papigo 20.05.08, 10:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loppe Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 10:10 dlaczego takie ohydztwa serwowane są nam jako informacyjne danie główne? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 10:14 przecież w tym miejscu mógłby byś interesujący szkic o wspaniałej matce jakich nie brak Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 10:16 zamiast tego regularnie jak w zegarku m/w co miesiąc dostajemy pobite niemowlę Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 13:00 Jakbyś nie zauważył to sprawa wcześniejszego pobitego niemowlęcia była z 5 dni wcześniej. Ponadto jest to serwowane jako danie główne, bo zbrodnia była niewyobrażalna, w artykule nie dodano że był on także dźgany wielokrotnie szkłem, jakąś zbitą szybą czy butelką. To co najgorsze to to, że rodzicom za to nic nie grozi, a sąd już zdba by pozostali bezkarni, jak w art."Wariat może bić". Tu też gość wyszedł z psychiatryka i pewnie też się wywinie, a jeśli nie to małe dziecko - mała kara. Za bestialskie zbrodnie matek, typu wyrzucenie na śmietnik na mrozie zamiast zostawić w szpitalu nie dostają one nic lub ze 2latka paki. Jasne, że powinny być 2 kary śmierci, a minimum 2 dożywocia, a ja typuję: wariat nic - tylko leczenie z rok, matka ze 2 lata więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol mezczyzna skatowal dziecko, a nie matka 21.05.08, 12:08 W przypadku matek zabijajacych dzieci po porodzie bierze sie pod uwage szok poporodowy. Czesc rodzicow (tak jak ci, ktorzy schowali dzieci w beczkach po kapuscie), nie ma pieniedzy na antykoncepcje czy na aborcje, wiec zabijaja dzieci po porodzie - nie usprawiedliwiam w tym momencie morderstwa, ale jednak przed wprowadzeniem ustawy antyaborcyjnej nie bylo tylu tego typu przypadkow. W tym przypadku, jesli mezczyzna byl zdolny zakatowac dziecko, tym bardziej mogl bic matke dziecka, co moze byc przyczyna, czemu nie zglosila sie na policje. W Polsce jest mnostwo przypadkow znecania sie nad rodzina, ktore sa bagatelizowane przez policje. Kobiety musza uciekac z dziecmi z domu, a oprawca ma cale mieszkanie dla siebie. To oprawca powinien byc wyrzucany z mieszkania po pierwszym takim incydencie, a potem powinien miec zakaz zblizania sie do ofiary - tak jest np. w Niemczech. Tymczasem w Polsce oprawca jest broniony, sasiedzi nie reaguja (jak w tym przypadku). Zreszta, jesli ta kobieta chcialaby odejsc, to gdzie? Na ulice? To nie jest bogata kobieta przeciez, nie znamy jej sytuacji rodzinnej, ale jesli wybrala sobie na partnera zyciowego jakiegos psychola, to najprawdopodobniej sama pochodzi z rodziny, w ktorej byla przemoc. Kobiety z tego typu rodzin wiaza sie paradoksalnie rowniez z mezczyznami brutalnymi. Nie jest to klatwa, ale dzialaja pewne mechanizmy psychologiczne, ktore do tego prowadza. Tylko terapia moze pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika753 Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 10:35 Oczywiście, Loppe! Najważniejsze - nie widzieć, nie wiedzieć, zatkać uszy i cieszyć się wiosną. Taka piękna pogoda, kwiatki, ptaszki i motylki. A tu taki przykry zgrzyt - zamordowane torturami dziecko. "Interesujący szkic o wspaniałej matce" - byłby taki balsam dla duszy, że wszystko jest OK. No nie? A sąsiedzi od dawna słyszeli krzyk dziecka. A może nie słyszeli, może też zachwycali się wiosną, i nie chcieli, żeby coś im burzyło dobry nastrój? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 10:36 nie masz racji - wiedzę na ten temat uzyskaliśmy wczoraj, dziś robiony jest już z tego tylko komercyjny serial; areszt to żadna niespodzianka kochana Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_zoska Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:09 Akurat w tm przypadku media powinny trombic na caly regulator. I to nie w momencie zaistnienia tragedii, ale caly czas. Widac w Polsce istnieje ogromny problem przemocy, skoro ten chlopczyk to druga ofiara w tym tygodniu! Media powinny zrobic kampanie przeciwko przemocy! Moze nastepne bydle oposci reke z kablem, zanim zada cios. Moze zaszczuta sasiadka podniesie sluchawke i zadzwoni na policje, moze zaalarmuje innych sasiadow zanim posmarkany od placzu maluch zostanuie zakatowany przez tatusia lub konkubenta "mamusi". Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:15 to niech trąbią o ludziach którzy ratują maltretowane dzieci - jakoś mniej ciekawe niż kolejny trup?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_zoska Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:40 masz specyficzne podejscie, zawsze pod wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:46 mogę tylko powtórzyć praktyczną wskazówkę z niżej - wielu jest tak konformistycznych:) (do granicy debilstwa po prostu) że jak im się będzie regularnie pokazywać że sąsiedzi w takich sytuacjach nie reagują to oni też nie będą reagować bo taką normę w telewizji poznali... Odpowiedz Link Zgłoś
myylenka najwyzsze kary... 20.05.08, 10:11 do konca zycia za kratkami...a matke kroic i solic za to, ze sprawila pieklo swojemu dziecku.Potepiam takie kobiety , ktore dla mezczyzny poswieca nawet zycie dziecka.Gilotyna... Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: najwyzsze kary... 20.05.08, 12:09 > a matke kroic i solic Ale po co, do jasnej Anielki? Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 Zmienić te KARY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 20.05.08, 10:21 Jak za takie bestialstwo może być tylko 12 lat! Ja rozumiem że w Europie nie ma kary śmierci ale 12!!! Już nie wiem w jaki kraju ja żyję. Ostatnio jest cała masa przypadków znęcania się nad dziećmi. Niech się Ci posłowie wreszcie obudzą?! Na boga i le jeszcze ma być takich ofiar zanim ktoś to zrozumie. Przecież ten śmieć, mała kreatura, gnój i tchórz i nie powinien już nigdy zaznać wolności. Przy 12 latach wyjdzie po 6, a wliczą mu jeszcze w poczet kary areszt. Mam tylko nadzieję że przemycą odpowiednią informację do więzienia i znajdą się tam tacy którzy szczerze gardzą takimi nędznymi ścierwami! "Odważny bohater" znęcał się nad 3 latkiem! 12 lat to bym dał sąsiadom za to że milczeli a źle działo się od listopada. O ty też trzeba pomyśleć by obudzić to społeczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 10:23 Najgorsze jest to, że to my wszyscy jesteśmy winni... Kto tak naprawdę, z ręką na sercu może powiedzieć, ze jako sąsiedzi reagujemy na płaczące dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 10:28 mało tego - niektóre z tych dziś torturowanych dzieci za 20 lat będzie występowć w takich newsach jako aresztanci po zmaltretowaniu swoich dzieci - a internauci będą wolać "na pal, śmierć!" pod adresem tych nad którymi 20 lat wcześniej łzy lali Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 hmm 20.05.08, 12:26 a ty loppe to za jakiegoś mesjasza próbujesz robić na tym forum. Widzę że wszystkie rozumy pozjadałeś i już wiesz co kto będzie robił za 20 lat. Zgodzę do jednego się że o tych co czynią dobro media milczą jak zaklęte. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: hmm 20.05.08, 12:29 nie przynudzaj, a o tym że przemoc w rodzinie bywa dziedziczona nawet ty powinieneś wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon77 Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 10:24 dla takich zwyrodnialców tylko łamanie kołem lub nabicie na pal jest odpowiednia kara. Odpowiedz Link Zgłoś
48xmax1 Re: potwory produkujace ofiary 20.05.08, 10:32 Matka, ojciec, rodzice, rodzina?????? Potwory produkujace ofiary. Biedny, maly, bezbronny, skatowany przez oprawcow i usmiercony czlowiek.(*) Odpowiedz Link Zgłoś
mscan Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 10:34 [*]Odpoczywaj w pokoju Aniołeczku. Już nikt Cię nigdy nie skrzywdzi. Jak myślicie, co można zrobić by nie dopuszczać do takich przypadków? Czy w ogóle jest możliwe przeciwdziałanie jakieś? Wyższe kary? Wzywanie policji kiedy dochodzą krzyki dziecka zza ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrp32 [...] 20.05.08, 10:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaglinska Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 10:34 Pier... skur... Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Chcialem cos napisac ale .... 20.05.08, 10:45 poprostu brak mi slow. Sam jestem ojcem 3 dzieci (2 chlopcow i dziewczynki, niewiele starszych od tego chlopca) i nie misci mi sie w glowie ani jak matka mogla nie reagowac, ani tez jak sasiedzi mogli nie chciec sie wtracac! Nie sadze aby 12 lat wiezienia bylo jakakolwiek stosowna kara za taka zbrodnie - morderstwo ze szczegolnym okrocienstwen (co ten chlopczyk przezyl przez ostatnie miesiace!). W takich przypadkach jestem za przywroceniem kary smierci. Co do sasiadow to powinni dostac wyroki za niereagowanie, policjanci za dopuszczenie do takiej sytuacji choc wiedzieli co tam sie dzieje. Oh Polska, Polska..... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Chcialem cos napisac ale .... 20.05.08, 10:47 OK z wyjątkiem tej Polski Polski na koniec - powinno być Świecie, Świecie nasz (o pobiciu dziecka za granicą w naszych serwisach na szczęscie jeszcze nie pisza bo można by całą pierwszą stronę gdyby nie 1 kraj a 150 tak obsłużyć) Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Moze i masz racje... 20.05.08, 12:12 Prawda jednak jest ze to polskie podejscie do rodziny jest co najmniej dziwne. Gdyby policja w UK informowana byla o aktach przemocy na dziecku, nie byloby zadnych wyjasnien i dziecko w 3 dni trafiloby do rodziny zastepczej (w UK nie ma domow dziecka, natomiast jest tzw instytucja rodzin zastepczych - Fostering). Znajdowano martwe dzieci w beczkach czy jeszcze inne przypadki morderstw na dzieciach i wszystko pod okiem policji i opieki socjalnej. Az ciarki mie przechodza widzac na filmiku to male posiniaczone cialo. To powinno byc morderstwo pierwszego stopnia ze szczegilnym okrocienstwem i wspoludzialem sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol matka byla zastraszona? 20.05.08, 11:25 Jesli ten lotr katowal male dziecko, nie mial takze najmniejszych oporow, zeby to samo zrobic matce - mozliwe, ze strach byla przyczyna jej milczenia. Kobiety znosza straszne rzeczy, zeby byc z mezczyzna - bicie, gwalty. Sasiedzi tez wtedy nie dzwonia na policje, bo 'sama tego chce', 'czemu nie odejdzie' (dokad mialaby odejsc biedna kobieta bez pieniedzy i mieszkania? na ulice?). Nawet nikt sie nie dziwi, jesli bita jest kobieta. To kobiety musza uciekac z domu z dziecmi, a kat ma cale mieszkanie dal siebie - czy to jest normalne? Tym razem ofiara bylo dziecko, ktore, co gorsza, umarlo, wiec wybuchl skandal i zaczelo sie szukanie kozla ofiarnego? Na pewno jest to wina matki - bo nie odeszla od mezczyzny. Gdzie mogla odejsc? To mezczyzna bil to dziecko, a nie kobieta. Nie zglosili sprawy na policje, choc powinni - sasiedzi i matka dziecka. Ale gdyby matka zglosila na policje znecanie, czy ktorys z sasiadow stawilby sie w sadzie jako swiadek? Nie sadze, biorac pod uwage to, ze ZADEN nie zadzwonil na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Dlatego wlasnie napisalem... 20.05.08, 12:06 Polsko, Polsko - np w UK to facet musialby sie wynosic a matka mialaby prawo do mieszkania i zasilkow. Jednak, przypadki okrocienstwa znalezc mozna wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: matka byla zastraszona? to bestia ! 20.05.08, 12:57 a nie matka. wczoraj w 3-ce podawano w serwisie ok. 23, ze to babsko oprocz zamordowanego Bartusia ma jeszcze 5 dzieci i nie wiadomo co sie stalo z najmlodszym kilkumiesiecznym. to wola o poste do nieba ! Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 10:52 Taki jest efekt przemian społecznych - to są ludzie urodzeni na przełomie PRL-u i III RP. Na czym to polega? W PRL-u była stabilizacja kultury, zachowań, pewności statusu społecznego i kulturowego. W III RP brak stabilizacji, brak kontroli zachowań, brak stabilizacji materialnej obywateli i niepewność jutra powodują niepewność siebie i niepewność jutra - oprzy rzeczywistej utracie możliwości zarobków, które umożliwiają normalne utrzymanie się. Pociąga to za sobą coraz mniejszy wpływ na wychowanie nowego pokolenia przez rodziców i szkołę. Co za tym idzie, pokolenie tak wychowywane, samo wychowuje swoje dzieci w sposób jeszcze gorszy. Przy braku dobrych wzorców wychowawczych, ogólnej znieczulicy i propagandowej nawale zła, jedynym sposobem na wychowanie własnych dzieci jest metoda prób i błędów. Jeśli jednocześnie dziecko wytrzyma dotychczasowe karanie, i jednocześnie rodzice nie mają samokrytycyzmu, to może dochodzić do narastania siły użytej podczas karania dzieci - kończące się ich śmiercią. Wszystko to jest efektem polityków, którzy nastąpili po 1989 roku. Tworzyli oni prawo złe, a błędy zamieniali na jeszcze gorsze. Sami żyjąc w luksusie wprowadzali prawo ograniczające swobodę gosppodarczą pozostałym. Odpowiedz Link Zgłoś
48xmax1 Re: proponuje przejzec akta 20.05.08, 10:59 Akta sadowe, prokuratorskie, placowek socjalno-opiekunczych dawnych zozow. Np teren Lodzi i okolic, niektorych dzielnic warszawskich. Lata np 70-80. Odkryjemy "super wzory wychowawcze".:(( Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: proponuje przejzec akta 20.05.08, 11:01 też mnie zdziwiło że bez podania 1 statystyki wyrusza się do takich analiz (być może trafnych ale najpierw trzeba wykazać wielki wzrost przypadków) Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Prl-owskie przedszkole dla cwanych wyksztalciuchow 20.05.08, 11:40 i roznych innych leni sie skonczylo: niektorzy z tesknoty za blogim i biednym spokojem urozmaicanym klamliwymi haselkami z jednej strony i narzekaniem z drugiej szukaja ucieczki w kosciele inni korzystaja z okazji w pretensjonalnym pajacowaniu w polityce leczac swoje fobie i schizofrenie jeszcze inni i tych niestety jest najmniej zajeli sie po prostu rzetelna wlasna praca nie ogladajac sie na to na ile kto, kiedy i kogo okrada w powszechnym szabrowniczym krajowym postkomunistycznym rynsztoku. Dzisiejsze "trudnosci" sa lagodnym powrotem do selekcji naturalnej, ktora z jednej strony ominela kraj z racji zapoznienia w rozwoju przemyslowym ("ucieklo" nam conajmniej sto lat bezwzgelednej w wymiarze spolecznym industrializacji) a z drugiej przez ostatnie dziesieciolecia byla falszowala swoja nomenkalturowa i sprzedajna polityka sluzalczego rozdawnictwa przywilejow przez agenture radzieckiego namiestnictwa w Polsce jaka byla PZPR zrzeszajaca w najepszym okresie okolo 3 mln doroslych w Polsce: z niej zreszta "wyrosly" takie nazwiska jak Geremek, Balcerowicz, Kuron nie mowiac o wiekszosci obecnej mafi wymiaru sprawiedliwosci. Nasza tradycja szukania i przypisywania winny naszym nieszczesciom zawsze innym (w tym przypadku wladzy) jest tylko kolejnym elementem smutnej "skladanki", ktorej efektem sa nasze losy od ladnych paru wiekow. Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:59 No to już jakaś paranoja by za bestialstwo winić polityków. Zło i brutalność siedzą w nas. Może nastąpić jakaś eskalacja tych cech poprzez niekomfortowe warunki życia, ale też tylko u osób o pewnych predyspozycjach. Zazwyczaj ze środowisk patologicznych (i nie mówię tylko o biedzie i znoju), ze skłonnościami do agresji. Najłatwiej jest bić najmniejszych i obwiniać za to innych. Zaraz się okaże, ze tatuś to nieszczęsna ofiara nie takich reform i należy mu współczuć. Nie wiem może nie do końca zrozumiałam Twój przekaż, ale jestem cholernie wzburzona. Odpowiedz Link Zgłoś
olila30 Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 10:55 To nieprawda,że nikt nie reaguje jestem osobą, która reaguje i widziałam jak policja przyjeżdża i odjeżdża nie robiąc nic by katowanym dzieciom pomóc nie robią żadnych notatek z takich interwencji i nie zawiadamiają opieki społecznej. Wiem to bo byłam świadkiem takiego przypadku i sama zgłosiłam w opiece przypadek znęcania się nad rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:01 Patrzycie w druga strone kiedy dzieje sie komus krzywda, i smierc tego chlopca lezy na WASZYM sumieniu. 80% polskich rodzicow bije swoje dzieci, 25% bije pasem itp., a 8% bije swoje dzieci po twarzy. To jestescie WY, WASI SASIEDZI, BRACIA, SIOSTRY ktorzy sie znecaja nad swoimi dziecmi. Zaklamany kraj, szkoda mi dzieci ktore tam mieszkaja, bo nie moga czuc bezpieczenstwa ze strony swoich najblizszych... A tak wogole to wszystko sie zaczyna od tego pierwszego klapsa. Jezeli nie reagujecie, bierzecie udzial. Hijeny. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:03 a jakbyś ocenił wpływ mediów - codzienne epatowanie przemocą i syfem w miejsce pozytywnych wzorów... Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:14 loppe napisał: > a jakbyś ocenił wpływ mediów - codzienne epatowanie przemocą i syfem > w miejsce pozytywnych wzorów... Sugerujesz ze to, ze ja gram ze swoimi dziecmi w Grand Theft Auto robi ze mnie (i z nich) psychopatow? Watpie. Mysle ze wartosci moralne sa budowane na praktyce. Tj. np. spedzanie ze swoimi dziecmi czasu, uczenie ich rozrozniania dobrego od zlego. Mnie bila "mamusia", chciala mnie dobrze wychowac, i skonczylo sie na tym ze ja mialem ch..we dziecinstwo i nie widze sie z nia juz 12 lat, bo mi sie zygac chce kiedy ja widze. A swoje dzieci? Nigdy nie uderzylem, i nigdy tego nie zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
farscapefan Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:56 blokada rodzicielska w telewizorze... Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:11 bloodysunday99 napisała: > Patrzycie w druga strone kiedy dzieje sie komus krzywda, i smierc tego chlopca > lezy na WASZYM sumieniu. 80% polskich rodzicow bije swoje dzieci, 25% bije pase > m > itp., a 8% bije swoje dzieci po twarzy. To jestescie WY, WASI SASIEDZI, BRACIA, > SIOSTRY ktorzy sie znecaja nad swoimi dziecmi. Zaklamany kraj, szkoda mi dzieci > ktore tam mieszkaja, bo nie moga czuc bezpieczenstwa ze strony swoich > najblizszych... A tak wogole to wszystko sie zaczyna od tego pierwszego klapsa. > Jezeli nie reagujecie, bierzecie udzial. > > Hijeny. > Nie wiem co Cie upowaznia do pisanie "od Was", jesli juz, to pisz "od Nas". Takim jestesmy spoleczenstwem ze mozna przy nas, dziecko, przechodnia, zwierze, zakatowac. Ale my bedziemy protestowac przeciwko, kupom na trawnikach, zaplodnieniu in vitro, albo antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtowa Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:13 bloodysunday99 napisała: > Patrzycie w druga strone kiedy dzieje sie komus krzywda, i smierc tego chlopca > lezy na WASZYM sumieniu. 80% polskich rodzicow bije swoje dzieci, 25% bije pase > m > itp., a 8% bije swoje dzieci po twarzy. To jestescie WY, WASI SASIEDZI, BRACIA, > SIOSTRY ktorzy sie znecaja nad swoimi dziecmi. Zaklamany kraj, szkoda mi dzieci > ktore tam mieszkaja, bo nie moga czuc bezpieczenstwa ze strony swoich > najblizszych... A tak wogole to wszystko sie zaczyna od tego pierwszego klapsa. > Jezeli nie reagujecie, bierzecie udzial. > > Hijeny. > ejże, jakich ku.. WAS? chyba NAS hipokryto. tacy szczekacze jak ty pierwsi odwracają głowy jak coś się dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:16 lajtowa napisała: > ejże, jakich ku.. WAS? chyba NAS hipokryto. tacy szczekacze jak ty pierwsi > odwracają głowy jak coś się dzieje! WAS, bo ja nie jestem czescia tego cyrku. Zaloze sie ze wiekszosc z WAS daje swoim dzieciom "klapsy". 80%! Zapamietaj sobie, 80% polskich rodzicow bije swoje dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:23 Nie zakladaj sie bo mozesz przegrac. Nie musisz stawiac sie na piedestale swietego rodzica. Nie Ty jeden dbasz i kochasz swoje dzieci, a w tej konkretnej sytuacji cjhodzi glownie o ogolna znieczulice. Czy sledzisz sasiadow i sprawdzasz czy nie daja klapsow swoim dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 Re: To sie zaczyna od WAS! 20.05.08, 11:30 fedorczyk4 napisała: > Nie zakladaj sie bo mozesz przegrac. Nie musisz stawiac sie na > piedestale swietego rodzica. Nie Ty jeden dbasz i kochasz swoje > dzieci, a w tej konkretnej sytuacji cjhodzi glownie o ogolna > znieczulice. Czy sledzisz sasiadow i sprawdzasz czy nie daja klapsow > swoim dzieciom? Doskonaly nie jestem - dzieci nie bije. Jednak kiedy widze polska hipokryzje, to jest mi zle. Sledzic? Jezeli zobacze ze ktos uderzy dziecko, zainterwniuje, na szczescie w kraju gdzie mieszkam, to jest raczej wyjatkiem, nie regula jak w polsce. Hijeny. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 11:01 Mam nadzieje że współwięźniowie dadza im obojgu w d... W takich przypadkach bestialstwa jestem za powrotem kary smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 11:11 mam nadzieje ze te obydwa scierwa (mamuska i kochanek) zgniją w pierdlu, odpowiednio wcześniej potraktowani przez współwięźniów Odpowiedz Link Zgłoś
polsz i to ma być wyrok?? 20.05.08, 11:16 polak(celowo z małej litery) skazany w Anglii za gwałt dostał podwójne dożywocie, w Polsce facet za zakatowanie na śmierć dziecka dostanie najwyżej 12 laty..... Swoją drogą wiem jak reaguje policja. Na wezwanie nie przyjeżdżają wcale lub po znacznym upływie czasu(czasem mija parę godzin). Kiedyś widziałem jak dwóch smarków okrada na parkingu samochody, sto metrów dalej był posterunek więc podszedłem przekazać co i jak. Najpierw czekałem chyba z 10 minut na dyżurnego, potem zeznawałem do protokołu chyba z godzine a w tym czasie żaden patrol na parking nie ruszył choć na posterunku było z 10 gliniarzy. Innym razem gdy byłem w delegacji ktoś zaczął się dobijać w nocy do naszego mieszkania. Żona zadzwoniła na policję, była pierwsza w nocy, potem dzwoniła jeszcze kilka razy, o piątej w końcu facet się zmył spod drzwi. Patrol nie przyjechał wcale Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator Odpowiedz Link Zgłoś
nowy99 Re: i to ma być wyrok?? 20.05.08, 11:33 Dużo zła dzieje się przez brak reakcji policji, obywatel nie ma szacunku do prawa i przepisów, bo jest przyzwolenie tych, którzy stoją na straży prawa. A w ogóle w Polsce to modne bojkotować prawo i przepisy - takie przyzwolenie ogółu... stąd wszystko funkcjonuje nie tak :( ...No i to przyzwolenie na te klapsy w wychowaniu... mężczyzna ma za ciężką rękę - to słowa mojej prababci... OJCOWIE, WEŹCIE TE SŁOWA DO SERCA Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i to ma być wyrok?? 20.05.08, 11:34 nie szanuje się prawa i nie szanuje się obywateli zgłaszających jego naruszenie do organów ścigania (partyzanci nie donoszą) Odpowiedz Link Zgłoś
arka_czest Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 11:20 Nienawiść i agresywne wypowiedzi nie są dobrą odpowiedzią w takich sytuacjach. Świadomie czy nie, nakręca się spiralę złości. Prawa nie powinno się tworzyć czy krytykować pod wpływem emocji, nie używać pojęć, których się nie rozumie (np. morderstwo w rozumieniu prawa). Szkoda dziecka, ale jemu życia nie przywróci wylewanie pomyj na kogokolwiek. Ani też zabicie znęcających się nad nim. Odpowiedz Link Zgłoś
census Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 11:25 Do GAZETY.PL!!!!!!!!!! JAK ŚMIECIE PUBLIKOWAĆ CIAŁO SKATOWANEGO DZIECKA!!!!!!!!!! Nie macie w ogóle już godności!!!!!!! HIENY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 11:27 słusznie! ktoś może dziecku po latach pokazać zachowany dziś materiał wywołując ostrą traumę! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 11:29 Swojemu dziecku? Bo temu nikt juz nic nie pokaze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 11:30 mowa o przypadkach pobitych dzieci - pokazuje się ich ciała w mediach a dziś nagrać i umieścić w necie to nie problem Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp bez serc , bez ducha... 20.05.08, 11:30 i prawie sto % deklaruje sie ze sa katolikami. rownie dobrze mozna deklarowac np ze sie umie latac... ten ofgolny brak reakcji i strach, strach, strach smutek.... Odpowiedz Link Zgłoś
wegeras prokuratorze, to art. 148 § 2 pkt 1 k.k. !!! 20.05.08, 11:38 Czyn kwalifikuje się jako zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem!!! DOŻYWOCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arka_czest Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dzieck 20.05.08, 11:39 Za pokazaniem ciała skatowanego dziecka przemawia to, że może w sytuacji, kiedy ktoś kolejny raz będzie słyszał u sąsiadów płacz dziecka, przypomni sobie to zdjęcie (silniej przemawia niż sam tekst, o czym świadczą komentarze) i zareaguje. Przeciw - to naruszenie prawa do prywatności nieżyjącej osoby (jeśli o takim prawie można mówić). Ale nie rozumiem oburzenia i słowa: hieny. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 11:43 za użyciem słów hieny, sępy przemawiałoby że medyjalni robią to głównie w intencji wyprodukowania supermateryjału i o dziwo nie lubią gdy jednego z nich pokażą (słynne protesty środowiska po opublikowaniu po prostu zdjęcia zastrzelonego dziennikarza polskiego - Irak) czyli pokazywać trupa to my a nie nas! Odpowiedz Link Zgłoś
arka_czest Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 11:57 Twój argument przemawia za tym, aby wszystkich, niezależnie od zawodu, w tej dziedzinie traktować tak samo. A nie za użyciem słowa hieny. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:00 w ogóle nie jestem za używaniem takich epitetów, natomiast pokazywanie takich rzeczy to zawsze trauma dla bliskich (co dziennikarze jakimś cudem dostrzegli dopiero gdy chodziło o bliskich dziennikarza) Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:06 loppe napisał: > w ogóle nie jestem za używaniem takich epitetów, natomiast > pokazywanie takich rzeczy to zawsze trauma dla bliskich (co > dziennikarze jakimś cudem dostrzegli dopiero gdy chodziło o bliskich > dziennikarza) to dziecko nie miało bliskich... jak ktos słusznie zauważył obraz przemawia dużo bardziej do wyobraźni niż słowo pisane - może uratuje to życie innemu dziecku, Jemu niestety nic już nie pomoże.. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:08 serdecznie zapraszam do sprawdzenia czy nie miało i do sprawdzenia czy po cyklicznej publikacji obrazów okrucieństwa spada okrucieństwo w społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 13:04 loppe napisał: > serdecznie zapraszam do sprawdzenia czy nie miało i do sprawdzenia > czy po cyklicznej publikacji obrazów okrucieństwa spada okrucieństwo > w społeczeństwie nie pisałem o "bliskich" w sensie pokrwieństwa, tylko relacji miedzyludzkich (nie wpominając o relacji dziecko-matka), ktokolwiek ten dom odwiedził to miał gdzies los Bartka, pod tym względem bliskich nie miało. A wpływ obrazów mozesz ocenic po ilosci wpisów na tego typu forach, szkoda tylko ze zadko postawa z komentarzy przenosi sie do rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
bittftt Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 13:04 Ja się z Tobą zgadzam loppe. Też nie lubię mediów - mam uczucie jednej wielkiej manipulacji, której niejednokrotnie ulegam niestety. Chłopca żal - aż się płakać chce - mam dwóch synków w podobnym wieku. Wydaje mi się, że takie okropności i zbrodnia - zawsze były na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 11:59 > Za pokazaniem ciała skatowanego dziecka przemawia to... Człowieku, to dziecko, nie tusza wieprzowa, nie ma żadnych ZA! [Tu było wiele wyrazów powszechnie uważanych za obelżywe pod adresem autora tej wiadomości, które jednak i tak zostałyby szybko "wymoderowane", więc zostały usunięte.] Odpowiedz Link Zgłoś
arka_czest Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:09 Owszem, są argumenty za, mimo, iż ciało człowieka to jak napisałeś/aś, nie tusza wieprzowa. Obraz robi większe wrażenie, niż tekst. Zobaczone zdjęcie przemawia silniej niż literki. Oczywiście, bezmyślne epatowanie takimi zdjęciami świadczy o braku empatii zarówno względem osób będących na zdjęciach i ich bliskich, jak i oglądających. Ale zdjęcia również uwrażliwiają. Pokazują (nie tylko informują), że będąc obojętnym w sytuacji, kiedy komuś (na przykład dziecku katowanemu za ścianą) można pomóc, uniknie ono takiego losu. Zostanie w pamięci i w podświadomości dłużej, niż informacja o kolejnym zamęczonym człowieku. Daruj sobie uwagi o wyciętych inwektywach, niczego do rozmowy nie wnoszą, poza informacją, że i Ty masz problem z agresją. Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:36 arka_czest napisała: > Ale zdjęcia również uwrażliwiają. Pokazują (nie tylko informują), że będąc > obojętnym w sytuacji, kiedy komuś (na przykład dziecku katowanemu za ścianą) > można pomóc, uniknie ono takiego losu. Zostanie w pamięci i w podświadomości Na pewno uwrażliwiają? Czy może wręcz przeciwnie - pokazywanie takich obrazków może spowodować ich spowszechnienie, a co za tym idzie, zmaltretowane zwłoki przestaną wzruszać/oburzać? Ot, kolejny artykuł ze zwłokami - normalka. Co wtedy? Filmy ukrytą kamerą pokazujące, jaki przebieg miało maltretowanie, żeby bardziej uwrażliwić? Rekonstrukcje zdarzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:37 ponadto ci debile czy zwyrodnialcy mają raczej tendencję do brania tego co im się czesto pokazuje za obowiązującą normę społeczną Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_zoska Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:36 Sama jestem wstrzasnieta. Jednak te zdjecia pokazano juz wczoraj w Polsacie. Gdyby zabicie dziecka zdarzalo se w Polsce raz na 10 lat, to faktycznie epatowanie zmaltretowanym cialem byloby obrzydliwe. Ale poniewaz w Polsce staje sie to niemal codziennoscia, autorzy mieli chyba na celu wstrzas psychiczny u naszych zobojetnoialych rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka prowokuja do linczow 20.05.08, 12:00 12 lat?? zycie ludzkie wyceniono na 12 lat, prowokuja do linczow i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Co to za kara za zabicie dziecka - te 12 lat?!!!!! 20.05.08, 12:05 To skandal! Za takie bestialstwo, okrucieństwo, za nieprzystosowanie do zycia w spoleczeństwie jest tylko jedna kara - ŚMIERĆ! Ja jestem przeciwna placeniu podatków na utrzymywanie przy życiu takich bandzirów i potworów! Żądam dla nich kary śmierci! Tak dla ojca jak i dla matki! Najwyższy już czas, aby likwidować takie chwasty! Co ma w ich przypadku dać odsiadka w więzieniu? Resocjalizację? To jest zwykly skandal, że grozi im za taki bestialski mord i wielomiesięczne znęcanie się nad bezbronną małą istotą - tylko 12 lat! Taki wyrok powinien być za znęcanie się nad zwierzęciem! A ludzkie życie jest bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
arka_czest Re: Co to za kara za zabicie dziecka - te 12 lat? 20.05.08, 12:15 Skoro życie ludzkie jest bezcenne, nie ma także ceny zabicia innego człowieka. Trochę konsekwencji w swoich wywodach życzę Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 arka-czest - ale czy to jeszcze jest człowiek? 20.05.08, 12:24 Człowiek, to nie jest bowiem zbiór mięśni i kości! O człowieczeństwie świadczy zupełnie coś innego! Jego dusza! Jeżeli w to wierzysz. Każdy człowiek ma wolną wolę i prawo wyboru czynienia dobra, lub zła. Ale ci, którzy krzywdzą innychci to w tak straszliwy sposób nie zasługują na to by dalej egzystować. Jeżeli jednak jesteś innego zdanie, to ja mam propozycję. Powinna ci się spodobać. Mianowicie proponuję, aby tacy ludzie - jak ty, o tak liberalnych poglądach zobowiązali się do utrzymywania więzien dla takich bandzieorów i potworów i odprowadzali na ich rzecz swoje podatki. Natomiast ja nie widzę racjonalnego powodu, dla którego miqałabym być zmuszana do tego, skoro już mamy demokrację. Uważam, że takie jednostki powinno się eliminować! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: arka-czest - ale czy to jeszcze jest człowiek 20.05.08, 12:27 przede wszystkim humaniści protestujący przeciw nieistniejącej karze śmierci czas by się zabrali za realny problem jakim jest tak samo nieludzka dehumanizująca jak KS kara wieloletniego więzienia (świadczą o tym m.in. liczne samobójstwa wśród skazanych lub oczekujących na wysoki wyrok) Odpowiedz Link Zgłoś
arka_czest Re: arka-czest - ale czy to jeszcze jest człowiek 20.05.08, 12:51 Chęć eliminacji kogokolwiek nie jest upoważnieniem do robienia tego. Być może ci, którzy skatowali dziecko, też z takich czy innych względów dążyli do jego eliminacji, mając dla tego jakieś chore uzasadnienie. Nie chcesz utrzymywać przestępców- morderców? A przestępców- złodziei też należy eliminować, czy ich utrzymywać można? A co ze sprawcami pobicia bez skutków śmiertelnych- płacić na nich czy nie? Komuś innemu przyjdzie do głowy, że nie chce płacić na cudze dzieci. Albo na kogokolwiek innego poza swoją rodziną. Znieśmy więc podatki, rozwiążmy państwo i będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Sąd jest tu niepotrzebny! Ustawodawca zawalił spra 20.05.08, 12:09 wę! Jak można górną granicę kary za takie okrucieństwo ustalić na 12 lat? Apeluję do więźniów, którzy będą osadzeni razem - rozprawcie się z tym "tatusiem i mamuśką - potworami" tak, jak oni z tym malutkim Bartusiem! Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 I my mamy utrzymywać takie potwory? Po co? 20.05.08, 12:16 Stwórzmy jakąś organizację, wnieśmy do sejmy inicjatywę obywatelską, aby przywrócić w takich szczególnych przypadkach karę śmierci! Żadna bowiem inna kara nie jest w stanie być na tyle dolegliwą dla takich zbrodniarzy, by po wyjściu poza mury więzienia, nie czynili podobnego zła, jak to, za które zostali już ukarani! Dla takich zwyrodnialców - jak zabójcy tego dziecka, jak zabójcy K. Olewnika i wielu innych nie powinno być w ogóle miejsca w naszym społeczeństwie! Chleb jest dziś zbyt drogi, by go marnować! Podczas, gdy wielu niedojada, będąc na wolności, społeczeństwo jest przymuszone do utrzymywania całej chordy bandziorów, katów i potworów, którzy siedząć w ciupie myślą tylko o tym, kogo zamordują po wyjściu zamury tego więzienia! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_zoska Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:25 Prosze wysylajcie ponizszy list do Ministerstwa Zgrowia, Moze cos drgnie... Data……… Ministerstwo Zdrowia ul. Miodowa 15, 00-952 Warszawa Pani Minister Ewa Kopacz kancelaria@mz.gov.pl kancelaria-mz@mz.gov.pl Stop przemocy wobec dzieci! Szanowna Pani Minister, W związku z powtarzającymi się przypadkami stosowania drastycznej przemocy wobec dzieci, proszę o poinformowanie opinii publicznej o postępie prac nad projektem utworzenia Centralnego Rejestru Dzieci. Centralny Rejestr Dzieci pozwoli na monitorowanie losu dziecka szczególnie w rodzinach patologicznych z problemem alkoholizmu, w których najczęściej dochodzi do zaniedbań, molestowania, deprawacji, aktów przemocy fizycznej i psychicznej Od kilku lat media informują o Centralnym Rejestrze Dzieci, jednak nic nie wiadomo o postępie prac nad jego realizacją. Taki Rejestr jest niezbędny w obliczu narastających w Polsce aktów przemocy doprowadzającej do trwałego kalectwa lub śmierci dziecka. Oczekujemy deklaracji Ministerstwa Zdrowia o terminie wprowadzenia Rejestru w życie i sposobu jego działania. Dzieci są bezbronne, dlatego my dorośli musimy zapewnić im bezpieczeństwo i opiekę prawną. Czujemy obywatelski obowiązek ponaglania Rządu do jak najszybszego wprowadzenia instrumentów pozwalających na ograniczenie przemocy i patologii w rodzinach. Z poważaniem podpis Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 12:30 to jest konkretny krok ku lepszemu Odpowiedz Link Zgłoś
malwa1000 Aby zło triumfowało... 20.05.08, 13:16 "Aby zło zatriumfowało, wystarczy, by dobry człowiek niczego nie robił." Edmund Burke Jak można tak strasznie pobić dziecko? Cała ta sprawa jest przerażająca. Postawa sąsiadów jest karygodna, skoro wiedzieli, co się dzieje. Nie jestem przekonana, czy powinno upubliczniać się bez uprzedzenia zdjęcia tego biednego chłopczyka, Zdjęcia mogą zobaczyć dzieci. Choć z pewnością wstrząs po ich zobaczeniu może pomóc w decyzji o powiadomieniu o biciu innego dziecka, jeśli ktoś jest świadkiem. Boże, świat jest pełen zła.. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: Bicie to wychowanie 20.05.08, 17:53 Sasiedzi tego dziecka bija tez swoje dzieci. Wychowuja wiec bija:(( Tuska tata tez bil i sie temu przyklaskuje. Na polityka wyszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Sąd aresztował Iwonę K., matkę skatowanego dz 20.05.08, 13:46 czarna_zoska napisała: > Prosze wysylajcie ponizszy list do Ministerstwa Zgrowia, Moze cos drgnie... > wysłałem, i wszystkich zachęcam do tego samego, jak równiez do przełamania strachu/obaw/wstydu?? czy czegokolwiek co powoduje, ze nie dzwonimy na policje by powiadomic o przestepstwach (nawet anonimowo), szczegolnie tak okrutnych. Odpowiedz Link Zgłoś