mchu_3 Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C... 21.04.08, 23:44 jestem za,biurokracja nas zabije!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Dotacji nie dostał? 22.04.08, 00:52 Za dużo chyba palił zielska,... dotacji nie dostał z powodów formalnych czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Dotacji nie dostał? 22.04.08, 01:14 Człowiek sobie załatwia sprawy biurokratyczne, a ludzie na niego ostro pomyje wylewają. Co Was obchodzą wpisy w jego dokumentach? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: W pełni popieram! 22.04.08, 01:19 Ja też się poczuję lepiej, gdy ten [...] nie będzie obywatelem mojej Ojczyzny. __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
critto odczepcie się od WC 22.04.08, 01:59 a ja się poczuję lepiej, jak z tego forum znikną wszyscy wylewacze pomyj. Idźcie sobie lepiej do knajpy popić, niż tu szkalowac człowieka i - co gorsza - Ekwador jako kraj i jego naród. Co wAM do tego, że wyjechał? Polska miała prawo mu się nie podobać, nie każdemu musi. Jak to mawiają - nie każdy, kto się urodził w stajni, jest koniem. A może poprostu przemawia przez was zawiść? Złość, że człowiek zarobił kupę forsy na czymś, co uważacie za bezwartościowe i ją zainwestował? Możecie tylko pomarzyć o własnych - bagatela - stu tysiącach dolarow - tak na początek do wydania... Źle wam z tym, że dla kogoś to drobne pieniądze, prawda?? Uważacie, że to niesprawiedliwe, że tyracie za 1400-2500 zł, podczas gdy ten facet swoim gadaniem i pisaniem zarabia dziesiątki i setki razy więcej... Dla mnie WC to żaden autorytet i nie przepadam za nim. Ale szanuję jego głowę na karku i zamiłowanie do podróży. To naprawde wolny duch, wy moje Drogie Psy Łańcuchowe. Poskowyczcie jeszcze trochę.. hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 [...] 22.04.08, 03:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Ta pijawka dalej będzie mieć kontrakt w TVP ale 22.04.08, 06:35 płacić podatków to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu [...] 22.04.08, 07:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Niech jedzie i niech wezmie ze soba wszystkich 23.04.08, 14:36 Niech jedzie i niech wezmie ze soba wszystkich mihnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wszystkich dwóch czy trzech ? 23.04.08, 15:40 Ilu dziś widzisz koło siebie "michników" - tyle samo co białych myszek czy mniej ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 niech zostanie nawet hulajnoga 23.04.08, 15:52 a nie tylko ekwadorczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright no to za Szekspirem zapytam-szto dielat'? 22.04.08, 09:05 co teraz bedzie?...... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: no to za Szekspirem zapytam-szto dielat'? 22.04.08, 12:22 To teraz jeszcze Pospieszalski, Semka, Janke, Magierowski..... uzupełnienie listy wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Zestawienie? 22.04.08, 12:32 Tylko trudno zaszufladkować pana Cejrowskiego. Poglądy ma wyraźnie liberalne gospodarczo, coś jakby UPR albo ultraliberalne skrzydło PO, a ideowo - antykomunistyczne (gdyby nie to, nadawałby się doskonale do komisji pana posła Palikota) i katolickie (ale nie ultra). Jedna trzecia Platformy Obywatelskiej ma identyczne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: Zestawienie? 22.04.08, 12:39 Tyż prawda ! Ale nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić ! <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: no to za Szekspirem zapytam-szto dielat'? 22.04.08, 21:50 mikolaj.plank napisał: I : Pochanke. Koniecznie ...ma takie chore oczy.Tez: Sroda,Szyszkowska i adwokat Piotrowski,min.od nauki Kleiber i jeszcze ...cwaniacy jak Teresa Lipowska,jej kolega Kociniak /aktor/ i ci, ktorzy znalezli sie w PRL-U. Np - Marylka...szkoda czasu.Narod - bez odwagi. > To teraz jeszcze Pospieszalski, Semka, Janke, Magierowski..... uzupełnienie > listy wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Ta pijawka dalej będzie mieć kontrakt w TVP a 22.04.08, 12:25 krzych.korab napisał: > płacić podatków to nie. Wolę Cejrowskiego w TVP niż małżeństwo Lisów. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Ta pijawka dalej będzie mieć kontrakt w TVP a 22.04.08, 21:53 krusnik02 napisał: A ja WOLE - prof.Kolakowskiego i Baumana i Holowke i swietna ksiazke : " PUCKA". Narod zajmuje sie koniunkturalnym ...LISEM. Po co? Wszak to ...wielkie NIC! > krzych.korab napisał: > > > płacić podatków to nie. > > Wolę Cejrowskiego w TVP niż małżeństwo Lisów. Odpowiedz Link Zgłoś
fagoo Re: Ta pijawka dalej będzie mieć kontrakt w TVP a 22.04.08, 16:08 Czy ty jak pracujesz np. w fabryce Fiata a jezdzisz Oplem to znaczy ze jestes pijawka ? TVP to taki sam pracodawca jak kazdy inny. Gdzie jest napisane ze tam tylko polscy podatnicy moga pracowac. Gratuluje Cejrowskiemu. On sie nie wypiera Polski tylko, zlodziejskiego panstwa z pseudo-liberalnymi rzadami PO albo pseudo-narodowymi rzadami PIS. Panstwa, ktore bedzie tylko kolonia UE. Ktore zedrze z Ciebie, kazdy grosz nie dajac nic w zamian. Tez bym sie chetnie wypisal z tego systemu. Nic tak nie ogranicza wolnosci jak przymus oddawania haraczu na tzw "pozytek publiczny". Precz z socjalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Ta pijawka dalej będzie mieć kontrakt w TVP a 22.04.08, 21:54 fagoo napisał: TO SIE WYPISZ!!!! NATYCHMIAST! Jestem ...za! > Czy ty jak pracujesz np. w fabryce Fiata a jezdzisz Oplem to znaczy > ze jestes pijawka ? TVP to taki sam pracodawca jak kazdy inny. Gdzie > jest napisane ze tam tylko polscy podatnicy moga pracowac. Gratuluje > Cejrowskiemu. On sie nie wypiera Polski tylko, zlodziejskiego > panstwa z pseudo-liberalnymi rzadami PO albo pseudo-narodowymi > rzadami PIS. Panstwa, ktore bedzie tylko kolonia UE. Ktore zedrze z > Ciebie, kazdy grosz nie dajac nic w zamian. Tez bym sie chetnie > wypisal z tego systemu. Nic tak nie ogranicza wolnosci jak przymus > oddawania haraczu na tzw "pozytek publiczny". Precz z socjalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Dla nas walczył o kościelne zakłamanie,sam ucieka 22.04.08, 06:37 do wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Dla nas walczył o kościelne zakłamanie,sam uc 22.04.08, 18:49 i tego katolicyzmu w jego światopoglądzie kompletnie nie rozumiem. Po co Słowianinowi obca wiara, jak ma swoją? Germanin, Żyd, Zulus czy Chińczyk też ma swoją i też powinien o niej pamiętać . Ale cóż, szanuję każdą religię i wybór religijny... Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 08:43 critto napisał: > > a ja się poczuję lepiej, jak z tego forum znikną wszyscy wylewacze pomyj. Idźci > e > sobie lepiej do knajpy popić, niż tu szkalowac człowieka i - co gorsza - Ekwado > r > jako kraj i jego naród. Co wAM do tego, że wyjechał? Polska miała prawo mu się > nie podobać, nie każdemu musi. Jakoś nie pisałaś/-eś tego, gdy WC wylewał pomyje na MÓJ kraj, Polskę!! To teraz zamknij dziób! > A może poprostu przemawia przez was zawiść? Złość, że człowiek zarobił kupę > forsy na czymś, co uważacie za bezwartościowe i ją zainwestował? Możecie tylko > pomarzyć o własnych - bagatela - stu tysiącach dolarow - tak na początek do > wydania... Źle wam z tym, że dla kogoś to drobne pieniądze, prawda?? Uważacie, > że to niesprawiedliwe, że tyracie za 1400-2500 zł, podczas gdy ten facet swoim > gadaniem i pisaniem zarabia dziesiątki i setki razy więcej... Nie. Moje zarobki w klozecie mi wystarczają :-P > Dla mnie WC to żaden autorytet i nie przepadam za nim. Ale szanuję jego głowę n > a > karku i zamiłowanie do podróży. To naprawde wolny duch, wy moje Drogie Psy > Łańcuchowe. Poskowyczcie jeszcze trochę.. hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Miau! Jestem WOLNĄ kotką! Odpowiedz Link Zgłoś
kewiz [...] 22.04.08, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: odczepcie się od WC/Tak Cejrowski zarabia na g 22.04.08, 13:34 Tak prawda jest że Cejrowski zarabia na głupocie społeczeństwa nie innego tylko Polskiego za publicity odda wszystko nawet swoją rodzinę /o ile ją ma / o poglądach i honorze nie wspomnę to jest taki geszefciarz jak na kramach pod kościołem !!!! Oby Bóg dał i sprawił aby ten cyferblat więcej się nie pojawiał w żadnym okienku TV mówiącej w jęz. Polskim lecz co do tego jestem pesymistą ma zbyt wielu przydupasów którzy nieżle z tego wegetują !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zmuzbi Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 09:22 Nie critto tylko chorągiewka! Gdzie lepiej tam ojczyzna, nie prawda? Co bronisz śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 16:09 zmuzbi napisał: > Nie critto tylko chorągiewka! Gdzie lepiej tam ojczyzna, nie prawda? Co bronisz > śmiecia. sam jesteś śmieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 09:39 A co ma obywatelstwo z placeniem podatkow ? Mozna mieszkac w Ekwadorze i z polskim i innym obywatelstwem i nie placic unijnych podatkow. WC ma prawo robic co chce ale pozbywanie sie polskiego obywatelstwa jest ostentacyjne. Dzisiaj mozna miec kilka obywatelstw naraz. Najlepiej sie sie postara o obywatelstwo Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 09:53 critto napisał: > > a ja się poczuję lepiej, jak z tego forum znikną wszyscy wylewacze pomyj. Idźci > e > sobie lepiej do knajpy popić, niż tu szkalowac człowieka i - co gorsza - Ekwado > r > jako kraj i jego naród. Co wAM do tego, że wyjechał? Polska miała prawo mu się > nie podobać, nie każdemu musi. Jak to mawiają - nie każdy, kto się urodził w > stajni, jest koniem. > A może poprostu przemawia przez was zawiść? Złość, że człowiek zarobił kupę > forsy na czymś, co uważacie za bezwartościowe i ją zainwestował? Możecie tylko > pomarzyć o własnych - bagatela - stu tysiącach dolarow - tak na początek do > wydania... Źle wam z tym, że dla kogoś to drobne pieniądze, prawda?? Uważacie, > że to niesprawiedliwe, że tyracie za 1400-2500 zł, podczas gdy ten facet swoim > gadaniem i pisaniem zarabia dziesiątki i setki razy więcej... > Dla mnie WC to żaden autorytet i nie przepadam za nim. Ale szanuję jego głowę n > a > karku i zamiłowanie do podróży. To naprawde wolny duch, wy moje Drogie Psy > Łańcuchowe. Poskowyczcie jeszcze trochę.. hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! <a ty co jestes jego zona?zasrana durniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bebobabibuby Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 10:57 > A może poprostu przemawia przez was zawiść? Złość, że człowiek zarobił kupę > forsy na czymś, co uważacie za bezwartościowe i ją zainwestował? Możecie tylko > pomarzyć o własnych - bagatela - stu tysiącach dolarow - tak na początek do > wydania... Źle wam z tym, że dla kogoś to drobne pieniądze, prawda?? Uważacie, > że to niesprawiedliwe, że tyracie za 1400-2500 zł, podczas gdy ten facet swoim > gadaniem i pisaniem zarabia dziesiątki i setki razy więcej... > Dla mnie WC to żaden autorytet i nie przepadam za nim. Ale szanuję jego głowę n > a > karku i zamiłowanie do podróży. To naprawde wolny duch, wy moje Drogie Psy > Łańcuchowe. Poskowyczcie jeszcze trochę.. hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Taki z niego talent jak Michał Wiśniewski Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 18:48 > Taki z niego talent jak Michał Wiśniewski a kto mówi, że talent? Na pewno ma talent do zarabiania pieniędzy; Wiśniewski zresztą też. A mali zawistnicy nie mogą się pogodzić z tym, że taki wyjdzie na scenę, ustami porusza i zarabia 100 razy więcej niż oni w skali roku. Dla Wiśniewskiego te 100 tys. dolarow to też pewnie drobne wydatki. Powiem więcej: dla zachowującej się jak idiotka, choć fizycznie bardzo pociągającej Britney Spears, te 100 tys. dolarów to też drobiazg, skoro zarabia miliony. I tego nie mogą przyjąć i zaakceptować zawistnicy; że pieniądze będące nieosiągalnym marzeniem ich życia są dla kogoś groszami. Odpowiedz Link Zgłoś
jakjakowicz Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 12:38 Właśnie co wam do tego że wyjechał. Wie kim jesteście i ma was dość. 98% piszacych tutaj to ludzie z typowymi przywarami polaków. Tyle samo nie piszacych tutaj szczyci sie tymi przywarami na lewo i prawo ale to już wasza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 13:40 Racja! Tu fragmenty "występu" Cejrowskiego w Radiu Wrocław: www.prw.pl/articles/view/6229/cejrowski-rezygnuje-z-polski Posłuchajcie, to może się co poniektórym rozjaśni w tych pustych łbach :p ------------------------------ Odwiedź www.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mauyprezes El Grande Cohones!! 22.04.08, 19:11 Cejowski wypowiadając takie słowa publicznie, w kraju którym można mieć godło wyhaftowane na dupie czy nawet na papierze toaletowym ale powiedzenie że się zrzeka obywatelstwa jest karane szafotem - miał na prawdę Grande Cohones. Wszyscy wieszacie na chłopa psy - a on nie powiedział że wyrzeka się polskości czy nie chce być polakiem - rezygnuje z przynależności do tworu, którego nie akceptuje - dlaczego nikt nie wiesza psów na tych co siedzą pod Bremen od 20 lat, mają się za rodowitych niemców, a świecą mimo to Polskim paszportem i mają prawo wyborcze, z którego korzystają. A Polskę traktują jak strefę wolnocłową i raj cenowy na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: odczepcie się od WC 22.04.08, 21:33 Do tego na "c" c-cos tam. Piszemy po prostu - nie zas "poprostu". Tylko analfabeci tak pisza...A jak ONI mysla, to ...widac... Jestem za tym, by niejaki Cejrowski zniknal byl. Na zawsze. Skrajny, pozornie inteligentny/ jak ten - jak mu tam ...Ziemkiewicz i Andrus np/. No Cejrowski jest cwaniakiem, a taki A. Poniedzielski juz nie jest. Panie C - chcialoby sie miec leb naprawde? Nic z tego -prosty, jak cep i dla prostych, jak ....zgadnij. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia75 Re: W pełni popieram! 22.04.08, 03:44 Nie można od tak sobie zrezygnować z polskiego obywatelstwa. Procedura wygląda tak: trzeba złożyć wniosek o zrzeczenie obywatelstwa, uiścić opłatę i czekać co najmniej 2 lata na decyzję prezydenta. Czyżby bohater artykułu i dziennikarz o tym nie wiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: W pełni popieram! 22.04.08, 07:23 a gdzies w artykule jest napisane ze juz zrezygnowal? moze rozpoczal procedure juz dawno temu? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: W pełni popieram! 22.04.08, 09:46 Tak niby mówi polskie prawo. Ale, na logikę - jeśli WC sobie spali paszport i oświadczy, że wypisuje się, dziękuje bardzo, do widzenia, to polskie prawo przestaje go dotyczeć, niezależnie od tego czy pan prezydent wyda pozwolenie czy nie. Umowy zawierane pod przymusem nie mają mocy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: W pełni popieram! 22.04.08, 09:55 Nie masz racji. Nawet jak sobie spalił paszport to i tak będzie obywatelem polskim. Bedzie np figurował w ewidencji pesel i w kilku innych miejscach. Bedzie podlegał takim samym prawom i obowiązkom jak inni obywatele. np Jak nie stawi sie na wezwanie WKU :) to będzie mu grozić kara wiezienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: W pełni popieram! 22.04.08, 18:45 bzdura. WKU nie ma prawa wzywać obywateli przebywających na stałe za granicą. Problem mają tylko ci, którzy tego nie zgłosili. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: W pełni popieram! 22.04.08, 23:29 A do WKU zgłaszasz sie przed czy po spaleniu polskiego paszportu ? :) Rozumiem ze nie palisz dowodu osobistego i książeczki wojskowej bo te dokumenty są ci potrzebne do załatwienia w WKU i Urzędzie meldunkowym zgłoszenia :P Tylko jak to sie ma do zrzeczenia sie obywatelstwa przez spalenie paszportu ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
coss83 Re: W pełni popieram! 22.04.08, 10:02 Z myśleniem, widze u ciebie raczej ciężko, co? Jakie umowy? Weź otrzeżwiej. Spali paszport i pójdzie siedzieć za znieważenie symbli narodowych (na paszporcie jest orzeł w koronie). Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: W pełni popieram! 22.04.08, 09:42 Nie dziwię się jemu.W tym co mówi jest dużo prawdy.Gdybym mogła i miała taką możliwość jak on też bym to zrobiła. Irena Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: W pełni popieram! 22.04.08, 12:40 twojej?a od kiedy to kraj czerwonych pajączków Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 [...] 22.04.08, 09:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Niech jedzie choćby na Madagaskar 22.04.08, 03:53 Tylko się cieszyć. Niech jedzie i zabierze ze sobą Giertychów, Rydzyków i innych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
diabetyczka Brawo! Zabierz też ojca Rzdyzka. Super! 22.04.08, 08:20 Super wiadomość! Jedzie tam budować IV RP! A może udamu się ściągnąć tam cały PiS? No chociażby tylko tych czołowych oszołomów i paranoików, Byłabym wdzięczna i do końca życia dałabym 1% z moich podatków (najlepiej tych 45%). Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: W końcu! 22.04.08, 09:19 steinway napisał: > Dzięki Ci Boże Jednego zajoba mniej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
parambol Re: W końcu! 22.04.08, 11:19 co do podatków zgoda, choć nie wiedziałem, że ten pożal się Boże reporter tyle zarabia. Nikt za tobą nie będzie tęsknił, KOWOBOJU. Zabierz jeszcze tylko ze sobą te wszystkie Rydzyki, Giertychy, Macierewicze i Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Czy on jest glupi ? 22.04.08, 01:00 Kto "wcielil" Polske do EU ? :o) A przedtem pewnie mogl jezdzic do USA bez wizy, a teraz juz nie moze. Biedak. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Czy on jest glupi ? 22.04.08, 07:42 kurcze ja też załuję, ze nie wiedziałem o tym, że można było do USA bez wizy. a on wiedział ale nikomu nie powiedział. słusznie więc robi, że się wyprowadza, ale dlaczego nie do usa? nieważne zresztą, ważne że go nie będzie:P Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: Upragnione pokolenia tzw polskie BERMANa. 23.04.08, 09:20 Oto mentalność tzw Polaków, wychowanków żydoMafii rządzącej nieprzerwanie w Polsce od 1945 roku. Ojciec tej Polski, żyd- morderca i autor metod tortur na Polakach, Jakub Berman bardzo zapewne by się cieszy z zachowań i myślenia takiego Wojciecha Cejrowskiego i Agnieszki Frykowskiej (Frytki). To są efekty zniszczenia na narodzie polskim jakie ta mafia żydowska planowała i czyni w Polsce. Natomiast otumanieni Polacy mówią a raczej powtarzają za ich propagandą, że w Polsce nie ma żydów i co za zaszczył być w UE i mieć żydo-niemca-potwora-tępego Tuska ich marionetkę za premiera. Właśnie J.Berman w referacie wygłoszonym na tajnym zgromadzeniu żydowskim w 1945(polonica.net), marzył o wychowniu takich właśnie pokoleń polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 czy - 08.05.08, 16:19 Kolego Zostań tu jest fajnie dzungla: śliczne nagie dziewczyny: www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=1237 Konsul Brawo z Peru na imprezie może ciekawszą da propozycję www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2411 mnie też tam ciągnie ale rodaków dla łatwizny nie zoztawim Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: czy - 08.05.08, 16:22 debil13 napisała: choć z nami na imprezke do Marcinka www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2601 to sie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: czy - 08.05.08, 16:23 debil13 napisała: www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2601 brak Cie na imprezkach u Marcinka Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 Ciekawe co na to nasz US - 21.04.08, 23:46 - ponoc by udokumentowac przeniesienie centrum interesow zyciowych do innego (niz Pl) kraju nalezy wykazac sie wykupienim kwatery na cmentarzu + oplaty na 100 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
gozal on jest jakiś nawiedzony! 21.04.08, 23:46 krzyzyk na drogę :D nie chce być obywatelem unii europejskiej... phi, też mi coś! Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Biedny człowiek 22.04.08, 00:15 Zawsze w/g mnie stwarzał wrażenie czubka, ale po tym diktum uwiarygodnił moje podejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Biedny człowiek 22.04.08, 00:54 Odwalcie się od Cejrowskiego, facet ma charakter i realizuje swoje plany a nie tylko o nich gada jak większość. Polecam książki o podróżach które napisał, są świetne. Wiecie co odróżnia takiego Cejrowskiego od większości prawicowców - oszołomów? To, że zwiedzając kilkadziesiąt różnych krajów poznał dobrze świat i ludzi. Mimo, że mam poglądy diametralnie różne od Cejrowskiego, to go bardzo szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Biedny człowiek 22.04.08, 11:52 Odwalcie sie też od Hitlera facet miał charakter i realizował swoje plany a nie tylko gadał o nich jak większość :)))))))) Moze książkę napisał gorsza niż te Cejrowskiego ale za to ładniej malował :) Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Biedny człowiek 22.04.08, 13:28 michalng napisał: > Odwalcie sie też od Hitlera facet miał charakter i realizował swoje plany a nie > tylko gadał o nich jak większość :)))))))) Moze książkę napisał gorsza niż te > Cejrowskiego ale za to ładniej malował Nie tylko, a jak ładnie w dodatku przemawiał i jaką miał charyzmę, nawet większą niż papież i jakie tłumy wiwatowały na jego cześć w dodatku spontanicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Biedny człowiek 22.04.08, 14:51 Kiepska analogia, Cejrowski wypowiada się z szacunkiem o wszelkich "dzikich" ludach, przestrzega ich zwyczajów... Nie pamiętam też aby chciał jakiegoś geja gazować mimo, że za nimi nie przepada. Kurde, co wy sie tak czepiliscie tego goscia? Tylko dlatego, ze ma inne poglądy? W takim razie niczym nie różnicie się od moherów, tam też nie ma miejsca na "inność". Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Biedny człowiek 22.04.08, 17:17 Ja nie dyskredytuje Cejrowskiego tylko twoje argumenty :) Nie twierdze ze Cejrowski jest jak Hitler. Twierdze ze twoje argumenty były bzdurne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Biedny człowiek 22.04.08, 18:55 pewnie, najlepiej wszystko ośmieszyć i to używając Hitlera jako argumentu. Jest jeden problem: rzucanie epitetami typu faszysta, nazista, hitlerowiec itd. coraz mniej rusza kogokolwiek, bo można do niego przywyknąć tak samo, jak do bycia obrzucanym "idiotami", "k..tasami", "debilami", "matołami", itd. Zważywszy, jak ohydne i masowe zbrodnie popełnił Hitler i jego reżim, t acy jak Ty robią bardzo dużą krzywdę pamięci historycznej. Miej szacunek dla Żydów i Polaków, którzy zostali zamordowani przez niemieckich nazistów i ich pomocników z innych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Biedny człowiek 22.04.08, 21:25 Zamiast Hitlera spokojnie mogłem użyć Stalina ,Pol Pota czy jakiegokolwiek innego zbrodniarza :) Oni tez mieli plany i realizowali je, tez mieli charakter, co nie znaczy ze byli "fajni" :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Biedny człowiek 22.04.08, 18:57 twój przykład jest co najmniej nie na miejscu, zważywszy ile osób różnych narodowości (Żydów, Polaków, Rosjan i in.) wymordował Hitler i jego reżim. Niedługo kolejna rocznica zakończenia II wojny światowej i wyzwolenia niemieckiego hitlerowskiego obozu zagłady Auschwitz-Birkenau. Pojedź, popatrz sobie na zdjęcia (możesz to zrobić także w Internecie) i żałuj za swoje wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Biedny człowiek 22.04.08, 21:26 To ze nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi to nie powód żebym czegokolwiek żałował. :P Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Życzymy wszystkiego na noiwej drodze życia 21.04.08, 23:47 tylko niech pan nie przesadza ze znęcaniem się nad niewolnikami, bo przeżyje pan rewolucję październikowa. A mamusia zdrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Życzymy wszystkiego na noiwej drodze życia 22.04.08, 00:04 Chyba Cejrowski cierpi na brak zainteresowania.jego audycje w 3-ce sobotniej spadają na łeb i szyję.( słuchalnośc oczywiście).Trzeba cos bąknąć,żeby zaistnieć?Nie udało się?! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Życzymy wszystkiego na noiwej drodze życia 22.04.08, 02:09 żebyś wiedział że do krajów latynoskich wyjeżdża wielu bogatych Amerykanów i nie tylko; mogą tam łatwiej i taniej budować domy, płacą niższe podatki (jeśli w ogóle jakiekolwiek) i nie muszą się użerać z władzą federalną. I nie wiem czy ktokolwiek ich będzie ścigał np. za palenie trawy czy branie "grzybków" (są to często artyści, a wielu z nich lubi takie rzeczy), choć pewnie oficjalnie jest to zakazane. Ameryka Łacińska jest bardzo przyjazna, jeśli masz kasę i chcesz legalnie unikać podatków - w końcu wyjechać możesz. Facet się dorobił i nie jest w ciemię bity, to podjął taką decyzję... Odpowiedz Link Zgłoś
homofaszysta1 Re: Życzymy wszystkiego na noiwej drodze życia 22.04.08, 10:05 W pełni go popieram. Polski p*** rząd kradnie moje pieniądze na potęgę. Nie dość, że zarabiamy mniej niż w krajach zachodnich to jeszcze płacimy na tę k*** bandę nierobów najwięcej. Za co mam płacić? Za dziurawe drogi? Za wspaniałą publiczną służbę zdrowia i leczyć się prywatnie? Za limuzyny byle chamidła w ministerstwie? A może za te mieszkania dla młodych co to już któryś rząd z kolei obiecał? Brawo Cejrowski! UE to obóz pracy. Dusi z nas niewolników pieniądze, nie daje nam żadnych praw, zmusza do ulegania terrorowi mniejszości, nie pozwala nam się bronić i chroni bandytów, pedofilii i komunistów. A co do postu teraz k.wy - chyba coś ci na mózg padło. Programy Cejrowskiego co niedzielę ściągają przed telewizory tłumy, i to niezależnie od poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Życzymy wszystkiego na noiwej drodze życia 22.04.08, 19:06 homofaszysta1 napisał: > W pełni go popieram. Polski p*** rząd kradnie moje pieniądze na potęgę. Nie > dość, że zarabiamy mniej niż w krajach zachodnich to jeszcze płacimy na tę k*** > bandę nierobów najwięcej. Za co mam płacić? Za dziurawe drogi? Za wspaniałą > publiczną służbę zdrowia i leczyć się prywatnie? Za limuzyny byle chamidła w > ministerstwie? A może za te mieszkania dla młodych co to już któryś rząd z kole > i > obiecał? i za policję, która wezwana do rozrabiających chuliganów długo wypytuje, jak tam dojechać, gdzie to dokładnie itd. choć mówi się jak komu dobremu i jeśli ma przed sobą mapę i potrafi z niej korzystać, to powinien trafić, prawda? Natomiast gdy zobaczy spokojnego człowieka z piwem w ręku to zaczyna się dłuuuuuuuuuuga rozmowa albo i mandat.... Podobno, gdy w Gdyni zamordowano człowieka pod lokalem na Skwerze, policja była zajęta ściganiem "drobnych pijaczków", czyli zwykłych ludzi pijących piwo na Bulwarze Nadmorskim i nikomu nieszkodzących... Kocham Polskę, jestem Polakiem i Tatarem z dziada pradziada, moi Przodkowie walczyli o ten kraj. Ale dlaczego niby mam wspierać taki REŻIM, który wykorzystuje ludzi, oskubuje ich podatkami i nic im nie daje w zamian? Gdy Ty masz płacić podatki, to masz być patriotą i czuć ducha wspólnoty, ale gdy Ty zwracasz się do państwa o pomoc, to masz być zaradny, radzić sobie sam i w ogóle jest "liberalizm". Chcę liberalizmu, ale niech zniosą podatki albo obniżą je np. do 5-10%. Dlaczego mam wspierać także reżim unijny, który miał się opierać na zgodzie wolnych państw na otwarte granice, a zaczyna się stawać superpaństwem regulującym WSZYSTKO? OK, nie chcę demonizować Unii, ale kierunek w którym zmierza po Traktacie Lizbońskim jest bardzo niepokojący... Tylko lokalnego Imperium nam tu "brakuje"!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: BRAWO Panie Cejrowski :) 22.04.08, 00:03 moze tez kupisz kawalek pustyni w ekwadorze ? jeden idiota mniej czy wiecej... bawcie sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: BRAWO Panie Cejrowski :) 22.04.08, 08:29 Jezeli Cejrowski i jemu podobni wyjadda to zwiekszy sie tym samym odsetek debili w naszym panstwie, z toba kolego na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: BRAWO Panie Cejrowski :) 22.04.08, 10:16 viornisko napisał: > Jezeli Cejrowski i jemu podobni wyjadda to zwiekszy sie tym samym odsetek debil > i > w naszym panstwie, z toba kolego na czele. <viornisko cos co sie poje....o to jednego debila w kraju mniej,a jak ty wyjedziesz to dwoch mniej milej podrozy na wielbladach. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: BRAWO Panie Cejrowski :) 22.04.08, 19:17 indianski napisał: > moze tez kupisz kawalek pustyni w ekwadorze ? jeden idiota mniej czy wiecej... sam jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: BRAWO Panie Cejrowski :) 22.04.08, 00:07 iwtd napisał: > Polacy stają się niewolnikami UE Tobie w takim razie proponuję obywatelstwo Białorusi, bo na Amerykę Południową zapewne cię nie stać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Strasznie się cieszę, ze ten obrzydliwy typek 21.04.08, 23:47 przestanie być moim rodakiem. Może by tak inni podobni poszli jego śladem np.pewien łociec derektor mógłby zostać Białorusinem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 I nkt tu po tobie Wojtuś płakać nie będzie 22.04.08, 07:54 nie podoba sie to sio... a do Ekwadoru zabierz ze soba resztę swoich moherowych pobratymców, tylko nie pokazuj się tu już wiecej !! Tylko co zawinili Panu Bogu biedni Ekwadorczycy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Błazenada 21.04.08, 23:49 Ekwador to nędza z biedą w porównaniu do Polski. No ale przy takich nędzarzach Cejrowski z 10 000 dolców może udawać milionera. I o to temu moherowemu siewcy nienawiści chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
daghda.irish.pub Re: Błazenada 21.04.08, 23:58 Spoko spoko, WC zawsze był znany jako dziwak i "indywidualista". Żyjemy w wolnej EU, jego wybór :-) Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu ***czysty cynizm**** 22.04.08, 08:29 Cejrowski chce byc wielkim prowokatorem, ale jest tylko smieszny. A w tej calej historii chodzi o dwie sprawy: zdobycie rozglosu i unikanie placenia podatkow w Polsce. PS. Od kiedy w Polsce placi sie 45% podatku? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: ***czysty cynizm**** 22.04.08, 08:40 milet_z_sedesu napisał: > PS. Od kiedy w Polsce placi sie 45% podatku? 18% dochodowy + 22% VAT a jeszcze akcyza Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: ***czysty cynizm**** 22.04.08, 09:48 > PS. Od kiedy w Polsce placi sie 45% podatku? No właśnie... Może zapomniał doliczyć ZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: nie macie dzieci pojecia o podatkach :-) 22.04.08, 10:37 Zapytajcie sie rodzicow. Moze wiedza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko [...] 22.04.08, 10:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: nie macie dzieci pojecia o podatkach :-) 22.04.08, 11:25 No moi by wiedzieli, gdyby żyli. Twoi wiedzą? 1. ZUS - 45%. Tak - składki na ZUS noszą wszelkie cechy podatku celowego. 2. Dochodowy - min. 19% 3. VAT - różnie - zwykle 22% 4. Akcyza - różnie - zwykle około 60% Centrum Adama Smitha wyliczyło swego czasu, że płacimy 83% w podatkach. Jak sam liczyłem, to mi wyszło około 50-60%. No ale nie uwzględniałem akcyzy i parapodatków (np. OC) Jak sobie wejdziesz na: praca.gazeta.pl/gazetapraca/0,75037.html To możesz wyliczyć ile kosztujesz pracodawcę i ile z tego masz. Od kwoty netto odejmij 18% (to mniej-więcej VAT). Nawet z tego Ci wyjdzie, że zarabiając 1000 zł na rękę oddajesz państwu połowę tego co kosztowałeś pracodawcę. Zarabiając na poziomie średniej krajowej wylądujesz już w okolicach 53-54%. A te rachunki i tak są ZANIŻONE (nie obejmują akcyzy w prądzie, czy paliwie. O używkach nawet nie wspomnę). Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Re: nie macie dzieci pojecia o podatkach :-) 25.04.08, 15:15 eda z komitytu.zapytoj cyjrowskiegu faszysty piedrolonygo ekwadorczyka nuworysza i neofite.pri cziom tut podatki?cziort jewo znajet!zacziem on margajet? Odpowiedz Link Zgłoś
pmc123 Re: Błazenada 22.04.08, 00:01 A byłes w Ekwadorze? W Quito autobusy miejskie są bardziej cywilizowane niz w Warszawie. Sporo Indian (zwłaszcza w miejscach turystycznych) mówi lepiej po Angielsku niz przeciętny warszawiak. Oczywiście jest tez duzo biedy (zwlasza wśród potomków czarnych niewolników) ale spokojnie mozna tam robic niezle interesy: na turstyce, sporo się też buduje. Mają siwetną (prywatną) służbę zdrowia - miałem okazję niestety sprawdzić. A poza tym to przepiękny kraj: wulkany na wyskie 6000m, jungla, górskie i nadmorskie lasy deszczowe, nawet trochę czegoś na kształt sawanny. Fajni ludzie Polecam Mam pomysł aby zamieszkać tam na emeryturze. Pozdrawiam PM Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 80% mieszkańców żyje w biedzie w Ekwadorze 22.04.08, 00:06 Sytuacja polityczna i gospodarcza bardzo trudna, mimo że Ekwador jest drugim w Ameryce Południowej eksporterem ropy naftowej i pierwszym bananów, a wzrost gospodarczy wyniósł 6% w 2004 r., to 80% mieszkańców żyje w biedzie wskutek nieudolnych rządów i korupcji, inflacja jest nadal wysoka i wynosi ok. 25%. W ślad za tym rośnie zamęt polityczny. Już w IV 2005, w wyniku demonstracji ulicznych parlament odsuwa od władzy prezydenta (prezydent otrzymuje azyl polityczny w Brazylii). Urząd prezydencki obejmuje dotychczasowy wiceprezydent Alfredo Palacio. W marcu tego roku mają miejsce protesty ludności indiańskiej wobec planowanej umowy o wolnym handlu z USA. pl.wikipedia.org/wiki/Ekwador Dochód narodowy w 2004 wynosił 3 700 USD na 1 mieszkańca. Dla porównania: Polska: 12 427 USD Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: 80% mieszkańców żyje w biedzie w Ekwadorze 22.04.08, 00:10 Coz , za klika lat poprosi o azyl w polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
pmc123 Re: 80% mieszkańców żyje w biedzie w Ekwadorze 22.04.08, 00:19 wislok1 napisał: > wzrost gospodarczy wyniósł 6% w 2004 r., to 80% mieszkańców żyje w biedzie wskutek > nieudolnych rządów i korupcji, inflacja jest nadal wysoka i wynosi ok. 25%. O ile pamiętam to oficjalną walutą jest tam dolar. Więc jeżeli jest tam inflacja do związana z dewaluacją dolara a nie z gospodarką Ekwadoru jako taka. Jeżeli chodzi o dochód narodowy i biede. Statystyka może oszukiwac - wciąż sporo ludzi mieszka w interiorze, Indianin nie zarabia wiele - ale niekoniecznie pada ofiarą 'biedy' - spolecznego wykluczenie, patologi, glodu ... Ceny są zupelnie inne niz w Polsce - wiec wartosc pieniadza jest tez inna. Tak jak pisalem istnieje bieda, ale jest dosyc ograniczona terytorialnie i etnicznie. I póki co nie jest na tyle dojmujaca by niesc za soba skutki typowe dla np Brazyli (olbrzmia przestepczosc, miasta faveli) Wyksztalcony i przedsiebiorczy Europejczyk jest w stanie tam zarabiac na przyzwoitym poziomie - a nie musi inwestowac w armie ochroniazy. Pozdr PM Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka Byłem w Ekwadorze. Ponad 3 miesiące. I jest bieda. 22.04.08, 00:57 Uprzejmie powiadamiam, że ja się jakoś biedy dopatrzyłem. Może dlatego, że nie siedziałem tylko w Quito, które nawiasem mówiąc do prosperujących miast w naszym rozumieniu bynajmniej nie należy, przypomina raczej jakiąś senną prowincję. A bieda jest i piszczy, wystarczy popatrzeć na twarze i ręce wielu ludzi. Tam musisz często odejmować wiele lat, by podać wiek dobrze według wyglądu. Europejczyk w interiorze jest ciągłym obiektem zainteresowania i to nie tylko ze względów kulturowych, ale jako potencjalny obiekt zarobku, co bywa wyjątkowo krępujące; chyba, że się tam właśnie w takiej dominującej roli zamierza występować. O tym ostatnim świadczy jakby stwierdzeni, że EUROPEJCZYK może tam dobrze zarobić,, gdy przedsiębiorczy. Jak dla mnie, to dwie tezy naraz głosi takie stwierdzenie: raz, że masz mentalność kolonialną, jaki Cejrowski zresztą, a dwa, że miejscowi mają z zarabianiem niejakie trudności (i tu się zgadza). A tak nawiasem, inflacja nie ma nic wspólnego z dewaluacją, a już co najmniej nie bezpośrednio - ani z nazwą waluty i jej kursem. Odpowiedz Link Zgłoś
dramborleg Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 21.04.08, 23:49 no proszę, a przed wstąpieniem Polski do UE to faktycznie wiz do USA nie potrzebowaliśmy... ech, jednak to palant. Odpowiedz Link Zgłoś
mwituszy Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C... 21.04.08, 23:49 Popieram pana Cejrowskiego. Nasi politycy niestety zapominaja ze zaczyna sie era konkurencji o obywatela. Po co ktos ma pracowac przez rok po 12 godzin dziennie kiedy przyjdzie pansto i zabierze mu polowe tego co zarobil. Im wiecje zarobisz tym bardziej panstowo cie ukarze za to ze dobrze ci sie wiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 02:06 to dobre wyjśscie. "TAK" dla konkurencji podatkowej!! Gdy jedne państwa zaczną obniżać podatki, inwestorzy będą napływali do nich i inne będą musiały pójść w ich ślady. Oczywiście, dla inwestycji potrzebna jest jeszcze stabilność - brak rewolt, "partyzantów", "rewolucjonistów" i "terrorystów" wszelkiego rodzaju, ale tym w Europie można się praktycznie nie przejmować (jako inwestorzy - policje i służby specjalne powinny), bo jest to zjawisko marginalne (vide ETA czy terroryści arabscy). A socjal? Cóż, zbyt rozbuchany jest szkodliwy, więc należy go ciąć i ograniczać; niech będzie tylko dla najbardziej potrzebujących... Oczywiście w Polsce nie ma socjalu... Odpowiedz Link Zgłoś
henryad żydoMafia stwarza warunki a ofiary reagują. 23.04.08, 09:24 Wymarzone reakcje otumanionych już tzw polaków w interesie żydoMafii wynarodowienia Polski. Oto mentalność tzw Polaków, wychowanków żydoMafii rządzącej nieprzerwanie w Polsce od 1945 roku. Ojciec tej Polski, żyd- morderca i autor metod tortur na Polakach, Jakub Berman bardzo zapewne by się cieszy z zachowań i myślenia takiego Wojciecha Cejrowskiego i Agnieszki Frykowskiej (Frytki). To są efekty zniszczenia na narodzie polskim jakie ta mafia żydowska planowała i czyni w Polsce. Natomiast otumanieni Polacy mówią a raczej powtarzają za ich propagandą, że w Polsce nie ma żydów i co za zaszczył być w UE i mieć żydo-niemca-potwora-tępego Tuska ich marionetkę za premiera. Właśnie J.Berman w referacie wygłoszonym na tajnym zgromadzeniu żydowskim w 1945(polonica.net), marzył o wychowniu takich właśnie pokoleń polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Zły wybór, pod rządami PO może byc tylko lepiej 21.04.08, 23:51 Zły wybór Wojtku, pod rządami PO może byc tylko lepiej.To nic że PO planuje przejac nasze wypracowane emerytury i nie dac nikomu z naszych rodzin, to nic że nasz Rząd PO zamiast pracowac uprawia zmasowaną propagande przy pomocy 80% mediów w Polsce, to nic ze duza grupa Polaków ma wyprane mózgi tą propagandą i ślepo wierzy w to co pokazuje TVN wazne że mamy rzad dobrze postrzegany w Bundesrepublik i w Rossjii i na tzw zachodzie.A to że Polska ze Polacy że biurokracja, a kto by sie takimi pierdołami przejmował? I tak sie pusci kilka programow propagandowych i wszyscy będa szczesliwi jak za Gierka:) Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Zły wybór, pod rządami PO może byc tylko lepi 22.04.08, 00:18 Zapomniałeś dodać, że pod rządami PO krowy straciły mleko, a kury przestały się nieść. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Na szczęście nie jest tak źle 22.04.08, 00:37 Bo drób i trzoda chlewna zachowały rozsądek i mają donalda w odbycie. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: Na szczęście nie jest tak źle 22.04.08, 00:54 Podczas ostatnich wyborów naród pokazał kto ma rządzić Polską a kogo Polacy mają w odbycie. Jaruś i jego przydupasy do dzisiaj nie otrząsnęli się z szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
cynke Re: Na szczęście nie jest tak źle 22.04.08, 02:50 Nie chodzi o to kto kogo ma w odbycie i czy za pis bylo lepiej czy gorzej. chodzi o to, ze obecny rzad uprawia blazenade medialna, w ktora ludzie slepo wierza i jej przyklaskuja. troche trzezwego spojrzenia prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Na szczęście nie jest tak źle 22.04.08, 08:20 Jak na razie, ludzie sa zadowoleni z rządu bardziej niz za Jarka, a nadzieje na to pokazali juz w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend nie zgadzam sie 22.04.08, 09:53 blazenade i dzika propagande uprawiano za wladzy poprzedniej socjalistycznej formacji. teraz naglasniania jest zdecydowanie mniej, co popieram Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Na szczęście nie jest tak źle 22.04.08, 10:26 tu-166 napisała: > Podczas ostatnich wyborów naród pokazał kto ma rządzić Polską a kogo Polacy maj > ą > w odbycie. Jaruś i jego przydupasy do dzisiaj nie otrząsnęli się z szoku. <i nadal smierdzi im z ryjow. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend ciagle cie boli jeszcze 22.04.08, 09:50 ze nie mozesz za czesto ogladac w TV mórd Lyzwinskiej, Begier, Gosieskiej, Futygi i Gertycha. ja i 80% spoleczenstwa wyrazamy glebokie kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Wszystko przez nadmiar patriotyzmu:) 21.04.08, 23:51 (& Trfanie w Wartościach, of course:) Zachęcam wszystkich innych o jego poglądach do równie konsekwentnej postawy! UE naprawdę nie jest dla was dobrym miejscem:) Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 21.04.08, 23:58 No i gdzie tu - pytam - problem? Jednego oszołoma będzie w Polsce mniej, ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 00:01 teraz dopiero? dałabym sobie głowę uciąc,że juz dawno w buszu jakims jest Obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
fides64 Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 00:01 Gratuluje konsekwencji ! Ja wyjechalem do Stanow z tych samych powodow. Wprawdzie tu powoli ucinaja ta wolnosc ale i tak jest jej zdecydowanie wiecej niz we Wspolnotach Europejskich (od 2009 bedzie to dopiero Unia) Polecam strone pana michalkiewicz(.pl)a. To co obecnie dzieje sie w europie zaplanowali juz niemcy w latach 40 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 00:07 To nie niemcy . to zydzi i masoneria . To ci sami co zburzyli bastylie , zabili ferdynanda i wynalezli hiv Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 00:45 Z ciebie nie jest żaden euro-sceptyk tylko zwykły euro-ignorant. Unię Europejską mamy od 1 listopada 1993 roku, Traktat z Maastricht się kłania. pl.wikipedia.org/wiki/Traktat_z_Maastricht Odpowiedz Link Zgłoś
fides64 zrobili Ci wode z mozgu, jest wspolnota europejska 22.04.08, 01:30 a nie unia europejska. Unia bedzie od 1 stycznia 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Widziałeś kiedyś na oczy chociaż jeden z traktatów 22.04.08, 01:54 Wspólnota Europejska to jedna z dwóch wspólnot które tworzą Unię Europejską (do 2002 była też trzecia, Europejska Wspólnota Węgla i Stali). Pytanie w referendum akcesyjnym brzmiało "Czy wyraża Pan/Pani zgodę na przystąpienie Rzeczypospolitej Polskiej do Unii Europejskiej?" a nie "Czy wyraża Pan/Pani zgodę na przystąpienie Rzeczypospolitej Polskiej do Wspólnoty Europejskiej?" Odpowiedz Link Zgłoś
fides64 no wlasnie, do unii ktora powstanie 01.01.2009 ! 22.04.08, 02:13 To ze w tv i radio powtarzaja ze jestesmy w unii nie oznacza ze tak jest! Jak masz auto zobacz co masz w dowodzie rejestracynym. Wydany przez wspolnote europejska a nie unie. Unia powstanie 01.01.2009 po ratyfikacji przez wszystkie kraje czlonkowskie. KROPKA! Wyglada ze klamstwo powtarzane 1000 razy staje sie prawda. No i jaka jest sila propagandy. I jaka bezwola spoleczenstwa. Co powiedza w tv to prawda i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: no wlasnie, do unii ktora powstanie 01.01.200 22.04.08, 02:30 O czym Ty piszesz co mnie obchodzi co jest w dowodzie rejestracyjnym? Na okładce mojego paszportu stoi jak wół UNIA EUROPEJSKA. Art 1 polskiego tłumaczenia Traktatu o Unii Europejskiej (fr. Traité sur l'Union européenne, ang. Treaty on European Union) zwanego też Traktatem Z Masstricht, brzmi "Niniejszym traktatem wysokie umawiające się strony ustanawiaj między sobą Unię Europejską, zwaną dalej "Unią". Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: zrobili Ci wode z mozgu, jest wspolnota europ 22.04.08, 11:38 > a nie unia europejska. Unia bedzie od 1 stycznia 2009 Czytaj, korwinistyczny ignorancie: Traktat z Maastricht (1992): "By this Treaty, the High Contracting Parties establish among themselves a European Union, hereinafter called ‘the Union’." Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Mam tylko jedno pytanie: 22.04.08, 00:03 czy koleżanka Cejrowski sprawdził(a), jak w Ekwadorze miejscowi obywatele odnoszą się do zniewieściałych cioteczek? Bo mam niejakie wątpliwości, iż nie zaakceptują istoty piszczącej wysokim dyszkatem, wiecznie podnieconej, z wypiekami na twarzy a la sensat, z "syndromem giętkich nadgarstków", żywo gestykulującej na każdym kroku, ubranej w przedziwne, bajecznie kolorowe wdzianka, uwielbiającej demonstrować swoje śliczne łydeczki i stópki... W dodatku jeśli owa istota przebywała w "białym małżeństwie" z kobiete przez wiele lat... Zaś jedynym seksualnym aspektem życia owego barwnego zjawiska pt. W.C., do którego się ono oficjalnie przynaje, była propozycja ożenku z sześcioletnią córką wodza plemienia indiańskiego (w dodatku odrzucona - propozycja, ale i córka, ma się rozumieć)... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Mam tylko jedno pytanie: 22.04.08, 00:04 on lubi facetow w typie macho . Wreszcie odzyje Odpowiedz Link Zgłoś
galba00 bez prawa pracy w Polsce!!! 22.04.08, 00:03 mam nadzieje, ze rezygnujac z obywatelstwa w Polsce zrezygnuje rowniez z pracy za zlotowki..... a tak swoja droga to jednego chamidla mniej...... Odpowiedz Link Zgłoś
pmc123 Re: bez prawa pracy w Polsce!!! 22.04.08, 00:06 galba00 napisał: > mam nadzieje, ze rezygnujac z obywatelstwa w Polsce zrezygnuje rowniez z pracy > za zlotowki..... > a tak swoja droga to jednego chamidla mniej...... Co zaskakujące Cejrowski pisze bardzo fajne książki i chyba z tego żyje. Do wydawania czyichś książek prawo (do) pracy nie jest chyba potrzebne Pozdr PM Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri Re: bez prawa pracy w Polsce!!! 22.04.08, 00:43 Hmm, to oczywiście kwestia gustu, ale jak dla mnie (a czytałem tylko "Gringo wśród..."), to te jego książki to są fajne jako lektura w toalecie, ewentualnie w autobusie w drodze do pracy. Rozdzialiki na maksymalnie jedną stronę, głębia przemyśleń na poziomie SE czy innego Faktu... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: bez prawa pracy w Polsce!!! 22.04.08, 10:12 Hmm, Książki Cejrowskiego mogą się podobać lub nie, ja przeczytałem dwie i myśle że z wielkim zainteresowaniem sięgnę po następne. Zupełnie nie zgadzam się z Tobą, ale o gustach nie ma co się spierać. Myślę że mógłbyś również napisać jaką to literaturę cenisz znacznie bardziej, pozwoliło by to wyrobić sobie opinie na temat twojej zwięzłej recenzji. To że obydwaj przeczytaliśmy notkę na gazeta.pl nie stawia nas wyżej niż czytelków SE czy Faktu - GW to taki sam szmatławiec, a może nawet i gorszy bo podaje podobne gów?? ale w formie poprawnej politycznie, pseudoyntelygentnej i trendowej, co jak widać nas obydwu "wybitnych i niezaleznych intelektualistów" zamiast zniechęcić - rajcuje (skoro czytamy). Odpowiedz Link Zgłoś
lindown1 Re: bez prawa pracy w Polsce!!! 22.04.08, 10:51 > galba00 napisał: > > a tak swoja droga to jednego chamidla mniej...... i co z tego, mgr Kwasniewski ciagle w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Rozczarował mnie, myślałem że przyjmie 22.04.08, 00:04 obywatelstwo Watykanu. Przecież z takim zaangażowaniem próbował zrobić z Polski Kociewie:( Odpowiedz Link Zgłoś
totila Ekwador, Paragwaj - chyba rozumiem, 22.04.08, 00:06 kraje szalejącej demokracji południowo-amerykańskiej, wszyscy mają się tam świetnie zwłaszcza mieszkańcy dzielnic nędzy oraz potomkowie essesmanów. Nie dziwię się, że ten pan czuje się tam świetnie ze swymi 10kUSD. To wygląda na skutki nadmiernego spożycia jerbamaty. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Ekwador, Paragwaj - chyba rozumiem, 22.04.08, 00:08 No i po co Ci to było WC.Tak Ci sie tu oberwało,jak nikomu,nawet Jarkowi tyle nie nawsadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek No to już!!! Wyjazd!! Tylko Rydza weź ze sobą!!! 22.04.08, 00:10 Będziesz miał tam kolegę, oczywiście nie licząc byłych SS-manów i ich potomków Odpowiedz Link Zgłoś
spike20 Wszyscy Polacy do Ekwadoru!, 22.04.08, 00:12 Niech zostana tylko "starsi bracia". Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Ekwador, Paragwaj - chyba rozumiem, 22.04.08, 02:02 a co cię obchodzą stosunki panujące w Ekwadorze? Nie wtrącaj się w wewnętrzne sprawy obcego państwa i to takiego, które Polsce i Polakom nigdy nie zagrażało!! Wręcz przeciwnie, Latynosi nawet nas lubią (jeszcze), np. w Kostaryce można wręcz mówić o kolonizacji przez Polonię, a tambylcy odnoszą się do Polaków z sympatią. Weź się lepiej za sprzątanie polskiego podwórka. Ewentualnie napisz list otwarty do nowego prezydenta Rosji, aby się odczepił od Polski i Gruzji. Tym się przejmujmy jako Polacy, tym co nas dotyczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Re: Ekwador, Paragwaj - chyba rozumiem, 22.04.08, 16:08 critto napisał: > a co cię obchodzą stosunki panujące w Ekwadorze? Nie wtrącaj się w wewnętrzne > sprawy obcego państwa i to takiego, które Polsce i Polakom nigdy nie zagrażało! > ! Mam nadzieję, że teraz pan Ekwadorczyk Cejrowski nie będzie się wtrącał w wewnętrzne sprawy mojego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Jednego WC-towego faszysty mniej. 22.04.08, 00:11 J. Diatłowicki miał rację, nazywając go faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jednego WC-towego faszysty mniej. 22.04.08, 00:29 aaronbund napisał: > J. Diatłowicki miał rację, nazywając go faszystą. To prawda...wszędzie go zresztą pełno - w TVpis, TVNStyle, Trójka...zbiera mi się na wymioty, gdy słyszę jego nawiedzone, bełkotliwe teksty. Mój Boże!A deklarował się jako Polak-katolik! Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 00:15 Z tym pięknym życiem to zasunął - Ekwador ma ponad czterokrotnie niższy PKB na głowę, a ropa zapewnia niemalże połowę wpływów dewizowych. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 00:24 wyjeżdżaj Wojtek i nie wracaj.Bedzie tutaj o wiele sympatyczniej bez ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
dolega5 biurokracja mniejsza ? 22.04.08, 00:25 Zdaje sie ze bedzie rozczarowanie.... biurokracja w Ekwadorze jest ogromna i pewnie jeszcze glupsza niz w kraju... za to latwo-przekupna bo maja pensje glodowe. Natomiast koszt zycia jest niski, ale ci ktorzy zyja dobrze potrzebuja ochrony uzbrojonej w pistolety maszynowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Szacun 22.04.08, 00:25 Pokazał Pan, że wie co jest istotne, a na co szkoda życia. Gratuluję. Xe. PS. 12 lat temu nie przypuszczałbym, że wzbudzi Pan moje uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś