Dodaj do ulubionych

Strachy na Lachy

25.03.08, 07:07
Tylko traktat
Obserwuj wątek
    • slmako Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 25.03.08, 07:12
      Mam pona60 lat i wszyscy w moim kolku rozancowym sa ZA PRZYJECIEM
      TRAKTATU. NIE STRASZNE nam zwiazki meskie bo niby dlsczego i nie
      wierzymy zgodnie ze niemcy nam cos zabiora. TO NIE Z TEJ BAJKI
      PANOWIE KACZYNSCY. TO prywata.
      • 1borowiecki Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 25.03.08, 07:39
        slmako napisał:

> Mam pona60 lat i wszyscy w moim kolku rozancowym sa ZA PRZYJECIEM
        > TRAKTATU. NIE STRASZNE nam zwiazki meskie bo niby dlsczego i nie
        > wierzymy zgodnie ze niemcy nam cos zabiora. TO NIE Z TEJ BAJKI
        > PANOWIE KACZYNSCY. TO prywata.
        ===============================
        Pan po prostu podszywa się pod kogoś innego.
        Poza tym ostatnie zdanie "TO prywata" pod adresem Kaczyńskich -
        wskazuje, że Pan jest zagubiony w tym wszystkim. Szanowny Panie
        Kaczyńscy właśnie chcą i chcieli tego Traktatu jak najbardziej.
        Tylko ten Traktat - trzeba obwarować. Dlatego że już 20 grudnia
        podjął Sejm ustawę, która wskazuje na możliwość odstąpienia od tego
        co Kaczyńscy wynegocjowali. Traktat - był i jest sukcesem. Kaczyńscy
        chcą go zabezpieczyć. I mam nadzieję że zabezpieczą. Tak im i nam
        dopomóż Bóg.
        • 1zorro Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 25.03.08, 07:43
          wedlug ciebie jak ktos ma ponad 60 lat to nie moze myslec rozsadnie?
          • gwgowno Riposta godna wyznawcy "GW" 25.03.08, 08:05
            Riposta godna wyznawcy "GW". A może coś na temat?
            • a.k.traper Wśród nas nie ma ludożerców, ostatniego zjedliśmy 25.03.08, 08:10
              wczoraj, w święta.
              • 4krzych1 patrzcie, w "wybiórczej" nic o Peterze Voglu... 25.03.08, 08:50
                ...smutno, bo nie dość, że "kasjer lewicy" oraz "dworu kwacha", to
                jeszcze chyba "Komitetu Centralnego GW"
                • a.k.traper Wczoraj było podane, wraz z historią 25.03.08, 08:56
                  Coś się dzieje, ułaskawiony ale nie wyjasniony:))))
                  • ottmar [...] 25.03.08, 09:04
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • cmokier_zilberberg próbka losowa 500 osób nie jest reprezentatywna dl 25.03.08, 10:58
                      dla RP.
                      To jest czysta manipulacja. Minimalna próbka losowa jest o liczności 12 tys.
                      Hehe. Panowie gó..arzeria gazeciarska nie macie pojecia o statystyce.
                  • flash3r Re: Wczoraj było podane, wraz z historią 25.03.08, 10:24
                    Jestem tylko ciekaw ile osób popierających traktat tak naprawdę go przeczytało.
                    Tak macie rację pewnie tyle samo ile go NIE popiera, ale mnie zawsze uczono,
                    żebym nie podpisywał się pod czymś czego nie czytałem. Czyżby z wami było inaczej?
                    • evald Re: Wczoraj było podane, wraz z historią 25.03.08, 10:33
                      A ilu przeciwnych traktatowi go przeczytalo? Popieranie badz nie popieranie
                      traktatu zalezy tak na prawde od stosunku ludzi do UE...
                      • flash3r Re: Wczoraj było podane, wraz z historią 25.03.08, 11:09
                        evald napisał:

> A ilu przeciwnych traktatowi go przeczytalo? Popieranie badz nie popieranie
                        > traktatu zalezy tak na prawde od stosunku ludzi do UE...

Przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisałem

• rokets_w Re: Wczoraj było podane, wraz z historią 26.03.08, 09:24
                        evald napisał:

> A ilu przeciwnych traktatowi go przeczytalo? Popieranie badz nie popieranie
                        > traktatu zalezy tak na prawde od stosunku ludzi do UE...
                        Zebu wypowiedzieć sie na jakiś temat to trzeba go poznać od początku do końca.
                        A widzę ze ci co popierają go nie czytali i nie znają treści traktatu. Jeśli w
                        tej formie traktat rząd podpisze to będzie zdrada stanu a rząd powinien wraz z
                        premierem stanąć pod trybunałem stanu. Bo taki traktat daje wszelkie prawa
                        niemcom i obala wszelkie powojenne postanowienia podziału europy. Więc my Polacy
                        będziemy na straconej pozycji.
                  • lucynkababa Re: PO oszukała ludzi w sondażu na swojej stronie 25.03.08, 11:15
                    proszę przeczytac :
                    www.tuskwatch.pl/
                    Oglądałam ten sondaż gdzie zdecydowana większość ankietowanych
                    opowiedziała się przeciw ratyfikacji traktatu lizbońskiego a po kilkunastu
                    godzinach odwrócono wyniki - mniejszość stała się większością. To jawne oszustwo.
                    Panie Tusk proszę się nie kompromitować. To szkodzi Polsce.
                    • kfaker A Wierzejski jest prezydentem Warszawy :) 25.03.08, 11:31
                      Tak, a Wojtuś Wierzejski wcale nie zdobył 0.2% głosów w wyborach na prezia Warszawy, tylko pobił sromotnie konkurencję i zasiada w Ratuszu? :)
                • rokets_w Re: patrzcie, w "wybiórczej" nic o Peterze Voglu. 26.03.08, 09:18
                  4krzych1 napisał:

> ...smutno, bo nie dość, że "kasjer lewicy" oraz "dworu kwacha", to
                  > jeszcze chyba "Komitetu Centralnego GW"
                  a na dodatek niemiec i zdrajca( jak wszystkim wiadomo Zorro dbał o
                  sprawiedliwość a ten? dba o wermacht
            • michnik-szechter Re: Riposta godna wyznawcy "GW" 25.03.08, 08:20
              jesli polacy chca traktatu to dlaczego panicznie boicie sie
              referendum?
              • a.k.traper Boją się ze Polacy znów odwrotnie zrozumieją:))) 25.03.08, 08:40
                Bo im się wydaje że to faktycznie "ciemny lud" a tu sie okazuje że
                ani nie ciemny ani ze bojący.
                • kerrmit20 Znów nie zrozumiałeś a się odzywasz? 25.03.08, 08:48
                  wydaje ci się że jak jestes na forum gazety to tu sami swoi? chyba temu na
                  którego post odp. chodziło o PO, chyba że tak nisko ich oceniasz i stąd ta
                  mantra o ciemnym ludzie
                  • a.k.traper Gybym miał taki łeb to bym na nim siedział 25.03.08, 09:00
                    Co cie interesuje moje pisanie skoro nie odpowiadałem na Twój post?
                    Ja sie nie boje referendum ani pomyłki. Nie biore diety z naszego
                    parlamentu ani z PE, więc daruj sobie te poswiąteczne szczyny.
                    Zmnajdź sobie kółko o podobnej wiedzy i inteligencji. mnie szkoda
                    czasu.
                    • kerrmit20 Chyba się przejadłeś jajkami i masz koszmary 25.03.08, 09:08
                      świńska inteligencjo jak nie wiesz co piszesz
                      • kfaker Nowy hit kinowy: Przyczajony Niemiec, Ukryty Gej 25.03.08, 09:10
                        Scenariusz: Kamiński
                        Reżyseria: Kurski
                        W rolach głównych: Lech Kaczyński jako Ręce Trzymające Się Stołu
                        Brandon Fay jako Zły Gej z Unijnej Kanady
                        A efekty specjalne podobno robili ludzie od "Wiedźmina" ;)
                      • a.k.traper Nie pochlebiaj sobie, świniom nie dorównasz 25.03.08, 09:35
                        pamiętaj że od chleba nogi się krzywią a od kartofli człowiek
                        chamieje. A jajek katolik nie je, bo jak mozna jeśc cos co z d...
                        pochodzi, to podejrzane skłonnosci.Pij wóde i pal faje będziesz
                        mocny jak parowóz i budżet państwa wesprzesz.Chociaz na twoim
                        miejscu rzuciłbym te nałogi na czas urzędowania innych rządów.
                        • kerrmit20 Obalasz monopol państwowy z każdą butelką siwuchy 25.03.08, 09:59
                          twoje mądrości ludowe to popis elokwencji. a soba się nie brzydzisz? mam ci
                          powiedziec skąd wylazłeś matce?
                          • a.k.traper Mnie przyniósł bocian, i dużo czytałem bajek 25.03.08, 10:20
                            dlatego duzo wiem w przeciwieństwie do ciebie. mojej matki nie
                            obrazisz, była normalną kobieta podobnie jak twoja. Napewno nie
                            byłaby dumna gdyby przeczytała co piszesz i jak piszesz? Do mnie nie
                            musisz, płakał nie będę.Mam wielu przyjaciół i rozmówców z którymi
                            mam o czym rozmawiac bez nienawiści do kogokolwiek. Ja oceniam ludzi
                            na podstawie tego co robili w zyciu, jacy byli dla innych i jak mogą
                            pomóc tym co tego potrzebują, to nas łączy. Nigdy nie poprę tego co
                            kłamie dla własnych korzyści, obojętnie czy materialnych czy
                            ideologicznych a juz napewno ambicjonalnych. No i nie próbuj mnie
                            obrażać, za cienki jesteś w kazdej dyscyplinie.
                            • kerrmit20 Myśle że znaleźli cie w kapuście. takiego głąba 25.03.08, 10:33
                              sam się ośmieszasz tym co piszesz, chyba pod koniec zdania nie wiesz już co było
                              na poczatku i stad twój problem. wydaje ci się ze cie atakuje a ja jestem
                              naprawde zyczliwy dla ludzi lekko niedorozwinietych
                              • a.k.traper mozliwe że tak było, ale mnie kochali jak syna. 25.03.08, 11:15
                                Dlatego jestem życzliwy dla wszystkich, bez wyjatku,no i wiem co
                                piszę, mam sprawna pamięć. Jeżeli uważasz, że takie epitety nie są
                                obraźliwe tylko zyczliwe to mamy rózne pojęcie życzliwości. Ja z
                                reguły z humorem podchodzę, bo mnie to ani ziębi ani grzeje,
                                kibicujesz Kaczyńskiemu? OK, ja nie będe bo znam jego zchowanie z
                                poprzednich lat, równiez nieprzyzwoitość jaka się wykazał niedawno i
                                koniec tematu, a czy to będzie PO czy jakas inna partia to
                                zobaczymy. Napewno nie maja szans ludzie wyznający populizm i
                                fanatyzm religijny, byc może cos wartościowego na bazie PiS-u
                                powstanie z innych, młodszych ludzi? Bo na razie ich ideologia jest
                                prywatna zemsta Kaczyńskiego na Tusku, a mnie jako podatnika i
                                obywatela to nie bawi, za drogo kosztuje.Wyborcy mieli dosyć
                                błazenady i robienia w konia, maja szansę na poprawę ale widac że
                                nie umieja z niej skorzystać.
                                • kerrmit20 Re: mozliwe że tak było, ale mnie kochali jak syn 25.03.08, 11:27
                                  sympatyzuje z konserwatystami spod znaku Frondy. dlatego zenujace sa dla mnie
                                  twoje wypowiedzi o katolickim jedzeniu jajka, które jest religijnym symbolem dla
                                  chrzescijan, nawet w judaizmie pełni ważna role. twoja płytka wiedza ktora sie
                                  chwalisz moze tu zaimponowac najwyzej malolatom od Tuska
                                  • a.k.traper Kwestia poczucia humoru i poczucia wartości. 25.03.08, 11:46
                                    Jestem katolikiem i wiem ze jajko jest symbolem zycia i nie jest dla
                                    mnie zenujące jeśli ktos nie lubi jajek motywując to w ten sposób,
                                    kwestia smaku i upodobań. Nie można wszystkiego brać poważnie, bo
                                    podpadniesz sam sobie. Moja płytka wiedza wynika z przebywania w
                                    środowisku KIK oraz zadawania sie z różnymi duchownymi np. jezuici.
                                    Ja nie musze zbierac punktów u małolatów, nigdzie nie kandyduję.
                                    Więcej dystansu i humoru.
                  • loppe ach ci Polacy!! 25.03.08, 10:13
                    nie boją się!

wybrali Kaczyńskiego na prezydenta wbrew przestrogom:)
          • rokets_w Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 26.03.08, 09:16
            1zorro napisał:

> wedlug ciebie jak ktos ma ponad 60 lat to nie moze myslec rozsadnie?

zorro sam w swych wypowiedziach naśmiewasz sie zmocherków ze zacofani ze tylko
            różaniec widza więc z kąd ta twoja przewrotność.
            Jesteś po prostu taki sam jak premier i jego rząd czyli niemcem i zdrajcą.

• rokets_w Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 26.03.08, 10:05
              rokets_w napisał:

> 1zorro napisał:
              >
              > > wedlug ciebie jak ktos ma ponad 60 lat to nie moze myslec rozsadnie?
              >
              > zorro sam w swych wypowiedziach naśmiewasz sie zmocherków ze zacofani ze tylko
              > różaniec widza więc z kąd ta twoja przewrotność.
              > Jesteś po prostu taki sam jak premier i jego rząd czyli niemcem i zdrajcą.
              >
              jesteś po prostu zerem,nic soba nie prezentujesz, a znam wielu mocherków którzy
              nie tylko różaniec maja w rękach, ale też czytali traktat i wiezą ze jest złem
              dla Polski tak jak i ty jesteś złem popierając ten traktat, premiera i jego rząd
              zakłamany
            • rokets_w Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 26.03.08, 10:12
              rokets_w napisał:

> 1zorro napisał:
              >
              > > wedlug ciebie jak ktos ma ponad 60 lat to nie moze myslec rozsadnie?
              >
              > zorro sam w swych wypowiedziach naśmiewasz sie zmocherków ze zacofani ze tylko
              > różaniec widza więc z kąd ta twoja przewrotność.
              > Jesteś po prostu taki sam jak premier i jego rząd czyli niemcem i zdrajcą.
              >
              Synku ja walczyłem z niemcami byłem ranny rodzinę mi wymordował. Na moich oczach
              wermacht rozstrzelał moich rodziców dziadków i rodzeństwo. Ciekaw jestem jak ty
              byś teraz sieczół mając całe życie ten obraz przed oczyma. Wspomnienia te są tak
              żywe, że łzu i ból serca mam przez całe życie. I doskonale wiem czym śmierdzi
              ten traktat. Nie chciał bym byś i ty przezywał to co ja.y moje dzieci i moje
              wnuki doczekały teg Nie chce bo co ja musiałem przeżyć. Więc Przeczytaj tem
              traktat dokładnie i wtedy zabierz głos na ten temat. Żal mi was, że tak daliście
              się nabrać na kłamstwa tuska bo to wsze pokolenie dało mu tę władzę, więc
              odbierzcie mu ją zanim nie będzie za póżno.
        • a.k.traper Po co mieszać Stwórce do tego? 25.03.08, 08:09
          On ma powazniejsze wyzwania, chociazby głodujace dzieci w
          Somalii.Powinna odbyć sie debata z udziałem kilku stron i niech
          wyjaśnia dlaczego tak a nie inaczej. Mozna obwarować że prezydent
          Polski jest cesarzem Grenlandii a i tak nie będzie. Zauważyłem że w
          PiS-ie jest maniera do zaciemniania jasnych spraw, a juz "orędzie"
          było całkowitym zlekceważeniem społeczeństwa, raz że z playbacku, a
          drugi raz że znowu Kurski oszukuje "ciemny lud". Prezydent ma swój
          punkt widzenia i jak mu nie mieszaja "chłopcy" z PiS-u to jest
          całkiem do rzeczy. W demokracji sa debaty i wyjaśnienia, to
          społeczeństwo ma głos, co było odczuwalne w wyborach.Jakoś cichna
          głosy o referendum.
        • iskiereczka.mruga co za brednie... 25.03.08, 08:23
          to dlaczego Kaczyńscy zgodzili się na traktat, który teraz "trzeba obwarować"? i
          kto tak twierdzi, że "trzeba"? i na jakiej podstawie? czy istnieją na to jakieś
          racjonalne argumenty? i po co do tego jeszcze mieszać Boga?

to jest ohydna polityczna hipokryzja i bicie piany - kolejna Kaczyńskich obraza
          dla inteligencji Polaków
          • kerrmit20 Niemcy,Wielka Brytania zabezpieczaja ustawy ratyfi 25.03.08, 08:38
            Niemcy, Wielka Brytania zabezpieczaja ustawy ratyfikacyjne, to dlaczego Polakom
            tego nie wolno??? bo co???? Czesi tez sie zastanawiaja nad konstytucyjnoscia
            traktatu, daje 99% ze traktat przepadnie ....... nie w Polsce. a trzeba
            obwarować bo w Polsce rządzą Tuski dla których bohaterstwem jest że ich dziadek
            budujący Wilczy Szaniec nie podał ręki Hitlerowi
            • iskiereczka.mruga podaj przykład 25.03.08, 09:02
              jakie konkretne przepisy? co "zabezpieczają"? jak??
              • kerrmit20 Niemcy zmieniają konstytucję żeby przyjąć Traktat 25.03.08, 09:22
                gabinet Angeli Merkel przyjął dwie poprawki do konstytucji, które mają wzmocnić
                rolę narodowego parlamentu po wejściu w życie nowego traktatu. Obie izby
                parlamentu mają w przyszłości mieć prawo do występowania do Europejskiego
                Trybunału Sprawiedliwości.

Bundestag i Bundesrat będą mogły tak postąpić, jeśli uznają, że instytucje
                unijne przekraczają swoje kompetencje.
                • kfaker kerrmitku nasz słodki 25.03.08, 09:42
                  Kerrmitku, objaśnij nam w mądrości swojej, co ma kanadyjski ślub kanadyjskiego geja wspólnego z UE?
                  • kerrmit20 I juz się znalazł klakier odwracajacy uwage 25.03.08, 10:09
                    masz problem z przyswajaniem wiadomosci z tv? to był amerykaniec który uciekł ze
                    swojej światłej demokracji żeby wziąśc ślub z innym pedziem. taka USAnska
                    tradycja, kiedys uciekali przed Wietnamem do Kanady, teraz zeby sie tam łączyć
                    w pary. to na marginesie, teraz powiedz mi czemu Niemcy moga wzmacniac swoje
                    prawo, konstytucje przed ratyfikacja, zabezpieczac swoja suwerennosc a my nie?
                    • kfaker nie umiesz odpowiedzieć? 25.03.08, 10:12
                      Ale ja pytam co to ma wspólnego z UE? Przecież Pan Prezydent wyraźnie zasugerował, że ów wstrząsający ślub to wynik działania prawa tej wstrętnej, pełnej gejów Unii.
                      • kerrmit20 Odpowiadam, nie licze że zrozumiesz 25.03.08, 10:29
                        W Karcie Praw Podstawowych jest dosyć mgliste odróżnienie rodziny od małżeństwa,
                        to znaczy jest w domyśle domniemanie, że można sobie tworzyć rodzinę, która nie
                        będzie małżeństwem. Różnica jest zasadnicza – dla nas małżeństwo i rodzina to
                        mężczyzna, kobieta i (jak Bóg da) dzieci, a nie dwóch facetów i pies. Przed tym
                        zabezpiecza nas Protokół Brytyjski
                        • kfaker nie o tym mówił Pan Prezydent 25.03.08, 10:34
                          Ale Pan Prezydent tego nie powiedział. Wspomniał tylko że karta jest be, i pokazał dwóch pederastów z Kanady, stąd moje pytanie - od kiedy Kanadę obejmuje prawo unijne?
                          • kerrmit20 Re: nie o tym mówił Pan Prezydent 25.03.08, 10:41
                            nie jego wina ze teraz trzeba pokazac obrazek żeby ludzie załapali, takie czasy.
                            a ze pedała akurat z Kanady pokazano - pewnie Olejnik to wytropiła, córusia
                            milicjanta węszenie ma w genach - sam zaprosił kamery, inni pedzie jeszcze nie
                            sa tak bezczelni więc jako model podglądowy się nadał
                            • kfaker kerrmit i jego problemy 25.03.08, 10:54
                              Ile Twoich problemów mieści się w tym jednym poście... Niechęć do głupich ludzi, ziejąca nienawiść do homoseksualistów, kręcenie nosem na milicjanta (ale PZPRowcy w PiSie sa oczywiście OK i cacy) i ocenianie Olejnik na podstawie jej rodziców (czemu nie oceniasz Jarosława po barwnej postaci Rajmunda?). Mimo wszystko liczę że znajdziesz dobrego psychoterapeutę, życzę Ci tego, myślę że dobrym pierwszym krokiem byłoby też odstąpienie od codziennego czytania gazety której tak bardzo nienawidzisz. Nasz Dziennik wprawdzie nie prowadzi forum, ale z pewnością odnajdziesz się wśród ich poglądów.
                              • kerrmit20 Niechec do głupich? ty lubisz sie nimi otaczac 25.03.08, 11:22
                                ale to nie jest normalne, musisz mieć mase kompleksów które leczysz na forum
                                gazety, podkresle gazety nie onetu czy jakiejs interii. to czyni cię lepszym i
                                niewiele kosztuje. tylko 1 zł w promocji teczkowej i bedziesz uleczony
                                • kfaker szto ty gawarisz? :) 25.03.08, 11:29
                                  Jakich kompleksów? Ja tu wpadam poczytać swoją gazetę, Onet i Interia mnie nie interesują. To Ty, misiu nasz słodki, codziennie wpadasz na forum znienawidzonej GW żeby... no właśnie, żeby co? Wydaje Ci się że coś zmienisz? Czujesz się lepszy kiedy obluzgasz paru lewaków? Masz tendencje masochistyczne? Niezmiennie dziwią mnie ludzie spod znaku "jest tu tak dennie, że bywam tu codziennie" - ale dzięki Wam przynajmniej jest zabawnie. Chociaż pod względem zabawności sporo Ci jeszcze brakuje do Junkra z jego cudownym stylem wypowiedzi a la wczesny Bierut z domieszką Gomułki :)
                • iskiereczka.mruga zwróć uwagę, że Niemcy są federacją 25.03.08, 10:00
                  a zatem "wzmocnienie" roli Bundestagu oznacza "osłabienie" roli parlamentów
                  krajów związkowych - chodzi tu najpewniej o usprawnienie pewnych procesów
                  decyzyjnych, bez których NIemcy mogłyby się stać "zawalidrogą" w Unii

w Europie już wszyscy dawno (od traktatów Rzymskich) zdali sobie sprawę, że w
                  kontekście postępującej globalizacji takie maciupkie kraiki jak Francja, Niemcy
                  czy Wielka Brytania po prostu muszą się jednoczyć, aby nie stracić swej
                  suwerenności pojmowanej dziś jako dobrobyt większości obywateli

przyszły kontekst globalizacji to USA, Japonia, Indie, Rosja ale przede
                  wszystkim Chiny - Europka, z tym swoim rozdętym systemem socjalnym, powoli
                  schodzi na peryferia światowej gospodarki

dalsze usprawnianie procesów decyzyjnych jest dziś zwyczajnie "złem koniecznym"
                  - i populistyczne tupanie nogą nic tu nie da
                  • kerrmit20 Zgoda parlamentu, prezydenta, Senatu 25.03.08, 10:20
                    na ewentualne zmiany w traktacie nic ale to nic nie stoi na przeszkodzie jego
                    przyjęciu i ratyfikacji. to zabezpieczenie na przyszłość jest sensowne i na nic
                    bzdurne sondaze że większość Polaków jest za UE bo PIS tez jest tylko chce
                    wzmocnić nasza pozycje. Pare miesiecy sad najwyzszy Niemiec stwierdzil, ze
                    konstytucja Niemiec jest obowiazujacym dokumentem dla nich, nie traktat.
                    Kaczynski ma calkowicie racje, ze zada tego samego dla Polski, co Niemcy sobie
                    rowniez zabezpieczyly. Preambula nie dotyka tresci traktatu tylko zabezpiecza
                    stan posiadania Polski.A napisanie w preambule do tej ustawy ratyfikującej
                    stwierdzenia, że polska konstytucja jest prawem nadrzędnym, to chyba logiczne,
                    bo tylko wówczas my jako naród jeszcze mamy wpływ na to co się u nas dzieje,
                    inaczej w wielu sprawach będzie decydowała Bruksela
            • kfaker Nowy hit kinowy: Przyczajony Niemiec, Ukryty Gej 25.03.08, 09:02
              Scenariusz: Kamiński
              Reżyseria: Kurski
              W rolach głównych: Lech Kaczyński jako Ręce Trzymające Się Stołu
              Brandon Fay jako Zły Gej z Unijnej Kanady
              A efekty specjalne podobno robili ludzie od "Wiedźmina" ;)
      • dejtrejder Czy uczestnicy sondażu przeczytali traktat ??? 25.03.08, 08:14
        Jeśli nie to jest to jedynie sondaż pt: "Tusk kontra Kaczki"

Więc jak dziennikarzu? Czy twoi respondenci traktat w ogóle na oczy widzieli???
        • kerrmit20 Wszystke sondaze sa na zasadzie Tusk kontra Kaczor 25.03.08, 08:44

• kraq wszystkie sondaż są na zasadzie gejowy - Polska 25.03.08, 09:40
            we wszystkich gejowy bolszewik przegrywa gdzies tak 15:85% ale mu to
            nie przeszkadza. a to cieszy bo z każdym dniem i tygodniem, ten
            psychopata pogrąża siebie i swoją smieszną pisuarową partyjkę coraz
            bardziej
            • gem58 Re: wszystkie sondaż są na zasadzie gejowy - Pols 25.03.08, 10:20
              Racja, święta racja. Szkoda tylko że zyskuje na tym taka kaszana jak PO.

A ku tematoowi: jeśli Wspólnota Europejska jakos sie kręci, i wszystkim nam w
              niej dobrze, to po co ją w ogóle reformować?
        • a.k.traper Przeciez Kaczyńscy nie sa przeciwko 25.03.08, 08:54
          Ani Tusk tak bezgranicznie za. Gdyby pytano o to Rydzyka albo
          Giertycha a nawet Leppera to moznaby powiedzieć że sa przeciw
          ale.... dotacje i diety niech zostaną.
          • pierot.6 Wyjazd radiomaryjna ciotko! 25.03.08, 10:43
            Kaczor pokazał ze jest przeciw wiec nie wybielaj go PISowszczyku obszczymurze!
            • a.k.traper A ja ci mówie że nie jest, tylko mu rydzyk miesza 25.03.08, 11:24
              Poczytaj moje posty wyzej, to się zorientujesz czy az tak bardzo
              darzer PiS atencją:))) Z tym obszczymurkiem nie wyskakuj bo nie
              wiesz co cię w życiu czeka, wywodze się z dreszczy bramowych:)))
              • kerrmit20 Swoj swego nie POznał? przeciez widac styl podobny 25.03.08, 11:29

• a.k.traper No widzisz? wszędzie ta zapalczywość 25.03.08, 11:55
                  a wystarczy trochę się zastanowić:))) Co prawda nie wiem na czym nma
                  polegac ta "swojskość", bo nie naleze i nie wspieram żadnej partii,
                  a głos oddaje według własnych kryteriów, dlatego popieram ordynacje
                  większościową i ograniczenie subwencji z budżetu. Mówisz mądrze masz
                  pieniądze,Robisz głupio jestes wyautowany. Life is brutal and full
                  zasadzkas jak mawiaja starożytni Grecy z Kaukazu.
        • na_pravo o to chodzi!Po co czytac Traktat? 25.03.08, 09:40
          dejtrejder napisał:
          > Jeśli nie to jest to jedynie sondaż pt: "Tusk kontra Kaczki"
          > Więc jak dziennikarzu? Czy twoi respondenci traktat w ogóle
          >na oczy widzieli???
          O to wlasnie chodzi!Rozpetac histerie,przeciwstawiac
          Kaczynskich i Tuska,znalezc homoseksualiste po drugiej stronie
          Antlantyku etc. tak,aby uniknac merytorycznej debaty
          nt.Traktatu i konsekwencjach z niego wynikajacych dla Polski i UE.
          Jedyna dyskusja nt.tego dokumentu toczy sie na kilku
          niszowych forach.W prasie,radiu i TV debata praktycznie
          nie ma miejsca.
          A respondenci nie czytali Traktatu,bo zasadniczo nie mogli.
          Nigdzie w sieci nie ma jednolitego tesktu tego dokumentu,
          co jest skandalem w chwili,gdy panstwa czlonkowskie
          zajmuja sie sprawa ratyfikacji.
          Zreszta,od respondentow trudno wymagac znajomosci Traktatu,
          skoro nawet "elita" narodu,czyli nasi dzielni parlamentarzysci,
          w swojej wiekszosci nie byli laskawi go przeczytac.

Tak czy inaczej,niech droga Gazeta Wyborcza bedzie spokojna.
          Traktat Reformujacy bedzie w Polsce ratyfikowany.
          Unikniemy w ten sposob-uzywajac jezyka GW-"wstydu i kompromitacji".
          Ale TR raczej upadnie w Unii.Przypuszczalnie zablokuje go
          Wielka Brytania.

(Mi udalo sie ten dokument przeczytac,ale byla to ciezka praca.
          Przebrnac przez prawie 300 stron to prawdziwa orka,ale
          warto,bo wtedy ma sie pojecie,o co w tym wszystkim chodzi.
          Traktat mozna przeczytac na stronie:
          www.consilium.europa.eu/cms3_fo/showPage.asp?id=1317& )
      • barbaan Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 25.03.08, 12:46
        Halo,

latwo Pani lub Panu taka wypowiedz przedstawiac. Jest Pani lub Pan przeciwnego zdania niz Polacy, widac to takze po nie polskim alfabecie i obcej trzcionce/tastaturze.

Dziekuje
      • rokets_w Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ?? 26.03.08, 09:12
        slmako napisał:

> PANOWIE KACZYNSCY. TO prywata.
        Tak a co w Jedwabnie się stało? Czytałeś mocherku jak ludzi wypieprzono na
        bruk? Co z tego że siedzisz i pieprzysz w kółko ten różaniec jak poza nim nic
        nie widzisz. Jak jesteś zaślepiony to nie zabieraj głosu m ocherowy berecie.
        Siedzisz w kościele i w swej chatce i nie widzisz co sie dzieje na mazurach.
        popatrz dziadu mocherowy co sie dzieje w Niemczech oficjalna partia jawnie żąda
        zwrotu ziem po podziale europy po wojnie. Jesli podpiszemy w takiej formie
        traktat zacznie sie na nowo wojna
    • paragnomen Strachy na Lachy 25.03.08, 07:12
      mam nadzieje ze male paranoje rodziny Prez nie wezma gory..
      • 1kaczor11 Re: Strachy na Lachy 25.03.08, 08:52
        paragnomen napisał:
        > mam nadzieje ze male paranoje rodziny Prez nie wezma gory..

Nie mam zwyczaju dyskutować z takimi autorami, którzy obrażają.
        Ale...
        Nadzieja matką głupich - znane przysłowie. Nie miejmy nadziei - nie
        bądźmy głupcami. Musimy się zabezpieczyć przed możłiwością zmiany
        traktatu, który Kaczyńscy wywalczyli. To był sukces. Oni chcą tylko
        aby ten sukces nie został zniweczony przez naszych
        nieodpowiedzialnych polityków jak na przykład Komorowskiego i
        Tuska...
        Przeczytaj ustawę, w której przedostatni akapit mówi o możliwości
        zmian traktatu. Tę ustawę sejm przyjął 20 grudnia, a więc 7 dni po
        podpisaniu Traktatu. Poniżej Tobie podaję pełny tekst tej uchwały.
        Przejrzyj człowieku na oczy. Jesteś skołowany mówiąc o paranoi.
        1083
        UCHWAŁA SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
        z dnia 20 grudnia 2007 r. w sprawie traktatu reformującego UE
        podpisanego w Lizbonie 13 grudnia 2007 r.
        Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wyraża satysfakcję z podpisania w
        dniu 13 grudnia 2007 r. w Lizbonie traktatu reformującego UE. Kończy
        się tym samym wieloletnia faza refleksji i debaty na temat
        przyszłości instytucjonalnej UE.
        Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wyraża przekonanie, że nowy traktat
        przyczyni się do poprawy efektywności Unii Europejskiej oraz pozwoli
        na wzmocnienie jej roli i pozycji w świecie. Istnienie silnej i
        sprawnej Unii Europejskiej leży w żywotnym polskim interesie,
        szczególnie ze względu na postępujący proces umacniania Wspólnej
        Polityki Zagranicznej i Bezpieczeństwa oraz Wspólnej Polityki
        Bezpieczeństwa i Obrony, a także rozszerzenie klauzuli solidarności
        na bezpieczeństwo energetyczne. Traktat uczyni Unię Europejską
        bardziej demokratyczną i skuteczną, obywatele zaś zyskają możliwość
        wpływu na określanie jej priorytetów politycznych poprzez Inicjatywę
        Obywatelską.
        Sejm Rzeczypospolitej Polskiej oczekuje od rządu przedstawienia na
        forum UE propozycji dotyczących skonkretyzowania traktatowego zapisu
        o solidarności energetycznej w UE.

Sejm Rzeczypospolitej Polskiej w uznaniu pozytywnego i ważnego
        znaczenia Karty Praw
        Podstawowych dla obywateli wyraża nadzieję, że możliwe będzie
        odstąpienie przez Rzeczpospolitą Polską od protokołu brytyjskiego.

Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wyraża przekonanie, że przyjęcie
        traktatu reformującego przyczyni się do znacznego wzmocnienia roli
        parlamentów narodowych w procesie stanowienia prawa w Unii
        Europejskiej oraz do większego ich zaangażowania w debatach
        narodowych dotyczących spraw europejskich.
        Sejm Rzeczypospolitej Polskiej, opowiadając się za jak najszybszą
        ratyfikacją przez Polskę traktatu reformującego, stanowiącą widoczny
        symbol polskiej woli pogłębienia i wzmocnienia procesu integracji
        europejskiej, wyraża nadzieję, że planowana ratyfikacja traktatu
        przez pozostałe państwa członkowskie nastąpi do końca 2008 r.
        Marszałek Sejmu: B. Komorowski

1083
        Obywatelską.

znaczenia Karty Praw

• olias Strachy na Lachy 25.03.08, 07:14
      kłamiesz Gazeto. łżesz jak suka.
      Gdzie te czasy gdy synonimem kłamstwa była Trybuna Ludu, na
      dzisiejsze standardy - dość przyzwoita gazeta.
      • 33qq Re: Strachy na Lachy 25.03.08, 07:24
        A o co ci chodzi? Bo gazetę wspaniale zmieszałeś z błotem, pewnie już się nie
        pozbiera.
      • 1zorro Re: Strachy na Lachy 25.03.08, 07:29
        to ja znowu czytaj. Po co kupujesz GW i dzien sobie zatruwasz?
    • slmako Ktore to madrosci pisalo ten artykul ??? 25.03.08, 07:14
      PANOWIE KACZYNSCY. TO prywata.
      • zarazzaraz Re: Ktore to madrosci pisalo ten artykul ??? 25.03.08, 15:19
        Wszyscy jak widać z tego są za przyjęciem Traktatu Lizbońskiego.
        Kaczyńscy wywalczyli sukces Traktatu i taki Traktat chcą przyjąć w
        naszym Sejmie. Jednak już majstrowała PO przy tym kontrakcie - 20
        grudnia 2007r. bo przyjełą ustawę (mieli i mają większość w sejmie).
        Dlatego chcą zabezpieczyć wszystkich Polaków przed różnymi zmianami.
        Trochę dziwne, że Pan jest w Kółku Różańcowym jest Pan zwolennikiem
        małżeństw różnych w tym homoseksualnych męsko-męskich? A jak oni
        dzieci wychowają? Nie zastanawiał się Pan nad tym?
    • slmako A ja starzec chce traktau i tyle !!! 25.03.08, 07:21
      PANOWIE KACZYNSCY. TO prywata. Czas sie ocknac PIsdzory
      • cz27 Re: A ja starzec chce traktau i tyle !!! 25.03.08, 08:11
        W kółku mieszacie krew, moherowym berecikom.
      • zarazzaraz Re: A ja starzec chce traktau i tyle !!! 25.03.08, 15:23
        slmako napisał:

> PANOWIE KACZYNSCY. TO prywata. Czas sie ocknac PIsdzory
        ======================

Oj oj. Nieładnie tak brzydko mówić o bliźnich. Poza tym pisze Pan z
        błędami. Wybaczam Panu. Inni też wybaczą - bo trzeba z PiS-em i z
        Bogiem.
    • allspice Strachy na Lachy 25.03.08, 07:24
      Alez oczywiście; nie boimy się prymitywnego straszenia 'wilkiem'...
      jakie wyobrażenie o nas ma nasz/?/ pRezydent? Wykazujemy się zdrowym
      rozsądkiem i to jest optymistyczne:)
    • bandycki.uklad.po.wrocil Strachy na Lachy 25.03.08, 07:25
      Sondaż organu propagandowego PO i antypolskich organizacji jest tyle wiarygodny
      jak to czy Rywin przyszedł do Michnika czy odwrotnie.Jeżeli nie boicie się
      sondaży to bądźcie za referendum bo to społeczeństwo powinno się wypowiedzieć a
      nie przekupni politycy.
      • 1zorro Referendum? Nie badz smieszny! 25.03.08, 07:28
        30 mln obywateli bedzie sie "mozolnie" wgryzalo w tresc Traktatu?
        Przez najblizsze 20 lat chyba....
        • gwgowno A spieszy Ci sie gdzies? 25.03.08, 08:07
          A spieszy Ci sie gdzies? Do tej pory jakos nie bylo tego traktatu i Unia
          Europejska trwała...
          • emplo Re: A spieszy Ci sie gdzies? 25.03.08, 08:54
            Drobna uwaga - Unii Europejskiej jeszcze nie ma. Jest Wspolnota Europejska
            (ewentualnie Wspolnoty Europejskie).
    • 1borowiecki Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 07:32
      Komorowski jest winien temu całemu bałaganowi w sejmie. Śpieszył się
      jakby się paliło. Mieliśmy i mamy czas do końca roku. Przeforsował
      bezmyślnie ustawę o wyborze ratyfikacji drogą parlamantarną. Teraz
      ten liberał - nieodpowiedzialny pieniacz i awanturnik chce
      referendum.
      Nawarzyłeś waćpan piwa - to go pij!
      • 1zorro Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 07:41
        a dlaczego pieniacz i awanturnik? Rozumiem, ze jestes fanem PISuaru
        ale mozesz to uzasadnic?
        • mreck Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 07:44
          Gdyby kaczor był przeciwny wypuszczeniu smoka wawelskiego na wolnośc
          wiekszośc Polaków byłaby za.
          • 1mammona Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 08:13
            Komorowski z Tuskiem podpisywali Listę 10-u cudów w przeddzień
            wyborów parlamentarnych w ub. roku. To była ostatnia maskarada
            przedwyborczej kampanii PO. Skaperowali na nią klakierów z udziałem
            Związku Nauczycielstwa Polskiego w Warszawie.

• 1sybilla1 Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 08:15
            Z przodu strój a z tyłu z łopatą stój. U Komorowskiego : „Od góry
            strój, a od pasa z łopatą stój’. Jego spodnie dawno nie widziały
            jakiejkolwiek pralni albo Arielu.
        • mrrek Dlaczego pieniacz i awanturnik - nie wiem. 25.03.08, 07:45
          Natomiast wiem, że kłamca> Kłamał chociazby wzgledem tego sławetnego helikoptera
          wysłanego rzekomo po Krauzego. A sam wysłał helikopter po Farmuza, na pełne
          morze, na szwedzkie wody terytorialne, zeby ściągnąć jednego niewinnego
          człowieka z pokładu i nielegalnie go aresztować. by kontrakty na dostawy dla
          armii załapało SLD z Cemkem, synem siepacza z UB.
        • zarazzaraz Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 15:46
          1zorro napisał:

> a dlaczego pieniacz i awanturnik? Rozumiem, ze jestes fanem
          PISuaru
          > ale mozesz to uzasadnic?
          =========================
          1Zorro - obrażasz wszystkich. Ale Ci odpowiem. Pieniacz bo
          Komorowski przez dwa lata wszystko co chciał uczynić sejm on
          bojkotował. Nie pamiętasz jego wymachiwania ręką (jak Hitler, jak
          Goebels) wraz z Gronkiewicz-Waltz, Tuskiem, Drzewieckim na kazdym
          wiekszym placu w Warszawie. Zwykł był krzyczeć "CAŁA POLSKA WIDZI".
          Przylgnął do niego nick CAŁOPOLSKI. Pięcioro dzieci usadowił w
          jednej instytucji "Przymierze Polskie". Wywodzi się z PZPR, a potem
          UD,UW, SDRP, AWS i wylądował w PO. W czasie stanu wojennego 1
          miesiąc siedział w domu wczasowym. Potem przez 8 lat w
          Niepokalanowie u kogo? Bóg raczy wiedzieć. W ogóle nie wiadomo co on
          robił przez 8 lat. Awanturnik sejmowy - zwłaszcza na debatach
          sejmowych popołudniowych i nocnych (gdy nie było już transmisji TV).
          Każda ustawa PiS - musiała przechodzić awantury wszczynane przez
          niego i Kalisza. Jak został Marszałkiem - jego pierwsza awantura
          to "napad" na Muzeum Powstania Warszawskiego - aby odebrać PiS-owi.
          I obiecywane cuda Tuska to jego dzieło. Teraz - ostatnia jego
          awantura trwa. To przecież przez niego, nie uważasz?
          Podsumowując - o Komorowskim pozytywnie wyrażał się chyba tylko
          Wasserman. A ile razy - to już jego słodka tajemnica.
      • cz27 Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 08:13
        1borowiecki napisała:

> Komorowski jest winien temu całemu bałaganowi w sejmie. Śpieszył się
        > jakby się paliło. Mieliśmy i mamy czas do końca roku. Przeforsował
        > bezmyślnie ustawę o wyborze ratyfikacji drogą parlamantarną. Teraz
        > ten liberał - nieodpowiedzialny pieniacz i awanturnik chce
        > referendum.
        > Nawarzyłeś waćpan piwa - to go pij!Czego biedaczku się pienisz?
        Komorowski ma zupełną rację.
        • 1jolanta Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 08:20
          Komorowski wraz z Kaliszem otrzymali kredyt-zapomogę od
          Niesiołowskiego (szefa Komisji Socjalnej w Sejmie). Komisja ma
          prawo udzielić w stosunku do najbiedniejszych posłów.
        • zarazzaraz Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 15:55
          Pisząc o Komorowskim, że o nim tylko pozytywnie się wyrażał
          Wassermann - nie należy mylić z posłem Wassermanem. Chodzi o
          zupełnie inne znaczenie tego nazwiska - w innym zgoła działaniu.
        • libertyni Re: Komorowski - łgał i dalej łże 25.03.08, 16:07
          cz27 napisał:

Czego biedaczku się pienisz?
          > Komorowski ma zupełną rację.
          ==============================
          O Komorowskim pozytywnie wyrażał się pewnie nie jeden raz
          tzw."odczyn Wassermana". (To z repertuaru prof. Niesiołowskiego)
          Kto mu wierzy - jego sprawa.

Komorowski w siedem dni po podpisaniu w dniu 13 grudnia 2007r.
          Traktatu Lizbońskiego w sejmie przeforsował haniebną uchwałę.
          Zacutujmy tu tylko ten akapit, a poniżej całą jej treść.

znaczenia Karty Praw Podstawowych dla obywateli wyraża nadzieję, że
          możliwe będzie odstąpienie przez Rzeczpospolitą Polską od protokołu
          brytyjskiego.

A oto cała jej treść:
          1083
          Obywatelską.

znaczenia Karty Praw

• mrrek ciekway sondaż wykonany przez PO. 25.03.08, 07:40
      budinst.com/PO/
    • mrlusiek nie pytaj co Prezydent może zrobić dla ciebie ! 25.03.08, 07:46
      lepiej pomyśl jak mu na to nie pozwolić !
      • pogromca_gamonia Jeszcze tylko 2,5 roku wstydu.... 25.03.08, 07:48
        • warunekkonieczny Re: Jeszcze tylko 2,5 roku wstydu.... 25.03.08, 07:51
          Sadzac po wpisach niektorych panow - to niestety dluzej...
    • 1julia11 Komorowski zamieszał liberałami i libertynami 25.03.08, 07:48
      Komorowski rozpoczął od napadu na Muzeum Powstania Warszawskiego a
      skończy na Muzeum – Centrum Wypędzonych Niemców w Berlinie.
      Po drodze uaktywni homoseksualistów, lesbijki. Parady równości będą
      świętem państwowym i dniem wolnym od pracy. W lecie będziemy jeździć
      nad Morze Niemieckie w okolice Danzig-a i Stutthofu.
      • warunekkonieczny Re: Komorowski zamieszał liberałami i libertynami 25.03.08, 07:53
        Moj ty Boze! Jakbym sam tej "madrosci" nie przeczytal, to bym nie
        uwierzyl, ze mozna takie bzdety pisac (i w to wierzyc?) w roku
        2008...
      • caius1 Re: Komorowski zamieszał liberałami i libertynami 25.03.08, 10:27
        1julia11 napisała:

> Komorowski rozpoczął od napadu na Muzeum Powstania Warszawskiego a
        > skończy na Muzeum – Centrum Wypędzonych Niemców w Berlinie.
        > Po drodze uaktywni homoseksualistów, lesbijki. Parady równości będą
        > świętem państwowym i dniem wolnym od pracy. W lecie będziemy jeździć
        > nad Morze Niemieckie w okolice Danzig-a i Stutthofu.

Z którego wydania PRL-owskiego podręcznika do przysposobienia obronnego to
        wziąłeś? Pamiętam, tam właśnie tak straszono Niemcami.

NiePis
    • 1jolanta Komorowski ustawę przeforsuje bez poprawek 25.03.08, 07:55
      Komorowski jest ekspertem od tajnych obrad Sejmu. Ma większość w
      sejmie - więc wszystko możliwe.
      Na szczęście tych siedmiu głosów zabraknie. Wierzę w mądrość posłow
      PiS. PiS - to jedyna ostoja Polski niepodległej, suwerennej i
      niezawisłej.
      Liberałowie - na brzuchu do Merkel po pochwałę. Jak stado baranów.
    • nowytor.nowytor8 Dominiku Uhligu! Co zrobisz, jeżeli za kłamstwa 25.03.08, 07:56
      będzie się dostawało w ryj?
      "zapomniałeś" gnoju o nienaruszalności i gwarancjach dla protokołu londyńskiego.
      Gazownia przechodzi sama siebie.
    • starodawna Komorowskiego pojęcie nepotyzmu 25.03.08, 07:57
      Dzieci Komorowskiego
      Zofia Wychowawca w Przymierzu Rodzin.
      Tadeusz Wychowawca w Przymierzu Rodzin.
      Maria Wychowawca w Przymierzu Rodzin.
      Piotr ukończone liceum Przymierza Rodzin w Warszawie, student Nauk
      politycznych Collegium Civitas w Warszawie.
      Elżbieta absolwentka gimnazjum Przymierza Rodzin, liceum im N.
      Żmichowskiej.
      • 1jolanta Re: Komorowskiego pojęcie nepotyzmu 25.03.08, 08:23
        starodawna napisała:

> Dzieci Komorowskiego
        > Zofia Wychowawca w Przymierzu Rodzin.
        > Tadeusz Wychowawca w Przymierzu Rodzin.
        > Maria Wychowawca w Przymierzu Rodzin.
        > Piotr ukończone liceum Przymierza Rodzin w Warszawie, student Nauk
        > politycznych Collegium Civitas w Warszawie.
        > Elżbieta absolwentka gimnazjum Przymierza Rodzin, liceum im N.
        > Żmichowskiej.
        ===================
        Kmorowski jako władza PO już przez prawie sześć miesięcy w pewnej
        mierze zdemoralizuje Polaków, szczególnie urzędników. Strasząc ich
        na różne sposoby, spowodowała, że odwykli od podejmowania decyzji,
        przywykli do usługiwania władzy, zwłaszcza tej z UE. Rząd, Sejm i
        Kierownictwo PO chce i pokazuje takie swoje oblicze, jakie władza
        sobie życzy.

• ka12332 Re: Strachy na Lachy 25.03.08, 08:00
      po słynnym "orędziu" elektorat PiS przepływa do PO to i prezydęt przekonał sie
      do Traktatu ,buahaha
    • grajag Strachy na Lachy 25.03.08, 08:04
      Pamiętam,jak przed wejściem Polski do UE prawica straszyła,że Niemcy
      wykupią ziemie zachodnie,polskie rolnictwo przepadnie,a tymczasem
      to Polacy osiedlają się wykupują mieszkania,domy po niemieckiej
      stronie,a i rolnictwo ma się nieżle.Że też nikt im tego nie pamięta
      i dalej w te wszystkie łgarstwa wierzy!
    • no-way Komorowski - posiadłość niemiecka w Obornikach Śl. 25.03.08, 08:05
      Dawna rodzinna posiadłość w Obornikach Śląskich – poniemiecka – jest
      przedmiotem kolejnej wyceny. Komorowscy tam się osiedlili po wojnie.
      Z Niemcami - ten złotousty liberał - zbratał się interesami i
      politycznymi i osobistymi razem z Tuskiem.
    • misiu-1 Re: Strachy na Lachy 25.03.08, 08:07
      Może gazeta przyzna się, ile trzeba zapłacić za taki sondaż, żeby
      wyszedł, jak trzeba?
      A ja za Gierka myślałem, że prasa kłamie.
    • daniel-3 Całopolski marszałek sejmu liberałów 25.03.08, 08:09
      Cała Polska słyszała odzywkę Komorowskiego – prowadzącego obrady
      Sejmu do Szefa SLD Wojciecha Olejniczaka „Wojtek daj spokój „ .
      Nieformalna koalicja na okres przeforsowania Traktatu Lizbońskiego
      bez preambuły.
      O dziwo - podział ról jest wyraźny. LiD - za likwidacją Protokółu
      Londyńskiego. Natomiast PO - za bagatelizowanie Eriki Steinbach.
      • 1sybilla1 Re: Całopolski marszałek sejmu liberałów 25.03.08, 08:16
        daniel-3 napisał:

> Cała Polska słyszała odzywkę Komorowskiego – prowadzącego obrady
        > Sejmu do Szefa SLD Wojciecha Olejniczaka „Wojtek daj spokój „ .
        > Nieformalna koalicja na okres przeforsowania Traktatu Lizbońskiego
        > bez preambuły.
        > O dziwo - podział ról jest wyraźny. LiD - za likwidacją Protokółu
        > Londyńskiego. Natomiast PO - za bagatelizowanie Eriki Steinbach.
        ===========================

Kamery nigdy nie pokazują jego dołu, a pewnie na korytarzach zakazał
        siebie kamerować.
        Unosi się za nim „czar pegeeru” – to komentarz dziennikarki rmf fm.

• 1jolanta Re: Całopolski marszałek sejmu liberałów 25.03.08, 08:17

Kamery nigdy nie pokazują jego dołu, a pewnie na korytarzach zakazał
          siebie kamerować.
          Unosi się za nim „czar pegeeru” – to komentarz dziennikarki rmf fm.
    • viornisko GW jak zawsze manipuluje... 25.03.08, 08:14
      Czy trzeba podkreslac tak bardzo socjotechnike sztabu Kaczynskiego, czy
      podobnych zabiegow nie stosuje chociazby Gazeta, np. przed wyborami, albo nawet
      teaz kwestionujac kompetencje pana Prezydenta.

Dlaczego GW tak bardzo odeszla od zasad rzetelnego dziennikarstwa?

• tles10 sondażyki GW jak zwykle są ... GW warte 25.03.08, 08:54
        kto im wierzy?
        tylko pacany intelektualne
    • cyndyndanda kaczy prezio nie zrobil Polakom wody z mozgu i mus 25.03.08, 08:21
      i sie teraz rakiem wycofywac - nastepna kompromitacja prezia
      PISdzielcow - oby tak dalej!!!
    • paczula8 Cy Polacy są za ratyfikacją TR? 25.03.08, 08:23
      Tak wyglądały wyniki sondy na witrynie PO w wieczornych godzinach
      21.03.2008 r.:

img509.imageshack.us/img509/319/glosowanienawitryniepo2gr6.gif
      • tlss Tylko referendum 25.03.08, 08:28
        Dlaczego nie można zrobic referendum ? Ja chciałbym mieć wybór po
        dyskusji szerokiej w mediach a nie po wyłącznie połajankach PO i GW.
        • hassprediger i potym widać, że potrzebny jest król bo ... 25.03.08, 08:38
          większość to debile, najbardziej zindoktrynizowani są ci najbardziej
          wykształceni wykształcenie=indoktrynacja ;)
          • tlss Re: i potym widać, że potrzebny jest król bo ... 25.03.08, 08:48
            A jaką mam pewność że mniejszość sejmowa jest w czymś lepsza ?
            Przecież ona jest emanacją tej barwnie opisanej przez ciebie
            większości ?
            Tylko referendum da możliwość uczciwego wskazania w jakim kierunku
            chcemy iść bez mieszania i niejasnych ruchów.
        • paczula8 Re: Tylko referendum 25.03.08, 09:15
          tlss napisała:

> Dlaczego nie można zrobic referendum ? Ja chciałbym mieć wybór po
          > dyskusji szerokiej w mediach

'po dyskusji szerokiej w mediach' - własnie dlatego.
          TR nie przypadkiem został napisany jezykiem niezrozumiałym nie tylko
          dla przeciętnego obywatela, ale równiez dla przeciętnego polityka...
      • emplo Re: Cy Polacy są za ratyfikacją TR? 25.03.08, 09:00
        Bardzo podobnie bylo na stronie TVN24. Ciekawe dlaczego nikt o tym nie mowi...
    • kasiagod1 Traktat to dziadostwo!!!! 25.03.08, 08:40
      Najlepiej niech wszyscy mówią za siebie, anie za wszystkich. Po co
      nam ten obsrany traktat, on nadaje się tylko na papier toaletowy!!!!!
      Gdzie są ci wszyscy?!!!!
    • longusik Strachy na Lachy 25.03.08, 08:52
      Mącenie wody i iwyciąganie z niej jedynie słusznych Prawd
      Objawionych kleru katolickiego to specjalność PiSu. Co innego
      potrafi Kaczyński w całym swym prymitywiźmie? Przecież to tuba
      propagandowa zakłamanego i grzesznego klerykalizmu. Bronią
      nienarodzonych a jednocześnie godzą się ze spychaniem w niebyt tych
      najsłabszych i biednych. Znieść ceibat i niech księża dadzą przykład
      jak wychowuje się dzieci i żyje we wzorcowej rodzinie. Skończyć z
      kochankami i dziećmi księży ztych potajemnych związków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka