Dodaj do ulubionych

Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów

23.04.08, 14:13
Rysiu mordo Ty moja! Nie bój się. Jak Cię ktoś ruszy to cała Kwiatowa i pół
Mokotowa za Tobą pójdzie!
Obserwuj wątek
    • thorn2k1 Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 14:15
      Rysiu mordo Ty moja! Nie bój się. Jak Cię ktoś ruszy to cała Kwiatowa i pół Mokotowa za Tobą pójdzie!
      • poszeklu Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 14:27
        thorn2k1 napisał:

> Rysiu mordo Ty moja! Nie bój się. Jak Cię ktoś ruszy to
        > cała Kwiatowa i pół Mokotowa za Tobą pójdzie!

Czerwoni bandyci mordowali, morduja i beda
        PO ich osloni.
        • szenio Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 14:59
          poszeklu napisał:

> thorn2k1 napisał:
          >
          > > Rysiu mordo Ty moja! Nie bój się. Jak Cię ktoś ruszy to
          > > cała Kwiatowa i pół Mokotowa za Tobą pójdzie!
          >
          > Czerwoni bandyci mordowali, morduja i beda
          > PO ich osloni.
          Nikt nie ma wiecej krwi na swoich rękach niż minister zero Ziobro!!!!
          Kto odpowiada za zapaśc transplantologii w Polsce? Ziobro!!!Za
          Blidę - ZIOBRO!!!!To psychopata, ale prawicowe nie rozczulaja się
          bardzo nad tym , bo cel jest w tej chwili jeden - zabic lewicę!!!A ,
          czym mocniej jest atakowana przez wszelakie media lewica - ja będę
          głosowała na SLD!!!Kalisz - trzyma się!!!!
          • fuchsgs Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 15:32
            O ile wiemy to Blida sama palnęła się w swój złodziejski łeb a nie Ziobro i
            zostawcie go w spokoju!!!
            • hrabia-monte-christo ------Kalisz i jego kumple z SLD za to odpowiadaja 23.04.08, 17:00
              zwlaszcza miejscowa sitwa z Plocka

oto prawdziwa twarz komuchow - popierniczylo im sie, ze sa nadal w
              PRLu i nadal moga rzadzic stosuja SBckie metody
              • srpnov A masz jakieś dowody? 23.04.08, 17:36
                Czy po prostu będziesz tak głupio pieprzyć jak baba na straganie? Nie za bardzo
                zapatrzyles sie w Ziobre?
                • plastelina2005 ^^^^^^^^^Ziobro i jego konferencje prasowe pomogły 24.04.08, 09:49
                  ale w lansowaniu idioty na ministerialnym stolcu. Jak on może przypisywać sobie
                  sukces w wykryciu bandytów?
                  • po_strach I ten Kalisz smial krytykowac PIS... 24.04.08, 10:51
                    SLD - spojrz na siebie: Olewnik, Starachowice, Rywin,... won od PIS,
                    • poszeklu Komunisci to najwieksi zbrodniarze w historii 24.04.08, 13:42
                      Od czasu ustanowienia wladzy komunistycznej, do jej konca,
                      komunisci zamordowali przeszlo 100 MILIONOW LUDZI!
                      Jest to rekord niepodwazalny.
                      Unia Jewropejska wstrzymuje sie od potepienia zbrodni
                      komunistycznych! Ciezko im krytykowac braci.

po_strach napisał:

> SLD - spojrz na siebie: Olewnik, Starachowice, Rywin,... won od
                      PIS,
              • gundyslaw mięso po 1989 r opanowaly komuchy 23.04.08, 18:46
                szef centrali miesnej pan Witold P. Animex pan Jerzy G. Pekpol inni
                utworzyli Constary itp widocznie Olewnik utworzył swoja firme z ich
                namaszczeniem ale nie podziękował i stąd te kłopoty, czerwone łapy
                są długie
          • fields1 Dyskutujmy poważnie - proszę. 23.04.08, 16:04
            Zapaści transplantologii WINNY jest Ziobro, za którego urzędowania korupcję
            wśród lekarzy zaczęto ujawniać a NIE SĄ WINNI lekarze, którzy brali łapówki ?!!
            Znowu stajemy na głowie ?!
            • po_strach Powazna dyskusja? na TYM forum? TEJ gazety? 24.04.08, 10:53
              chyba zartujesz - tu kipi nienawiscia do PIS.
          • szczurek22 Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 16:06
            Ziobro nie ma niczyjej krwi na rekach, wszyscy co maja coś na
            sumieniu będą psioczyć na Ziobro ale uczciwi sie nie boją brawo
            Panie Zbyszku, a Blida zw wstydu sama z własnej woli popełniła
            samobója, a to właśnie dzięki ekipie PIS sprawa Olewnika ruszyła z
            miejsca
            • josepanterra Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 17:08
              1. Rodzina Olewników wysłała do Ziobry dwa listy, na żaden nie
              doczekali się odpowiedzi.
              2. W czasie gdy był ministrem sprawiedliwości w śledztwie dalej
              popełniano poważne uchybienia: Brak weryfikacji fałszywych zeznań,
              lekceważenie dowodów, bierność w działąniu.
              3. Za rządów min. Zero przeniesiono śledztwo do innej prokuratury,
              tam okazało się, że są podstawy do postawienia zarzutów policjantom
              związanym ze sprawą. Nikt policjantów nie ruszył, zarzuty niedługo
              się przedawnią.

Ziobro nie ma niczyjej krwi na rękach, co najwyżej kilka aresztów
              wydobywczych i przyszłe efekty ekonomiczne zamykania ludzi jak leci.
              Nota bene niektóre już wygrane sprawy o bezpodstawne przetrzymywanie
              w areszcie już zostały rozstrzygnięte, co sporo nas podatników
              kosztowało, a będzie tylko gorzej.
              Jeśli chcesz dyskutować o medialnym wizerunku eks-oberprokuratora,
              proszę bardzo, żebyś mi tylko zbyt na prawo nie skręcił i podwójnej
              moralności nie stosował. Za uszami zebrało się wszystkim, również
              jedynym sprawieldiwym.
              • starduster Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 19:08
                Amoże tak powiesz kto i kiedy przekazał sprawę do prokuratury w Olsztynie? I że od tego momentu sprawa
                ruszyła z miejsca POlszewicki kłamczuszku...
                O latach 2000 do 2005 też zapomniałeś kłamczuszku...
    • antyprawak Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 14:19
      Zgadzam się... ale dość też kolejnych wojenek politycznych.
      PIS chce ugrać na tej sprawie, Ziobro znów pokaże jakim to jest
      bezkompromisowym człowiekiem.
      Gdzie PIS tam fałsz i zakłamanie.
      --
      PPR/PZPR/PC/PIS
      • starod Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 14:48
        antyprawak napisał:

> Zgadzam się... ale dość też kolejnych wojenek politycznych.
        > PIS chce ugrać na tej sprawie, Ziobro znów pokaże jakim to jest
        > bezkompromisowym człowiekiem.
        > Gdzie PIS tam fałsz i zakłamanie.
        > --
        > PPR/PZPR/PC/PIS
        A co zrobił 00 w tej sprawie przez dwa lata??? Gdyby nie rodzina
        zamordowanego, nawet by sie tym nie zainteresował budując
        wyimaginowaną walkę z "Układem" i "Oligarchami".
        • 4g63 Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 17:20
          no cóż, wszystkim się nie zajmie.. no chyba że to że nie zajął się wszystkimi
          sprawami w Polsce też macie mu za złe? czego by ten Ziobro nie zrobił to i tak
          wam będzie źle bo jedynym waszym celem to zniszczyć go, nie ważne czy
          sprawiedliwie czy nie, byle zniszczyć
          • marjolaine Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 18:25
            Pan Ziobro byl aktywny tylko gdy chodzilo o wykonczenie lewicy, poza
            tym niewiele go interesowalo bo to jest prawnicze zero!!!!!!!!!!!!!
    • wanda43 Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 14:19
      Tak, dosc klamstwa i dosc ochraniania przestępców, szczególnie tych w
      mundurach policyjnych i tych w prokuraturach, co ich kryją. I tych w sądach
      również. Obrzydliwosc, ze ci, do których się zwracała rodzina Olewnika, dziś
      widac, jak usiłują siebie wybielac i przy okazji zbić kapitał polityczny. Ja
      tez sie zwracałam o pomoc do kogo sie dalo. Zero zainteresowania, fałszerze
      akt z policji zoliborskiej mają sie dobrze, w prokuraturze też.
    • fly8171 Za śmierć Olewnika odpowiadam. III RP 23.04.08, 14:19
      • szenio Re: Za śmierć Olewnika odpowiadam. III RP 23.04.08, 15:02
        taus Olewnik bardzo dobrze żył z III RP , bawił u siebie
        prokuratorów, policjantów, zapraszał na śluc córki prominenntnych
        polityków, wtedy nie narzekał?fałsz i obłuda od pana Olewnika widac
        to jak na dłoni!!!!
        • fly8171 To dlatego można zabić jego syna???? 23.04.08, 15:09
          • szenio Re: To dlatego można zabić jego syna???? 23.04.08, 21:01
            Nikogo nie można zabijać, ale dlaczego to akurat nagłasnia się
            teraz , gdzie były media wcześniej!! Jak zabiją gangstera w ramach
            porachunków mafijnych też tak przejmujesz się jego losem?
            Przypuszczam , że nie!!!!
    • fly8171 Za III RP odpowiadam. Adam Michnik. Nadredaktor. 23.04.08, 14:20
    • giuseppe53 inne Prokuratury i Policja też ukrywa przestępców 23.04.08, 14:22
      kiedy z nimi zrobią porządek?
      Dla zainteresowanych dam numery spraw umorzonych bo prokuratura nie dopatrzyła
      się znamion czynu zabronionego. Sad wprawdzie poźniej zakwalifikował to jako
      podręcznikowy przykład przestępstwa ale prokuratura umorzyła ponownie. I tyle.
      Rzeczpospolita Przestępców.
      Po prostu mafia. I tyle.
      • wanda43 Re: inne Prokuratury i Policja też ukrywa przestę 23.04.08, 14:29
        Nie łudz sie, nikt sie nie zainteresuje. Ja tez pisalam, w 2000r. do ministra
        sprawiedliwosci, obecnego prezydenta, do RPO, MSWiA, Komendanta Glownego. Zero
        zainteresowania, bo musieli by pociągnąc do odpowiedzialnosci policjantow i
        prokuratorow. Prosciej czlowieka sądzic 8 lat i nawet skazac, byle tylko
        ochronic tyłki kumpli z aparatu niesprawiedliwosci i bezdusznosci.
        • giuseppe53 wiem, nikt się przestępstwami nie interesuje :-( 23.04.08, 17:47
          co najwyżej jak uczeń legitymację przerobi.
          Jedyne, co może pomóc to V-ty rozbiór jak pisał Rybiński w Rzepie.
          I kto może niech się do Prus lub Austrii przenosi.
    • douglasmclloyd Rozliczyć organizację przestępczą pt. SLD nt 23.04.08, 14:23
      • jendrek121 jak miło 23.04.08, 14:35
        teraz wszyscy przeproszą i będzie po spawie.
        Nie głosowałem na PIS bo odstraszało mnie ich zbliżenie do Rydzyka. Przed
        wyborami nikt nie przypuszczał, że nie połączą się z PO. Traktowano ich jako
        moralne ramię Platformy. Obrzydliwe wbijanie Platformie noża w plecy słowem
        młotem 'liberalizm' i straszeniem pustą lodówką zniechęciło mnie do nich jeszcze
        bardziej. Rozumiem powody, dla których złączyli się z LPR i SO ale był to błąd
        Podsumowując: porządki w Policji i sądownictwie mogli zrobić tylko oni. To co
        tam się dzieje jeśli chodzi o prowincję to kanwa do filmu gangsterskiego.
        • wanda43 Re: jak miło 23.04.08, 14:40
          > Podsumowując: porządki w Policji i sądownictwie mogli zrobić tylko oni.

W duchy wierzysz? Ich dzialania, to tylko były pod publiczke, na pokaz. Przez 2
          lata zrobili tylko jeszcze wieksze bagno. Do sądow i prokuratur wprowadzili
          siusiumajtki, ktore dla kariery wykonaja kazde zlecenie. Przyklad sprawa Blidy.
          LK, gdy byl ministrem sprawiedliwosci tez nie zrobil nic.
          • jendrek121 Re: jak miło 23.04.08, 15:55
            Ależ nie chodzi o wiarę w duchy tylko o przeszłość Kaczyńskich - kontestujących
            kolejne rządy w PL. W końcu Buzek dał szansę jednemu z nich i tak się zaczęło
            • lejbakogelmogel Re: Nie wierzę, aby Kalisz był współudziałowcem 23.04.08, 18:07
              On tylko dał parasol ochrony tej przestępczej mafii.
        • szenio Re: jak miło 23.04.08, 15:08
          jendrek121 napisał:

> teraz wszyscy przeproszą i będzie po spawie.
          > Nie głosowałem na PIS bo odstraszało mnie ich zbliżenie do
          Rydzyka. Przed
          > wyborami nikt nie przypuszczał, że nie połączą się z PO.
          Traktowano ich jako
          > moralne ramię Platformy. Obrzydliwe wbijanie Platformie noża w
          plecy słowem
          > młotem 'liberalizm' i straszeniem pustą lodówką zniechęciło mnie
          do nich jeszcz
          > e
          > bardziej. Rozumiem powody, dla których złączyli się z LPR i SO ale
          był to błąd
          > Podsumowując: porządki w Policji i sądownictwie mogli zrobić tylko
          oni. To co
          > tam się dzieje jeśli chodzi o prowincję to kanwa do filmu
          gangsterskiego.
          Co minister Ziobro zrobił w sprawie papały? Nic, kto wbił nóż w
          plecy transplantologii i ma na rekach krewt tysiecy ludzi?Ziobto,
          przeczytaj przedostania Politykę , znajdziesz odpowiedz , jak
          prowadziło się śledztwo w sprawie zabójstwa w 2006 r, u Olewnika
          przynajmniej były jakies vczynnosci śledcze, a tu w 2006 roku , nie
          pzrzesłuchano nawet swiadków, puszczono ich wolno, bo rodzina jest
          świetnie ustawiona!!!To sledztwo to skandal, ale ani TVN , ani GW
          tego nie podjęła , no bo to działo sie za prawicy...Dla mnie to
          prawicowe partyjki PO i PiS to organizacje niczym z ojca
          chrzestnego , SLD to przy nich mały pikuś!!!
          • jendrek121 Re: jak miło 23.04.08, 16:00
            zdecydowanie się nie zgadzam. SLD ma najstarsze i najbliższe związki z SB i to
            napewno nie jest pikuś przy PIS i PO a raczej źródło i nauczyciel. Teraz jest i
            tak w miarę spokojnie ale kiedyś mafia w tym kraju robiła ja skalę krajową jak
            obecnie we Włoszech. Teraz nie ma już takich jak Krakowiak, Nikoś, Pershing,
            Baranina, Gawronik, Sekuła, nie ma jaj na giełdzie z Universalem, nie ma
            przekrętów z NFI
            • szenio Re: jak miło 23.04.08, 21:03
              jendrek121 napisał:

> zdecydowanie się nie zgadzam. SLD ma najstarsze i najbliższe
              związki z SB i to
              > napewno nie jest pikuś przy PIS i PO a raczej źródło i nauczyciel.
              Teraz jest i
              > tak w miarę spokojnie ale kiedyś mafia w tym kraju robiła ja skalę
              krajową jak
              > obecnie we Włoszech. Teraz nie ma już takich jak Krakowiak, Nikoś,
              Pershing,
              > Baranina, Gawronik, Sekuła, nie ma jaj na giełdzie z Universalem,
              nie ma
              > przekrętów z NFI
              Pamietasz rządy AWS, to za nich było apogeum rządów mafijnych
              gangsterów!!!!
              • jendrek121 Re: jak miło 30.04.08, 15:45
                szenio napisała:
                > Pamietasz rządy AWS, to za nich było apogeum rządów mafijnych
                > gangsterów!!!!

Nie sądzę. Jeśli masz przykłady uwikłania mafijnego AWS lub jakiejś większej
                przestępczości za ich czasów to chętnie będę polemizował
                AWS przeprowadził reformy. Każdy prawicowy rząd przeprowadza reformy a każdy
                lewicowy je niszczy. tak jest w Polsce, może gdzie indziej jest inaczej
                Zaznaczam, że za lewicowość uznaję lewicowość w ujęciu światopoglądowym i
                gospodarczym a prawicowość odwrotnie. Dlatego rząd PIS był prawicowy w połowie a
                rząd Millera lewicowy w połowie
    • presentation1 ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:33
      Do dzisiaj prawie nikt nie odpowiedzial za rzady PRL.Ta rodzina jest dosc znana.W sensie powiazan.Ale.Sa bogaci.Dopuszcza sie bydlo do stola.A tysiace za PRL?Za tych nikt sie nie ujmie.Bo to dla Cwiakalskiego i Tuska smiecie.
      www.bloguez.com/POLSKA/
      • presentation1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:35
        A poszukiwany listem gonczym(miedzynarodowym)Misztal jest juz w domku.
      • antyprawak Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:41
        >Do dzisiaj prawie nikt nie odpowiedzial za rzady PRL

Niemożliwe, przecież PIS rządził przez 2 lata, oni mieli wszystkich
        rozliczyć. Przecież są tacy uczciwi.
        --
        PPR/PZPR/PC/PIS
        • presentation1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:42

• obraza.uczuc.religijnych Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:49
            Całkowite otwarcie archiwów też TK uwalił?
            • obraza.uczuc.religijnych Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:49
              Ale w sumie po co ja pytam o to byłego esbeka?
            • presentation1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:50
              TK to przedluzona lapa PZPR.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:52
                To tak jak twoja SB była zbrojnym ramieniem PZPR?
                • presentation1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:56
                  Z walesowej teczki?
                  TW "Bolek". Figuruje w KW MO Gdańsk oraz w kartotece informacyjnej wydz. II BEiA UOP i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 29.XII.70 r. pod numerem 12535 przez wydz. III KW MO Gdańsk. Akta archiwalne zachowane.
                  19 czerwca 1976 roku zaprzestano kontaktów z powodu niechęci "Bolka" do współpracy.
                  TW "Bolek" od 1970 do 76 r. przekazywał SB informacje dotyczące destrukcyjnej działalności niektórych pracowników stoczni. W styczniu 71 poinformował m.in. o tym, że jego koledzy z wydziału W-4: Jasiński, Kontor i Popielawski szykują akcje strajkową. W innym raporcie prosił, by SB wzięła go na przesłuchanie, co pozwoliłoby mu uwiarygodnić się przed kolegami. Za przekazane informacje "Bolek" był wynagradzany na łączna sumę 13100 zł. W czasie prezydenckiej kampanii - przed wynikami I tury - (gdy szefem UOP był Antoni Milczanowski) dokonano ekspertyzy zgodności pisma Lecha Wałęsy z raportami podpisanymi przez TW "Bolek". Centralne Laboratorium Kryminalistyki, które wykonywało ekspertyzę, uchyliło się od wydania jednoznacznej opinii, ponieważ dostarczono mu jedynie kserokopie raportów, a nie oryginały.
                  Wśród dokumentów związanych z Lechem Wałęsą znajduje się notatka służbowa z 1992 r. podpisana przez dyrektora Zarządu Kontrwywiadu UOP Konstantego Miodowicza. Podajemy jej treść:
                  1. Podług kpt.xxx (pracownika merytorycznego byłego przedstawicielstwa KGB) oraz mjra yyy (rezydenta warszawskiej KGB), służba, którą reprezentują jest w posiadaniu materiałów świadczących o fakcie współpracy Lecha Wałęsy z b.SB, MSW i PRL.
                  Zdaniem mjra yyy, grafolodzy nie mieliby trudności z potwierdzeniem ich autentyczności.
                  2. Informacje agenturalne uzyskane w ostatniej dekadzie, w okolicznościach czyniących mało prawdopodobna tezę, iż stanowiły element zaplanowanych działań o charakterze inspirująco-dezinformującym.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:59
                    Twoją teczkę też już znamy Lesławie.
                    • presentation1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 15:03
                      Jestescie smieszni wyznawcy Wyborczej.Pomyliliscie regiony.Mnie Wybrzeze zna,Slask nie zna.Dostaje setki emaili gdzie ludziom przypomina sie w jaki sposob walczyla komuna.Robicie klamstwami to samo . Male ale....Ludzie mnie znaja.Jako jeden z niewielu z Was komuszych wypiardkow mam na swoim blogu czy nawet Wyborczej foto.Wiesz dlaczego komuchu?Bo ja nie mam czego sie wstydzic.W przeciwienstwie dowyznawcow czy nawet redaktorow Wyborczej.
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 15:09
                        Jasne. Spieprzyłeś do Francji i udajesz Polaka. A o komunie wiesz
                        tylko tyle że cię wychowała.
                      • szenio Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 20:40
                        jestem przerażona agresją i nienawiścią ludzi, którzy tu piszą, sa
                        to z refguły ludzie o pogladach prawicowych.Ktoś, kto nie podziela
                        ich pogladów jest komuchem.Opowiem więc wam o sobie mam 43 lata,
                        mieszkam w Warszawie, za komuny nigdy nie byłam na pochodzie
                        pierwszomajowym , nigdy nie byłam w partii, byłam całym sercem
                        anty...Roznosiłam trochę nielegalnych gazetek, chodziłam na
                        manifestacje, na nielegalne pochody pierwszomajowe.W 1989 roku
                        wstąpiłam do Solidarności , głosowałam na opozycję, w 1993 roku
                        głosowałam /ostatni raz/ na dawną Unię Wolności.Ciężka pracą
                        dorobiłam się całkiem pokaxnego majątku, nie narzekam finansowo.W
                        1997 głosowałam juz na SLD, ja nie zostałam komuchem, bo nim nigdy
                        nie byłam i nie bedę , mam po prostu poglądy lewicowe.Prawica mnie
                        tak zniesmaczyła, Kościół/choć jestem katoliczką/ swoją pazernością
                        tak mnie przeraził, że pozostała mi tylko lewica.To , co wyprawiał
                        AWS to był skandal a to , co po sobie zostawili pobratymcy PO i PiS -
                        ta dziura budżetowa, o% wzrostu gospopdarczego, bezrobocie-
                        świadczy to o kompletnym braku umiejetnosci rzadzenia prawicy.SLD
                        wyciągnęła nas z tego bagna, weszliśmy do Unii, zapewnili nam wzrost
                        gospodarczy, co prawda było po drodze pare/wg mnie nadmuchanych
                        przez media afer/- ale mamy wzrost, spadło bezrobocie, kraj się
                        rozwija.Po paru latach PiS-ich i PO rzadów co mamy - o,9% wzrostu
                        propdukcji w marcu, inflacja, brak reform, drożejace kredyty,
                        rosnace ceny zywności.Więc ludzie , patrzcie obiektywnie , o to was
                        proszę na rzeczywistość, nie dajcie sie manipulować, i nie
                        wyzywajcie ludzi od komuchów , jeśli ktoś ma lewicowe poglądy!!!Wy ,
                        drodzy prawicowi wyborcy, w wiekszości katolicy tych ludzi
                        powiesilibyscie najchętniej na drzewach.A jak by zostali sami
                        prawicowcy- wtedy wg was zapanowałby raj? Nie, pozabijalibyście się
                        nawzajem drodzy chrześcijanie!!!!Więcej szacunku dla drugiego
                        człowieka!!!!
                  • marek99az1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 19:22
                    presentation1 napisał:

> Z walesowej teczki?
                    > TW "Bolek". Figuruje w KW MO Gdańsk oraz w kartotece informacyjnej
                    wydz. II BEi
                    > A UOP i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 29.XII.70 r.
                    pod numerem 12
                    > 535 przez wydz. III KW MO Gdańsk. Akta archiwalne zachowane.
                    > 19 czerwca 1976 roku zaprzestano kontaktów z powodu
                    niechęci "Bolka" do współpr
                    > acy. ...

Presentation – Wajdziku. Zapewne wywiozłeś trochę kopii sbeckich
                    teczek. Ale wątpię abyś umiał odróżnić dokumenty prawdziwe od
                    fałszywek produkowanych przez twoich kolegów. Bo chyba nie ty
                    zajmowałeś się Wałęsą. Walasa coś tam podpisał na początku lat 70-
                    tych, czemu nie zaprzecza. Na razie ci, którzy zarzucają mu gorsze
                    grzechy niczego nie potrafią udowodnić. NP. w esbsckich dokumentach
                    znaleziono lojalkę Kaczyńskiego. Powszechnie wiadomo, że jest to
                    fałszywka. Ale wiele osób nie lubiących Kaczyńskiego jest święcie
                    przekonanych, że nie jest to fałszywka.

• antyprawak Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:49
            Komunistyczny? Przecież wprowadzili tam swoich ludzi z LPRu, Stępnia
            itd.
            Niemożliwe, że to co forsował PIS było odrzucane przez ludzi PIS w
            TK jako niezgodne z konstytucją.
            To jest niebywałe, przeciż PIS chciał walczyć z sb-kami.
            • presentation1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 14:51
              Bzdury.Nikt nie robil czystek w TK.Wymieniono po wygasnieciu mandatu.
              • antyprawak Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 15:00
                >Bzdury.Nikt nie robil czystek w TK.

To widocznie czegoś nie wiedziałem.

Widocznie prezio nie powołał Stępnia na prezesa TK, podobnie jak
                Kotlinowskiego z LPR.

Po prostu niebywałe, że mianowani przez PIS sędziowie, podważyli
                wiarygodność tego co forsował PIS.
                • presentation1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 15:05
                  Ukonczyli mandaty.idocznie nic nie rozumiesz.Dwie osoby kontra reszcie bandy komunistycznej?Policz ilu jest czlonkow.Ilu zastapiono a nie wymieniono za PiS.Kadencja jest tylko raz.
                  • antyprawak Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 15:16
                    presentation1 napisał:

> Ukonczyli mandaty.idocznie nic nie rozumiesz.Dwie osoby kontra
                    reszcie bandy ko
                    > munistycznej?Policz ilu jest czlonkow.Ilu zastapiono a nie
                    wymieniono za PiS.Ka
                    > dencja jest tylko raz.

A czy ja mówię że coś rozumiem? Ja nic z tego nie rozumiem. Nie
                    rozumiem, że PIS mówił o dekomunizacji a mianował na ministrów
                    PRLowskich prokuratorów.
                    Nie rozumiem tego, że PIS nie dokonał dekominizacji chociaż to
                    obiecywał.
                    • uniaeuropejska1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 15:24
                      Bo mu układ przeszkadzał dlatego nie dokonał.A układ to ci którzy
                      nie godzą się na dyktaturę kaczorów.
                  • uniaeuropejska1 Re: ...Szok i przerazenie........... 23.04.08, 15:22
                    Nic nie rozumiesz bo przecież ci którzy nie są z Pisuaru albo LePRy
                    powinni być powieszeni albo za "łapówki" zamknięci.Zostaliby
                    tylko "słuszni".
        • wet3 Re: antyprawak 23.04.08, 14:56
          antyprawak napisał:

> >Do dzisiaj prawie nikt nie odpowiedzial za rzady PRL
          >
          > Niemożliwe, przecież PIS rządził przez 2 lata, oni mieli
          wszystkich
          > rozliczyć. Przecież są tacy uczciwi.
          > --
          > PPR/PZPR/PC/PIS

Ales ty dowcidupny! Zapomniales wygodnie, komuchu, ze czerwony TK do
          tego nie dopuscil.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: antyprawak 23.04.08, 14:59
            Do czego? Do pełnego otwarcia archiwów? Do tego czerwony PiS nie
            dopuścił.
            • wet3 Re: obraza. uczuc .religijnych 23.04.08, 15:09
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Do czego? Do pełnego otwarcia archiwów? Do tego czerwony PiS nie
              > dopuścił.

NIe rznij glupa. Dobrze wiesz, ze chodzi o lustracje do ktorej
              czerwony TK nie dopuscil; ze chodzilo o dekomunizacje i przekrety
              czerwonych w czasie prywatyzacji.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: obraza. uczuc .religijnych 23.04.08, 15:11
                Do lustracji nie dopuścił czerwony PiS. Nie rżnij głupa bo i tak nim
                jesteś. Chodziło o ukrycie pzprowskiej przeszłości patridiotów z PiS.
                • presentation1 Re: obraza. uczuc .religijnych 23.04.08, 15:13

• obraza.uczuc.religijnych Re: obraza. uczuc .religijnych 23.04.08, 15:15
                    A oni wyglądają na patridiotów z PiS?
                  • antyprawak Re: obraza. uczuc .religijnych 23.04.08, 15:21
                    Pięknie. Dziś Geremek i Wałęsa są agentami i stalinowcami a Kryże i
                    i UBek Nowak są patriotami. Takiej to się wolnej Polki doczekałem.
                    • uniaeuropejska1 Re: obraza. uczuc .religijnych 23.04.08, 15:28
                      Bo Polska nie ma być wolna,Polska ma być katonacjonalistyczna.
                      • presentation1 Re: obraza. uczuc .religijnych 23.04.08, 15:30
                        Niemcy maja byc niemieckie.I beda.Francja -francuska.I bedzie .A Polska ?Ma byc europejska.Jak prostytutka.To jest haslo sprzedawczykow z PO.
    • thehard A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 14:41
      Nie umniejszając tragedii rodziny Olewników. Jestem ciekawy, jakie ma szanse np.
      taki Kowalski zarabiający najniższą krajową dochodzenia sprawiedliwości przed
      komisją sejmową? Jak zwykle wszystkie zwierzątk są równe, ale jedne są równiejsze.
      • wanda43 Re: A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 14:50
        Dokladnie zadne!!!
        Moze, gdy sie podpali, albo rozpocznie glodowke w odpowiednim miejscu, to
        wzbudzi zainteresowanie.
        • szenio Re: A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 20:47
          Jak rozpoczniesz głodówkę w tym katolickim kraju pełnych zarliwych
          katolików to umrzesz z głodu i wycieńczenia!!! Na oczach żarliwych
          katolików!!!To jest skandal, człowiek umiera na oczach innych i nikt
          za to nie odpowiada w katoilickim kraju!!!Fałsz , obłua,
          zakłamanie.Ale jakoś dziennikarze nie drążą tego tematu, bo sprawa
          miała miejsce za rządów PO , gdzie króluje miłość i zrozumienie!!!
          Gdyby to miało miejsce za SLD byłyby ubeckie metody itd itp....
      • obraza.uczuc.religijnych Re: A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 14:50
        Wszystko zależy czy da się takiego Kowalskiego wykorzystac w
        mendialnej wojence politpropagandowej. Czasami im biedniejszy tym
        lepiej.
        • cornflakegirl2 Re: A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 17:42
          co za głupoty wypisujecie,chyba widac po wyniku tej sprawy ile im dalo nazwisko
          Olewnik.stracili syna i brata, tyle im dalo.
      • uniaeuropejska1 Re: A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 15:30
        Może jeszcze napiszesz,że w telewizji ich sprawę pokazali tylko
        dlatego,że szmalowni?
      • wj_2000 Re: A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 16:16
        thehard napisał:

> Nie umniejszając tragedii rodziny Olewników. Jestem ciekawy,
        > jakie ma szanse np. taki Kowalski zarabiający najniższą krajową
        > dochodzenia sprawiedliwości przed
        > komisją sejmową?

A jak może dojść do tego, by i politycy i policjanci mieli interes
        nabierać "Kowalskiego". Jaki też interes miałby porywacz, by porwać
        syna "najniżej zarabiającego" Polaka?
        To majątek Olewnika spowodował, że różni tacy, chcieli sie przy
        okazji obłowić.

Czy Ciebie policja kiedyś skrzywdziła w jakis szczególnie perfidny
        sposób, że chciałbyś by aż Komisja Sejmowa Ci pomagała??

Za ch.uj nie rozumiem sensu Twojego postu i ukrytego żalu!
        • szenio Re: A jak nie masz na nazwisko Olewnik? 23.04.08, 20:52
          Przeczytaj Politykę z poprzedniego tygodnia, sprawa bynajmniej nie
          porwania ale zaginięcia chlopaka i jak zostali potraktowani rodzice
          zaginionego chlopaka a jak potencjalni zabójcy.Sprawa wydarzyła się
          w 2006, za panowaniA miłościwego Ziobro, TU JEST DOPIERO
          PRZEKRĘT,sPRAWA NIE JEST NAGŁASNIANA , BO ZAPEWNE NIE PRZYSŁUŻYŁABY
          SIE PRAWICY, BO JEST NAGONKA NA LEWICĘ...
    • lookas7 Czy marsahll Komorowski będzie w stanie złożyć 23.04.08, 14:46
      wniosek o delegalizację partii SLD jako zorganizowanej grupy
      przestępczej nizwykle groźnej dla społeczeństwa i demokracji????
      • szenio Re: Czy marsahll Komorowski będzie w stanie złoży 23.04.08, 20:55
        lookas7 napisał:

> wniosek o delegalizację partii SLD jako zorganizowanej grupy
        > przestępczej nizwykle groźnej dla społeczeństwa i demokracji????
        A może złożyć wniosek o delegalizacje PO i PiS jako bekartów
        nieboszczki AWS, co to Polskę zaprowadziła na skraj bankructwa i ta
        podła lewica wyprowadziała ją na prostą , az do wzrostu
        gospodarczego? A znów popaprane i pisowe partyjki ciągną gospodarkę
        na dół!! Zdelegalizować PO i PiS - popieram!!!!
    • tetradrachma Dość kłamstw i ukrywania bandytów, no własnie ! 23.04.08, 14:48
      Krew tego młodego człowieka, ból i łzy jego rodziny, na Was i dzieci
      wasze, do 10 pokolenia, Panie Kalisz i cała SLD-owska bando !
      • starod Re: Dość kłamstw i ukrywania bandytów, no własnie 23.04.08, 14:56
        tetradrachma napisał:

> Krew tego młodego człowieka, ból i łzy jego rodziny, na Was i
        dzieci
        > wasze, do 10 pokolenia, Panie Kalisz i cała SLD-owska bando !
        Mnie zastanawia co innego. Skąd wzięły się kontakty zamordowanego z
        tym półświatkiem gangstersko-policyjnym. Wydaje mi się że to było
        tak jak z młodym Jaroszewiczem.
        • tetradrachma Re: Dość kłamstw i ukrywania bandytów, no własnie 23.04.08, 15:24
          nawet, jeśli Twoje namioki, sa słuszne to w tej chwili mało istotne,
          mnie przeraża rozmiar nieudolności, a nawet złej woli (matactwa)
          prokuratury i policji. Nie było jednego, podkreslam jednego,
          sprawiedliwego !? To hanba !
    • brynk ale chamów nami rządziło i rządzi i to z sld ! 23.04.08, 14:50
      Te chamy" tez winni byc aresztowani. Polska rządów sld i PO to Polska czasów Al
      Capone !
      • wanda43 Re: ale chamów nami rządziło i rządzi i to z sld 23.04.08, 14:53
        Zapomniales o PiS, oni tacy sami.
      • uniaeuropejska1 Re: ale chamów nami rządziło i rządzi i to z sld 23.04.08, 15:35
        Cóż to za bełkot z tym rządzeniem nami i to z sld? Reszta też
        podobnie bzdurna.
    • loppe Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 14:53
      Chyba żadna sprawa tak jak ta nie pokazuje dobitnie dlaczego ludzie
      w 2005 odsunęli od władzy SLD a wybrali PiS
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 14:54
        Ależ oczywiście.
        • m15 a obradom przewodzi kalisz ,szef mswia 23.04.08, 15:01
          w czasie gdy porwano i mordowano olewnika,gdy w śledztwie doszło do
          dziesiątek"nieprawidłowości",ma facet czelność,na dodatek przewodzi
          także komisji śledzczej do spraw afery węglowej ,jak wiemy,w trakcie
          jej rozpracowywanie popełniła samobójstwo barbara blida,koleżanka
          kalisza,była minister sld-owski
          • toberson Re: Kalisz ma krew na rekach!!! 23.04.08, 18:44
            Kalisz to bandzior bez uczucia!!!To on ze swoja mafia oszustow zabil
            Olewnika dla kasy!!!
      • starod Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 14:59
        loppe napisał:

> Chyba żadna sprawa tak jak ta nie pokazuje dobitnie dlaczego
        ludzie
        > w 2005 odsunęli od władzy SLD a wybrali PiS
        Po to by wpaść w jeszcze gorsze szambo, tym bardziej że cały aparat
        PiSuaru w 75% wywodzi się z nomenklatury PZPR.
    • szenio Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 14:56
      Komu zależy na sprawie Olewników? Gdzie były media do tej pory?
      Mogły te sprawę wertowac wczesniej?Co przeszkadzało GW czy TVN
      wcześniej podrążyć te sprawę? Nic, ale tearz jest czas na grązenie
      lewicy, wszystkie sprawy wykopujemy spod ziemi, aby walic w lewicę?
      Szkoda, że nie zajmują sie tak sprawnie sprawkami prawicy?A Jarucka,
      a Papała,tasmy begerowej, Blida,kasa na PC, afera gruntowa.Tym media
      sie bardzo nie zajmują, nie rozdrapuja tych spraw, a ta jedna , gdy
      okazało się , że nie ma kont lewicy w Szwajcarii, nie ma układu
      lewicowego - znaleziono te sprawę!! Jest to podłość!!! Olewnikowie
      są żałośni, dziennikarze stronniczy, nikt nie pociagnie watku ,
      dlaczego założono samouprowadzenie, skąd w domu Olewnika
      prokuratorzy i policjanci na imprezie, dlaczego zajmował sie skupem
      złomui jak szedł biznes.Olewnikowi jakoś nie przeszkadzało
      zapraszac na slub córki polityków SLD , a teraz to dla nie ubowcy?
      Jest pan żałosny panie Olewnik, pańska córka w tej rozpaczy po
      bracie i noszeniu żałoby parę lat po śmierci jest tragiczna.Gdy
      słyszę z TV słowo Olewnik przełączam kanał.Pachnie mi tu swiństwem ,
      chodzi o wykończenie Kalisza i lewicy.A jak nie bedzie juz lewicy to
      w Polsce bedzie powszechny dobrobyt i raj.Tylko ta lewica
      przeszkadza , żeby ten raj ogólny powstał1!!!Wtedy to bedzie ubaw,
      staniemy sie skansenem i talibanem Europy, bedziemy Afganistanem
      Europy.Mnie lewica nie przeszkadza, mnie przeszkadza prawica , która
      jest obłudna , zakłamana i perfidna.Nie znoszę prawicy, głosuję na
      lewicę i im bardziej jest szczuta SLD , tym ja i również moi znajomi
      utwierdzaja się w przekonaniu, że trzeba głosować na lewicę!!!Nie
      wyobrażają sobie Polski tylko z prawicowymi, zakłamanymi
      partyjkami!!!
      • wet3 Re: szenio 23.04.08, 15:06
        Jaka szkoda, ze Polska nie miala swego Pinocheta w 1989 rpku.
        Zrobilby porzadek z czerwona banda i takimi jak ty! Dzis mielibysmy
        praworzadny kraj bez czerwonych bandziorow grasujacych bezkarnie,
        bez zlodziejskiej prywatyzacji oraz bez POstkomunistycznych rzadow
        POpaprancow chroniacych czerwona sitwe i przez te sama sitwe
        wspieranych.
        Tusk: Polskosc to nienormalnosc! - Z premierem, ktory wypowiada
        takie slowa i z jego rzadem zajedziemy tylko i wylacznie w przepasc!
        • szenio Re: szenio 23.04.08, 15:11
          wet3 napisał:

> Jaka szkoda, ze Polska nie miala swego Pinocheta w 1989 rpku.
          > Zrobilby porzadek z czerwona banda i takimi jak ty! Dzis
          mielibysmy
          > praworzadny kraj bez czerwonych bandziorow grasujacych bezkarnie,
          > bez zlodziejskiej prywatyzacji oraz bez POstkomunistycznych rzadow
          > POpaprancow chroniacych czerwona sitwe i przez te sama sitwe
          > wspieranych.
          > Tusk: Polskosc to nienormalnosc! - Z premierem, ktory wypowiada
          > takie slowa i z jego rzadem zajedziemy tylko i wylacznie w
          przepasc!
          Człowieku- zdejmij moher z głowy , i pomysl choc troche.A jak nie -
          to zostaje tylko lekarz!!!Jak mawiał Piłsudski, prawica w Polsce
          jest organicznie niezdolna do rządzenia, Wam panowie kury szcz..
          prowadzać, a nie polityką się zajmować!!!Komunistką nie byłam i nie
          jestem , mam poglądy lewicowe, a te chyba jeszcze wolno mieć?
          • wet3 Re: szenio 23.04.08, 15:17
            Powtorze ci jeszcze raz. Gdybysmy mieli swego Pinocheta w 1989 rku,
            to dzis nie musialbym czytac takich beznadziejnie glupich wypowiedzi
            jak twoje.
            • szenio Re: szenio 23.04.08, 21:06
              wet3 napisał:

> Powtorze ci jeszcze raz. Gdybysmy mieli swego Pinocheta w 1989
              rku,
              > to dzis nie musialbym czytac takich beznadziejnie glupich
              wypowiedzi
              > jak twoje.
              Ja zacytowałam Piłsudskiego, nic więcej a że prawda w oczy kole , to
              trudno.. Ja się z nim zgadzam!!!
          • uniaeuropejska1 Re: szenio 23.04.08, 15:40
            Takich nie lekarz uzdrawia tylko egzekutor.
    • marjan17 SLD to największa ogranizacja przestępcza w Polsce 23.04.08, 14:57
      nigdy większej nie było i chyba już nie będzie.
      • szenio Re: SLD to największa ogranizacja przestępcza w P 23.04.08, 15:17
        Nie ma wiekszej od PiS-u!!! Kto zamordował tysiące ludzi ,
        ograniczając transpalntacje?Ziobro i PiS!!!To mordercy!!!!
        • presentation1 ...Myslenie czlonka PO......... 23.04.08, 15:23
          Jak mozna zamknac przestepce Cwiakalskiego?Nie mozna.Bo wtedy Krauze,Misztal czy Sawicka beda siedziec.
          • lejbakogelmogel Re: ...Myslenie czlonka PO......... 23.04.08, 21:30
            presentation1 napisał:

> Jak mozna zamknac przestepce Cwiakalskiego? Nie mozna.
            > Bo wtedy Krauze,Misztal czy Sawicka beda siedziec.
            >
            A do tego PO-komuchy nie dopuszczą.
            Kręcenie lodów w planie, a specjalistka od kręcenia siedzi.

• toberson Re: SLD to największa ogranizacja przestępcza w RP 23.04.08, 18:42
          Bandziory z SLD okradli i mordowali narod!!!Trzeba jak najszybciej
          rozliczyc skorumpowana mafie oszustow pod nazwa SLD!!!Nie ma
          uczciwego komucha!!Wszyscy to oszusci klamcy i zlodzieje!!!Precz z
          czerwona mafia!!!
      • awprawo Tym bardziej że wywodzi się z nielegalnego PPR! 23.04.08, 20:24
        Jeśli PPR było nielegalne z punktu obowiązującego prawa, to również PZPR, SdRP i
        SLD też są nielegalne nieprawdaż..?
      • szenio Re: SLD to największa ogranizacja przestępcza w P 23.04.08, 21:07
        marjan17 napisał:

> nigdy większej nie było i chyba już nie będzie.
        A co powiesz o AWS i ich bękartach PO i PiS?
    • babaqba Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 15:01
      Trochę strach dla uczciwego człowieka żyć w tym państwie. Każdy
      kontakt z władzą, policją czy sądownictwem może skończyć się
      tragedią, bo system jest przeciwko nam. Nie ma w nim mechanizmów
      chroniących obywatela przed nadużyciami władzy. Wręcz przeciwnie, są
      same mechanizmy wpychające człowieka głębiej pod but władzy. Polska
      nie jest państwem prawa, choć takie stara się udawać. I nikt
      przeciwko temu nie protestuje, za to wszyscy pyszczą o Tybecie. Może
      dlatego, że tak bezpieczniej? Gadanie prawdy o naszym państwie może
      się skończyć smutno.
      • m15 a mó2iła to patrząc kaliszowi w oczy 23.04.08, 15:03
        jako minister odpowiada za to morderstwo,wszak jego ludzie robili
        wszystko byle nie odkryć prawdy,czy maczali w tym palce?
        prawdopodobnie tak
      • wanda43 Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 15:18
        >Polska
        > nie jest państwem prawa, choć takie stara się udawać. I nikt
        > przeciwko temu nie protestuje, za to wszyscy pyszczą o Tybecie.

Dokldnie tak wlasnie jest.
        Piszę o tym od kilku lat. I nie ma znaczenia, ktora partia i w ktorym kolorze
        jest przy wladzy. Poza kolorem i przynaleznoscią na dole rządzą sitwy
        towarzysko-biznesowo rodzinne. Mozna walic łbem w mur i nic. Najwyzej cie zniszczą.
      • jendrek121 Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 15:52
        nie babaqba. Kwestia drastyczności. Sprawa Olewnika jest porównywalna do losów
        setek tysięcy Tybetańczyków
    • tkamins Na kogo głosowali Olewnikowie? 23.04.08, 15:04
      Pytam się. Czy na pewno na PO? To jest zasadnicza sprawa w tym sporze, bo nie
      wiem czy im współczuć czy się cieszyć.
      • m15 komuchy powinni mieć zakaz udziału w tym posiedzen 23.04.08, 15:08
        wszak oni ponoszą pełną odpowiedzialność za śmierć tego
        człowieka,przez kilka lat służby im podległe robiły wszystko,byle
        nie odkryć sprawców,ukrywali dowody i lekceważyli je,informację o
        miejscu ukrywania olewnika oraz o sprawcach porwania ukryli
        głęboko,hańba,po wielokroć hańba
    • brynk Panstwo Olewnik ! Mam nadzieję, żeście przeprosin 23.04.08, 15:04
      ...od czerwonych chamów nie przyjęli. Im to nawet ręki nie należałoby podawać,
      bo są skażone krwią. Oni winni byc juz dawno aresztowani. Jestem pełny oburzenia
      co do rządów SLD i "mordy naszej" /Kwasniewskiego/. Mam nadzieje, że moje
      oczekiwania co do aresztowania tych w/w typów się ziszczą.
      • tkamins Re: Panstwo Olewnik ! Mam nadzieję, żeście przepr 23.04.08, 15:05
        Najpierw należy dorżnąć tę watahę, która przez 2 lata zrobiła więcej zła niż
        patriotyczni socjaldemokraci przez lat 45.
      • wet3 Re: brynk 23.04.08, 15:14
        brynk napisał: Panstwo Olewnik!mam nadzieje, zescie ptzeprosin

> ...od czerwonych chamów nie przyjęli. Im to nawet ręki nie
        należałoby podawać,
        > bo są skażone krwią. Oni winni byc juz dawno aresztowani. Jestem
        pełny oburzeni
        > a
        > co do rządów SLD i "mordy naszej" /Kwasniewskiego/. Mam nadzieje,
        że moje
        > oczekiwania co do aresztowania tych w/w typów się ziszczą.

Oczywiscie, ze przeprosin od czerwonych chamow sie nie przyjmuje.
        Czerwonych chamow sie wiesza!
        • obraza.uczuc.religijnych Re: brynk 23.04.08, 16:04
          To będziesz wieszał siebie i m15?
          • wet3 Re: obraza,uczuc.rekigijnych 23.04.08, 16:08
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> To będziesz wieszał siebie i m15?

Z przyjemnoscia pozbylbym sie gnojkow twego autoramentu!
      • szenio Re: Panstwo Olewnik ! Mam nadzieję, żeście przepr 23.04.08, 15:21
        To jest wypowiedx typowego chrześcijanina , miłosiernego, który
        źdźbło widzi w cudzym oku,a w swoim belki nie zauważa!!!!A mnie
        najbardziej dreczy sprawa Ziobry, jak ukręcił łeb polskiej
        transplantologii i tysiace osób straciło nadzieję na zycie.To była
        zbiorowa eutanazja ministra Ziobry! To , drogi chrzescijaninie ci
        nie przeszkadza? Dla mnie to PO i PiS to organizacje przestepcze
        wyrosłe z AWS, twory do rozwiązania!!!
        • fenaktil Re: Panstwo Olewnik ! Mam nadzieję, żeście przepr 23.04.08, 17:13
          szenio napisała:
          .. a mnie najbardziej dreczy sprawa Ziobry, jak ukręcił łeb polskiej
          > transplantologii i tysiace osób straciło nadzieję na zycie.....
          ======================================
          przestań kretynko wypisywać bzdury i powtarzać idiotyzmy z GW.Indokrynujesz na
          zamówienie ???? Wiesz ile rocznie było wszystkich transplantacji w Polsce ????
          Wiesz co się działo w środowisku transplantologów ???? Wiesz co to
          Poltransplant, ilu maksymalnie jest dawców rocznie a ilu sie kwalifikuje do
          przeszczepu ??? Ilu przeżywa???. Tysiące osób, to jest tylu idiotów + jeszcze
          więcej głosowało na PO i wycięło Kaczyńskiego chcącego oczyścić stajnie
          Augiasza.
    • gm114 Wielkie brawa dla rodziny !! 23.04.08, 15:04
      Wielkie brawa dla rodziny, że dociekają prawdy pomimo bezpośredniego
      obecnie zagrożenia własnego życia. To, co zostało odkryte, nie
      pozostawia cienia watpliwości, że rodzina Olewników jest w dalszym
      ciągu poważnie zagrożona i jedynym obecnie dla niej wyjściem jest
      nadawanie tej sprawie jak największego rozgłosu.

Dla mnie sprawa ta nie jest w ogóle zaskakujaca, bo mam własne
      podobne doświadczenia. Oto wespół z rodziną walczymy o restytucję
      mienia ukradzionego przez "prl-owskich złodziei" 56 lat temu.
      Ukradli mienie bez żadnego powodu z błędnym zastosowaniem dekretu
      Bieruta. Tymczasem im my teraz bardziej walczymy o zwrot tego
      mienia, tym wieksze mamy kłopoty z powodu dziwacznych "zdarzeń".
      Oczywiście, jak wiadomo, polskie sądy i urzędy są dyspozycyjne i
      nieuczciwe. Ale my mamy kłopoty nie tylko w polskich sądach i
      urzędach, które orzekają w sposób skandaliczny. My mamy kłopoty z
      powodu aktywności dziwnych osób. A to jakieś dziwne próby
      inwigilacji, jakieś podsłuchy telefoniczne, dziwne telefony od
      dziwnych osób z bardzo dziwnymi propozycjami, a to próby
      zastraszania, taranowania aut którymi się poruszamy, śledzenie przez
      dziwnych typów w pracy i na mieście, włamania do mieszkań, etc.
      Innymi słowy, z powodu naszego dążenia do restytucji rodzinnego
      mienia doświadczamy nietypowych zdarzeń. To jest już po prostu takie
      bandyckie państwo od zakończenia II wojny światowej.
    • evident gdzie jest Ziobro 23.04.08, 15:06
      co robił dewa lata
      • presentation1 Re: gdzie jest Ziobro 23.04.08, 15:07
        To za Ziobro zlapano przedstawiono zarzuty.Moze poczytasz Palikota?On pisze dla wyznawcow PO bajki.
      • m15 czerwony matole,właśnie za jego kadencji 23.04.08, 15:10
        evident napisał:

> co robił dewa lata
        złapano porywaczy,wystarczyło kilka miesięcy,nia tak,jak za komuchów
        kilka lat bezczynności,lecz czy warto z tobą czerwony pająku
        dyskutować-pytanie retoryczne
        • pierot6 [...] 23.04.08, 19:42
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • edi54 Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 15:10
      Podzielam bol i idaca z nim w parze zlosc Rodziny porwanego
      i zamordowanego.Casus wyjatkowo drastyczny w przebiegu i skutkach
      zbrodni ,by sie nad nim nie pochylic.Nalezy uczynic
      wszystko, by ustalic wszechstronnie i rzetelnie przebieg
      postepowania w tej sprawie.Z drugiej jednak strony mowie
      stanowcze NIE histerii jaka wokol tej sprawy sie rozpala,
      czyniac z niej polityczne igrzyska.Tymczasem u zrodel tak
      skandalicznych spraw leza glebsze przyczyny.Organy scigania
      (prokuratura,Policja ,sluzby pokrewne) od 1990 r. sa nieustannie
      wiklane w biezaca polityke.Trwaja w permanentnym uwiadzie
      organizacyjno-wykonawczym.Nieszczesciem jest wadliwa polityka
      kadrowa ,podporzadkowana konkretnej politycznej aktualnosci.
      Tak bylo i tak jest.Wezmy stan w Policji na chwile obecna:Schetyna,
      Rapacki,Komendant Glowny ,czyli najogolnie rzecz ujmujac "desant"
      wroclawski.Wczesniej mozna mowic o "desancie " gdanskim:Kaczmarek,
      Kornatowski,Marzec (szef CBS).O Bankowskim i owczesnych kolesiach
      nie wspomne ,bo to bylo zenujace.W dawniejszych
      czasach:Milczanowski,
      Stanczyk ("desant" szczecinski).I tak schodzi to w dol , az do
      szczebla powiatu.Kierownicze funkcje obejmuja ludzie "klejacy
      sie" do "wladzy".Gdyby dzis ktokolwiek wzial na warsztat historie
      Komendantow Glownych Policji i Komendantow Wojewodzkich Policji
      za lata 1990-2008 bylaby to historia w duzym stopniu kompromitu-
      jaca Panstwo.Komendanci Glowni i Komendanci Wojewodzcy Policji
      winni byc objeci konkursami a swe funkcje pelnic na podstawie
      5 letnich kontraktow ( z mozliwoscia ich wczesniejszego odwolania,
      jak tez pozniejszego przedluzenia o kolejne 5 lat).Prawo ubiegania
      sie o stanowisko Komendanta w Policji winno przyslugiwac ustawowo
      wylacznie oficerowi Policji. Policja winna
      byc uwolniona od wszelkich naciskow politycznych (poczawszy
      od szczebla komisariatu po Komende Glowna Policji).
      "Odpolitycznienie" Policji jest warunkiem sine qua non
      poprawy jej efektywnosci we wszystkich plaszczyznach.Komendant
      jednostki przestanie byc "marionetka" w rekach politykow.
      Ograniczone zostana tez wowczas do minimum powiazania Policji
      z wszelkimi grupami nacisku (grupami korupcjogennymi).
      Rodzina Olewnikow - do czasu porwania jej syna i brata-
      potrafila "zapewnic " sobie przychylnosc miejscowej Policji
      (nie sadze, by w swym dzialaniu kierowala sie miloscia do Policji).
      Juz kiedys Policje w wielu przypadkach "sponiewieral" tak
      zwany "sponsoring".Udalo sie go okielznac.Tzreba zatem odwagi
      by podjac rozwiazania systemowe w kierunku rzeczywistego
      odpolitycznienia Policji (uwolnienia od wplywu politykow na jej
      biezaca dzialalnosc).To powinien byc zbiorowy wysilek wszystkich
      liczacych sie sil politycznych w Panstwie.Tylko pod takim warunkiem
      nie wystapi w przyszlosci podobna sprawa ,jak sprawa Olewnika.

• puuchatek Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 15:12
      poszeklu napisał:

> Czerwoni bandyci mordowali, morduja i beda
      > PO ich osloni.

Ty mały, plugawy esbecki krtetynie. Przez dwa lata rządów PiS "wielki prokurator" Ziobro nie zrobił NIC, żeby zaponiec takim patologiom. Cała "walka z przestępczością" za PiSowskich rządów sprowazdzała się do robienia pokazowych konferencji prasowych.

I nie p...cie mi tu razem z tym idiotą Presentation1 o Trybunale Konstytucyjnym, bo TK nie blokował żadnych spraw karnych, nie zabrania ścigać przestępców. Rządziliście dwa lata, nie zrobilście NIC żeby realnie cokolwiek zmienić w tej dziedzinie. Potraficie tylko gadać. Głupio.

A co do TK, to może jeszcze zauważcie, hipokryci, że niekonstytucyjność Jareczkowych Ustaw stwierdzili także sędziowie TK powołani już głosami PiS. Więc zamiast szczekać, na waszym miejscu zabunkrowałbym się pod stołem i spalił ze wstydu.
      • m15 czerwony ,esbecki s...synu 23.04.08, 15:18
        puuchatek napisał:

> poszeklu napisał:
        >
        > > Czerwoni bandyci mordowali, morduja i beda
        > > PO ich osloni.
        >
        > Ty mały, plugawy esbecki krtetynie. Przez dwa lata rządów
        PiS "wielki prokurato
        > r" Ziobro nie zrobił NIC, żeby zaponiec takim patologiom.
        za rządów pisu,w kilka miesiecy złapano bandytów,kalisz i cała
        czerwona banda przez kilka lat ukrywała dowody w sprawie,przez ich
        działania i zaniechania doszło do tej zbrodni,lecz ty o tym niczego
        nie wiesz? ubecka szmato!!!!
        • lejbakogelmogel Re: czerwony ,esbecki s...synu 23.04.08, 18:16
          On tylko udaje, że nie wie. Cyba do 4 umie liczyć.
          Rodzina Olewników zabiegała 4 lata o odsunięcie od
          sprawy podejrzanej brygady policyjnej,
          zabiegała ... u Kalisza.
          Zdaniem czerwonego, esbeckiego s...syna winą za to
          trzeba obarczać min. Ziobro.
      • fenaktil Re: Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania band 23.04.08, 17:28
        przestań chrzanić, wejdż na stronę CBA i zobacz ile spraw załatwili i dalej
        załatwiają. Myślisz, że Ziobrze tak łatwo było ruszyć tę całą SB-ecką
        prokuratorsko-sędziowską mafię ??? Próbowali ruszyć korporacje i nie pamiętasz
        już wrzasku jaki podniosły wszystkie "postępowe" media z GW na czele.Nie
        pamiętasz wrzasków PO na każde posunięcie PiS, nawyływania do obywatelskiego
        nieposłuszeństwa itd, itd ????
    • silesius.monachijski011 Pornogrubas Kalisz tyle krzyczy w sprawie Blidy 23.04.08, 15:20
      na Ziobro i Kaczynskiego, a sam zachowal sie w sprawie Olewnika jak skonczona
      swinia i podrzedny gangster; wstydz sie pornogrubasie (jezeli wogole wiesz, co
      to wstyd)!-
      • wet3 Re: Pornogrubas Kalisz tyle krzyczy w sprawie Bli 23.04.08, 16:06
        silesius.monachijski011 napisał:

> na Ziobro i Kaczynskiego, a sam zachowal sie w sprawie Olewnika
        jak skonczona
        > swinia i podrzedny gangster; wstydz sie pornogrubasie (jezeli
        wogole wiesz, co
        > to wstyd)!-

Silesiusie! W duchy wierzysz! Kalisz i poczucie wstydu? On tylko wie
        jedno - jak szkodzic naszemu Narodowi, jak bronic czerwonych
        bandytow, donosicieli i zlodziei. Przez tego tlustego gnojka
        czerwony TK zablokowal lustracje. On dobrze wiedzial co robi udajac
        sie do TK. Wiedzial dobrze, ze jego koledzy zablokuja lustracje i
        czerwoni bandyci i zlodzieje wyjda bez szwanku.
    • zfd3 Danuta Olewnik: Dość kłamstw i ukrywania bandytów 23.04.08, 15:42
      Pani Olewniwni powiedziała dosyć

ale Sama i jej rodzina moze spodziewać sieaktaw terroru i terroryzmu
      wobes siebie i swojej rodziny wspieranego pzrez sądziów,
      prokuratorów, polityków organizacje pozarządowe, polskojęzycznych
      pismaków, struktury helsińskie i media,

z czymś takim ma do czynienia od 12 lat

każdy biorący udział w tych działaniach ma zapewnione wsparcie
      prokuratury, sądów, politykow dziennikarzy i struktur zwiazany z
      duchownymi w realizacji przestepczych działań,i zapewniona
      bezkarność,

a za udział są profity służbowe w postaci awansów służbowych,