Dodaj do ulubionych

Coś mi się w kolano stało

16.08.13, 12:35
I nie wiem co.
Na pewno nie jest to zapalenie stawów, bo to miałam i było inaczej.

Jak nie ruszam to nie boli, jak chodzę, zwłaszcza po schodach to boli, tak jakbym miała w środku bańkę, która uwiera i przeszkadza. Zgiąć bardziej niż pod kątem jakichś 80 stopni nie dam rady.
Gdy kucnęłam żeby pościerać podłogę, to z wrzaskiem zaraz prawie zrobiłam szpagat, bo zgięcie kolana pod kątem ostrym sprawiło koszmarny ból, więcej wolę nie próbować.
Jest cieplejsze i j spuchnięte, ale to widać dopiero jak zginam nogi, ja stoję prosto to nie, inna sprawa, że mam grube nogi, więc byle obrzęk nie rzuca się w oczy.

Nie uderzyłam się, nie wywróciłam, nie pracowałam bardzo ciężko, kilka dni wcześniej, zanim zaczęło mnie boleć byłam w górach, ale bezpośrednio po wycieczce nie zaczęło mnie boleć, tylko dopiero na czwarty dzień, więc raczej związku nie ma.

Do lekarza mogę iść dopiero w poniedziałek, jest nadzieja, że przejdzie? Co to może być?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Coś mi się w kolano stało 16.08.13, 12:52
      Mogłaś kolano nadwyrężyć- miałam podobnie, jak przesadziłam z ćwiczeniami z Chodakowską.
      Jak nie przejdzie, idź koniecznie do lekarza- doraźnie: kup maść Voltaren (lub coś podobnego) i smaruj kilka razy dziennie; zaczęłam też na maź stawową łykać Artresan.
      maść
      tabletki
    • ms.piggy Re: Coś mi się w kolano stało 16.08.13, 14:27
      "tak jakbym miała w środku bańkę, która uwiera i przeszkadza" ... to może skazywać na uszkodzenie łąkotki.
      Oszczędzaj kolano, żadnych rozgrzewających maści nie stosuj!!, tylko chłodne okłady, a w pon. niech to obejrzy lekarz.
      • marzeka1 Re: Coś mi się w kolano stało 16.08.13, 14:31
        Akurat maść, którą jej poleciłam, nie jest rozgrzewająca, a przeciwzapalna i przeciwbólowa.
        • princess_yo_yo Re: Coś mi się w kolano stało 16.08.13, 16:58
          masci tego typu daja glownie efekt placebo, efektywnosc podobna.
          ibuprofen albo lek o podobnym dzialaniu (tabletki) daje duzo lepszy efekt - wlasnie przeciwzapalny i przeciwbolowy.
          jesli kolano jest opuchniete i bol tak silny na pewno nie ma sensu go uzytkowac w sposob ktory nasila bol + gwaltowne ruchy. tylko niech ci nie przyjdzie do glowy sie unieruchomic i 'bardzo oszczedzac' bo to tez nie pomoze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka