gemini76 Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukani .. 11.05.08, 20:44 Jak wyborca PiS moze czuc sie oszukanym przez PO? Przeciez oni sluchali obietnic innej partii. Kazdy przeciez rozlicza tych na ktorych oddal glos. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukani .. 11.05.08, 20:53 przestancie ciulac z tymi sondazami,przestancie tej mafi rzadzacej zryc z jej lap,te wszystkie antypolskie wydawnictwa ok.80% niemieckie lub z udzialem ich kapitalu powinny byc juz dawno? a ich wydawcy i ta cala banda zaklamanych pismakow powinna juz od dawna pracowac w kamieniolomach.Jak ta zaklamana cholota rzadowo-medialna ma zamiar dlugo oszukiwac i oklamywac?:nadejdzie czas i narod wam za to zaplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
ryslis Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukani .. 11.05.08, 20:53 Wydaje mnie sie ze ogol Polakow nie zdaje sobie sprawy z tego co to jest prywatna sluzba zdrowia,szkoda ze media niestety nic o tym nie mowia ,moze nawet nie wiedza.Wiele lat przebywalem w USA,pracujac mialem niezle ubezpieczenie jednak zakres ubezpieczenia jest zalezny od okresu ubezpieczenia i wysokosci skladki.Kazde przedsiebiorstwo negocjuje raz w roku z ubezpieczycielem wysokosc skladki i koszyk swiadczen wchodzacych w sklad ubezpieczenia.Mlodzi ludzie czesto rezygnuja ze skladek ubezpieczeniowych,licza na szczescie,ludzie starsi placacy przez wiele lat sa chetnie i kompleksowo leczeni i wyleczani bo na stanie swego konta posiadaja znaczne srodki.Nie istnieja ograniczenia wiekowe w zakresie badan bezplatnych.Szpitale ktore lecza i grzebia bezdomnych czesto bankrutuja poniewaz panstwo placi jedynie za pogrzeb bezdomnych,za leczenie moze placic jedynie samorzad lokalny ktory placi jedynie za miejscowego "buma".Moim zdaniem prywatne lecznictwo poprawi stan naszego zdrowia,lekarz musi wyleczyc z powaznymi konsekwencjami finansowymi za bledy lekarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
smakuj Nasza służba zdrowia jest przecież najbardziej ... 11.05.08, 21:05 wybitna na świecie ! Doskonała infrastruktura, leki za darmo :) www.allegro.pl/item361037522_oblicza_ziemi_national_geographic_okazja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 ide się nagrzmocić bełtami i zajarać blanta 11.05.08, 21:10 prawdopodobnie z jakiś czas zostanę premierem Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Re: Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukan 11.05.08, 21:22 Przez 2 lata rządów PiS nie zrobiono nic w sprawie służby zdrowia a zapowiedzi były takie piękne w czasie wyborów w roku 2005. Dzisiaj PiS próbuje nie pozwolić na jakiekolwiek zmiany, a sam propozycji nie ma na rozwiązanie nabrzmiewającego problemu. Byle jątrzyć, szczuć, szukać niezadowolonych a jednocześnie zagarniać popierających PiS. Mnie nie nabiorą. Już raz to zrobili i o jeden raz za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
oofoludek szczyt propagandy,szyderstwa wybiorczej z Polakow 11.05.08, 21:42 zalosna proba usprawiedliwiania dzialan PO, ktora ewidentnie oszukuje Polakow, i dziala wbrew temu co mowila przed wyborami, po prostu proba traktowania ludzi jak debili! Do tego proba atakowania PiS, za kazdym razem byle by ukasic PiS, oczywiscie nie napisali dlaczego elektorat PiS czuje sie oszukany.. a teraz o tym kto zrobil to badanie, IQS, kto to jest?? na ilu osobach? 500! tutaj o tym jak media oszukuja w sondazach iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=401&Itemid=3 niedawno byla afera jak to PO oszukiwala wyborcow swoja sonda, gdy wiekszosc odwiedzajacych glowna strone PO byla przeciwko ratyfikacji traktatu lizbonskiego.. a tutaj cos o tym jak wyborcza manipuluje ludzmi pl.indymedia.org/pl/2006/03/19643.shtml?comments=true Odpowiedz Link Zgłoś
w-krzyzowska Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukani .. 11.05.08, 22:04 A ja się czuję bardzo oszukana. Przez 40 lat płaciłam spore skladki na słuzbe Odpowiedz Link Zgłoś
gurru Czujemy sie bardzo oszukani przez PO i GW 11.05.08, 22:07 oszukani i okradzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukani .. 11.05.08, 22:09 Nie czuję się oszukany bo nie głosowałem na Po ale na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
w-krzyzowska Re: Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukan 11.05.08, 22:14 czuje się bardzo oszukana nie moge sie dostać do lekarza pierwszego kontaktu ,bo w mojej przychodni przyjmuja lekarze emeryci ,ktorzy przyjmują 2 razy w tygodniu.place skladki z emerytury plus dodatkowo 3 zl miesiecznie przy ubezpieczeniu.ostatnio bylam ulekarza wiek okolo 75 lat ktory przepisal mi lekarstwo na grzyby w gardle a na wyniki badan nawet nie spojrzal. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_143 Prywatne może być lepsze, ale niekoniecznie 11.05.08, 22:14 w służbie zdrowia bo tam nie chodzi o zysk. to nie fabryka. oddawanie specjalistycznych klinik, np. kardiologicznych w prywatne ręce to, delikatnie mówiąc, brak rozsądku. kto zagwarantuje że właściciel prywatny podpisze umowy z NFZ, albo podpisze ale tylko na wybrane przez siebie usługi. efekt moze być taki że w całej Polsce danego zabiegu nikt nie będzie wykonywał, gdyż albo nie bedzie kontraktu, albo się nie opłaci albo chory będie musiał wykładać z własnej kiesy np 70 tyś. zł - co wpraktyce czyni niektóre zabiegi nieosiągalnymi. prywatyzacja nie jest żadnym rozwiązaniem - skoro teraz NFZ brakuje pieniedzy to będzie brakować i później. w całej Europie jest równoległa publiczna i prywatna służba zdrowia. może by rząd podwyższył płacę minimalną, bo ceny np. żywności bardzo wzrosły (na skutek nieurodzaju, polityki rolnej UE i wzrostu cen ropy). szkoda że tym się rząd nie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Prywatne może być lepsze, ale niekoniecznie 11.05.08, 23:02 adam, masz pelna racje. dodatkowym problemem jest, ze specjalistyczne szpitale/kliniki sa w znacznym stopniu odpowiedzialne za "research", ktory zaniknie, bo zarowno starosta a zwlaszcza prywatny wlasciciel nie beda widzieli celu, dla ktorego "niepotrzebnie" wydaja pieniadze... co mnie najbardziej dziwi to fakt, ze w wielu krajach przed tego typu zmianani przeprowadzane sa inspekcje w krajach, w ktorych system opieki zdrowotnej uwazany jest za dobry i efektywny oraz swego rodzaju spoleczne konsultacje proponowanych rozwiazan... w tym przypadku wyglada, ze po sama wie najlepiej co i jak trzeba zrobic, a przeciez rzadza dopiero od 5-ciu minut.... dziwne, bardzo dziwne... moznaby sadzic, ze faktycznie planuja przekazanie szpitali samorzadom i ich oddluzenie a nastepnie samorzady je sprywatyzuja... rzad osiagnie pelna prywatyzacje, a teoretycznie nie bedzie mozna powiedziec, ze przeprowadzil ja rzad centralny... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Re: Prywatne może być lepsze, ale niekoniecznie 12.05.08, 13:55 rooboy napisał: > dziwne... moznaby sadzic, ze faktycznie planuja przekazanie szpitali > samorzadom i ich oddluzenie a nastepnie samorzady je sprywatyzuja... > rzad osiagnie pelna prywatyzacje, a teoretycznie nie bedzie mozna > powiedziec, ze przeprowadzil ja rzad centralny... No widzisz, na tym polega "decentralizacja"... Rząd nie jest od tego ażeby zajmować sie szpitalem w Pcimiu czy Koluszkach, powinien tylko stworzyć warunki ażeby ten szpital funkcjonował. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Komercjalizacja brzmi groźniej niz prywatyzacja! 11.05.08, 22:43 Komercjalizacja brzmi groźniej niż prywatyzacja! Szpital bowiem powinien dostarczać zysk TYLKO pacjentom - nie zaś jakimkolwiek podmiotom! Mówiąc "zysk pacjentom" mam oczywiście na myśli skuteczne (i humanitarne!) ich leczenie, nie zaś przepływ pieniędzy do czyjejkolwiek kieszeni; szpital musi działać na zasadzie "non profit"! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Sondaż dla Gazeta.pl: Nie czujemy się oszukani .. 11.05.08, 23:32 durny religa robił koszyk.Co zrobił?Dużo krzyku i wielkie gó...Aż sam zachorzał.bufon! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: bogdan331 12.05.08, 14:12 bogdan331 napisał: > durny religa robił koszyk.Co zrobił?Dużo krzyku i wielkie gó...Aż sam > zachorzał.bufon! Glupoty pitolisz i niepotrzebnie obrazasz Relige! PS - Wzor nalezy brac z krajow, ktore maja najlepsza opieke medyczna: Francji, Japonii i Tajwanu. Wyslac tam naszych ekspertow i wprowadzic podobny system w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś