jedyny.resistance 15.05.08, 07:07 Po facjatach widać że to sługusy Ziobry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debil13 plotki? 15.05.08, 09:12 plotkami a gdzie można z archiwum zobaczyć Wasz tekst z 1999roku? Kiedyś był taki serial kosmos 1999 a powuinien być 2008 To nie jest złośliwość z mojej strony ale lojalność wobec społeczeństwa a nie wiatru i kasy www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/DSCF7569%20(Large).JPG głupio to wyszło co? Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 oj Kalisz cóś mi tu nie dajecie rady 15.05.08, 09:17 ma być tak jak założono na początku, Blida niewinna, a zastrzelił ją Ziobro z samopała Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: oj Kalisz cóś mi tu nie dajecie rady 15.05.08, 11:28 alebaba17 napisał: > ma być tak jak założono na początku, Blida niewinna, a zastrzelił ją > Ziobro z samopała To nie jest kwestia "założeń", a faktów. Jeżeli byłbyś obiektem nieustannych ataków,gdybyś był osaczany ze wszystkich stron przez sforę,sprawującą władzę absolutną i gdybyś był kobietą...to ciekawe, jakbyś zareagował. Gwarantuję,że co najmniej gigant depresją. Ten pseudominister nie musiał strzelać z samopała.Zobacz sam - czy trzeba bić, żeby zniszczyć drugiego człowieka?Popatrz na polskie rodziny, gdzie mężowie niszczą swoich najbliższych przemocą psychiczną. A tutaj wykorzystano do tego cały aparat państwa z gadzinówką tvpis na czele.Ja też bym nie wytrzymała. I nie kpij z nieszczęścia,pomyśl samodzielnie i nie kieruj się partyjną nienawiścią do ludzi,myślących inaczej,niż pis. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: oj Kalisz cóś mi tu nie dajecie rady 15.05.08, 12:05 No i trzeba dodac że okoliczności popełnienia samobójstwa dość dziwaczne. Nic się nie składa w logiczną całość. Tzn - składa się ale wtedy gdy załozy się, że nie było to samobójstwo, a np. wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 10:36 Gdzieś w tym wszystkim powoli gubi się sama istota zdarzenia. Ta Pani popełniła samobójstwo w reakcji na wizytę panów w mundurach. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 12:09 To jest istota? A nie to że na podstawie fałszywych oskarżeń szykanuje się przeciwnika politycznego i prawdopodobnie na skutek błedów funkcjonariuszy - wypadek z bronią doprowadza się do jego śmierci? Ciekawe że dokładnie te same osoby, które już "skazały" Blidę wczoraj stawały w obronie domniemanych łapowników. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 tak, tak zróbcie z niej idiotkę może ?? 15.05.08, 11:06 pewnie popełniła samobójstwo z powodu plotek co ? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 11:11 Od dawna podejrzewam, że Ziobro nie ma ręki do kobiet podobnie jak Jaruś Kaczyński. Ale eunuchowie mają to do siebie. Gdybym ja zapukał do domu Blidy to przede wszystkim nie o tak wczesnej porze. Kobiety mają wtedy napuchnięte oczy, roztargane włosy, nie są otynkowane czyli pomalowane i nie czują się wtedy najlepiej. Trzeba przyjść, kiedy już wzięły poranny prysznic, zadbały o toaletę itd. czyli w godzinach mniej więcej pomiędzy jedenastą a dwunastą. Najlepiej byłoby zagadnąć coś z Biblii jak to robią jehowici. Policjantka pod pozorem skorzystania z toalety dokładnie ją przeszukuje i jeśli potrafi to wyciąga naboje z rewolweru. Ale musi je wyciągnąć wszystkie, bo pierwszy nabój najczęściej pozostaje w lufie. Potem niech się dzieje co chce. Kobiecie trzeba dać czas. Zagadać ją a nie wtargnąć o szóstej rano i robić rejwach. Czy ta nasza policja nie ma swoich doświadczonych psychologów? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 12:35 Nie. Sprawę przeprowadza się jeszcze prościej. Przeszukanie domu nie ma sensu. Od dawna wiedziała że się na nią szykuja czyli jeżeli naprawdę była winna wszelkie dowody juz dawno zniszczyła. Aresztowanie w domu tez nie ma sensu. No chyba że chce się robić cyrk medialny. Była posłanka o nieposzlakowanej opinii w środowisku w którym mieszkała to nie bandzior, który lada kogoś zarżnie. Panią zaprasza się do prokuratury, prosi o złożenie wyjaśnień i w razie potrzeby (a takiej nie było bo nie było zagrożenia mataczeniem czy wpływaniem na świadków) aresztuje. Wszystko - kulturalnie i w białych rękawiczkach. Zero oskarżeń o nękanie. Przy okazji pragnąłbym przypomnieć że osoba której miała podobno dać tą łapówkę została zwolniona z oskarżeń z braku dowodów. Czyli wbrew temu co niektórzy twierdzą oskarżenie i wobec Blidy upadło. Można powiedzieć że nic tak naprawde prócz oskarżeń znanej kłamczuchy na nią nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen78 Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 15:27 Samobójstwo popełnione ze względu na własną, jak widać szkodliwą również dla siebie samej działalność przestępczą. Nie róbcie z przestępców męczenników. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 15:31 Tyle że dowodów tych przestępstw nie ma. Są za to dowody na to że coś nie tak z tym "samobójstwem". > Nie róbcie z przestępców męczenników. Biedna Pani Gargas co? Chyba o tym nie wiedziała niedawno że tak trzeba "nie robić". Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 19:03 W systemie, gdzie prokuraturzy wszelkich szczebli zaleza od politykow, naciski polityczne na nich byly, sa i beda. Jedyna skuteczna metoda pozbycia sie ich jest wybor prokuratorow roznych szczebli w wyborach bezposrednich, tak jak obecnie wybiera sie prezydenta, prezydentow miast, itd. Wtedy prokuratorzy zalezeliby od elektoratu, a nie od politykow. Zaden polityk jednak, zadna partia polityczna nie jest za takim rozwiazaniem, bo chce by prokuratorzy byli zalezni, ale tylko od okreslonej opcji politycznej. Barbara "Santa Subito" Blida stala sie czolowa postacia Panteonu GW. Wrecz pelni w niej role Matki Boskiej, do ktorej uciekaja sie w obrone wszyscy przesladowani przez PiS. Byc moze byla niewinna, byc moze cos miala na sumieniu. Istnieje tez mozliwowsc, ze miala jakies klopoty psychiczne. Bowiem fakt przeszukania mieszkania bardzo rzadko prowadzi do samobojstwa. Nie byla do tego sama, bo stala za nia nie tak znow slaba formacja polityczna, przyjazne srodki przekazu, itd. W duzo gorszej sytuacji byli decydenci, tacy jak Adam Michnik, ktorzy zmagali sie z totalitarnym rezymem uzbrojonym w rakiety miedzykontynetalne. Mimo to nie moge sobie przypomniec ani jednego wypadku rzeczywistego samobojstwa spowodowanego rewizja, czy nawet uwiezieniem za czasow PRL. Wiec nalezy sprawe starannie zbadac, ale od oglaszania wyrokow nie jestem ani ja, ani GW. Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Nacisków nie było, tylko plotki? 15.05.08, 21:53 timoszyk napisał: > W systemie, gdzie prokuraturzy wszelkich szczebli zaleza od > politykow, naciski polityczne na nich byly, sa i beda. Ja nie chcę płacić podatków na dyspozycyjnych prokuratorów. Wolę te pieniądze przeznaczyć na biedne dzieci w Afryce. Akcja była rozmyślnie przygotowana przeciwko Bildzie. Pisowskie służby specjalne podległe Ziobrze dokonały selekcji, wybrali Bildę. Kto czytał prasę i interesował się śląskimi politykami wiedział że Bilda według gazet była kobietą płaczliwą łatwo ulegająca emocjom. Święczkowski wykorzystał biały wywiad i po naradach mafijnych u b. premiera Kaczyńskiego uderzyli. Nie wierzę by komisja przedstawiła całą prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola.ww Re: Nacisków nie było, tylko plotki? 10.02.09, 11:39 W naszym kraju powinno się oddzielić sądownictwo od władzy ustawodawczej. A biały wywiad nie powinien być wykorzystywany w takich celach. Odpowiedz Link Zgłoś