kroliklesny 03.06.08, 12:37 "Zostana zwolnieni". A na jakiej podstawie?! Byli przeciez nie w pracy? Znowu jacys "kacycy" moga postanawiac nad losem ludzi? Uwaga- stare wrocilo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicheer ja nie pale. jechalem niedawno z okecia mikrobusem 03.06.08, 12:48 z firmy Ekspres Podlasie do Bialegostoku. Od smrodu papierosow chcialo mi sie wymiotowac. Pewnie po pracy kirowcy tez robia imprezki w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Re: ja nie pale. jechalem niedawno z okecia mikro 03.06.08, 14:19 vicheer napisał: > z firmy Ekspres Podlasie do Bialegostoku. Od smrodu papierosow chcialo mi sie > wymiotowac. Pewnie po pracy kirowcy tez robia imprezki w aucie. Piowidz mi PISSowski durniu czy picie sody to imprezka. Tak widać że ten pracownik pali ale przy otwartych drzwiach i wydmuchuje dym poza samochód. A ty gambeto tez palisz w domu przy dzieciach i na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
juvanalka Re: ja nie pale. jechalem niedawno z okecia mikro 03.06.08, 16:14 jakby otwarte drzwi miały coś zmienić w domu pewnie ma otwarte okno a może nawet kilka i drzwi balkonowe ... zmienia to coś?? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Faktycznie przestępstwo. 04.06.08, 08:46 Faktycznie przestępstwo. Straszne. Sanitariusz po pracy pił piwo. Zwolnić wszystkich od ministra zdrowia po sprzątaczki w pogotowiu. Nie przepuścić płazem takiego wybryku. Odpowiedz Link Zgłoś
sul_ziemi Czy taki kapuś co ich filmował, to coś lepszego 13.07.08, 14:49 od tych co donosili na innych do SB? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz0910 Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 12:50 Jaką imprezę? Facet był po pracy - zapalił i wypił piwo. Przestańcie robić z igły rozrzutnik i mieszać ludziom w głowach.. Odpowiedz Link Zgłoś
oko_1 Oszalałeś do reszty? 03.06.08, 13:18 Od kiedy karetka jest budką z piwem i palarnią papierosów? Jak skończyli prace to przebrać się w cywilne ubranka i do knajpki. Policja nie mogła ich ukarać ale pracodawca nawet powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Oszalałeś do reszty? 03.06.08, 14:36 Policjantom starcza na razie odwagi tylko na przeganianie babć handlujących pietruszką jak sobie popiją na odwagę to może jeszcze zwiną 15 letniego Krzysia co sobie popala maryśkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Oszalałeś do reszty? 03.06.08, 14:52 Chyba jesteś żółty (żółta) (na twarzy) od wątrobianych kwasów. Co Ci (albo komu innemu)zrobili ci ludzie, że tryskasz jadem? Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 12:50 Pili piwko po pracy?? To skandal!! Zwolnić ich z wilczym biletem i niech do końca życia zbierają psie kupy za 2 zł za godzine! Odpowiedz Link Zgłoś
fionn Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 12:54 Az dziw ze nie jest to logiczne - co z tego ze po pracy, jesli w samochodzie sluzbowym bylo nie bylo? Karetka nie jest miejscem do picia alkoholu i palenia papierosow. Bardzo dobra reakcja kierownictwa firmy, ciekawe jak czuja sie pacjenci wiezieni w smrodzie zastarzalym. Co ze sprzetem medycznym w tejze karetce? nie osadza sie nic na nim? Odpowiedz Link Zgłoś
reklamka Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 13:02 Halo, halo, krzykacze! Robili to, owszem, po godzinach pracy, ale w AMBULANSIE. W ktorym wozi sie chorych na przyklad. Czy analogicznie chirurgowi ktory skonczyl prace wolno na sali operacyjnej pic piwsko i palic papierosy? Pomyslunku nieco. Nie jest (jak mniemam) zarzutem ze chlopaki robili cos po pracy, ale GDZIE to robili. Nie jestem Jaroslawem K. ale bezmyslnosc sanitariuszy jest tu chyba OCZYWISTA. Odpowiedz Link Zgłoś
reklamka Re: Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 13:05 ...zapomniawzy ja. No i do tego browar + szlugi w ubranku roboczym, uniformie w ktorym jutro poszliby do pracy. Kolejne fajne cos. Wiec procz wyjscia z karetki, zanim zaczna chlac i jarac, powinni zmienic ubranie. Tez malo oczywiste? Odpowiedz Link Zgłoś
bojkot79 Re: Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 13:08 nie mieli prawa pić i palić w ambulansie ale uważam, że zwolnienie z pracy jest niewspółmierne do popełnionego czynu nagana, pouczenie, albo jakaś inna forma kary dyscyplinarnej owszem ale nie zwolnienie znam przypadki urzędników którzy łamali przepisy prawa, stosowali nadinterpretację przepisów, wykazywali się brakami w elementarnej wiedzy, oraz próbowali mataczyć w prowadzonych postępowaniach... i pomimo udowodnienia tych wszystkich czynów, nadal pracują i mają się dobrze a tu papieros + piwko i od razu dyscyplinarka? Czasem mam wrażenie, że im wyżej ktoś siedzi tym trudniej go zrucić Odpowiedz Link Zgłoś
malomowny Policjanci palący w służbowych samochodach ... 03.06.08, 14:36 a co z glinami którzy palą w policyjnych samochodach przecież to zagraża bezpieczeństwu na drodze i zdrowiu przewożonych podsądnych lub domniemanych przestępców !!! A co z glinami parkującymi w niedozwolonych miejscach na chodniku po znaku zakaz postoju i zatrzymywania się i robiących sobie prywatne zakupy w sklepie podczas gdy są w pracy i powinni wtedy wykonywać obowiązki służbowe a innym robiącym to samo dają mandaty !!! Trochę umiarkowania z tym wszystkim !!! Równie dobrze każdego gliniarza który pali fajki w służbowym samochodzie a jest takich mnóstwo też powinno się zwalniać z pracy ale chyba nie o to chodzi ? Praca sanitariusza i policjanta jest równie stresująca, jak ktoś ma słaby charakter i nie umie sobie innaczej radzić ze stresem to pali fajki trudno my nic na to nie poradzimy ale bez przesady żeby ich od razu zwalniać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 15:16 Wrong! Chirurg po pracy to nie piwsko, tylko spirytus operacyjny smyka na sali operacyjnej. Fakt, palic nie mozna a i nie bardzo bezpiecznie (przewody tlenowe). Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 A w Polsce nic się nie zmienia 03.06.08, 13:06 Kanalia i konfident zawsze górą, popierany przez organ władzy. Zwolnieni niesłusznie pracownicy powinni odwołać się do sądu pracy a kanalia-konfident dostać zawału i trafić na kolegów tych, do których zwolnienia się przyczynił. Niestety, parszywej gazety Michnika zamknąć się chyba nie da, ale może by tak zwolnić niektórych dziennikarzy? Za kołtuństwo na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: A w Polsce nic się nie zmienia 03.06.08, 13:31 Zwolnij sobie mózg. Nie używany jest jak widać, więc dobrą cenę na czarnym rynku organu dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krstn Re: A w Polsce nic się nie zmienia 03.06.08, 13:39 O czym Ty mówisz? Zostali zwolnieni i bardzo dobrze! Używali sobie karetki jako baru. Czy Ty ślepy jesteś? A taka postawa, jaką zaprezentował 'wideo operator' powinna być chwalona. Więcej takich ludzi i może wyjdziemy z zaściankowego 'policja be'. Ja wiem, że do pewnych zmian potrzeba czasu, ale w Polsce najwyraźniej ten czas potrzebny jest nie do zmiany, tylko do biologicznego unicestwienia nienawracalnych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
komen_tator Re: A w Polsce nic się nie zmienia 03.06.08, 14:21 Chyba kpisz.. Jakiego sądu pracy? Przecież w tej firmie ludzie pracują na czarno, a jak już są zatrudnieni to na umowę - zlecenie, czy w grę wchodzą przepisy prawa cywilnego. A jedyny organ jaki powinien się zainteresować to PIP. No i ew. policja drogowa, za nieuzasadnione używanie sygnałów dźwiękowych i świetlnych. A Panowie sanitariusze "popchaj-wózki" pewnie się cieszą, że już tam nie pracują bo może znajdą uczciwego pracodawcę co da im umowe i więcej niż dotychczasowe 4,8 zł na rękę.. :| Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: A w Polsce nic się nie zmienia 03.06.08, 14:55 kanalia z konfidentem to ciebie splodzila i nie wychowala. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Re: A w Polsce nic się nie zmienia 03.06.08, 19:22 Uderz w stół... Po powyższych komentarzach widzę, że trafiłem w dziesiątkę. Godłem Polski nie powinien być orzeł w koronie tylko szczur w rynsztoku w barwach papieskich. Kanalie i konfidenci jak widać mają się coraz lepiej i nie dziwota - ustroje się zmieniają, charaktery pozostają takie same. Do nrohta: a ciebie pewnie, za przeproszeniem, ksiądz dobrodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 To "reżyser" powinien trafić do karetki 03.06.08, 13:35 Też mi afera, że ktoś sobie po pracy piwko wypił. Za dużo się facet programów w stylu "Uwaga" i "Pod napięciem" naoglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Najlepiej niech wrzuci to na liveleak albo youtube 03.06.08, 13:40 Niech cały świat zobaczy jaka to afera została przez tego detektywa wykryta, już widzę te wyrazy oburzenia światowej opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
neoart Re: Najlepiej niech wrzuci to na liveleak albo yo 03.06.08, 13:50 witam. a czy nikt nie patrzy na pracodawcę? Jego samochód z oznakowaniem, pracownicy w służbowych uniformach z naszywkami formowymi - to ma być reklama dla zakładu pracy? Już nie wspomnę, że to jest akurat służba medyczna. to ze po pracy ok. ale nie w służbowym samochodzie i w uniformach. co do człowieka który to nagrał to postąpił rozsądnie. ja często widzę jak ludzie widząc coś złego porostu odwracają głowę, później krzycząc jak to jest źle itd. ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: Najlepiej niech wrzuci to na liveleak albo yo 03.06.08, 15:30 No i co, że w służbowym samochodzie i w uniformach ? Jak przedstawiciel handlowy w służbowym aucie zapali papierosa ? Albo kierowca tira ? Jedzie, pali fajkę, a na naczepie nazwa firmy ! I co, jest tutaj jakiś skandal ? A jak sobie taki kierowca tira otworzy przed snem piwko i zamówi panienkę do kabiny ? Też skandal ? Albo wojskowi czy budowlańcy, którzy po pracy (a często i w trakcie) zapalą sobie czy wypiją coś w kabinie koparki ? Ludzie! Nie popadajmy w paranoję, każdy spędza w pracy więcej czasu niż z rodziną i możnaby kota dostać, gdyby trzeba było udawać poprawnych ideologicznie, wzorowych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
reklamka Re: Najlepiej niech wrzuci to na liveleak albo yo 03.06.08, 17:34 zdrowy (?) rozsadku78: DEBILU! (bo inaczej sie nie da) To nie jest ciezarowka cinquecento rozwoziciela batonikow do sklepow, ani inne autko przedstawiciela handlowego. To nie jest koprka, ktora zapieprza w brudzie, betonie i piachu. Ani ciezarowka, ktora wiezie rury przez pol kraju. To jest AMBULANS MEDYCZNY. Zauwazasz roznice? Czy moze w Twoim miejscu zamieszkania chorych wozi sie w furmance? Nie rozumiem ludzi. Nawet nie probuje. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej123 Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 13:46 najpierw to chyba trzeba rozumieć słowo imprezować. Nie wiem siedzenie rozmawianie to jest robienie imprezy. Jak jakiś niewyżyty detektyw się nudzi to niech się zabierze do pracy. Nie wiem czy wypicie piwa jest równoznaczne z imprezowaniem. Czy my narawdę znamy tylko skrajności, nic normalnosci już w nas nie ma. Jak jakis .... sie nudzi to nie mozna ulegać jego sugestiom. Od tego czy w karetce śmierzdi czy nie jest jakiś jakiś szef taboru. Jeżeli w karetce smierzdi to duzo skuteczniejsza metodą byłoby wymyć samochód i obciazyć ekipę. Wyrzucanie z byle powodu nie słuzy niczemu, napeno nie budowaniu dobrej kadry pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Urządzili imprezę w karetce 04.06.08, 04:56 andrzej123 napisał: > najpierw to chyba trzeba rozumieć słowo imprezować. Nie wiem > siedzenie rozmawianie to jest robienie imprezy. No pewnie, to nie impraza panienek nie było, samochód nie zdemolowany, normalna ciężka praca ratowników medycznych. Zeby choć nasikali do karetki, ale tylko przecież nasmrodzili i wypili piwko czy dwa w pracy. > Jak jakiś niewyżyty > detektyw się nudzi to niech się zabierze do pracy. Nie wiem czy > wypicie piwa jest równoznaczne z imprezowaniem. Nie wiesz bo, nie odróżniasz pracy od imprezowania czy twoja praca to imprezy? > Czy my narawdę znamy > tylko skrajności, nic normalnosci już w nas nie ma. Ależ jest. Właśnie normalny obywatel pogonił kota nierobom. A właściciel firmy napewno ich pochwali za rzetelne wykonywanie obowiązków. > Jak jakis .... sie nudzi to nie mozna ulegać jego sugestiom. No właśnie nie ulegam sugestiom jakiegoś .... > Od tego czy w karetce śmierzdi czy nie jest jakiś jakiś szef > taboru. Znaczy jak "szefa taboru" nie ma to śmierdzieć może. Brawo. Jesteś też z pewnością wzorem rzetelnego pracownika. > Jeżeli w karetce smierzdi to duzo skuteczniejsza metodą byłoby > wymyć samochód i obciazyć ekipę. Zgoda, wymyć, obciążyć ekipę i wywalić z roboty jeśli mają do sprawy taki stosunek jak Ty. > Wyrzucanie z byle powodu nie słuzy niczemu, Pewnie, z byle powodu nie ale z powodu spożywania alkoholu w trakcie pracy i zanieczyszczaniu karetki która ma ratowć ludziom życie to już jest jakiś powód. Szczególnie gdy robią to Ci, którzy o tę karetkę powinni dbać. > napeno nie budowaniu dobrej kadry pracowników Nie, budowaniu dobrej kadry nie, ale pozbywaniu się żałosnych gamoni którzy w pracy nie mogą się obyć bez piwa i papierosa, już służy budowaniu lepszej ekipy. Chyba trzeba by Ci życzyć, żeby Ciebie lub Twoje dziecko taka ekipa na dwóch gazach ratowała. Może byłoby o jednego jakiegoś .... mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.only na gazie po razie 03.06.08, 14:02 Cóż czytam że faceta który ich nagrał nazywa się kapusiem ciekawe czy gdyby podcięty ratownik przyjechał do tego obrońcy uciśnionych dał się zbadać albo zrobić sobie zabieg? u nas każda tego typu postawa jest piętnowana przez tzw. harcerzyków dlatego wielu pijanych morderców na naszych drogach ma się dobrze aż do tragedii mam nadzieję dożyć tzw. gorącej linii policyjnej gdzie zgłoszę pijaka za kierownicą i zaraz go zatrzymają Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: na gazie po razie 03.06.08, 23:32 leszek.only napisał: > Cóż czytam że faceta który ich nagrał nazywa się kapusiem ciekawe > czy gdyby podcięty ratownik przyjechał do tego obrońcy uciśnionych > dał się zbadać albo zrobić sobie zabieg? u nas każda tego typu > postawa jest piętnowana przez tzw. harcerzyków dlatego wielu > pijanych morderców na naszych drogach ma się dobrze aż do tragedii > mam nadzieję dożyć tzw. gorącej linii policyjnej gdzie zgłoszę > pijaka za kierownicą i zaraz go zatrzymają ta firma nie jezdzi do naglych zdarzen,oni robia przewozy-przynajmniej we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 14:17 Ja tam na tym filmiku nie widze żeby ktoś imprezował albo pił alkohol. Chyba się komuś w głowie pomięszało. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 14:23 Przegięcie. Ja rozumiem, że w karetce to trochę brzydko nawet po pracy i reprymenda niewątpliwie się należy. Ale - do ciężkiej dupy - pozbawiać ludzi pracy !? Redaktorzy GW odpowiedzialni za umieszczenie tego zaszczurzonego podglądactwa na portalu mogą sobie pogratulować, dzięki nim, ktoś będzie miał poważne, życiowe kłopoty, bo po pracy napił się piwa. Gnojki małe ! Odpowiedz Link Zgłoś
buzdyganek Frustrat z kamerą 03.06.08, 14:23 Co za idiotą trzeba być, żeby kręcić takie filmy i jeszcze lecieć z nimi na policję i do gazet? Facet musi mieć strasznie krótkiego - policja nie wlepiła mandatu, to chociaż radio zrobi sensację. Do tego jest za głupi żeby poznać, że to nie jest karetka ratownicza, tylko samochód do transportu medycznego. Szef tej firmy pewnie powiedział "zwolnię ich z pracy" bo nie wypadało pismakowi powiedzieć "wal się na ryj", ale na pewno nie jest palantem zwalniającym ludzi za to, że po pracy sobie odpoczywają. Te, filmowiec, ty jak zarabiałeś na tę kamerę, to nie siadywałeś z kolegami ze zmywaka w Dublinie żęby pogadać? Pewnie nie, bo z takim młotem nikt by nie pogadał, więc teraz zazdrościsz i próbujesz podsr*wać. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 14:48 tak wygląda tzw. " służba zdrowia" aż wypowiadać się trudno, ludzie są zoraz bardziej przestrazeni tą służbą zdrowia !!!! Pżeraja kase i nic pozytywnego nie robią. Żeby chociaż zachowali przyzwoitość i nic nie mówili o sobie . jak strajkują to niech strajkują, a najlepiej niech sie zwolnią z pracy ! Człowiek chory ta pesymistycznie nastawiony przez tzw. służbe zdrowia do życia nie przeżyje ! Dakjmy zatem możelwość lecznia ludzi przez znachorów może będą tańsi i czasem komus uda sie przeżyć ale z pozytywnym nastawianiem do życia ! Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 14:57 > tak wygląda tzw. " służba zdrowia" aż wypowiadać się trudno, ludzie > są zoraz bardziej przestrazeni tą służbą zdrowia !!!! Pżeraja kase i > nic pozytywnego nie robią. Żeby chociaż zachowali przyzwoitość i nic > nie mówili o sobie . jak strajkują to niech strajkują, a najlepiej > niech sie zwolnią z pracy ! Człowiek chory ta pesymistycznie > nastawiony przez tzw. służbe zdrowia do życia nie przeżyje ! Dakjmy > zatem możelwość lecznia ludzi przez znachorów może będą tańsi i > czasem komus uda sie przeżyć ale z pozytywnym nastawianiem do życia ! Ja się zgadzam!! Daję Ci możliwość! Maszeruj do znachora i niech uda Ci się przeżyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 14:54 Palą papierosy, piją piwo, śmieją się - taką sytuację nakręcił słuchacz Radia Wrocław> No tak, gdyby się nie śmiali tylko leżeli krzyżem z rozpaczy, że już koniec pracy to Szanowny Pan Słuchacz moze dałby im nawet skórkę przedwczorajszego chleba - taki byłby szlachetny.. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 15:30 Zrozumcie matoły, że w cywilizowanym kraju do picia piwa to jest pub, bar, ogródek piwny ewentualnie restauracja. A bramy w kamienicach, ławki w parku, boiska szkolne czy samochody służbowe oraz miejsca pracy służą do czegoś innego. Jak was nie stać na pub pijcie w domach. Ponadto panowie pseudo ratownicy nie dość, że pili w pojeździe służbowym, to jeszcze w służbowych uniformach - za to można wszędzie polecieć, zarówno w ratownictwie jak i w budowlance (to info specjalne dla was amatorzy browca na budowach) bo podwykonawca nie może sobie pozwolić by jakiś frajer w logo firmy na plecach robił czarną reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 15:34 Och jaki to strasznie niecywilizowany kraj ta Polska ! Wszędzie na świecie wzorowi obywatele a u nas, wiadomo, wiocha. W ilu krajach pracowałeś, że tak postrzegasz tę sprawę ? Np. niektóre firmy w Niemczech stawiały swego czasu (nie wiem czy nadal) w firmie automat z piwem. Na wschodzie normą jest, że połowa załogi jest w najlepszym razie na kacu. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Re: Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 20:02 Lepiej bronić uciśnionych niż ich uciskać. To tak dla przypomnienia paru łobuzom, którzy się tu produkują. Pewnie jakieś byznesmeny, albo i gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 20:34 A najbardziej to się tutaj produkują tacy co chyba lubią walnąć kielicha przed robotą. A po zalać się w trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 20:33 Widać nie wpadłeś głąbie na to, że spożywanie alkoholu w miejscach publicznych jest w Polsce odpowiednio usankcjonowane prawnie - a mimo wszystko zakłady pracy posiadają charakter miejsca publicznego. Ponadto o tym, że w niektórych sytuacjach praca na gazie jest niebezpieczna dla otoczenia pewnie też nie słyszałeś. W takim razie życzę Ci by pie..ął Cię samochodem jakiś pijany kierowca autobusu w godzinach pracy lub żeby na..y drożnik zapomniał Ci opuścić szlaban przed nadjeżdżającym pociągiem. Bo skoro wszyscy mogą pić w czasie pracy to dlaczego nie oni? Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Ty, Józuś, 03.06.08, 23:33 ale wyraźnie jest przecież napisane, że po pracy, nie? Tyle, że ty czytać nie umiesz, biedaku. Życzę ci więc nawzajem, żebyś Balcerowiczowi rów wylizał, o czym niechybnie marzysz, frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
komen_tator Re: Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 22:30 Zgadza się mało cywilizowany. Ty chyba pracowałeś za granicą w polakami, że masz takie zdanie, bo w firmach w których ja pracowałem picie było niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
buzdyganek Re: Do obrońców uciśnionych. 04.06.08, 09:21 Pewnie zwłaszcza we Włoszech, gdzie w firmowej kantynie jest do wyboru białe wino, czerwone wino i woda? Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 16:07 Ludzie czy wy nie rozumiecie co czytacie? Tych facetow nie ukarano za picie piwka tylko zato ze ich zlapano na piciu piwka.Czy wywalano was z klasowki za sciaganie czy poniewaz wpadlisci na sciaganiu? Czy zaplacicliscie mandat za nadmierna szybkosc czy poniewaz przypadkowo postawili wtym miejscu sprawny radar? Wniosek: trzeba uwazac by nas nie nakryli ! Odpowiedz Link Zgłoś
komen_tator Re: Do obrońców uciśnionych. 03.06.08, 22:38 trv, 100% racji. Nie tylko w tej wypowiedzi ale we wszystkich! Ci sanitariusze mający od oczu do rozumu trochę dalej niż my na księżyc swoim bezmyślnym zachowaniem szkicują mało pozytywny wizerunek służby zdrowia (z którą de facto nie maja nic wspólnego poza tym, że pchają wózki z pacjentami) i osób zatrudnionych w pogotowiu (nie ważne czy państwowym, czy prywatnym) i wpływaja na negatywny odbiór przez społeczeństwo, które uważa, że ratownicy to nieuki i półgłówki do noszenia! Otóż większośc ratownikó medycznych ma pokończone studia w tym zakresie, a Ci jegomościowie jedyne co skończone mają to buteli z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 gnida sfilmowala... 03.06.08, 15:57 moze i nie powinni, ale co gnida to gnida.. Odpowiedz Link Zgłoś
juvanalka Urządzili imprezę w karetce 03.06.08, 16:12 Karetka to chyba nie miejsce na palenie papierosów i picie piwa... Nawet picie alkoholu na ulicy jest zabronione a co dopiero w karetce a poza tym nigdzie nie było powiedziane czy byli po pracy czy jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
buzdyganek Re: Urządzili imprezę w karetce 04.06.08, 09:23 Było powiedziane w artykule, na którego przeczytanie pewnie jesteś za głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorczak Piwo i papierosy w karetce. Ratownicy stracą pracę 03.06.08, 17:40 Mam pytanie do autora/rów zamieszczonego wyżej artykułu, dlaczego napisał/li, że to byli ratownicy medyczni i wciągnał nas do jednego worka z tymi sanitariuszami. Trio - med jest, we Wrocławiu przynajmniej, postrzegane jako pogotowie z przymrużeniem oka(jest to firma prywatna), któremu miana "RATUNKOWE" w ogóle nie należałoby nadać. Jeśli jednak w ogólnej świadomości społeczeństwa, które nie postrzega różnicy między prywatnym a państwowym PR, zostanie opinia o ratownikach jako o tylko tych czerwonych co imprezują w karetkach, to będzie nam ratownikom bardzo przykro. Ten artykuł jest na wagę conajawyżej szmatławca. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Piwo i papierosy w karetce. Ratownicy stracą 03.06.08, 17:48 ogorczak 03:..Trio - med jest, we Wrocławiu przynajmniej, postrzegane jako pogotowie z przymrużeniem oka(jest to firma prywatna), któremu miana"RATUNKOWE" w ogóle nie należałoby nadać. Jeśli jednak w ogólnej świadomości społeczeństwa, które nie postrzega różnicy między prywatnym państwowym PR, zostanie opinia o ratownikach jako o tylko tych czerwonych co imprezują w karetkach, to będzie nam ratownikom bardzo przykro. Ten artykuł jest na wagę conajawyżej szmatławca. ---- Miej pretensje do kolesiow w mundurkach ktorzy sa sprawcami zdarzenia a nie do opinii publicznej. Dla zwyklego zjadacza chleba zolnierz w mundurze jest zolnierzem i nikt nie zawraca sobie glowy jakiego rodzaju. To samo policjant, strazak, ratownik,...Pogotowie jest pogotowiem a ze ktos "przymruża oko" to jego sprawa i gajowego. Ludzie nie bardzo maja ochote na powtorke z tego co bylo z pogotowiem w Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorczak Re: Piwo i papierosy w karetce. Ratownicy stracą 03.06.08, 18:51 Nie mam pretensji do opinii publicznej tylko do gazety wyborczej, która w tym artykule obrazila wielu rzetelnych ratowników, którzy nawet z papierosem kolo karetki by nie staneli. Takie myślenie w tym momencie stereotypem, kiedy jeden czy dwoch oznacza wszystkich nie jest odpowiednie.A panowie z tego filmu są poniżej mojej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
anonin Piwo i papierosy w karetce. Ratownicy stracą pracę 03.06.08, 18:19 Powinni zwolnić policjantów za niewłaściwe dokonanie interwencji, bo pewnie nie posiadali baloników do dmuchania i nosy mieli w trakcie kataru chyba się bali narazić "służbie zdrowia" bo może by wyleczyli te nosy Pawulonikiem a może to tylko wyrozumiałośc branżowa, a może to też organizacja przestępcza jaką jest sam TRIOMED. Odpowiedz Link Zgłoś
kwanta29 Urządzili imprezę w karetce 04.06.08, 05:37 Zastanawia mnie z jednej strony - dość beztroska reakcja policji, z drugiej - reakcja wielu osób na forum. Czyżby pijący (widać wyrażnie na filmie) był u nas nadal "świętą krową"? Odpowiedz Link Zgłoś
buzdyganek Re: Urządzili imprezę w karetce 04.06.08, 09:25 A na co miałaby reagować policja? Na palenia papierosa? Na picie piwa w samochodzie - czyli nie w miejscu publicznym? Na zwidy kretyna z kamerą? Odpowiedz Link Zgłoś
xxzz I to jest Pogotowie Ratunkowe !!?? 04.06.08, 12:34 Pożal sie boze nad takim pogotowiem ratunkowym !Czy ten sanitariusz był przebadany alkomatem? Moze to było jego 3 piwo ktore wypił?Mam nadzieje ze chociaz kierowca karetki był trzezwy.Dlaczego lekarze nie reaguja na takie zachowanie sanitariuszy??W Łodzi łowcy skór a We Wrocławiu jak widac podpicie sanitariusze.Swietna reakcja Dyrektora pogotowia.Zwolnic dyscyplinarnie! Odpowiedz Link Zgłoś
buzdyganek Re: I to jest Pogotowie Ratunkowe !!?? 04.06.08, 13:43 Jesteś naprawdę zbyt głupi żeby zrozumieć ten krótki artykuł, czy tylko tak doskonale udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś