errata21 08.05.08, 00:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 06:37 Gdzie rodzice tych dzieci- ten portal jest z załozenia dla ludzi dorosłych a nie małolatów. Sama widzę że niektórzy znajomi pozakładali konta w naszej klasie dla przedszkolaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 07:24 Sam miałem to napisać. To portal mający ułatwić spotkania po latach, a nie forum klasowe. Internet to nie zabawka, a narzędzie. No, ale do tego trzeba dorosnąć. Poinien być zakaz zakladania klas, które jeszcze istnieją. To bardzo prosto zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
arspen A na BEBO nikt nikogo nie terroryzuje 08.05.08, 11:56 Tam trwa sielanka :) Odpowiedz Link Zgłoś
pluteq Re: A na BEBO nikt nikogo nie terroryzuje 08.05.08, 12:29 a co to za agora pr ? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Naturalna degeneracja naszej-klasy 08.05.08, 16:05 arspen napisał: > Tam trwa sielanka :) > ********************************* Istnieje dość istotna różnica między portalem gromadzącym społeczność anonimową, a osobami, której znają się osobiście. Degeneracja jest wpisana w ideę naszej-klasy, bez względu na to, kto jest jej właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Naturalna degeneracja naszej-klasy 09.05.08, 06:39 tłumacz to tym, którzy przychodzą wyłącznie, by narobić dymu... Oni tez nie dorośli tyle że inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Naturalna degeneracja naszej-klasy 09.05.08, 10:33 kicior99 napisał: > tłumacz to tym, którzy przychodzą wyłącznie, by narobić dymu... Oni tez nie > dorośli tyle że inaczej. ********************************** Sprawa jest zrozumiała - z pewnej perspektywy (choć, jak wspomniałeś, nie u wszystkich). Słowo o dorosłych. Idea n-k jest ciekawa, gdy przeglądamy inne klasy - szczególnie te stare. Ciekawe archiwum. Gdy jednak zaglądamy do tej klasy, z którą chodziliśmy, to posługujemy się kryteriami z dzieciństwa - tego lubiliśmy, z tą darliśmy koty. Zaglądając do portalu lub spotykając się na imprezie nie mamy pojęcia, co się z nami działo w międzyczasie. Żeby to nadrobić, musielibyśmy poświęcić sobie chyba cały rok szkolny. Więc odżywają stare sympatie i antypatie. Wszak nic więcej nas nie wiąże. Jubileuszowe spotkania, na których bywam (zanim jeszcze powstała n-k) odbywają się wg schematów wypracowanych w czasach szkolnych. Słowo o mechanizmie imiennych portali społecznościowych. Badania przeprowadzone na jednym z amerykańskich(?) uniwersytetów wśród grupy studentów, a polegających na stworzeniu forum internetowego, wskazały, że forum podkręca wszystkie możliwe animozje. Słowo o dzieciach. Opisane relacje w grupie jedenastolatków nie są niczym niezwykłym. Oplotkowują się i robią sobie złośliwości bez względu na to, czy n-k istnieje, czy też nie. Tworzą sojusze, prowadzą swoje wojny itd. Nie do końca zdają sobie sprawy z konsekwencji. Plotka. Imienne forum to po prostu archiwum plotek i pomówień, których nie można się wyprzeć, gdyż zostały zapisane. To nowy wymiar imiennych portali społecznościowych. Wiadomo, że plotka jest dość istotnym elementem budowania relacji w grupie. I stąd moja teza, że portal n-k, w którym plotka działa szybciej i wydajniej, jest skazany na przyspieszoną degenerację. Przy okazji: odszukajmy w n-k jakiego naszego dobrego znajomego i zobaczmy, kogo zakwalifikował do grona swoich znajomych. Wszak sporo z nich to nasi nieprzejednani wrogowie. Co się dzieje z krytycznymi uwagami wobec naszych wspólnych znajomych, które powierzyliśmy dobrym znajomym? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny-podejrzliwy Re: Naturalna degeneracja naszej-klasy 09.05.08, 11:31 Ciekawi mnie tylko w wypowiedzi pani psycholog Heidtman, co to właściwie znaczy: "Trzeba wręcz na siłę wpajać im (dzieciom) zasady właściwego zachowania." Bardzo ciekawe... Czyżby ta pani wpisywała się w nurt "mnie też rodzice bili i wyrosłem na ludzi"? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_anna2 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 22.09.08, 18:14 Powinno się zlikwidować także różne profile fikcyjne - misie uszatki, gumisie, smerfy, fani czegośtam. Dla mnie jest to niepojęte, że jak wklikuję Jan Paweł II to wyskakuje mi ponad 100 profili. Kiedyś nawet dostałam zaproszenie od Jezusa :| Takie profile budzą mó niesmak (mimo, a może dlatego, że jestem wierząca). Do swojego profilu przyjmuję tylko osoby, nie muszę mieć 500 znajomych. I nie wiem, jak osoba 11-letnia może mieć 300 znajomych. A niektóre dzieci mają tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:27 przeciwcialo napisała: > Gdzie rodzice tych dzieci- ten portal jest z załozenia dla ludzi > dorosłych a nie małolatów. Sama widzę że niektórzy znajomi > pozakładali konta w naszej klasie dla przedszkolaków!!! i wymieniają sie zdjęciami bobasów na kocykach - i dziwią się, że pedofile mają źródełko za free. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 09:03 No widzisz, jaką masz nieoczekiwaną korzyść - możesz swoje pedofilne wyobrażenia zaspokoić wyrażając święte oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 07:09 nauczyli sie gó..arze pisać i szpanują Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 07:14 a mnie się podoba pedagog: nie zostali ukarani, bo nie wiedziałem, że na n-k nie są anonimowi gratulacje dla pana pedagoga i duża premia za odpowiedzialne podejście do własnych obowiązków a potem pan pedagog będzie oburzony, jak dostanie po dupie kiedyś gdzieś, bo ktoś inny "nie wie, że tak to działa" Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Pan pedagog być może nawet nie bedzie wiedział po 08.05.08, 13:00 czym dostał, bo może nie wiedzieć co to jest ..pa :(( I jak taki ma dzieciom pomagać ? Odpowiedz Link Zgłoś
amona13 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 27.11.08, 17:14 ja nie rozumie dlaczego czepiacie sie szkoły te dzieci pisały to w domach i w domu odpowiadają za nich rodzice a nie szkolą Odpowiedz Link Zgłoś
mishuggah Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 07:39 Przypomina mi się książka "Władcy Much" Goldinga... Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 09:43 Najpierw mała errata: przed Herbertem był St. J. Lec: "Tylko martwe ryby płyna z prądem" :-). A do tekstu: ręce opadają, jak się czyta opinię tego żałosnego pracownika kuratorium - Szostaka: "można ich podać do sądu, ale czy to coś da". Niech kretyn po prostu poda - rodziców ukarzą, rodzice "wytłumaczą" dzieciom kochanym, że źle robiły (dotąd czasu nie mieli, albo i sami nie wiedzieli), urocze 11-latki doopa poboli i będzie spokój z rozwydrzonymi gó..arami. Bo zaczyna sie od wyzwisk, a kończy na podziurawieniu koleżanki nożami, jak to bylo kilka lat temu w moim Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskumustafa Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 07:55 Errata won z forum jak ci sie GW nie podoba!Lac po dupie i jeszcze raz to samo poprosze. Nic sie w tych czasach nie oplaca dla gowniarzy zrobic sa rozwydrzone przez swoich nie odpowiedzialnych rodzicow pchajacych im wszystko w dupe. Ludzie(kieruje to do tych ktorzy za bardzo rozpieszczaja swoje pociechy)wychowacie pokolenie bandytow ktorzy beda nie nawidziec sie nawzajem i was. Pokolenie bezmozgow z zabawkami ktore zniszczy kulture relacje miedzy ludzkie i doprowadzi do degradacji ogolnie uznawanego systemu wartosci. Bedzie bezrobocie i pijanstwo tak nam dopomoz Bog i daj nam panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:00 A gdzie są nauczyciele tych klas? A gdzie dyrektor szkoły? Z zawodowego obowiązku powinni wejśc na portal i zobaczyć, jak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
realny.esteta Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:12 Celem Gazety.pl jest obrzydzić nam naszą-klasę poprzez zbyt częste o niej pisanie - takie sytuacje jak opisywane w artykułach dotyczących n-k spotykane są na wszystkich portalach społecznościowych. W tym wypadku zjawisko jest częstsze z powodu dużej liczby użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 09.05.08, 06:44 większość portali społecznych jest anonimowa, ale tego oczywiście nie zauważasz. Tu masz rypową rozmowę dzieci szkolnych: nasza-klasa.pl/school/3539/forum/12?find=last#post43 Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 09:08 shroeder1970 napisał: > A gdzie są nauczyciele tych klas? A gdzie dyrektor szkoły? > Z zawodowego obowiązku powinni wejśc na portal i zobaczyć, > jak to działa. Obawiam się, że oświata nie reaguje na zmiany w otoczeniu tak szybko, jak szybko przybywają nam możliwości techniczne. Zresztą, nie jest rolą nauczycieli prewencyjne kontrolowanie zachowań uczniów poza szkołą, jest to rola nas, rodziców. Tylko my byśmy chcieli odpowiedzialność za nasze dzieci zrzucić na szkołę, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 12:30 shroeder1970 napisał: > A gdzie są nauczyciele tych klas? A gdzie dyrektor szkoły? Z zawodowego > obowiązku powinni wejśc na portal i zobaczyć, jak to działa. Nauczycielom nic do tego, co uczniowie robią w domu, to sprawa rodziców i nikogo innego Odpowiedz Link Zgłoś
lady_vader Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 23:11 Sorry, złotko, ale jak dzieciaczek kończy lekcję i wychodzi ze szkoły, to jest pod opieką rodziców, nie nauczycieli. Nie mówiąc już o tym, że nauczyciele mogą nie życzyć sobie mieć cokolwiek wspólnego z portalem nasza-klasa. Zawodowym obowiązkiem nauczycieli NIE JEST PODAWANIE SWOICH DANYCH OSOBOWYCH na żadnym portalu po to, żeby się tam zalogować w celu monitorowania działalności uczniów w czasie kiedy uczniowie ci mają być pod opieką RODZICÓW. A tak przy okazji - ogólnie, rodzic to taka osoba, która sprawuje opiekę nad swoim dzieckiem i je wychowuje. Szkoła to taka instytucja, która rodzica ma wspomagać w tej roli. Nie zastępować. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszyczlowieknamarsie stara śpiewka 08.05.08, 08:12 nauczyciel udaje debila "to tak można?", a pan, panie szostak skoro nic nie może zrobić niech poszuka innej roboty. Ręce opadają. można zrobic i to bardzo wiele, tyle tylko, że trzeba chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: stara śpiewka 06.01.09, 22:31 ja nie mialem, nie mam i miec nie bede konta na NK. To nie jest obowiazek... poza tym nie wszyscy musza znac sie na technologiach informatycznych na tyle, zeby stwierdzic co mozna a co nie mozna na danej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 A gdzie są rodzice tych dzieci? 08.05.08, 08:12 Rodzice są zajęci pisaniem na forach dla dorosłych m.in. tutaj. I nie mają czasu. Muszą bowiem ciągle dokopywać inaczej myślących i opluwać swoich adwersarzy, uzywając przy tym mało literackiego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A gdzie są rodzice tych dzieci? 08.05.08, 15:36 wmp1234 napisał: > Rodzice są zajęci pisaniem na forach dla dorosłych m.in. tutaj. > I nie mają czasu. Muszą bowiem ciągle dokopywać inaczej myślących i > opluwać swoich adwersarzy, uzywając przy tym mało literackiego > języka. ******************************* Wolisz zostać obsztorcowany w języku literackim? ;) Oczywiście, masz rację. A gdzie są rodzice? Ano, często bywają nadopiekuńczy, starając się wpłynąć na nauczyciela, by ten lepiej ocenił ich pociechy. Skoro nie widzą w tym nic zdrożnego, to przecież nie będą się zajmować wychowaniem dzieci. Po prostu część rodziców nie widzi istotnej między wychowaniem, a przystosowywaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica-niebieska Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:13 Nasza-klasa to jeszcze nic, bo tam tak naprawdę to mało dzieciaków się rejestruje. Modniejszy wśród nich jest 'epuls' - tam to dopiero włosy jeżą się na głowie. Niby jest cenzura, ale jakoś kiepsko to działa. zalotnica-niebieska Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:39 ale portal, wymieniony przez Ciebie, nie ma takiej reklamy medialnej jak nk i koszernej nie chodzi o problem zbydlęcenia dzieciaków i młodzieży tylko tu chodzi o nk i jej popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad6428 Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:19 Dzieci na naszej klasie jest dużo. Sam mam 12 lat, ale żeby tak publicznie? :/ Ich rodzice będą tylko przez nich mieli przewalone... wogóle co to są za teksty "d... śmierdzi jak w ściekach" na poziomie 1 klasy. Mają nie wyparzony język i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 16:06 Młody, tak to jest jak w klasie jest ekipa lafirynd. Nawet 11-letnich hehe Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo znów koszerna jedzie po naszej-klasie 08.05.08, 08:20 koszerna ma jakiś uraz i problem. Pewnie głównym problemem jest to, ze nasza nie jest koszerna. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Zacytuj fragment z artykułu 08.05.08, 08:27 ...gdzie portal Nasza-klasa jest oczerniany??? Wg. ciebie pisanie, że dzieci maltretują swoich kolegów jest czymś nagannym? Ach, jasne, pewnie twoje dziecko też bierze w tym udział, więc jak mógłbyś potępiać swoją pociechę. Moralność katolibów. Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Re: Zacytuj fragment z artykułu 08.05.08, 08:36 patman napisał: > ...gdzie portal Nasza-klasa jest oczerniany??? Wg. ciebie pisanie, że dzieci ma > ltretują swoich kolegów jest czymś nagannym? Ach, jasne, pewnie twoje dziecko t > eż bierze w tym udział, więc jak mógłbyś potępiać swoją pociechę. Moralność kat > olibów. > ubawiłeś mnie do łez, stawiając mnie w jednym szeregu z katolikami. A może zadasz sobie odrobinę trudu, taką tyciutkę, i wygrzebiesz tysiące przypadków nękania się nawzajem dzieciaków przez internet zanim wypłynęła nk? Niby jesteś jasnowidz, a tego nie zauważyłeś wcześniej? Jakoś wcześniej koszernej to nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zacytuj fragment z artykułu 08.05.08, 08:49 > ubawiłeś mnie do łez, stawiając mnie w jednym szeregu z katolikami. > A może zadasz sobie odrobinę trudu, taką tyciutkę, i wygrzebiesz tysiące > przypadków nękania się nawzajem dzieciaków przez internet zanim wypłynęła nk? > Niby jesteś jasnowidz, a tego nie zauważyłeś wcześniej? > Jakoś wcześniej koszernej to nie przeszkadzało. Oczywiście że przeszkadzało i oczywiście że o tym pisała np.: miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,2716646.html gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,42904,3901940.html I oczywiście pewne osoby tego nie chcą pamietać. I oczywiście te osoby oskarżając GW o ataki na NK nie potrafią zacytować gdzie te ataki widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
sn0o0w Re: Zacytuj fragment z artykułu 08.05.08, 10:00 Aż dwa artykuły. A na temat naszej klasy naskrobano już kilkanaście. > osoby oskarżając GW o ataki na NK nie potrafią zacytować gdzie te > ataki widzą. Trzeba umieć czytać między wierszami - oczekujesz, że napiszą "Nasza-klasa to nasz konkurencja" ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zacytuj fragment z artykułu 08.05.08, 20:15 Przeczytałeś linki? Jeden z nich jest artykułem przeglądowym powołującym się na dalsze wypadki opisywane a jakże na łamach GW. > Trzeba umieć czytać między wierszami - oczekujesz, że > napiszą "Nasza-klasa to nasz konkurencja" ? Umiejętność czytania nie napisanych tekstów nazywa się paranoją i jest do wyleczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Re: Zacytuj fragment z artykułu 08.05.08, 08:37 cytat chcesz? Umiesz czytać ze zrozumieniem? To przeczytaj tytuł. Tytuł 'newsa'. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Trzeba mieć dużo złej woli 08.05.08, 08:44 żeby zinterpretować ten artykuł jako atak na "konkurencyjny" portal. Chyba, że to kwestia nastawienia do świata i ciągłego paranoicznego poszukiwania wszędzie wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Trzeba mieć dużo złej woli 08.05.08, 08:50 Dla niego tytuł "Zgwałcono kobietę w Warszawie" będzie atakiem na prezydenta Warszawy. Jak ktoś ma obsesje to mu się wszystko kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Trzeba mieć dużo złej woli 08.05.08, 14:21 To nie kwestia paranoicznego i ciaglego szukania wroga tylko kwestia paranoicznego i ciaglego trzymania reki na pulsie rynku reklamy. Nie ma sie co dziwic przeciez to taki biznes ten kto tego nie rozumie ten ginie :). Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: znów koszerna jedzie po naszej-klasie 08.05.08, 17:35 ponoć kiedyś koszerna a właściwie Agora chciała kupić Naszą-Klasę, ale jej sie nie udało i wystartowała z własnym zakalcem Bebo a teraz dyskredytuje konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: znów koszerna jedzie po naszej-klasie 09.05.08, 06:50 rozumiem że w taki sposób podważasz fakty opisane w artykule? Chorutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: znów koszerna jedzie po naszej-klasie 09.05.08, 06:47 masz jakieś potworne problemy z samym sobą skoro wszystko oceniasz przez pryzmat jakiejś wyimaginowanej niechęci gw do portalu... Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni Re: znów koszerna jedzie po naszej-klasie 18.12.08, 14:37 masz rację - nasza nie jest koszerna bo jest katolicka :) Dobrzy Polacy-katolicy wiedzą jak wychowywać swoje dzieci! Gratuluję! życzę długiego życia we własnym katolickim smrodzie i odchodach. Ja wolę koszerny porządek i kulturę :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 08.05.08, 08:35 Ostatnio codziennie na gazeta.pl pojawiają się teksty dyskredytujące "Naszą klasę". Nie korzystam z tego serwisu ale chyba zacznę - na złość "Gazecie". Okazuje się że (wg Gazety) głównymi wrogami polskiego społeczeństwa są: - PiS - Kaczyńscy - Ziobro - Nasza Klasa... Mam wrażenie że niedługo "Nasza Klasa" awansowała nawet ostatnio przed Ziobrę w renkingu "wrogów publicznych" Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Re: Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 08.05.08, 08:43 palestrina2005 napisał: > Ostatnio codziennie na gazeta.pl pojawiają się teksty > dyskredytujące "Naszą klasę". Nie korzystam z tego serwisu ale chyba > zacznę - na złość "Gazecie". > > Okazuje się że (wg Gazety) głównymi wrogami polskiego społeczeństwa > są: > - PiS > - Kaczyńscy > - Ziobro > - Nasza Klasa... > > Mam wrażenie że niedługo "Nasza Klasa" awansowała nawet ostatnio > przed Ziobrę w renkingu "wrogów publicznych" Gazety. > wiesz, za wyjątkiem nk, to pozostali są wrogami narodu. I trudno się z tym nie zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 08.05.08, 08:50 > wiesz, za wyjątkiem nk, to pozostali są wrogami narodu. mozna sie tylko zastanawiac którego Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tego narodu, którego Mojżesz dostał kamienne 08.05.08, 09:17 tablice od Kiszczaka w podarunku... sralimuchibedziewiosna napisał: > > wiesz, za wyjątkiem nk, to pozostali są wrogami narodu. > > > mozna sie tylko zastanawiac którego Odpowiedz Link Zgłoś
marta_wroblewska Re: Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 08.05.08, 13:10 palestrina2005 napisał: > Ostatnio codziennie na gazeta.pl pojawiają się teksty > dyskredytujące "Naszą klasę". Nie korzystam z tego serwisu ale chyba > zacznę - na złość "Gazecie". > > Okazuje się że (wg Gazety) głównymi wrogami polskiego społeczeństwa > są: > - PiS > - Kaczyńscy > - Ziobro > - Nasza Klasa... > > Mam wrażenie że niedługo "Nasza Klasa" awansowała nawet ostatnio > przed Ziobrę w renkingu "wrogów publicznych" Gazety. chyba trochę przesada :/ żeby od razu uważać, że artykuł na temat co się wyrabia na portalu uznać za walkę z wrogiem :/. Na Naszej-Klasie można znaleźć dużo przykładów obrażania innych, wulgarnych komentarzy, etc. I to chyba powinno być tępione. Wg mnie, no dobra, chamstwo było jest i zawsze będzie, ale na co to komu na takim portalu, i jeszcze że dzieciaki na forum tak publicznie wyzywają koleżanką, nu nu nu, no nie temu to chyba miało służyć? A co do GW i lubienia/nie lubienia Naszej-Klasy - niech o lubieniu świadczy chociażby liczba dziennikarzy GW, którzy się zapisali na portalu :>. Portal jest całkiem ciekawy i przydatny, ale chyba nie można go ustawiać w kategoriach - konkurencja dla GW. No inna tematyka, inny typ. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 08.05.08, 13:37 Jest konkurencją dla BEBO - którego właścicielem jest gazeta.pl/Agora. Gazeta sie wkurza po prostu że BEBO im źle idzie. Przez Naszą Klasę Gazeta jest do tyłu z pewnym segmentem klientów a więc i z przychodami z reklam... Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 09.05.08, 06:53 nie szukałbym tak daleko. Inni tez piszą i NK i to wcale nie w superlatywach. Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 12.07.08, 12:33 Na Naszej-Klasie można znaleźć dużo > przykładów obrażania innych, wulgarnych komentarzy, etc. I to chyba powinno być > tępione. Bez przesady. Na gazecie też można znależć takie atrakcje. Półtora roku doświadczenia na forum prawo jazdy. Uwielbiam je:) I jakoś nikt tego nie tępi odkąd moderator zrezygnował. Teraz akurat jest spokojniej. Trole pojechały na wakacje. To jest internet - nie unikniecie tego typu zjawisk. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Główni wrogowie "Gazety": PiS i Nasza Klasa 08.05.08, 14:24 wedlug mnie ranking wychodzi troszke inaczej: 1. radio maryja 2. nasza klasa 3. kaczynscy 4. ziobro 5. rzeczpospolita 6. wprost to dosyc ciekawy watek - moze ktos go bardziej rozwinie - kto dzisiaj najbardziej konkuruje z Agora ? Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:37 Wyobrażam sobie, że przed wejściem do budynku na Czerskiej wisi taki transparent. Pracowniku Agory pamiętaj: dzień bez obsmarowania Naszej Klasy to krok do tyłu w budowaniu atmosfery powszechnej miłości i zaufania! Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:41 i każdy w koszernej jak mantrę powtarza - dzień bez dokopania nk, dniem bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
bjoanna13 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 08:43 Czy ten portal nie miał czasem pomóc odnajdywać ludzi, z którymi KIEDYŚ chodziło się do szkoły, odnaleźć "stare" znajomości????? To dlaczego jest on zapychany przez profile DZIECI, które widzą się codziennie w swoich klasach. Uważam że to bezsens - powinni zablokować powstawanie profili pewnych roczników !!!! idea nk straciła sens :( A robią się tylko skandale i coraz ciaśniej przez dzieciaczki, które zamiast się uczyć "szukają się" w Internecie (a widzą się prawie codziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 09.05.08, 06:55 tłumacz to komuś, kto prycha nienawiścią... Nie zauważyłeś, że ten osobnik o czym innym niem potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna na forach gazety.pl ublizanie to norma 08.05.08, 08:49 ale przeciez trzeba sie zająć konkurencją, nie sobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder więc zamknąć bebo 08.05.08, 08:59 prewencyjnie radze zamknąć bebo, zaorać twarde dyski z tym gniotem, bo jeszcze by tam doszło do wolnosci słowa i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
axh Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 09:00 "niebezpieczne narzędzie, jakim jest internet" LOL, jakby to czymkolwiek różniło się od wyzwisk, jakimi dzieciaki raczą się na korytarzach. Jedyna różnica, że na internecie ktoś to może kontrolować, a na szkolnych korytarzach czy w kibelkach dzieci są zupełnie same. Myślę, że nie byłoby źle, gdyby każdy wychowawca dostał nakaz kontrolowania forum swojej klasy, wszelkie problemy przekazywać do pedagoga i dusić problemy zanim jakieś dziecko znowu się powiesi, zamiast potem szukać przyczyn tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 09:12 > Myślę, że nie byłoby źle, gdyby każdy wychowawca > dostał nakaz kontrolowania forum swojej klasy lol, co jeszcze, może od razu na wszystkich możliwych forach w internecie... A może jednak rodzice powinni przestać być dziećmi i zająć się wychowaniem własnych? Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re: Sama prawda 08.05.08, 09:50 Dzieci - wulgarne, rodzice - wulgarni, spoleczenstwo polskie - wulgarne. Czyja wina? A moze zwerbowc ksiezy aby na niedzielnych ambonach przemawiali do tych 'bladych malolatow'? Podobno jestesmy bardzo religijni ?????? Cala ta historia jest wstydem, pokazuje jak jestesmy zdegenerowani. Podpisuje sie pod dolaniem w dupe tym ordynarnym, zepsutym malolatom. Dyrekcja szkoly, wychowaca klasy - osobny rozdzial. Nic nie wiedza, bo pewnie strajkuja - albo sa na 'chorobowym'. Skad to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_vader Re: Sama prawda 08.05.08, 23:53 nie wiem. skąd to znamy? ;) Powiem Ci tak - jestem wychowawczynią w gimnazjum. Znam swoich uczniów całkiem nieźle. Zajmuję się nimi i ich probmemami od poniedziałku do piątku, od ósmej do piętnastej, kiedy to oni idą do domu - przestają być wtedy pod opieką szkoły. Często, z różnych powodów, muszę skontaktować się z rodzicami telefonicznie, czasem konieczna jest wizyta w domu. To wszystko jest częścią moich obowiązków. Ale monitorowanie moich uczniów w Internecie? Siedzenie na forach internetowych i czytanie tego, co piszą? Co więcej - zakładanie konta w jakimkolwiek portalu, po to, żeby ich pilnować? Czy naprawdę uważasz, że to moja rola? Bo nawet rodzice moich uczniów tak nie uważają. Ale z Twojego postu, i z wielu innych tutaj, widzę, że chyba mam ogromne szczęście, bo najwidoczniej trafiłam na klasę, na uczniów, których rodzice są trzeźwo myślącymi ludźmi traktującymi swój obowiązek wychowawczy poważnie. Zastanów się - jeśli rodzice nie są w stanie przeciwdziałać takim zdarzeniom, jak to opisane, to tym badziej nie jest w stanie zrobić tego nauczyciel. Oczywiście reakcja szkoły, jeśli już takie wydarzenie ma miejsce, powinna być jednoznaczna - nie należy czegoś takiego tolerować i nie robić nic, "bo i tak nic to nie da". Doświadczenie pokazuje, że konsekwentne działania po pewnym czasie przynoszą pożądane skutki. Ale działania te muszą polegać na współpracy szkoły i rodziców. unijny napisał: > Dzieci - wulgarne, rodzice - wulgarni, spoleczenstwo polskie - > wulgarne. Czyja wina? > > A moze zwerbowc ksiezy aby na niedzielnych ambonach przemawiali do > tych 'bladych malolatow'? Podobno jestesmy bardzo religijni ?????? > > Cala ta historia jest wstydem, pokazuje jak jestesmy zdegenerowani. > > Podpisuje sie pod dolaniem w dupe tym ordynarnym, zepsutym malolatom. > > Dyrekcja szkoly, wychowaca klasy - osobny rozdzial. Nic nie wiedza, > bo pewnie strajkuja - albo sa na 'chorobowym'. Skad to znamy? > Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Pełna zgoda. To co tam wypisują to tylko namiastka 08.05.08, 16:01 tego co uslyszeć mozna na zywo. Tworczosc jest duzo bogatsza, szczegolnie w gimnazjum. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
axh A może by to "niebezpieczne narzędzie"wykorzystać? 08.05.08, 09:02 "niebezpieczne narzędzie, jakim jest internet" LOL, jakby to czymkolwiek różniło się od wyzwisk, jakimi dzieciaki raczą się na korytarzach. Jedyna różnica, że na internecie ktoś to może kontrolować, a na szkolnych korytarzach czy w kibelkach dzieci są zupełnie same. Myślę, że nie byłoby źle, gdyby każdy wychowawca dostał nakaz kontrolowania forum swojej klasy, wszelkie problemy przekazywać do pedagoga i dusić problemy zanim jakieś dziecko znowu się powiesi, zamiast potem szukać przyczyn tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jolka, a może Twojego Jondrusia więcej słuchały 08.05.08, 09:18 stąd im się to wzięło...? jola_z_dywit_2006a napisał: > Nie ma co sie dziwic ze dzieci katolickie nasladuja swoich pasterzy. > > Poza tym ten portal rozladowuje frustracje nie tylko dzieci, dzisiejsza > rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Wyborcza: dzień bez przypieprzenia Naszej-Klasie.. 08.05.08, 09:28 ...jest dniem straconym. Gó..arze na wielu innych forach robią dokładnie to samo (forum może założyć każdy) - ale winna jest tylko Klasa. Rozumiem frustrację Wyborczej, przykro spaść na drugie miejsce, ale może by swoją porażkę przeżywać jakoś bardziej z nomen omen klasą? Odpowiedz Link Zgłoś
jadeim omg 08.05.08, 14:02 Widzę, że masz poważny problem z głową. Gdy w GW pojawi się artykuł o pijanym kierowcy, który swoją bezmyślną jazdą zamordował kilka osób, to będziesz gadał, że 'znowu GW czepia się motoryzacji'? Artykuły o Naszej Klasie pojawiają się tak często, bo jest to internetowy fenomen. Co z tego, że gó..arzeria robi na innych forach i portalach to samo, skoro miejsca te nie są tak znane jak Nasza Klasa? Kogo obchodziłby artykuł o gó..arskich ekscesach na forum poświęconym wędkowaniu? Pomyśl czasem zamiast klepać litanie, które pojawiają się pod każdym artykułem o Naszej Klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
bbteka45 Nasza-klasa: od 18 roku życia! 08.05.08, 10:09 założeniem portalu naszaklasa.pl było dotarcie do znajomych sprzed lat... Po co więc pozwolono wchodzić tam małolatom? Od początku uważam, że tego typu portale powinny być dostępne od 18 r. ż. - tyle teoriii.... Odpowiedz Link Zgłoś
mediamaster Re: Nasza-klasa: od 18 roku życia! 13.02.09, 22:01 Nie chcę być wulgarny i nikogo celowo obrażać, ale to, co piszesz jest co najmniej trochę na bakier z sensem i rozumem. Zamysłem n-k było dotarcie do znajomych sprzed lat - to jest niewątpliwie prawdą. Lekko mówiąc durnym wydaje mi się pomysł, by ograniczyć dostęp do portalu ludziom poniżej 18-roku życia. Po pierwsze dlatego, że jak każdy mający znajomych mają święte prawo korzystać z tego portalu, a poza tym jeśli sądzisz, że taki rzekomo 'dorosły' powyżej 18 roku życia jest doroślejszy i kulturalniejszy od takiego powiedzmy 14 latka to gratuluję. Chamy i buraki nie znające znaczenia słowa kultura, których rodzice nie wychowali są (mogą być) w każdej grupie wiekowej i to, że ktoś skończył te magiczne 18 lat wcale nie oznacza, że od razu stanie się dojrzałym. To tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 Zaiteresowanie Naszą-Klasą przez Gazetę Wyborczą 08.05.08, 10:27 wydaje się trochę niezdrowe, zwłaszcza gdy Agorze nie udało się przejąć tego portalu Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zaiteresowanie Naszą-Klasą przez Gazetę Wybor 08.05.08, 15:40 kukuryku20 napisała: > wydaje się trochę niezdrowe, zwłaszcza gdy Agorze nie udało się przejąć tego po > rtalu ****************************** A kiedyś próbowała? Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Artykuł dotyczy dzieci a nie Naszej-Klasy. 18.11.08, 12:30 Do podstawówki, naucz się czytać ze zrozumieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilliene Nieważne jak powstał ten artykuł.................. 08.05.08, 10:34 ... i czy ktoś się uwziął na NK czy nie. Denerwuje mnie sam fakt przemocy wśród młodych ludzi. Jak czytam wypowiedzi bachorów obrzucających się błotem na forach to krew mnie zalewa. Tacy to najchętniej stworzyliby towarzystwo wzajemnej masturbacji w określonym gronie. Niestety zawsze znajdzie się osoba, lub kilka osób, które do tego grona nie pasują i tak się zaczyna. Postanowiłam zorganizować akcję sabotażową przeciwko smarkaczom. Założyłam sobie anonimowe konto na naszej klasie. Jak mi się nudzi to przeglądam losowe fora podstawówek w różnych miejscowościach. Na niektórych, orgie nie budzą żadnych zastrzeżeń. Niestety w większości "dyskusji" dzieciaczki znajdują sobie jakąś ofiarę, którą obgadują i naśmiewają się z niej. Używają takich beznadziejnych argumentów, ich teksty są po prostu żałosne i okraszone niebywałą ilością błędów ortograficznych, że to aż śmieszne. Z łatwością można pokonać je ciętą ripostą, co robię z przyjemnością. Wdając się z nimi w dyskusję, bardzo dosadnie, z freudowską manierą (która mogłaby denerwować starszych rozmówców, ale dla takich szczyli nadaje się idealnie) uświadamiam im, że zachowują się jak bezwartościowe śmiecie. Myślę, że moje działanie chociaż odrobinę sprowadzi ich na właściwą drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Nieważne jak powstał ten artykuł............. 18.11.08, 12:32 Podrzuć proszę link do takiej przykładowej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak I znowu to samo. Głupoty się nie wypleni (x2) 08.05.08, 10:52 Tytuł dotyczy dwóch zjawisk: 1. Dzieci bywają okrutne i zachowują się głupio. Piszą kredą na ścianie "w damskiej ubikacji", że "Gośka to k*wa". Piszą to na ścianie szkoły, na klatce schodowej. Używają kredy, cegłówki, sprayu, a ostatnio Internetu. Ścianą może być NK, albo dowolne inne forum. W skrajnym wypadku mogą założyć własną stronę "poświęconą" nielubianej koleżance. I CO Z TEGO ??? Kto z nas czytał te bzdurne komentarze na NK ? Nikt! A dlaczego ? Bo nikt tam (na to akurat forum) nie wchodził! Podobnie, jak dedykowana strona, takie forum gromadzi kilku głąbów, którym nie wystarcza kreda. Może jeszcze pokażą kolegom, że napisali "Gośka to k*wa" - I CO Z TEGO ? Mogą napisać, że Gośka to krowa, ale jej od tego rogi nie wyrosną. Nikt tego nie będzie czytał. W podobny sposób napisy na ścianie nikną w gąszczu innych mazajów. Owszem, to obraża przysłowiową Gośkę, ale co z tego? Co można zrobić? Co można zrobić z napisem na ścianie? Można zamalowywać. I na ścianie i w Internecie. I w obu przypadkach im większa będzie gorliwość zamazującego, tym większa będzie chęć, by znowu coś napisać. TO JUŻ BYŁO, INTERNET NICZEGO NIE ZMIENIŁ. To nie jest nowe zjawisko. Oczywiście nie jest ono dobre. 2. Głupota internautów na tym forum. Znowu głosy krytyki, że GW zazdrości NK i chce ją zniszczyć. Nie od dziś wiadomo, że "mogą pisać o mnie źle, byleby pisali". Wiadomo też, że GW nie ma szans na "zniszczenie" portalu, do którego się zapisało 11 mln osób. DRODZY NIENAWISTNICY! Możecie nie lubić GW, ale nie odmawiajcie jej resztek intelektu - toż to nawet średnio rozwinięty dojdzie do wniosków jak powyższe. Pomijam, że ci sami ludzie PRZY KAŻDEJ OKAZJI starają się dokopać Wyborczej, Michnikowi i w ogóle "układowi". Tak, że NK jest tylko jednym z frontów walki o IV RP (lub inny "szczytny" cel). Odpowiedz Link Zgłoś
vanilliene Re: I znowu to samo. Głupoty się nie wypleni (x2) 08.05.08, 11:10 Co do pierwszego zjawiska, nie zgadzam się. Wystarczy zgnoić bachora jako osoba trzecia i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: I znowu to samo. Głupoty się nie wypleni (x2) 08.05.08, 15:02 vanilliene napisała: > Co do pierwszego zjawiska, nie zgadzam się. > Wystarczy zgnoić bachora jako osoba trzecia i po sprawie. Ale z czym się nie zgadzasz ??? Przecież ja nie podałem żadnej recepty (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
pipokpipok Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 08.05.08, 10:59 Może jakieś konkrety... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 ha ha, a prawo na to pozwala, bo to rodzice winni! 08.05.08, 11:07 Znam szczunów, których rodzice są sami jak dzieci i bezradni i nie potrafią sie nimi zająć, bo dzieci nad nimi panują. A prawo polskie w ryj macie i do więzienia, bo wasze niepełnoletnie dziecko kradnie i co, mamy z tego? to co te dziecko ukradnie, to łup mu sie oddaje. Prawo karne w tej materii jest śmieszne i dlatego tyle później jest przestępczości. Odpowiedz Link Zgłoś