Dodaj do ulubionych

Eutanazja czy aborcja

19.03.05, 01:36
nie widzialem jeszce very ale daleko od mozra to -skandaliczny kicz- ... film
nudny, pelen klisz made in hollywood i wlasciwie zalosny w swoim prymitywnym
agitatorstwie ... moze i ze sluszna teza ale to nie usprawiedliwia
zapodawania gowna na pozlacanej tacy ...
Obserwuj wątek
    • rozmery Re: Eutanazja czy aborcja 19.03.05, 11:29
      Stary, zchorowany człowiek jest jak małe dziecko. Z ufnością godzi się na brak
      akceptacji. A poza tym brakuje mi trójki w uzębieniu i nie mam zamiaru nosić
      plastiku w gębie.
    • rozmery Re: Eutanazja czy aborcja 19.03.05, 11:31
      Stary, schorowany człowiek jest jak małe dziecko. Z ufnością godzi się na brak
      akceptacji. A poza tym brakuje mi trójki w uzębieniu i nie mam zamiaru nosić
      plastiku w gębie.
      • krytyk2 Re: Eutanazja czy aborcja 20.03.05, 00:45
        Wypowiadanie sie nt eutanazji ma tylko w tym wypadku sens,gdy mowa o własnej
        śmierci -w chwili gdy jej zapragnę.Póki nie nadeszla TA CHWILA ,nie mam prawa o
        niczym decydować ,bo nie mnie dotyczy ten problem.I żadne gadki pt "ale trzeba
        być przygotowanym i wiedzieć ,co by sie zrobiło w takiej sytuacji ",itd nie
        mają tu uzasadnienia.Z aborcją jest inaczej,bo dotyczy praw kogoś ,kto z kolei
        JESZCZE NIE może decydować o swoim (nie)istnieniu.
        • magtomal Re: Eutanazja czy aborcja 20.03.05, 08:28
          Można było przeidzieć, żę p.Dunin zachwyci się filmami, które głoszą wolność
          jednostki posuniętą aż do zadawania śmierci (innym)... Zamiast odpowiedzi
          przytoczę słowa Tolkiena, włożone w usta jednego z jego bohaterów: "(...)
          niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim
          obdarzć? Nie bądź więc tak pochopny w ferowaniu wyroków śmierci. Nawet bowiem
          najmądrzejszy nie wszystko wie."
          • katomek1 mądre słowa, dobrze, że napisałeś 28.03.05, 22:22
    • grammatik Re: Eutanazja czy aborcja 20.03.05, 22:30
      Doskonały post. Sam na to wpadłeś czy w kościele powiedzieli? A jak z
      wykształceniem? 2 czy 4 klasy podstawówki? A rodzina? Tata bił Cię kablem? Nie
      szkodzi, i tak Cię kocha. A koledzy w szkole? Wyśmiewali się? Trudno, pamiętaj,
      że to też katolicy. Jakbyś miał problem, pamiętaj, masz wyjście, jak powiedział
      Epiktet i Marek Aureliusz. Życzę zdrowia!
      • bimbalimba Re: Eutanazja czy aborcja 20.03.05, 23:24
        nie osmieszaj sie geju, myslisz, ze wszyscy sa tacy jak ty?
    • katomek1 Eutanazja?aborcja?Co 1 tchem jeszcze Pani wymawia? 28.03.05, 22:19
      świetny ma Pani przykład eutanazji, w majestacie nie"naturalnego" prawa. Terri
      Schiavo.. czy i ją też Pani by z litości głodziła i odwadniałą i w imię czego?
      Że mąż tak twierdził? że ma do tego prawo, choć nawet nigdzie nie ma na to
      dowodu, ze tego by chciała, jak dziesiątki podobnie zabijanych Holendrów? a
      może aborcja, lekkie ma Pani pióro w tych kwestiach. Nie chodzi o adres, ale o
      to co przedstawia to zdjęcie. Daje do myślenia?
      www.usopal.com/dziecko.jpg Oby nie muusiało się nikomu przydazać
      rozważanie, czy jest się już "bogiem" by zabierać komuś życie tylko dlatego, że
      się znalazło najlepsze usprawiedliwienie dla swych najgorszych przejawów bycia
      człowiekiem. Ale moralitet, do diaska, a chciałęm miec dystans podobny do Pani
      w tych sprawach.. Żartowałem ponuro...
    • meylec Życie to zawsze coś więcej niż kino 31.03.05, 21:08
      A na problem aborcji, eutanazji czy egzekucji nie można patrzeć poprzez
      estetykę.
      • kas71 Re: Życie to zawsze coś więcej niż kino 18.04.05, 19:37
        nie wszyscy w tym świetnym (tak, świetnym) kraju wierzą w Boga. I nie wszyscy
        uważają, że do niego należy decyzja.
        • meylec Re: Życie to zawsze coś więcej niż kino 04.05.05, 21:21
          Ale estetyka jako metoda definicji i tak tu nie pasuje.
    • lulu71 Re: Eutanazja czy aborcja 21.04.05, 21:45
      Usunęłam ciążę! Kto ma kamień????? Tu stoję i czekam!!!!!!!!!!
      • meylec Też masz się czym chwalić. 04.05.05, 21:16
        Widzę że jednak wpadłaś w histerię.
        • lulu71 Re: Też masz się czym chwalić. 08.05.05, 19:55
          Odebrałeś to jako chwalenie się? Nie jest to także objaw histerii. To zaledwie
          prowokacja.
          • meylec No i dobrze. 09.05.05, 21:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka