mikolaj.plank 26.02.08, 08:27 A jak tam redaktor Kania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palestrina2005 Lodziarnia PO - kręcimy lody... 26.02.08, 08:28 Bronili Sawickiej, dostali kontrakt od państwa "Rzeczpospolita": Zlecenie na obsługę prawną państwowej spółki Narodowe Centrum Sportu dostała bez przetargu kancelaria prawna Pociej, Dubois i Wspólnicy. Wartość kontraktu: 600 tys. zł. Aleksander Pociej to adwokat, który zapłacił 300 tys. zł kaucji za Beatę Sawicką, posłankę Platformy, podejrzaną o korupcję i próbę ustawienia przetargu publicznego, wspólnie z burmistrzem Helu Mirosławem W. Dzień później została usunięta z PO - pisze gazeta. Według "Rz", warszawska kancelaria Pociej, Dubois i Wspólnicy od lat świadczy usługi dla Platformy Obywatelskiej. Reprezentowała tę partię we wszystkich procesach wyborczych w 2007 r., nadal reprezentuje ją przed sądem w kilku głośnych procesach (głównie przeciw PiS). "Z tą kancelarią jesteśmy związani od dwóch lat, od poprzednich wyborów" - przyznaje w rozmowie z "Rz" Grzegorz Wójtowicz, prawnik PO. Podkreśla, że kancelaria specjalizuje się w procesach o ochronę dóbr osobistych. "Stąd nasz wybór" - dodaje. Narodowe Centrum Sportu to jedna z dwóch spółek powołanych specjalnie pod kątem Euro 2012. Do jej zadań należy wybudowanie Stadionu Narodowego oraz kompleksu sportowego za 1 miliard 225 mln zł. Spółka NCS nie ogłosiła przetargu na obsługę prawną, zamówienia nie wywieszono w Biuletynie Zamówień Publicznych. Kancelarię wybrano z tzw. wolnej ręki - akcentuje gazeta. Jak zauważa "Rz", w ten sam sposób - bez przetargu - prawnika wybrała również Hanna Gronkiewicz-Waltz. Kontrakt wart 132 tys. zł na obsługę prawną prezydenta Warszawy zdobył sędzia Józef Medyk - warszawski komisarz wyborczy, który w lutym 2007 r. publicznie bronił Gronkiewicz-Waltz przed pozbawieniem mandatu, kiedy spóźniła się z oświadczeniem majątkowym. Sędzia Medyk groził wtedy, że jeśli premier wprowadzi do stolicy komisarza, popełni przestępstwo, za co może stanąć przed Trybunałem Stanu - czytamy w "Rzeczpospolitej". Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Macie pełne gacie, co, PiSuchy? :)) Szambo wy 26.02.08, 09:03 kronopio77 napisał: > . ależ piękny język. i te onomatopeje. tusk cię tego uczył? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Macie pełne gacie, co, PiSuchy? :)) Szambo wy 26.02.08, 11:14 nie Tusk, a Rydzyk, pierwszy ekspert od szamba. tak przy okazji: sprawdz w slowniku, co to "onomatopeja", bo uzywanie wyrazow, ktorych sie nie rozumie fatalnie swiadczy o inteligencji uzywajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 PiS = Politycznie Inaczej Sprawni :-))) 26.02.08, 16:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=76173885&a=76191116 czy ktoś wie, co to znaczy "saphari" ? Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Szambo wybija nie tam gdzie trzeba 26.02.08, 09:14 PO powołała komisję do zbadania ile wydali na kartę bankomatową ministrowie rządu pisowskiego. Ale jakoś cicho o wynikach. Dlaczego? Bo "zwycięzcą" w tej konkurencji został Radek Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Szambo wybija nie tam gdzie trzeba 26.02.08, 09:39 ... minister w rządzie PIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Szambo wybija nie tam gdzie trzeba 26.02.08, 09:45 Zgadza się, w rządzie PiSu. A teraz w rządzie Platformy. Na pewno skoro przejrzał ideologicznie, to przejrzał także moralnie. Pod wpływem perswazji pani Julii? I pewnie zwrócił wszystkie niesłusznie wydane złotówki idewizy? Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: Macie pełne gacie, co, PiSuchy? :)) Szambo wy 26.02.08, 11:22 Może Wasserman prawdę mówi. Tylko jakoś nie mogę mu uwierzyć - ani jemu, ani Jarosławowi, Edgarowi... Nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Wassermann: Nie kontaktowałem się z Dochnalem 26.02.08, 08:28 Bardziej wierze Dochnalowi, niz takim, jak Wasserman,Ziobro czy kazdy inny z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czy to cos zmienia w tej sprawie?Szkoda czasu 26.02.08, 09:37 Ja tam nie wierzę ani Dochnalowi ani Wassermanowi. Poboczne okoliczności zostana wyjaśnione, media sa od tego by szukać sensacji i prawdy a mali ludzie sa od podłosci. Nie oceniajmy skoro mało znamy fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gazeta Wyborcza = broszurka reklamowa LiD 26.02.08, 08:29 Zacznijcie wreszcie pisać o rządzie, a nie ciągle o opozycji. Normalni dziennikarze (np. z BBC) wyśmiali by Michnika. To ma być rzetelna gazeta/portal???? Żenada... Michnik powinien iść na kurs obiektywnego dziennikarstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Gazeta Wyborcza = broszurka reklamowa LiD 26.02.08, 08:34 Zwroc sie z tym do Kani. Ta jest "obiektywna". Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Bronili Sawickiej - mają lukratywne zlecenie 26.02.08, 08:41 Kancelaria Pociej, Dubois i Wspólnicy dostała zlecenie na obsługę prawną Narodowego Centrum Sportu - donosi "Rzeczpospolita". Gazeta podkreśla, że wcześniej ta sama kancelaria reprezentowała oskarżaną o korupcję byłą posłankę PO Beatę Sawicką. czytaj dalej...REKLAMA Współwłaścicielem kancelarii Pociej, Dubois i Wspólnicy jest mecenas Aleksander Pociej. To właśnie on wpłacił 300 tysięcy złotych kaucji za Beatę Sawicką, byłą posłankę Platformy, podejrzaną o korupcję i próbę ustawienia przetargu publicznego wspólnie z burmistrzem Helu. Narodowe Centrum Sportu to państwowa spółka, która zajmuje się m.in. Euro 2012. Do jej zadań należy wybudowanie Stadionu Narodowego oraz kompleksu sportowego za 1 miliard 225 mln zł.Obsługę prawną zleciła tej kancelarii bez jakiegokolwiek przetargu. Wartość kontraktu to 600 tysięcy złotych. Pociej, Dubois i Wspólnicy to również kancelaria obsługująca Platformę Obywatelską. "Z tą kancelarią jesteśmy związani od dwóch lat, od poprzednich wyborów" - przyznaje Grzegorz Wójtowicz, prawnik PO. Podkreśla, że kancelaria specjalizuje się w procesach o ochronę dóbr osobistych. "Stąd nasz wybór" - dodaje Wójtowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant Jasne debilu skad ty mozesz wiedzieć 26.02.08, 08:47 po co jest adwokat, typowy "wykształcony" u rydzola baran z PiSkomuny Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Gołębie serce i miłosierdzie dobrego pana mecenasa 26.02.08, 08:53 czy to może teraz obowiązująca praktyka,że adwokat wpłaca kaucję za klienta? bueheheh a Julka P. spi.. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Gołębie serce i miłosierdzie dobrego pana mec 26.02.08, 09:38 jest to jak najbardziej zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Re: Gołębie serce i miłosierdzie dobrego pana mec 26.02.08, 10:02 tak, tak.. oczywiście jest to praktyka stosowana w całej Europie i ona umocni naszą mlodą demokracje Panie Profesorze Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant Robie nie lodów to domena pedałów z PiS 26.02.08, 10:28 zapomniałeś? spytaj sie twojego prezia i zera Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Robie nie lodów to domena pedałów z PiS 26.02.08, 10:30 resinstant napisał: > zapomniałeś? spytaj sie twojego prezia i zera to tam są pedały?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kerrnit20 Re: twoją specjalnością jest kakao... 26.02.08, 14:50 Przepraszam wszystkich na forum. Ja, kerrmit20 mam lekką postać schizofrenii paranoidalnej, pogłębionej jeszcze molestowaniem seksualnym w Młodzieży Wszechpolskiej. Proszę o nie branie moich postów na poważnie. Dziękuję. Kerrmit20 Odpowiedz Link Zgłoś
kerrnit20 Re: W kakaowe oczko to pobaw się z mamą 26.02.08, 16:14 Tak jak ja bawię się z moim tatą. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Forumowy pajacu, o lody zapytaj swojego alfon 26.02.08, 17:10 No to się pytam, jak tam lody alfonsie? Odpowiedz Link Zgłoś
kerrnit20 Re: Kręcenie loda czy robienie? w czym się spełni 26.02.08, 11:08 Ja kerrmit20 lubię robić lody. Jestem gejem i jestem z tego dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
kerrnit20 Re: To sklonuj się jeszcze z 3 razy i robta lody 26.02.08, 11:57 Przepraszam wszystkich na forum. Ja, kerrmit20 mam lekką postać schizofrenii paranoidalnej, pogłębionej jeszcze molestowaniem seksualnym w Młodzieży Wszechpolskiej. Proszę o nie branie moich postów na poważnie. Dziękuję. Kerrmit20 Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Bronili Sawickiej - mają lukratywne zlecenie 26.02.08, 09:06 > Obsługę prawną zleciła tej kancelarii bez jakiegokolwiek > przetargu. Przetarg na obsługę prawną? Jesteś zdrowy na umyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Bronili Sawickiej - mają lukratywne zlecenie 26.02.08, 09:14 Każda instytucja publiczna ma obowiązek robienia przetargów na wszelkie zlecenia zewnętrzne szczególnie na tak duże sumy - jak najbardziej an obsługe prawną powinien być przetarg. Co więcej nawet firmy prywatne robią rpozetargi na obsługę reklamową czy prawną. W tym przypadku widać jasno ze PO "kreci lody" - daje znajomym duże zlecenia odwdzięczajac się za obrone Sawickiej. Niby PO wywaliła Sawicką, a odwdziecza się firmie która ją broniła. Ale GW woli pisać o piosenkach na zjeździe PiS... to wg GW większa "afera"... Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Szlachetność prawnika została nagrodzona lodami 26.02.08, 09:37 w ten sam sposób - bez przetargu - prawnika wybrała również Hanna Gronkiewicz-Waltz. Kontrakt wart 132 tys. zł na obsługę prawną prezydenta Warszawy zdobył sędzia Józef Medyk - warszawski komisarz wyborczy, który w lutym 2007 r. publicznie bronił Gronkiewicz-Waltz przed pozbawieniem mandatu, kiedy spóźniła się z oświadczeniem majątkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Szlachetność prawnika została nagrodzona loda 26.02.08, 09:39 w ten sposób 100% prawników wybierał też Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Znasz sie na prawie przetargów jak świnia na gwia 26.02.08, 09:33 gwiazdach, nie będe ci rozjaśniał we łbie bo oślepniesz Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Podaj życiorys tego "agenta" co ją zbałamucił 26.02.08, 10:12 Będziemy mieli pełny obraz korupcji. Czy to istotne kto bronił osoby która potrzebowała obrony? Olszewski kiedyś bronił ludzi których teraz jego "kumple" z PiS opluwają, czy mam rozumieć, że głupio postąpił?(tak na marginesie, to został wytypowany "na ochotnika" do tych spraw, inni zarabiali kasę. Twoje informacje sa zawsze niepełne, początkujacy dziennikarz amator, czy przekaźnik plotek i sensacji? Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Wpłacili za Sawicką kaucje, bronili jej i zgarneli 26.02.08, 10:17 kontrakt bez przetargu mimo iz prawo o zamówieniach publicznych i przetargach tego wymagaja - oczywiście są sztuczki żeby to obejsc. nie powiesz mi że każda kancelaria wpłaca ochoczo 300 tys kaucji za swojego klienta jesli nie ma w tym interesu. po prostu to była inwestycja a teraz PO spłaca dług wdzięczności Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Bronisz łapówkary Sawickiej???? 26.02.08, 11:08 Fakt, wzięła "tylko" 100 tys. zł łapówki. Nawet na dobrego Mercedesa by z tego nie starczyło, jak napisał na forum jeden "inteligentny" wyborca PO. Biedna, za tak małą kwotę łapówki będzie miała sprawę. Przecież 100 tsy. zł to niewielka kasa... "Moralność" i przyzwolenie na korupcję ze strony wyborców PO poraża. Nie imponują wam prawdziwi biznesmeni jak Kluska tylko tacy jak Kulczyk którzy dorobili się kasy na dziwnych powiazaniach polityka- biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie jestem adwokatem i nikogo nie bronię 26.02.08, 11:38 Chce tylko znac wszystkie fakty. Uważam że wszelka patologię należy zwalczać, tylko nie tworzyć nastepnych. a takie działanie to przyzwolenie na "rozpasanie" pewnych służb, pewna moralność i przyzwoitośc obowiązuje w każdej firmie, o kodeksie etycznym, szczególnie tym którzy powołuja się na nauke Kościoła szczególnie. Nie ma dla mnie w tym temacie przynależności partyjnej, albo się jest uczciwym albo nie. Jak powiedziałem, Olszewski kiedyś bronił ludzi opozycji których część teraz jest be, szczególnie tych co Kościół nazywa "lewicą laicką" jak kiedyś SB. Czy kancelarie nie powinny podejmowac takich zleceń? Podejmują jeszcze bardziej kontrowersyjne, chociażby od ludzi którzy oszukali swoich pracowników nie płacac im pensji i ubezpieczeń, uważasz że to mniejsze zwyrodnienie? bo ja nie, uważam że skazali rodziny tych ludzi na wegetację. Czy którys ze znanych adwokatów reprezentował tych "biedaków"? Powiem ci dlaczego bronia w tak dwuznacznej sprawie, kasa, prasa a na końcu moralność. Podobnie jest w szpitalach, urządzenia, wyposażenia, gabinety a zobacz poczekalnie i kible dla pospólstwa. Nie znam Sawickiej, nie jestem członkiem żadnej partii, i negatywnie oceniam jej postępowanie i CBA, sa inne metody operacyjne, to było jednak namawianie człowieka do przestępstwa wykorzystując jego słabość, to róznica. Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant Towarzysz Wasserman były czerowny towarzysz 26.02.08, 08:37 jak i ty plastelina, teraz mam 100% pewności że jesteś komunistą Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: mam 100% pewności że jestes pajac 26.02.08, 12:19 kerrmit20 napisał: ******************************* To ciekawy argument, jednak nie odnoszący się do meritum. Wassermann był prokuratorem w komunie i ścigał opozycję. To m.in. o Wassermannie mówił Franc Maurer w "Psach": "Czasy się zmieniają, ale pan zawsze jest w komisjach". Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Re: mam 100% pewności że jestes pajac 26.02.08, 12:38 to niezwykłe, naprawde w Psach mówili o Wasermanie? a w M jak Miłosć coś o Tusku było? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Gazeta Wyborcza = broszurka reklamowa LiD 26.02.08, 08:40 oj plastelino:) Twój rozum coraz szybciej zbliża się do twojej polszczyzny, a ta dorównuje tej junkrowej. Wszystko to podlane marcowym sosem (o ile wiesz co to znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Gazeta Wyborcza = broszurka reklamowa LiD 26.02.08, 10:33 palestrina! Złote usteczka PIS-dzielców. Dawno Cię nie było. Widocznie renegocjowałeś stawki za dostawę kaczych jaj. Klupnij się w mózg za swoje pomysły, chyba,że czytasz z kartki podsuniętej przez krótkonogiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 a co tam u tuska? 26.02.08, 08:40 czy jego dzieci płaciły za studia, czy raczej tatuś na koszt podatnika kształcił sobie podpory na stare lata? a może nie dostały się na te miody? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: a co tam u tuska? 26.02.08, 08:44 sznicel4 napisał: > czy jego dzieci płaciły za studia, czy raczej tatuś na koszt podatnika kształci > ł > sobie podpory na stare lata? a może nie dostały się na te miody? To żle ze ktoś poczuwa sie do bycia polakiem i ma dzieci ??, nie tak jak niektórzy panowie z PIS o ich protektorach w spódnicach nie wspomnę !! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: a co tam u tuska? 26.02.08, 08:52 kolter_hugh napisał: > sznicel4 napisał: > > > czy jego dzieci płaciły za studia, czy raczej tatuś na koszt podatnika ks > ztałci > > ł > > sobie podpory na stare lata? a może nie dostały się na te miody? > > To żle ze ktoś poczuwa sie do bycia polakiem i ma dzieci ??, nie tak jak > niektórzy panowie z PIS o ich protektorach w spódnicach nie wspomnę !! > > ale z jakiego powodu na cudzy koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: a co tam u tuska? 26.02.08, 09:04 sznicel4 napisał: > ale z jakiego powodu na cudzy koszt? Jakoś nie przypominam sobie żeby za moich czasów płacono za naukę !! Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 08:49 wszak Romuald nie darmo zdradził AK i wstąpił do PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:06 resinstant napisał: > wszak Romuald nie darmo zdradził AK i wstąpił do PZPR No właśnie czy kiedy lech pisał o tow Leninie to musiał za studia płacić?? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:11 kolter_hugh napisał: > resinstant napisał: > > > wszak Romuald nie darmo zdradził AK i wstąpił do PZPR > > No właśnie czy kiedy lech pisał o tow Leninie to musiał za studia płacić?? > > ty, pytanie było inne. czy dzieci tuska płaciły za nauke? nie łapiesz? czy powinieneś pytanie mieć doodbytniczo aplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:17 czy > powinieneś pytanie mieć doodbytniczo aplikowane? chyba jednak nie chcesz...... zmądrzałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:19 sznicel4 napisał: > czy > > powinieneś pytanie mieć doodbytniczo aplikowane? > chyba jednak nie chcesz...... > zmądrzałeś. Tego doodbytniczego podejścia do sprawy nauczyłeś sie od jarunia PIS ciotko ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:22 kolter_hugh napisał: > Tego doodbytniczego podejścia do sprawy nauczyłeś sie od jarunia PIS ciotko ?? > > > nie moja wina, że tylko drogą analną można doprowadzić do zrozumienia przez ciebie prostego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp nauka w RP jest (hmm) bezpłatna 26.02.08, 09:32 sznicel4 napisał: >czy jego dzieci płaciły za studia, A to jakiś obowiązek jest? Bo jeszcze wczoraj nauka w Polsce była (powiedzmy...) bezpłatna. >czy raczej tatuś na koszt podatnika kształcił sobie podpory na stare lata? A Tusk to nie jest polski podatnik? To gdzie on płaci te podatki -w Niemczech? A jak płaci w Polsce (...o zgrozo), to która ustawa norymberska, folksdojczu, mówi, że jest gorszym Polakiem i jego dzieci mają mniejsze prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: nauka w RP jest (hmm) bezpłatna 26.02.08, 09:37 zssyp napisał: > sznicel4 napisał: > > >czy jego dzieci płaciły za studia, > > A to jakiś obowiązek jest? Bo jeszcze wczoraj nauka w Polsce była (powiedzmy... > ) > bezpłatna. > > >czy raczej tatuś na koszt podatnika kształcił sobie podpory na stare lata? > > > A Tusk to nie jest polski podatnik? To gdzie on płaci te podatki -w Niemczech? > A > jak płaci w Polsce (...o zgrozo), to która ustawa norymberska, folksdojczu, > mówi, że jest gorszym Polakiem i jego dzieci mają mniejsze prawa? słyszałem, że studia mają byś płatne. w takim przypadku, nieprzyzwoitym było by, aby dzieci premiera miały tytuły za darmo. tak sobie myślę, że w takim przypadku powinien oddać do budżetu pieniądze, jakie musiał by wydać na kształcenie swoich dzieci. wtedy będzie można powiedzieć, że jest uczciwy. jak nie odda to też będzie można powiedzieć. buahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: nauka w RP jest (hmm) bezpłatna 26.02.08, 09:42 sznicel4 napisał: > słyszałem, że studia mają byś płatne. w takim przypadku, nieprzyzwoitym było >by,aby dzieci premiera miały tytuły za darmo. tak sobie myślę, że w takim >przypadkupowinien oddać do budżetu pieniądze, jakie musiał by wydać na >kształcenie swoich dzieci. wtedy będzie można powiedzieć, że jest uczciwy. jak nie odda to też > będzie można powiedzieć. > buahahahahahahahahahahaha Ale "są", czy jakieś enigmatyczne "mają być"? Bo jak "mają być", to w_takim_przypadku o kant dupy potłuc tyle Twoich postów w tym temacie, na tylu wątkach... Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: nauka w RP jest (hmm) bezpłatna 26.02.08, 09:48 zssyp napisał: > Ale "są", czy jakieś enigmatyczne "mają być"? Bo jak "mają być", to > w_takim_przypadku o kant dupy potłuc tyle Twoich postów w tym temacie, na tylu > wątkach... > mam nadzieję, że o kant dupy. co prawda za swoje sam zapłaciłem ale to z własnej głupoty. mając prawie 30 lat nie wypadało uczyć się na twój koszt. "Minister nauki i szkolnictwa wyższego Barbara Kudrycka nie wyklucza, że niebawem wszyscy studenci będą płacić czesne. Czy tak się stanie, ma zdecydować powołany przez nią zespół ds. reformy systemu nauki oraz szkolnictwa wyższego w Polsce. Zasiedli w nim profesorowie z czołowych polskich uczelni." miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34893,4963471.html Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: nauka w RP jest (hmm) bezpłatna 26.02.08, 09:56 sznicel4 napisał: >co prawda za swoje sam zapłaciłem ale to z własnej > głupoty. mając prawie 30 lat nie wypadało uczyć się na twój koszt. No nie żartuj, Sznicel4, jaki "mój koszt"; jaki z ciebie Obywatel, że nie wiesz, że od tego mamy Państwo, żeby zapewniło nam bezpłatnie to, co deklaruje, że jest bezpłatnym! Twoi rodzice na to m.in. pracowali i z nich państwo na to ściągnęło haracz już dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant sznycel pytanie za pytanie nie słyszałeś 26.02.08, 10:06 nigdy o czymś takim? pewnie ze nie jako komusze dziecię trzymałeś ze zwolennikami lenina, kaczorami Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: sznycel pytanie za pytanie nie słyszałeś 26.02.08, 10:16 resinstant napisał: > nigdy o czymś takim? pewnie ze nie jako komusze dziecię trzymałeś ze > zwolennikami lenina, kaczorami no to zadaj to pytanie. tylko proszę bez tych waszych analnych inklinacji. Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant analnych? ja jestem hetero we przeciwieństwie 26.02.08, 10:29 do wiecznie ssących lody pisiorów,hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:45 sznicel4 napisał: > kolter_hugh napisał: > > > > Tego doodbytniczego podejścia do sprawy nauczyłeś sie od jarunia PIS ciot > ko ?? > > > > > > > nie moja wina, że tylko drogą analną można doprowadzić do zrozumienia przez > ciebie prostego pytania. Normalni ludzie mówią normalnie PIS ciotki zaczynają od gaci !! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:49 kolter_hugh napisał: > Normalni ludzie mówią normalnie PIS ciotki zaczynają od gaci !! > > widzę, że masz doświadczenie........ Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:58 sznicel4 napisał: > kolter_hugh napisał: > > > > Normalni ludzie mówią normalnie PIS ciotki zaczynają od gaci !! > > > > > widzę, że masz doświadczenie....... Ta ,razem z tobą byłem na kursie u jarka ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:59 kolter_hugh napisał: > sznicel4 napisał: > > > kolter_hugh napisał: > > > > > > > Normalni ludzie mówią normalnie PIS ciotki zaczynają od gaci !! > > > > > > > > widzę, że masz doświadczenie....... > > Ta ,razem z tobą byłem na kursie u jarka ::))) > > kiedy ja nie lubie PiSu. PS co to ta średnia szkoła sgw? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 10:04 sznicel4 napisał: > kiedy ja nie lubie PiSu. Ja tego gówna wprost nie znoszę > co to ta średnia szkoła sgw? Była szkoła w jednym miast dolnego ślaska Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:17 sznicel4 napisał: > ty, pytanie było inne. czy dzieci tuska płaciły za nauke? nie łapiesz? czy > powinieneś pytanie mieć doodbytniczo aplikowane? Łapie , a niby kto miał za ich naukę płacić kaczyński !! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 09:20 kolter_hugh napisał: > sznicel4 napisał: > > ty, pytanie było inne. czy dzieci tuska płaciły za nauke? nie łapiesz? cz > y > > powinieneś pytanie mieć doodbytniczo aplikowane? > > Łapie , a niby kto miał za ich naukę płacić kaczyński !! > > > jak to kto? tatuś o ślicznych oczach, skoro chciał mieć intelektualistów. swoją drogą powiem szczerze, że tego nie da się nauczyć. z tym się rodzi. buahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 11:27 sznicel4 napisał: > tego nie da się nauczyć. z tym się rodzi. Z twoich postów widać, że nie każdy z tym się rodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 11:41 keeslaff napisał: > Z twoich postów widać, że nie każdy z tym się rodzi. odczep się. ja z tamtymi dziećmi nie mam niczego wspólnego. buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 11:41 uuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaahyhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 11:42 > swoją drogą powiem > szczerze, że tego nie da się nauczyć. z tym się rodzi. > buahahahahahahahahahahahahahahaha oj to, to, dobrze, panie, mowicie. totez porzucta wszelka nauke, boscie tu zywym przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Kacze dzieci nie płaciły 26.02.08, 11:55 ready4freddy napisał: > > swoją drogą powiem > > szczerze, że tego nie da się nauczyć. z tym się rodzi. > > buahahahahahahahahahahahahahahaha > > oj to, to, dobrze, panie, mowicie. totez porzucta wszelka nauke, boscie tu zywy > m > przykladem. dobrze, że żywym. i niech ten tusk nie wypuszcza tych wyborców na wolność.... buahahahahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...i prosze.......... 26.02.08, 08:45 znowu na kilka dni spokoju dla rzadzacych.Gdy zastrajkowali Prokuratorzy-wymyslono inna afere. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Wassermann: Nie kontaktowałem się z Dochnalem 26.02.08, 08:48 Jesli to nie jest prawda to dlaczego tak uczony prokurator - specjalista od instalacji wanien i wloczenia staruszki po sadach nie wystapi z pozwem p-ko Dochnalowi na droge sadowa. Wassermann to jeden z tych pisuarczykow ,ktorych sumienia obciazone sa politycznym lajdactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant Coś się wypłodziło w łysej pale? cud PiSkomuny 26.02.08, 08:48 hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
resinstant puknąłem w twój durny łeb 26.02.08, 10:07 a tam tylko słychać echoooooooooooooooooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Wassermann: Nie kontaktowałem się z Dochnalem 26.02.08, 09:02 A ja ci nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tow.pisowcy! Broncie tow.Wassermanna! Broncie 26.02.08, 09:20 tow.Ziobro! A PiS zdechl! Radujcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Pokazać bilingi 26.02.08, 09:18 Może by tak dziennikarze śledczy spróbowali dotrzeć do bilingów.Najlepszy sposób na sprawdzenie,kto mówi prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Pokazać bilingi 26.02.08, 09:42 Ludzie! Nie czujecie absurdu całej sprawy? TVN organizuje spotkanie ze swoim idolem. Męczennik Dochnal - tak się poświęcał dla SLD i zamiast szacunku, spotyka go ciąganie po sądach. Dobrze, że sąd jest niezawisły i wypuścił w końcu biedaka. TVN organizuje mu trybunę, na której może sobie poinsynuować. Ci, którzy tak ochoczo wierzyli szczupłemu Olkowi, uwierzą także jemu. Przecież jest taki sympatyczny i tak kulturalnie sobie gwarzy. Wiadomo, że Wassermann jest debilem (najlepszy dowód - nie przeszedł razem z panami Sikorskim, Marcinkiewiczem, Mężydłą i paroma innymi, którzy przejrzeli, do jedynie słusznej partii), więc jest bardzo prawdopodobne, że się wystraszył i zadzwonił do pana (towarzysza?) Dochnala, bo go strasznie gryzło, jakiego haka ma pan (towarzysz?) Dochnal na niego. Pewnie wił się w bólach i prosił pana (towarzysza?) Dochnala, by go oszczędził? Że pan (towarzysz?) Dochnal ma ludzi za durniów, to nic dziwnego. To długa tradycja w formacji, z której się wywodzi. Że pan (chyba nie towarzysz?) Michnik ma ludzi za durniów, jest to zastanawiające. Ale skąd durnie wychowani na przodującym organie polskiego kwiatu inteligencji? Wygląda na to, że pan (towarzysz?) Dochnal i pan (chyba nie towarzysz?) Michnik wiedzą jednak, co robią. Taaa... Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Wassermann: Nie kontaktowałem się z Dochnalem. 26.02.08, 09:20 Nikt niczego Wassermanowi (czy to jest polskie nazwisko?) nie udowadni karta SIM wpadła do wanny i się utopiła z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Wasserman lze jak inni z towarzystwa "burej suki" 26.02.08, 09:28 Czyli PIS-moher organizacji polityczno-wyznaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Wassermann: Nie kontaktowałem się z Dochnalem 26.02.08, 09:25 Panie Wassermann- a bilingi ? To można u-do-Wassermanić ! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Slow kilka o ,,moralnosci''POwiec i LiDkow... 26.02.08, 09:45 Gdy rzucane jest pomowienie na polityka PiS przez czlowieka z zarzutami prokuratorskimi (Dochnal) to ...wierzycie oskarzycielowi. Gdy siedzacy w wiezieniu bandyta oskarza mecenasa Widackiego (obecnie LiD) to....oskarzenia sa bezzasadne,pomimo uznania ich przez prokuratora. Ciekawe jest koncentrowanie sie na tych fragmentach wypowiedzi Dochnala ktore moga byc podciagniete do ogolnomediowej akcji ,,wszystkie piora i kamery na PiS marsz''.Gdy mowil cos o politykach LiD to...,,glupi i grubszy''wyciszali :))))) Taka postawa nosi nazwe Prawa Kalisza i bedzie kiedys opisana w podrecxzniklach dla studentow prawa pod nazwa haslem ,,manipulowanie spoleczenstwem za pomoca ,,wolnych mediow'' w demokracji oligarchicznej na przykladzie tzw. III RP'' Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tow.amanasunta!"Pawka" Terlecki i Legutek 26.02.08, 09:48 zapraszaja was na sped pisowskich "yntelektualystow" w Akademii Muzycznej w Warszawie w sobote. Odpowiedz Link Zgłoś
monterlevicy Tow.Wasserman..Laureat "Złotej Wanny"..... 26.02.08, 09:56 osobnik o moralności obszymurka... Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Re: Tow.Wasserman..Laureat "Złotej Wanny"..... 26.02.08, 11:07 hi,hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
monterlevicy amnasuta..ty wierzysz Ziobrze,Rydzykowi i PZPR-PIS 26.02.08, 10:01 a twoje komentarze swiadcza o postępującemu idiotyzmowi... Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: amnasuta..ty wierzysz Ziobrze,Rydzykowi i PZP 26.02.08, 10:10 > a twoje komentarze swiadcza o postępującemu idiotyzmowi... to typowa kretynka.. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Slow kilka o ,,moralnosci''POwiec i LiDkow... 26.02.08, 12:11 no widzisz, a tow. Ziobro wierzyl w zeznania skazanego za oszustwa Zajaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Dlaczego___mamy__nie__wierzyć ___Dochnalowi 26.02.08, 09:56 Przecież cały czas DOCHNAL był dla Kaczyńskich i PiSu "świadkiem koronnym" w wielu sprawach dotyczących UKŁADU, który z taką pasją przez dwa lata śledzili i rozbijali Kaczyńscy.... Zresztą nie tylko "zeznania" Dochnala były dla nich wiarygodne... WĘGLOWA BARONOWA........ BARBARA KMIECIK też mówiła "prawdę"...oczywiście wygodną dla Kaczyńskich i PiSu.....skutek wiadomy....śmierć Barbary Blidy.... JARUCKA....też była "wiarygodna".....w swoich zeznaniach przeciwko Cimoszewiczowi....oczywiście mówiła "prawdę" na polityczne zapotrzebowanie Wassermana,Macierewicza i ich mocodawców ...Kaczyńskich..... DLACZEGO MAMY WIĘC NIE WIERZYĆ DOCHNALOWI.....???????? Teraz już nie jest "wiarygodny"....??????? -- Jeżeli, ktoś podrzynał kaczce gardło to wie......jak się "trzepie" .....a trzeba to robić umiejętnie,z wyczuciem aby się powoli wykrwawiła.....cierpliwość wskazana a SKUTEK GWARANTOWANY....... msnbcmedia3.msn.com/j/msnbc/Components/Photos/051015/051015_birdfluromania_hmed_6a.h2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
monterlevicy Ziobro wierzył Dochnalowi,Kmiecik, itd.... 26.02.08, 09:58 Gangsterzy,złodzieje,aferałowie, to "zaufani" magistra Ziobry ! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta ,,Wolne media ''spasujcie troche.... 26.02.08, 10:05 Przeciez PiS rzadzil tylko dwa lata a tematow(,,afer'') z tego rzadzenia musi wam starczyc na kolejne 100,3000,3000 dni rzadów PO+PSL( +,,przystawka''LiD):)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 amanasunta..oto afery PISkomuny.. 26.02.08, 10:09 Lipiec,Putra Wasserman,Szyszko, Lipinski,Ziobro, Sowińska,Jasiński, Czabanski,Targalski, PC,J.Kaczynski......itd Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: amanasunta..oto afery PISkomuny.. 26.02.08, 10:15 roman337 napisał: > Lipiec,Putra > Wasserman,Szyszko, > Lipinski,Ziobro, > Sowińska,Jasiński, > Czabanski,Targalski, > PC,J.Kaczynski......itd Z tego zestawu jedynym oskarzonym o korupcje jest Tomasz Lipieco sprawa jest wynikiem dzialan CBA..utwor.Jegzonej przez LiD i PO oczywiscie:))))) Reszta to klasyczne medialne pomowienia.jak napiszecie,,PC'' to juz w domysle ,,afera'':)))) Proponuje`ci wizyte u psychiatry.Jeszcze jest bezplatnie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Moderatorku...milo ,,moderowac''tekst? 26.02.08, 10:17 amanasunta napisała: > roman337 napisał: > > > Lipiec,Putra > > Wasserman,Szyszko, > > Lipinski,Ziobro, > > Sowińska,Jasiński, > > Czabanski,Targalski, > > PC,J.Kaczynski......itd > Z tego zestawu jedynym oskarzonym o korupcje jest Tomasz Lipieco > sprawa jest wynikiem dzialan CBA..utwor.Jegzonej przez LiD i PO > oczywiscie:))))) > Reszta to klasyczne medialne pomowienia.jak napiszecie,,PC'' to juz > w domysle ,,afera'':)))) > Proponuje`ci wizyte u psychiatry.Jeszcze jest bezplatnie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Moderatorku...milo ,,moderowac''tekst? 26.02.08, 12:08 czesc sunta, a moze sunia...Jak wolisz? Jak tam laboratorium, posprzatane? Odpowiedz Link Zgłoś
wiren Wassermann: ----------nie dzwoniłem wczoraj ---- 26.02.08, 10:11 dzwoniłem przedwczoraj sfora prawych i sprawiedliwych Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Wylazło szydło z wora!!! 26.02.08, 10:22 To są te metody - komunistycznych prokuratorów . Hahahahahaha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Na miejscu Wassermanna też bym się nie przyznawał 26.02.08, 10:28 Na miejscu Wassermanna też bym się nie przyznawał do takiego telefonu. Teraz wszyscy nabiorą wodę w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Kiedy Wasserman,Ziobro...powiedzieli prawde ? 26.02.08, 10:33 łajdacy ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Czyzby Dochnal to byl Kaczmarek-bis?______________ 26.02.08, 10:36 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Wassermann: Nie kontaktowałem się z Dochnalem 26.02.08, 11:03 "Rezonans? Trzeba trafić właściwego człowieka we właściwe miejsce." St.J.Lec. Ja też sie nie kontaktowałem, sprawdzę tylko z kim! Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Wassermann: Nie kontaktowałem się z Dochnalem 26.02.08, 11:36 Nie dzwoniłem ze swojego telefonu, telefonu na moje nazwisko - powinien powiedzieć pan Wanna. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek ,,dobra tradycjarywatyzacji staly sie wplaty na 26.02.08, 11:52 na moja fundacje,, ,, pan leci z nami panie marku?,, kwestia z filmu o bezie i dochnalu.polecam zabaczyc i przemyslec Odpowiedz Link Zgłoś
maj.47 "Na złodzieju czapka gore" tow.Wassermanie ! 26.02.08, 12:06 laureat "Złotej Wanny" ! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Jak to nie? A wspolna kapiel w wannie? 26.02.08, 12:07 i to w dodatku pod pradem..... Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Dochna to nie Kulczyk czy Guzowaty 26.02.08, 13:20 wyraźnie było to widać w programie. Facet wyraźnie przereklamowany kombinował wrażenie i może jest paru takich co uwierzyli. jak ktoś chce bardzo to uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro ...Cierpliwosci!... 26.02.08, 14:21 nie sadzicie, ze z wszelkimi osadami typu winny-niewinny ( a jesli winny to czego i za ile?) nalezaloby poczekac do procesu, jego zakonczenia i wyroku? Bo moze faktycznie okaze sie, ze Dochnal jest czegos tam winny i Sad go skarze - zalozmy na 2,5 roku - i wtedy okaze sie, ze facet siedzial w areszcie o 1 rok za dlugo? I co wtedy, pytam sie cichutko? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Cierpliwosci!...cisza o red. Kani.. 26.02.08, 15:22 Red. Kania brała kasę od żony Dochnala. Pęczak za pożyczenie samochodu spędził sporo czasu w więzieniu, Czas na areszt wydowbywczy dla red.Kani. Niech powie czy nie przekazywała kasy dla min. Ziobry? Odpowiedz Link Zgłoś