bolek411 "jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę". 19.06.08, 07:04 Kolejna wredna informacja Wyborczej, która ukazała sie na tym Forum, sygnowana przez "dyżurnego manipulatora" - p. Wojciecha Czuchnowskiego. Wczoraj miałem okazję obejrzeć film TW Bolek a także przysłuchać się dyskusji, w której z jednej strony byli ludzie uczciwi i dążący do poznania prawdy a z drugiej agitatorzy Wałęsy z niejakim Bogdanem Lisem na czele. W nocy dodatkowo przeczytałem sobie informacje o książce i TW Bolku zamieszczone w dwóch ostatnich numerach Rzeczpospolitej oraz ostatnim Wprost. Obraz, jaki sie wyłania z tej lektury jest porażający: Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo oczywiscie 19.06.08, 07:10 Bylby porazajacy gdyb to byly prawda i gydyby cala pozniejszejsza dzialalnosc Walesy nie byla skierowana do wyzwolenia Polaksi.Dzialalnosc Dziwisza byla tez porazajaca i co??? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek411 Re: "jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę". 19.06.08, 07:16 Dzieją się na tym Forum jakieś dziwne sprawy. Mój wpis został okrojony i całkowicie wyprany z treści. Widzocznie w Wyborczej dyżuruje jakiś Wielki Brat, który wstępnie czyta wpisy i zamieszcza tylko takie, które są "poprawne". Zdaje się, że Orwell mógłby od Wyborczej uczyć się manipulacji. Ponieważ "piszę z głowy" i nigdzie tego wcześnie nie zapisuję, to moja praca myślowa została bezpowrotnie zmarnowana. Mam o to żal do Wyborczej. Oświadczam, że już do końca życia nie kupie niczego oferowanego przez koncern Agora (nawet, gdyby coś dawał za darmo!). Ciekaw jestem, czy ten wpis również zostanie usunięty lub okrojony? Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente_tuks Re: "jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę". 19.06.08, 08:24 Wy nie wiecie jak oni daleko zaszli Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Panie Gont 19.06.08, 07:04 Panie Gont.Zrobelses pan paszkwil na polecenie Kalksteina??.Dosranie Polakom to najlepszy prezent urodzinowy.I ja skladam Kalksteinom wszystkiego najlepszego.Niestety nie mam juz koszernej wodki. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Bolek walesa odrzuca i imieninowy prezent TVP 19.06.08, 07:30 TVP zrobila Bolkowi prezent na imieniny, puszczajac film TW Bolek; a on - zamista podziekowac - pluje na darczyncow i jeszcze grozi procesem; wyjatkowy brak kultury Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka1966 TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 07:55 Porównajcie kolejne przekłamanie GW: cytat: W rozmowie z Lechem Wałęsą wyszedłem z propozycją, żeby stworzyć silną grupę w stoczni, która będzie dopominać się o składane postulaty - mówił Szyler. Jeżeli Wałęsa był "Bolkiem", a tak mówią dokumenty, to ja mówiłem o tym tylko Wałęsie - stwierdził. "W rozmowie z Lechem Wałęsą wyszedłem z propozycją, żeby stworzyć silną grupę w stoczni, która będzie dopominać się o składane postulaty. Tylko Wałęsie o tym mówiłem. Z dokumentów IPN dowiedziałem się, że niejaki Bolek doniósł na mnie SB, że dążę do utworzenia specjalnej grupy" - mówi Józef Szyler. W drugiej wersji nie ma JEŻELI WAŁĘSA BYŁ BOLKIEM... co zupełnia zmienia sens wypowiedzi! Ludzie, czy tak trudno uznać, że on jednak nie jest pomnikiem, a po prostu krętaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
taxal adres na film tutaj 19.06.08, 07:59 www.youtube.com/watch?v=I-uho1f5ofc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_kolek adres na film tutaj 19.06.08, 08:27 Matka Boska w klapie a w kieszeni donos Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 08:00 No proszę, TVP robi reklamę książce. Znaczy się, to była właśnie misja - upowszechnianie kultury w narodzie, skłanianie ludzi, żeby zapoznawali się literaturą. Brawo! Ciekawe, czy każda książka może liczyć na taką promocję, czy tylko ta, która atakuje ludzi nielubianych przez małego prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
e_e_f TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 08:25 28 maja 1992 roku, z inicjatywy posła Janusza Korwin-Mikke, Sejm podjął uchwałę, by minister spraw wewnętrznych przedstawił informację, który z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był w przeszłości konfidentem Urzędu Bezpieczeństwa lub Służby Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
e_e_f TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 08:25 A gdzie to niby jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
signal to był spektakl przygotowany przez dwóch kurdupli 19.06.08, 08:14 żałosne, jak można tak tendencyjnie pokazywać Wałęsę ! Ta tvp kaczor to gorsza niż niż za czasów komunistycznych Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda tuszki kaczorow razem ze swinskim podgardlem na rz 19.06.08, 08:15 eznickich hakach - to im sie nalezy za szkalowanie prezydenta Walesy. Zapyziale kaczory probuja stracic Walese z cokolu zeby sie tam wdrapac. A kysz popaprancy rajmundowicza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 08:30 Walesa gdyby mial rozum, to by przyznal, ze mial jakies tam chwile slabosci, dal sie zlamac i nikt by go za to nie potepil (pozniejsze zaslugi wszystko usprawiedliwiaja). A ten idzie w zaparte. Podejrzewam, ze to dlatego iz fakt wspolpracy mogl byc wykorzystywany w czasie jego prezydentury do wywierania na niego nacisku - i to bylby prawdziwy dramat i dla niego i dla Polski. smok Odpowiedz Link Zgłoś
ajtra [...] 19.06.08, 08:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Tacy z Szechterów Przyjaciele jak z KDT 19.06.08, 08:42 co Gazownia wypisywała na Bolka w 1992 ludzie pojęcie przechodzi... a teraz jak jest nic nie znaczącym pajacem to go bronią... Odpowiedz Link Zgłoś
b52h zatem jeżeli nie wytoczy to film jest prawdziwy 19.06.08, 08:31 Lech Wałęsa zapowiedział, że jeśli TVP pokaże film "TW Bolek" - który jego zdaniem zawiera nieprawdziwe informacje - wytoczy proces telewizji publicznej. Były prezydent będzie się domagać 20 mln zł odszkodowania. zatem jeżeli nie wytoczy uzna że jednak film zawiera informacje prawdziwe... czekamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Instytut Paranoi Narodowej 19.06.08, 08:35 IPN się kompromituje. kilka lat temu wałęsie ci sami ludzie na podstawie tych samych materiałów archiwalnych nadali status pokrzywdzonego a teraz publikują książkę, ktora "ponad wszelką wątpliwość" dowodzi, że Wałęsa to TW Bolek a pan prezes chwali swych podopiecznych za rzetelną kwerendę. To na jakiej podstawie wydano werdykt uprzednio? To znaczy, że IPN nadał status pokrzywdzonego "z czapy" niczego nie sprawdzając? Odpowiedz Link Zgłoś
tobi123 TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 08:39 Takich gnid, jak ci dwaj panowie historycy, to dawno nie widziłem Ale bardziej nikczemny jest chyba p. JK- zlecenidawca. Mam dużo gazet zachowanych z okresu 80 lat. Gazet, ulotek Solidarności, broszur, nawet pojedyńcze numery W Słuzbie Narodu ( pismo milicji). Tam p. Lech Wałęsa jest symbolem nadzieji wszystkich Polaków na życie w wolności. I symbolem odwagi w tamtych czasach. Nie ma w tych materiałach: Kaczyńskich i im podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąd 19.06.08, 08:48 Aco takiego zrobili, poza zbadaniem i opisaniem faktów? A Wałęsa był twarzą Solidarności. Nie widzę powodów żeby z tego tytułu nie mówić o przeszłości tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp [...] 19.06.08, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 08:44 wreszcie po tylu latach może rozpocznie się właściwy proces lustracyjny min. Pana Wałęsy ! Trzeba było aż pokazania filmu w TVP by rozwiązano ten problem. Ponieważ Pan Wałęsa kiedyś w przyszłości będzie proponowany do wyniesienia na Ołtarze to taki proces jest nieodzowny. To trzeba koniecznie wyjaśnić do końca !!! Prawdziwa c n o t a krytyk sie nie boi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp TVP = Agencja szmaciarzy ! 19.06.08, 09:05 ludzie przestańcie płacić abonament dla tych parobków PiS-uaru. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 09:23 Bolek, a gdzie moje 100 milionów? Pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 09:30 Bolek, a gdzie moje 100 milionów? Pamiętasz, jak obiecałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
maverick53 TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 09:31 Po twarzach tzw. historyków IPN widać ich małość. Zapewne w archiwach IPN z wypiekami na twarzy studiując esbeckie prawdy objawione dają upust swoim frustracjom i pokątnie się onanizują to widać na ich twarzach. Ot tacy mali czekiści. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 TVP wyemitowała film "TW Bolek", Wałęsa zażąda ... 19.06.08, 09:35 Panie Wałęsa! z kogo Pan durni robi że chciał Pan zobaczyć czy w aktach nie ma filmów jak Pan z żoną figluje? Ukradł i zniszczył Pan te akta! To po pierwsze, poparcie to Pan ma ale od reszty kapusi bąź ich potomków! Po drugie, proszę nie nazywać Profesora Lecha Kaczyńskiego durniem, bo to Pan miał do szkoły pod górę, Pan jest kłamcą, choćby w tym temacie że Pan książkę napisał! Pan się wysłowić nie umie! Twierdzę że Pan nic nie napisał sam, ale i też nic w życiu nie przeczytał. Po trzecie coś Pan pieprzy ciągle że Kaczyńscy musieli walczyć o pierś matki od niemowlęcia, to chcę Panu uświadomić że kobieta ma dwie piersi, to raczej u Państwa walczyliście o pajdę chleba z cukrem, bo tam was zawsze kilkunastu było! Ale najważniejsze! Moim zdaniem gó.. Pan zrobił! Gó..! Biedni z tamtych lat są nadal biednymi! A PZPR-owskie bandziory mają banki, a SB-cy i inne szuje z tamtych lat są w radach nadzorczych wszystkich firm w Polsce! A emerytury jakie! I po całym świecie teraz hulają, oddali wam władzę, bo kiedyś mogli jechać tylko do Bułgarii, w wała was zrobiono! No powiedz Pan,(chodzi mi o poprzednich decydentów) czy zna Pan choćby jedną ukaraną mendę! No choćby jedną? Jedną niech Pan wskaże to się odczepię Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Plusy dodatnie, plusy ujemne. 19.06.08, 09:40 Kiedy TVP wyemituje ten film? Dlaczego od kilku lat lezy na polce i mozna go obejrzec tylko na YouTube? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: P R A W D A - wywalić esbeklerykalną zmowę 19.06.08, 10:06 „Jestem za, a nawet przeciw” . Czemu? „Gardła nasze, zdrowie wasze” Jemu! Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j TO SB obaliło komune i dało Polsce wolność !!!!!! 19.06.08, 10:10 Tak wynika z badan "historyków" IPN-u ! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 z badań IPN to nie wynika. 19.06.08, 10:20 ale wynika że Wałęsa zrobił wiele by ukryć własną przeszłość współpracę zerwał ostatecznie w 1976 roku a praktycznie w 1974r. później wykazał się odwagą, niestety po 1992 już mu jej zabrakło ale trudno się dziwić wszak Macierewicz i jego lista były zagrożeniem Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j W stanie wojennym,też puszczano takie "filmiki" ! 19.06.08, 10:26 W tej samej TVP, co dziś!..Pamiętacie? ja pamietam... Nic sie nie zmieniło; Komuchy i SB nadal rzadzą TVP! Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 adam_l27.z tobą sie nie rozmawia, ciebie sie olewa 19.06.08, 10:30 wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html Fundacja na ciężkie czasy tobie niepotrzebna jest prawda, fakty...ty wiesz swoje! Tak zostałeś wytresowany...Dla ciebie fakty, to te które pasuja do twojej "koncepcji", jeżeli nie, to nie są faktami,i cześc ! Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Owszem!!! 19.06.08, 10:37 Masz racje. Pod koniec lat 80-tych, kiedy juz wiedzieli, ze kuratela ZSRR wkrotce sie skonczy, a komunizm dogorywa i system sie zmieni, zrobili wszystko, zeby te zmiany nastapily na ich warunkach. Efekt jest taki, ze wladze polityczna zamienili na ekonomiczna i dalej stanowia elite tego kraju, a miliony zwyklych ludzi klepia biede. Ale takie jelopy jak ty ciagle beda bredzic o "wywalczonej" wolnosci. Powiedz jeszcze kiedy to rozegrala sie ta "walka" bo nie kumam? Odpowiedz Link Zgłoś