abba15 08.03.08, 08:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mg2005 Re: o Lelum polelum! co to za straszydlo?? 09.03.08, 10:56 "uroda feministyczna"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 mg2005, wygrałeś konkurs Mister Katoland? 10.03.08, 01:33 To wyślij swoją fotę, chcemy zobaczyć prawicowego Valentino;-) Konserwatywni młodzieńcy są znani z urody;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blust mialkosc polskiego feminizmu 08.03.08, 15:34 Przeczytalem pare tych artykulow i wszystkie sa identyczne - narzekactwo i psioczenie. Ale zadnych konkretnych pomyslow i rozwiazan. Przypomina to dyskurs pijaczka ktory bluzga na zydow i masonow chwiejac sie pod plotem z buteleczka. Jest zlosc ze kobiety maja przerwe w pracy na rodzenie dzieci, ze nie sa bardziej agresywne od mezczyzn. Biologii sie nie zmieni, kulture trzeba zmieniac latami i to nie samym marudzeniem. Brakuje mi chocby proby jakichs konkretnych programow: urlopy tacierzynskie? Wiecej paragrafow? Mniej paragrafow? Dyskutujmy o czyms, zamiast psioczyc. Notabene, bylem wielkim zwolennikiem urlopow tacierzynskich dopoki nie urodzilo mi sie dziecko - ojciec nie jest w stanie zastapic matki. Moze w pozniejszym wieku, ale nie ponizej 2-3 lat wieku dziecka. To marudzenie ze kobiety sie nie identyfikuja z feministkami przypomina psioczenie politykow ZChN-u po przegranych wyborach ze 'narod nie dorosl', taaak, daleko mozna na tym zajechac w polityce. Gdyby MLK zaczynal od mowienia Murzynom ze sa za glupi na jego przywodztwo to dzis nikt by o nim nie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: mialkosc polskiego feminizmu 09.03.08, 07:02 ...polega m.in. na tym, że zbyt mało energii wkłada w walke z realnymi problemami społecznymi, a zbyt wiele - w zwalczanie różnych "męskich decyzji" i wojowanie o "strażaczki" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Feminizm przeciw nauce... 09.03.08, 11:00 blust napisał: > Jest zlosc ze kobiety maja przerwe w pracy na rodzenie dzieci, ze > nie sa bardziej agresywne od mezczyzn. Biologii sie nie zmieni, > > Notabene, bylem wielkim zwolennikiem urlopow tacierzynskich dopoki > nie urodzilo mi sie dziecko - ojciec nie jest w stanie zastapic > matki. Moze w pozniejszym wieku, ale nie ponizej 2-3 lat wieku > dziecka. Psychologowie udowodnili, że dziecka do lat 3 bardziej potrzebuje matki niż ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_1 Re: Feminizm przeciw nauce... 10.03.08, 01:09 Dziecko przede wszystkim potrzebuje stałego opiekuna. A psychologowie udawadniali kiedyś, że kobieta nie jest w stanie np. pojąć matematyki. No kurcze, chyba facetem jestem i tego nie wiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 11:24 Poprawność polityczna to tak naprawdę cenzura myśli i poglądów. Pod szczytnymi hasłami zakazuje się ludziom mówić to, co myślą. Tak postępowali naziści i komuniści. Odmóżdżonym społeczeństwem łatwiej przecież manipulować. Polityczna poprawność godzi więc w naszą wolność i stanowi zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 15:21 Nie bądź śmieszny! Jeżeli powiesz o kimś "żydek" , "czarnuch" etc. to będziesz napiętnowany w pewnej (rosnącej na szczęście)warstwie społecznej do której i tak nie chcesz przynależeć. Mówiąc tak obrażasz czyjeś uczucia, najczęściej kogoś, kto jest słabszy. O to Ci chodzi? Takiś bohater, żeby bezmyślnie stosować przemoc słowną wobec słabszych? Z "myśleniem" to ma raczej mało do czynienia, wręcz przeciwnie, świadczy o braku empatii i skłonnościach do używania siły. Potrzebne Ci to do czegoś, to dawaj, ale nie zdziw się, że coraz mniej ludzi z takimi jak Ty będzie gadać i zostaniesz społecznie zepchnięty pod budkę z piwem. Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 17:26 feurig59 napisał: > Nie bądź śmieszny! Jeżeli powiesz o kimś "żydek" , "czarnuch" etc. > to będziesz napiętnowany w pewnej (rosnącej na szczęście)warstwie > społecznej do której i tak nie chcesz przynależeć. A to nie słyszałeś o tym, że zaczyna się wprowadzać przepisy (UK) na mocy których za nazwanie kogoś czarnuchem pójdziesz siedzieć? W USA już tak jest. Powiesz do kogoś "ty czarnuchu" i z sądu do końca życia nie wyjdziesz. Mówiąc tak > obrażasz czyjeś uczucia, najczęściej kogoś, kto jest słabszy. O to > Ci chodzi? Takiś bohater, żeby bezmyślnie stosować przemoc słowną > wobec słabszych? Z "myśleniem" to ma raczej mało do czynienia, wręcz > przeciwnie, świadczy o braku empatii i skłonnościach do używania > siły. Potrzebne Ci to do czegoś, to dawaj, ale nie zdziw się, że > coraz mniej ludzi z takimi jak Ty będzie gadać i zostaniesz > społecznie zepchnięty pod budkę z piwem. Na zdrowie! Nie mam nic przeciwko społecznemu ostracyzmowi. Boję się jednak represji karnych. Dzisiaj zamykają za czarnucha, jutro za pedała, pojutrze za liberała a za tydzień okazuje się, że nie wolno nic krytykować. Tak jak w III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 marny prop-agit 10.03.08, 01:36 Coś usłyszałeś, ale co, tego już dobrze nie wiesz. A żeby jeszcze się wysilić i zrozumieć, to, co to, to, broń Boże, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 18:28 "krytykować" kogoś za kolor skóry, pochodzenie? a coż to za krytyka? Jeszcze o karach: pozew do sądu za znieważenie (bo nazwałem Cię n.p. dupkiem itd.) to też III Rzesza? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 20:34 feurig59 napisał: > "krytykować" kogoś za kolor skóry, pochodzenie? a coż to za krytyka? Mądra lub głupia, ale krytyka. > Jeszcze o karach: pozew do sądu za znieważenie (bo nazwałem Cię n.p. > dupkiem itd.) to też III Rzesza? Pozew cywilny a sprawa karna to różnica. Co prawda ja jestem zwolennikiem pełnej wolności słowa, ale mogę zaakceptować możliwość wytaczania spraw CYWILNYCH w przypadku zniesławienia. Jednakże zamykanie kogoś na 7 lat za powiedzenie "ty czarnuchu" to jednak przesada. Tak! 7 lat pierdla za nazwanie kogoś czarnuchem! Tak już jest w UK (Public Order Act z 1986 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 21:11 z tego co wiem, to ta ustawa, a w szczególności jej czwarty paragraf "fear and provocation of violence" ma zastosowanie tylko kiedy w wyniku słów, znaków itd. dochodzi do użycia przemocy, wtedy słowa też mogą być uznane za przemoc i są karalne nie do siedmu lat (skąd masz taki przypadek, ciekawe), ale odsiadką nie przekraczającą 6 miesięcy lub grzywną maks. do 5000 funtów. Cały ten paragraf miał zwiększyć możliwości policji w walce z zamieszkami i oczywiście na stadionach. Ale to pomysły pani primeminister. Anglicy, Brytyjczycy do dziś kultywują pewną hm, egzotykę prawną w porównaniu do kontynentu, myślę, że w Europie nie trzeba się obawiać, że pc wypiera wolność słowa. Oczywiście są kraje, n.p. Niemcy, których prawo ze zględów historycznych karze za "nawoływanie do nienawiści rasowej" i tym samym n.p. antysemityzm, ale każda epoka w historii miała swoje "tabu" moralne, więc ma je także ta. Pierwszy raz mniejszości i słabi mogą się skutecznie bronić przed dyskryminacją. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 21:43 feurig59 napisał: > z tego co wiem, to ta ustawa, a w szczególności jej czwarty > paragraf "fear and provocation of violence" ma zastosowanie tylko > kiedy w wyniku słów, znaków itd. dochodzi do użycia przemocy, wtedy > słowa też mogą być uznane za przemoc i są karalne nie do siedmu lat > (skąd masz taki przypadek, ciekawe), ale odsiadką nie przekraczającą > 6 miesięcy lub grzywną maks. do 5000 funtów. W teorii może to być jednak 7 lat, a na dodatek są plany, żeby było to nawet 8 i to za same słowa! > Cały ten paragraf miał zwiększyć możliwości policji w walce z > zamieszkami i oczywiście na stadionach. Aby zwiększyć możliwości policji w walce z gwałcicielami proponuję każdego właściciela penisa zamykać na 12 lat. > Ale to pomysły pani primeminister. Anglicy, Brytyjczycy do dziś > kultywują pewną hm, egzotykę prawną w porównaniu do kontynentu, > myślę, że w Europie nie trzeba się obawiać, że pc wypiera wolność > słowa. Oczywiście są kraje, n.p. Niemcy, których prawo ze zględów > historycznych karze za "nawoływanie do nienawiści rasowej" i tym > samym n.p. antysemityzm, ale każda epoka w historii miała > swoje "tabu" moralne, więc ma je także ta. Pierwszy raz mniejszości > i słabi mogą się skutecznie bronić przed dyskryminacją. Mniejszości? Słabi? Od kiedy to żółci są mniejszością a Żydzi są słabi? Polityczna poprawność to umysłowy kaganiec na społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 10.03.08, 00:13 Nie wiem skąd masz te siedem, czy osiem lat?.. pc odnosi się do relacji między mniejszością, a dominującą społecznie większością. Wymagana jest empatia i wyczucie obydwu względem siebie, ale szczególnie ta druga ma obowiązek nie dyskryminowania "słabszej". Demokracja liberalna to nie dyktatura większości. Respekt jest podstawą relacji społecznych(wyobraź sobie, że jedziesz do innego kraju i ciągle słyszysz "białas" albo "polaczek".) Azjaci, bo chyba o nich Ci chodzi, są w naszej ojczyźnie mniejszością. Stereotyp Zydów jest wysoce nieadekwatny. O jakich Zydach mówisz? Gdzie żyjących, n.p. o mizrahim, zamieszkiwujących państwa arabskie i Iran? Gdzie ich siła, i o jakiej sile mówisz? Skonkretyzuj, bo w przeciwnym wypadku wychodzi bełkot a la "jedna pani drugiej pani"... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 10.03.08, 14:41 feurig59 napisał: > Nie wiem skąd masz te siedem, czy osiem lat?.. Powiedzmy, że zajmuję się prawem zawodowo. > pc odnosi się do relacji między mniejszością, a dominującą > społecznie większością. Wymagana jest empatia i wyczucie obydwu > względem siebie, ale szczególnie ta druga ma obowiązek nie > dyskryminowania "słabszej". Demokracja liberalna to nie dyktatura > większości. Respekt jest podstawą relacji > społecznych(wyobraź sobie, że jedziesz do innego kraju i ciągle > słyszysz "białas" albo "polaczek".) Trudno. Nikt mi nie każe tam jechać. > Azjaci, bo chyba o nich Ci chodzi, są w naszej ojczyźnie > mniejszością. > Stereotyp Zydów jest wysoce nieadekwatny. O jakich Zydach mówisz? > Gdzie żyjących, n.p. o mizrahim, zamieszkiwujących państwa arabskie > i Iran? Gdzie ich siła, i o jakiej sile mówisz? Skonkretyzuj, bo w > przeciwnym wypadku wychodzi bełkot a la "jedna pani drugiej pani"... Mówię o liczbach bezwzględnych i sile mierzonej wpływami i liczbą głowic atomowych jakie ma Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 22:38 wielki_czarownik napisał: > feurig59 napisał: > > > "krytykować" kogoś za kolor skóry, pochodzenie? a coż to za krytyka? > > Mądra lub głupia, ale krytyka. Chyba kpiny sobie urzadzasz. Znasz chociaz definicje slowa "krytyka"? Jak mozna krytykowac kogos za cos, co nie jest w najmniejszym stopniu od niego zalezne? Badzmy szczerzy- istnieja inne zwroty, ktore trafniej opisuja zjawisko "krytykowania" ludzi czynniki od nich niezalezne. Manowicie rasizm, ksenofobia, faszyzm, nazizm, homofobia itd. Za "czarnuchow" i "parchow" wysylalbym na przymusowe roboty na Syberii. Odpowiedz Link Zgłoś
blust Re: Poprawność polityczna = krok ku zniewoleniu 09.03.08, 22:11 wielki_czarownik napisał: > A to nie słyszałeś o tym, że zaczyna się wprowadzać przepisy (UK) na mocy który > ch za nazwanie kogoś czarnuchem pójdziesz siedzieć? W USA już tak jest. Powiesz > do kogoś "ty czarnuchu" i z sądu do końca życia nie wyjdziesz. za duzo sie filmow naogladales... Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Owszem;-jest to obrazliwe... 09.03.08, 15:30 ...zwlaszcza ze strony polityka(bo POLITYK jest bardzo meski).-O ile sobie dobrze przypominam,ostatnim europejskim politykiem "z jajami" ...byla M.Thatcher. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rozycki Ta pani kłamie!!! 09.03.08, 22:23 Ta pani kłamie! Pan Janusz Korwin-Mikke wcale się nie sprzeciwił szkole integracyjnej, tylko powiedział, że jeśli rodzice dzieci zdrowych nie chcą posyłać swoich dzieci do szkół integracyjnych, to nie powinni być do tego zmuszani. Czy naprawdę poziom zidiocenia polskiego społeczeństwa jest tak duży, że nie można tego zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś