Dodaj do ulubionych

"Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusku ...

05.04.08, 11:27
To był KAWAŁ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozumiem że do przedszkola Kaczyńscy też nie chodzili? Bo to, że
podwórko stosunku do kolegów ich nie nauczyło to już wiadomo. W
szkole pewnie byli cały czas pod nadzorem nauczycieli. Biedacy, raz
drugi ktoś by im "wytłumaczył", które kawały są śmieszne, a które
nie lżej by im się żyło. Tak zaś żyją w wiecznym niezrozumieniu.

To już kolejny raz gdy 99% ludzi zupełnie inaczej rozumie słowa
Pana Premiera Prezesa Jarosława Aleksandra Rajmundowicza
Kaczyńskiego niż powinny być zrozumiane.
Obserwuj wątek
    • omcrew podobno umiejetnosc opowiadania dowcipow 05.04.08, 11:29
      to cecha charakterystyczna dla ludzi inteligentnych... a wiec skoro dowcip
      pana kaczynskiego nie zostal zrozumiany... sami wyciagnijcie wnioski
      • tepetoja dowcipy kaczora są cieżkie jak on sam -kwa kwa kwa 05.04.08, 11:33
        • dan3iger Co to za dowcip którego nikt nie rozumie ? 05.04.08, 12:42
          Co to za dowcip którego nikt nie rozumie i który trzeba potem tłumaczyć na
          konferencjach prasowych i w wywiadach ? - Po prostu żenada taka sama jak ten
          cały PiS i dziewiętnastowieczni Kwaczyńscy.
          • katolik_polski1 Ciasteczkowy potwor wyniesiony do rangi panstwowej 05.04.08, 13:13
            Nie rozumiem czemu media tak interesuja sie
            ta blaha sprawa .
            Czyzby inne,wazniejsze sprawy kraju zostaly
            zepchniete na drugi plan ?
            Czyzby wzajemne komplementy premiera i lidera
            opozycji byly pierwszoplanowa sprawa rangi panstwowej ???
            • pe1 Re: Ciasteczkowy potwor wyniesiony do rangi panst 05.04.08, 13:27
              Media się interesują tym co wygadują politycy. A skoro Bielan i Hoffman sami
              ciągną tę historię, to może ich zapytaj czemu podtrzymują temat?
              • katolik_polski1 Re: Ciasteczkowy potwor wyniesiony do rangi panst 05.04.08, 13:34
                pe1 napisał:

> Media się interesują tym co wygadują politycy. A skoro Bielan i Hoffman sami
                > ciągną tę historię, to może ich zapytaj czemu podtrzymują temat?
                ---------------------------------
                Bielan i Hoffman to akurat pierwszoplanowe postacie
                na polskiej scenie politycznej :)
                • sumienie.lk Katolik... napisz wreszcie coś mądrego... 05.04.08, 14:50
                  Rozumiem, że dowcip Twojego wielkiego wodza i stratega, czyli I
                  Nieudacznika RP Jarosława Kaczyńskiego, jest dość cienki, ale Ciebie
                  stać chyba na sensowne ruszenie szarymi komórkami.
                  • katolik_polski1 To ja ci powiem kawal :) 05.04.08, 15:26
                    Kaczynski leci do Nowego Jorku i jego swita
                    przestrzega go przed natretnymi i podstepliwymi,
                    amerykanskimi dziennikarzami .
                    On odpowiada ,ci to napewno juz mnie nie wpuszcza
                    w maliny .
                    Na lotnisku czeka gromada dziennikarzy
                    i pada pytanie:
                    Odwiedzi pan jakis bar ze stripteasem ?
                    Kaczynski z usmiechem na twarzy :
                    Sa u was bary ze stripteasem ?:)))
                    Na drugi dzien czyta w gazetach .
                    Prezydent Polski odwiedza USA .
                    Pierwsze jego pytanie :
                    Sa u was bary ze stripteasem !!!

• gamon0 Ja od razu zrozumiałem... chodzi o bystrość umysłu 05.04.08, 11:35
        • maaac Re: Ja od razu zrozumiałem... chodzi o bystrość u 05.04.08, 11:46
          To zdradź wszystkim co tam było śmiesznego? I dlaczego kawał Tuska o
          Ciasteczkowym Potworze zrozumieli wszyscy?
          • gamon0 Re: Ja od razu zrozumiałem... chodzi o bystrość u 05.04.08, 11:58
            Mam ci tłumaczyć dowcipy? I może jeszcze dawać znak, kiedy masz się
            śmiać? :)))

No a "kawał Tuska" rzeczywiście zrozumiał chyba każdy, tylko mało kto
            się śmiał... ale już lepsze to, niż znowu miałby wrzeszczeć i
            grozić...
            • guru133 Re: Ja od razu zrozumiałem... chodzi o bystrość u 05.04.08, 12:02
              gamon0 napisał:

> Mam ci tłumaczyć dowcipy? I może jeszcze dawać znak, kiedy masz się
              > śmiać? :)))
              >
              > No a "kawał Tuska" rzeczywiście zrozumiał chyba każdy, tylko mało kto
              > się śmiał... ale już lepsze to, niż znowu miałby wrzeszczeć i
              > grozić...
              W moim mieście rechot słychać było przez pół godziny, bo dobry żart tynfa wart.:)
            • indianski Re: Ja od razu zrozumiałem... chodzi o bystrość u 05.04.08, 12:03
              kaczynski chce pokazac "ludzka twarz" . taki prawie berzniew :)
              • aro7 Znów sobie Jaro w stope strzelił... 05.04.08, 12:56
                bo wyszło, że jego największy nienawistny progermańśki herr Tusk, żartuje sobie z niego z jego właśnym bracholem i jak mówi o nim Potwór to dalej z Lechem piją kawke , lecha lub wino.. smiejąc sie z Jara, który Lecha zrobił w jajo, jak kurskiego wysłał do zmontowania orędzia
            • maaac Nic nie zrozumiałeś bo objaśnić nie potrafisz. 05.04.08, 13:33
              > Mam ci tłumaczyć dowcipy? I może jeszcze dawać znak, kiedy masz
              > się śmiać? :)))
              Obawiam się że twoja niechęć do tłumaczenia wynika z faktu, że też
              go nie zrozumiałeś. Obawiam się że nikt go nie zrozumiał.
              • maaac No gamon0?? To jak z tym kawałem? 05.04.08, 14:39
                Heh no i nie doczekam się "objaśnień" na czym polega śmieszność.
            • acc4 Lepsze to, niż znowu miałby wrzeszczeć i grozić 05.04.08, 14:37
              Wrzaski i gróźby to specjalność wodzusia Kaczyńskiego. W chamstwie i
              knajactwie nikt mu nie dorówna.
              -----------------------
              Puste słowa, puste serce, pusta mowa,
              puste, choć zacięte usta, pusty wzrok i głowa pusta,
              pusty program i projekty, do cna pustych stek inwektyw,
              pusty jazgot, próżne żale, krzyk, co treści nie ma wcale,
              puste groźby, puste miny, wielkie morze próżnej śliny,
              puste hasła, obietnice, wszystko puste poza...picem.
              Słowem zero, nicość, próżnia - tym się partia PIS wyróżnia.
        • kralik111 Re: Ja od razu zrozumiałem... chodzi o bystrość u 05.04.08, 12:57
          BUAHAH HA HA HA H A HA H HA H A H AH A H AH A H A HA H A H AH A HAH

No, nie do konca zrozumiales, skoro sie wtedy nie
          smiales...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          Kawalem jest twoja glupota maly :DD

tak, tak, twoja G L U P O T A :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • maaac Re: Ja od razu zrozumiałem... chodzi o bystrość u 05.04.08, 13:39
            On go do tej pory nie rozumie. Ba nawet "palladyni" Kaczyńskiego go
            nie rozumieją bo co ma być śmiesznego w sugerowaniu że Tusk nazwał
            Kaczyńskiego Jarosława w rozmowie z Kaczyńskim Lechem "potworem"?
    • taglinda junkier do raportu!! 05.04.08, 11:39
      junkier i takie tam inne stwory - proszę wytłumaczyć, co poeta miał na myśli mówiąc

"Prezydent i premier nieźle się dziś dogadują - stwierdził Bielan dodając, że ma
      teraz nadzieję na "poprawienie notowań pana prezydenta".

bo każdy normalny widzi, że nawet kretyn doszedł do wniosku, że kartoflane
      naburmuszenie jest strzałem we własne kolano
      • indianski Junkier analizuje dowcip 05.04.08, 12:06
        A dokladnie prosi kierownictwo PISu o wykladnie tych , jakze skomplikowanych zdan.
      • astromysz Re: junkier do raportu!! 05.04.08, 12:34
        > "Prezydent i premier nieźle się dziś dogadują - stwierdził Bielan dodając, że m
        > a
        > teraz nadzieję na "poprawienie notowań pana prezydenta"

taglinda napisał:
        > bo każdy normalny widzi, że nawet kretyn doszedł do wniosku, że kartoflane
        > naburmuszenie jest strzałem we własne kolano

Tylko nie wiadomo, czy Kaczyńscy dogadują się z PO by polepszyć swoje notowania, czy też by pogorszyć Platformie. A może jedno i drugie.
        • 2_x_duck Re: junkier do raportu!! 05.04.08, 14:47
          > Tylko nie wiadomo, czy Kaczyńscy dogadują się z PO by polepszyć swoje notowania
          > , czy też by pogorszyć Platformie. A może jedno i drugie

No tak bo pogarszanie notowań świętej Platformie Obywatelskiej i jej wielkiego
          wodzu Donaldu Tusku to porazajaca zbrodnia :)))
    • emeryt601 "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusku .. 05.04.08, 11:54
      mimo wszystko wolałbym,by wysocy urzędnicy państwowi zajęli sie
      pracą MERYTORYCZNĄ. No i żeby te ciasteczka były kupowane za ich, a
      nie NASZE pieniadze. Stać ich na to,nie są żle opłacani. Wolałbym
      również, by nie szastali pieniedzmi społecznymi na lewo i prawo.
      Fotyga nie przepracowuje się,zarabia tyle co 10 lekarzy miesięcznie
      a premia dla niej jest policzkiem wymierzonym emerytom i rencistom.
      Gdy nie będziemy widzieć pseudointelektualnych zmagań i
      przepychanek na linii prezydent premier,gdy prezydent odda
      ośrodki prezydenckie społeczeństwu,gdy przestanie z całą switą
      jeżdzić do Juraty i ciągnąc za soba całą bandę obstawiaczy
      jadących za nim kolumnami z naruszaniem przepisów,gdy przestanie
      zrażać do siebie polityków całego świata,gdy jego świta
      przestanie pleść farmazony na temat wielkich,oszałamiających
      sukcesów pana prezydenta na forum europejskim,gdy zrozumie,że
      jest prezydentem WSZYSTKICH polaków,nie tylko swojej rodziny i
      korzeni partyjnych,gdy wczyta się w przyczyny swoich nędznych
      notowań i wyciągnie z tego wnioski, to być może jego notowania
      zaczną rosnąć panie Bielan. Najpierw niech podpisze traktat
      lizboński bez dziecinnych obwarowań. Tego chce większość
      społeczeństwa...
      • gdkj to ile w końcu zarabia lekarz a ile fotyga 05.04.08, 12:07
        emeryt601 napisał:

"...Wolałbym również, by nie szastali pieniedzmi społecznymi na lewo i prawo.
        Fotyga nie przepracowuje się,zarabia tyle co 10 lekarzy miesięcznie
        a premia dla niej jest policzkiem wymierzonym emerytom i rencistom..."

sam słyszałęm w tv jak michał booni zapewniał ,że lekarz zarabia "ok 12 tysięcy
        miesięcznie i to w jednym miejscu pracy".czyli fotyga musi zarabiać ze 120 tysięcy.
        ho ho ho...

"Najpierw niech podpisze traktat lizboński bez dziecinnych obwarowań. Tego chce
        większość
        społeczeństwa..."

większość ludzi chce tylko sobie wygodnie pożyć. gó.. ich obchodzą różne
        traktaty podpisywane przez polityków, w różnych sondach dają oczekiwane
        odpowiedzi zgodne z trendami a wyjątkiem od tej reguły są tu różnej maści pieniacze.
        ilu wyborców po,pis czy sld zapoznało się z traktatem by w ogóle móc uczciwie
        ocenić czy jakiś sukces był czy nie?
        • emeryt601 Re: to ile w końcu zarabia lekarz a ile fotyga 05.04.08, 12:23
          to najlepiej spytaj najbliższego lekarza.Jeśli sądzisz,że są to
          idioci i przy takich zarobkach jak podaje Boni uciekają z kraju
          oraz strajkują,a cała masa urzędników rzadowych zwija sie i
          opracowuje plan rozwiązania kryzysu w słuzbie zdrowia to COŚ W
          TYM MUSI BYĆ.Lekarz po studiach pracujący w szpitalu nie jest w
          stanie utrzymać rodziny. To też lekarz jak chcesz wiedziec.
          Jeśli lekarz wypracowuje 340 godzin miesięcznie to śmiem
          twierdzic,że pracuje tyle co inny urzędnik w dwa miesiące.Resztę
          sobie wylicz sam.
        • emeryt601 Re: to ile w końcu zarabia lekarz a ile fotyga 05.04.08, 12:28
          co do traktatu-kilkaset milionów ludzi w Europie żyje bez
          świadomości normatywnych uwarunkowań.Oni zdali się na swoich
          polityków,którzy działają w ICH imieniu. Jesli ci politycy
          uchwalili dla tych kilkuset milionów jakis akt prawny to on MUSI
          BYĆ po mysli ich suwerenów. Jeśli nasi politycy kombinuja byśmy
          nie mieli w Polsce tak jak inni europejczycy,to ja o nich myslę jak
          najgorzej. Tak się składa,że akurat kombinują politycy na prawo od
          osi. Reszte sobie dopowiedz
          • gdkj nie trzeba się tak denerwować. 05.04.08, 13:21
            co do zarobków lekarzy to była ironia. jest to jeden z jasnych przykładów
            posługiwania się propagandą przez obecnie rządzących. (i żeby było jasne nie
            uważam ,że są tu jakimiś pionierami)
            co do traktatu to stwierdziłem tylko prosty fakt.
          • 2_x_duck Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz emeryt 05.04.08, 14:51
            esli ci politycy
            > uchwalili dla tych kilkuset milionów jakis akt prawny to on MUSI
            > BYĆ po mysli ich suwerenów.

Wcale nie musi byc po mysli, wystarczy, ze wcisna im kit ze jest dla nich
            korzystny. Gdyby bylo tak wspaniale zrobiliby referenda ale wtedy wydaloby sie
            ze to tylko juz raz odrzucona kosntytucja z kosmetycznymi poprawkami :))))
            • pisubek TW 2 x duck! Brak mozgu to tylko w PiSie.To jedyna 05.04.08, 14:59
              partia zalozona przez durni dla durni. Na zdrowie!
              • maaac Re: TW 2 x duck! Brak mozgu to tylko w PiSie.To j 05.04.08, 15:20
                W dodatku durni jak to durni nie świadomych swojej durności. W swej
                durności dalej uważają się za mędrców. Problem pojawia się tylko jak
                zaczyna ktoś coś od nich wymagać. Np odpowiedzi na pytanie co było
                śmiesznego w sugestii Kaczyńskiego Jarosława, że Premier Tusk nazwał
                go w obecności Prezydenta Kaczyńskiego Lecha "potworem"?
            • emeryt601 Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 15:23
              Jesteś prostak i niewychowany.Potrafisz operować wyłącznie kalkami
              (zobacz co to jest).Nie myslę polemizować z kimś, kto
              niesamodzielnie formułuje opinie ,a na pewno mało ma do powiedzenia
              w tzw temacie
              • 2_x_duck Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 15:34
                > Jesteś prostak i niewychowany.Potrafisz operować wyłącznie kalkami
                > (zobacz co to jest).Nie myslę polemizować z kimś, kto
                > niesamodzielnie formułuje opinie ,a na pewno mało ma do powiedzenia
                > w tzw temacie

Nie jestem prostak, ale sprawa mnie bardziej dotyczy niz ciebie. W 2020 jak to
                scierwo lizbonskie wejdzie w zycie bede mial 26 lat i cale zycie w
                eurokolchozie, a ty bedziesz wtedy jadl zupke w domu starcow i bedziesz mial
                wszystko gdzies. Jak to taki dobry traktat to nie robia referendum
                • emeryt601 Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 16:15
                  Tak tez myślałem .Myslą za ciebie inni.Z drugiej strony gdybyś
                  zechciał obejrzeć się wokół siebie- Siedzisz przed komputerem
                  wyprodukowanym w światokołchozie(by uzyć twojej nomenklatury)
                  Słuchasz obcych melodii,gapisz się w japoński telewizor,na nogach
                  masz adidasy,na grzbiecie chińską koszulkę. Meble zrobili
                  Polacy,ale juz farby i lakiery Finowie i Szwedzi. Jeśli cokolwiek
                  czytasz to czytasz wydrukowane na szwedzkim czy fińskim
                  papierze.TY JUZ JESTEŚ W TAKIM GLOBALNYM KOŁCHOZIE.Korzystasz z
                  europieniędzy,jesz importowaną żywność,nawet twoje śmieci wywozi
                  śmieciarka wyprodukowana gdzieś poza Polską. Tylko polskie masz
                  niewychowanie,obrażasz ludzi,napadasz na nich nie mając nic do
                  powiedzenia poza kilkoma sloganami zasłyszanymi w radiu które
                  słuchasz czy na lekcjach z katechetą. Jesteś manipulowany na
                  wszystkie strony i co gorsze , tego nie da się leczyć polskimi
                  lekami. Odrzuc wszystko co nie jest polskie i zobaczysz jak długo
                  pociągniesz. Ale nie martw się,twoi rówiesnicy we Francji tez nie
                  potrafiliby przeżyc bez tego co globalizacja im dała.
                  Radzę ci byś zaczął sam postrzegać ten świat,czytaj wszystko,nie
                  tylko to co ci pod nos podsuną.ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE,A NA
                  POCZĄTEK ZACZNIJ MYŚLEĆ ,a nie zabieraj się za obrażanie ludzi.
                  Od tego schamiejesz,zgorzkniejesz i prędzej wylądujesz na tych
                  zupkach niz ja.
                  • 2_x_duck Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 16:29
                    > Tak tez myślałem .Myslą za ciebie inni.Z drugiej strony gdybyś
                    > zechciał obejrzeć się wokół siebie- Siedzisz przed komputerem
                    > wyprodukowanym w światokołchozie(by uzyć twojej nomenklatury)

Nie chodzi o to, ze swiat to kołchoz. Chodzi o to że Unia sie w taki zmienia. Z
                    rozciagnętą na wszystko urzednicza kontrolą olbrzymimi podatkami i narzucanymi
                    wartosciami.

> Słuchasz obcych melodii,gapisz się w japoński telewizor,na nogach
                    > masz adidasy,na grzbiecie chińską koszulkę. Meble zrobili
                    > Polacy,ale juz farby i lakiery Finowie i Szwedzi. Jeśli cokolwiek
                    > czytasz to czytasz wydrukowane na szwedzkim czy fińskim
                    > papierze.TY JUZ JESTEŚ W TAKIM GLOBALNYM KOŁCHOZIE.Korzystasz z
                    > europieniędzy,jesz importowaną żywność,nawet twoje śmieci wywozi
                    > śmieciarka wyprodukowana gdzieś poza Polską

Ale ja wiem ze sie improtuje mase rzeczy i ze my w Polsce nie bedziemy robic
                    wszystkiego sami bo to bez sensu. Jestem za wolnym handlem i bardzo szerokim, za
                    tym zeby byly otwarte granice, ale chce tez zeby rynek byl wolny, zeby mozna
                    bylo latwo zalozyc firme i zeby nie bylo tyle urtzedow i takich wysokich
                    podatkow od wszystkiego!! (VAT, akcyza, dochodowy) to pozera 80% zarobkow
                    zwyklego czlowieka...

Tylko polskie masz
                    > niewychowanie,obrażasz ludzi,napadasz na nich nie mając nic do
                    > powiedzenia poza kilkoma sloganami zasłyszanymi w radiu które
                    > słuchasz czy na lekcjach z katechetą. Jesteś manipulowany na
                    > wszystkie strony i co gorsze , tego nie da się leczyć polskimi
                    > lekami. Odrzuc wszystko co nie jest polskie i zobaczysz jak długo
                    > pociągniesz. Ale nie martw się,twoi rówiesnicy we Francji tez nie
                    > potrafiliby przeżyc bez tego co globalizacja im dała.

Ale ja nie jestem jakims zdewocialym patriota i nie mowie ze wszytsko co polskie
                    to najlepsze. Przepraszam ze tak cie zwyzywalem bo nie powinienem tak zaczynac.
                    Nie slucham RM i nie lubie Rydzyka uwazam ze zepsul PiS ktory popieram i mam
                    nadzieje ze sie od niego odczepi.
                    Nie jestem przeciwnikiem globalizacji, ale jestem przeciwnikiem wszechobecnej
                    kontroli Brukseli.

> Radzę ci byś zaczął sam postrzegać ten świat,czytaj wszystko,nie
                    > tylko to co ci pod nos podsuną.ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE,A NA
                    > POCZĄTEK ZACZNIJ MYŚLEĆ ,a nie zabieraj się za obrażanie ludzi.
                    > Od tego schamiejesz,zgorzkniejesz i prędzej wylądujesz na tych
                    > zupkach niz ja.
                    >

Ja wlasnie mysle samodzielnie, a ze czasem cos powiem zbyt dosadnie to sorki.
                    Ale tak sie przywyczailem troche..
                    • emeryt601 Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 17:15
                      Nie masz racji,nikt Niemcowi nie zabrania mówic po
                      niemiecku,chwalic Audi i jeść wurst.Wszystkie kraje Unii zachowują
                      swoją odrębność kulturową,językową,a nawet nie pozwalają sobie w
                      kaszę dmuchać jak rzecz dotyczy ich obyczajów,religii,zachowań i
                      przyzwyczajeń.
                      Co do podatków to zważ,że korzystasz z podatków płaconych przez
                      inne kraje.Gdyby ci ludzie myśleli jak ty, miałbyś figę z
                      makiem.Nie wiem o jakich wartościach piszesz,ale z tego co ja
                      zaobserwowałem to Polska usiłowała i usiłuje głosami swoich
                      deputowanych z Bożej łaski narzucić Unii swoje wartości(np
                      chrzescijańskie).Jesli piszesz o urzędniczej kontroli to moim
                      marzeniem jest by urzędnicze obyczaje unijne były jak
                      najszybciej wprowadzone w Polsce.By polski lekarz pracował tylko 40
                      i kilka godzin w tygodniu,a nie po nieprzespanej nocy zabierał się
                      do kolejnej operacji,by polski piekarz dodawał do chleba mąkę i
                      naturalne składniki bezpieczne dla zdrowia a nie ulepszacze,by
                      zarejestrowanie firmy można było przeprowadzić przez telefon w
                      kilkadziesiąt godzin, a nie w pół roku ,by samochód można było
                      rejestrować od ręki,by jakis idiota urzędniczy co i rusz nie
                      wprowadzał ci nowych dowodów osobistych,by człowiek był
                      PODMIOTEM,a nie petentem.
                      Co do podatków to kwestia dyskusyjna. Jeśli godzisz się na to by
                      kilka-kilkanaście najwyższych głów w państwie ochraniało aż 1600
                      ochroniarzy z BORU- płać. Jesli godzisz się na to,by senatorów było
                      stu i kilkuset urzedników ich obsługiwało,a oni nie mieli i tak co
                      robić-płać.Jesli uważasz,ze do obsługi prezydenta potrzeba aż
                      kilkuset urzedników-płać. Jesli godzisz się na to,że ogrodnik
                      prezydenta zarabia dwa razy tyle co lekarz po specjalizacji-płać.
                      Jeśli godzisz się na to,by w polskim prawie były setki
                      idiotycznych przepisów wymagających zatrudnienia bandy urzędników-
                      płać. Pogadaj z ludźmi mieszkającymi w Anglii jak tam się
                      załatwia założenie firmy- dowiesz się ,że w Polsce wiele się
                      zmieni jak doprowadzimy do ujednolicenia polskich przepisów z
                      prawem unijnym.Popatrz jak zmienia się wokół ciebie
                      telekomunikacja,a to wszystko przez to,ze jedna mądra baba od kilku
                      lat wymusza na polkich firmach standardy unijne. I TAK TRZYMAĆ.
                      A co do kontroli Brukseli to pożyjesz i zobaczysz jak uciążliwe
                      dla Polaka jest polskie prawo i polscy urzednicy. Zapewniam cię,ze
                      jeszcze ani na krztynę nie doświadczyłem unijnej biurokracji na
                      swojej skórze.
                      No i na koniec-nie rozumiem.Uczysz sie angielskiego- PO CO? jak ci
                      tak dobrze w polskiej siermiężności pisz po polsku-przepraszam,a nie
                      jakies tam sorrki
                      • 2_x_duck Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 17:34
                        > Nie masz racji,nikt Niemcowi nie zabrania mówic po
                        > niemiecku,chwalic Audi i jeść wurst.Wszystkie kraje Unii zachowują
                        > swoją odrębność kulturową,językową,a nawet nie pozwalają sobie w
                        > kaszę dmuchać jak rzecz dotyczy ich obyczajów,religii,zachowań i
                        > przyzwyczajeń.

Poki co tak jest, ale jak wejdzie w zycie Bruksela to przez sady albo parlament
                        europejski, bedzie mozna nam narzucac rozne rzeczy. Jakies poszerzenie prawa do
                        zabijania dzieci (aborcja) czy homosluby. Albo oddawanie ziemi Niemcom, którzy
                        tu kiedys mieszkali. Sady europejskie dzialaja na zasadzie precedensu chyba,
                        wiec jak dadza jednemu Niemcowi to reszta tez dostanie...

> Co do podatków to zważ,że korzystasz z podatków płaconych przez
                        > inne kraje.Gdyby ci ludzie myśleli jak ty, miałbyś figę z
                        > makiem.

Ta, wymien mi choc jedna sfere zycia w ktorej korzystam z tych wielkich unijnych
                        pieniedzy, bo ja nie znam zadnej... Wiem tylko ze moi rodzice placa spore
                        podatki, nawet ja kupujac cos w sklepie place podatki. Moi starzy przez 4 dni w
                        tygodniu pracuja na splate podatkow, a reszte dopiero na siebie...

z tego co ja
                        > zaobserwowałem to Polska usiłowała i usiłuje głosami swoich
                        > deputowanych z Bożej łaski narzucić Unii swoje wartości(np
                        > chrzescijańskie).

Bo to sa wazne wartosci i dotycza nie tylko Polaków, ale historii całej Europy.
                        To predzej Europa cos na narzuca jecząc o jakiejs homofobii i blokujac budowe
                        obwodnicy przez jakies tam torfowiska...

.Jesli piszesz o urzędniczej kontroli to moim
                        > marzeniem jest by urzędnicze obyczaje unijne były jak
                        > najszybciej wprowadzone w Polsce.By polski lekarz pracował tylko 40
                        > i kilka godzin w tygodniu,a nie po nieprzespanej nocy zabierał się
                        > do kolejnej operacji,by polski piekarz dodawał do chleba mąkę i
                        > naturalne składniki bezpieczne dla zdrowia a nie ulepszacze,by
                        > zarejestrowanie firmy można było przeprowadzić przez telefon w
                        > kilkadziesiąt godzin, a nie w pół roku ,by samochód można było
                        > rejestrować od ręki,by jakis idiota urzędniczy co i rusz nie
                        > wprowadzał ci nowych dowodów osobistych,by człowiek był
                        > PODMIOTEM,a nie petentem.

To sa jakies twoje sny. Poczytaj sobie jak to dziala w tych krajach unii bo
                        wcale nie tak fajnie. Np. Francja to dobry przyklad.

> Co do podatków to kwestia dyskusyjna. Jeśli godzisz się na to by
                        > kilka-kilkanaście najwyższych głów w państwie ochraniało aż 1600
                        > ochroniarzy z BORU- płać. Jesli godzisz się na to,by senatorów było
                        > stu i kilkuset urzedników ich obsługiwało,a oni nie mieli i tak co
                        > robić-płać.Jesli uważasz,ze do obsługi prezydenta potrzeba aż
                        > kilkuset urzedników-płać. Jesli godzisz się na to,że ogrodnik
                        > prezydenta zarabia dwa razy tyle co lekarz po specjalizacji-płać.
                        > Jeśli godzisz się na to,by w polskim prawie były setki
                        > idiotycznych przepisów wymagających zatrudnienia bandy urzędników-
                        > płać

Nie, nie zgadzam sie a i tak musze placic.

Pogadaj z ludźmi mieszkającymi w Anglii jak tam się
                        > załatwia założenie firmy- dowiesz się ,że w Polsce wiele się
                        > zmieni jak doprowadzimy do ujednolicenia polskich przepisów z
                        > prawem unijnym.

Wlasnie Anglia sie trzyma z dala od unijnych przepisow i im to na dobre wychodzi
                        jak widać. Anglia sie bardzo izoluje od Unii, poczytaj lepiej jak to dziala we
                        Francji. Biurokracja straszna.

Popatrz jak zmienia się wokół ciebie
                        > telekomunikacja,a to wszystko przez to,ze jedna mądra baba od kilku
                        > lat wymusza na polkich firmach standardy unijne. I TAK TRZYMAĆ.

Raczej dlatego ze jest coraz wieksza konkurencja na rynku.

> A co do kontroli Brukseli to pożyjesz i zobaczysz jak uciążliwe
                        > dla Polaka jest polskie prawo i polscy urzednicy. Zapewniam cię,ze
                        > jeszcze ani na krztynę nie doświadczyłem unijnej biurokracji na
                        > swojej skórze.

I sie bardzo ciesze z tego.

No i na koniec-nie rozumiem.Uczysz sie angielskiego- PO CO? jak ci
                        > tak dobrze w polskiej siermiężności pisz po polsku-przepraszam,a nie
                        > jakies tam sorrki

ucze sie bo jest przydatny w zyciu, ale dlatego że znam angielski nie rzuce
                        Polski. Napisalem sorki z przyzwyczajenia. Może byc przepraszam.
                        • emeryt601 Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 18:58
                          no to po kolei
                          prawo do aborcji to nie jest NAKAZ ZABIJANIA.I tak tysiące kobiet
                          polskich to czyni z różnych powodów.Gdybys poczytał o historii
                          cywilizacji to zdumiałbyś się obyczajami jakie drzewiej przetaczały
                          się przez Europę,Polskę(czy jej fragmenty).Homośluby regulują
                          głównie prawa i uprawnienia stron. Nie gryziesz sie faktem,że facet
                          mieszka z facetem,ksiądz z gosposią czy klerykiem,a martwi cię to co
                          jest głównie usankcjonowaniem praw tych ludzi,praw do miłości,praw
                          majatkowych,praw do wspólnej starości.Przemyśl to.
                          Co do oddawania ziemi Niemcom to gdybyś wczytał się uważnie w te
                          precedensy to byś dowiedział się,że te precedensy są spowodowane
                          głupota polskiego prawa i polskich urzedników, o których
                          niezawisłość tak się troszczysz. Rzecz dotyczy tylko tych,którzy PO
                          WOJNIE opuscili nasz kraj pozostawiając swoje mienie w postaci ziemi
                          czy zabudowań. Zrobili to DOBROWOLNIE,a że polscy urzędnicy nie
                          zadbali o właściwe uregulowania w księgach wieczystych - sprawy
                          muszą być przegrane dla Polaków mieszkających na takich opuszczonych
                          dobrach,bowiem w księgach wieczystych figurują jako właściciele
                          właśnie ci,którzy wyjechali. .Niemcy,a i cała Europa mają doskonałe
                          regulacje stosunków wlasnościowych. To na ich przepisach oparte jest
                          prawo unijne i ja chciałbym by tak było u nas.Poczytaj ilu Polaków
                          ma domy i ziemie we Francji w Hiszpanii,Portugalii.Ilu mieszka w
                          Niemczech,Anglii i nikomu to tam nie przeszkadza(poza ekstremistami).
                          Co do pieniędzy unijnych-no tu akurat popytaj tych którzy z nich
                          pierwsi zaczęli korzystać i nimi rządzić. Popytaj Kaczyńskiego i
                          jego ugrupowanie jak rozdysponowali i zagospodarowali te
                          pieniądze,bo to ,że one do kraju napłynęły nikt nie ma wątpliwości.
                          Ale gdy sie wczytasz w polską prasę dowiesz się ile polskich małych
                          firm,polskich gospodarstw rolnych korzysta z tych pieniędzy.
                          Narzekasz na podatki,a powiedz czemu nie martwi cię to jak te
                          pieniądze są wydawane.Dlaczego polski podatnik utrzymuje partie
                          polityczne z podatków,dlaczego jeden-słownie jeden Kaczyński jeżdzi
                          w obstawie kilku samochodów i grupy ochroniarzy.Przecież to tylko
                          szyszka partyjna-nikt więcej.Dlaczego polscy politycy wyjeżdżaja z
                          Warszawy by dogadywać się w Juracie.To nie jest tylko zajęcie dla
                          nich dwóch-to zajęcie dla całej bandy urzedników i
                          ochroniarzy,kierowców,pilotów.Policz jaki to koszt.Policz ile
                          kosztuja polskiego podatnika rzesze urzedników,wymyslone funkcje i
                          urzedy nikomu nic nie dające.Myslę,że nawet tysiące urzedników w
                          Brukseli nie kosztowałoby nas tyle co banda urzedasów z Warszawy. A
                          gdzie województwa,gdzie powiaty? Tam idą twoje podatki-przepraszam-
                          podatki twoich Rodziców.Jeden szpital zatrudnia 5-8 dyrektorów.
                          Wiesz po co?Przeciez oni nie leczą. I to jest studnia bez dna.
                          Co do wartości to zważ,że wartości chrzescijańskie przywędrowały do
                          nas wlaśnie z Europy. Oni swoje prawa dla człowieka dawno opierali o
                          te wartosci. Teraz wciskanie im na siłę tego co oni nam wprowadzali
                          jest po prostu śmieszne.Coś na modłę-Uczył Marcin Marcina... Co do
                          wagi tych wartości to co byś powiedział na takie słowa:"Dobrze nam
                          sie przysłużył ten mit o Chrystusie..." Wypowiedział je papież Leon
                          X w XVI wieku. Wiedz też,że Sobór Nicejski 325 lat po narodzinach
                          Chrystusa wniwecz obrócił wartości chrześcijańskie głoszone przez
                          apostołów i ułożył sobie wszystko od nowa.No więc jakie wartości
                          są ważne czy ważniejsze?Nie gorączkuj sie ze swoimi
                          opiniami,popatrz na nie raczej jako na zbór wartości
                          cywilizacyjnych dopracowanych i wypracowanych przez całą
                          ludzkość.Czy sądzisz,że wartości głoszone przez Konfucjusza były i
                          są gorsze,a Budda co głosił-to było złe? Dlaczego nie mamy czerpać
                          jako ludzkość ,jako europejczyczy z ich mysli,a na siłę chcemy
                          tylko chrzescijańskie.A co to były za wartości(chciałbyś je?) by
                          wyciąć ponad 20 tysięcy katarów w imię politycznych interesów
                          króla francuskiego, za przyzwoleniem(ba, wręcz za namową)
                          papieża.Nawet wówczas przeszło do historii powiedzenie-wyciąć
                          wszystkich w pień,Bóg swoich rozpozna. I wycięto,nawet niemowlęta.
                          Zapewniam cię,że mało kto chce o takich wartościach teraz
                          dyskutować.A to przecież historia,żywa historia.
                          Co do torfowisk to nie wiem jakie ty wartości preferujesz,ale ja
                          wszystko co żyje pojmuje jako dzieło,może nawet i Boga.
                          Żaby,myszy, to są nasi bracia młodsi i nikt nie dał nam takiego
                          prawa byśmy je tępili autostradami,samochodami,walcami
                          drogowymi,betonem i asfaltem.Boli cię aborcja, a godzisz się na
                          bezmyślne tratowanie,unicestwianie tego co wokół ciebie żyje. Jakie
                          masz do tego prawo by nie walcząc o swój byt bezmyślnie niszczyc
                          to co natura stworzyła.Przeciez nie musisz ich zabijać i niszczyc by
                          przeżyć.Ty chcesz wygodnie jeżdzić.Przemyśl to,bym nie zarzucił
                          ci,że przeczysz sam sobie i się miotasz.
                          Masz racje,nigdy nie byłem na Zachodzie,ale dużo czytam i umiem
                          wyciągac wnioski. To nie są moje sny.Gdyby u nas był raj
                          (ideologiczny,gospodarczy,kulturowy,społeczny itd) to
                          Francuzi,Anglicy,Niemcy już w dwa tygodnie po ogłoszeniu przez
                          Kaczyńskich swojej wizji IV RP waliliby do naszej ojczyzny.
                          Przykład Anglii jest przykładem na to,że Unia to nie kołchoz jak
                          to zauważyłeś. Oni mogą? i jakoś egzystuja? NO TO I MY MOZEMY ZYC
                          W TEJ UNII.
                          Co do tej konkurencji to właśnie ta baba wymusza na naszych
                          zapyziałych prezesach poddawanie się prawom rynku i wolnej
                          konkurencji-nie odwrotnie.
                          Pozdrawiam
                          • 2_x_duck Re: Jestes stary, mozg ci sie zużył i bredzisz em 05.04.08, 19:54
                            1. Aborcja - mnie nie interesuje co było kiedys i jakie kto ma powody, zeby
                            zabic swoje dziecko. Nie wolno i tyle, a Europa nam to z checia narzuci. Rada
                            Europy to nie UE, ale im blisko w pogladach i juz probowali. Teraz UE sie za to
                            wezmie

2. Homosluby sa bezsensem. Malzenstwa hetero maja ulgi i przywileje bo maja
                            dzieci. To jedyny powod. Jakos setki lat panstwo nie rejestrowalo slubow, tylko
                            robily to koscioly i nie bylo problemu. niech sobie homo zalozą kosciol i sie
                            zenią. Wszystko o czym piszesz mozna notarialnie zapisac.

3. Nie tylko ci co uciekali po wojnie. A ze komunistyczni urzednicy czegos nie
                            uregulowali to mnie nie interesuje. I jak ktos ma decydowac o polskiej ziemi to
                            polski sad albo sejm, a nie jakies urzedasy gdzies w Brukseli czy Strasbourgu.

4. Nie przeszkadza mi kupowanie ziemi w Polsce przez obcokrajowcow, a raczej
                            chec oddania jej za bezcen.

5. Podfatki mnie denerwuja. Jakby byly duzo nizsze to nie mozna by bylo ich
                            marnotrawic na urzedników. Ale nie mam nic do powiedzenia, a panstwo i tak mnie
                            rabuje.

6. Unia jest instytucja z olbrzymia biurokracja wiec nie wiem, jkak dostosowanie
                            sie do jej przepisow ma zmniejszac ilosc urzednikow...

7. Wartosci chrzescijanskie sa wlasciwe Europie, tak jak konfucjanskie Chinom.
                            Zamilczanie ich jest idiotyzmem.

8. Dla mnie wazniejsi sa ludzie niz jakies robactwo na torfowiskach. Jak widzisz
                            pajaka w domu to sie nad nim litujesz? Ja go rozdeptuje i wyrzucam.Tak to juz
                            jest ze wieksi tepią mniejszych :)))

9. Angoli, Francuzowi i innych nie dlawila komuna i mieli czas sie rozwinac. My
                            nie mielismy.

10. Angole sa silni i bogaci, moga srac na UE tak jak to robi Norwegia i
                            Szwajcaria. Są bogate bez smiesznej Unii
                            • pisubek TW 2 x duck! PiSuar zaprasza was na podwojna 05.04.08, 21:01
                              kaczke z rydzykiem. A popijecie sobie zawartoscia zapraszajacego.
                              Na zdrowie i do przodu!
                • maaac 2_x_duck ma 14 lat?? 05.04.08, 16:30
                  > Nie jestem prostak, ale sprawa mnie bardziej dotyczy niz ciebie. W
                  2020 jak to
                  > scierwo lizbonskie wejdzie w zycie bede mial 26 lat i cale zycie w
                  > eurokolchozie, a ty bedziesz wtedy jadl zupke w domu starcow i
                  bedziesz mial
                  > wszystko gdzies. Jak to taki dobry traktat to nie robia referendum

2020 - 2008 = 12
                  26 - 12 = 14?!!!!!!!!!!

Rany. I taki dzieciak ma mnie uczyć co to komuna, co jest dobre, a
                  co złe, kim są Kaczyńscy itp? Buhahahahahahahahahhahahaha
                  • 2_x_duck Stul dziob 05.04.08, 16:34
                    > Rany. I taki dzieciak ma mnie uczyć co to komuna, co jest dobre, a
                    > co złe, kim są Kaczyńscy itp? Buhahahahahahahahahhahaha

W zasadzie prawie 15 i nic ci do tego
                    • maaac Arf arf, I gotta U. 05.04.08, 16:44
                      Trafiony zatopiony. Dzieciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak.

Też mi "znawca polityki". Ty nawet z panienką nie możesz bez
                      prokuratora. :)
                      • 2_x_duck Jesli ci sie wydaje ze jestes smieszny to sie 05.04.08, 16:49
                        mylisz. moj wiek nie ma nic do rzeczy , to dla ciebie tylko wymowka zeby nie
                        odpowiadac na argumenty
                        • maaac Ty jesteś śmieszny. 05.04.08, 16:57
                          A argumentów ci brak. Tyle że wreszcie zrozumiałem powód braku
                          tychże.
                          • 2_x_duck Mi argumentów nie brak 05.04.08, 17:02
                            Raczej znalazłeś powod omijania tych ktore podaje.

> A argumentów ci brak. Tyle że wreszcie zrozumiałem powód braku
                            > tychże
                            • maaac Re: Mi argumentów nie brak 05.04.08, 17:07
                              :) dobra, dla mnie EOT bo już się gubisz w tym co piszesz przestało
                              mnie bawić wytykanie ci błędów.
                              • 2_x_duck To spadaj. 05.04.08, 17:36
    • gdkj na tak, jarek w kabarecie kariery też nie zrobi 05.04.08, 11:55

• tepetoja jarek nigdzie kariery nie zrobi - kompleksy 05.04.08, 12:05
    • tadjan "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusku .. 05.04.08, 11:58
      Pan prezydent to poprawi sobie notowania jak przegoni głupkowatego
      brata i jego doradców. A Gomółka to jest trafne i łagodne, bo można
      by jeszcze gorzej......
    • guru133 Na rozjuszonego Belzebuba PiS nie ma co już 05.04.08, 11:59
      raczej liczyć:))
    • jacek230 ja tam czekam na koniec kadencji nadetego kaczora 05.04.08, 12:13
      tak samo jak na 5 porc. poparcia dla PiS - partii rodem z XIX wieku
      wlokacej Polske do sredniowiecza.
    • kazik1942 "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusku .. 05.04.08, 12:13
      Lech znajduje się pod stałym i ścisłym nadzorem brata Jarosława. Sprawdza go
      systematycznie i niestety "podpuszcza"
      • dylana Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 14:11
        kazik1942 napisał:

> Lech znajduje się pod stałym i ścisłym nadzorem brata Jarosława. Sprawdza go
        > systematycznie i niestety "podpuszcza"
    • b_j Jaki pan, taki dowcip... 05.04.08, 12:18
      Nie piszcie już więcej o ludziach PiSu, polski naród nie chce już o nich
      słyszeć, są żenujący.
    • abhaod poczucie humoru oddziedziczył po ojcu... 05.04.08, 12:23
      CUDA W POLSCE
      1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława Kaczyńskiego, to
      zawrotna
      kariera jego ojca Rajmunda.
      Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach,
      sadzano na
      nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia
      społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie
      dostaje od
      stalinowskiej władzy wypasiony apartament na
      Zoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego
      obywatela, nawet
      szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę
      wykładowcy
      na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji
      jak pączki w
      maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin
      rządzi
      Bierutem, posada dla akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak
      rzecz miała
      miejsce !!!

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego
      małżeństwa, na
      początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich
      rodziców,
      albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w
      reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z
      kręgu
      doradców w Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania
      lojalki i
      jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony
      do domu, co
      więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma
      sfałszowaną
      teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej
      lustracji
      ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym
      Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Zoliborzu, pracą w
      czasach
      stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową
      bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie
      wojennym?
      Kto wie czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz
      AK Rajmund
      Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci
      szczególną
      troską?
      Opowieściami o wykańczaniu bolszewików?
      Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że
      ten po
      odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał,
      być może
      postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu
      oficer
      zadzwonił do ojca, kazał odebrał syna, wlał w tyłek i Jarek obiecał,że
      więcej nie
      będzie się wygłupiać.
      Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS,
      tak po starej partyjnej znajomości, pomóżcie rozwiązać zagadki
      cudownego życia
      wodza?
    • rojczer Generalissimus Szambo-Rydzyk? 05.04.08, 12:27
      "Mam nadzieję, że o. Rydzyk podejmie rozsądną decyzję. Pis, jako partia, która zjednoczyła prawicę, jest ogromną wartością" - mówi Bielan. A ja pytam: w imię czego radiomaryjny ojciec Belzebub, podbno (ale jaja!) katolicki kapłan, uzurpuje sobie prawo PODEJMOWANIA DECYZJI w sprawach polskiej polityki i polityków.
    • s3kawka No trzeba mieć poczucie humoru Rydzyka! 05.04.08, 12:36
      To Oczywista oczywistość, że trzeba mieć specyficzne poczucie humoru, żeby
      zrozumieć co Jarek ma na myśli!
    • jacek230 Wszystko, co wygaduje prezes jest jednym wielkim 05.04.08, 12:45
      dowcipem.
    • remez2 Dla kogo? 05.04.08, 12:45
      Pis, jako partia, która zjednoczyła prawicę, jest ogromną wartością - dodał.
    • ateista.polski "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusku .. 05.04.08, 12:50
      A wiec Slonce Zoliborza tylko zartowal. Uff! A mogl zabic ;)
    • dudala76 Sztab PR PiS na zdjęciu 05.04.08, 13:26
      m.onet.pl/_m/a4d50d0da83d3a22a6f1377b1aaaf92f,14,1.gif
      Od lewej: Kamiński, Bielan, Kurski...
      • dudala76 poprawiony link 05.04.08, 13:27
        m.onet.pl/_m/a4d50d0da83d3a22a6f1377b1aaaf92f,14,1.gif
    • herbapol "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusku .. 05.04.08, 13:56
      Jeśli to był żart,to ja też nie zrozumiałem.Sorry!A nie było nikogo pod
      ręką,żeby mnię w tym momencie połaskotał pod pachą.Jeszcze raz przepraszam panie
      prezesie.
    • 2_x_duck Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 14:43
      > To już kolejny raz gdy 99% ludzi zupełnie inaczej rozumie słowa
      > Pana Premiera Prezesa Jarosława Aleksandra Rajmundowicza
      > Kaczyńskiego niż powinny być zrozumiane.

Jak nie masz mozgu to nie rozumiesz ani słow ani zartów, ja mam mozg i rozumiem
      slowa Jarosława Aleksandra Rajmundowicza Kaczyńskiego podobnie jak i jego zarty :)))
      • tw_kaczor a od kiedy dick ma mózg...??? 05.04.08, 15:31
        • 2_x_duck ignor ty kolejny POwski trollu [nt] 05.04.08, 15:38
      • maaac Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 15:31
        To objaśnij ten "żart". Co śmiesznego jest w sugestii, że Premier i
        szef największej partii Donald Tusk w obecności Prezydenta Lecha
        Aleksandra Rajmundowicza Kaczyńskiego miał nazwać szefa największej
        partii opozycyjnej Jarosława Aleksandra Rajmundowicza
        Kaczyńskiego "potworem"?
        Bo do tej pory tego nie rozumiem. Jeszcze w "nazwaniu" jakoś
        chamskiego ale kawału mogę się doszukać, ale w sugestii że Tusk miał
        to uczynić za grosz się dowcipu nie mogę doszukać.
        • 2_x_duck Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 15:36
          > To objaśnij ten "żart". Co śmiesznego jest w sugestii, że Premier i
          > szef największej partii Donald Tusk w obecności Prezydenta Lecha
          > Aleksandra Rajmundowicza Kaczyńskiego miał nazwać szefa największej
          > partii opozycyjnej Jarosława Aleksandra Rajmundowicza
          > Kaczyńskiego "potworem"?
          > Bo do tej pory tego nie rozumiem. Jeszcze w "nazwaniu" jakoś
          > chamskiego ale kawału mogę się doszukać, ale w sugestii że Tusk miał
          > to uczynić za grosz się dowcipu nie mogę doszukać

Mysle ze chodzilo o to, że Tusk nazwal go tak troche pol-zartem pol-serio i
          Jarosław Kaczynski tez tak o tym wspomnial (pol-zartem). :)))
          • maaac Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 16:19
            A Tusk go tak nazwał? Czy ktoś to słyszał prócz Kaczyńskiego
            Jarosława? Czy takie nazwanie jest "żartobliwe" czy chamskie?

Jak dla mnie to przejaw chamstwa, sugerowanie zaś że ktoś kogoś tak
            nazwał jest jeszcze większym chamstwem.

Kaczyński powinien się cieszyć że Tusk dla dobra Polski obrócił
            sprawę w żart mówiąc o "ciasteczkowym potworze".
            • 2_x_duck Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 16:32
              > A Tusk go tak nazwał? Czy ktoś to słyszał prócz Kaczyńskiego
              > Jarosława? Czy takie nazwanie jest "żartobliwe" czy chamskie?
              >
              > Jak dla mnie to przejaw chamstwa, sugerowanie zaś że ktoś kogoś tak
              > nazwał jest jeszcze większym chamstwem

Nazwanie kogos potworem moze byc zartobliwe, bo to lagodne slowo. Nie wiem jak
              to bylo, ale raczej tak jak ja mowie. Tusk zrobil jakis zarcik, a JarKacz
              wspomnial o tym mimochodem z usmiechem. To media to rozdmuchaly niepotrzebnie.

> Kaczyński powinien się cieszyć że Tusk dla dobra Polski obrócił
              > sprawę w żart mówiąc o "ciasteczkowym potworze".

"Dla dobra Polski" :))) Wez mnie nie rozsmieszaj. A jakby nie obrocil to co by
              sie stalo? Cala sprawa byla nie warta zeby ja ciagnac i wymyslona przez
              dziennikarzy, ktorzy nie maja nic do roboty to piszą o bzdurach
              • maaac Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 16:42
                > Nazwanie kogos potworem moze byc zartobliwe, bo to lagodne slowo.
                Nie wiem jak
                > to bylo, ale raczej tak jak ja mowie. Tusk zrobil jakis zarcik, a
                JarKacz
                > wspomnial o tym mimochodem z usmiechem. To media to rozdmuchaly
                niepotrzebnie.

Nie mimochodem. Chyba, że nie wie co mówi. Żartobliwie tak można
                mówić między przyjaciółmi, a nie na najwyższych kręgach władzy. A
                nawet jak się tak mówi to nie paple się o tym w gazetach. Jednak
                wszystko wygląda na kolejne urojenia Kaczyńskiego Jarosława a nie
                jakiś żart.

> "Dla dobra Polski" :))) Wez mnie nie rozsmieszaj. A jakby nie
                obrocil to co by
                > sie stalo? Cala sprawa byla nie warta zeby ja ciagnac i wymyslona
                przez
                > dziennikarzy, ktorzy nie maja nic do roboty to piszą o bzdurach

Dziecko drogie. Jakby nie obrócił w żart to powodował by tylko
                zaognianie konfliktu co i rusz wywoływanego przez Jarosława
                Kaczyńskiego. Taki konflikt nikomu w kraju nie jest potrzebny.
                Najwyraźniej Tusk dojrzał do tego, że Jarosława Kaczyńskiego nie
                należy traktować jak normalnego polityka, a dziecko specjalnej troski
                które nie wie co robi i co mówi.

PS. Dlaczego obrażasz ojczysty język brakiem polskich liter?
                • 2_x_duck Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 16:53
                  > Nie mimochodem. Chyba, że nie wie co mówi. Żartobliwie tak można
                  > mówić między przyjaciółmi, a nie na najwyższych kręgach władzy. A
                  > nawet jak się tak mówi to nie paple się o tym w gazetach. Jednak
                  > wszystko wygląda na kolejne urojenia Kaczyńskiego Jarosława a nie
                  > jakiś żart.

Ale moze Tusk z Kaczyńskim Lechem sie dobrze dogadują jak są na sam. Skoro
                  siedzieli tam aż 5 godzin. Moze cos razem rozpili, nie wiesz jak bylo. Mogl to
                  Tusk rzucic jakos mimochodem wlasnie, w rozmowie z Lechem. Ja mam wrazenie ze
                  oni prywatnie sie nawet lubią.

> Dziecko drogie. Jakby nie obrócił w żart to powodował by tylko
                  > zaognianie konfliktu co i rusz wywoływanego przez Jarosława
                  > Kaczyńskiego. Taki konflikt nikomu w kraju nie jest potrzebny.
                  > Najwyraźniej Tusk dojrzał do tego, że Jarosława Kaczyńskiego nie
                  > należy traktować jak normalnego polityka, a dziecko specjalnej troski
                  > które nie wie co robi i co mówi.

Raczej po prostu Jaroslaw nie chcial zadnego konfliktu wywolywac, bo jakby
                  chcial to sobie znajdzie jakiś powód.

> PS. Dlaczego obrażasz ojczysty język brakiem polskich liter?

Pisze szybko to czasem zapominam.
                  • maaac Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 17:00
                    > Ale moze Tusk z Kaczyńskim Lechem sie dobrze dogadują jak są na sam.
                    Skoro
                    > siedzieli tam aż 5 godzin. Moze cos razem rozpili, nie wiesz jak
                    bylo. Mogl to
                    > Tusk rzucic jakos mimochodem wlasnie, w rozmowie z Lechem. Ja mam
                    wrazenie ze
                    > oni prywatnie sie nawet lubią.

Twoje prywatne wrażenia nie mają nic do oficjalnej wypowiedzi
                    Jarosława Kaczyńskiego dla dziennikarzy.

> Raczej po prostu Jaroslaw nie chcial zadnego konfliktu wywolywac, bo
                    jakby
                    > chcial to sobie znajdzie jakiś powód.
                    Nie chciał wywoływać konfliktu poprzez wywoływanie konfliktu
                    opowieściami o jakiś wydumanych słowach Tuska o potworze?

> Pisze szybko to czasem zapominam.
                    Dziwne "zapominanie". Wiem jak się pisze na klawiaturze i mnie trudno
                    zapomnieć używania polskich liter nawet jak ktoś mnie o to usilnie
                    prosi.
                    • 2_x_duck Re: "Nie wszyscy zrozumieli dowcip prezesa o Tusk 05.04.08, 17:05
                      > Twoje prywatne wrażenia nie mają nic do oficjalnej wypowiedzi
                      > Jarosława Kaczyńskiego dla dziennikarzy.

Wydaje mi sie, że on powiedział to w tonie raczej nie oskarzycielskim. A nawet
                      to jest trzeciorzędna sprawa, czemu media z taką siła sie nie zajmują ustawa o
                      ubezpieczeniach dodatkowych, ledwo o tym wzmiankują.

> Nie chciał wywoływać konfliktu poprzez wywoływanie konfliktu
                      > opowieściami o jakiś wydumanych słowach Tuska o potworze?

Te wywolywanie konfliktu chyba tylko ty widzisz.

> Dziwne "zapominanie". Wiem jak się pisze na klawiaturze i mnie trudno
                      > zapomnieć używania polskich liter nawet jak ktoś mnie o to usilnie
                      > prosi.

Sorry, ale sie przyzywyczaiłem do pisania bez polskich liter bo w pierwszym
                      telefonie ich nie mialem i teraz mi tak zostałoo. Zreszta szybciej sie pisze bez
                      polskich znakow.
    • tetradrachma Nikt geniusza nie rozumie a On jest, jak jego 05.04.08, 15:30
      poczucie humoru....sophisticated !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka