Dodaj do ulubionych

Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna ...

22.04.08, 16:45
Cejrowski to blagier a nie blogger
Obserwuj wątek
    • el_podroznik Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna ... 22.04.08, 16:48
      tez to zwrocilo moja uwage - poki co ekwadorczycy moga bez wiz
      podrozowac do stanow na detce przez rio grande albo pieszo przez
      pustynie. w visa waiver program byla kiedys argentyna i urugwaj, ale
      wypadly z niego po tym, jak przez ameryke poludniowa przetoczyla sie
      fala kryzysow finansowych. choc z tego co pameitam te dwa kraje plus
      brazylia maja dolaczyc do VWP niedlugo, bo po podniesieniu progu z 3
      do 10% chyba znow sie kwalifikuja
      • moki1 W gazecie jak zwykle nieprawda 23.04.08, 00:12
        Dochód narodowy na głowę w ekwadorze wynosi $7100
        www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ec.html
        • iedsupo Tymiński był z Peru, Cejrowski - z Ekwadoru... 23.04.08, 00:28
          ...ale oszołomstwo ich niczym się nie różni. Tyle, że naród już mniej podatny,
          bo lepiej zorientowany w światowych realiach.
          • malgos22 Tymiński był z Kanady, oszuście 23.04.08, 01:38
            Tymiński był i jest z Kanady, w Kanadzie mieszka od 40 lat, a w Peru
            był niecałe 2 lata i w tym czasie założył tam kilka firm które
            działają do dzisiaj.
            Oszuście.
            • iedsupo Peruwiańske konotacje Tymińskiego są dobrze znane- 23.04.08, 01:47
              -wszak to właśnie w Peru Stan obcował z anakondą ;)))

Na tej samej zasadzie WC będzie mieszkał w Ekwadorze, co S. Tymiński mieszkał w
              Peru - niektórzy zrobią wszystko dla uzyskania zniewalającego powiewu egzotyki
              wokół swej osoby (oraz ulg podatkowych)!
              • straubingj nie cierpie tego faceta 23.04.08, 05:02
                Napewno klamie juz z mordy mu zle patrzy i wogole jaksi taki nerwowy i
                falszywy.Co do Ekwadoru nie bylem (bylem natomiast we wspanialej Kolumbii)ale
                czytalem relacje z tego kraju ze chamy i gbury niesamowite w Ekwadorze i
                prostaki .Przeciwienstwo do Kolumbijczykow gdzie ludzie sa bardziej cywilizowani
                i niezwykle sympatyczni i serdeczni.Taka opinie czytalem rowniez od innych osob
                ktorzy byli w tych dwoch krajach.
                • maruda.r Re: nie cierpie tego faceta 23.04.08, 12:35
                  straubingj napisał:

Przeciwienstwo do Kolumbijczykow gdzie ludzie sa bardziej cywilizowan
                  > i
                  > i niezwykle sympatyczni i serdeczni.Taka opinie czytalem rowniez od innych oso
                  > b
                  > ktorzy byli w tych dwoch krajach.

To w Kolumbii cywilizowani ludzie zastrzelili piłkarza, bo uważali go za winnego
                  przegranego meczu?

• straubingj Re: nie cierpie tego faceta 23.04.08, 17:11
                    Niestety tak w 1994 roku w Kolumbi po samobujczym golu zostal zastrzelony
                    pilkarz w Medelinie.Nie wiadomo czy zabujca byl zawiedziony kibic czy mafia
                    totalizatora sportowego.Wszedzie sie szaleniec moze znalezc .Czy to w Polsce z
                    trybuny na boisko lataja noze,butelki i nie wspomne o burdach po meczach?
                    • indeed4 Najnowszy dowcip o Cejrowskim : 23.04.08, 20:12
                      - Kiedy Cejrowski będzie Ekwadorczykiem ?

- Kiedy przeprosi za huasipungo ( ekwadorska odmiana pańszczyzny
                      zlikwidowana dopiero 40 lat temu )

Ale jaja, liberał Cejrowski zwiewa przed wysokimi podatkami i domaga
                      się 10 % podatku liniowego - i co wy na to mohery ?

• iedsupo ten dowcip jest zupełnie niezrozumiały... 23.04.08, 22:49
                        ...dla osób nieposiadających szczegółowej wiedzy na temat historii
                        społeczno-gospodarczej Ekwadoru, więc przypuszczam, że raczej kariery nie zrobi

tak, czy owak, należy się spodziewać, że WC, jako tamtejszy posiadacz ziemski,
                        ochoczo wykorzysta wszelkie pozostałości owego huasipungo, jakie tylko uda mu
                        się znaleźć, czym tylko potwierdzi swoją reputację wyznawcy ekonomicznego prawa
                        dżungli

• tommix Re: W gazecie jak zwykle nieprawda 23.04.08, 00:35
          Naucz sie rozrozniac PKB i PNB, i dopiero wtedy szukaj niescislosci... :)
        • antekguma1 Re: W gazecie jak zwykle nieprawda 23.04.08, 08:43
          moki1 napisał:

> Dochód narodowy na głowę w ekwadorze wynosi $7100

Tylko według CIA jest taki dochód w Ekwadorze. Bo do obliczeń biorą kwotę
          dochodu jaki mógłby uzyskać Ekwador gdyby USA ich nie okradała. A faktyczny jest
          o ponad połowę mniejszy. Wszędzie podają, że jest $3400. Więc nie pieprz głupot,
          że gazeta kłamie.
        • fawad Jest prawda życia i prawda statystyk 23.04.08, 19:18
          Ciekawe gdzie ta kasa się podziewa? Zdarzyło mi się kiedyś międzylądowanie w
          Quito i większego syfu udającego lotnisko w życiu nie widziałem. Od tamtej pory
          zawsze wybierałem loty tak by Quito omijać - instynkt samozachowawczy.

- TomiK
    • man_sapiens Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna .. 22.04.08, 16:58
      Obywatelstwo to sprawa samego Cejrowskiego, niech robi, co chce. Słuchając jego
      opowieści o Ameryce Łacińskiej mogę sobie wyobrazić, że chce żyć tylko w tamtym
      świecie. Wszystkiego dobrego!
      Mam nadzieję, że Cejrowski dalej będzie prowadził audycje w soboty w trójce:
      daje ciekawą, niesztampową muzykę okraszoną świetnymi komentarzami.
      • lucjang Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 17:10
        man_sapiens napisał:

> Mam nadzieję, że Cejrowski dalej będzie prowadził audycje w soboty w trójce:
        > daje ciekawą, niesztampową muzykę okraszoną świetnymi komentarzami.

Muzyka broni się sama, a co do komentarzy to drażni mnie ten pewnie nawet nieuświadomiony ton wyższości w stosunku do innych.
      • led47 Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 17:15
        Co do muzyki - zgoda. Poza tym niech spada - raz (tylko i oby nigdy
        więcej) slyszałem prowadzona przez niego audycje - chamski
        nieuprzejmy besserwisser na chama ładujący w sluchaczy swoje
        przekonania i poglądy
        • fraps Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 24.04.08, 07:46
          Nie slyszalem go ani razu, ale ta postawa nie jest zbyt rzadka wsrod dzisiejszych dziennikarzy-widze ja np. u Paradowskiej ktora czesto slysze w TOK FM.
      • teraz.k.wy Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 22:11
        ...komentarzami,tyle,że fałszywymi,zmyslonymi.I to wszystko w Radiu
        Polskim za abonament!Ten Dyrcio 3ki jest chyba analfabetą,że tego
        nie słyszy i nie widzi.
    • perski_dziadzio Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna ... 22.04.08, 16:58
      Niech Cejrowski zrzeknie się polskiego obywatelstwa jak najszybciej.
      Niech sobie jeździ do USA bez wiz, a do europejskiego odpowiednika
      USA - UE z wizami. Wszystko mi jedno, kto może do USA jeździć bez
      wiz. Mnie osobiście do tego królestwa palanciarsta się nie spieszy.
      Niech sobie amerykanie wybudują mur (jak Chińczycy), albo zmajstrują
      jakąś tarczę (byle nie u nas, bo wiadomo, że do tarczy się strzela)
      i nie wpuszczaja do siebie nikogo. Mam to gdzieś, jak "patriotę" WC.
    • puuchatek Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna .. 22.04.08, 17:01
      Taki też z pana Cejrowskiego "fachowiec - podróżnik". Nawet nie wie, gdzie może pojechać bez wizy ze swojej nowej ojczyzny... :-)
    • mark211 Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna .. 22.04.08, 17:03
      witam

Z Cejrowskim to jest taki problem, że nie wiadomo czy jest idyjotą
      czy mądralą. Kiedyś prowadził WC kwadrans, nazywa siebie katolem,
      jeździł też po Polsce i reklamował tzw. ciemnogród z czego był
      bardzo dumny. Myślę sobie - idiota na 100%. Potem prowadził w tv
      program podróżniczy, całkiem interesujący. Myślę sobie może nie
      idiota. Teraz obraził się na niezbyt ciepły klimat polski i coś tam
      jeszcze i postanowił pozbyć się polskiego obywatelstwa. Myślę sobie
      idiota( aby z Polski wyjechać nie trzeba się koniecznie niczego
      zrzekać. Łazi po krajach tropikalnych ( po Polsce też) na bosaka
      nawet tam gdzie tubylcy noszą łapcie bo zdrowiej - po co? Można by
      tak długo wymieniać. Teraz jeszcze okazuje się, że gość konfabuluje.
      Nie jedzie . Astalavista babe.
      • bjde Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 18:47
        Prowadził WC-kwadrans - myślałam - kretyn. Potem czytałam książkę o Rio Grande -
        stwierdziłam - chyba dorósł, fajnie i mądrze pisze o innych kulturach, o innych,
        obcych nam zwyczajach. Potem oglądałam jego programy w niedzielę rano - dobre,
        poznawcze.... A potem przeczytałam kilka wywiadów, kilka aktualnych wypowiedzi -
        i, powiedziałabym: inteligentny, pełen pychy człowiek, pozer, który wie lepiej.
        Jego stosunek do ludzi Ameryki Południowej nie wynika z szacunku do ludzi - on
        Ich obserwuje i opisuje jak małe zwierzątka - takich mocno niedorozwiniętych
        krewniaków, którzy jakoś tam przystosowali się do życia w swoim środowisku, i
        można opowieści o nich dobrze sprzedać.
        Odrobine pokory, Panie W.C.
    • bardzozlymisio cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 17:15
      a juz byl w ogrodku, juz wital sie z gaska i juz myslalem ze sie
      tego indywiduum pozbedziemy z Polski. A teraz niestety rzad Ekwadoru
      sie polapie raz, dwa i w zyciu go nie wpuszcza nawet do Ekwadoru.
      • keradk Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 18:20
        ach jak cudownie kwitnie na forum GW tolerancja dla innych pogladow!
        az milo patrzec!
        • maruda.r Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 18:23
          keradk napisał:

> ach jak cudownie kwitnie na forum GW tolerancja dla innych pogladow!
          > az milo patrzec!

Poglądy Cejrowskiego zbyt bliskie są faszystowskim, by je tolerować.

• mulla_komar Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 18:39
            Moglbys podac przyklady jego faszystowskich pogladow?

Koles jest skrajny, to prawda, ale jest blizej wolnosciowca niz faszysty.

To raczej poglady prezentowane przez czytelnikow wyborczej sa blizsze
            faszystowskim niz jego.

Ze podam przyklad wprowadzania zakazow (wolnosci slowa, palenia) czy ostatnia
            akcja wyborczej przeciwko szyldom (czyli za wprowadzeniem nakazow jak szyldy
            maja wygladac).
            • pisowski.cham Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 18:45
              Te zasyfione, brudne i pozbawione estetyki, tekturowe, blaszane, badz plastikowe
              tabliczki

nazywasz szyldami???

A moze szyldem dla Ciebie sa tez reklamy na pol okna sklepu i na pol sciany bloku???

A co do palenia, to jesli masz taka ochote, to zamknij szczelnie okna i nakopc
              sobie w mieszkaniu ile tylko chcesz. Ale nie "umilaj dnia" innym, ktorych dym
              papierosowy odrzuca....

mulla_komar napisał:

>> Ze podam przyklad wprowadzania zakazow (wolnosci slowa, palenia) czy ostatnia
              > akcja wyborczej przeciwko szyldom (czyli za wprowadzeniem nakazow jak szyldy
              > maja wygladac).

• mulla_komar Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 18:54
                No widzisz. Blizej ci do faszysty niz Cejrowskiemu. Faszysci w imie wlasnych
                upodoban ograniczali wolnosc innych ludzi. W koncu takze i zycie.
                • cerambyx Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 19:04
                  mulla_komar napisał:

> Faszysci w imie wlasnych
                  > upodoban ograniczali wolnosc innych ludzi.

np. faszystowscy wlasciciele sklepikow w imie wlasnych upodoban zakazuja i nie
                  toleruja kradziezy... glupi faszysci ograniczaja wolnosc innych!!!
                  juz nie mowiac o innych faszystowskich zakazach jak np. defekowania sie w
                  miejscach publicznych, czy nakazie jezdzenia prawa strona.
                  • mulla_komar Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 20:07
                    Wszystko mozna sprowadzic do absurdu.

Natomiast nadal nie otrzymalem przykladow faszystkowskich pogladow Cejrowskiego.
                    • alighieri Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 22:22
                      Ja niestety nie archiwizuję i nie pamiętam wywiadów Cejrowskiego i jego WC
                      programów w tv, żeby ci tu podać wyczerpującą listę jego faszyzujących i chorych
                      pomysłów i zachowań więc tylko 2 przykłady z ostatniego wywiadu dla DZ
                      (www.dziennik.pl/opinie/article123980/Wole_dzikusow_od_parady_gejow.html)
                      - powitanie Kotańskiego w gumowych rękawiczkach i rozmowa z nim przez szybę (był
                      to wyraz "cywilnego strachu wobec zakażenia się śmiertelną chorobą, jaką jest AIDS")
                      - "chciałbym żeby następowały samospalenia pod tymi klinikami, żeby następowało
                      strzelanie do tych, którzy mordują dzieci" - to z kolei o "klinikach
                      aborcyjnych" (ktoś w ogóle wie co to jest?).
                      Co do 2go przykładu, to chciałem jeszcze zaznaczyć, że rozumiem ludzi o innych
                      poglądach (np, antyaborcyjnych), nie zgadzam się co prawda z nimi, ale ja raczej
                      nie będę do nich strzelał...
                      • garnek_z_neolitu Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 22:28
                        No dobrze, ale co tutaj jest faszystowskiego? Bo akurat irracjonalny strach
                        przed aids nie jest kwestia pogladow politycznych. Natomiast co do aborcji to
                        jest kwestia podejscia to problemu czlowieczenstwa. Faszysci raczej odbierali je
                        pewnym ludziom, Cejrowski uwaza nawet ludzi nienarodzonych czy nieuformowanych
                        za ludzi i postuluje ich, estremalna, obrone.
                        • alighieri Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 22:47
                          Możesz go sobie bronić odwracając kota ogonem i ubierając to co on mówi w jakieś
                          "cywilizowane" frazy, ale prawda smutna jest taka (teraz ja sobie
                          pointerpretuję), że rozmowa Cejrowskiego z Kotańskim w rękawiczkach przez szybę
                          była wyrazem jego (Cejrowskiego) przekonania, że te brudasy i pedały same są
                          sobie winne zakażenia i należy ich odizolować w jakich miejscach odosobnienia
                          (...hmm hmm hmm dziwnie znajome).
                          Natomiast co do 2giej kwestii problemu "nienarodzonych" czy jakkolwiek by ich
                          nie nazwano, to twoje argumenty mnie śmieszą i irytują jednocześnie. Na tej
                          samej zasadzie można by powiedzieć, że Hitler tylko bronił Niemców przed
                          nieuprawnienie wysokim procentem Żydów posiadaczy, finansistów i przedstawicieli
                          wolnych zawodów w stosunku do ich liczby w Niemczech... Powtarzam, ja mu nie
                          bronię mieć poglądów antyaborcyjnych, nie uważam tego za faszyzm, ale już jak
                          mówi o strzelaniu do kobiet, które podają się aborcji, to to jest ku..a faszyzm.
                          • mulla_komar Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 23:57
                            aaaa no widzisz. Jesli bedziesz sie kiedys probowal zabezpieczyc przed nieznana
                            choroba (bo to mialo miejsce na poczatku lat 90-tych kiedy nie bylo zbyt duzo
                            wiadomosci na temat tej choroby) to tez cie nazwe faszysta.

> Natomiast co do 2giej kwestii problemu "nienarodzonych" czy jakkolwiek by ich
                            > nie nazwano, to twoje argumenty mnie śmieszą i irytują jednocześnie. Na tej
                            > samej zasadzie można by powiedzieć, że Hitler tylko bronił Niemców przed
                            > nieuprawnienie wysokim procentem Żydów posiadaczy, finansistów i przedstawiciel
                            > i
                            > wolnych zawodów w stosunku do ich liczby w Niemczech... Powtarzam, ja mu nie
                            > bronię mieć poglądów antyaborcyjnych, nie uważam tego za faszyzm, ale już jak
                            > mówi o strzelaniu do kobiet, które podają się aborcji, to to jest ku..a faszyzm

No nie. Jak bedziesz strzelal do kobiet idacych sie poddac aborcji to zabijesz i
                            kobiete i nienarodzone dziecko. Nie zrozumiales wypowiedzi Cejrowskiego. On
                            mowil zeby strzelac do lekarzy.

Ja akurat jestem gdzis miedzy liberarianizmem a anarchia i kwestia aborcji jest
                            mi obojetna. Ktos chce zabic wlasne dziecko (czy plodw zaleznosci od podejscia
                            do sprawy) jego sprawa. Natomiast nie uwazam kwestii sprzeciwu wobec aborcji
                            (nawet tak skrajnego) za faszyzm.
                            • rlnd Re: cholera a juz sie ucieszylem 23.04.08, 14:24
                              > aaaa no widzisz. Jesli bedziesz sie kiedys probowal zabezpieczyc przed nieznana
                              > choroba (bo to mialo miejsce na poczatku lat 90-tych kiedy nie bylo zbyt duzo
                              > wiadomosci na temat tej choroby) to tez cie nazwe faszysta.

Hmm, skoro sie tak zabezpieczal przed nieznana, to po co w ogole z Kotanskim
                              rozmawial ?

A propos zakazu palenia i wolnosci - dlaczego palacze ograniczaja moja wolnosc
                              np. palac na przystanku w moim sasiedztwie ?
              • garnek_z_neolitu Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 20:42
                > Te zasyfione, brudne i pozbawione estetyki, tekturowe, blaszane, badz plastikow
                > e
                > tabliczki
                >
                > nazywasz szyldami???
                >
                > A moze szyldem dla Ciebie sa tez reklamy na pol okna sklepu i na pol sciany blo
                > ku???

A co? na twoim wisza/stoja te reklamy? Jak nie to co sie czepiasz? Faszysta!

> A co do palenia, to jesli masz taka ochote, to zamknij szczelnie okna i nakopc
                > sobie w mieszkaniu ile tylko chcesz. Ale nie "umilaj dnia" innym, ktorych dym
                > papierosowy odrzuca....

No wlasnie Hitler tez tak argumentowal. Faszysta!
            • maruda.r Brunatny kołtun 23.04.08, 12:33
              mulla_komar napisał:

> Moglbys podac przyklady jego faszystowskich pogladow?
              >
              > Koles jest skrajny, to prawda, ale jest blizej wolnosciowca niz faszysty.

Tu masz przypomnienie "wolnościowych" wyczynów brunatnego kołtuna Cejrowskiego:

passent.blog.polityka.pl/?p=437
              • mulla_komar Re: Brunatny kołtun 23.04.08, 13:48
                Nie zrozumiales pytania.

Ja nie pytalem o przyklady zachowania tylko o przyklady jego faszystowskich
                pogladow.

Palikot tez sie zachowuje po chamsku, mam go nazwac faszysta?

Chamow ci u nas dostatek (i na lewicy i na prawicy i w bagnie), co widac zreszta
                na tym forum. Natomiast chamstwo nie oznacza jeszcze faszyzmu.

Ponadto, w linku, ktory podales Cejrowski okreslany jest jako prawicowiec, czyli
                nie moze byc faszysta (ktora to ideologia jest czysto lewicowa).
            • jokanda102 szyldy w polsce to utrapienie, polska wyglada jak 23.04.08, 14:18
              jedno wielkie jarmarczne targowisko obwieszone reklamami i szyldami
              co 2 kroki. walke o estetyczne otoczenie nazywasz faszyzmem???
              nooooo taaaaaak, to pewnie szczytem wolnosci bedzie to, gdy wszyscy
              zaczna srac na chodnik i wylewac zawartosc nocnika przez okna...
              • mulla_komar Re: szyldy w polsce to utrapienie, polska wyglada 24.04.08, 23:48
                Jest to blizsze faszyzmowi niz pozwostawienie ludziom wolnosci.

Szyld to nie sranie na chodnik. Nie ma nic zlego w targowisku, a jak nie lubisz
                targowisk to po prostu na nie nie chodz.
          • fraps Re: cholera a juz sie ucieszylem 24.04.08, 07:46
            Widze ze kolega jest zdecydowanie za wolnoscia slowa :-)
        • milena.rl to właśnie są inne poglądy 22.04.08, 19:05
          Uważam że W.C. jest kryptogejem i chamskim dupkiem - to mój pogląd,
          uszanuj to. Przed tym nie ucieknie nawet na koniec świata.
          Przypomina mi Arabów, którzy wyjeżdżają do Holandii - popalą trawy,
          zasmakują "czaru" czerwonych dzielnic a później wracają do siebie,
          a nawet dalej, werbują się do róznych organizacji, zapuszczają brody
          i chowają się gdzieś w jaskiniach produkując bomby na szatana
          zachodu (wyrzuty).
          Nie każdego podróże zmieniają na dobre. Mała przepustowość mózgu - i
          człowiek wariuje, zasklepia się w swej skorupie, chowa.
        • xdevx Re: cholera a juz sie ucieszylem 22.04.08, 20:10
          keradk napisał:

> ach jak cudownie kwitnie na forum GW tolerancja dla innych pogladow!
          > az milo patrzec!

Naprawdę? A poznajesz słowa poniżej?

>>innych? tylko do komunistow i socjalistow (czyli kretynow >>generalnie)

To Twoje słowa! Więc chyba trochę nie na miejscu jest Twój niby-ironiczny komentarz.

Pozdrawiam,
          Artur
    • gigra Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna .. 22.04.08, 17:20
      Tak na pokaz to Cejrowski chodzi na bosaka. Tak naprawdę to nawet w
      Ekwadorze buty zakłada. Niech jedzie tam gdzie te buty zostawił bo
      mu do nich tęskno. Poobrażał się tu na wszystkich, którym nie dał
      rady wcisnąć ciemnoty. Ci, co z ciemnotą są za pan brat nie
      potrzebują jego audycji. Im wystarczy kromka chleba, pół litra i
      msza w niedzielę. W Ekwadorze to można pana zgrywać - z wielkiego
      świata, ze starej Europy - ZJEDNOCZONEJ!
    • mejlmi Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna .. 22.04.08, 17:20
      Cejrowski reklamuje się na swojej stronie internetowej min. jako "fotograf".
      Przeglądając dziś galerie jego zdjęc muszę stwierdzic, ze jest to kolejne
      oszustwo. Zdjecia sa na poziomie 5-cio latka wyposażonego w idioten-kamere.
      Powodzenia w Ekwadorze.
    • bart8777 Nie mozna sie zrzec polskiego obywatelstwa 22.04.08, 17:23
      Niestety w Polsce nie ma zdaje się takiej procedury. A szkoda, bo
      wolałbym, zeby ten pajac nie był Polakiem.
      • keradk Re: Nie mozna sie zrzec polskiego obywatelstwa 22.04.08, 18:22
        kolejny przyklad wspanialej tolerancji dla inaczej myslacych niz gw.
        cudnie!

jak by tak ktos powiedzial o jakims szymonie niemcu (ktory tez cos
        gadal o zrzekaniu sie)albo innym biedroniu to zaraz by sie odezwal
        chor obroncow tolerancji!
        • maruda.r Re: Nie mozna sie zrzec polskiego obywatelstwa 22.04.08, 18:25
          keradk napisał:

> kolejny przyklad wspanialej tolerancji dla inaczej myslacych niz gw.
          > cudnie!

A cóż to? Cejrowski jest dzieckiem specjalnej troski?

• cerambyx Widze, ze rowniez tolerancja nie grzeszysz 22.04.08, 19:09
          jak ktos nie lubi cejrowskiego to juz wielkie oburzenie... jezeli sam nie
          grzeszysz tolerancja to nie wytykaj tego innym :)
          moralnosc kalego..
          • katrina_bush Re:takich szemranych Cejrowskich to jest na pęczki 22.04.08, 21:56
            takich szemranych Cejrowskich to jest na pęczki !

opowiadanie bajek i zmyślanie niestworzonych rzeczy to plaga w
            Polsce !

widocznie ludzie tego pokroju mają innych za idiotów..

Cejrowski to niech najpierw odda europejski paszport a nie tylko tak
            gada !!!

skoro nie jest i nie czuje się Europejczykiem
    • friedmar Wucet: na Półwysep Czukocki się od nas wyprowadź! 22.04.08, 17:24
      wskaźnik inteligencji w obu miejscach się podniesie!

A i opłata abonamentowa RTV będzie miała mniej przeciwników, którzy wciąż się obnoszą że płacą na pensje żenujących kolesi w kalibrze Farfała; Koteckiej i Cejrowskiego....
      • eryk2 Mam tylko jedno pytanie: 22.04.08, 17:34
        czy koleżanka Cejrowski sprawdził(a), jak w Ekwadorze miejscowi
        obywatele odnoszą się do zniewieściałych cioteczek? Bo mam niejakie
        wątpliwości, iż nie zaakceptują istoty piszczącej wysokim dyszkatem,
        wiecznie podnieconej, z wypiekami na twarzy a la sensat,
        z "syndromem giętkich nadgarstków", żywo gestykulującej na każdym
        kroku, ubranej w przedziwne, bajecznie kolorowe wdzianka,
        uwielbiającej demonstrować swoje śliczne łydeczki i stópki... W
        dodatku jeśli owa istota przebywała w "białym małżeństwie" z kobiete
        przez wiele lat... Zaś jedynym seksualnym aspektem życia owego
        barwnego zjawiska pt. W.C., do którego się ono oficjalnie przynaje,
        była propozycja ożenku z sześcioletnią córką wodza plemienia
        indiańskiego (w dodatku odrzucona - propozycja, ale i córka, ma się
        rozumieć)...
      • pissglowki bez przesady, tylko u nas się podniesie. 22.04.08, 18:13
    • mulla_komar Super. Artysta kontra blogger. Dwaj specjalisci 22.04.08, 17:39
      Nt. prawa republiki ekwadoru. A dla gazetki obywatelstwo Cejrowskiego lezy w
      centrum zainteresowan.

Ani Cejrowski nie jest ekspertem od ekwadorskiego prawa (moze mu cos
      naopowiadali w ambasadzie, a moze mu cos obiecali, skoro nasz prezio moze dac
      obywatelstwo Brazylijczykowi nie mowiacemu po Polski, czy nasz rzad zwalniac
      cudzoziemcos z podatkow, to dlaczego Cejrowski nie moglby dostac czegos ekstra
      od Ekwadorczykow?) ani tierralatina.

Moze jeszcze opublikujecie co ja wam powiem na ten temat? Otoz wedlug mnie obie
      strony mijaja sie z prawda i vice versa :P

Moze by ktos z was zadzwonil do ambasady Ekwadoru i zapytal. To zakonczyloby ta
      bezsensowna kampanie Cejrofobow na waszych lamach.
      • funny5 Re: Super. Artysta kontra blogger. Dwaj specjalis 22.04.08, 17:42
        mulla_komar napisał:

Otoz wedlug mnie obie
        > strony mijaja sie z prawda i vice versa :P
        -----
        Cos podobnego.Smiech na sali
      • zuercher Re: Super. Artysta kontra blogger. Dwaj specjalis 22.04.08, 17:43
        Zagladales do cytowanego bloga? Tam wszystko jest podlinkowane do oficjalnych
        tekstow i danych.
        • mulla_komar Re: Super. Artysta kontra blogger. Dwaj specjalis 22.04.08, 17:57
          Nie, nie zagladnalem. Nie mam czasu na takie bzdury. Wystarczy ze trace go a tym
          forum.
          • pissglowki mi też wystarczy. straciłem czas czytając twoje 22.04.08, 18:17
            dwa wpisy i starczy. nigdy wiecej. obiecuję.
            ( nawzajem i vice wersa :D )
            • mulla_komar Re: mi też wystarczy. straciłem czas czytając two 22.04.08, 18:28
              Ha! jeszcze straciles czas piszac do mnie :P
      • tartaczek Re: Super. Artysta kontra blogger. Dwaj specjalis 23.04.08, 13:04
        mulla-komar>tierralatina prowadzi bardzo rzetelny i ciekawy blog.I
        jak napisal ktos ponizej-podaje linki ,ktore mozna sprawdzic.Nie
        uwazam,aby tierralatina mijal sie z prawda.Moze napisz cos
        konkretnie zamiast oplatac bez pokrycia.
        Poza tym naucz sie poprawnie uzywac zwrotu "i vice versa".W zdaniu
        uzytym przez ciebie -" Otoz wedlug mnie obie
        strony mijaja sie z prawda i vice versa "-jest to zdecydowanie
        nieprawidlowe.
        • mulla_komar Re: Super. Artysta kontra blogger. Dwaj specjalis 24.04.08, 23:52
          Ok. Brak zrozumienia subtelnego humoru swiadczy o poziomie rozmowcy ale wylumacze.

Byl kiedys taki dowcip. 'Szefie, Kowalski mowi ze szef nie rozumie znaczenia
          slow, ktore uzywa. Na co szef odpowiada: No to powiedzcie Kowalskiemu ze jest
          idiota i vice versa'. Slow tych uzylem dla checy, dalem usmieszek na koncu, ale
          widac niektorzy sa za madrzy zeby zalapac.
    • profanum_vulgus Kolejny autorytet GW. Hahahahaha. 22.04.08, 17:39
      Dzisiaj były komuszek, żul spod mojego sklepu w
      niewybrednych słowach objechał hierarchię kościelną.
      Redektorzyki, co powiecie na wypromowanie tej osobistości
      na autorytet dla swoich czytelników? Oni lubią takie
      ałtorytety.
      • babaqba Re: Kolejny autorytet GW. Hahahahaha. 22.04.08, 18:20
        Łatwiej znaleźć lumpa, który pomstuje na Unię, aborcję, eutanazję,
        wolność i związki partnerskie. Co powiesz na stwierdzenie, że jest to
        podstawowy model "prawomyślnego" katolika w naszym kraju? A przecież
        to prawda. Wiara i rozum kłócą się ze sobą tak dalece, że osoba
        inteligentna nie może być szczerym wyznawcą waszego kościółka.
        • orlet Re: Kolejny autorytet GW. Hahahahaha. 22.04.08, 21:02
          No to już będą dwa autorytety.

UWAGA! UWAGA!
          Już wkrótce w GW!
          Nowe autorytety!

Do wyboru do koloru.
    • gm Re: cejrowski to amator i dyletant 22.04.08, 17:43
      podroze kulinarne maklowicza po ameryce juz sa o wiele lepsze i
      ciekawsze
      nie wiem jaka ta jego ksiazka ale jezeli jest taka sama jak ten
      jego ostatni program w tvp facet jest totalnym amatorem i w dodatku
      pieprzy glupoty jak potluczony
    • milet1 Cejrowski to kanalia 22.04.08, 17:49
      i tyle
    • strzelec51 Wierzejski na patriotyczna nutke 22.04.08, 17:52
      Cejrowski to najwyrazniej blagier i, byc moze, pomyleniec. Ale
      jezeli woli byc Ekwadorczykiem zamiast Polakiem to niech sobie
      bedzie. Nazywanie kogos zdrajca, renegatem dlatego, ze ten ktos chce
      zmienic obywatelstwo? Cejrowski urodzil sie Polakiem -lecz to
      przypadek na ktory nie mial wplywu. Wolnosc czlowieka wyraza sie
      rowniez w prawie zrzeczenia sie wlasnej narodowosci.

No, tej polskosci to Cejrowski z siebie tak latwo nie wyruguje. Ale
      obywatelstwo moze. Wszelkich sukcesow w Ekwadorze. Byle nadmiernie
      nie ideologizowal swoich - w sumie calkiem przyziemnych - motywow.
      • orlet Re: Wierzejski na patriotyczna nutke 22.04.08, 21:03
        Z narodowości nie można zrezygnować. Z obywatelstwa owszem.
    • tomjose Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażalna .. 22.04.08, 17:55
      Od lat jezdze po ameryce poludniowej, czasami mieszkam w niektorych
      jej krajach po 5-6 miesiecy. wedlug mnie pan cejrowski, a takze pani
      pawlikowska tworza wiele nieprawdziwych historii na uzytek promocji
      wlasnej osoby.
      stworzone na tamat dzungli amazonskiej i ameryki poludniowej
      niesamowite opowiesci przez powyzszych dziennikarzy czesto mijaja
      sie z prawda i niestety przekazuja falszywy obraz ludzia, dla
      ktorych amazonia jest tak odlegla jak ksiezyc.
      • z.czaka Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 18:32
        tomjose - napisz cos wiecej prosze albo poddaj adres swojej strony lub bloga
      • tartaczek Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 23.04.08, 13:13
        >tomjose>petunia non olet.Mnie tez sie nie podoba ich sposob
        przekazywania wiedzy o Am.Pld.Czytalam rozne blogi ,ale zdecydowanie
        najbardziej rzeczowy i ciekawy wedlug mnie jest blog
        tierralatiny.Poza tym ciagle aktualizowany o nowe wydarzenia.
    • gdkj Cejrowski - do stanów jedź. 22.04.08, 18:10
      "W skrajnej biedzie żyje 12,8 proc. Ekwadorczyków, a w biedzie 43 proc."
      w Polsce jest nie lepiej.
      • babaqba Re: Cejrowski - do stanów jedź. 22.04.08, 18:22
        gdkj napisał:

> "W skrajnej biedzie żyje 12,8 proc. Ekwadorczyków, a w biedzie 43
        proc."
        > w Polsce jest nie lepiej.

Nawet bywa gorzej. Czy Ekwador także dotknięty jest katolicyzmem? Kto
        wie?
        • fraps Re: Cejrowski - do stanów jedź. 24.04.08, 07:51
          Sorry, jak ci nie pasuje tutejszy katolicyzm, zawsze mozesz sie wyniesc, tropem WC.
          A kontynuujac temat biedy, nigdy nie zastanawialo was, jak to jest, ze ludzie moga zyc ponizej BIOLOGICZNEGO MINIMUM? :D
    • wrzosiu2 Nie chcę czytać więcej jego książek! 22.04.08, 18:30
      Jeżeli nie mówi prawdy to nie chcę czytać więcej jego książek ani oglądać jego
      osoby w telewizji. Naprawdę nie będę żałował - niech się zrzeknie obywatelstwa
      jak tak bardzo chce!
    • honeyr Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach? 22.04.08, 18:35
      Nie ma ważniejszych problemów?
      • felix_macierewicz Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 22.04.08, 19:12
        to on jest homo ? za kilka miesiecy napiszą jak w łameryce po parku
        lata, z uwiązanymi sznurkiem do szyi, jajami.
        • honeyr Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 22.04.08, 19:56
          > to on jest homo ? za kilka miesiecy napiszą jak w łameryce po parku
          > lata, z uwiązanymi sznurkiem do szyi, jajami.

Kryptohomo rozpoznawalny na milę po znakach rozpoznawczych w kumulacji:
          agresywna homofobia, czarne zaczadzenie katolickie, demonstracyjna prawicowość,
          propagacja "dziewictwa", nienawiść do kobiet, specyficzny wk..cy sposób
          zachowania, wygląd nerwowego pajaca. Wszystko pasuje. Ciota święto...
          Witkowski powinien opisać ten typ, jakże częsty wna polskiej prawicy.
          • mulla_komar Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 22.04.08, 20:12
            A co ci homo przeszkadza?
            • honeyr Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 22.04.08, 22:46
              > A co ci homo przeszkadza?

Homo mi nie przeszkadza - przeszkadza mi natomiast prawicowa (głownie) dewiacja,
              polegająca na wyparciu własnej orientacji przez homofobię i zakłamanie.
              Przybiera to często formy kliniczne, takie jak omawiany przypadek.
              • mulla_komar Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 22.04.08, 23:52
                A co ci przeszkadza ze ktos ma problemy z wlasna seksualnoscia. Co ty taki
                nietolerancyjny jestes? Moze jeszcze chcialbys takich ludz leczyc?
                • cerambyx Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 23.04.08, 00:26
                  mulla_komar napisał:

> A co ci przeszkadza ze ktos ma problemy z wlasna seksualnoscia. Co ty taki
                  > nietolerancyjny jestes? Moze jeszcze chcialbys takich ludz leczyc?

to chyba normalne, ze jak ktos ma problemy ze swoja seksualnoscia to powinien je
                  leczyc, inaczej moga one doprowadzic do bardzo powaznych zaburzen.
                  • mulla_komar Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 23.04.08, 08:51
                    No moze i powinien, ale to jego decyzja. Tak samo jak w Holandii nikt nie zmusza
                    homoseksualistow do leczenia. Jak chca sami ida sie leczyc. Natomiast nie
                    rozumiem skad to wytykanie komus jego choroby?
                    • rlnd Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 23.04.08, 14:30
                      No i nie zrozumiales. Nie chodzi o homoseksualizm jako chorobe, bo nia nie jest.
                      Chodzi o problemy z seksualnoscia - negacje wlasnej orientacji seksualnej.
                      • mulla_komar Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 24.04.08, 23:46
                        Jak to nie jest? To czemu ja lecza.

Poza tym co ci przeszkadza zektos neguje swoja orientacje? Chcesz go zaciagnac
                        do lozka czy co? Watpie zeby orientacja Cejrowskiego dotyczyla cie osobiscie.
              • wuk4 Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 22.04.08, 23:55
                honeyr napisał:

> > A co ci homo przeszkadza?
                >
                > Homo mi nie przeszkadza - przeszkadza mi natomiast prawicowa
                (głownie) dewiacja
                > ,
                > polegająca na wyparciu własnej orientacji przez homofobię i
                zakłamanie.
                > Przybiera to często formy kliniczne, takie jak omawiany przypadek.

:-)))))

Kolorowa bluzeczka Cejrowskiego mowi sama za siebie...
          • straubingj Re: Czy katokryptopederasta WC musi być w newsach 23.04.08, 06:34
            wlasnie pasuej wszystko i w ekwadorze mozna z goracymi latynosami i nikt sie nic
            nie dowie moze o to chodzi?
    • harbour5 Dziwolągi 22.04.08, 18:36
      Cejrowski, Kurski, Palikot to takie dziwolągi które ubarwiają nasze
      życie. Przy czym dwaj pierwsi nic logicznego nie zrobili, a Palikot
      przynajmniej twardo pogania swoją Komisję do roboty.
    • cerambyx Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 18:53
      keradk napisał:

> innych? tylko do komunistow i socjalistow (czyli kretynow generalnie)

afrykanskie plemiona to komunisci, czy socjalisci?
    • noducks Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 18:56
      do twojej wiadomosci niedouczony przyjacielu z podtorunskiej wsi to
      komunisci uchowali sie w niewielu miejscach takich jak korea pl a
      dzieki tym "idiota" socjalista zyjemy dzis w bezpiecznej i zamoznej
      zjednoczonej europie. a jedyne co potrafi wyprodukowac prawica-
      wszawica to wojny, konflikty i podzialy.

a cejrowskiemu ekwador podoba sie tylko dlatego ze bedzie tam
      powazanym wlascicielem ziemskim a tu tylko medialnym blaznem jak
      pospieszalski czy inni z zaciagu towarzyszy z PiSuaru
      • cerambyx Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 18:58
        noducks napisał:

> dzieki tym "idiota" socjalista

idiotom, socjalistom... ludzie, idiota moze byc cejrowski, ale dzieki idiotom, a
        nie idiotą :)
      • darr.darek LEWI ucieszą się najbardziej,że Cejrowski im znika 22.04.08, 20:34
        noducks napisał:
        > dzieki tym "idiota" socjalista zyjemy dzis w bezpiecznej i zamoznej
        > zjednoczonej europie

Oto poziom lewicowców - żenująca ortografia i kompletny brak wiedzy historycznej.

Inny socjalista z artykułu wsławia się tym, że nazywa Cejrowskiego kłamcą i
        zarzuca mu "niewyobrażalne kłamstwa", bo tamten chce się chwalić ekwadorskim
        paszportem (oczywiście tępy blogger nie pojął jeszcze, że Cejrowski może
        podróżować do USA i nie oznacza to automatycznie, że każdy mieszkaniec Ameryki
        Łacińskiej może).

A dlaczego ogólnie Czerwona Hołota najbardziej się cieszy z decyzji Cejrowskiego
        ? Ano dlatego, bo wszyscy mądrzy ludzie w Polsce (choć niewielu w ogólnej masie)
        pamiętają jak kilka lat temu Czerwone Szmaty wyrzuciły Cejrowskiego z tv, gdy
        jego program WC Kwadrans zaczął cieszyć się olbrzymią popularnością. Co Czerwona
        Hołota miała do zarzucenia znakomitemu showman'owi ? Ano, Czerwoni strasznie
        oburzyli się, że dużą popularność zdobywa program naigrywający się z lewicowych
        bzdur i lewicowej ideologii. Wot, tacy z Czerwonych "wolnościowcy" - od czasów
        poprzedniczki ideowej (lewicy bolszewickiej) nie zmienili się ani na jotę, tylko
        tymczasowo metody postępowania z przeciwnikami politycznymi stosują bardziej
        łagodne.

• oktawianc Re: LEWI ucieszą się najbardziej,że Cejrowski im 22.04.08, 23:33
          "- Ekwadorczyk może sobie bez wizy pojechać do Stanów Zjednoczonych. A pani
          może? - pytał Cejrowski dziennikarkę."

Coś ci już świta, geniuszu?
          • darr.darek Re: LEWI ucieszą się najbardziej,że Cejrowski im 23.04.08, 12:48
            oktawianc napisał:
            > "- Ekwadorczyk może sobie bez wizy pojechać do Stanów Zjednoczonych. > A pani
            może? - pytał Cejrowski dziennikarkę."
            >Coś ci już świta, geniuszu?

Tą wypowiedź można nazwać niezręczną i dodać wytłumaczenie, że to Cejrowski może
            wjeżdżać do USA a nie przeciętny Ekwadorczyk. Budowanie na podstawie takiej
            wypowiedzi bełkotu o "niewyobrażalnej ilości bzdur u Cejrowskiego" świadczy o
            żenującym poziomie intelektualnym oceniającego bloggera.

• lucyfer_we_wlasnej_osobie Re: Blogger odpowiada Cejrowskiemu: Niewyobrażaln 22.04.08, 20:54
        noducks napisał:

> dzieki tym "idiota" socjalista zyjemy dzis w bezpiecznej i zamoznej
        > zjednoczonej europie.

hahahaha naprawdę w to wierzysz?

Na twoim przykładzie widać, że poziom świadomości społeczeństwa jest żenujący.
        Nie ma się co dziwić że od kilkunastu lat rządzi nami banda idiotów. Pod tym
        względem rzeczywiście są reprezentantami społeczeństwa.
    • aekielski Mondralo! 22.04.08, 19:31
      Czy wiesz jaki procent Polaków żyje w skrajnej biedzie,a jaki procent w biedzie?
      Dowiedz się (z GUS-u),porównaj z Ekwadorem i dopiero się wymądrzaj.
    • krakus24a Teraz Cejrowski to wróg GW: bo katolik 22.04.08, 19:45
      i konserwatysta.
      • cerambyx Re: Teraz Cejrowski to wróg GW: bo katolik 22.04.08, 19:47
        jaki katolik? Zwykly katol.
        • wajdzik_presentation1 Cejrowski..Dyletant,nieuk i wielki cham !!! 22.04.08, 19:59
          pusciłem pawia..
        • eryk2 Kilka słów prawdy o W. C. 22.04.08, 20:26
          Okazuje się, że nasza metroseksualna gwiazduchna (z frenchem na
          stópkach, robionym co trzy tygodnie w gabinecie pedicure) łże na
          potęgę w dziesiątkach innych spraw, co stawia pod znakiem zapytania
          JAKIEKOLWIEK fakty podawane przez nią na temat Ameryki Południowej.
          Czyżby zakażenie narcyzmem w jakimś dark roomie miało tak ostry
          przebieg? Oto kolejne gwoździe do trumny Violetty Villas IV RP:

wojtus komu te kity co?
          Autor: centurionblackcard 22.04.08, 08:37

pamietasz jak 5 lat temu opowiadales o obywatelstwie paragwajskim??
          wystarczy ze tylko tvp podpisze z toba umowe to szybciutko zapomnisz
          o zmianie obywatelstwa he he. Wojtus moze juz czas skonczyc wciskac
          kity bo coraz wiecej ludzi jezdzi po swieice i weryfikuje te
          twoje 'opowiesci' Moze juz czas skonczyz opowiadaniami jak to z
          pawlikowska jechales w taksowce w bogocie przykryty plecakami a z
          okolicznych wzgorz snajperzy starali sie was upolowac. Moze czas
          skonczyc z ta blazenada na bosaka bo jakos w argentynie gdzie
          spotkalismy sie miales buty i mieszkales w jednym z
          najwygodniejszych hoteli. Wojtus a moze wreszcie powiesz po co tak
          naprawde jezdzisz do Ameryki i dlaczego tak bardzo niezadowolony
          byles kiedy okazalo sie ze ja mowie po polsku i czasami do polski
          takze jezdze co? a moze wojtus chcesz opowiedziec o ostanim
          plemieniu dzikich indian ktorych to zycie "udokumentowales" nie
          widzac ich na oczy i o roli ojca grzegorza w. z santa rem w tej
          publikacji. Wiec skoncz juz sciemniac!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=78650205&a=78655832
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Kobylań 22.04.08, 22:49
            > pamietasz jak 5 lat temu opowiadales o obywatelstwie paragwajskim??

Paragwaj?

Tak mi się skojarzyło: Tam rządził Alfredo Stroessner, dyktator ukrywający
            nazistów. A doradcą Stroessnera był nasz Kobylański.

Ja mam coraz większe podejrzenia, że Cejrowski jeździ tam do Kobylańskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka