kroliklesny 10.03.08, 11:56 A Serbia sie nie ugnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kroliklesny Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 12:06 Dziwi mnie, ze ktos moglby pomyslec, ze Serbowie z Kosowa przestana nagle byc Serbami i nie beda chcieli glosowac w sprawie tak waznej dla swojej ojczyzny. To nie EU ani amerzy decyduja, czy ktos jest Serbem, czy nie. To kwestia serca i sumienia a takze i dokumentu. W kazdym "nowym" kraju (przynajmniej w Europie) mieszkancy mieli prawo swobodnej wypowiedzi, czyje obywatelstwo chca miec. Przypominam, ze obywatelstwo a miejsce zamieszkania i prawo pobytu oraz narodowosc- to sa kompletnie rozne sprawy! O ile wiem, w Kosowie i Sziptarzy w wiekszosci maja albo stare paszporty jugoslowianskie, albo dokumenty osobiste wydawane przez miejscowy organ UNPROFOR. A autor artykulu dal wspanialy tytul i chce go (tzn autora) zapewnic, ze narazie to sie sypnela tylko koalicja rzadowa, a Serbia stoi twardo na silnych podstawach i karku zginac ani nikomu lizac plecow, jak to czyni jedna z jej slowianskich siostr- nie chce. A sypie sie lupiez z pustej glowy ktora wymyslila gornolotny tytul. Polecam "Wash and go"! Niech zyje Serbia! Kosowo jest sercem Serbii! Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 patriota Tadic? 10.03.08, 12:48 Czy pamiętasz Królikuleśny innego patriotę Djindica? W 1999 r. w czasie bombardowań Jugosławii przez NATO ten "patriota" uciekł potajemnie z Jugosławii, żeby równie potajemnie do niej powrócić, gdy NATO zaprzestało bombardowań Serbii. Ostatnie wybory wygrał inny "patriota" Tadic. Tadic stawia na Unię Europejską i NATO, gdyż oba te twory to w istocie jedno i to samo. Tadic wygrał wybory, gdyż młodym Serbom obiecano że ich kraj znajdzie się szybko w Unii, a jeszcze wcześniej zostaną zniesione wizy do państw UE. Zaraz jednak po wyborach Unia postawiła warunki (pierwsze, ale nie ostatnie) - Serbia musi wydać ludzi ściganych za tzw. zbrodnie wojenne. W tym samym czasie ta sama Unia uznaje albańskich zbrodniarzy z UCK za reprezentantów mieszkańców Kosowa. Mam takie wrażenie, że Tadic i jego partia spełniają rolę piątej kolumny w Serbii - zamiast zjednoczyć się wobec zagrożeń Serbowie pozostają podzieleni za sprawą, być może naiwnych polityków, a być może zdrajców. Wejście Serbii to Unii niczego praktycznie nie zmieni - trzon Unii tworzą kraje, które jak się okazało są wrogie temu państwu i wrogie serbskiemu narodowi. Jaki jest więc sens przyłączania się do obozu swoich wrogów? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Tadic to "patriota" wg zachodniego modelu 10.03.08, 13:06 Dokładnie tak. Tadic bardziej przypomina "patriotę" Djindica niż patriotę serbskiego. Pomny jak skończył tamten, ma pewnie coraz większą obstawę i coraz mniej bezpośredniego kontaktu z Serbami. Inna rzecz, że jednak chyba udało mu się wmówić większej ilości Serbów niż Djindicowi, że Unia ich chce. Wg mnie Unia nigdy nie przyjmie Serbii i będzie wynajdywać kolejne warunki nie do spełnienia po to tylko, by winę za to cynicznie na Serbię przerzucić. Patrząc na oddawanie Bałkanów na pastwę muzułmanów albańskich narzucają się, chciał nie chciał, skojarzenia z Гибель Империи. Византийский урок. Przy wszystkich przerysowaniach (typowych zresztą dla produkcji patriotycznych dla masowego widza)to film ważny na dzisiejsze czasy i to wcale nie tylko dla Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Unia czyli NATO-bis? 10.03.08, 13:24 Oto jeszcze jeden kwiatek - raport Solany dotyczący zagrożeń energetycznych ostrzegający przed Rosją w związku z tym że Rosja ma swoje roszczenia co do Arktyki. Jakoś nie wymienia podobnych roszczeń jakie ma UK co do szelfu na Południowym Atlantyku wokół Falklandów. www.guardian.co.uk/world/2008/mar/10/eu.climatechange Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Unia czyli NATO-bis? 10.03.08, 14:05 Dzięki za podrzutka, przeczytałam. Niebezpieczeństwo takich szuj- polityków jak Solana a przede wszystkim takich raportów leży w tym, że służą one sztucznemu budzeniu zapotrzebowania na oficjalne, usankcjonowane używanie NATO jako instrumentu kradzieży złóż dla Zachodu w celu rzekomego bezpieczeństwa energetycznego. O tym będzie wszak m.in. mowa w Bukareszcie: "A summit of Nato leaders in Bucharest next month will discuss the problem for the first time, while a new manifesto for a radical overhaul of the western alliance moots the possibility of Nato being used "as an instrument of energy security". W tym jest wielkie niebezpieczeństwo zbiorowego morderczego obłędu. Z drugiej strony już to widzę, jak członkowie starej Unii posłusznie oddają masowo życie swych żołnierzy po to, by amerykańskie tłuściochy mogły dalej jeździć krążownikami palącymi 20l/100km, bo to im się należy. USA trudno będzie to zrealizować. Chyba jeszcze trudniej niż zmusić starych członków do masowej wielkiej ofiary w Afganistanie. Czas zresztą nie pracuje na korzyść USA. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Re: Unia czyli NATO-bis? 10.03.08, 14:16 Moje obawy są takie, że Unia i NATO będą znaczyć w istocie to samo. Widzę to właśnie w aspekcie Kosowa. To dlatego UK nabrało ostatnio takiej ochoty do "integracji" mimo że jeszcze niedawno było jej głównym hamulcowym. Podobnie jest z polityką US. To dlatego też nasz Lech Aleksander tak szybko porzucił zastrzeżenia wobec "eurokołchozu". Problem polega na tym, że nikt się ludzi mieszkających w krajach Unii nie pyta o zdanie, czy aby popierają oni taką "integrację". Ludzie chcą integracji rozumianej jako współpraca gospodarcza i swoboda wymiany ludzi, ale czy życzą sobie jeszcze jednego militarnego megabloku na amerykańskiej smyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Unia czyli NATO-bis? 10.03.08, 14:49 Tak, te zapędy zinstrumanetalizowania EU dla potrzeb USA/NATO wzrosły po wpuszczeniu do EU wybitnie proamerykańskich krajów z PL na czele oraz po zmianie rządu we Francji. Przykład Kosowa pokazuje wyraźnie jaki ma być podział ról: NATO wykonuje dla USA zadania (pod)bojowe, a EU zabezpiecza logistykę i daje kasę na utrzymanie terenów zdobycznych. Demokracji dawno już w tym wszystkim nie ma. Ale nie ma jej również w poszczególnych krajach unijnych, gdzie rządzą międzynarodowe koncerny, tzw. rynki i inwestorzy, którzy kompletnie poza kontrolą społeczną i państwową decydują o losach społeczeństw i państw. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 o czym ten palant pisze? 10.03.08, 15:01 Widzi skutki, nie dostrzega przyczyn. commentisfree.guardian.co.uk/javier_solana/2008/03/before_the_flood.html Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: patriota Tadic? 10.03.08, 13:09 Zdravo! Zgadzam sie z Toba w zupelnosci. Pomimo wrogich dzialan (bombardowania, sankcje, nierealne zadania ze strony EU oraz czesto glupia krytyka na forum GW) jakos Serbia sie nie zapada, a idzie dalej. Gospodarczo jest napewno dalej niz sasiad "europejski" - Rumunia a chyba i dalej niz Bulgaria. Dane statystyczne i BNP moga byc mylace, wazne sa ceny miejscowe no i tzw. "szara strefa". Serbia jak na razie postawila na konia z pieniedzmi (Poludniowy Potok), podejrzewam, ze wyjdzie na tym niezle, jak kazdy zreszta, kto inwestowal w nafte albo gaz. Zadziwia mnie postawa Francji, od dawien dawna tradycyjnego alianta Serbii, Niemcom sie nie dziwie- potega Jugoslawii na Balkanach byla im sola w oku. Mysle, ze ludziom w SR nie tyle jest zal Kosowa jako takiego- w sumie Serbia pozbyla sie albanskiej "5 kolumny"- musieliby ich wyzywic i utrzymac, a tak zlozyli ten slodki ciezar na barki naiwniakow z Unii (i Polski tez). Serbowie najbardziej maja zal do Zachodu za sposob, w jaki to oddzielenie mialo miejsce. Amerzy najpierw zwalili bomby i cala nowoczesna technologie smierci na glowy cywili (no bo trudno mi osiedla mieszkaniowe, zlobki i przedszkola uznac za cele wojskowe) a potem po prostu "kurz und buendig" zdecydowali (stawiajac takze i EU pod sciane!) ze ma byc tak i tak, ferdig! I za te "Pax americana" przyjdzie placic m in mojej ojczyznie. A osobiscie mi wstyd, ze Polska, kiedys ofiara rozbiorow przylozyla reke do takiej procedury w nowszych czasach, ze mamy nowe Monachium i Polska ochoczo stanela po stronie lupiezcy, ze Polska w ramach NATO wspomagala Luftwaffe w jej pierwszej od 1941 roku wyprawie na Belgrad. Przypominam, ze w czasie 78 dni bombardowan Serbii NATO zrzucilo wiecej bomb niz CALE Niemcy hitlerowskie w czasie CALEJ II wojny swiatowej... Serbia przezyla kilkusetletnia wladze Imperium Ottomanskiego, przezyje i wladze Sojuszu Kretynskiego. Ale uginac sie nie bedzie. Polska tez musi miec wizy do tzw. raju, ktory nim nie jest. Wiec i mlodzi Serbowie beda sie starac o wizy. AMIN! Dumy i godnosci za pieniadze sie nie kupuje. Dume i godnosc sie ma. Niech zyje Serbia! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: patriota Tadic? 10.03.08, 13:24 Cześć Królikulesny, polecam dobry, uczciwy felieton J. Domańskiego o unijniej i polskiej hańbie wobec Serbii z ostatniego Przeglądu, nr. 10. Artykuł ma tytuł "Dobrzy i źli na Bałkanach" i będzie (chyba) od środy dostępny w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: patriota Tadic? 10.03.08, 13:47 Czesc "evo15". Dzieki, przeczytam w chwilach beznudzia w pracy! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 tu nie chodzi o Serbię czy Albańczyków... 10.03.08, 13:29 Przykład Kosowo ma pokazać niepokornym krajom, że będzie je można "rozebrać" na części składowe jeżeli nie poddadzą się presji Zachodu. Chodzi tu głównie o Rosję. Serbowie są jedynie ofiarami tej "megapolityki". Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Asymetryczna wojna USA-Rosja 10.03.08, 13:50 Naturalnie. Serbia/Bałkany są dziś zastępczym polem bitwy USA plus giermkowie kontra Rosja. Na razie wojna ta ma wszelkie cechy kolejnej wojny asymetrycznej. Podczas gdy USA stawiają na intensywne zbrojenia aż do granicy obłędu i wyniszczenia wszystkich innych dziedzin gospodarki, Rosja uchyla się od konfrontacji militarnej i wyścigu zbrojeń stawia natomiast silnie na rozwój gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Polacy z Londynu też nie powinni głosować? 10.03.08, 12:20 Durnowaty artykuł. Sugeruje ,że Serbowie z Kosowa nie powinni głosowac. A niby dlaczego ? A tak wogóle to UE zachowuje się jak zbiorowy gwałciciel. "Zgwałcili" Serbię ( nie wszyscy), a teraz mówią:"o co ten krzyk ,może nawet kiedys przyjmiemy cię do swego grona, jak nam się zechce a ty grzecznie poprosisz" Wstyd , wstyd i hańba dla UE i Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Marzenia fiutina o rosyjskim imperium sypią się 10.03.08, 13:16 jak domek z kart, Serbia otrzymała rachunek za swą zbrodniczą politykę i ukrywanie przestępców wojennych, miejmy nadzieję, że się opamiętają i nie staną się rosyjską kolonią www.youtube.com/watch?v=GmRd9uBW_lM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Czasy w ktorych mozna bylo manipulowac w Polsce 10.03.08, 13:49 antyrosyjskim fobiami przemija wraz z amerykanskim i europejskim bezmozgowiem, ktorego nieomal codziennie doswiadczamy. "miejmy nadzieję, że się opamiętają i nie staną się rosyjską kolonią" Tak jak Polska stala sie amerykanska, unijna czy natowska. Dzisiejsza Rosja jest mniej wiecej tak samo daleko od tej bedacej przyczyna naszych fobi i schizofreni jak Ameryka od tej, ktora podziwialsmy i cenilismy. Posluchaj sobie JFK czy Regana i pajace i klamce Busha a zrozumiesz! Re: Marzenia fiutina o rosyjskim imperium sypią s Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.sc Serbia się jednoczy (w obronie Kosowa) 10.03.08, 14:33 a sypie się co najwyżej kilka euro-kolaborantów ze zdrajcą Tadicem na czele (niestety prezydenta, który nie broni terytorium swojego kraju inaczej niż zdrajcą nazwać nie można). Nierostrzygnięty wynik wyborów w Serbii to jedynie pobożne życzenie euro-lokajów. Zdecydowanie wygrają narodowcy z Partii Radykalnej i być może nawet będą mogli rządzić samodzielnie. W Skupsztinie silną reprezentację będą mieli zapewne również narodowi-demokraci Kusztunicy, a reszta to będzie margines. I może wreszcie karierowicze z Brukseli zrozumieją, że Serbia nie jest na sprzedaż. Oczywiście można ją podbić, ale koszty okupacji będą już zapewne spore... Przekonała się o tym swego czasu niejaki towrzysz Adolf Hitler z partii co to była i niemiecka, i socjalistyczna i robotnicza. Niech żyje Serbia! Precz z albańską okupacją Kosowa! Kosovo je Serbija! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Serbia się jednoczy (w obronie Kosowa) 10.03.08, 16:25 www.unic.un.org.pl/jugoslawia/index.php?id=tragedia_w_srebrnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Marzenia fiutina o rosyjskim imperium sypią s 10.03.08, 13:50 abhaod napisał znowu cos durnowatego. Abhaodzie, ja ci mowie: Maul halten! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Marzenia fiutina o rosyjskim imperium sypią s 10.03.08, 16:24 serbski bandyto, jak zwykle poza groźbami nic nowego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=75727759&a=75737043 Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Marzenia fiutina o rosyjskim imperium sypią s 10.03.08, 16:45 abhaod napisał: serbski bandyto, jak zwykle poza groźbami nic nowego Nobilitujesz mnie folksdojczu. Widzisz, siedzisz na tym swoim Kreuzbergu i nie nauczyles sie jeszcze co znaczy "Maul halten". Zatem napisze ci "Schnauzer!"- moze pokapujesz. Jest to wyrazenie proszace cie w sposob stanowczy, cobys sie przymknal, ale nie widze w nim (nawet jezeli jest niegrzeczne, co swiadomie uczynilem) zadnych grozb? Czyzby koledzy w piaskownicy tak tlukli ze juz wszystkiego sie boisz, biedniaku? Dzieki ci w kazdym razie za inwektywe, naprawde czuje sie zaszczyconym. Mogles przeciez nazwac mnie duzo gorzej! Srbijo voljim Te! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Marzenia fiutina o rosyjskim imperium sypią s 10.03.08, 17:15 i tak to jest z wami, bandytami, cieszycie się, że w waszym świecie jesteście bezkarni, jedyne pocieszenie, że z waszych nor się nie wychylacie, ABW trzyma was na celowniku :) www.youtube.com/watch?v=uOQhxDHwtzw&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol ADMIN 10.03.08, 17:48 Śpisz admin? Obudź się póki czas, bo ja nie po to kieruję obelgi odhoda do kasacji, żebyś przymykał oko na łamanie regulaminu, który sami zresztą stworzyliście Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ADMIN 10.03.08, 18:08 żeście się rozbestwili na tym forum, groźby, oszczerstwa, kpiny z innych uczestników, szkoda., że nie mieszkam w Polsce, bo bym już was podał do prokuratora, ale to nic straconego... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: ADMIN 11.03.08, 09:29 abhaod napisał: > żeście się rozbestwili na tym forum, groźby, oszczerstwa, kpiny z innych > uczestników, szkoda., że nie mieszkam w Polsce, bo bym już was podał do > prokuratora, ale to nic straconego... Ty jestes biedaku chyba jakims kuzynem bylego ministra zero, on tez wszystkich podawal do prokuratora. Biedny skrzywdzony przez zycie dzieciak. My wiemy, ze ci folksdojczu niedobrze w tym Berlinie. Tez bym nie chcial mieszkac na Kreuzbergu, tylko na Kurdamie. No, ale przy zbieraniu butelek nie zarabia sie tak dobrze. Ty lepiej wracaj do Polski, przeciez twoje zbrodnie z SB juz ci sie przedawnily? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ADMIN 11.03.08, 11:05 KUDAMIE nieboraczku, gdyby wszyscy Serbowie mieli takich obrońców jak ty....pożal się Boże:( Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Do odhoda 13.03.08, 14:23 Literowka kazdemu sie moze przydazyc. Ale nieszczesciem jest brak rozumu, biedaku! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Do odhoda 13.03.08, 15:39 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/BewareOfTrolls.svg Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Marzenia fiutina o rosyjskim imperium sypią s 11.03.08, 09:26 abhaod napisał: " z waszych nor się nie wychylacie, ABW trzyma was na celowniku" Schade foksdojczu, znowu sie kompromitujesz! Ja nie siedze w norze, ja aktywnie uczestnicze we wszystkich demonstracjach popierajacych Serbie, gdzie tylko moge i chce. A "celownik" to sobie mozesz do buzi wstawic, misiu-rysiu! Lepsi niz folksdojcz probowali mnie przestraszyc i robili to bardziej inteligentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Marzenia fiutina o rosyjsikim imperium sypią s 11.03.08, 10:53 ja cię straszę? działalność instytucji chroniącej demokratyczne swobody nazywasz straszeniem? to niestety pasuje do twojego profilu Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Marzenia fiutina o rosyjsikim imperium sypią 13.03.08, 14:26 abhaod napisał: > ja cię straszę? działalność instytucji chroniącej demokratyczne swobody > nazywasz straszeniem? to niestety pasuje do twojego profilu To jaka ta ABW jest demokratyczna w sprawach ochrony zostalo juz dawno udowodnione. Dlatego PiS przegral wybory. A ze tego jeszcze wciaz nie pokumales, ze cie obmanili, to sie nie dziwie. Przeciez skad masz wiedziec, co to sa naprawde "demokratyczne swobody"? A propos: ja mam juz profil zalozony? Dumny jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Marzenia fiutina o rosyjsikim imperium sypią 13.03.08, 15:24 z profila morda goryla :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Marzenia fiutina o rosyjsikim imperium sypią 13.03.08, 16:36 kroliklesny napisał:To jaka ta ABW jest demokratyczna w sprawach ochrony zostalo juz > dawno udowodnione. Dlatego PiS przegral wybory. w zasadzie nie czytam bredzenia weszpolskich oszołomów, tolerowanych przez wybiórczą, ale, że dzięki ABW PiSdzielec przegrał wybory, to już szczyt bełkotu politycznego bankruta Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 14:19 Zaraz wszyscy zrobicie w gacie z tej miłości do Rosji i Serbii. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 14:28 A czy ty juz sie wykakales z milosci do amerow? Czy do niemiaszkow? Pogratulowac dobrej fizjologii kiszek i glupiej filozofii widzenia swiata. Paczes! Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 15:00 kroliklesny napisał: > A czy ty juz sie wykakales z milosci do amerow? Czy do niemiaszkow? Ciekawe skąd ty wiesz kogo ja kocham, a kogo nie. Poinformuje cię, że nie kocham takich idiotów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 15:22 I cale szczescie ze to nie mnie obdarzasz uczuciem. Bo nie moglbym bez wyrzutow nazwac cie paczesiem, paczesiu. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Wujcio Wahabita 10.03.08, 15:16 wujcio44: czy ty wierzysz w słowa te? ja nie wierzą w nie, czyż one prawdziwe są, nie wierzę im jankeskim kur... jak psom! Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:07 Serbowie wasza armia powinna uderzyc na wojska mafijno terrorystyczne uck w kosowie ewentualna akcja terrorystyczna nato sie nie przejmujcie buszmeni bankrutuja moralnie i gospodarczo wybijcie tych handlarzy heroina i kobietami calaa polska jest z wami przeciw kilku debili i agentow cia ktorzy wkrotce zawisna Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:10 Wujcio Wahabita, dziadek w Wermahcie, agent w Londynie, stolica w Brukseli - doborowe towarzycho, nie ma co. Tacy jak odhod czy wujcio zmuszają mnie do refleksji na temat bezwarunkowego prawa do przerywania ciąży w przypadku upośledzonych umysłowo Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:15 O co chodzi Gazecie Wyborczej ? - bo to własny tekst. Tu nie chodzi nawet o sojusz z USA bo i do Rosji pielgrzymuje naczelny i ma tam przyjaciół. Publikowany był też ceniony przez GW wybitny znawca i przyjaciel Rosji - nieżyjący już Drawicz. Wyborcza walczy ze Słowianami; ich więzi i solidarność poddając totalnej krytyce. Komu więc zagrażają Słowianie i polscy katolicy, że w czambuł Gazeta określa ich antysemitami? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:23 Komu zagrażają Słowianie? No przecież dokładnie wiesz, komu...I to nie dotyczy tylko polskich katolików, ale w ogóle wszystkich chrześcijan, wyznanie nie ma tu nic do rzeczy. Poczytaj sobie dokładnie wszystkie artykuły na temat Serbii zamieszczone w Michnik News, wyrobisz sobie jeszcze jaśniejszą opinię. Oni posuwają się już do stwierdzeń typu "naród albański wielce zasłużony dla Europy", to już jest parodia, groteska i farsa razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:18 To jest jakiś kompletny debilizm. A dlaczego mają nie głosować? Bo są pod okupacją sziptarską? To już przestali mieć prawa wyborcze? Michnikowszczyzna kompromituje się po raz kolejny. "Wybory grożą wielką awanturą w samym Kosowie, ponieważ serbski minister Slobodan Samardzić zapowiedział, że tamtejsi Serbowie będą mogli głosować. Nie wiadomo, jak zareaguje na to większość albańska, która uważa się już za niepodległe państwo" Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:25 wiadomo ze ostatnio panowie dziennikarze i michnik wspieraja dyktatury na swiecie przeciwko demokracji oficjalbie popieraja dyktatora sakasvilego panstwp mafijne kosovo itp wiec sie nie dziwic sie ze nie w smak jest im jak serbowie chca glosowac, mieszakncy kosowa sa obywatelami serbii wiec maja prawo gloswoac w wyborach do parlamentu serbii. Kosowo uznalo tylko kilka terrorystycznych pasntewek typu usa afganistan turcja czy polska reszta swiata jest za demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Kto wie? 10.03.08, 16:32 Kto wie ile państw uznało już Kosowo jako niepodległe państwo? Wszystkich państw jest około 130. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Kto wie? 10.03.08, 16:51 Do "ogabignaca": w tej chwili okolo 28 sztuk uznalo tzw. "zhertve amirikanskovo aborta", czyli secesyjne Kosowo. Dzisiaj w Radzie Bezpieczenstwa ONZ jest posiedzenie (wlasnie trwa wg czasu warszawskiego) w sprawie statusu i tzw. niezawislosci serbskiej prowincji Kosowo. Rezolucja Rady Bezpieczenstwa nr 1244 obowiazuje nadal. Co wymysla amerzy, azeby ja uniewaznic, zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:35 panstw w onz jest 160 uznalo kosowo kolo 20 panstw i na wiecej sie nie zanosi wszystkie to marionetki usa typu polska czy afganistan Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 10.03.08, 16:39 No bo kto rozsądny poza marionetkowymi reżimami uzna mafijny twór powstały za wahabickie pieniądze zarządzane przez miejscowych narkobosów? Najwięksi tego świata typu Rosja, Chiny, Indie nigdy nie uznają sziptarskiej okupacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Serbia sie nie ugina! 10.03.08, 16:52 Kosowo jest kolebka i sercem Serbii! Serbia sie nie ugnie i swojej dumy i godnosci za amerskie srebrniki nie sprzeda! Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 a ja sie z toba kroliklesny 10.03.08, 17:05 nie zgodze. kroliklesny napisał: > nie ugnie i swojej dumy i godnosci za amerskie srebrniki > nie sprzeda! w kazdym narodzie sa sprzedawczyki i zdrajcy, i serbia nie jest wyjatkiem. zreszta pierwsza kolorowa rewolucyjka byla chyba w serbii,nie? nie ma co rozpaczac, trza budowac "potoki" i sie bogacic, budet i na naszej ulicy prazdnik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: a ja sie z toba kroliklesny 10.03.08, 17:51 Pewnie, że są. Nawet Ci mogę podać kilka nazwisk: Cedomir Jovanovic, Ivan Colovic, niektóre "madre głowy" myslące inaczej z B92, i tak dalej. Na dzis wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Media 10.03.08, 18:07 www.politika.co.yu/rubrike/Svet/Kosovske-pahuljice-Lambrosa-Papantonijua.lt.html Tylko w Polsce nie ma wolnych mediów, w Europie nieco inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Serbia sypie się z powodu Kosowa 13.03.08, 17:05 gowno mnie ta serbia obchodzi!niech wydadza swoich zbrodniarzy wojennych tego mladicia itego drugiego draba karadzicia!historia jest okrutna i karze za zbrodnie bezwzglednie!!pies im morde lizal!!! Odpowiedz Link Zgłoś