbyt trudne - nawet dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 07:51 Szkoda, że ccą się nas pozbyć. Ale prawdą jest, że nawet za granicą nie uczymy się języków obcych oraz kłamiemy zawsze i wszędzie. Tworzymy w innych krajach getta, a tego nikt nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:35 gugula napisał: > Szkoda, że ccą się nas pozbyć. Ale prawdą jest, że nawet za granicą nie uczymy się języków obcych oraz kłamiemy zawsze i wszędzie. Tworzymy w innych krajach getta, a tego nikt nie lubi. jak to nikt, Amerykanie lubią, China-Town, mała Italia, Piekielna Kuchnia, to wszystko getta, chińskie, włoskie , irlandzkie w czym niby polskie getto ma byc od nich gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
niusia_80 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 09:40 gugula napisał: > Szkoda, że ccą się nas pozbyć. Ale prawdą jest, że nawet za granicą nie uczymy > się języków obcych oraz kłamiemy zawsze i wszędzie. Tworzymy w innych krajach g > etta, a tego nikt nie lubi. Bzdura. Jestem w Szwajcarii. Getto tutaj jest, ale nie polskie a szwajcarskie i niemieckie. Mozesz isc z nimi na przyslowiowa kawe, ale beda rozmawiac po niemiecku nie zwazajac na to czy ty cos rozumiesz czy nie. A to tylko jeden przyklad. Mozna je mnozyc. Wiec moze mniej generalizowania a wiecej myslenia i chlodnej obserwacji? O ile mozesz cokolwiek zaobserwowac jesli nie jestes emigrantem... Odpowiedz Link Zgłoś
wasz_idol Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 18:14 Masz pretensje o to, że w swoim kraju rozmawiają po niemiecku?! Niemiecki to bardzo łatwy język, łatwiejszy od angielskiego, więc jeśli tam przebywasz a nie jesteś w stanie się porozumieć po niemiecku to jesteś właśnie jedną z tych osób wyrabiających nam negatywną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.antonina Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:11 zważywszy na stan naszego kraju i państwa może te nastolatki mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: co za bzdury 13.02.08, 08:16 jasne panie, że to żydy muszą być i qu.. cykliści, a zachowanie naszego menelstwa nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzli5 Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 08:26 Precz z Islandczykami z naszego kraju ...wszyscy czterej nie chcą uczyć się języka i piją piwo w slepie w Klewkach. Są okropni i nikt ich nie rozumie bo gulgotają cos bez ładu i składu...... POLSKA BEZ ISLANDCZYKÓW !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Islandzkie nastolatki przeciwko Polakom 13.02.08, 10:39 gryzli5 napisał: > Precz z Islandczykami z naszego kraju ...wszyscy czterej nie chcą uczyć się jęz > yka i piją piwo w slepie w Klewkach. > Są okropni i nikt ich nie rozumie bo gulgotają cos bez ładu i składu...... > > POLSKA BEZ ISLANDCZYKÓW !!!! Precz! Islandczycy do Islandii, syjoniści do Syjamu, Komancze do Komańczy! Odpowiedz Link Zgłoś
el.comandante1 Polacy powinni wrocic i zrobic rewolucje w kraju 13.02.08, 08:28 i skonczyc ze zlodziejstwem yelit. imigranci wszedzie sa pomiatani. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk ".......są gołosłowni...." - O właśnie !!! 13.02.08, 08:36 Wartość wypowiedzianego słowa w Polsce ma wartość ZEROWĄ. Polak bełkocze co mu ślina na język przyniesie - obietnice ma za nic. Umówi się - nie przyjdzie. Powie, że zadzwoni - nie zadzwoni. Obieca, że załatwi - nie załatwi. Obieca, że zrobi - nie zrobi. I tak dalej. I KOGO TO DZIWI, ŻE SKANDYNAWÓW (bo Islandczycy to właściwie Skandynawowie) TO RAZI? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele... 13.02.08, 08:42 Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele z gazeta.pl. Przepraszam, ale fakty są takie: czternastolatek założył stronę na myspace i napisał coś przeciwko Polakom. WOOOW! Po prostu wiadomość dnia. Na pewno to powinno się znaleźć na pierwszej stronie jednego z większych polskich portali? A że 700 osób? Co z tego? Mało debili w internecie? Naprawdę nie wiecie co się dzieje na forach, np. w Polsce? To są wielosettysięczne hordy debili, od kreacjonistów, przez tropicieli spisków żydowsko-masońskich, skończywszy na zwolennikach monarchii. I co? I nic. Nic się nie dzieje: teoria ewolucji obowiązuje, synagogi stoją, demokracja ma się dobrze. Jeśli będziemy się dawać terroryzować pryszczatym czternastolatkom z gimnazjum, dla których internet to całe życie, to naprawdę daleko nie zajedziemy. PS. Inna sprawa, że 700 osób, to pewnie z 1/4 ludności Islandii :D Odpowiedz Link Zgłoś
annetje Re: Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele... 13.02.08, 09:43 pierwszy madry:) Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wy jesteście wszyscy nienormalni. Na czele... 13.02.08, 10:45 pether_23 napisał: > PS. Inna sprawa, że 700 osób, to pewnie z 1/4 ludności Islandii :D > No, teraz już nie. W XVIII wieku wulkan Hekla oszalał i wskutek jego erupcji znaczna część ludności wyginęła, a wielu wyemigrowało. Z kilkusettysięczne populacji zostało ok. tysiąca ludzi. Ale nadrobili braki. Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Islandzka głupota przeciwko Polakom 13.02.08, 08:42 Naturalnie młodzi Islandczycy to sól ziemi i same einsteiny, nic dziwnego więc, że przeważające opinie na tej stronie przyłączają się do tej śmiałej lecz jakże słusznej krytyki. Tego nam potrzeba! Peryferyjne dzieci wskażą nam drogę do cywilizacji. Tylko skąd to ziejące poczucie własnej bezwartości? A może to tylko zawiść, że emigranci zarobkowi zrealizowali marzenie życia przy patroszeniu śmierdzących ryb, których nie chcą obrabiać tubylcy, bo im się za dobrze powodzi. Prawdziwy Polak siedzi w domu i narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Ustawa o ochronie narodu polskiego jest potrzebna 13.02.08, 08:44 Ustawa o ochronie narodu polskiego jest potrzebna i może skończy się opowiadanie przez Amerykanów „polskich dowcipów”, nabijanie się z Polaków przez Holendrów w jakiś durnych piosenkach i teksty typu „Polak to pijak i brudas”. I teraz jeszcze te gejzery islandzkie. Otóż wypraszam sobie. A flaga polska, nasz hym, Konstytucja, osoba Prezydenta i godło są też prawnie chronione jako symbole państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A może by tak Polacy sami dbali o swój wizerunek? 13.02.08, 11:26 Przykład z życia wzięty i przeze mnie widziany. Rok 1994, dwie duże państwowe firmy jadą w delegację do Wiednia. Dwóch dyrektorów, 1 samochód osobowy. Przystanek na parkingu. Dyrektorzy wyjmują wałówy z chlebem i kiełbasą, otwierają scyzorykiem puszki z mielonką i rybami. Jedzą na stojąco. Myją ręce polewając herbatą z termosu, bo szkoda "cennych dewiz" na szalet (bezpłatny zresztą). Potem sikanie w krzakach. Tak oszczędzano "cenne dewizy". Przy spotkaniu zagranicznego partnera powitanie "na niedźwiedzia" w stylu Gierek-Breżniew. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 porponuję sprywatyzować co państwowe, no może to " 13.02.08, 11:56 sikanie" nie było elganckie ale herbata z termosa i własne kanapki to nie przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: porponuję sprywatyzować co państwowe, no może 13.02.08, 14:00 Herbata z termosu jest dobra ale w sytuacji, gdy nie ma dostępu do świeżej w restauracji czy bufecie. W każdym razie, nie nadaje się do mycia rąk. Co do prywatyzacji, to jedna z tych firm, firma niemonopolistyczna została zlikwidowana zaś druga, monopolistyczna, istnieje nadal i to na prawach organu państwowego (Lasy Państwowe). Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Re: Ustawa o ochronie narodu polskiego jest potrz 13.02.08, 12:13 No jasne - ustawa załatwi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś