unhappy 02.05.08, 16:01 Obawiam się że Agca nie zdaje sobie sprawy jak trudne byłoby to dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danka2007 Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:02 Od razu przyznać mu order i niech prezydent uklęknie przy podawaniu mu certyfikatu potwierdzającego obywtelstwo. Junczyk-Ziomecka niech wystąpi o odszkodawanie za pobyt w więziuniu. Jak się po sledztwie okaże to "papież strzelał pierwszy"? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:10 hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Niech jedzie na Euro! 02.05.08, 16:21 Preziu Kaczyński jeszcze zdąży. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Pewnie Thuske mu zaimponowal 02.05.08, 17:49 Przy rozdzieraniu Polski miedzy Swoich, moze kawalek dostanie sie i Turkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Czemu nie chce byc Bulgarem czy Rosjaninem ?) 02.05.08, 18:16 Do dzisiaj nie wyjawil prawdy ,kto go zwerbowal . Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Zwariował 02.05.08, 19:21 Agca już od dawna miał nierówno pod sufitem. Dziennikarzom wygłaszał jakieś mistyczne teksty i snuł teorie spiskowe. Ten gość jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Zwariował 05.05.08, 18:07 Zupełnie nie rozumiem czemu skasowali mi posta! Więc jeszcze raz: Po prostu prezydent Kaczyński nie przyzna mu tego i na tym się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Pewnie Thuske mu zaimponowal 02.05.08, 19:43 poszeklu napisał: > Przy rozdzieraniu Polski miedzy Swoich, moze kawalek > dostanie sie i Turkowi. "Turek Turka w dupę sturka" A może chce się powołać na traktat w Buczaczu? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Uzasadnienie debilne - równie dobre dla Hitlera 02.05.08, 17:49 . Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Uzasadnienie 02.05.08, 21:08 Podjął (co prawda nieudaną) próbę zapobieżenia watykańskiej okupacji Polski (konkordat). I za to należałoby mu budować co najmniej pomniki. Odpowiedz Link Zgłoś
brispol Agca oczadzial do reszty ! 03.05.08, 01:59 Malo ze spartaczyl robote i powinien za to odpowiedziec.... to jeszcze chce do Polandii !! No nie dziwie sie...tyle lat kiblowal to ma kapke na wista !! Pewnie jeszcze zapisze sie do PiS-iorkow a oni z ramienia...wysla go do Radyja co ma Ryja To dopiero bedzie show !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Ali jest jak większość polakóf 03.05.08, 21:14 kturych hsiałem teras sertesznie postrofitź Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:06 To byłby test dla dla Polaków z "papieskiego nauczania". Papież wybaczył, a Polacy...? Odpowiedz Link Zgłoś
nemo123 Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:17 > To byłby test dla dla Polaków z "papieskiego nauczania". Papież wybaczył, a > Polacy...? Okaże się, że Ci którzy nie mają nic do wybaczania (może oprócz urażonej dumy) wybaczają trudniej niż sam Papież. Odpowiedz Link Zgłoś
sosna80 Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 17:06 Jak gościu myśli, że statystyczny Polak ma w sobie tyle Świętości co JP2, w szczególności zdolności do wybaczania... to się srodze zawiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna a co to ma wspólnego z wybaczaniem komuszku ? 02.05.08, 17:48 . Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 20:53 sosna80 napisała: > Jak gościu myśli, że statystyczny Polak ma w sobie tyle Świętości co > JP2, w szczególności zdolności do wybaczania... to się srodze > zawiedzie... Cóż, statystyczny Polak to może by mu i wybaczył, ale statystyczny prezydęt - z pewnością nie! Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Ja mu wybaczam 03.05.08, 02:03 a jednoczesnie uprzejmie prosze, aby spier...ał. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8778 Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:17 A po co On nam tutaj? Zresztą obywatelstwo powinien dostać bez przeszkód. Szybciutko. Niektórzy czekają latami, a niektórzy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:22 Podobno trener kadry męskiej w bezprzewodowych bierkach magnetycznych szuka zawodnika. Ten Turek jest niesamowitym technikiem, byłby mocnym punktem zespołu. Ja bym brał w ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
dirtymartini Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 18:45 Poryczałam sie ze śmiechu człowieku :D "Kadra bezprzewodowych bierek magnetycznych" LOL Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 04.05.08, 15:05 A to nie był trener kadry hermafrodytów w biegach przez niepomalowane płotki? Odpowiedz Link Zgłoś
fdx Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:20 A umie grac w pilke nozna? Odpowiedz Link Zgłoś
realny.esteta Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:27 Niech najpierw obejrzy "Symetrię" żeby wiedział co go czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:47 Pewnie obejrzał już Midnight Express, to może rzeczywiście za Symetrię się weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:28 chce grać w piłkę ? To problemów nie ma żadnych. Moja znajoma z Ukrainy jest żoną mojego kuzyna od 10 lat i ... Prezydenci RP nie dali jej jeszcze obywatelstwa Polskiego ... a oni czekają, mają już grubo po 30 -tce i dzieci jeszcze nie mają, bo mama nie ma jeszcze obywatelstwa POLSKIEGO ! A gdyby była piłkarzem jak Olek A bebe lub ten następny to błyskawicznie miałaby obywatelstwo - jak takie zjawisko się na dole nazywa !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:51 Wszyscy są oburzeni, że Brazylijczyk dostał w ekspresowym tempie obywatelstwo po trzech latach pobytu w Polsce. Ja proponuję odebranie obywatelstwa Ebiemu Smolarkowi, który w Polsce mieszkał tylko 2 lata dłużej i mówi po Polsku niewiele lepiej od Brazylijczyka. Ma jeszcze papiery holenderskie, więc płaczu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Odezwal sie głupek 03.05.08, 02:06 > Wszyscy są oburzeni, że Brazylijczyk dostał Mow, glupku, za siebie, zamiast wypowiadac sie w imieniu "wszystkich". Ja, na przyklad, nie jestem oburzony. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.michal Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:34 A może od razu w wolnych wyborach stanie. Najlepiej prezydenckich. _______________________________________________________________________ jama.lua.pl Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 W końcu kiedyś prześladowcy 02.05.08, 16:40 chrześcijan zostawali po nawróceniu świętymi. Ale dzisiaj to ani Ali Agca nie był prawdziwym prześladowcą (w dawnym tego słowa rozumieniu), ani prawdziwych chrześcijan jakoś za bardzo nie widać (w dawnym tego słowa rozumieniu). A na poważnie - sprawa niesamowita, chyba to jest ten cud JP II na który wszyscy czekali w związku z beatyfikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
pokon Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 16:41 Wniosek powinien złożyć na ręce prezydenta, który (podpisując wszystko " wciemno" ,taki wnosek uwzględni i przy blasku jupiterów i tv"TRWAM"wręczy oczywiście zmieniając nazwisko zainteresowanego na np. Agfa. Odpowiedz Link Zgłoś
ebob Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 21:18 To smutne lecz prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 A umie grac w pilke nozna? 02.05.08, 16:59 Jak dobrze gra to pewnie mozna to zrobic w Polsce w trybie przyspieszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 17:11 Może są tacy co się ze mną w tej chwili nie zgodzą, ale ja już dawno uważałam, że ten zamach na Papieża to nie był przypadek, ale celowe i zamierzone działanie, które miało mieć swój cel i skutek. Papież i tak miał przeżyć zamach bo nie o to tu chodziło. Wystarczy spojrzeć na datę zamachu: 13 maja. Nie jest to zwykła data ani zwykły dzień, bo w tym dniu kilkanaście lat temu objawiła się trójcę dzieci Matka Boża Fatimska,a ten dzień to rocznica objawień, więc pozostaje pytanie dlaczego akurat tego dnia? Niewierzący i tak nie zrozumie co mam na myśli, ale ja wierzę, że to był Palec Boży. Matka Boża Fatimska wybrała własnie naszego Paieża Jana Pawła II i posłużyła się nim,żeby on po zamachu spotkał się ze swoim zamachowcem i go nawrócił na wiarę katolicką, bo przecież Ali Agca był muzułmanimmem, a Jej właśnie o niego chodziło, a Papież miał to przeżyć, żeby okazał się cud i ludzie uwierzyli, że Ona istnieje i czuwa nad światem. Ali Agca się nawrócił, bo Matka Boża Fatimska tego chciała i dlatego, aby ten cel osiągnąć posłużyła się Janem Pawłem II. Ja w to wierzę, bo wiem, że taki był cel tego- Nawrócenie grzesznika, dlatego nie mam protensji do zamachowca, bo to był zagubiony człowiek, nieznający prawdziwej miłości, dobroći, a do Polski chcę on przyjechać, bo kocha Naszego Papieża, a tym samym pokochał też Polskę i Polaków. Ja mu wybaczam winę. Papież miał przeżyć zamach, bo Matka Boża Fatimska czuwała nad nim i tak nic mu się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
zadora22 Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 17:49 >Ali Agca był muzułmanimmem, > a Jej właśnie o niego chodziło, a Papież miał to przeżyć, żeby > okazał się cud i ludzie uwierzyli, że Ona istnieje i czuwa nad > światem. Ali Agca się nawrócił, bo Matka Boża Fatimska tego chciała > i dlatego, aby ten cel osiągnąć posłużyła się Janem Pawłem II. On nadal jest Muzułmaninem! Deklaruje szacunek dla wiary chrześcijańskiej, ale skoro będąc Muzułmaninem zawsze wierzył w Boga nie musi się na wiarę nawracać. Co najwyżej mógłby zostać konwertytą, ale o tym nic nikomu nie wiadomo. Radzę nie tworzyć mitów... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Nigdy w mieście. Ciekawe dlaczego. 02.05.08, 18:18 kasiagod1 napisała: > i posłużyła się nim,żeby on po zamachu spotkał się ze swoim > zamachowcem i go nawrócił na wiarę katolicką, To nawrócenie nie ma żadnej wartości, za wyjątkiem reklamy. Udowodnij mi, że Agca jest wartościowym katolikiem. > a Papież miał to przeżyć, żeby okazał się cud i ludzie uwierzyli, > że Ona istnieje i czuwa nad światem. Czy ty przypadkiem nie doznałaś jakiegoś szoku ostatnio? Śmierć bliskiego? Chłopak Cię rzucił? Bo nie wyglądasz na zupełnie zdrową. > Papież miał przeżyć zamach, bo Matka Boża Fatimska czuwała > nad nim i tak nic mu się nie stało. Matka "boska" fatimska to psychodeliczne wizje dzieciaków, które jadły nie te jagody, co trzeba. Dziwnym trafem "objawienia" zawsze zdarzają się na wsiach, gdzie dużo różnych takich muchomorów, grzybków i innych sporyszy. Nigdy w mieście. Ciekawe dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterunser Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 19:12 Kasiu, tylko powiedz mi, dlaczego Ci w Niebie robia te wszystkie cuda i dziwy tak strasznie skomplikowanie? Czy Ali nie mogl prostsza metoda zostac nawrocony? Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 19:39 kasiagod1 napisała: > Może są tacy co się ze mną w tej chwili nie zgodzą, ale ja już dawno > uważałam, że ten zamach na Papieża to nie był przypadek, ale celowe > i zamierzone działanie, które miało mieć swój cel i skutek. Papież i > tak miał przeżyć zamach bo nie o to tu chodziło. Wystarczy spojrzeć > na datę zamachu: 13 maja. Nie jest to zwykła data ani zwykły dzień, > bo w tym dniu kilkanaście lat temu objawiła się trójcę dzieci Matka > Boża Fatimska,a ten dzień to rocznica objawień, więc pozostaje > pytanie dlaczego akurat tego dnia? Niewierzący i tak nie zrozumie co > mam na myśli, ale ja wierzę, że to był Palec Boży. Matka Boża > Fatimska wybrała własnie naszego Paieża Jana Pawła II i posłużyła > się nim,żeby on po zamachu spotkał się ze swoim zamachowcem i go > nawrócił na wiarę katolicką, bo przecież Ali Agca był muzułmanimmem, > a Jej właśnie o niego chodziło, a Papież miał to przeżyć, żeby > okazał się cud i ludzie uwierzyli, że Ona istnieje i czuwa nad > światem. Ali Agca się nawrócił, bo Matka Boża Fatimska tego chciała > i dlatego, aby ten cel osiągnąć posłużyła się Janem Pawłem II. Ja w > to wierzę, bo wiem, że taki był cel tego- Nawrócenie grzesznika, > dlatego nie mam protensji do zamachowca, bo to był zagubiony > człowiek, nieznający prawdziwej miłości, dobroći, a do Polski chcę > on przyjechać, bo kocha Naszego Papieża, a tym samym pokochał też > Polskę i Polaków. Ja mu wybaczam winę. Papież miał przeżyć zamach, > bo Matka Boża Fatimska czuwała nad nim i tak nic mu się nie stało. Zaiste, Twoja wiara jest wielka i podziwiam ją. Ale jaką wiarę trzeba mieć, żeby uwierzyć, że Ali Agca nawróci się na wiarę chrześcijańską w jakimkolwiek obrządku? To dla niego byłby wyrok śmierci. Ale może wtedy miałby szanse zostać męczennikiem? Coś zbyt karkołomne wydaje mi się moje rozumowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 21:15 Ciekawe czy uzgodnila to z Matka Boska Czestochowska i czy ta z Gwandalupy tez byla za. Przepraszam, nie moglam sie powstrzymac. Moze by do Bibli szanowny przedmowca czasem zagladnal, a nie wypisywal takie rzeczy? Bog jest przeciez Bogiem zazdrosnym... Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 21:38 Nie jestem osobą specjalnie wierzącą, ale cieszę się, że to napisałAś. Wiara zapewne jest kwestią wrażliwią a Ty ją upubliczniłaś mimo, że w ten sposób naraziłaś się na łatwe ataki. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferos Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 23:23 / Niechaj Plec Boży do zabawy Ci służy/ Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Zebys jeszcze potrafil grac w pilke :( 02.05.08, 17:12 Nie masz gosciu szans . nasz prezio podpisuje papierki jedynie gdy nu sie oplaci Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 17:22 No nie wiem w końcu jednak jest "moralnym zwycięzcą" próbował, ale mu nie wyszło- to Polacy zapewne są w stanie zrozumieć, z drugiej strony partaczy chyba ci u nas dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 17:23 Papież to jedyny sprawiedliwy i życzliwy człowiek w Polsce, który doskonale realizował Bożą naukę, ale obawiam się, że Polacy tego nie zozumieją i Ali może się rozczarować. W Polsce może tylko 20% to prawdziwi katolicy, bo reszta to ci, co tylko udają katolików. Ja to rozumiem i jemu wybaczam, bo wiem, że Matce Bożej o to chodziło, poza tym jestem katoliczką i wierzę w cuda oraz niewytłumaczalne wydarzenia. My Polacy niestety nie jesteśmy sami dla siebie przyjaźni, raczej się nienawidzimy i lubimy udawać, oraz tworzyć pozory. Mnie osobiście nie przeszkadza to, że Ali Agca chcę mieszkać w Polsce, każdy ma prawo mieszkać gdzie chcę. Nie czuje nienawiści do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck JP2 nie był największym papieżem XX wieku 02.05.08, 17:40 I popelnil tez zdaniem niektórych wiele błedów. Szczególnie tradycjonalisci mają mu wiele za złe w tym ja. B16 jest juz dużo lepszy. A co przebaczania. Dobrze, że JP2 ali agcy przebaczyl, ale to nie powod zeby tego morderce tu zapraszac. ież to jedyny sprawiedliwy i życzliwy człowiek w Polsce, który > doskonale realizował Bożą naukę, ale obawiam się, że Polacy tego nie > zozumieją i Ali może się rozczarować. W Polsce może tylko 20% to > prawdziwi katolicy, bo reszta to ci, co tylko udają katolików. Ja to > rozumiem i jemu wybaczam, bo wiem, że Matce Bożej o to chodziło, > poza tym jestem katoliczką i wierzę w cuda oraz niewytłumaczalne > wydarzenia. My Polacy niestety nie jesteśmy sami dla siebie > przyjaźni, raczej się nienawidzimy i lubimy udawać, oraz tworzyć > pozory. Mnie osobiście nie przeszkadza to, że Ali Agca chcę mieszkać > w Polsce, każdy ma prawo mieszkać gdzie chcę. Nie czuje nienawiści > do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
babusz Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 19:24 kasiagod1 napisała: > Papież to jedyny sprawiedliwy i życzliwy człowiek w Polsce, który > doskonale realizował Bożą naukę, ale obawiam się, że Polacy tego nie > zozumieją Zaden z papiezy nie realizuje Bozej Nauki, lecz stanowi jej przeciwienstwa, wystarczy uwazniej przeczytac Biblie aby to zauwazyc, ale obawiam sie, ze katolicy niechca tego zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Strażnica atakuje? 02.05.08, 19:28 Świadka Jehowy witamy. I tak sie wyprzesz, ale swoje juz wiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Strażnica atakuje? 02.05.08, 21:07 Czemu zaraz swiadek jechowy? Wyobraz sobie, ze np. prostestanci tez czytaja biblie. Niektorym katolikom tez sie zdaza. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Strażnica atakuje? 02.05.08, 21:12 > Czemu zaraz swiadek jechowy? Wyobraz sobie, ze np. prostestanci tez > czytaja biblie. Niektorym katolikom tez sie zdaza. No mnie np. Ale to co ten bambusz napisal zabrzmialo jak typowy dla ŚJ antypapieski belkot Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Re: Strażnica atakuje? 03.05.08, 21:23 Duck! Ty nie umiesz czytać a przynajmniej bez zrozumienia. Uważasz że jak ktoś nie uznaje twojego guru, to jest ŚJ? Człowieku! Nie trzeba być ŚJ żeby uważać, że papiestwo to dno! Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Kasia idź się leczyć 03.05.08, 21:25 Papież to jedyny sprawiedliwy i życzliwy człowiek? :-))))))))) Spadłem z krzesła na swoją pogańską upę ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Jezeli czuje zwiazki z Polska to czemu nie? 02.05.08, 17:23 Swiat to dzisiaj jedna wielka globalna wioska. Jezeli mysli ze w Polsce czul by sie najlepiej to nie widze przeszkod. W najgorszym przypadku nastepni gornicy oddadza ordery po podjudzaniu rudego kundla. Odpowiedz Link Zgłoś
uwagiluzne Re: Jezeli czuje zwiazki z Polska to czemu nie? 02.05.08, 20:02 co ty, jaja sobie robisz? Przecież to morderca. Fritzla tez niedługo zaprosimy? Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 17:24 Panie Prezydencie,proszę pośpieszyć ,bo Mistrzostwa Europy już tuż,tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
seminanec Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 18:14 Papież JPII jak większość prawdziwych polaków spędził większość życia na emigracji. On nie wie co czyni , szatan go opętał . Chce dostać obywatelstwo kraju w którym rządzi postkomunistyczna mafia , z którego ostatnio uciekło 2 mln Polaków za chlebem , w którym większość ludzi ma wielkie długi w złodziejskich bankach... Czy on chce być kolejnym bandytą udającym polaka ? Nasze więzienia wystarczająco pękają w szwach więc już sam pomysł pobytu jest absurdem a co dopiero nadanie obywatelstwa. Prawie 20 lat odsiedział we Włoskich więzieniach , czyżby odsiadywanie kary w mafijnych krajach było lepsze niż w Turcji ? Czy ktoś chce naszego wszechkatolickiego prezydenta wykończyć tym wnioskiem o polskie obywatelstwo ? Myśle że mafia mu podsunęła pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 18:54 to mnie teraz rozśmieszyło > Papież JPII jak większość prawdziwych polaków spędził większość życia > na emigracji. ten za granicą to prawdziwy polak, a ten w kraju to nieudacznik - dobre. Tak się składa, że większość tej (obecnej) emigracji to ludzie, którzy nie zdobyli wykształcenia, albo zdobyli wykształcenie nikomu nie potrzebne (filologów, ekonomistów, psychologów mamy zatrzęsienie - tylko, że oni nie pracują, a jeśli pracują to nie w swoim zawodzie). > z którego ostatnio uciekło 2 mln Polaków za chlebem j.w. > w którym większość ludzi ma wielkie długi w złodziejskich bankach... sami te kredyty brali, więc o co chodzi? > Nasze więzienia wystarczająco pękają w szwach więc już sam pomysł pobytu jest > absurdem a co dopiero nadanie obywatelstwa. Bo w więzieniach siedzą nie ci co trzeba, dawno udowodniono, że często lepsza jest kara pieniężna - bardziej boli niż więzienie (na niektórych więzienie nie działa wcale), a dla niektórych sam proces może być wystarczającą karą. Więzienie powinno służyć do trwałego lub długotrwałego izolowania jednostek niebezpiecznych dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
seminanec Re: Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 03.05.08, 22:11 Koniowi to tłumacz bo nikt w Polsce ci nie uwierzy :D haha Odpowiedz Link Zgłoś
mkfirma Niedoszły zabójca JPII chce zostać Polakiem! 02.05.08, 17:33 Prawdopodobnie myśli że większość Polaków jest podobnych do JPII, nawet nie wie jak sie myli, a zwłaszcza we więzieniu przekona się o tym. Wystarczy obejrzeć film Symetria aby się o tym przekonać Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna polski pierdel to luks hotel w por. z tureckim 02.05.08, 17:45 stąd ten pomysł Agcy i jego papugi. swoją drogą ubóstwo intelektualne różnej maści lewactwa i POspólstwa z euforią przyjmującego tę wiadomość znamienne. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: polski pierdel to luks hotel w por. z turecki 02.05.08, 19:42 sralimuchibedziewiosna napisał: > stąd ten pomysł Agcy i jego papugi. swoją drogą ubóstwo intelektualne różnej > maści lewactwa i POspólstwa z euforią przyjmującego tę wiadomość znamienne. A kto przyjął tę wiadomość z euforią? Podaj przykłady, ale konkretne. Odpowiedz Link Zgłoś
blg41 Re: polski pierdel to luks hotel w por. z turecki 02.05.08, 19:44 sralimuchibedziewiosna napisał: > stąd ten pomysł Agcy i jego papugi. swoją drogą ubóstwo intelektualne różnej > maści lewactwa i POspólstwa z euforią przyjmującego tę wiadomość znamienne. Zauważ Srali (skąd Agca Ali wiedział, że w jego obronie stanie Srali), że obywatelstwio ni enadaje pospólstwo, premuier czy PO, tylko prezydent, którym w tej chwili jest kaczyński. Do niego więc adresuj swoje spostrzeżneia; pozwalam sobie je odnośnie przeredagować: "Polski pierdel to luksus w porównaniu z tureckim. Stąd ten pomysł Agcy i jego papugi. Swoją drogą ubóstwo intelektualne różnej maści prawactwa i PiSpólstwa z euforią przyjmującego tę wiadomość znamienne". Odpowiedz Link Zgłoś
kocielapki Nie sa nam potrzebni Turcy w Polsce 02.05.08, 17:49 Nie chcę aby w naszym kraju osiadały osoby związane z islamem. Takze Ci co odeszli od islamu . Nie chce abysmy mieli w Polsce bazę dla ludzi którzy narzucaja innym swoje niedemokratyczne prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
graf_von_teufel Do tanga trzeba dwojga 02.05.08, 17:50 Obawiam się, że do tego potrzeba jest nie tylko woli Pana Agcy, potrzebna jest jeszcze wola Polski i Polaków. A tej raczej nie będzie. Na koniec, Ali Agca mógłby co najwyżej zostać obywatelem polskim, Polakiem Turek raczej w jednym pokoleniu nie zostanie... A tak na marginesie - dziś, gdy Polska należy do Unii Europejskiej, wcześniej czy później doczeka się bezwizowego ruchu z USA, a z Kanadą już ma - tak każdy (no, może prawie każdy) by chciał mieć paszport z orzełkiem w koronie. Last, not least - a co by Pan Agca w Polsce robił? Języka nie zna, obawiam się, że żadnego zawodu prócz słabo opanowanego zawodu zabójcy nie posiada (a kto by najął takiego patałacha, co "zawala" akcję) - przecież nie mafia wołomińska ani pruszkowska? W więzieniu powinien siedzieć, ale u nas więzienia są przepełnione. Reasumując - same argumenty "przeciw", żadnego "za". Odpowiedz Link Zgłoś
aldonut Re: Do tanga trzeba dwojga 02.05.08, 17:59 A może to jest wlaśnie jego pokuta? Przecież on na pewno sobie zdaje sprawę z tego, że będzie tu znienawidzony. Może to jest jakiś jego osobisty sposób na odkupienie winy? Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: Do tanga trzeba dwojga 02.05.08, 20:17 Pokutą to będzie co dzień trzy strzały z pistoletu i tak przez 25 lat.Złego psa się likwiduje a nie go pasie, chyba że wychodzi się z założenia że skopane i obite pałą jest smaczniejsze..........Chyba że Chińczycy dadzą za niego trochę kasy,a co mnie obchodzi,że w kawałeczkach go kupimy od żółtków i dla ministrów na Wiejskiej pójdzie do WOKA prużony na małym oleju.To jest temat dla Prezydenta, ZOBACZYMY CZY JEST NORMALNY. Odpowiedz Link Zgłoś