25.01.06, 08:47

serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42466,3126953.html
moje ulubione to: słonecznika ale tez brokuły i alfa-alfa
Obserwuj wątek
    • perkalik Re: kiełki 06.02.06, 18:30
      a czemu mi moje zgnily:D?
      • hopik Re: kiełki 07.02.06, 11:03
        mi też słonecznikowe zgniły:(
        • atropa_belladonna Re: kiełki 07.02.06, 20:55
          Pewnie były za bardzo zamoczone.
          • gosica37 Re: kiełki 07.02.06, 22:11
            Wyhodowalam brokulowe w zwyklym sloiku-pyszne!:) Trzeba przeplukiwac pare razy
            dziennie,bo zaczynaja dziwnie smierdziec! Bardzo tez lubie rzezuche,ktora sadze
            regularnie.
            • hopik Re: kiełki 08.02.06, 12:12
              ja robię od paru lat na kiełkownicy i jest super, poza słonecznikiem właśnie,
              który zgnił, buuuu. a reszta pycha, jem garściami. lubię mung, brokuły i
              rzodkiewkę.
              • agn30ieszka Re: kiełki 20.02.06, 14:39
                proszę o pomoc: gdzie w Warszawie można kupić kiełkownik?
                do tej pory uprawy prowadziłam w różnych naczyniach, ale to za dużo bałaganu, a
                mam niewiele miejsca, będę wdzięczna za wskazanie adresów niedrigich sklepów
                • romaslo Re: kiełki 29.03.06, 21:17
                  Ja kupiłam swoją kiełkownicę w sklepie ze zdrową żywnością na Mariensztacie w
                  Warszawie (Sowwa). Są też w sklepie ekologicznym na bazarku na Dołku na
                  Ursynowie - przy Płaskowickiej (róg Braci Wagów). Kosztuje chyba ok. 20 - 30 zł.
                  • jarcia6 Re: kiełki 10.04.06, 16:01
                    wlasnie zastanawiam sie nad zakupem kielkownicy..i juz mialam kupowac gdy szczesliwa posiadaczka takowej odeadzilam mi mowiac ze to jest nie fajne ze kielki gnija ze lepiej w sloiku...???
                    a wiec prosze was o opiniee.oplaca sie kupic ...czy jednak poprzestac na sloikach?
    • fille_terrible Re: kiełki 08.02.06, 20:17
      a mi slonecznik wychodzi, robie w zwyklym sloiku - wrzucam nasiona, zalewam
      woda, przeplukuje, odcedzam z tej wody i tak ze dwa razy dziennie. po kilku
      plukaniach z nasion zaczynaja schodzic takie biale blonki, dobrze jest raz
      przysiasc i je powybierac - moze to przez nie wszystko gnije.
      • dcio Re: kiełki 05.03.06, 23:56
        Ja robie kiełki ze slonecznika, trzeba plukac przynajmniej 2 razy dziennie a
        wychodzi pychota :)

• perkalik brokuly 07.04.06, 13:34
          czy u Was nasionka brokulow tez sa tak koszmarnie drogie? i jeszcze jedno
          pytanko soje i soczewice kielkujecie taka zwykla co sie na wage kupiuje czy
          takie specjalne do kielkowania? ostatnio mi ktos powiedzial ze taka na wage sie
          nie nadaje ale dlaczego?:)
    • malwa16 Re: kiełki 10.04.06, 12:48
      jako debiutant probuje wyhodowac kielki soczewicy (nasiona kupione z tym
      przeznaczeniem i instrukcja jak sie to robi:), ale teraz pytanie kompromitujace
      moze, mam jesc te kielki razem z nasionami, czy je sie obcina?
    • marya5 Re: kiełki 24.04.06, 13:05
      Czy te kiełki to się potem razem z tymi nasionkami zjada czy sie je odcina od tych nasionek i zjada tylko to co wykiełkowało?
      • cyberski Re: kiełki 24.04.06, 13:07
        A to podobno zależy o nasion...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka