Dodaj do ulubionych

Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory

25.02.08, 09:53
tylko rzadzic trzeba umiec i karzdy widzi ze nie macie o tym pojecia
Obserwuj wątek
    • r1111111 Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 09:54
      Widać, że Pan Premier Tusk nie wiedział jaki jest podział władzy.
      Chciał przystąpić do gry w palanta, a okazało się że to szachy.
      Biedny.
      • hrabia-monte-christo ......Herr Thuske chce wladzy absolutnej.......... 25.02.08, 10:02
        tylko Herr Thuske dzieki Twojemu lenistwu niopozycja i Prezydent nie
        ma czego blokowac - wiec nie pajacuj
        • katolik_polski1 Jego twarz ma cos z lisa :) 25.02.08, 10:16
          Miejmy nadzieje ,ze wyprowadzi Polske
          na kraj dobrobytu .
          • ayronaa cos z lisa? 25.02.08, 10:40
            Chyba cos z esesmana
            • tekameka "Nad Sejmem walki mgła rzednieje" - rymowanka 25.02.08, 10:53
              Nad Sejmem walki mgła rzednieje
              Gdzieś w kuluarach pieje kur.
              A czterej młodzi przyjaciele
              W ławkach poselskich wiodą spór.

Rzekł pierwszy: "Świta już w Pułtusku,
              Już wkrótce zagrzmi Pisiorów głos.
              A w Sejmie nasz wodzu Tusku
              Nad mapą czuwa, pełen trosk".

A drugi na to: "Z niezłego szamba
              Wykuwają media naszą broń.
              Podobno sam przywódca Tusku
              Do pracy tej przykłada dłoń".

"Dojrzewa zboże..." - w szczerej trosce
              Cichutko westchnął trzeci z nich.
              "Na pewno w mej dalekiej wiosce
              Donaldu nasz dogląda żniw".

Wschód słońca oślepił kaczorów,
              PO zajęło sejmowe ławy .
              Z okrzykiem: "Naprzód! Na Pisiorów!"
              Do głosowania szły dwie ustawy.

Wtem czwarty miał dość prania mózgu
              Wydobył okrzyk z głębi mózgownicy,
              Zawołał : "Patrzcie, z nami Tusku.
              Na samym przedzie - na mównicy".
              • tles10 GW POpiera Tuska, czyli jest ... reżimowa? 25.02.08, 11:35
                Tak GW pisała o Rzeczpospolitej, gdy rządził PiS - krótką mają pamięć? taką ...
                GWybiórczą?
                • gelimer Gdyby taki numer chciało zrobić PiS, Michnik 25.02.08, 11:43
                  biegałby po niemieckiej prasie ze skargami jak ze sraczką. Teraz mu jakoś nie przeszkadza. Ciekawe dlaczego.
                  • sharn1 Tusk wrzuca ideę pluralizmu do kosza.... 25.02.08, 12:01
                    Ciekawe jak się zapatrywał na temat powiedzmy rok temu?
                    • a.k.traper Podobnie jak dwa lata temu i trzy i cztery 25.02.08, 12:20
                      Będąc marszałkiem senatu sam sie nazwał pasożytem i był za jego
                      likwidacją, był tez za okręgami jednomandatowymi, za pozabudżetowym
                      finansowaniem partii politycznych. Obecny konflikt pokazuje że
                      powinien byc jeden ośrodek władzy wykonawczej.Wbrew pozorom Tusk
                      mimo obecnych sondaży wcale nie może byc pewny że będzie prezydentem
                      (to hasełko pod publiczkę ze strony Pis-u), ani tez że premierem,
                      chyba że puści gospodarkę w ruch, wtedy będzie. Jego poglądy sa
                      znane kazdemu kto obserwuje polska politykę i polityków. Rzucił
                      temat znany i my jako wyborcy też powinnismy go poważnie rozważyć,
                      bez emocji. Blizsze mi to rozwiązanie niz utrzymywanie PRL-owskiej
                      rzeczywistości i mentalnosci, w czym celują ZZ. By więcej zarabiać
                      gospodarka musi sie rozwijac a pracownicy wraz z nią, świat idzie do
                      przodu, jakbyś nie wiedział to od kilku lat nawet struktura
                      zarządzania ulega modyfikacji z uwzględnieniem większej świadomości
                      i współzarządzania pracowników. tylko u nas ciagle strasza
                      prywatyzacją i tęsknie wspominają produkcję wielkoseryjną zarazem
                      narzekając na "ruskich" wtedy głównego odbiorce a w duchu tęskniąc
                      za taka zależnością:))) To se ne wrati.
                      • poszeklu Zlikwidowac Premiera, beda oszczednosci 25.02.08, 13:29
                        Tusek pokazal, ze rzad bez premiera Tuska
                        tez bedzie dzialal. Tusek moze siedziec na
                        nartach nastepna kadencje i nikt nie zauwazy
                        ze go brak.
                        A zmniejszyc Sejm, to najlepiej obciac wszystkie
                        fotele opozycji. Zostanie tylko PO i nie bedzie
                        krytyki.
                        Tusek se mazi.
                        P.S. Glupszego premiera w Polsce od czasu
                        Piasta Kolodzieja jeszcze nie bylo.
                        • alatien Zmniejszyc sejm 25.02.08, 13:46
                          Zmniejszenie sejmu wcale nie zachwieje rownowagi politycznej, bo rozklad poslow
                          wedlug partii nadal bedzie procentowy. Mniejsza ilosc poslow to lepszy nadzor
                          publiczny nad nimi, bo o wiele trudniej bedzie polityka cos ukryc. Tymsamym to
                          wzmocnienie systemu demokratycznego.

Rowniez wladza wykonawcza powinna byc sprecyzowana. Czy wladze wykonawcza ma
                          premier (jak np w UK), czy prezydent (np. w USA). Jak widac dzielenie tej wladzy
                          wychodzi kiepsko, szczegolnie gdy prezydent tak latwo sie obraza i obrusza.

Co do Senatu, to jego rola jest marginalna. Podobna role (opiniowanie i defacto
                          doprecyzowanie ustaw) moga odgrywac komisje ekspertow lub rzad, a koncowa
                          odpowiedzialnosc i tak bedzie ponosil Sejm. Dalego zniesienie Senatu, jako
                          kolejnego "koryta" politycznego to tez dobry pomysl.

Pozdrawiam
                          • poszeklu Zlikwidowac Sejm i Senat, bedzie Tuska demokracja 25.02.08, 14:00
                            W trosce o lepsza demokracje nie mozna sie ograniczac tylko
                            do likwidacji Senatu i zmniejszenia Sejmu. Idzmy dalej!
                            W trosce o dobro publiczne trzeba zlikwidowac caly Sejm
                            bo jak ma byc maly, to moze byc jednoosobowy. Nie potrzeba
                            bedzie roznych Komisji Sejmowych i organow kontrolnych, a
                            ile kasy zostanie, to bedzie super cud Tuska.
                            A rzad bedzie dzialal pod kierunkiem opiekuna wszystkich
                            POlakow, w tym dobroczyncy Radia Maryja, samego Wielkiego
                            EL COMENDANTE - DONALDA THUSKE.
                            Zeby dalej obnizyc koszty panstwa, nastepne wybory beda za
                            20 lat!

alatien napisał:
                            > Zmniejszenie sejmu wcale nie zachwieje rownowagi politycznej...
                            > Mniejsza ilosc poslow to ... wzmocnienie systemu demokratycznego.
                            >

Jeszcze mniejsza ilosc poslow, to jeszcze wieksza demokracja,
                            i tak dalej, az do zera.
                            • a.k.traper Czy tu chodzi o Tuska albo Kaczyńskiego? 25.02.08, 15:32
                              To sa podstawowe tematy dla sprawności zarządzania krajem. Ani Tusk
                              ani Kaczyński nie maja pewności że będa rządzić. Porównaj sobie
                              systemy w Niemczech i USA. w/g mnie 320 posłów to akurat a zamiast
                              senatu jakąs izbę doradcza składająca sie byłych prezydentów,
                              sedziów itp, raczej honorową niz etatową. To ma byc służba publiczna
                              a nie etaciki i prywatne interesy.
                              • indeed4 Nic nie rozumiem .... 25.02.08, 15:46
                                o co właściwie chodzi z tym finansowaniem, czy to znaczy że babcie
                                mają teraz płacić na Rydzyka i PiS ?!
                                Hmmm ........
                                • indeed4 P_r_e_m_i_a__ d_l_a__ z_w_y_c_i_ę_z_c_y__ 25.02.08, 16:55
                                  Czyli nacechowane głęboką troską o " ideę pluralizmu" pomysły
                                  Kaczyńskiego z 2006 roku :

" Należałoby w Polsce zmienić ordynację. Są takie wzory ordynacji,
                                  na przykład we Włoszech, gdzie zwycięzca wyborów uzyskuje ponad 50%
                                  mandatów. Dostaje premię, jest jasny lider. Wtedy oczywiście PiS i
                                  PO zabiegałyby o zwycięstwo w trakcie wyborów i ten kto zwycięży
                                  uzyskałby tą premię - powiedział Przemysław Gosiewski w "Poranku
                                  Radia TOK FM".

serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,54126,3635946.html

• hecer Re: Zmniejszyc sejm 25.02.08, 14:09
                            ... nie cala opinia publiczna poprze rzad w tej sprawie. Ja np nie
                            popre:)

Okregi jednomandatowe, likwidacja senatu, wybory wiekszosciowe,
                            jeden osrodek wladzy, finansowanie partii poza budzetem - ja na
                            wszystko mowie nie, choc popieram ten rzad.

Biznesmeni nie sa sklonni do ujawniania publicznie kogo wspieraja?
                            To mnie nie dziwi. Ale przeciez beda upominali sie o "swoje
                            pieniadze" u tych ktorym je dali. Przeciez to jasne, ze milarderzy
                            dadza partii miliony, a moherowe berety najwyzej po 20zl, tyle ile
                            daja miesiecznie na Rydzyka. Co to za argument Tuska?????

Moze niech rzad jednak probuje zrealizowac swoj program gospodarczy.
                            Ja ten program poparlem i widze ze moze byc realizowany a nie jest.
                            Tusk chyba mowi cos innego niz przed wyborami. I to mi sie nie
                            podoba.

Chce Senat bo taka jest tradycja. Wybory proporcjonalne - ja chce
                            glosowac na partie. A juz niech partie same wymyslaja kto bedzie ich
                            reprezentowal, kto jest dobry a kto kiepski. W ten sposob nikt nowy,
                            mlody nie wejdzie do parlamentu.

Nie moga sie dogadac z prezydentem? No ale to trzeba probowac cos
                            zrobic, do licha.

• hecer Re: Zmniejszyc sejm 25.02.08, 14:39
                              poza tym uwazam, ze w kwestii przywilejow wladzy, zaczac trzeba od
                              opodatkowania i oskladkowania poslow i senatorow, ministrow (jesli
                              nie sa), ewentualnie mozna darowac opodatkowanie prezydenta...

Dlaczego? Bo jak sami nie beda placic podatkow i ZUS, to nie beda
                              mysleli o ich obnizaniu.

Poza tym trzeba im odebrac darmowe przejazdy - samolotem, pociagiem,
                              autobusami miejskimi i pks. I te ich miejscowki. Sorry, ale inaczej
                              nie zrozumieja na czym polega podrozowanie srodkami kom.publ w
                              Polsce.

Nie chodzi o budzetowe oszczednosci, chodzi o to aby wladza byla
                              blizej ludzi, by odczuwala skutki swoich dzialan.
                              • ottmar za 3000 dni każdy bedzie miał samolot, willę, koch 25.02.08, 15:12
                                kochankę, cottage w Szwajcarii i saphari raz do roku za darmo.
                                A ponadto żona, córka i syn Donka będą dawać za darmo każdemu i do woli.
                                • indeed4 Zapomniałeś o 3 milionach mieszkań ! 25.02.08, 16:05
                                  .. w 4 lata , które w ciągu miesiąca po wyborach 2005 cudownie
                                  ewoluowały do skromnej ośmiolatki :-)))
                                  Słuchaj no, ottmar ( tak przy okazji ) : co to jest to "saphari" -
                                  mógłbyś wytłumaczyć ?
                                • hecer Re: za 3000 dni każdy bedzie miał samolot, willę, 25.02.08, 16:24
                                  saphari...?
                        • a.k.traper wiesz jaka jest różnica między toba a stwórcą 25.02.08, 15:20
                          Stwórca jest nieograniczenie miłosierny, a ty niemiłosiernie
                          ograniczony.
                    • mirmat1 z braku "cudow" nowe tematy zastepcze 25.02.08, 12:24
                      sharn1 napisał:

> Tusk wrzuca ideę pluralizmu do kosza....Ciekawe jak się zapatrywał
                      na temat powiedzmy rok temu?
                      M: Warszawska gielda GPW zanotowala NAJWIEKSZY PROCENTOWY SPADEK
                      WARTOSCI PAPIEROW WARTOSCIOWYCH NA swiecie:
                      Don't crash amid turmoil

Updated: 2008-01-20 06:05:18

money.canoe.ca/Columnists/Leatherdale/2008/01/20/4784735-sun.html
                      Bezrobocie wzroslo z 11% za PiS (spadek w ciagu 2 lat z 18% na 11%)
                      do 11,8%:
                      Stopa bezrobocia w styczniu wzrosła do 11,8 proc. z 11,4 proc. w
                      grudniu - poinformowała Czesława Ostrowska, wiceminister pracy i
                      polityki społecznej.
                      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69866,4903755.html
                      Skonczyl sie wiec temat laptppow zaczal temat niszczenia Polskiej
                      tradycji parlamentarnej oraz manipulacji ordynacja wyborcza.
                      • pateko7 proponuję studia podyplomowe z ekonomii, 25.02.08, 14:20
                        to nie będziesz pisał bzdur, jak to pis wstrzymał bezrobocie.
                        poza tym rusz łbem - możesz sam myśleć (niezłe co? :))), a nie łykać
                        co Ci jedyny sprawideliwy konus podaje na tacy,
                        i nie pitol o tradycji parlamentarnej, bo to nie Wielka Brytania. O
                        okregach i ograniczeniu sejmu i senatu, Tusk mówił juz dawno...
                        ja tam wolę mniejsza bandę darmozjadów, pisiorom zresztą temat ten
                        nie był obcy (tylko troche z dupy strony - "TANIE PAŃSTWO :))))
                  • a.k.traper Masz jakies lęki przed Niemcami lub Michnikiem? 25.02.08, 12:07
                    Dam ci radę, przeczytaj na jakie tematy A.Michnik pisał, jakie
                    wywoływał polemiki i czy kiedys wykręcał się że to nie on napisał?
                    Co do Niemców, to proponuję bojkotować gazetki, rolników uswiadamiac
                    by nie brali niemieckich dotacji, bo chca naszego chłopa rozleniwić
                    i zalać rynek ich żywnością i wiele innych ciekaych zależności
                    (Rydzyka nam podesłali jak kiedyś Lenina Rosji). Masz zbyt
                    powierzchowną wiedze i kalkujesz wypowiedzi ludzi o równie miałkim
                    rozumie.Pisząc na tym forum wzbogacasz także "imperium Michnika"
                    Zastanów się czy warto?
                    • gelimer Typowa odpowiedź samozwańczej, nadętej ELYTY. 25.02.08, 12:29
                      Jak ktoś się ze mną nie zgadza, to to musi być głupek i moher. Jeśli choć trochę znasz historię uświadomisz sobie, co w niej z podobnych postaw wynikało.
                      Wyobraź sobie, że nawet nie jestem katolikiem i dziwnym trafem znam język niemiecki. Za Rydzykiem nie przepadam a swoje opinie opieram na faktach, o których informacje są mi dostępne. Posunięcia PiS znacznie mniejszego kalibru zaowocowały takim artykułem Pana Michnika:

debatte.welt.de/kommentare/21320/polen+zerstoert+seine+schwer+erkaempfte+freiheit
                      Teraz kiedy Tusk chce zrealizować jeden z postulatów słynnego 3xTAK, Michnik jakoś szat nie rozdziera.
                      Wybacz, ale postawa "Lubię mój kraj tylko wtedy kiedy odpowiada mi władza" jest postawą małego człowieczka, który nie widzi dalej niż własny interes. No ale przecież i to da się wytłumaczyć pisząc, że „Patriotyzm jest jak rasizm” i przypisując mu cynicznie słownikową definicje nacjonalizmu. Dla porównania zacytuję Ci słowa wypowiedziane przez Jana Nowaka-Jeziorańskiego o rządzie SLD:

"Ja mogę nie lubić tego rządu, ale on został wyłoniony w wolnych wyborach i jest moim rządem, bo jest rządem polskim"

Która z tych postaw twoim zdaniem bardziej charakteryzuje wielkiego człowieka?

Czy boję się Niemców? Tak, boję się. A twoim zdaniem nie mam powodów traktować nieufnie kogoś kto wymordował mi pół rodziny a teraz wycierając sobie gębę wspólną Europą – która akurat jest szczytną ideą – pod stołem wysuwa paskudne żądania? Skoro im wolno traktować Polaków inaczej niż np. Francuzów to mnie wolno bardziej ufać choćby Węgrom niż Niemcom.
                      • a.k.traper nie jestem z elity i nie nazywam moherami nikogo 25.02.08, 15:42
                        Sam zarabiam na rodzine od dawna i nie wspieram żadnej partii.Nie
                        jest moim zadaniem wyliczanie kto komu ilu wymordował, prosiłem o
                        obiektywną a nie emocjonalna ocenę. Jesli uważasz Michnika za
                        swojego wroga to juz mu to napisałeś. Mielismy mozliwośc nie
                        wstępowania do UE, jakoś dziwnie się zdarzyło że chcieliśmy, a moze
                        to sfałszowane? Ja pamiętem co mówili ludzie w 80 i później, jak
                        wzdychali do zachodu, pamiętam za co zamykali takich jak Michnik,
                        mogli przeciez wyjechać, proponowano to wielu. Czytając ciebie
                        dochodze do wniosku że Michnik i inni specjalnie byli zamykani przez
                        SB, żyli sobie tam pięknie za pieniądze z zagranicy a teraz chca
                        przejąc włądze do spółki z dawnymi esbekami, nie zdiwiłoby mnie to
                        bo juz to słyszałem. Powodzenia w przeżywaniu obsesji i martyrologii.
            • uzaz Re: cos z lisa? 25.02.08, 11:07
              Biedaku, komunistyczna propaganda kazała Ci kochać ZSRR, wpoiła Ci strach przed
              Niemcami i nie dała Ci możliwości przekonania się o tym, że to tacy sami ludzie
              jak Ty.
              Tyle samo tu dobrych czy złych, co w innych krajach (co wyrabiali Francuzi w
              Algerze, Japończycy na Dalekim Wschodzie, Amerykanie w Iraku, Polacy na Kresach
              itd).
              Może by tak zrzucić komunistyczne jarzmo i przekonać się samemu, jak to świat
              wygląda. Granice otwarte i wizy nie trzeba. Pielęgnując wizerunki starych wrogów
              należało by strzec się przed wszystkim co włoskie, na przykład, pamiętając co
              ten bydlak Neron wyprawiał z chrześcijanami.
            • donaldu.tusku.ltd Re: cos z lisa? 25.02.08, 12:14
              a Twoje posty maja coś z debila...
            • rokets_w Re: cos z lisa? 25.02.08, 13:35
              ayronaa napisał:

> Chyba cos z esesmana

A co nie wiedziałeś ze w domu tuska rozmawia się tylko po niemiecku a
              dziadkowie służyli w wermachcie i zabijali naszych dziadków a na kolbach
              karabinów robili karby który ilu polaków odstrzelił
          • rokets_w Re: Jego twarz ma cos z lisa :) 25.02.08, 13:33
            katolik_polski1 napisał:

> Miejmy nadzieje ,ze wyprowadzi Polske
            > na kraj dobrobytu .
            kolego przejęzyczyłeś sie
            oni Polskę i naród prowadzą do swego odbytu
            • moherfucker1 Re: Jego twarz ma cos z lisa :) 25.02.08, 14:21
              Glodnemu chleb na mysli.
        • gugula Re: ......Herr Thuske chce wladzy absolutnej..... 25.02.08, 10:39
          Hrabio .... , naprawdę nie wiesz, jak nazywa się premier? A jeśli wiesz, to staraj się unikać wyzwisk. Wyzywanie świadczy o braku argumentów.
          • poszeklu Herr Thuske nastepca el Comendante 25.02.08, 13:49
            Wladza absolutna= Tusek se mazi.
            Mogl Fiedia Castro rzadzic przez pol wieku,
            to Tusek nie moze?
            Wybuduje sie szybka droge do Alp wloskich
            i sprawa zalatwiona. 5 dni PRACA w Alpach,
            a weekend odpoczynek w domu.
            Senat zlikwidowac, Sejm okroic o fotele
            opozycji i jest CUUUUUD!
          • rokets_w Re: ......Herr Thuske chce wladzy absolutnej..... 25.02.08, 13:54
            gugula napisał:

> Hrabio .... , naprawdę nie wiesz, jak nazywa się premier? A jeśli wiesz, to sta
            > raj się unikać wyzwisk. Wyzywanie świadczy o braku argumentów.
            W pewnym sensie masz rację tylko zauważ jak tusk i jego rząd traktuje naród
        • a.k.traper Przeciez nie musi on wygrac wyborów? 25.02.08, 11:18
          Nie rozumiem twojej wypowiedzi, czy rząd ma produkować ustawy które
          będzie prezydent blokował czy lepiej dla społeczeństwa gdy robi to
          co obecnie: przegląda istniejące i wyłapuje złe? Mnie się wydaje że
          w to powinien sie włączyć senat, gdyż to jego rola. Prezydent
          powinien się cieszyć że w końcu ktos sie wziął za porządkowanie, też
          przeciez moze zgłaszać propozycje zmian. Nie pojmujesz żt i premier
          i prezydent i sejm i senat są wykonującymi służbę publiczną a nie
          udzielnymi księciami?
          • rokets_w Re: Przeciez nie musi on wygrac wyborów? 25.02.08, 13:58
            a.k.traper napisał:

> Nie rozumiem twojej wypowiedzi, czy rząd ma produkować ustawy które
            > będzie prezydent blokował czy lepiej dla społeczeństwa gdy robi to
            > co obecnie: przegląda istniejące i wyłapuje złe? Mnie się wydaje że
            > w to powinien sie włączyć senat, gdyż to jego rola. Prezydent
            > powinien się cieszyć że w końcu ktos sie wziął za porządkowanie, też
            Z kąd Ty się urwałeś? z choinki Bożo Narodzeniowej? Albo jestes tak zaślepiony
            ich wypowiedziami klamliwymi?

> przeciez moze zgłaszać propozycje zmian. Nie pojmujesz żt i premier
            > i prezydent i sejm i senat są wykonującymi służbę publiczną a nie
            > udzielnymi księciami?
            • a.k.traper Istnieje coś takiego jak logika i szczerość 25.02.08, 15:49
              Jeżeli mówię komuś że kłamie to mu to udowadniam, przeważnie przy
              urnie wyborczej. Możesz napisac swoja opcje zdarzeń? Ja mam prawo i
              do wypowiedzi i pomyłki, słucham twojej wersji, byc może ją poprę?
        • r1111111 Re: ......Herr Thuske chce wladzy absolutnej..... 25.02.08, 13:16
          hrabia-monte-christo napisał:

> tylko Herr Thuske dzieki Twojemu lenistwu niopozycja i Prezydent
          nie
          > ma czego blokowac - wiec nie pajacuj

Sądząc po stylu i formie odpowiedzi: Z Waszeci taki hrabia jak z
          koziej ...........
      • nie-naiwniak Re: Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:43
        r1111111 napisał:

> Widać, że Pan Premier Tusk nie wiedział jaki jest podział władzy.
        > Chciał przystąpić do gry w palanta, a okazało się że to szachy.
        > Biedny.

przecież gra w palanta - ciągle kaczor się wtrącają -
        • r1111111 Re: Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:59
          nie-naiwniak napisał:
          > r1111111 napisał:
          > przecież gra w palanta - ciągle kaczor się wtrącają -

Do czego się wtrącają? Chyba do zepsutych "laptoków".
          W rządzeniu to na razie nie mieli do czego, okazji nie było.
      • tslodkowska Donald Burczymucha 25.02.08, 14:57
        Na tapczanie leży mózg
        Gdzie się podział Donald Tusk?
        Ciało robi za premiera,
        trudniej zmienić właściciela...
    • fly8171 Na razie nie ma co blokować!!!!! 25.02.08, 10:00
      Dotacje z budżetu dla parti politycznych PO udowodniła jak chce ich nie pobierać
      w 2005 roku!!!! Kłamcy!!!!
    • dobiczek POsmiewisko,jego nie krytykuja tyko sie smieja 25.02.08, 10:01
    • maruda.r Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:07

- Dziś żyjemy w ustroju politycznym, który powoduje, ze opozycja, dzisiaj także
      prezydent maja dużo możliwości blokowania - argumentował premier.

Ale jest to problem z Lechem Kaczyńskim. Aleksander Kwaśniewski w nieznacznym
      stopniu ingerował w politykę rządu.

• kos1981 p.Prezydent wygrał wybory premierze,bezpośrednio 25.02.08, 10:07
      wybrany i to wygrał z panem..zapomniał pan ? chyba nie..prawda
      • real_mr_pope Re: p.Prezydent wygrał wybory premierze,bezpośred 25.02.08, 11:30
        Prezydent nie rządzi. Zapomniałeś? Chyba nie..prawda.
        • kos1981 Niech nie wmawia że wygrał wybory... 25.02.08, 14:08
          Wybory prezydenckie przegrał , wybory do parlamentu wygrała platworma
          • real_mr_pope Re: Niech nie wmawia że wygrał wybory... 25.02.08, 14:26
            Tusk nic na temat 'swojego' zwycięstwa nie mówił, gazety też o niczym takim nie
            pisały.
    • sharn1 System kanclerski... 25.02.08, 10:07
      W XX w. Europie juz przerabialiśmy kolesia który uznał że powinien
      bezwzględnie rządzić ten co wygra wybory (nawet populistycznymi
      hasłami).
      Do dzisiaj Europa się nie pozbierała.

• kos1981 Adolf mu było...przeklęte imię jego na wieki 25.02.08, 10:09
        • rtg Re: Adolf mu było...przeklęte imię jego na wieki 25.02.08, 11:11
          a nie Jarosław ????
      • tles10 Tuskowi chodziło zapewne o system ... kanciarski 25.02.08, 11:37
    • hrabia-monte-christo ......Herr Thuske popiera rozbior Serbii.......... 25.02.08, 10:07
      Premier Donald Tusk zapowiedział w TVN24, że zarekomenduje jutro
      rządowi uznanie Kosowa jako niepodległego państwa w Europie.
      Donald Tusk nie ukrywał, że ma wątpliwości w tej sprawie.

Jednocześnie premier zapowiedział, że nie jest wykluczone wysłanie
      polskiej misji politycznej do Serbii. – Temu krajowi trzeba
      poświęcić więcej troski – dodał premier. Podkreślił przy tym, że
      należy pokazać Serbom, że mają przyjaciół w Polsce. Szef rządu
      zaznaczył jednocześnie, że konieczne jest utrzymanie "europejskiej
      perspektywy" dla Serbii.

wiadomosci.onet.pl/1698643,11,item.html
      • danieldaniel Premier Tusk popiera walke o niepodlegle Kosowo 25.02.08, 10:20
        rozbior Serbii?! a przez kogo?
      • inv28 Re: ......Herr Thuske popiera rozbior Serbii..... 25.02.08, 10:45
        W moich oczach przekręcanie nazwisk, dodawanie głupawych
        przedrostków,pomijanie funkcji i tytułów, czy pisownia z małej
        litery, tak naprawdę źle świadczy jedynie o autorze wypowiedzi, a
        nie o osobie opisywanej. Nie wiem czy taka maniera świadczy o
        zwyczajnej głupocie, niepohamowanej złośliwości czy bezmyślnym
        naśladownictwie. A może to zwyczajne chamstwo połączone z ociężałym
        poczuciem humoru?
        • rokets_w Re: ......Herr Thuske popiera rozbior Serbii..... 25.02.08, 14:08
          inv28 napisał:

> W moich oczach przekręcanie nazwisk, dodawanie głupawych
          > przedrostków,pomijanie funkcji i tytułów, czy pisownia z małej
          > litery, tak naprawdę źle świadczy jedynie o autorze wypowiedzi, a
          > nie o osobie opisywanej. Nie wiem czy taka maniera świadczy o
          > zwyczajnej głupocie, niepohamowanej złośliwości czy bezmyślnym
          > naśladownictwie. A może to zwyczajne chamstwo połączone z ociężałym
          > poczuciem humoru?
          tak ale ten człowiek nie zasługuje by pisać jego nazwisko z dużej litery, Jak
          sam wiesz czasem coś piszemy z dużej litery by nadać znaczenie tego słowa ale
          jeśli z małej napiszemy to chcemy okazać jaki ten człowiek jest mały. A propo
          brzydzę się wymawiać te nazwisko
      • rtg Re: ......Herr Thuske popiera rozbior Serbii..... 25.02.08, 11:15
        hrabia-monte-christo napisał:

> Premier Donald Tusk zapowiedział w TVN24, że zarekomenduje jutro
        > rządowi uznanie Kosowa jako niepodległego państwa w Europie.
        > Donald Tusk nie ukrywał, że ma wątpliwości w tej sprawie.
        >
        > Jednocześnie premier zapowiedział, że nie jest wykluczone wysłanie
        > polskiej misji politycznej do Serbii. – Temu krajowi trzeba
        > poświęcić więcej troski – dodał premier. Podkreślił przy tym, że
        > należy pokazać Serbom, że mają przyjaciół w Polsce. Szef rządu
        > zaznaczył jednocześnie, że konieczne jest utrzymanie "europejskiej
        > perspektywy" dla Serbii.
        >

Gamoniu kury sie nie niosą, krowy mleka nie daja a Ty d..ę zawracasz
        jakąś Serbią? Popatrz w koło jak rząd PO zniszczył tak dobrze
        zapowiadająca się IV RP z jej I Nieudacznikiem na czele.
        • reky Re: ......Herr Thuske popiera rozbior Serbii..... 25.02.08, 14:38
          Wyrugowanie koncepcji IV RP z jej I Nieudacznikiem na czele jest największym
          sukcesem Tuska.Też miałeś to na myśli?
    • danieldaniel Niech partie finansuja czlonkowie i sympatycy 25.02.08, 10:08
      zgadzam sie z Tuskiem. Wlasciwie nigdy nie moglem zrozumiec, tego ze partie finansowane sa z pieniedzy publicznych, a z tego co wynika z tekstu nie jest to mala kwota. Naturanie nie dziwi mnie sprzeciw partii , ale chetnie poznam argumenty przeciwko, poza przytoczonym juz ryzykiem, ze biznes bedzie je finansowal. Jezeli bedzie to jawne to nie widze w tym problemu. W USA funkcjonuje to calkiem niezle od lat.
      • trasat Re: Niech partie finansuja czlonkowie i sympatycy 25.02.08, 13:56
        PO chce zachować finansowanie z budżetu, tylko liczy na
        korzystniejszy dla nich podział tych pieniędzy (bogaci będą
        decydować o większych kwotach). Podobny efekt mają dać okręgi
        jednomandatowe. Generalnie nie są to madre pomysły. Chodzi o to, że
        polityce są dobierani według negatywnej selekcji. Ekopa PO jest
        lepsza niż ekipa PIS, ale to wszytko jest poniżej kwalifikacji
        normalnej korporacji. Reguły polskiej polityki nie akceptują ludzi z
        kwalifikacjami. To taka scena dla nieudaczników nakręcana przez
        równie niekompetentnych dziennikarzy. Cały dzień rozstrząsają, co
        jeden osobnik powiedział o drugim. A dlaczego nie rozmawia się o tym
        co istotne: gospodarka, nauka, kultura. Tylko że wtedy powinni
        wypowiadać się zupełnie inni ludzie. I większość dziennikarzy nie
        potrafi byc partnerem takiej rozmowy.
        • moherfucker1 Re: Niech partie finansuja czlonkowie i sympatycy 25.02.08, 14:09

trasat napisał:
          >A dlaczego nie rozmawia się o tym
          > co istotne: gospodarka, nauka, kultura. Tylko że wtedy powinni
          > wypowiadać się zupełnie inni ludzie. I większość dziennikarzy nie
          > potrafi byc partnerem takiej rozmowy.

Dziwne:
          NAUKA: www.gazetawyborcza.pl/0,88224.html

KULTURA: www.gazetawyborcza.pl/0,75410.html

GOSPODARKA: www.gazetawyborcza.pl/0,82242.html

Czyzbys czytal tylko jedna strone Gazety?

• tetradrachma Brawo panie Tusk. Pokaż Pan tej pisowskiej hołocie 25.02.08, 10:10
      że masz wizję Polski jako państwa nowoczesnego, laickiego,
      szanujacego demokrację i, na trwale wpisanego, w cywilizacyjny obraz
      Europy. Musi Pan, tak stymulować rozwój naszego kraju, aby Polacy
      chcieli się uczyć.
      • kos1981 tak wszystkim premierom piszesz,dobryś człowiek 25.02.08, 10:29
      • profanum_vulgus Re: Brawo panie Tusk. Pokaż Pan tej pisowskiej ho 25.02.08, 10:40
        Twoja cywilizowana Europa niedługo przywdzieje nikab (w najlepszym przypadku
        hijab) więc na twoim miejscu tak bardzo bym się nie ekscytował.
        • tetradrachma sam, po domu, chodzę w galabiji więc, jestem 25.02.08, 14:29
          tendy !
      • rokets_w Re: Brawo panie Tusk. Pokaż Pan tej pisowskiej ho 25.02.08, 14:12
        tetradrachma napisał:

> że masz wizję Polski jako państwa nowoczesnego, laickiego,
        > szanujacego demokrację i, na trwale wpisanego, w cywilizacyjny obraz
        > Europy. Musi Pan, tak stymulować rozwój naszego kraju, aby Polacy
        > chcieli się uczyć.
        TAK MAM tylko trzeba tych ca są w rządzie dzisiaj usunać z niego na wieli
    • gdabski Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:11
      Łapy precz od Konstytucji - przynajmniej w tym zakresie.

/Gdabski
    • gdabski Re: Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:12
      Łapy precz od Konstytucji - przynajmniej w tym zakresie.

/Gdabski
    • amanasunta Kancler Tusk to brzmi dumnie! 25.02.08, 10:15
      Dziadek bylby dumny.
      • 1zorro Re: Kancler Tusk? Kartofel Kaczynski..... 25.02.08, 10:33
        to brzmi jeszcze weselej!
        • amanasunta Brawo czytelniku Tagesspiegel:)))) 25.02.08, 10:41
          tylko...troche nie na temat.
          1zorro napisał:

> to brzmi jeszcze weselej!
          • 1zorro Re: Brawo czytelniku Tagesspiegel:)))) 25.02.08, 10:48
            polecam ci "WREMIA" , no i "PRAWDA" tez moze byc....
        • profanum_vulgus Re: Kancler Tusk? Kartofel Kaczynski..... 25.02.08, 10:42
          Ja ja, Kartoffel raus! Heil Tuske.
          Duch Dziadka wiecznie żywy.
          :DDDDDD
          • 1zorro Re: Kancler Tusk? Kartofel Kaczynski..... 25.02.08, 10:50
            zrastwuj darogij tawariszcz....Duch pradziadka kaczorow jeszcze
            zywszy!
      • kerrnit.20 amanasunta..ubecka świnio... 25.02.08, 10:41
        Dziadek Kaczyńskich był oficerem carskim..Służył Carowi wiernie, i
        ukonczył ekskluzywną szkołe Oficerską !!!..Brał udział w prześladowaniu
        patriotów Polskich,walczących o wolność !!Dziadek Tuska był w obozie
        koncentracyjnym, siła zmuszany do służby w armii niemieckiej..Dotyczyło to
        dziesiątki tysięcy Polaków,Kaszubów,Slązaków
        Mazurów,Pomorzan itd..Dziadek Tuska uciekł i walczył w Polskiej Armii!

Jesteś obrzydliwą świnia,bez krzty moralności....
        • jama.314 Re: amanasunta..ubecka świnio... 25.02.08, 10:43

> Dziadek Kaczyńskich był oficerem carskim..Służył Carowi wiernie, i
          > ukonczył ekskluzywną szkołe Oficerską !!!..Brał udział w prześladowaniu
          > patriotów Polskich,walczących o wolność !!Dziadek Tuska był w obozie
          > koncentracyjnym, siła zmuszany do służby w armii niemieckiej..Dotyczyło to
          > dziesiątki tysięcy Polaków,Kaszubów,Slązaków
          > Mazurów,Pomorzan itd..Dziadek Tuska uciekł i walczył w Polskiej Armii!
        • profanum_vulgus Kermit te POmyje zostaw swojej matce. 25.02.08, 10:47
          Tym różni się Kaczyński od Tuska, że pochodzi z rodziny
          której członkowie kończyli, jak sam napisałeś, ekskluzywne szkoły.
          W tym czasie przodkowie Tuska byli brudnymi, zgermanizowanymi
          mazurskimi chłopami, co zresztą Tusk udowadnia na każdym kroku (geny to geny).
          :DDDDDDDDDDDDDD
          • 1zorro Re: Kermit te POmyje zostaw swojej matce. 25.02.08, 10:53
            i tego mlaskania i pierdzenia tez sie w "ekskluzywie" nauczyli?
          • trasat Re: Kermit te POmyje zostaw swojej matce. 25.02.08, 14:05
            Jakie szkoły i w jaki sposób skonczyli Kaczyńscy nie znający żadengo
            jezyka obcego? I jeszcze dostali tytułu naukowe! To są prawdziwi
            beneficjenci PRL.
        • 1zorro Re: amanasunta..ubecka świnio... 25.02.08, 10:51
          ale ona jeszcze nie calkiem stracona! Uczy sie czegos w tym
          laboratorium, wiec nie wszystko stracone....
        • amanasunta Czy napisalam cos zlego o dziadku Tuska,matole? 25.02.08, 10:52
          ale w genealogii przeciwnikow politycznych jestes dobry!Tylko towje
          rewelacje tyle warte co ,szkodzace prawdzie
          i ..Premierowi,,,wybielanie'' dziadka Tuska.Ta sprawa jest zamknięta
          i wracanie do niej jest bez sensu.
          • 1zorro Re: Czy napisalam cos zlego o dziadku Tuska,matol 25.02.08, 10:54
            musicie byc tacy ordynarni? Towarzysz Kaczynski.....wplywy widac.
            • amanasunta Odcinasz sie od kernitta .20?:)))) 25.02.08, 11:03
              1zorro napisał:

> musicie byc tacy ordynarni? Towarzysz Kaczynski.....wplywy widac.
              • 1zorro Re: Odcinasz sie od kernitta .20?:)))) 25.02.08, 11:06
                pisze to do was obu.....
        • rokets_w Re: amanasunta..ubecka świnio... 25.02.08, 14:18
          kerrnit.20 napisał:

> Dziadek Kaczyńskich był oficerem carskim..Służył Carowi wiernie, i
          > ukonczył ekskluzywną szkołe Oficerską !!!..Brał udział w prześladowaniu
          > patriotów Polskich,walczących o wolność !!Dziadek Tuska był w obozie
          > koncentracyjnym, siła zmuszany do służby w armii
          niemieckiej..Dotyczyło to
          > dziesiątki tysięcy Polaków,Kaszubów,Slązaków

Ale głupoty pieprzysz. Dziadkowie tuska z własnej woli byli w wermachcie. czy
          nie widziałeś dokumentów orginalnych jakie dziennikarze przedstawili w prasie i
          w internecie?
          Albo nie chiałeś widzieć bo tez jesteś z rodziny wermachtowców
          > Mazurów,Pomorzan itd..Dziadek Tuska uciekł i walczył w Polskiej Armii!
          >
          > Jesteś obrzydliwą świnia,bez krzty moralności....
      • rokets_w Re: Kancler Tusk to brzmi dumnie! 25.02.08, 14:14
        amanasunta napisała:

> Dziadek bylby dumny.
        Masz rację szli by w jednym szeregu i Polaków palili napalmem
    • radzio5 Znowu hce zmanipulowac ocpanych malolatow 25.02.08, 10:18
      aby po 5 latach odpekanej kadencji prezydenckiej miec ciepla
      emeryturke i BOR do spelniania kazdej zachcianki. Ten facet rzadzi
      od 89r i nie zrobil nic aby w tym kraju sie dobrzez zylo.
      • cloclo80 Re: Znowu hce zmanipulowac ocpanych malolatow 25.02.08, 11:31
        Posprzatanie po skandalicznych rządach dyletanta Kaczyńskiego zajmie nieco czasu.
      • moherfucker1 Re: Znowu hce zmanipulowac ocpanych malolatow 25.02.08, 14:27

radzio5 napisał:

> Ten facet rzadzi od 89r i nie zrobil nic aby w tym kraju sie dobrzez >zylo.

ROTFL...

Takiej historii ucza na Radiomaryjnych spotkaniach?
    • remez2 Najpierw pokażcie te kompetentne osoby. 25.02.08, 10:20
      Dodał, że jego zdaniem dobra władza to taka, która sprawuje możliwe najmniej
      osób, a ma "tyle kompetencji, że podejmuje decyzje".
      • dobiczek 9 wice i 1 minister z UB 25.02.08, 10:35
    • palestrina2005 Tusk zagraża demokracji -zawłaszcza państwo, media 25.02.08, 10:23
      Panie Tusk,
      Niech Pan się pogodzi że przegrał Pan wybory prezydenckie.
      Większość Polaków zadecydowała że Prezydentem RP do 2010r. będzie
      Lech Kaczyński.

Platforma demokratycznie wygrała wybory parlamentarne i jest Pan
      demokratycznie wybroanym premierem. Ale demokratycznie wybranym
      Prezydentem jest Lech kaczynski. Ludzie woleli jako Prezydenta
      Kaczyńskiego a nie Pana.

Jako demokratycznie wybrany Premier niech Pan wykonuje swoją pracę
      jak najlepiej i stara się rządzić jak najlepiej.
      Ale niech Pan zna swoje konstytucyjne kompetencje i zakres
      obowiązków i władzy a nie zamiast zajmowac się rzadzeniem próbuje
      Pan w niekonstytucyjny sposób rozszerzać swoje uprawnienia do granic
      których nie zaakceptowali wyborcy. Gdyby wyborcy chciali oddac
      pełnię władzy Platformie PO wygrałoby wybory i parlamentarne i
      prezydenckie. Skoro wyborcy uznali w demokratycznych wyborach
      inaczej, musi Pan to uznać Panie Tusk. Demokracji nalezy się
      szacunek - niech Pan nie próbuje jej obchodzić i łamać konstytucji.
      • kerrnit.20 palestrina2005..ty zagrażasz logice i rozumowi ! 25.02.08, 10:34
        Łyżwinski uszkodził ci mózg przez odbyt ?!
      • 1zorro Re: Tusk zagraża demokracji -zawłaszcza państwo, 25.02.08, 11:02
        lecz sie , plastelina!
      • dornjuan Bredzisz jak Jarek żadnych konkretów 25.02.08, 11:12
        Który przepis Konstytucji złamał Premier ? A Tusk nie wygrał wyborów
        prezydenckich tylko dzięki zniesławieniu Kurskiego rzuconemu w
        ostatniej chwili jak Tusk miał 10 % przewagi nad twoim prezydentem.
        Niestety kłamstwo poszło w eter i nie dało się już tego odkręcić. Ot
        takie PISowskie metody , które stosujecie do dzisiaj ale naród już
        nie daje się na to nabrać.
    • inv28 Re: Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:26
      Wszystkim KARZDYM gratuluję obiektywnego widzenia świata. Ja jestem
      chyba innym KAŻDYM, bo widzę ten świat nieco inaczej, choć staram
      się oceniać otaczającą mnie rzeczywistość obiektywnie. Obawiam się
      że różnice między KARZDYMI a KAŻDYMI, nie ograniczają się jedynie do
      pisowni...
    • jakeww Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory!!! 25.02.08, 10:28

niezłe, zdaje się że odkrywamy koło
      • kos1981 koło,ogień,narzędzia z krzemienia,obrona w stadzie 25.02.08, 10:32
    • konrad.ludwik02 1) Zniesienie finansowania partii i polityków ... 25.02.08, 10:30
      1) Zniesienie finansowania partii i polityków z budżetu - TAK!
      2) Likwidacja senatu - Tak!
      3) Zmniejszenie liczebności sejmu - TAK!
      4) Okręgi 1-mandatowe - TAK!
      5) Rozdzielenie stanowiska ministra i prokuratora generalnego - TAK!
      6) Likwidacja wcześniejszych emerytur - TAK!
      7) Rygorystyczna kontrola kreowania na rencistów - TAK!
      8) Wprowadzenie zasady: jaka praca - taka płaca - TAK!
      9) Likwidacja powiatów - TAK!

10) Podatek liniowy dla funkcjonaruszy publicznych, menagerów,
      ludzi którzy nie żyją z pracy własnych rąk itd. - NIE!
      • amanasunta Re: 1) Zniesienie finansowania partii i polityków 25.02.08, 10:39
        konrad.ludwik02 napisał:

> 1) Zniesienie finansowania partii i polityków z budżetu - TAK!
        czyli...partie powiazane z oligachami lub mafia GORA!:)
        > 2) Likwidacja senatu - Tak!
        Oszczednosci zerowe ale wieksza mozliwosc tworzenia bubli prawnych :)
        > 3) Zmniejszenie liczebności sejmu - TAK!
        ZGODA

> 4) Okręgi 1-mandatowe - TAK!
        Czyli decyduje uklad a nie wyborcy.

> 5) Rozdzielenie stanowiska ministra i prokuratora generalnego -
        TAK!
        Prokurator generalny mozliwy TYLKo z ukladu!
        > 6) Likwidacja wcześniejszych emerytur - TAK!
        Gornik do 65 lat
        Nauczyciel wf do 65 lat
        Lotnik do 65 lat....absurd!
        > 7) Rygorystyczna kontrola kreowania na rencistów - TAK!
        W stylu doktorka z ,,Dobrego wojaka szwejka'': -wszyscy jestescie
        symulanci:))))

> 8) Wprowadzenie zasady: jaka praca - taka płaca - TAK!
        Ale ta zasada dziala.Im gorzej pracuje urzednik tym ma wiecej
        kasy!:)))
        > 9) Likwidacja powiatów - TAK!
        A co w zamian?Gminy albo super-gminy?A moze wojewodztwa jak przed
        reforma?A kasior na te zmiany skad?
        > 10) Podatek liniowy dla funkcjonaruszy publicznych, menagerów,
        > ludzi którzy nie żyją z pracy własnych rąk itd. - NIE!
        Alez kolego,oni zyja z pracy rak !Cudzych :))))))))
        • 1zorro Re: 1) Zniesienie finansowania partii i polityków 25.02.08, 10:40
          dlatego musialas wyjechac "na zmywak"?
          • amanasunta Nie wyjechalam ,,na` zmywak'' 25.02.08, 10:44
            Takiego laboratorium, w jakim tu pracuje, prozno szukac w Polsce!I
            nie trzeba sie wyliczac z kazdej
            probowki,kuwety,paska,odczynnika....Wszystko jest.
            1zorro napisał:

> dlatego musialas wyjechac "na zmywak"?
            • 1zorro Re: Nie wyjechalam ,,na` zmywak'' 25.02.08, 10:46
              zabolalo? To znaczy nie jest z toba jeszcze tak zle jak
              myslalem.....Mysle, ze sie czegos tam nauczysz!
              • amanasunta Nie ,,zabolalo''.Mam znajomych co ,,na zmywaku''' 25.02.08, 11:06
                Uczciwa praca jest ok.Poza tym ,Rockefeller, podobno,zaczynal od
                pucybuta:))))
                1zorro napisał:

> zabolalo? To znaczy nie jest z toba jeszcze tak zle jak
                > myslalem.....Mysle, ze sie czegos tam nauczysz!
                • 1zorro Re: Nie ,,zabolalo''.Mam znajomych co ,,na zmywak 25.02.08, 11:09
                  z tym Rockefellerem to taka sama bajka, ze Kaczynski ksiezyc udalo
                  sie ukrasc. Pic i fotomontaz....Jedyne prawdziwe to molosc do mamusi
                  i kotka. No moze teraz jeszcze do Zioberka. Ale to juz inna
                  bajka...O wilku, Czerwonym Kapturku i Wielkim Gejowym....
                  • amanasunta Pieknie!To sie nazywa obiektywizm:) 25.02.08, 11:21
                    Tusk :szczuplejszy,bardziej wysportowany,mniej lysy(chociaz ...chyba
                    nie!),wyzszy ,ma rodzine,dzieci,konto,prawo jazdy.....
                    Wystarczajace kwalifikacje na Premiera.Acha i w pilke gra:)))))
        • real_mr_pope Re: 1) Zniesienie finansowania partii i polityków 25.02.08, 11:44
          > czyli...partie powiazane z oligachami lub mafia GORA!:)

Aha, a teraz to fundacje są powiązane z 'oligachami', mafia też jest górą. To
          wszystko dzięki temu 1%. Tymczasem partie są czyste, przejrzyste, nie ma
          przestępców, a Pęczak i Misztal siedzą za niewinność.

> Oszczednosci zerowe ale wieksza mozliwosc tworzenia bubli prawnych :)

Jak do parlamentu będą dostawać się osoby na poziomie, a nie byle kto, ale z
          poparciem prezesa partii, to możliwość bubli prawnych mniejsza będzie.

> Czyli decyduje uklad a nie wyborcy.

A teraz kto decyduje? Wyborcy? I dlatego poseł z poparciem 40 tysięcznej rzeszy
          ustępuje mandatu posłowi z poparciem 3 tysięcy osób?

> W stylu doktorka z ,,Dobrego wojaka szwejka'': -wszyscy jestescie
          > symulanci:

A to argument, rozumiem, merytoryczny?

> A co w zamian?Gminy albo super-gminy?A moze wojewodztwa jak przed
          > reforma?

A czemu miało by być coś w zamian? Tak Ci się marzy rozbudowana struktura
          administracji samorządowej?

> Alez kolego,oni zyja z pracy rak !Cudzych

Tak jak Ty.
      • rk111 Re: 1) Zniesienie finansowania partii i polityków 25.02.08, 13:38
        konrad.ludwik02 napisał:

> 1) Zniesienie finansowania partii i polityków z budżetu - TAK!
        Tak zgoda
        > 2) Likwidacja senatu - Tak!
        NIE -trzeba poprawiać prawo po posłach ale zgoda na ograniczenie
        liczby senaeorów np. 1 na 1000000 obywateli
        > 3) Zmniejszenie liczebności sejmu - TAK!
        Tak
        > 4) Okręgi 1-mandatowe - TAK!
        Tylko do senatu -Tak do sejmu -nie
        > 5) Rozdzielenie stanowiska ministra i prokuratora generalnego -
        TAK!
        Zgoda
        > 6) Likwidacja wcześniejszych emerytur - TAK!
        Napewno ograniczenie do najbardziej uciążliwych zawodów np. górnik
        pracujący pod ziemią ,Żołnierz liniowy itp
        > 7) Rygorystyczna kontrola kreowania na rencistów - TAK!
        Tak
        > 8) Wprowadzenie zasady: jaka praca - taka płaca - TAK!
        Tak jest i teraz przynajmniej w prywatnych firmach
        > 9) Likwidacja powiatów - TAK!
        Nie ale może likwidacja gmin lub ich łączenie
        >
        > 10) Podatek liniowy dla funkcjonaruszy publicznych, menagerów,
        > ludzi którzy nie żyją z pracy własnych rąk itd. - NIE!
        Podatek liniowy TAK dla wszystkich.

• faraon1981 "kłutni"?! 25.02.08, 10:30
      A korektor ma u Was urlop?
      • grix Re: "kłutni"?! 25.02.08, 10:35
        Luudzie kto tam u was pracuje???? Ręce opadają, błędy ortograficzne
        w ankiecie...
        • 1zorro Re: "kłutni"?! 25.02.08, 10:38
          nie wiesz? Chlopaki z PISuaru na zlecenie!
      • 1zorro Re: "kłutni"?! 25.02.08, 10:37
        ma! I dlatego dorabiaja fachowcy z PISuaru....
      • sralimuchibedziewiosna korektor gw to wyksztalciuch 25.02.08, 13:29
        ortografia to dla niego rzecz obca

jakis dyplom pewnie ma, ale nic nie umie i nic nie wie, a juz na pewno nie zna
        zasad ortografii - piszacy artykuly zreszta tez - bo to oni tego byka musieli
        najpierw zrobic

• profanum_vulgus Prezydent Kaczyński wygrał wybory. Niech rządzi. 25.02.08, 10:32
      • 1zorro Re: Prezydent Kaczyński wygrał wybory. Niech rząd 25.02.08, 10:34
        no moze rzadzic. Fotyga, Kaminskim i....oczywiscie Nelly!
      • real_mr_pope Re: Prezydent Kaczyński wygrał wybory. Niech rząd 25.02.08, 11:47
        Ot, pisowskie myślenie. Chcą, żeby prezydent rządził. Ale jak Tusk mówi, że też
        by chciał (tak jest, na tym polega "system prezydencki") to szczekają. I tacy
        ludzie mają brać udział w wyborach?
    • surfer6 Sondaż GW: Nie będzie kłutni !!! 25.02.08, 10:33
      "Dobrze, wreszcie nie będzie kłutni, a rządzący będa mogli wprowadzac zmiany."

Na litośc boską, kogo wy zatrudniacie ?
      • 1zorro Re: Sondaż GW: Nie będzie kłutni !!! 25.02.08, 10:37
        debili z PISuaru....Jak inni maja urlop.
    • wlodzimierz.ilicz Tusk chce władzy absolutnej i niekontrolowanej. 25.02.08, 10:34
      A to w celu wprowadzenia liberalnych, antyspołecznych "reform"
      umacniających kastowe podziały na biednych i bogatych.
      Tusk wie, że prezydent i opozycja (PiS i LiD a nawet PSL) na to nie
      pozwolą.
      Dlatego, chciałby zmienić system polityczny w Polsce na
      jedynowładztwo Platformy.
      • 1zorro Re: Tusk chce władzy absolutnej i niekontrolowane 25.02.08, 10:36
        towarzysz Kaczynski probowal tego juz wczesniej. Masz chyba slaba
        pamiec....
        • wlodzimierz.ilicz No to kaczor Donald wzoruje się na dwóch 25.02.08, 10:45
          poprzednich kaczorach.
          PO to PiS light.
          Brzydki (PO)smak jest ten sam.
          • 1zorro Re: No to kaczor Donald wzoruje się na dwóch 25.02.08, 10:47
            ale zapach stanowczo przyjemniejszy! Tego z PISuaru nie mozna juz
            bylo zniesc....
            • wlodzimierz.ilicz Niestety smród jest inny ale też bardzo brzydki. 25.02.08, 11:08
            • zenonbombalina69 Re: No to kaczor Donald wzoruje się na dwóch 25.02.08, 11:57
              często wąchasz zapaszki z pisuarów... może i jeszcze popijasz wodę z
              tych urządzeń...ot perwers...
    • mwbieniek Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:37
      Co to są "kłutnie" ? :\
    • emeryt601 Tusk: Niech rządzi ten, kto wygra wybory 25.02.08, 10:38
      wszelkiej maści
      nieudacznicy,pispaprańcy,popaprańcy,złodzieje,populisci,faszyści,nawi
      edzeni,poprawiacze teorii ewolucji,wszelka zachłanna
      swołoczy,bizantyjska mierzwo,fałszerze
      podpisów,fordanserzy,zwolennicy królika i kolesi królika,kolesie
      partyjni i kolesie kolesi partyjnych,,włazidupy,wazeliniarze-
      ODWALCIE SIE OD KONSTYTUCJI. Czytajcie wpisy internautów i
      przestańcie narzekać,że wam baletki uwieraja. Najęliscie się na
      psa(doskonale opłacanego) to szczekajcie i pamietajcie,ze w tym
      kraju suwerenem jest WYBORCA.
      Jednak to,że ktos wygrał wybory nie oznacza jeszcze,że możecie
      robić co chcecie .Wybory wygrywa większość głosujaca,a to nie
      zawsze jest większość NARODU. Chcecie demokracji-wprowadźcie
      powszechne referenda w zamian za partyjne igrzyska i koterie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka