ania692i 18.03.08, 05:47 Zabawne, doprawdy zabawne.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michniak A Little Bit of Soap 19.03.08, 12:57 znam jedną Halinę, ale ta ma już siedmioro dzieci, więc to chyba nie ta sama a TEJ Halinie zamiast kawałka mydła przydałyby się porządne kombinerki albo klucz (fe...) francuzki o! i zdaje się, że tę robotą zajęli się już nasi hydraulicy i dziwi mnie trochę taki oto paradoks, że z jednej strony jest dość powszechne hasło: "kochajmy się jak bracia i siostry", a z drugiej potępiane kazirodztwo, że niby prowadzi do patologii. A niech mi kto wytłumaczy, że skoro byli tylko Adam i Ewa, to ich kolejni potomkowie nie powstali w wyniku stosunków kazirodczych ? Możliwe jest tylko: dzieci z rodzicami, bądź rodzeństwo między sobą. I może dlatego ludzkość jest taka zdegenerowana? Dobrotliwy Bóg uwił pierwszej parce takie przytulne gniazdko, ale oni wybrali inną drogę, na którą musieli wkroczyć z całym dobrodziejstwem inwentarza. A w pustym raju..? Później zaczęło się udowadnianie kto kogo przebije (dosłownie) bardziej. Abraham o mało nie zabił swojego syna, a Bóg już to zrobił ze Swoim. I po co ta licytacja ? A tak nawiasem, to ortodoksyjni Żydzi zapętlają się w swego Rodzaju nielogiczność, bo skoro uznają dziedziczenie pochodzenia tylko ze strony matki, to - poprzez jeśli jeszcze nie negację, ale choćby poddawanie w wątpliwość - przeczą sami sobie, że Adam był Żydem a ciekawe co tam w sobotę 22go będzie porabiał nasz JK. Na bankiecie u Pana Zastępów ? i dlaczego w Polsce emeryci są dyskrymonowani i to tylko oni muszą ponosić koszty pewnych odpraw ? A dlaczego nie mogą zapłacić demokratycznie wszyscy jak leci, np. od Nr 1 do 25 000 ? Co, posłankę popychano na mównicy ? I ja to przegapiłem ?!? A ten gej to ma polską wizę ? Niech Amerykany zniesą naszym, to pomyślimy... W tej karcie wątpliwe są punkty 9. i 17. To już se można wyobrazić o czym traktuje 69. Ale w meni zawsze nadrzędna je kwestia smaku. Kto by tam patrzał na przyzwoitość. To się przecież je, a nie ogląda A Hans-Gert Poettering to ratyfikuje Traktat Lizboński na zjeździe ziomali Eriki Steinbach? (transmitowanym na żywo przez tvn24 a nawet nie niem. stacje telewizyjne te poważne, chyba że jakieś niszowe; a w tym sojuszu z nimi to już nagle zaczęły im się nie podobać polskie drogi ? to niech się bujają po ichnich autobahnach) ...he he... i nawet wcześniej nie wiedziałem, a przecież wystarczy tylko połączyć w logiczną całość RMF = RFN cdnastąpi aha, a jeśli dobrze zasłyszałem, to w Superwizjerze wykorzystano jako lajtmotiw albo oryginalne Dzwony rurowe, albo splagiatowano je. Czy jeśli któryś z tych domysłów jest prawdziwy, to czy autorzy mieli prawa na emisję? a swoją drogą, czy użyto tego motywu analogicznie, że był ścieżką dźwiękową słynnego Egzorcysty ? a ostatni wers piosenki konkursowej niby sugeruje konsumpcję zasikanego śniegu ? Kiedy taki zasikany śnieg zejdzie, to dopiero wypełznie na powierzchnię g... Żartowałem, że będzie łatwo. Chłopaki se pogrywali Bełchatów ? A gdzie to leży ? Gdzie te płytkie doły ? Nawet porządego doła wykopać nie potrafią właśnie, ale przecież mamy okres świętowania i kto tam będzie popadał w refleksje i proszę tu nie załanczać żadnych reklam, bo to porządny portal jest i tu się sztukę sprzedaje (sztuka jest sztuka, jak to wyraziście przedstawił pewien klasyk wojskowości) choć z drugiej strony pocieszające, bo już, Panie Wojtku, myślałem, że nikt tego kącika nie czyta, gdyż żadnych postów nie było i nie rozumiem skąd ten kociokwik popadający wręcz w histerię - przecież wiadomym jest, że jednymi z głównych centrów piractwa komputerowo-sieciowego są akademiki (już biblioteki przemilczę) Odpowiedz Link Zgłoś
michniak zastanawiające... 23.03.08, 08:35 Byłem dzisiaj (nie licząc pogrzebów bliskich i znajomych) pierwszy raz od dłuższego czasu w kościele Wyszedłem se z rana na dwór i na drodze spotkałem młodzieńców z tornistrami. Na moje pytanie kim są, odpowiedzieli: - Uczniowie z e-Mouse (pewnie studiują informatykę) Podzielili się ze mną kanapkami (pewnie to ich II śniadanie) i poszedłem z nimi. Ale doszliśmy nie do szkoły, a do kościoła (pewnie religia była ich pierwszą lekcją). Zaraz... ale przecież dzisiaj mamy niedzielę... Niedawno obejrzałem balladę o Pacie Garecie i Billym the Kidzie i stwierdziłem, że o ile kiedyś było inaczej, to na teraz bliżej mi i bardziej się identyfikuję z Jamesem Coburnem niż Krisem Kristoffersonem O ile dobrze pamiętam, to w czasie porozumień sierpniowych Jagielski powiedział coś w stylu "jest Matki Boskiej Zielnej, jesteśmy ze wsi i dogadamy się jak chłop z chłopem". Więc te nasze komuchy nie były takimi komuchami ostatecznymi Gdy tak patrzę za okno i widzę co się tam wyprawia, to się zaczynam zastanawiać nad gradacją systemów wartości. No bo jeśli zająca bielaka - który jest pod ochroną - zje lis, to jest źle. Jednakowoż jeśli tego samego lisa zje orzeł bielik - który jest pod ochroną - to dobrze. Ale jeśli zająca bielaka zje orzeł bielik ? Nie powinni się raczej zjadać, bo są przecież obaj pod ochroną Odpowiedz Link Zgłoś