mars60 Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 12:18 Zielsko na pewno tańsze niż u nas. Vaja con Dios i arrivederci! Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Troche to przygnebiajace 22.04.08, 12:21 Poziom jasnogrodzian jest dla mnie szokujacy. Myslicie ze jak Cejrowski wyjedzie bedzie wam lepiej w waszych wlasnych pomyjach? Nie bedzie Cejrowskiego, znajdziecie sboe kogos innego. Utopicie sie we wlasnej zolci. Wyluzujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
critto wilk wolny wyje, na smyczy pies skowycze... 22.04.08, 17:02 to są Pieski Reżimu. Cechuje ich jedno: totalny brak dystansu do siebie samych i tego, w co wierzą. Każdy System takich potrzebuje. Łagodniejsze systemy mają tylko takie "Pieski", te paskudniejsze - oprócz nich także NKWD, SS, SA, Gestapo, Czarne Koszule, itd... A szczekajcie pieski jak tylko możecie, za to w końcu wam płacą. Hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! Hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! pamiętajcie tylko, że - jak powiedział Poeta, który też wybrał WOLNOŚĆ (w Australii) "Wilk wolny wyje, Na smyczy pies skowycze! I bać się musi i swoich braci straszyć!" Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 12:23 Gratulacje panie Cejrowski. Mam nadzieję, że zadomowi się pan w Ekwadorze. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ko Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 12:25 Szanowny Panie C! Rozumiem, że nazwisko też Pan porzuca.. Uwielbiałam Pana programy, poczucie humoru. Potrafił Pan rozbawić mnie do łez i zainteresować różnymi opowieściami. Mam nadzieję, że to kolejny żarcik, bo jeśli nie, to pomyślę, że te narkotyki co to je Pan pije ciągle, zrobiły Panu wielkachną dziurę w mózgu. Ekwador piękny kraj... karteli narkotykowych i przemocy... gratuluję wyboru. Oczywiście do USA będzie Pan mógł podróżować na długie weekendy. Mam nadzieję, że jakiś miły Ekwadorczyk, za pomocą gumy do żucia przyklei Panu pod bardzo drogą walizeczką maleńką paczuszkę z listkami koki i pozna Pan też dobroć ekwadorskich współwięźniów. Pozdrawiam, była Fanka Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros Super! 22.04.08, 12:28 "Ecuador has an average annual income of $3,700 per person and about 5% of people use the Internet in Ecuador". www.worldcomputerexchange.org/originals/WCE_Vignettes-LA.htm No to swietny pomysl. Wyjezdzasz Pan do Prawdziwej Cywilizacji znacznie przewyzszajacej Unie..Ale ja i tak zawsze myslalem, zes Pan nienormalny. Teraz to juz tylko potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Super! 22.04.08, 12:36 Nie dla kazdego pieniadze i internet sa wyznacznikiem normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros Re: Super! 22.04.08, 12:43 "Nie dla kazdego pieniadze i internet sa wyznacznikiem normalnosci". Alez przeciez tam jest normalnie poza : potworna bieda , korupcja, kartelami narkotykowymi, no i ze kraj to III swiata. Poza tym rzeczywiscie jest wspaniale. Jakie masz na mysli jescze wyznaczniki normalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Super! 22.04.08, 12:47 Zapewniam cie ze jest normalniej niz u nas. To ze ludzie zyja skromniej nie znaczy ze sa nienormalni. W porowaniu z Ekwadorem to Polska dla mnie jest krajem IV swiata. Acha, i nie wierz we wszystko co czytasz w gazetach o tych kartelach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros Re: Super! 22.04.08, 12:59 ECUADOR I. Summary: Ecuador is a major transit country for cocaine shipped from Colombia to the United States and Europe, serving as a link for Cali traffickers to launder money and to import precursor chemicals into Colombia. The Government of Ecuador (GOE) cooperates with the USG to seize cocaine, reduce money laundering, and dismantle international drug mafias. Drug kingpin Jorge Reyes Torres, leader of the Jorge Reyes Torres Organization (JRTO), is jailed in Ecuador awaiting trial. The JRTO shipped an estimated 30-50 mt of cocaine annually to the US Ecuador enacted laws on money laundering in compliance with the 1988 United Nations Convention and the Organization of American States (OAS) model legislation. The GOE in 1994 signed an asset sharing agreement with the USG, implemented a money laundering agreement, and completed a licit chemical use study. However, credible allegations of corruption within the judiciary in narcotics cases increased, and prosecution of major narcotics traffickers continued to move slowly. Ecuador in 1990 ratified the 1988 UN Convention. II. Status of Country: Unlike neighboring Colombia and Peru, Ecuador is not a major producer or processor of cocaine. However, traffickers use Ecuador as a bridge to ship processed cocaine from Colombia and essential chemicals into Colombia. Ecuador is also a money laundering center. dosfan.lib.uic.edu/ERC/law/INC/1995/03.html Itd, etc..Faktycznie normalniej, cisnie sie pytanie, czy Ty jestes normalny? A moze zyczyc milej przeprowadzki do Ekwadoru? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Super! 22.04.08, 13:15 Ja sie przeprowadzam do Kolumbii. Widzisz, miedzy raportami a zyciem jest wielka roznica. Ty sobie mozesz podawac statystyki. Polska jest glownym krajem przemytu narkotykow z Azji i najwiekszym na swiecie producentem amfetaminy. Ani w Ekwadorze ani w Kolumbii nie ma natomiast kultury spozycia. Nie masz cponow w klubach tak jak u nas. Kartele sobie siedza w dzungli i na co dzien nie czujesz ich obecnosci. Slyszysz o nich w wiadomosciach ale dzungla to jest cos bardziej odleglego niz USA (latwiej i taniej poleciec do Stanow niz wybrac sie do dzungli). Widzisz, ty czerpiesz swoja wiedze z zapisanych katek papieru. Ja natomisc z dowsiawdczenia zyciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Super! 22.04.08, 13:17 Malo tego, kiedy czytalem kiedys zonie artykul w wyborczej jak to srasznie jest w Kolumbii, gdzie ludzie codziennie jada do pracy inna trasa i ubezpieczaja sie na wypadek porwania to parsknela smiechem. Papier wszystko przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros Re: Super! 22.04.08, 13:56 Jak jest fajnie w Ameryce Poludniowej, to wiem od znajomego Boliwijczyka, pracowalem z nim razem w USA, skad niedawno wrocilem. W Kolumbii, sporo ludzi chodzi po ulicach jak Zombi, nafeszerowanych narkotykami. Bieda az piszczy. Porownywanie tych krajow do Unii, czy USA, pod jakikolwiek wzgledem jest pozbawione sensu. Z cywilizacja tam cienko, a ta cala bidota pcha sie z poludnia do USA przez granice. Niebezpiecznie to zaczyna sie juz na poludnie od Californii, nawet do Meksyku jechalem autobusem wycieczkowym , a nie wlasnym samochodem, moj kolega pojechal zwiedzac Meksyk swoim, i zaplacil potezny mandat, niby prezekroczyl predkosc, tia... Coz jak chcesz zyc w kraju, ktoremu do cywilizacji daleko Bon Voyage. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Znajomy Boliwujczyk w USA powiedzial ci jak jest w 22.04.08, 14:02 Kolumbii. I dlatego z taka pewnoscia wypowiadasz opinie na temat kraju, w ktorym nigdy nie byles? Brawo! Winszuje. Wybacz, ale dalsza rozmowa nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros Re: Znajomy Boliwujczyk w USA powiedzial ci jak j 22.04.08, 14:16 Jasne, ze dyskusja nie ma sensu, jak nie potrafisz pojąc, ze Boliwijczyk, znal swietnie Kolumbie jak i tez Salwador( eksport do USA sławnego MS-13 moze slyszaleś), Wenezuele, bo jezdzil tam w interesach. Z taka sama uwaga wyslucham tez Hiszpana, ktory bywa w Portugalii, nie sądzisz? Coś kiepskawo u Ciebie z rozumowaniem, bo negujesz statystyke i powszechie dostepne informacje o tym kraju. Rozumiem, ze jestes Miara Wszechrzeczy i wiesz wszystko nt. Kolumbii i calego świata. No coz wielu jest Napoleonów... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Co ty znasz z opowiadan ja znam z doswiadczenia 22.04.08, 14:35 Mieszkalem w Kolumbii, tam sie ozenilem. Zjezdzilem dosyc duzo ameryki lacinskiej i mam tam zamiar osiasc na stale. Co ty znasz z opowiadan, ja znam z wlasnego doswiadczenia i dlatego nie mam zamiaru sdyskutowac z kims kto nie byl a gdzies cos zaslyszal lub przeczytal. Caly czas ci to probuje wytlumaczyc. Bylem, zylem, widziale, wiem. A ty najwyrazniej nie potrafisz tego zrozumiec. Znajdz mi jeszcze na wikipedii informacje jak mi bylo strasznie w Kolumbii, Panamie, Nikaragui i innych krajach, bo kurcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Co ty znasz z opowiadan ja znam z doswiadczen 22.04.08, 16:54 ożeniłeś się z Latynoską? Zazdroszczę, One są wspaniałe!! Boginie chodzące po Ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Co ty znasz z opowiadan ja znam z doswiadczen 22.04.08, 21:17 Tak. Obecnie mieszkamy w UK gdzie robi doktorat a ja na nia pracuje :P Potem wracamy za ocean. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Znajomy Boliwujczyk w USA powiedzial ci jak j 22.04.08, 16:58 > Z taka sama uwaga wyslucham tez Hiszpana, ktory bywa w Portugalii, > nie sądzisz? nie ma nic złego w słuchaniu... Jak to było "Hej ha, kolejkę nalej! Hej ha, kielichy wznieśmy! To zrobi doskonale Morskim opowieściom..." przy dobrym piwku i szantach (akurat takowe lubię) lub muzyce irlandzkiej (też ją uwielbiam) chętnie posłucham takich i innych "historyj"... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Super! 22.04.08, 16:56 rangheros napisał: > Jak jest fajnie w Ameryce Poludniowej, to wiem od znajomego > Boliwijczyka, pracowalem z nim razem w USA, skad niedawno wrocilem. > W Kolumbii, sporo ludzi chodzi po ulicach jak Zombi, nafeszerowanych > narkotykami. każe im ktoś brać te dragi? Kazał ktoś zaczynać? Ja w to g...no nie wchodzę i nie mam problemu. Nie interesują mnie prochy. Za to seks z odważnymi kobietami - jak najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Super! 22.04.08, 18:42 Meksyk to ty zostaw w spokoju. Np. Guadalajara jest znacznie bezpieczniejsza od Los Angeles - amerykańskiego miasta przeżartego przez gangi. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Super! 22.04.08, 14:15 No racja. Dla Cejrowskiego wyznacznikiem normalności jest staranie się o wizę do USA w Ekwadorze a nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Różnica między Polską a Ekwadorem w obowiązkowym 22.04.08, 12:31 wszepianiu mikroczipów wyniesie jakieś 5-7 lat. Dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski niech żyja polscy patrioci-faszyści! 22.04.08, 12:32 Niech żyją! Najlepiej w Ekwadorze. Bardzo mi się podoba jego postawa, bo np. taki o. Rydzyk to ciągle proponuje nam żebyśmy się wynieśli z naszego kraju. Niech sam weźmie przykład z Cejrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
inmarco Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 12:41 Na tym polega wolność, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Sowińska też "wybrała" wolność :-))) 22.04.08, 13:01 subtelnie wspomagana przez wyborców i rząd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd [...] 22.04.08, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 12:54 Myślę, że krytycy krytykó Cejrowskiego czegoś nie rozumieją. Ktoś pisze: " (...) Macie Cejrowskieu za zle ze wyraza jaso i wyraznie swoje poglady, a ze sa odmienne od waszych (...)" Ależ skąd! Nie mam nic przeciwko temu. Niech wyraża. I niech według nich postępuje. I wcale nie są aż tak odmienne od moich (choć w paru sprawach się z nim nie zgadzam). Tu chodzi o co innego. Mianowicie o HIPOKRYZJĘ tego pana. :-) Gość zawsze (choć w specyficzny dla siebie sposób) miał pełne usta patriotyzmu etc., o wartościach mówił, lewactwo tępił... ...a teraz proszę - zachowuje się jak typowy lewicowy internacjonał głosząc tezę "tam moja ojczyzna, gdzie mi dobrze". :-) A jak chodzi o płacenie niższych podatków (co popieram i pochwalam) to po co wygłaszać podniosłe frazesy o wolności? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Czy to akt solidarności ? 22.04.08, 13:03 czy protest po wyrzuceniu Sowińskiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 13:05 Panie Cejrowski proponuje Watykan albo Chiny Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Proponuje kumpla w Urugwaju :-) 22.04.08, 13:12 www.kosciol.pl/article.php?story=20050324232232771 Odpowiedz Link Zgłoś
imerr kłamstwa Cejrowskiego 22.04.08, 13:16 wiem, ze juz bylo w jakims komentarzu, ale moze nie kazdy widzial: tierralatina.blox.pl/2008/04/Cejrowski-klamie.html Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: kłamstwa Cejrowskiego 22.04.08, 16:06 imerr napisał: > wiem, ze juz bylo w jakims komentarzu, ale moze nie kazdy widzial: > tierralatina.blox.pl/2008/04/Cejrowski-klamie.html Oooo! Takie analizy uwielbiam. Łatwo powiedzieć, że ktoś kłamie, ale udowodnić tak metodycznie mało kto ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: kłamstwa Cejrowskiego 22.04.08, 19:36 > Oooo! Takie analizy uwielbiam. Łatwo powiedzieć, że ktoś kłamie, ale > udowodnić tak metodycznie mało kto ma ochotę. Przecież autor tego tekstu właśnie to zrobił, po kolei wymienił co jest nie zgodne z prawdą w wypowiedziach Cejrowskiego (zakładając oczywiście że Cejrowskiego to faktycznie powiedział, bo osobiście tej jego wypowiedzi radiowej nie słyszałem). Odpowiedz Link Zgłoś
mb30 Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 13:27 Przesłodko... zabieraj ze sobą jeszcze paru oszołomów i Polska będzie diobra Odpowiedz Link Zgłoś
zylam1 Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 13:30 Dlaczego tak późno?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leningrad Prezydent Kaczyński 22.04.08, 13:43 Panie Cejrowski, zgodnie z prawem musisz prosić pan o zgodę prezydenta Kaczyńskiego na zrzeczenie się obywatelstwa, której i tak pewnie ci nie wyda, zatem do śmierci będziesz obywatelem RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
brov_arek Członek Partii Demokratycznej zrzeka się... 22.04.08, 13:44 Członek Partii Demokratycznej zrzeka się polskiego obywatelstwa - informowała GW dwa lata temu (8.05.2006) serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3331698.html "Na znak protestu przeciwko nominacjom Andrzeja Leppera i Romana Giertycha Krzysztof Deroń postanowił zostać bezpaństwowcem. (...) Decyzję Krzysztof Deroń podjął w piątek, kiedy usłyszał o nominacji Leppera na stanowisko wicepremiera. Mianowanie Giertycha utwierdziło 37-letniego poetę, fotografika i członka Partii Demokratycznej w słuszności wyboru. - Postanowiłem zrzec się obywatelstwa i zostać bezpaństwowcem - mówi. - Rodzina zaakceptowała taką formę mojego protestu." Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. C.. 22.04.08, 13:44 Mnie to nie dziwi. Wszyscy naziole obierali kurs na Amerykę Płd. Odpowiedz Link Zgłoś
brov_arek Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 13:51 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Mnie to nie dziwi. Wszyscy naziole obierali kurs na Amerykę Płd. No. Chociażby Che Guevara. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 13:54 No i teraz Cejrowski. Odpowiedz Link Zgłoś
brov_arek Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 22.04.08, 15:28 obraza.uczuc.religijnych napisał: > No i teraz Cejrowski. I Maradona też Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 23.04.08, 07:49 On też z UPR? Odpowiedz Link Zgłoś
brov_arek Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 23.04.08, 11:17 obraza.uczuc.religijnych napisał: > On też z UPR? Taa... Tak samo jak Che Guevara i inni "naziole" z Ameryki Pd. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 23.04.08, 14:17 Czyli wszystko na jednej kanapie się odbywa. Odpowiedz Link Zgłoś
brov_arek Re: Cejrowski rezygnuje z polskiego obywatelstwa. 23.04.08, 15:32 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Czyli wszystko na jednej kanapie się odbywa. Abo na dwóch, albo na trzech, albo na podłodze, albo w windzie - różnie to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ateus77 Niech weźmie ze sobą Rydzyka 22.04.08, 13:50 Niech weźmie ze sobą Rydzyka, Jurka, Kaczyńskich i innych oszołomów. Może w końcu byłoby trochę normalniej w Polsce. Tylko czy Ekwador by to wytrzymał??? Odpowiedz Link Zgłoś
gozdziikowa Re: Niech weźmie ze sobą Rydzyka 22.04.08, 14:00 Nie przepadam za Cejrowskim, ale facet ma rację. Przestańcie na niego wylewać wiadro pomyj, on przynajmniej wyraził głośno i dosadnie, fakt nam wszystkim powszechnie znany, żyjemy w szambie, ale to nie oznacza, ze nie możemy się z niego wynieść. Odpowiedz Link Zgłoś
mari.na WC klamie jak z nut nt. Ekwadoru, link: 22.04.08, 14:03 tierralatina.blox.pl/2008/04/Cejrowski-klamie.html typowy manipulator i do tego jeszcze na tyle glupi zeby myslec "ale ich zrobilem, ale ich zrobilem" zenujacy Odpowiedz Link Zgłoś
darek_pn Teraz czas na Kaczyńskich 22.04.08, 13:56 Niech idą za swoim mentorem Cejrowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoi Wojtek nie sciemniaj... 22.04.08, 13:57 po prostu powiedz ze chodzi o podatki (co rozumiem) a nie o Europe czy mrozy. Fajnie prowadzisz te programy Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Ale jaja..... 22.04.08, 13:57 Panie Wojtku,ale Pan mi w glowie namieszal! Szkoda ,ze na Islandii z tym obywatelstwem nie tak latwo jak w Ekwadorze.No coz Ekwador odpada...za goraco. Ale.....Stany? Trzeba przemyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
thlalock neo-kolonista? 22.04.08, 14:04 A jak się Pan zapatruje na rolę indian na pana nowym Rancho oraz ich kiepskiej sytuacji życiowej. Podobno ich Pan lubi, ale w ich kraju nie zabardzo troszczą się o prawa do edukacji, czy też zniesienie barier rasowych. Wole europę Drożej, ale jakoś równiej Pozdr T. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanwaldek Re: neo-kolonista? 22.04.08, 16:31 zdecydowanie. jak juz pisalem: to obywatele ekwadoru emigruja do socjalistycznej i europejskiej hiszpanii a nie na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś