brumbak 25.01.06, 08:47 serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42466,3126953.html moje ulubione to: słonecznika ale tez brokuły i alfa-alfa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosica37 Re: kiełki 07.02.06, 22:11 Wyhodowalam brokulowe w zwyklym sloiku-pyszne!:) Trzeba przeplukiwac pare razy dziennie,bo zaczynaja dziwnie smierdziec! Bardzo tez lubie rzezuche,ktora sadze regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hopik Re: kiełki 08.02.06, 12:12 ja robię od paru lat na kiełkownicy i jest super, poza słonecznikiem właśnie, który zgnił, buuuu. a reszta pycha, jem garściami. lubię mung, brokuły i rzodkiewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
agn30ieszka Re: kiełki 20.02.06, 14:39 proszę o pomoc: gdzie w Warszawie można kupić kiełkownik? do tej pory uprawy prowadziłam w różnych naczyniach, ale to za dużo bałaganu, a mam niewiele miejsca, będę wdzięczna za wskazanie adresów niedrigich sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
romaslo Re: kiełki 29.03.06, 21:17 Ja kupiłam swoją kiełkownicę w sklepie ze zdrową żywnością na Mariensztacie w Warszawie (Sowwa). Są też w sklepie ekologicznym na bazarku na Dołku na Ursynowie - przy Płaskowickiej (róg Braci Wagów). Kosztuje chyba ok. 20 - 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jarcia6 Re: kiełki 10.04.06, 16:01 wlasnie zastanawiam sie nad zakupem kielkownicy..i juz mialam kupowac gdy szczesliwa posiadaczka takowej odeadzilam mi mowiac ze to jest nie fajne ze kielki gnija ze lepiej w sloiku...??? a wiec prosze was o opiniee.oplaca sie kupic ...czy jednak poprzestac na sloikach? Odpowiedz Link Zgłoś
fille_terrible Re: kiełki 08.02.06, 20:17 a mi slonecznik wychodzi, robie w zwyklym sloiku - wrzucam nasiona, zalewam woda, przeplukuje, odcedzam z tej wody i tak ze dwa razy dziennie. po kilku plukaniach z nasion zaczynaja schodzic takie biale blonki, dobrze jest raz przysiasc i je powybierac - moze to przez nie wszystko gnije. Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: kiełki 05.03.06, 23:56 Ja robie kiełki ze slonecznika, trzeba plukac przynajmniej 2 razy dziennie a wychodzi pychota :) Odpowiedz Link Zgłoś
perkalik brokuly 07.04.06, 13:34 czy u Was nasionka brokulow tez sa tak koszmarnie drogie? i jeszcze jedno pytanko soje i soczewice kielkujecie taka zwykla co sie na wage kupiuje czy takie specjalne do kielkowania? ostatnio mi ktos powiedzial ze taka na wage sie nie nadaje ale dlaczego?:) Odpowiedz Link Zgłoś
malwa16 Re: kiełki 10.04.06, 12:48 jako debiutant probuje wyhodowac kielki soczewicy (nasiona kupione z tym przeznaczeniem i instrukcja jak sie to robi:), ale teraz pytanie kompromitujace moze, mam jesc te kielki razem z nasionami, czy je sie obcina? Odpowiedz Link Zgłoś
marya5 Re: kiełki 24.04.06, 13:05 Czy te kiełki to się potem razem z tymi nasionkami zjada czy sie je odcina od tych nasionek i zjada tylko to co wykiełkowało? Odpowiedz Link Zgłoś