Dodaj do ulubionych

Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdza

28.04.08, 17:06
Upomnienie?! Zawieszenie?! To sankcje dyscyplinarne, a co z
odpowiedzialnością karną?
Obserwuj wątek
    • jovanka22 Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 17:19
      ta ku... nie nadaje się do pracy w pogotowiu tylko w zakładzie
      pogrzebowym, tam może proponować księdza
      • almagus Re: Dyspozytorka przywołaj ciemne stada kościoła, 28.04.08, 18:13
        Przywołaj ciemne stada kościoła, partia o pomoc woła.
        O Rydyku co to za ludzie, my tu rzązimy w trudzie i obłudzie!

Taki maryjny łaski koneserem, byłym premierem,
        jest w swoich sztuczkach dla mnie Lucyperem!

Preambułą trzeba włączyć kleru potrzeby.
        Zapisać macie leczenie przez pogrzeby.
        Ustawowo uznać lekarstwem opłatek.
        Formą płatności ma być hojny datek.
        Żadne in vitro, sztuczne zapładnianie.
        Kleryka wam damy na zawołanie.
        Może was dziwić wiek tego kleryka.
        Nie patrzcie na to, ważna praktyka!

Dopadniemy szatana, a kuku, dana dana!

Szanowni koledzy i koleżanki
        medykom na obiecanki cacanki
        dajemy łapanie w płynie rybek.
        My mamy wędki i ojciec grzybek.
        Ten strajk to szatańska masówka.
        Rybki w płynie to dla nich kroplówka.
        Gdy wsuwałem „obiatek” rządowy,
        genialny pomysł wpadł do mej głowy.
        Egzorcyzm włączyć w medyczną sztukę,
        „wykształciuchom” podniesiemy naukę.
        Poprzez wsparcie w duszpasterstwa liczne,
        wzmocnimy nasze służby medyczne.
        Pacjent, ksiądz mają ducha potrzeby,
        w leczenie włączy się pogrzeby.
        Wpływ gotówki wiedzie do dostatku,
        z kościołem unikamy podatku.
        Biskupów wraz z naczelnym grabarzem,
        robimy szpitali gospodarzem.
        Leczenie w pieleszach domowych,
        też ma być w warunkach głodowych!
        Kamasze, strój dadzą zakony,
        liczymy na kasę i masowe zgony!
        • katecheta Ciekawe, że za Prezydętem jeżdżą za darmo "eRki" 28.04.08, 18:34
          zamiast jakiego proboszcza w Lancii?
          • tw_wielgus Re: Ciekawe, że za Prezydętem jeżdżą za darmo "eR 28.04.08, 18:40
            katecheta napisał:

> zamiast jakiego proboszcza w Lancii?

Prezydent ma swojego spowiednika zawsze pod ręką, 7 na 24.
            Albowiem niezbadane są wyroki niebios a losu nie należy kusić, na opcję księdza
            dojeżdżającego nie zgodził się BOR.
          • czarek62 Za nadetym Prezydętem jeżdżą za darmo "eRki", ale 28.04.08, 20:25
            ksieza juz tylko za kase - i to baaaaardzo duza! Powalony ten
            kraj... na kolana:(
      • misiogoqo w boga synu nie wierzysz? 28.04.08, 22:37
        jovanka22 napisała:

> ta ku... nie nadaje się do pracy w pogotowiu tylko w zakładzie
        > pogrzebowym, tam może proponować księdza
        • marl57 jak bydło na pastwisku 29.04.08, 00:40
          ...
    • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 17:29
      faraon, wyluzuj, ty jestes w pracy taki perfekt? moze nie dostala
      wlasciwych szkolen, skad wiesz? wsadzisz ja do wiezienia na trzy
      lata, potem ratownika, bo tez czegos nie dopatrzy i wkrotce nikogo
      nie bedzie na centrali i ratownicy tez wszyscy wyjada na wyspy...
      tam zadnego do wiezienia nie wsadzaja...
      • alikmix Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 17:47
        Ciekawe czy byłbyś taki wyluzowany jakby to dotyczyło bliskiej ci osoby.
        A dyspozytorkę wywalić na zbity pysk z pracy i skierowć sprawę do prokuratury
        ponieważ jej zachowanie mogło doprowadzić do zagrożenia życia. W końcu najwyższy
        czas wziąć się za te święte krowy.
        • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 04:45
          alikmix, jestem wyluzowany, bo mieszkam w kraju, gdzie jest
          racjonalna gospodarka karetkami, a nie jak w polsce... place roczny
          abonament (ok 100pln/rok), w przeciwnym wypadku wezwanie karetki i
          odwiezienie do szpitala kosztowaloby mnie jakies 1500pln... u mnie
          karetki sa wzywane gdy sa potrzebne, a nie do kazdego bolacego
          paluszka, bo za darmo... pani dyspozytorka od tych wszystkich
          telefonow z bolacym paluszkiem pewnie juz zatracila swiadomosc,
          kiedy sprawa wazna a kiedy nie... w tym konkretnym przypadku karetka
          nie byla potrzebna, a ocucil ja lekarz rodzinny swoimi
          sluchawkami... gdyby trzeba bylo zaplacic 1000pln za wezwanie
          karetki to rodzina najpierw poszukalaby lekarza, czyz nie???

a poza tym, alikmix, przy takim pryncypialnym podejsciu
          do "wykroczen" w pracy niedlugo wszyscy w polsce beda wywalieni na
          zbity pysk, no moze z wylaczeniem ciebie, mrs. perfect...
      • arme Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 17:55
        Sorry ale pleciesz bzdury. Jak pracownica pogotowia może odmówić pomocy i
        odsyłać do księdza. Jakich szkoleń nie miała? Jedno pewnie miała - z handlu
        "skórkami". Jej zachowanie i twój post świadczy o stanie całej służbie zdrowia,
        działającej jak mafia myjących nawzajem sobie rączki bandytów handlujących
        ludzkim zdrowiem i życiem.
        Tak jak ona sobie zadecydowała, że ta kobieta może skonać bo jej pomoc się nie
        należy ja proponuję zadecydować, że pracownikom służby zdrowia prawa człowieka
        się nie należą i za każdy taki wyskok powinna być publiczna chłosta.
        • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 04:49
          arme, wyluzuj jeszcze raz i nie obwiniaj mnie za stan sluzby zdrowia
          w polsce, bo nie mam z nim nic wspolnego... raczej spytaj sie tuska,
          ktory po swiecie lata zydow zadawalac, a sluzba zdrowia w
          rozsypce.... artykul twierdzi, ze rozmowa zostala przeprowadzona
          nieprawidlowo, jest mozliwe, ze dyspozytorka byla nieodpowiednio
          przeszkolona, skoro nie umie poprowadzic prawidlowo wywiadu... a
          dlaczego mogla zbagatelizowac sprawe, pisze w odpowiedzi do
          alikimix, powyzej...
      • wiedmak Jakie to szkolenie jest potrzebne 28.04.08, 18:44
        by wiedziecz czy komus mozna ratowac zycie czy nie? Brak mi slow. Zgaduje ze
        bylo to przedstawicielka pokolenia JP2, sluchaczka Radia Ma Pedofila albo inny
        wyborca pisuaru (propozycja sopotkania z czarnym wyzyskiwaczem jako alternatywa
        zachowan spolecznych, niskie wyksztalcenie).
        • rooboy Re: Jakie to szkolenie jest potrzebne 29.04.08, 04:51
          wiec twierdzisz, ze wystarczy posadzic kogos za telefonem i juz jest
          dyspozytorem pogotowia??? you're kidding me...
        • wdakra Re: Jakie to szkolenie jest potrzebne 29.04.08, 06:59
          Przecież taka postawa jest całkowicie zgodna z linią PO. Emeryci tylko obciążają
          budżet i jest rzeczą słuszną i chwalebną skracać im życie okradając (ZUS) i
          pozbawiając świadczeń zdrowotnych (służba zdrowia).
    • nessie-jp Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 17:36
      Spoko, ta pani wygra każdy proces w sądzie pracy, twierdząc, że zwolnienie
      uraziło jej uczucia religijne, bo ona święcie wierzy, że ksiąd lepiej choremu
      pomoże, niż jakiś tam lekarz...
    • strzelec51 Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 17:49
      Nie po raz pierwszy slysze o nader, jak by to powiedziec...
      nonszalanckim stosunku do ludzi w podeszlym wieku. Po uzyskaniu
      odpowiedzi na pytanie o wiek... "to pan/pani jeszcze w ogole zyje?"

Zazenowanie ogarnia na mysl, ze niektorym trzeba jednak wyjasniac,
      ze czlowiek po osiemdziesiatce TEZ ma prawo do zycia. I do pomocy
      medycznej.

W przypadku tej pani, w razie potwierdzenia zarzutow powinna poniesc
      nie tylko surowa kare dyscyplinarna (zwolnienie w trybie
      dyscyplinarnym), podlega ona rowniez odpowiedzialnosci karnej za
      spowodowanie narazenia osoby na utrate zycia lub zdrowia z powodu
      odmowy udzielenia pomocy! To mi wyglada na jakies trzy lata bez
      zawieszenia, lekko liczac.
      • maaac Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 19:37
        Tak pogotowie załatwiło brata mojego dziadka. Dyspozytorka nie
        potrafiła uwierzyć że 90latek potrafi u siebie dość sprawnie
        zdiagnozować zawał. Olali go. Zmarł.

Jest jednak jeszcze jedna sprawa. Mając jedną karetkę i dwa
        zgłoszenia do kogoś by wysłał karetkę? Do 90latka czy do 18latka?
        Szansa uratowania taka sama, a możesz wybrać tylko jednego. Niestety
        lekarze czasem muszą tak wybierać - tu NIE było takiej alternatywy
        ale trzeba wiedzieć, że czasem ona się pojawia. W dodatku ile by nie
        było karetek zawsze jest ich tylko skończona ilość i kiedyś można
        stanąć przed takim wyborem.
        • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 04:58
          maaac, przykro mi z powodu brata twojego dziadka...

a z iloscia karetek masz pelna racje, a poza tym sa one w polsce
          darmowe, tzn. nie ma oplat za wezwanie... dlatego wszyscy wolaja
          karetke, gdy lekarz rodzinny wystarczy... w zwiazku z tym ludzie
          umieraja, bo nie dla wszystkich karetek starczy, albo dyspozytorki
          biora sprawy w swoje rece...
          • maaac Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 05:59
            A jak pogodzisz odpłatność za usługi pogotowia z "równymi szansami"?
            To powodowało by że biedni ludzie zamiast wzywać pogotowie do
            ostatniej chwili ratowali by ofiary wypadku czy nagłych chorób
            domowymi sposobami, bogaci zaś mieli by karetki do pryszczyka na
            pupie.
            Świat niestety nie jest taki prosty, by działały w nim proste
            recepty.
            • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 06:21
              hi maaac, swiat jest prostszy niz myslisz... przeczytaj sobie moj
              post do alikmix (04:45) a bedziesz tez wiedzial...

einstein powiedzial, ze wszystko powinno byc robione tak prosto jak
              tylko mozliwe, ale nie prosciej... to ja rozumiem duzo lepiej niz
              jego teorie wzglednosci
              • maaac Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:20
                :)
                Niestety rooboy. Jest bardziej skomplikowany niż myślisz. No i co z
                tego że w ten sposób płacisz?
                My też płacimy - wszyscy i przymusowo - tyle że obsługa karetka
                pogotowia nie jest wyszczególniona osobno jako ekstra usługa. Następna
                sprawa - czy roczny abonament jakoś wpływa na twoją decyzję czy ją
                wezwać "już" czy "jeszcze" sobie dasz radę sam? Przecież "już"
                zapłaciłeś to nie masz co się przejmować czy robisz to potrzebnie czy
                nie. Działało by to tylko odstraszająco jakbyś płacił osobno za każdą
                wizytę karetki. Z drugiej strony jeżeli wizyty karetek byłyby jedynie
                opcją w ubezpieczeniu zdrowotnym włącza się znów "efekt" dyskryminacji
                najuboższych i tak często podkreślanej przez Ciebie równości szans.
                • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:35
                  maaac, dlaczego wiekszosc polakow musi tak wiele spraw
                  komplikowac??? po pierwsze - za karetke w obowiazkowym ubezpieczeniu
                  nie placisz .po drugie - nie mam zadnego dylematu czy wzywac karetke
                  czy nie... wiem, ze ma przyjechac w ciagu 15 min (jest to u nas
                  standard) i jest sprawa rzadu stanowego zadbac, aby ten standard byl
                  zachowany... jesli sa problemy czasowe, znaczy, ze karetek i
                  ratownikow jest za malo i liczby sa zwiekszone (co moze miec wplyw
                  na wysokosc tego abonamentu). nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz
                  z karetkami i rownoscia szans... u nas przyjedzie do kazdego bez
                  wzgledu na wszystko inne... kazdego na karetke stac... jeden zaplaci
                  1500pln za kazda usluge, drugi woli miec abonament...
                  • maaac Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 08:05
                    Rooboy. Nie chce się powtarzać. Przeczytaj uwaznie jeszcze raz co ci
                    napisałem dlaczego się mylisz.
                    • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 08:12
                      maaac napisał:

> Rooboy. Nie chce się powtarzać. Przeczytaj uwaznie jeszcze raz co
                      ci
                      > napisałem dlaczego się mylisz.

maaac, komplikujesz proste rzeczy. jakbym sie mylil, to system by u
                      nas nie pracowal... a pracuje i nikt nie narzeka na karetki... jak
                      wiesz zycie jest najlepszym sedzia. amen
            • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 06:31
              maaac, zapomnialem dodac, abonament na karetki obejmuje tylko
              choroby, etc.. jesli chodzi o wypadki drogowe to koszt karetki
              pokrywa u nas tac (transport accident commission), ktora jest
              finansowana przez obowiazkowe ubezpieczenia oplacane razem z
              rejestracja samochodu... to jest fair, kto jezdzi, powinien poniesc
              taki koszt na zasadzie "user pays"... w polsce tak to nie
              funkcjonuje???
              • wdakra Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:07
                rooboy napisał:

W Polsce każdy płaci na ubezpieczenie zdrowotne. Nie 100 PLN rocznie, tylko 8%
                zarobku miesięcznie (czyli w prztpadku przeciętnego emeryta ok. 100 zł
                miesięcznie). Twierdzenie, że przyjazd karetki jest darmowy, to brednia.
                • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:12
                  a bezrobotny ile placi? w wielu krajach ubezpieczenie zdrowotne
                  pokrywa wiele rzeczy, ale nie karetki... gdyby mialo pokrywac tez
                  karetki, to placilabys 16% a nie 8...
                  • wdakra Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:19
                    rooboy napisał:

> a bezrobotny ile placi? w wielu krajach ubezpieczenie zdrowotne
                    > pokrywa wiele rzeczy, ale nie karetki... gdyby mialo pokrywac tez
                    > karetki, to placilabys 16% a nie 8...

Za bezrobotnego płaci Urząd Pracy. I cos Ci się chyba rachunki pomyliły. Jeśli
                    Ty płacisz 100 PLN rocznie, to wychodzi miesięcznie niespełna 10 zł, a nie 100.
                    Przy średniej płacy w Polsce ponad 2000 PLN miesięcznie od każdego pracującego
                    ściąga się haracz na ubezpieczenie zdrowotne rzędu 200 zł. To ogromne pieniądze,
                    tylko źle wydawane przez NFZ.
                    • rooboy Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:24
                      wdakra, ja nigdzie nie pisalem, ze place 100pln mies, place 100pln
                      na rok abonament, czyli 8.33/mies. jesli nie potrzebuje karetki,
                      ambulans ma na mnie "zysk", jesli zas potrzebuje, to mam ja wowczas
                      za "darmo"... zgadzam sie, ze nfz ma duzy fundusz, ale kazdy kij ma
                      dwa konce... z jednej strony pieniadze sa zle przez nfz wydawane, z
                      drugiej strony kazdy robi 30 badan z powodu bolu glowy... nic
                      dziwnego, ze w plowie roku nfzowi brak pieniedzy...
                      • wdakra Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:33
                        rooboy napisał:

> wdakra, ja nigdzie nie pisalem, ze place 100pln mies, place 100pln
                        > na rok abonament, czyli 8.33/mies.

Czyli gdyby nawet dodatkowo wprowadzić osobną składkę na PR, to składka byłaby o
                        1% wyższa, a nie wynosiła 16%

> za "darmo"... zgadzam sie, ze nfz ma duzy fundusz, ale kazdy kij ma
                        > dwa konce... z jednej strony pieniadze sa zle przez nfz wydawane, z
                        > drugiej strony kazdy robi 30 badan z powodu bolu glowy...

To właśnie przejaw złej organizacji służby zdrowia. Miesiącami, a nawet latami
                        czeka się na operacje, ktore są niezbędne, żeby wrócić do zdrowia, a
                        przeprowadza się kupę niepotrzebnych badań, bo taka jest struktura zawartych
                        przez NFZ kontraktów na świadczenia zdrowotne - duże limity na diagnostykę, małe
                        - na procedury przywracające zdrowie.
                    • maaac Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:28
                      Jest mechanizm, który naprawdę działa IMHO. Mechanizm który się w
                      Polsce rodził a wpierw SLD, potem PiS, a teraz PO dobija. System kas
                      chorych. Nie płacisz jakiemuś molochowi typu NFZ na ubezpieczenie
                      zdrowotne, a kasie chorych, która ma interes nie w zabieraniu od
                      ciebie coraz większych pieniędzy, ale by zabrane ci pieniądze jak
                      naj mniej wydawać.
                      Kasie chorych bardziej się opłaca by robić badania okresowe niż by
                      leczyć. Kasie chorych opłaca się by cię leczyć póki to jeszcze mało
                      kosztuje niz póżniej (jak złapią cię że lekcewazyłeś chorobę stawki
                      wzrosną). Kasa chorych sprawdzi czy na pewno potrzebna była ci
                      karetka, dla lżejszych spraw załatwią 24h dyzur lekarza rodzinnego.
                      Jedyna sprawa to państwo musi zadbać by pomiedzy kasami chorych
                      była uczciwa konkurencja, nie mogli odmówić przyjmowania kogokolwiek
                      i by im bardziej opłacało sie leczyć niż wynajmowac adwokatów i się
                      za twoje pieniądze sądzić z tobą.
                      Tyle że prywatne kasy chorych, a nawet samorządowe, dają znacznie
                      mniejsze możliwości do wsadzania tam "swoich ludzi" i czerpania z
                      tego dochodów - dla tego partie "centralistyczne" ich nie lubią.
                      • wdakra Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 07:40
                        Kasy chorych były już się zdążyły skompromitować w Polsce międzywojennej.
                        Kontraktowanie świadczeń zdrowotnych, to poroniony pomysł. A wystarczyłoby
                        ustalić wysokość refundacji przez NFZ za poszczególne świadczenia wypłacanej
                        placówce, która je zrealizowała. Wówczas rzeczywiście pieniądz szedłby za
                        pacjentem.
                        • maaac Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 08:10
                          Możesz mi przybliżyć sprawę (mechanizm) kompromitacji kas chorych w
                          Polsce między wojennej?
                          Nie NFZ nigdy nie będzie działał sprawnie - brak mechanizmu
                          kontroli sensowności wydatków i brak mechanizmu zmuszania obywateli
                          do kontrolowania swojego stanu zdrowia.
                          • wdakra Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 10:47
                            Nie mogę, bo nie znam szczegółów. Ale ci, którzy pamiętali przedwojenne kasy
                            chorych i mogli je porównać ze służbą zdrowia w PRL jednogłośnie uważali te kasy
                            za fatalne.
        • strzelec51 Trudne pytanie 29.04.08, 14:16
          maaac napisał:

> Mając jedną karetkę i dwa zgłoszenia do kogoś by wysłał karetkę?
          > Do 90latka czy do 18latka?

Postapilbym wedlug kolejnosci zgloszenia.
          Bez wzgledu na wiek kazdego nalezy traktowac jednakowo. W przeciwnym
          przypadku powstaje problem dyskryminacji wedlug wieku, a nawet
          podejrzenie o uleganie pokusom... eutanazji.

Inna rzecz - brak karetki jest czyms czego NIE PRZYJMUJE SIE DO
          WIADOMOSCI. Dzwoni sie do "sasiadow"
    • hetmanwiechu Agentka ZUSu... 28.04.08, 17:51
      ...profesjonalistka, pewnie jest agentka ZUSu albo siostrzenica
      soltysa. Raczka raczke myje. W normalnym kraju zostalby
      dyscyplinarnie zwolnione w ciagu minut od przesuchania tasmy.
      • guru133 Re: Agentka ZUSu... 28.04.08, 23:33
        hetmanwiechu napisał:

> ...profesjonalistka, pewnie jest agentka ZUSu albo siostrzenica
        > soltysa. Raczka raczke myje. W normalnym kraju zostalby
        > dyscyplinarnie zwolnione w ciagu minut od przesuchania tasmy.
        Nie, to agentka plebana. Przecież każdy pogrzeb to szybka kasa.
      • nurse_manager Re: Agentka ZUSu... 29.04.08, 05:17
        W "normalnym" kraju:
        - postepowanie dyscyplinarne przed bezposrednim zwierzchnikiem
        - jednoczesnie: wewnetrzna komisja dyscyplinarna, niezaleznie od zwierzchnika,
        - wyslanie sprawy do Izby Pielegniarskiej lub innego odpowiednika.
        W konsekwencji - zaklad pracy moze zwolnic i NIC poza tym.
        Izba Pielegniarska (czy odpowiednik) moze zabrac licencje i ew. skierowac do sadu.
        O ile znam kazuistyke, powazniejsze od tego przypadki konczyly sie np.
        zatrzymaniem licencji na rok i ograniczeniami po roku.
        • rooboy Re: Agentka ZUSu... 29.04.08, 05:34
          nurse_manager napisał:

> W "normalnym" kraju:
          > - postepowanie dyscyplinarne przed bezposrednim zwierzchnikiem
          > - jednoczesnie: wewnetrzna komisja dyscyplinarna, niezaleznie od
          zwierzchnika,
          > - wyslanie sprawy do Izby Pielegniarskiej lub innego odpowiednika.
          > W konsekwencji - zaklad pracy moze zwolnic i NIC poza tym.
          > Izba Pielegniarska (czy odpowiednik) moze zabrac licencje i ew.
          skierowac do sa
          > du.
          > O ile znam kazuistyke, powazniejsze od tego przypadki konczyly sie
          np.
          > zatrzymaniem licencji na rok i ograniczeniami po roku.

manager, i to bylby "normalny" kraj - 5 kar za
          jedno "przestpstwo"??? you're kidding me....
          • nurse_manager Re: Agentka ZUSu... 29.04.08, 05:38
            Kara z roznych poziomow.
            • rooboy Re: Agentka ZUSu... 29.04.08, 06:45
              i co z tego, ze z roznych... kazdy poziom musi czuc sie wazny,
              tak??? jedno wykroczenie, jedna kara...
    • jola_z_dywit_2006a Rzad,Sejm,Sent,Prezydent to robia od 19 lat wiec 28.04.08, 17:54
      o co chodzi ?
      "Boli Brzuszek" na stanowisku prezydenta nie chce zaplacic za karetke
      reanimacyja ktora czekala na jego pierdzace dolegliwosci. Inna karetka zostala
      rozbita bo na rozkaz BORu jezdzila w te i wete 150km/h. Kowal zawinil a Cygana
      wieszaja.

A tak serio, moze ktos z intenautow poda jeden, JEDEN przyklad ze u nas cos
      dziala normalnie. Np. poslowie, rzad, wojsko, policja, sady, prokuratorzy,
      autostrady itp. A przeciez S i KOR takie cuda nam opowiedali w latach 1980tych a
      tu Matrix.
      • real_mr_pope Re: Rzad,Sejm,Sent,Prezydent to robia od 19 lat w 28.04.08, 20:00
        > A tak serio, moze ktos z intenautow poda jeden, JEDEN przyklad ze u
        > nas cos dziala normalnie.

Rogatki na Poprzecznej we Wrocławiu.
    • enrike-81 Ech, ta Polska B 28.04.08, 17:58
      Tam rzeczywiście już tylko niebiosa mogą pomóc
    • konigin Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 18:02
      Sprawdzili, czy byla aby trzezwa ? Moze kolejna z rodu Polakow z
      rekordem promili we krwi.
    • martucha06x Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 18:21
      przeciez pierwszej pomocy mozna nie udzielic w dwoch przypadkach,
      kiedy ktos ma przewlekla chorobe nowotworowa z przerzutami lub
      osobom w wieku starczym z racji na obciazenie. nie ma w tym nic
      dziwnego bo istnieje preciez cos takiego jak prawo do godnej
      smierci.. moze dyspozytorka troche gruboskornie podeszla do sprawy,
      ale poruszenie wokół sprawy chyba nie jest adekwatne
    • morte_macabre Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 18:23
      Eutanazja po polsku. I nawet katolicku. Polak potrafi.
      • tw_wielgus Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 18:28
        morte_macabre napisał:

> Eutanazja po polsku. I nawet katolicku. Polak potrafi.

Poziom makabry Twojej wypowiedzi przekroczył granice dopuszczalnego sarkazmu.
      • nurse_manager Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 29.04.08, 05:21
        morte_macabre napisał:

> Eutanazja po polsku. I nawet katolicku. Polak potrafi.

Istnieje cos takiego, jak "DNR" czyli Do Not Resuscitate lub AND - Allow Natural
        Death.
        I to sa OFICJALNE dokumenty, podpisane u prawnika z 3 swiadkami. A swiadkiem NIE
        moze byc ktos, kto ma jakikolwiek interes w zdrowiu/chorobie pacjenta, nbp.
        pielegniarka z hospicjum.
    • kazik.k Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 18:31
      a czy jeszcze pracuje? powinna byc wyrzucona na morde!!moze zamiast lekarza
      terapi i lekow dawac "swiete cialo"?!!co za kraj nie ma slow!!!
      1
    • landaverde Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 18:32
      GW: "Grozi jej od upomnienia do zawieszenia w obowiązkach
      zawodowych."

Powinni ją raczej przenieść do szpitala MSW. Ileż to by problemów
      rozwiązało...
    • vanilla.dream tą szmatą powninien zainteresować się prokurator 28.04.08, 18:36
      naraziła przecież tą babcię na niebezpieczeństwo utraty życia. pocieszające jest
      to, że ta ku.. kiedyś też będzie stara i życzę jej aby spotkała się z podobnym
      potraktowaniem.
    • sznicel4 dobre i zawieszenie tylko należy starannie 28.04.08, 18:52
      dobrać drzewo
    • mieszko27 Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 18:58

Krajobraz po
      …”kiedy Polacy przejrzą na oczy, kiedy obudzi się w nich instynkt
      samoobrony.

Kler katolicki przywłaszczył sobie [polską kulturę, historię
      oświatę, święta narodowe, obrzędy uroczystości państwowe, media,
      czyli wszelkie przejawy życia. Dusił w zarodku kiełki samodzielnego
      myślenia i bytowania.
      To dlatego watykańczycy panicznie boją się wprowadzenia etyki w
      szkołach. Etyki opartej na innej moralności dogmaty katolickie.
      Dlatego katechizują w przedszkolach i ciągną do „Pierwszej komunii”
      małoletnie, niedojrzałe umysłowo dzieci, które nie mają jeszcze
      świadomości, co się z nimi wyrabia. To dlatego nałożyli narodowi
      polskiemu pęta w postaci konkordatu z Watykanem. Dlatego boja się
      Unii Europejskiej i Karty [praw człowieka , żeby Polacy nie mieli do
      czego się odwołać. Dalszemu otumanieniu służy specjalnie
      zorganizowany w mediach (oto polscy dziennikarze) bałwochwalczy
      kult papieża Karola Wojtyły, który – nawiasem mówiąc – tylko z
      nazwiska był Polakiem.

Co zostanie w Polsce po kościele? Pustka materialna i duchowa.
      Polacy nie wypracowali sobie nic „w zamian”. Będą musieli zaczynać
      od zera. Nie posiadają mentalności i kultury świeckiej jak inne
      narody europejskie, na przykład Francuzi, Niemcy czy Anglicy.

A co pozostanie Kościołowi watykańskiemu? Tysiące hektarów polskiej
      ziemi, majątki i bogactwa przekazane im dobrowolnie przez pokolenia
      Polaków. Bez obawy – oni się „sami wyżywią”.
      • tw_wielgus Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 19:00
        Eeee przesadzasz.
        Obejrzyj sobie :
        www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,5162213,Najseksowniejsze_teledyski.html
    • gdkj wykazał troskę o byt duchowy babci,święta 28.04.08, 19:01
      osoba to zaiste ta dyspozytorka.
    • r.maszkowski Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 19:04
      Dostaje od niego procent?
    • mozart Nie, no k...mac! 28.04.08, 19:05

• ergo12 Re: Nie, no k...mac!Du hast Recht Mozart!!! 28.04.08, 20:47
        !
    • misiak_spasiony Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 19:23
      Jaka odpowiedzialność karna????
      Przecież Polska to kraj wyznaniowy, pod protektoratem Watykanu.
      Tępa dyspozytorka pewnie podczas pracy słucha radia z ryjem,
      lubieżnie liżąc głośnik z którego płynie jedynie słuszna nauka.
      Powinni raczej ukarać tego kto wzywał karetke, a tylko dlatego że
      owa chora babcia nie płaciła na radio ryjowe i z.a.s.ranę telewizyje
      hohsztaplera rydzyka....

Albo czerwono, albo czarno....
      bleeeeeeeeeeeeee....
    • sralimuchibedziewiosna sianie pogardy dla starszych przez POwców ma żniwo 28.04.08, 19:40
      pewnie młoda sympatyczka PO chciała miec udział w dozynaniu moherowej watahy

zabierz babci dowod postanowila korzystajac z okazji przekuc na zabierz babci
      lekarza

powinna teraz wzmocnic i tak silny elektorat PO w najblizszym ZK
      • maaac Re: sianie pogardy dla starszych przez POwców ma 28.04.08, 19:49
        I dlatego wysyłała ją do księdza? Coś Ci się pomerdało i to ostro.
        • sralimuchibedziewiosna Re: sianie pogardy dla starszych przez POwców ma 28.04.08, 19:52
          wszak Donek wziął nawet kościelny ślub na pokaz przed wyborami :)
          • sznicel4 Re: sianie pogardy dla starszych przez POwców ma 28.04.08, 20:14
            sralimuchibedziewiosna napisał:

> wszak Donek wziął nawet kościelny ślub na pokaz przed wyborami :)

no i z umiejętnością poprawnego "nakreślenia" własnego imienia kruchutko. no ale
            jedno za nim przemawia. śliczna, młoda, przystojna żona. jakby ktoś nie widział
            to tu jest zdjęcie:
            e.pardon.pl/pa169/428aaef6001ea86746c9ae63
          • guru133 Re: sianie pogardy dla starszych przez POwców ma 28.04.08, 23:32
            sralimuchibedziewiosna napisał:

> wszak Donek wziął nawet kościelny ślub na pokaz przed wyborami :)
            Wiosna już jest a muchi dalej srają?
          • maaac Re: sianie pogardy dla starszych przez POwców ma 29.04.08, 05:56
            Zaraz zaczniesz twierdzić że to "Donek" jest największym fanem RM i
            kleru katolickiego w Polsce. Grunt to kacztrix, rzeczywistość
            alternatywna zwolenników PiSu.
      • misiogoqo Dyspozytorka z PiS - nie zdażyli jej wywalic 28.04.08, 22:42
        i zrobił się problem.
        Otumanieni przez radiomaryja i ekipę pis nie wiedzą co robią.
        jak najszybciej nalezy przeprowadzić weryfikację, zwłaszcza tam, gdzie krzyzyki
        wazniejsze są od ludzi.
    • isa.stern Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 19:49
      cała nasza służba zdrowia to kiepski żart...:(
    • real_mr_pope Re: Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała ks 28.04.08, 19:59
      Nie sądzę by dyrekcja pogotowia była władna w stosowaniu sankcji karnych.
      Dotychczas od tego były inne instytucje, ale kto wie, może zaszła jakaś
      rewolucja w kkw?
    • bydgoszczanin2008 Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 20:03
      Cytat: <<<Sprawą zajmuje się obecnie dyrekcja Wojewódzkiej Stacji
      Pogotowia Ratunkowego, która po przesłuchaniu taśm z telefonicznym
      zgłoszeniem stwierdziła, że wywiad został nieprawidłowo
      przeprowadzony i została podjęta błędna decyzja a karetka powinna
      pojechać do kobiety.>>>
      Jaka ta dyrekcja delikatna w słowach. A może dyrekcja nie ma w
      swojej rodzinie osoby (matki, cioci, babci) w takim wieku. Wstyd i
      hańba dla tej dyspozytorki, ale jeszcze większy dla DYREKCJII!!!
      Nie jestem mieszkańcem Olsztyna, raz byłem w Waszym pięknym mieście,
      ale uważam, że powinniście się wstydzić - a przede wszystkim
      zmienić - taką DYREKCJĘ.
    • jowita81 Dyspozytorka zamiast karetki zaproponowała księdz 28.04.08, 20:06
      Nie tak dawno lekarz pierwszego kontaktu powiedział znajomemu,ze nie warto go
      leczyć.Bo jest za stary.Znajomy ma 66 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka