zigzaur 09.04.08, 19:06 Czy zdajecie sobie sprawę, ile kosztuje akcja poszukiwania takiego śmiecia? Gdyby normalni ludzie mieli pozwolenie na broń, nie byłoby potrzeby go szukać. Zostałby znaleziony dokładnie na miejscu popełnienia przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamejudd Zigzaurze, z szacunkiem... 09.04.08, 19:14 ...ale gdyby bron byla bardziej powszechna, ten kierowca prawdopodobnie lezalby teraz w kostnicy, a nie szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Kierowca wyszedł z samochodu żeby przyłozyć natręt 09.04.08, 19:20 towi, wynika z opisu. No cóż, sytuacja nie jest tak czarno-biała. To tamten mógł sie bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Kierowca wyszedł z samochodu żeby przyłozyć n 09.04.08, 20:02 mlasskacz napisał: > towi, wynika z opisu. No cóż, sytuacja nie jest tak czarno-biała. To tamten móg > ł > sie bronic. ======== pewnie, że sie bronił a napastnik nadział się na nóż i ... tak trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Re: Kierowca wyszedł z samochodu żeby przyłozyć n 09.04.08, 20:48 Pjerdolisz jak tępak, powiadam. Facet wyszedł do szybiarza z samochodu i tam dostał nożem. Wyszedł, żeby mu złozyć życzenia noworoczne pewnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Kierowca wyszedł z samochodu żeby przyłozyć n 09.04.08, 21:39 Sam pIe..sz (przez "i" do cholery) jak tępak. Kac przytoczył tylko puentę znanego dowcipu w sposób bardzo pasujący do sytuacji. Co ten kierowca miał zrobić? Siedzieć w aucie i zapłacić czy może nie zapłacić i stracić lusterko lub mieć wgniecioną karoserię? Odpowiedz Link Zgłoś
expert_spod_mostu_kierbedzia znowu Kraków .. cóż to się dzieje z naszem 09.04.08, 21:55 ukochanem Królewsko - Papieskim Miastem .. to aż wstyd żeby Kraków miał taki czarny PR .. afery, złodziejstwa, napady, bójki .. toż to wstyd dla całej Polski .. może trza tam wysłać jakiegóś Komisarza albo inszego Rewizora ... Odpowiedz Link Zgłoś
simple_mind jakie miasto - tacy obywatele .. jacy obywatele - 09.04.08, 22:00 takie władze .. jakie władze - takie miasto .. jakie miasto .. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: znowu Kraków .. cóż to się dzieje z naszem 09.04.08, 22:23 o czym Ty gadasz...? przecież to są wypadki, które mogą mieć miejsce wszędzie. Winę ponosi Policja, bo gdyby już dawno rozprawili się z elementem "myjącym" szyby, ta akcja nie miałaby miejsca. Ja na pewno nie wysiadałbym z auta; pewnie bym gościa nie gonił, jak być może zrobił jegomość z samochodu, tylko opieprzył go przez okno (nieraz to robiłem:) ), dlatego mnie taki gość nożem by nie załatwił, bo bym nie wysiadł. Po co wysiadać w takiej sytuacji? Trzeba umieć odpuścić, kiedy skutki mogą być znacznie gorsze, niż się może wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: znowu Kraków .. cóż to się dzieje z naszem 09.04.08, 22:25 i co ma do piernika papież z tym wspólnego??? Otwieram lodówkę, a tam ciągle... Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Mlasskaczu a kto mu kazał brudzić czyjąś szybę?Won 10.04.08, 07:48 od mojej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Mylisz się 10.04.08, 15:54 Od kilku lat broń jest szeroko dostępna. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 09.04.08, 19:59 Predzej ten nozownik by sie zaopatrzyl w bron palna niz ten kierowca. No i skoro ten mezczyzna zupelnie niespodziewanie wyciagnal noz i dwukrotnie kierowce ugodzil, to watpie, ze kierowca by mogl po tym dwukrotnym ugodzeniu szukac pistoletu w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 09.04.08, 21:05 Niby tak, ale: Gdyby bandyta chwycił za broń, to dziesięciu porządnych ludzi zrobiłoby to samo i z bandyty byłby durszlak. Przestępcy boją się przemocy. Dlatego szef gangu ma nad bandytą większą władzę niż praworządne państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 09.04.08, 21:42 zigzaur napisał: > Przestępcy boją się przemocy. Dlatego szef gangu ma nad bandytą większą władzę niż praworządne państwo. W ktorym filmie to widziales? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek tajniki LEWYCh móżdżków 09.04.08, 21:58 > zigzaur napisał: > > Przestępcy boją się przemocy. Dlatego szef gangu ma nad bandytą > > większą władzę niż praworządne państwo. bo1ko napisał: >W ktorym filmie to widziales? Lewi nie wierzą w zjawisko pokory przestępców wobec szefa gangu, motywowanej strachem przed egzekucją lub inną surową karą. Lewi uznają, że strach nie motywuje przestępców lecz jedynie dobre słowo szefa gangu i miłość do tegoż szefa jest prawdziwą motywacją posłuszeństwa przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Ot logiczny argument 09.04.08, 22:24 Przestepca boi sie przemocy szefa gangu, ergo rowniez boi sie przemocy taksowkarza - przestepcy to bardzo strachliwi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 09.04.08, 22:27 kierowca wyskoczyłby z bronią i zastrzelił natręta. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuscity Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 10.04.08, 00:13 Jak złapią nożownika to powinien dostać z 15 lat paki, za próbę zabójstwa. Raniąc kogoś nożem każdy zdaje sobie sprawę, że można zabić. Zero pobłażania, 15 lat bez możliwości wcześniejszego wyjścia !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 10.04.08, 12:14 Oczywiście, że tak. Powinien zostać oskarżony o usiłowanie zabójstwa z chęci zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krakowa 09.04.08, 20:11 Kilka lat temu bylem ofiara takiego "mycia szyb" na wylocie z Poznania w kierunku Gniezna.Mialem czysciutki,prosto z myjni samochod.Oblali mi go bruna woda i rozmazali po przedniej szybie,wczesniej nieskazitelnie czystej. Musialem stanac za skrzyzowaniem i wytrzec szybe,bo nie dalo sie jechac. Mialem jednak satysfakcje,bo takiemu "myciu" poddano jeszcze kilka samochodow,miedzy innymi auto w ktorym siedzialo czterech mlodziencow z grubymi karkami. Cie panowie zwawo wyskoczyli z auta i sponiewierali uslugodawce i wrzucili do brudnego rowu z woda.Brawo...byle tak czesciej... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden w polsce nie wolno sie bronic! 09.04.08, 20:15 konstytucja nie ma nic o broni dla normalnych obywateli,czyli nie wolno brac obrone we wlasne rece, ksiadz powiedzialby - ze posiadanie broni to grzech, wiec katolicki narod zamias kupowac bron inwestuje w dewocjonalia. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu U was w israelu co dzien jatka 09.04.08, 20:24 choc broni to moze tylko male dzieci nie maja, jest was kilka razy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Re: U was w israelu co dzien jatka 09.04.08, 20:49 Chłechłe...po czym poznałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
langston [...] 09.04.08, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: w polsce nie wolno sie bronic! 10.04.08, 06:53 Tu nie masz racji. Ksiądz czasem lubi zasnąć z Bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
xagog Re: w polsce nie wolno sie bronic! 10.04.08, 07:41 neiden napisał: > konstytucja nie ma nic o broni dla normalnych obywateli,czyli nie > wolno brac obrone we wlasne rece, ksiadz powiedzialby - ze > posiadanie broni to grzech, wiec katolicki narod zamias kupowac bron > inwestuje w dewocjonalia. To nie takie proste.Co decyduje o tym,czy dostajesz pozwolenie na broń,czy nie?Brak karalności?Czysta kartoteka?To za mało.Aby móc obchodzić się z bronią człowiek powinien być dojrzały.Niejeden,po dorwaniu broni w swe łapy poczułby się "mocny",a z tego raczej nic dobrego nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta dlaczego policja nie reaguje??! 09.04.08, 20:23 gdy, jakby nie patrzeć, pieszy spaceruje sobie po jezdni. U mnie w mieście nie ma tego procederu, ale gdyby pojawił się taki "usługodawca" natychmist zawołałbym policję , że ma miejsce niebezpieczeństwo w ruchu drogowym. A może kierowcy w Krakowie boją się wołać policję? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: dlaczego policja nie reaguje??! 09.04.08, 21:07 Masz rację, twoje pytanie jest tutaj kluczowe. Skoro obywatel nie może się bronić i musi liczyć na policjanta, to niech policja będzie sprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Policja powinna zabrac sie za tych "myjacych"!!!!! 09.04.08, 21:23 Jakim prawem ktos podchodzi na skrzyzowaniu i polewa auta jakims syfem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policja powinna zabrac sie za tych "myjacych" 09.04.08, 21:31 Do takiego śmiecia należy strzelać. Skąd wiadomo, że to nie jest płyn zapalający albo jakiś zakaźny? Odpowiedz Link Zgłoś
lyzwinski Zigzaur 09.04.08, 21:50 Ty luju! Czy zupelnie ci sie w glowie poyebalo? Ile ty masz lat? Niech zgadne: 15? A moze 12? Jesli jestes po 20-ce to napewno ojciec cie bil albo sasiad molestowal. Czyz mam racje? Szczegolnie takiemu pomiotowi jak ty nie powinno sie dawac broni do reki - mowie o procy, koziku, patykach i kamieniach. Widocznie nigdy z prawdziwa bronia nie miales doczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zigzaur 10.04.08, 12:15 Twój nick, lyzwinski, wyjaśnia wszystko. Ale dziwię się, że moderator nie usuwa postów bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Re: Policja powinna zabrac sie za tych "myjacych" 09.04.08, 21:53 zigzaur napisał: > Do takiego śmiecia należy strzelać. Skąd wiadomo, że to nie jest płyn zapalający albo jakiś zakaźny? Jak myslisz? - Zdalbys badania do pozwolenia na bron? Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew nawet jakbym go gdzies zobaczyl to i tak 09.04.08, 22:01 go nie poznam bo na tym zdjeciu g... widac i nawet nieda sie powiekszyc Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr NIE tak jak we francji... 09.04.08, 22:28 we francji policja na polecenie nieuczciwych politykow i administracji jest wysylana zeby przestraszyc a jak nie przejdzie to to zabic..... rasistowskie terorystyczne i.t.p. administracje francuskie..... TO TYLKO MALY PROMIL WYCINEK PRZESTEPSTW RASISTOW KRYMINALISTOW KTORZY > TO ZE STRASZNYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA ZADAJAC STRASZNE CIERPIENIE > DYSKRYMINUJA WYKANCZAJA ZABIJAJA I.T.P. ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM > KATOLIKIEM INWALIDA KOBIETA DZIECKIEM > JEST ICH CALY LANCUCH I JEDEN Z POSLOW DO SEJMU FRANCUSKIEGO KTORY JUZ > PONAD 3 LATA UKRYWA PRZESTEPSTWA PRZEKRETY I ZABIJAJA NAS I NIE TYLKO W > BIALYCH REKAWICZKACH PONIEWAZ NIE UDALO IM SIE NAS NASTRASZYC TO SA > TERAZ W STANIE ZABIC I ZABIJAJA MYSLAC ZE MAJA DO TEGO PRAWO.. > TO JEST GORSZE OD EUTANAZJI..... > JESTESMY NA SKRAJU WYTRZYMAKOSCI ZE WZGLEDUNA CHOROBE I CIERPIENIE KTORE > MUSIMY JUZ OD WIELU LAT ZNOSIC PONIEWAZ CALY LANCUCH CHCE UKRYC SPRAWY > KRYMINALNE.... > POSEL DO SEJMU FRANCUSKIEGO MA OBOWIAZEK SCIGANIA RASIZM DYSKRYMINACJE > KRYMINALISTOW I OTRZYMAL TAKI LIST Z ZAWIADOMIENIEM I BYL TO LIST > POLECONY Z POTWIERDZENIEM ODBIORU KTORY OTRZYMAL...... > MOZNA DLUGO PISAC ALE STRASZNE CIERPIENIE NIE POZWALA JUZ MI PISAC I > PISZE NIESKLADNIE PONIEWAZ JEST TAKI OGROMNY BOL I NAWET MORFINA NIE > STEPIA GO NIERAZ NIE LAGODZI A JAK TAK TO NIEDLUGO DZIALA..... > > OTO MALY PROMIL WYCINEK ZA CO NAS WYKANCZAJA ZADAJA CIERPIENIE I W > KAZDEJ CHWILI MOZE NASTAPIC ZGON.....ZA CO SA TE ADMINISTRACJE I > WSPOLPRACUJACY PRZESTEPCY ODPOWIEDZIALINII........ > > RASIZM TORRTURY ZABIJANIE POLAKOW INWALIDOW KOBIETY DZIECI ZE > STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE > FRANCUSKIE .... > BRAK DEMOKRACJI I NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI...... > > RATUNKU RATUNKU RATUNKU .... > > TORTURY RASIZM....WE FRANCJI > > >> WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ > OKOLO 25 LAT JA JESTEM INWALIDA 80% >> UTRATY ZDROWI >> > ZDROWIE > UTRACILEM ZA TO ZE JESTEM POLAKIEM > ZONA PRACOWALA W SZPITALU JAKO > OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z > >> ZAWODU JEST KINEZYKOTERAPEUTA TO DYREKCJA > ZMUSZALA JA TEZ DO TEJ PRACY >> MUSIALA PRACOWAC JEDNOCZESNIE JESZCZE > JAKO SPRZATACZKA I.T.P. NIE >> PLACILI JEJ NADGODZIN WARUNKI BYLY TAKIE > BASEN BYL W PIWNICY OKNA >> POZABIJANE MUSIALA NOSIC PACJENTOW 80-90 kg > MARTWEJ WAGI(bezwladnych) >> WENTYLACJA ZLA I NIESPRAWNA PO PRAWIE 12 > LATACH STRACILA ZDROWIE I ZLOZYLA DEKLARACJE >> CHOROBY ZAWODOWEJ I OD > TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI ROWNIEZ >> Z POLSKI Z KASAMI > -CPAM- -CAF- I.T.D...ZACZELA WSZYSTKO ROBIC ZEBY SIE SAMA ZWOLNILA I > CORAZ WIECEJ >> DOKUCZALA ALE NIE UDALO IM SIE ZASTRASZYC WYMUSIC > NICZEGO I DOPROWADZILI >> JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEC NA > STANOWISKU PRACY WIDZAC >> ZE NIE UDA IM SIE POZBYC JEJ A STALO SIE TO > GROZNE DLA NICH POSTANOWILI >> ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE > NIBY STANOWISKA PRACY DUZO >> MOZNA BY BYLO PISAC O TYM.. JAK PRACOWALA > TO OSTATNIO NIE PLACILI JEJ >> CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE > JUZ PRAWIE TRZY LATA KASA >> CHORYCH-CPAM- A KASA RODZINNA- CAF - > PRZESTALA PLACIC NAM POMOCY NA >> MIESZKANIE-APL- ZEBY NAS NASTRASZYC > WYSYLALI POLICE- BEZ ZADNYCH POWODOW >> KTORA BEZ ZADNEGO POWODU NAKAZU > WLAMALA SIE DO MOJEGO DOMU POWYKRECALI >> MI RECE ZALOZYLI KAJDANKI DO > TYLU ZEBY MNIE JESZCZE WIECEJ BOLALO(jestem >> inwalida 80% utraty > zdrowia )JESTEM PO OPERACJINA SERCE MUSZE BRAC MORFINE BOL JEST NIE DO > WYTRZYMANIA ALE TO JUZ INNA CHOROBA LUDZIE DZIWIA SIE ZE JESZCZE ZYJE PO > TYM WSZYSTKIM CO CI PRZESTEPCY WYPRAWIAJA NIE POZWOLILI >> WZJAZC MI > LEKARSTWA NA SERCE Z NIKIM SIE SKATAKTOWAC ZACHOWALI SIE JAK >> BYM BYL > TERORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZLOWIEKIEM TO ONI ZROBILI >> GORZEJ OD > TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJA A JESZCZE >> > DEZIMFORMUJA... MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE >> > ADMINISTRACJE PANSTWOWE NIE WYPLACAJA NALEZNYCH PRESTACJI I BLOKUJA >> > SPECJALNIE ...ZEBY ZABIC CZLOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIC KULKI W GLOWE ANI > >> WLOZYC NOZ W PLECY A MOZNA ZABIC TORTURAMI MORALNYMI PSYCHICZNYMI >> > FIZYCZNYMI.... A ROBIA TO Z PREMEDYTACJA KOMORNIKA WYSLALI PROBOWALI > WYRZUCIC >> NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE KASA -(CAF) NIE PLACILA MI > NALEZNEGO DODATKU-APL- DO BATIGER A >> TEN SFALSZOWAL KONTRAKT ..TAK > SOBIE WSZYSTKO CALY LANCUCH USTALIL PONIEWAZ NAROBIL PRZEKRETOW I >> > MYSLELI ZE NAS NASTRASZA A POPROSTU STRACILISMY ZDROWIE STAN ZDROWIA >> > POWAZNIE SIE POGORSZYL Z MOZLIWOSCIA ZGONU W KAZDEJ CHWILI.... JEST TO > >> RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZLOWIEKA SPRAWY KRYMINALNE NADAJACE > SIE >> DO PROKURATURY ALE OSOBY KTORE POWINNY TO ZROBIC UKRYWAJA > WSZYSTKO CZYM >> STAJA SIE TAK SAMO PRZESTEPCAMI...ROBIA TO ZEBY > ZABIC..MOZNA DLUGO PISAC TAKA JEST CZESC >> FRANCUZOW TAKIE TU JEST > LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... >> TAK PRZESTRZEGAJA PRAWA CZLOWIEKA > W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU >> CHODZI O FRANCJE.... >> > > BRAK DEMOKRACJI ISA NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI PRZEZ > NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE TO GORZEJ NIZ MAFIA... > TORRTURUJA I ZABIJAJA ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM INWALIDA TORRTURUJA > KOBIETY > DZIECI I.T.PO. > ZEBY UKRYC SWOJE PRZEKRENTY I SPRAWY KRYMINALNE ZEBY NIE WYSZLY NA JAW > WYMYSLAJA SPRAWY SADOWE O KTORYCH NIE POWIADAMIAJA I POZNIEJ WYDAJA > WYROKI BEZ > PRAWA OBRONY I W JEDNYM WYROKU SA DWA SKAZANIA > 1 ZA NIE STAWIENIE SIE NA SPRAWIE I 2 KARA WYROK WYSSANY Z PALCA ... > TEN NIBY WYROK NIE PRZYSYLAJA DO NIBY SKAZANEGO CO JEST NIE PRZESTRZEGANE > PRAWO DO OBRONY... > NASTEMPNY PRZYKLAD SAD PRACY POWINIENL PRZRESLAC WSZYSTKIE DOWODY DO > PROKURATURY PONIEWAZA ZOSTALO POPELNIONE PRZESTEMPSTWO ALE KOMBINUJA Z > DYREKCJA SZPITALA KTORY POPELNIL PRZESTEMPSTWO ZE SWOJA SWITA KTORA > ZASIADA W > DYREKCJI A DYREKTORKA JEST ZWYKLA PIELEGNIARKA DYREKTOREM NORMALNY > PRZESTEMPCA > WYSZKOLONY W SPECJALNEJ SZKOLE M......KTORZY RAZEM Z SADEM PRACY I > OBRONCAMI > POSZKODOWANEGO KRENCA I TO JUZ PONAD 2 LATA A WYDANIE WYROKOW JUZ BYLO > WIELE > RAZY DO KTORYCH NIGDY NIE DOSZLO NIE PRZESYLALI POWIADOMIENIA ZE WYDANIE > WYROKU NIE ODBEDZIE SIE I NIE PODAWALI POWODU..... > DZISIAJ MIAL SAD PRACY MIAL KOLEJNY RAZ WYDAC WYROK I PO STAWIENIU SIE W > SADZIE SPRAWY NIE BYLO NAWET NA WOKANDZIE A POINFORMOWALI ZE WYROK BEDZIE > WYSTAWIONY ZAOCZNIE I PRZESLANY DO DOMU.... > WYROKU SADOW SA WYDAWANE W PANSTWACH DEMOKRATYCZNYCH PUBLUCZNIE I W IMIENIU > REPUBLIKI FRANCUSKIEJ ....JEST TO NIE PRZESTRZEGANIE PROCEDURY BRAK > DEMOKRACJI I METODY MAFIJNE KRYMINALNE LAMANE JEST PRAWO CZLOWIEKA > I.T.P........... > MAJA SIE CZEGO BAC PONIEWAZ NAROBILI TYLE PRZESTEMPSTW SJEST W TYM DUZO > SPRAW > KRYMINALNYCH TORRTURUJA ZABIJAJA ZE STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I > PREMEDYTACJA > POLAKOW INWALIDOW KOBIET DZIECI ZWYKLI ZBRODNIARZE KTORZY POWINLI BYC > SCIGANIE PRZEZ PROKURATURE I TO Z URZEDU .... > W TYM TEZ SA UMACZANE SADY SEDZI Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Wygląda trochę jak rumun 09.04.08, 22:46 ostatnio tacy brudasi zaczepiali mnie pod kablem. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe nie wiem czy się wszyscy zgodzą - 09.04.08, 22:57 jest zauważalny wzrost fantazji nożowników, basbolników i siekiernikow na polskich ulicach w ostatnim tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krakowa 10.04.08, 00:13 Zlapcie go!!! www.oszusci.pl.tl Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krakowa 10.04.08, 00:45 dobrze ktoś napisał że śmieć! Taki sytuacje są w każdym mieście! Ale to oczywiste, ale dlaczego Wyborcza zaczyna powoli zamydlać sprawę morderstwa! Okrutnego Morderstwa Pana Krzysztofa Olewnika! Dlaczego? Co zleconko od Kiszczaka, wia Naczelny! Że niby przygłup ze skłonnościami do samobujstwa go mordował? Jak nie lubiałem Posła Dziewulskiego,tak uważam że ma rację teraz! I uważam też że kiedyś sam szef były MSWiA, proszę mi wybaczyć za przytyk, ale nie mogę się opanować, czyli wielki PZPR-owski, czy tam SLD- owski inteligętny grubas w pierdlu powinien się znaleźć jako pierwszy w tej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 co wy Pismaki Q-mać pieprzycie!!! 10.04.08, 06:52 1. Wczoraj tego bandytę nazywaliście "chłopcem" - na jakiej podstawie? Ktoś kto atakuje nożem drugiego człowieka jest po prostu BANDYTĄ i nie może być nazywany chłopcem nawet, gdyby miał tylko 5 lat. To jest BANDYTA, zapiszcie to sobie Pismaki w swoich tępych kwadratach!!! 2. Po drugie, co to znaczy do jasnej cholery "chciał umyć szyby bez pytania o zgodę"? Zapamiętajcie to sobie tępe Pismaki, że szyby myje się w myjniach a nie na skrzyżowaniach ulic. I nie ma tu nic do rzeczy pytanie o zgodę kogokolwiek, gdyż robić tego na skrzyzowaniu NIE WOLNO!!! 3. Ten gangsterski proceder powinien być dawno tępiony i ZAKAZANY. Skrzyzowania ulic służą do jeżdżenia a nie do wymuszania mycia szyb! Co robi ta koszmarna policja, która jeździ bez celu po mieście wypalając cenną benzynę (woża cwaniaczki swoje żony na zakupy?) a nie zwija w mgnieniu oka ludzi łamiących prawo. Za co ci ludzie chcą jeszcze podwyżki wynagrodzeń??? Za to, co robią, i tak są wynagradzani przynajmniej dwa razy za dużo. 4. Jeżeli gangterski proceder świadczenia jakichś durnowatych usług na skrzyżowaniach ma miejsce, to jest to WINA POLICJI - koniec, kropka. Za ten wypadek ponosi winę POLICJA, która przecież musiała widzieć, jak ten bandyta szwędał się po skrzyżowaniu i zaczepiał kierowców!!! 5. Być może, że na tym poplega ZGNIŁA DEMOKRACJA, która pozwala patrzeć przez palce na bandytyzm w biały dzień i na łamanie prawa w imie fałszywego szacunku dla praw człowieka (jakich i kogo - czy tego Bandyty, czy też zaatakkowanego w biały dzień normalnego Obywatela?!). ŹRÓDŁWM WIELU NIESZCZĘŚĆ W TYM PRAJU, JEST NIEODPOWIEDZIALNA PRASA I TELEWIZJA, KTÓRE NAWET NIE POTRAFIĄ PRZEKAZAĆ UCZCIWEJ INFORMACJI NA TEN TEMAT. A zatem pismacy, nie żaden CHŁOPIEC czy też NOŻOWNIK tylko BANDYTA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xagog Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 10.04.08, 07:34 zigzaur napisał: > Czy zdajecie sobie sprawę, ile kosztuje akcja poszukiwania takiego śmiecia? > Gdyby normalni ludzie mieli pozwolenie na broń, nie byłoby potrzeby go szukać. > Zostałby znaleziony dokładnie na miejscu popełnienia przestępstwa. Jeśli chodzi o techniczną stronę tego co napisałeś\aś to nie zgadzam się.Skoro facet do niego podszedł,nie zdążyłby wyjąć broni i oddać strzału.Akurat na bliskich odległościach nóż jest 100 razy bardziej niebezpieczny niż broń palna,co potwierdzają doświadczenia przeprowadzane przez policję w USA (zasada 6 stóp,czy jakoś tak).Wystarczy jeden cios nożem,albo porządne cięcie powyżej 1cm głębokości-to duży szok dla organizmu (tzw,szok naczyniowy),pod człowiekiem po prostu nogi robią się jak z waty i pada na glebę (nie we wszystkich przypadkach,ale w większości).Co ciekawe występuje tylko raz w życiu,tj.jeśli raz czegoś takiego doświadczymy i przeżyjemy,za drugim razem podobno już się nie zdarza.Nie wierzę też w żadną skuteczną obronę przed nożem gołymi rękami,jak pokauje się w wielu szkołach samoobrony.Proste doświadczenie-zaatakuję Cię mazakiem,udając,że to nóż-reszte dnia będziesz zmywał\a z ciała krechy i kropki zrobione mazakiem.Takie bzdury,że broniący się przyjmuje bóg wie ile cięć na przedramię,a potem walczy dalej to tylko w filmach.Krótko mówiąc,jeśli ktoś będzie chciał Cię zabić nożem,a ma łeb na karku-to Cię zabije.Jedyna skuteczna obrona to nie podchodzić zbyt blisko do obcych,ani nie dopuszczać ich zbyt blisko (co.np. w tłumie na chodniku jest oczywiście nierealne). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krako 10.04.08, 12:19 W zasadzie masz rację, tylko że posiadacz samochodu powinien wyciągnąć i odbezpieczyć pistolet zanim wysiadł. Używanie broni w obronie mienia jest zjawiskiem normalnym i powszechnym, np. w konwojach. Życie przestępcy ma ujemną wartość materialną. Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter To UPR jest katolicką partią? 10.04.08, 08:02 To już teraz rozumiem, dlaczego Korwin-Mikke utrzymuje się z hazardowej gry w pokera. Tylko niech bardziej uważa z oszukiwaniem, bo już raz go nożem poczęstowali, że ledwie się wylizał Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To UPR jest katolicką partią? 10.04.08, 12:17 Janusz Korwin-Mikke istotnie został niegdyś zraniony nożem. Nie miało to jednak nic wspólnego z jego zamiłowaniem do hazardu. Chodziło o to, że jakiś typ przyczepił się do jego córki. Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Policja udostępniła zdjęcie nożownika z Krakowa 10.04.08, 18:35 Że to czarnuch z Rumunii już nie napisano... Odpowiedz Link Zgłoś