Dodaj do ulubionych

Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był prz...

28.06.08, 18:14
Ten proces to zemsta politykow ,
ktorzy nie chcieli wysylac zolnierzy
do Afganistanu .
Inaczej nie mozna tego interpretowac !
Obserwuj wątek
    • angrusz1 Sprawa jest 28.06.08, 18:17

bardzo zła i dla polityków którzy wysyłają polskie wojsko za
      granice i dla samych żołnierzy tych i innych - czy warto jechać .
      • katolik_polski1 Zbrodnie wojenne popelniaja amerykanscy zoldacy ! 28.06.08, 18:34
        Kiedy wpadaja do prywatnych domow ,
        gwalca i wybijaja cala rodzine .
        Izrael bombarduje godzinami punkt ONZ
        i zabija obserwatorow.
        To sa zbrodnie wojenne !
        • katolik_polski1 Skurczybyki wyslali zolnierzy jako kamikadze ! 28.06.08, 18:57
          Mieli juz z tej misji nie wrocic ?
          Zeby przybylo bohaterow !
          Tutaj powinien interweniowac rzad
          i skonczyc te cala farse !!!!
          • mlasskacz To rozgrywki matołkiewicza z MON-em z pomocą Ziobr 28.06.08, 19:06
            y.
          • stefan4 Re: Skurczybyki wyslali zolnierzy jako kamikadze 28.06.08, 19:08
            katolik_polski1:
            > Tutaj powinien interweniowac rzad
            > i skonczyc te cala farse !!!!

W kraju praworządnym
            * o więzieniu decyduje sąd,
            * o ostracyzmie społecznym decyduje społeczeństwo.

Nie wiem, jaką rolę w tej sprawie widzisz dla rzadu. Ma sam wsadzać zabójców do
            pierdla i w ten sposób kończyć sprawy? To ja wolę, żeby to jednak odbywało się
            normalnie: aresztowanie, śledztwo prokuratorskie, proces sądowy z prawem do
            obrony, i dopiero potem odsiadka. A Ty nawołujesz do jakiegoś stanu wojennego,
            w którym rząd będzie miał specjalne uprawnienia.

- Stefan

www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html
            • katolik_polski1 Re: Skurczybyki wyslali zolnierzy jako kamikadze 28.06.08, 19:23
              Polscy zolnierze nie sa zbrodniarzami .
              Bronili sie przed atakiem Talibow ukrytych
              w wiosce .
              Polski rzad powinien im pogratulowac
              i zwolnic od wszelkiej odpowiedzialnosci
              za smierc cywilow .
              Straty kolateralne sa w kazdej wojnie !
              • xolaptop Re: Skurczybyki wyslali zolnierzy jako kamikadze 28.06.08, 19:44
                Ktoś obcy, silniejszy jest w Twoim domu. Chcesz się go pozbyć, a on Cię zabija.
                Kiedyś może zdarzy Ci się taka sytuacja w Twoim domu. Wtedy szybko zmienisz
                zdanie, o ile zdążysz je zmienić.
        • kylax Psychiatra przepisal Ci zle leki. 28.06.08, 22:22
          Te wyprodukowane w krajach iSSlamskich raczej nie dzialaja.
    • 13lale Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był prz... 28.06.08, 18:24
      Myśmy chyba zapomnieli, po co tam ich wysłaliśmy. Tam jest wojna i są ofiary.
      Ci żołnierze mają wybór - nie bronić się i zginąć, bo podczas obrony mogą
      zginąć niewinni, albo bronić swojego życia. Nawiasem mówiąc widziałem na
      filmie, jak podskakiwały podstawy moździerzy, ewidentne, że nie były
      przystosowane do użycia na twardym skalistym podłożu - na naszych poligonach w
      wyniku odrzutu podstawa się zagłębiała w podłoże, niewielka korekta nastaw i
      można strzelać dalej - to na poligonie a nie w boju, gdy jest ryzyko że do
      domu do rodziny wróci się w sosnowej jesionce. Niech wreszcie nasi żołnierze
      wrócą stamtąd, albo niech nasi święci od prawa sami pojadą na taką akcję, to
      może coś w prawie się zmieni - na pewno będą mieli motywację.
      • old.european Pytania do 13lale 28.06.08, 19:01
        13lale napisał:

> Myśmy chyba zapomnieli, po co tam ich wysłaliśmy. Tam jest wojna i
        są ofiary.

Jaka wojna? Kto ja zaczal? Kto jest agresorem, okupantem, a kto jest
        ofiara?
        Dlaczego agresorzy, okupanci nie mieliby ginac?
        Niech ich dopadaja tubylcy, chocby przy sraniu porannym, niech im z
        glowy przed dupe wybija wszelka ochote na ta wojne.
        • pissonu Re: Pytania do 13lale 28.06.08, 20:24
          old.european napisał:

> 13lale napisał:
          >
          > > Myśmy chyba zapomnieli, po co tam ich wysłaliśmy. Tam jest wojna i
          > są ofiary.
          >
          > Jaka wojna? Kto ja zaczal? Kto jest agresorem, okupantem, a kto jest
          > ofiara?
          > Dlaczego agresorzy, okupanci nie mieliby ginac?
          > Niech ich dopadaja tubylcy, chocby przy sraniu porannym, niech im z
          > glowy przed dupe wybija wszelka ochote na ta wojne.

No kto pochwal się ?

Chcesz wiedziec kto sierotko komunistyczna?

Handlarze NARKOTYKAMI (opium!)

A teraz módl sie aby Amerykanie wreszczie nas wszystkich uwolnili od tych dzikusów!

Jak tobie ktoś morde obije, to jestem swiadkiem ze to ty byłeś tylko tym agresorem!

Wojska USA i NATO to pokojowo nastawieni obrońcy przeciwko terrorystom.

A do islamistów i muzułmanów strzelac jak do dzikich kaczek!

• anarchisten Re: Pytania do 13lale 28.06.08, 21:59
            pissonu napisał:
            > No kto pochwal się ?
            >
            >
            > Chcesz wiedziec kto sierotko komunistyczna?
            >
            > Handlarze NARKOTYKAMI (opium!)
            >
            > A teraz módl sie aby Amerykanie wreszczie nas wszystkich uwolnili od tych dzik
            > usów!
            >
            > Jak tobie ktoś morde obije, to jestem swiadkiem ze to ty byłeś tylko tym agres
            > orem!
            >
            > Wojska USA i NATO to pokojowo nastawieni obrońcy przeciwko terrorystom.
            >
            > A do islamistów i muzułmanów strzelac jak do dzikich kaczek!
            >

Ty masz ku.. łeb zryty do cna zasrańcu. Jeżeli Twoim zdaniem dziadziuś z brodą
            z gór jest jakimkolwiek zagrożeniem dla kogokolwiek i że przeciw niemu trzeba
            wysyłać kilka armii światowych to jesteś nie złym pojebem.
            Gdzie Ty masz tych terrorystów?
            Jakby na Twój dom najechali okupanci to byś ich tak samo traktował jak teraz
            traktowani są ameruchy. Podkładałbyś miny, zabijał i co tylko tam na wojnie się
            dzieje.
            Terroryści zostali wymyśleni po to aby w ogóle tam pojechać.

Przestań mi tu pie..ć farmazony synku i zmykaj butelusie z mleczkiem ssać i
            nynki. Tylko poproś mamusie żeby ci zaśpiewała kołysankę.
            • pissonu Re: Pytania do 13lale 28.06.08, 22:59
              anarchisten napisał:

> Ty masz ku.. łeb zryty do cna zasrańcu. Jeżeli Twoim zdaniem dziadziuś z brodą
              > z gór jest jakimkolwiek zagrożeniem dla kogokolwiek i że przeciw niemu trzeba
              > wysyłać kilka armii światowych to jesteś nie złym pojebem.
              > Gdzie Ty masz tych terrorystów?
              > Jakby na Twój dom najechali okupanci to byś ich tak samo traktował jak teraz
              > traktowani są ameruchy. Podkładałbyś miny, zabijał i co tylko tam na wojnie się
              > dzieje.
              > Terroryści zostali wymyśleni po to aby w ogóle tam
              > pojechać.
              > Przestań mi tu pie..ć farmazony synku i zmykaj
              >butelusie z mleczkiem ssać i nynki. Tylko poproś >mamusie żeby ci zaśpiewała kołysankę.

Szczylu idz walic konia bo ty komuchu nic innego nie potrafisz!
      • stefan4 Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 19:31
        13lale:
        > Nawiasem mówiąc widziałem na filmie, jak podskakiwały podstawy
        > moździerzy, ewidentne, że nie były przystosowane do użycia na
        > twardym skalistym podłożu

Posłuchaj, właśnie wdarłem się przemocą do Twojego domu w celach rabunkowych. Wyciągnąłem spluwę i oddałem kilka strzałów. W ich wyniku Twoja żona i dzieci przeniosły się na tamten świat. Na moje usprawiedliwienie mam to, że tak naprawdę nie chciałem ich zabić, tylko Ciebie, ale moja giwera nie była przystosowana do strzelania wieczorem, o czym wcześniej informowałem mojego herszta, ale nie dał mi innej.

W związku z tym wyjaśnieniem na pewno uznasz mnie za usprawiedliwionego, a nawet zasługującego na odznaczenie państwowe. Prawda, 13lale?

- Stefan

• michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 19:36
          najpierw poznaj realia afganistanu a dopiero pozniej wydawaj sady i pisz
          opinie.. Z twojego postu wynika ze pojecie o tym kraju masz bardziej niz
          wzgledne.. Pozdrawiam

ps. czytanie ze zrozumieniem to obowiazek a nie przywilej.. ty o tym zapomniales
          • xolaptop Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 19:51
            A po co mieć pojęcie o kraju, który jest tak odległy, że ani nawet im tam przez
            myśl nigdy nie przeszło, żeby Polskę zaatakować. Oni mają o Polsce takie samo
            nikłe pojęcie. Może nawet teraz jest znacznie gorzej niż było przed wysłaniem
            tam polskich misjonarzy, bo teraz wiedzą już o naszym kraju tyle, że przysłał im
            ludzi, którzy rozwalili ich rodaków.
            • michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:06
              xolaptop napisał:

> A po co mieć pojęcie o kraju, który jest tak odległy, że ani nawet im tam przez
              > myśl nigdy nie przeszło, żeby Polskę zaatakować. Oni mają o Polsce takie samo
              > nikłe pojęcie. Może nawet teraz jest znacznie gorzej niż było przed wysłaniem

OK. chcesz polemiki to dam ci ja.. beda dwa przyklady z Iraku i afganistanu.
              pierwszy (irak): 21 marzec 2005 al hillach zamach bombowy w ktorym ginie 200osob
              na targowisku.. Terrorysci ktorzy sie do tego przyznali nie potrafili nawet
              uzasadnic dlaczego tak sie stalo.. Chcieli powiedziedz ze mialo byc to
              wymierzone w strone wojsk koalicji ale niestety nie trafili... w zamachu zginal
              bogu ducha winny policjant, reszta to kobiety i starcy na targowisku
              drugi(afganistan) grupa talibow schodzi z gor do wioski bierze zakladnikow i
              gwalci 15(pietnascie!!!!!) dziewczynek w wieku 7-9 lat

Wedel opinii wielu komentatorow na tym forum to przeciez bojownicy o wolnosc
              tych dwoch krajow. Przeciez walcza z agresorami!!!

Powtarzam i bede powtarzal ze tych ludzi trzeba eksterminowac nie dlatego ze sa
              pasztunami czy tadzykami, nie dlatego ze wielu z nich nawet nie nalezy do
              narodow irackiego i afganskiego.. Ich trzeba likwidowac dlatego ze stanowia
              zagrozenie dla rdzennych mieszkancow.. Nie wiem czy slyszales i podejrzewam ze
              trudno bedzei ci w to uwierzyc ale 95% ludzi w tych krajach ginie z rak swoich
              rodakow..
              bede konczyl... poznaj prosze realia tych krajow i dojdzie do ciebie po co tam
              sa wojska... Najprosciej byloby powiedzeic ze trzeba ich bronic przed samym soba..
              Nanghar kel to byla wioska z ktorej bylo ponac 300 incydentow ogniowych w czasie
              pierwszej zmiany naszego PKW, i bylo wiadomo ze sprzyja talibom.. To co sie
              stalo bylo zle... Ale powtorze ... ci ludzie nie zostali zabici...
              oni zgineli.. Tam jest wojna bez zasad i regul.. pozdrawiam
              > tam polskich misjonarzy, bo teraz wiedzą już o naszym kraju tyle, że przysłał i
              > m
              > ludzi, którzy rozwalili ich rodaków.
              • xolaptop Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:13
                To czym wy się tam różnicie od Suddama, którego obaliliście. Przeiceż to wasza
                propaganda głosiła, że za Suddama działy się w tym kraju morderstwa, a wy
                opanujecie sytuację i morderstwa na ludności nie będą się działy.
                I co się zmieniło? Jeśli Twój opis jest prawdziwy, w co nawet wierzę, to
                wystawia on wam gorsze świadectwo niż Suddamowi, to ten ostatni umiał zachować
                większy porządek w tym kraju, ale tak dobrze ukrywał krwawe zamachy, jak ten
                opisany powyżej.
                • xolaptop Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:16
                  [...] bo ten ostatni umiał zachować większy porządek w tym kraju, albo tak
                  dobrze ukrywał krwawe zamachy, jak ten opisany powyżej. Co do tej jego
                  umiejętności masz takie dowody, jak w przypadku irackich bom atomowych i broni
                  biologicznej.
                  • michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:42
                    I dalej nie rozumiesz!!!!!! twoje slowa to zgoda i przyzwolenie na gwalt..
                    Jeszcze to do ciebie nie dotarlo.. Jak moge powiedziec ze twoje odpowiedzi to
                    strzal we wlasna glowe.. Zadaj sobie trud i sprawdz to.. z tym ze swoja wiedze
                    bedzeisz opieral na TVN, YUTUBE i ogrish..
                    Ale nie wiem czy dalej to zrozumiesz..
                    zanim zacznesz z kims prowadzic polemike badz obiektywny.. teraz ci tego brakuje...
                    Nie wiesz co znaczy slowo "szikarat" czy "szukram".. Nie jestes w stanie
                    powiedziec co czuje czlowiek gdy podchodzi do ciebie dziecko i lamana
                    angielszczyzna mowi..mister! give mee food, give mee water..
                    Ludzie ktorym chcesz dac prawo do wolnosci nie potrafia z niej skorzystac!! i
                    dochodzi do tego ze male grupy ludzi trzymaja w starchu cale narody.. im nie
                    zalezy na tym zeby te kraje sie rozwijaly . im zalezy na tym zeby w starchu
                    trzymac cale narody!! nie w imie wiary i zasad.. dla samego strachu.. Pozdrawiam
                  • michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:45
                    na dowod tych zdarzen mam wiecej dowodow niz moze ci sie wydawac.. Bylem w tych
                    krajach i widzalem te rzeczy.. 2 i 4 zmiana pkw Irak (al hillah i ad diwaniyah)
                    i 1 zmiana PKW afganistan (FOB Ghazni)..
                    • xolaptop Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 21:01
                      Chwila, cywilizacje azjatyckie i tamtejsza kultura są starsze od europejskiej.
                      To, że są one inne od naszej, nie znaczy, że ci ludzie nie potrafią żyć bez
                      naszych wskazówek. Jest nawet gorzej. Wskutek tych wieloletnich wskazówek,
                      głownie brytyjskich, wyrządzono im dużą krzywdę. Poza tym, jak wytłumaczysz
                      kilka tysięcy lat ich historii, skoro uważasz, że nie potrafią samodzielnie żyć?
                      To kto im wtedy pupcie podcierał, gdy naszej cywilizacji jeszcze nie było?
                      Będąc misjonarzem na pewno podczas swoich misji niejedno zło widziałeś, tylko
                      uwierzyłeś w fałszywe powody tego zła, które podsunęła ci propaganda mająca
                      podnieść morale żołnierzy.
                      • michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 21:10
                        Starozytna sumeria i babilon to kolebki ludzkiej cywilizacji... nie zmienia to
                        jednak faktu ze przez dziesieciolecia rzadow husajna w iraku nastapily zmiany i
                        to na gorsze.. Irak to nie asfaltowe ulice, prad i telewizja.. Zadna stacja nie
                        pokaze przeciez "biednego iraku czy afganistanu" 90% Iraku to budynki z mulu
                        rzecznego lub gliny a prad to luksus dany nielicznym.. Afganistan wyglada jak po
                        przejsciu tajfunu.. tam w sumie nie ma nic.. Cywilizacje tych krajow maja 4500
                        lat i co im z tej pozycji przyszlo?? Bieda nedza!! u nas jest wielki wrzask
                        jesli 20 osob zachoruje nqa grype a tam dzuma lub tyfus jest traktowane jak
                        nasze przeziebienie... Wiec jak to sie ma do ich wieloletniej cywilizacji???
                        Tych ludzi trzeba tego nauczyc od poczatku... Nie jest to z mojej strony zadna
                        zlosliwosc tylko fakt.. Jest wiele pytan ktore trzeba zadac ale w zadnym wypadku
                        nie mozna czekac z tymi pytaniami.. Pozdraiwam
              • pissonu Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 23:54
                michal1969zagan napisał:

> Nie wiem czy slyszales i podejrzewam ze
                > trudno bedzei ci w to uwierzyc ale 95% ludzi w tych > krajach ginie z rak swoich rodakow..
                > bede konczyl... poznaj prosze realia tych krajow i
                > dojdzie do ciebie po co tamsa wojska...
                > Najprosciej byloby powiedzeic ze trzeba ich bronic
                > przed samym soba..
                > Nanghar kel to byla wioska z ktorej bylo ponac 300
                > incydentow ogniowych w czasie
                > pierwszej zmiany naszego PKW, i bylo wiadomo ze
                > sprzyja talibom..

Polskie wojska dostaja intel od wojsk NATO (USA).

Wojska USA dostaja inteligencje od miejscowych i ze zdjec zarówno satelitarnych jak i ze zdjec z Predatorów (Unmanned Aerial Vehicle).

Jeżeli US intel przesłał informację że w Nanghar Kell są terorysc, to albo zapadli sie pod ziemię, albo mieli czas aby uciec przed interwencją wojsk polskich.

Terrorysci maja tam podziemne labirynty i przejscia i żyja jak szczury.

To że na powierzchni używali kobiet i dzieci jako "human shield" nie znaczy że ich tam nie było!

Natomiast, to tylko swiadczay bardzo źle o żandarmerii wojskowej że CI pochopnie skupili sie tylko na "human shield", zignorowali i nie rozpracowali podziemnych labiryntów!

W Iraku to polski wywiad rozpracował Sadamma który ukrywał sie w norze, a sam kredyt za złapanie brodacza dostali Amerykanie a nie GROM!

To sa operacje wojskowe i nie stawia się przed sądem niewinnych zołnierzy.

Podczas tego rodzaju operacji na wniosek komendanta robi sie wojskowe trybunały polowe, a tu zostalo to zdecydowanie złamane. Z tego wnioswkjest oczywisty ze jest to kampania wymierzona aby politycznie zdalnie sterowac całkowicie ogłupioną zrusyfikowaną grupa narodową w polsce.

Tu zdecydowanie chodzi o elementy ANTY - Amerykańskie w polsce, i oczywiście ma to również zwiazek z kampania przeciwko Amerykańskiej Tarczy Anty - rakietowej!

A czyja to robota?

Jak zwykle jest to typowa działalnośc KGB w Polsce i tylko po to aby odwrócic uwage od sowieckiej działalnosci w Czeczni!

Tak samo było z Abu Garib, gdzie prowokacja sowiecka doprowadziła do publicznego kształtowania opinni publicznej przeciwko Amerykanom w komunistycznych szmatławcach Newsweek i Times.

• pissonu Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:26
          stefan4 napisał:

> 13lale:
          > > Nawiasem mówiąc widziałem na filmie, jak podskakiwały podstawy
          > > moździerzy, ewidentne, że nie były przystosowane do użycia na
          > > twardym skalistym podłożu
          >
          > Posłuchaj, właśnie wdarłem się przemocą do Twojego domu w celach rabunkowych.
          > Wyciągnąłem spluwę i oddałem kilka strzałów. W ich wyniku Twoja żona i dzieci
          > przeniosły się na tamten świat. Na moje usprawiedliwienie mam to, że tak napra
          > wdę nie chciałem ich zabić, tylko Ciebie, ale moja giwera nie była przystosowan
          > a do strzelania wieczorem, o czym wcześniej informowałem mojego herszta, ale ni
          > e dał mi innej.
          >
          > W związku z tym wyjaśnieniem na pewno uznasz mnie za usprawiedliwionego, a nawe
          > t zasługującego na odznaczenie państwowe. Prawda, 13lale?
          >
          > - Stefan

Jak by sie ktoś wdarł do twojego domu, to wpierw powinien ciebie komuchu ugruntowac!

Ty jesteś tylko niedopierdkiem komunistycznym!
          Szkoda ze twoja matka nie zdecydowała się na aborcję!

• michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:48
            pissonu napisał:

>
            > Ty jesteś tylko niedopierdkiem komunistycznym!
            > Szkoda ze twoja matka nie zdecydowała się na aborcję!
            >
            >
            Naucz sie pisac na temat kretynie albo milcz.. Niedopierdek to miales na
            chrzcie dostac ale ksiadz sie zlitowal..
            • pissonu Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 21:13
              michal1969zagan napisał:

> pissonu napisał:

> > Ty jesteś tylko niedopierdkiem komunistycznym!
              > > Szkoda ze twoja matka nie zdecydowała się na
              > > aborcję!

> Naucz sie pisac na temat kretynie albo milcz..
              > Niedopierdek to miales nachrzcie dostac ale ksiadz
              > sie zlitowal..

No widzisz a dlaczego miałembyc na chrzcie?
              Ja nie jestem z tej samej wiary, co ty i "mnie chrzest nie odpowiada"!

a NIBY TO DLACZEGO?

DLATEGO ŻE ZNAM REALIA MISJI POKOJOWEJ I STABILIZACYJNEJ W Iraku i w Afganistanie?

Chyba źle zaadresowałes te uwagi!

michal1969zagan

> Nie wiesz co znaczy slowo "szikarat" czy "szukram".. > Nie jestes w stanie
              > powiedziec co czuje czlowiek gdy podchodzi do ciebie > dziecko i lamana
              > angielszczyzna mowi..mister! give mee food, give mee > water..
              > Ludzie ktorym chcesz dac prawo do wolnosci nie
              > potrafia z niej skorzystac!! i
              > dochodzi do tego ze male grupy ludzi trzymaja w
              > starchu cale narody.. im nie
              > zalezy na tym zeby te kraje sie rozwijaly . im
              > zalezy na tym zeby w starchu
              > trzymac cale narody!! nie w imie wiary i zasad..
              > dla samego strachu.. Pozdrawiam
              Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p
              michal1969zagan

> na dowod tych zdarzen mam wiecej dowodow niz moze ci > sie wydawac.. Bylem w tych
              > krajach i widzalem te rzeczy.. 2 i 4 zmiana pkw Irak > (al hillah i ad diwaniyah)
              > i 1 zmiana PKW afganistan (FOB Ghazni)..

Dlatego zę banda idiotów z prokuratury wojskowej która tylko nosi "mundurki" a po za tym nigdy nie widziała wojny ja mam sie zamknąc?

To własnie tych prokuratoerków powinni wysłac na przeszkolenie do Iraku i Afganistanu aby zrozumieli o co chodzi, i jak wygladaja realia działalności terrorystów.

"W sobotę Naczelna Prokuratura Wojskowa w Poznaniu podjęła decyzje o zamknięciu śledztwa w sprawie ostrzelania afgańskiej wioski. Według nieoficjalnych informacji, akt oskarżenia w tej sprawie trafi do sądu w przyszłym tygodniu."

Zamkneli sledztwo to niech jada teraz na front do Iraku i Afganistanu.

"Żołnierze zapowiadają walkę na sali sądowej o swoje dobre imię. - Ta sprawa nie jest zakończona.
              Zawsze walka przed nami: na karabiny, czy na papierki - mówią. Żołnierze deklarują też, że nie chcą odejść z wojska - Będę żołnierzem do samego końca - powiedział w TVN24 jeden z nich."

I słusznie BO SĄ nie winni!

"Siedmiu żołnierzy z 18. Bielskiego Batalionu Desantowo- Szturmowego aresztowano w listopadzie ub. roku."

A za co zostali zresztowani?

Za niewinnośc, bo zostali tam wysłani wpierw aby bronic życia swoich kompanów!

Zawsze będę popierał niewinnych zołnierzy wysłanych na misje!
              • michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 22:02
                • michal1969zagan Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 22:09
                  czytanie ze zrozumieniem to obowiazek a nie przywilej.. wiec w tym miejscu zadam
                  ci pytanie. Dlaczego obrazasz innych i nagle jesli ktos odpowie ci w ten sam
                  sposob zachowujesz sie jak smarkacz??? Nie stac cie na cos wiecej??? pozwole
                  sobie tez dodac od siebie ze zachowujesz sie jak "gamon" dlatego ze zamiast
                  dojsc do meritum sprawy wolisz ja zakonczyc zacytowaniem wojego poprzednika i
                  obroceniem swoich wlasnych slow w zupelnie innym kierunku.. Zachowujesz sie tez
                  jak wszechwiedzaca encyklopedia.. wiesz kto jaka wiare wyznaje, znasz
                  przekonania wszystkich a jesli zwroci ci sie uwage to nagle stajesz sie
                  ateista.. To jest zenujaco smieszne.. Jesli nie potrafisz ironii odroznic od
                  zwyklego chamstwa to zastanow sie czy robienie z siebie idioty po prostu sie
                  oplaca.. Piszesz o tym ze zawsze stoisz za naszymi zolnierzami.. Powiem tak ..
                  Jesli ktos taki jak ty mialby byc recenzentem armi to 20 lat temu zastanowilbym
                  sie nad zawodem.. i napewno bym nie zalozyl munduru... prezentujesz postawe
                  goscia ktory nie wie o czym mowi ale mowi.. tylko po co.. Pozdrawiam
                  • pissonu Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był koniec 28.06.08, 22:57
                    michal1969zagan napisał:

> czytanie ze zrozumieniem to obowiazek a nie
                    > przywilej. wiec w tym miejscu zadam
                    > ci pytanie.

Jezeli czytanie ze zrozumieniem jest obowiazkiem to mozna stwierdzic ze większośc polaków to intelektualne midżety!

> Dlaczego obrazasz innych i nagle jesli ktos odpowie
                    > ci w ten sam sposob zachowujesz sie jak smarkacz???

A dlaczego mam nie mówi prawdy szczeniakom z komunistycznych UBeckich rodzin wychowanych w pro sowieckiej kulturze komunizmu?

Jest różnica pomiędzy obrazaniem innych a uświadamianiem im kim oni naprawdę są!
                    To stała banda komunistycznych szczyli wypowiadajacą sie na wszystkich forach i obrazajaca Prezydenta i pierwszy wolny polski niezależny rząd PiSu!

Tych gó..arzy trzeba zamknac za nim otworza swoje UBeckie komunistyczne zrusyfikowane chamskie japy!

Powiedz mi co myślisz o Ryszardzie Jerzym Kuklińskim a powiem ci kim TY jesteś!

> Nie stac cie na cos wiecej???

Z taką komunistyczna zrusyfikowana chołotą to szkoda czasu na jakie kolwiek polemiki!
                    Strzał do bramki i goal!

> pozwole sobie tez dodac od siebie ze zachowujesz sie > jak "gamon" dlatego ze zamiast dojsc do meritum
                    > sprawy wolis ja zakonczyc zacytowaniem swojego
                    > poprzednika i obroceniem swoich wlasnych slow w
                    > zupelnie innym kierunku..

Kazdy ma swoje strategie, z parszywymi szczaeniakami z czerwonych komunistycznych korzeni nie ma czasu na żadne polemiki!

> Zachowujesz sie też jak wszechwiedzaca encyklopedia..

A czy to nie jest fakt?

> wiesz kto jaka wiare wyznaje, znasz przekonania
                    > wszystkich a jesli zwroci ci sie uwage to nagle
                    > stajesz sie ateista.. To jest zenujaco smieszne..

slow down budy .. islam to nie żadna wiara to niszczycielski kult, który ma na celu podporzadkowanie sobie muzułmańskiej chołty!!

Niestety nigdy nie twierdziłem że jestem atheistą!
                    Nie jestem i nie popieram katolicyzmu.

> Jesli nie potrafisz ironii odroznic od
                    > zwyklego chamstwa to zastanow sie czy robienie z
                    > siebie idioty po prostu sie oplaca...

Ja z siebie idioty nie robie ja kątruje komunistyczntych czerwonych idiotów, z polskiego chamskiego ciemnogrodu!

> Piszesz o tym ze zawsze stoisz za naszymi
                    > zolnierzami..

OCZYWIŚCIe!
                    Oni mieli OBOWIĄZEK wykonywac rozkazy!

Nie wykonanie rozkazu mogło narazic innych zołnierzy na smierc!

> Powiem tak ..
                    > Jesli ktos taki jak ty mialby byc recenzentem armi
                    > to 20 lat temu zastanowilbym sie nad zawodem.. i
                    > napewno bym nie zalozyl munduru... prezentujesz
                    > postawę goscia ktory nie wie o czym mowi ale mowi.. > tylko po co.. Pozdrawiam

Mylisz sie!
                    Wiecej od ciebie widziałem, i wiecej wiem na ten temat! Wierz mi!

Jak baba pcha wózek z niemowlakiem który leży na 10 kg ładunków wybuchowych, i wysadza w powietrze pół armii obrońców pokoju to ja sie nazywa CYWILEM.

A jak AMBULANS ostrzeliwuje niewinnych strażników pokoju, to tym biednym żołnierzom sie zarzuca ze oni sa okupantami i trzeba ich zlikwidowac!

A jak arabski dzikus bierze zakładnika i nożem jemu obrzyna głowę to to jest Allah akbahr!

Nie kazdy to zob, który podlega pod komunistyczna propagandę rusofobów.

Czas aby wreszczie zainteresowac sie ta chołota z gazjety wybjorczej i postawi Michnika przed sadem za nielegalna działalnośc anty polską!

Salamalejkum Azis!
                    Inch Allah!
    • champagne_fr tak robia administracje francuskie i posel francus 28.06.08, 18:30
      BYLEM I JESTEM ZASTRASZANY I POWIEDZIELI ZE JAK SIE NIE ZAMKNE TO MNIE I MOJA
      RODZINE WYKONCZA....
      TO TYLKO MALY PROMIL WYCINEK PRZESTEPSTW RASISTOW KRYMINALISTOW KTORZY TO ZE
      STRASZNYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA ZADAJAC STRASZNE CIERPIENIE DYSKRYMINUJA
      WYKANCZAJA ZABIJAJA I.T.P. ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM KATOLIKIEM INWALIDA
      KOBIETA DZIECIA...
      JEST ICH CALY LANCUCH I JEDEN Z POSLOW DO SEJMU FRANCUSKIEGO KTORY JUZ PONAD 3
      LATA UKRYWA PRZESTEPSTWA PRZEKRETY I ZABIJAJA NAS I NIE TYLKO W BIALYCH
      REKAWICZKACH PONIEWAZ NIE UDALO IM SIE NAS NASTRASZYC TO SA TERAZ W STANIE ZABIC
      I ZABIJAJA MYSLAC ZE MAJA DO TEGO PRAWO..
      TO JEST GORSZE OD EUTANAZJI.....
      JESTESMY NA SKRAJU WYTRZYMAKOSCI ZE WZGLEDUNA CHOROBE I CIERPIENIE KTORE MUSIMY
      JUZ OD WIELU LAT ZNOSIC PONIEWAZ CALY LANCUCH CHCE UKRYC SPRAWY KRYMINALNE....
      POSEL DO SEJMU FRANCUSKIEGO I MAIRE W MIEJSCOWOSCI W KTOREJ MIESZKAM I
      KAZDY INNY MA
      OBOWIAZEK SCIGANIA RASIZM DYSKRYMINACJE KRYMINALISTOW I OTRZYMAL TAKI LIST Z
      ZAWIADOMIENIEM I BYL TOLIST POLECONY Z POTWIERDZENIEM ODBIORU KTORY OTRZYMAL......
      MOZNA DLUGO PISAC ALE STRASZNE CIERPIENIE NIE POZWALA JUZ MI PISAC I PISZE
      NIESKLADNIE PONIEWAZ JEST TAKI OGROMNY BOL I NAWET MORFINA NIE STEPIA GO NIERAZ
      NIE LAGODZI A JAK TAK TO NIEDLUGO DZIALA.....

OTO MALY PROMIL WYCINEK ZA CO NAS WYKANCZAJA ZADAJA CIERPIENIE I W KAZDEJ CHWILI
      MOZE NASTAPIC ZGON.....ZA CO SA TE ADMINISTRACJE I WSPOLPRACUJACY PRZESTEPCY
      ODPOWIEDZIALINII........

RASIZM TORRTURY ZABIJANIE POLAKOW INWALIDOW KOBIETY DZIECI ZE STRASZLIWYM
      OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE ....
      BRAK DEMOKRACJI I NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI......

RATUNKU RATUNKU RATUNKU ....

TORTURY RASIZM....WE FRANCJI > > >> WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ OKOLO 25 LAT
      JA JESTEM INWALIDA 80% >> UTRATY ZDROWI >> > ZDROWIE UTRACILEM ZA TO ZE JESTEM
      POLAKIEM > ZONA PRACOWALA W SZPITALU JAKO OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z > >> ZAWODU
      JEST KINEZYKOTERAPEUTA TO DYREKCJA ZMUSZALA JA TEZ DO TEJ PRACY >> MUSIALA
      PRACOWAC JEDNOCZESNIE JESZCZE JAKO SPRZATACZKA I.T.P. NIE >> PLACILI JEJ
      NADGODZIN WARUNKI BYLY TAKIE BASEN BYL W PIWNICY OKNA >> POZABIJANE MUSIALA
      NOSIC PACJENTOW 80-90 kg MARTWEJ WAGI(bezwladnych) >> WENTYLACJA ZLA I
      NIESPRAWNA PO PRAWIE 12 LATACH STRACILA ZDROWIE I ZLOZYLA DEKLARACJE >> CHOROBY
      ZAWODOWEJ I OD TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI ROWNIEZ >> Z POLSKI Z
      KASAMI -CPAM- -CAF- I.T.D...ZACZELA WSZYSTKO ROBIC ZEBY SIE SAMA ZWOLNILA I
      CORAZ WIECEJ >> DOKUCZALA ALE NIE UDALO IM SIE ZASTRASZYC WYMUSIC NICZEGO I
      DOPROWADZILI >> JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEC NA STANOWISKU PRACY
      WIDZAC >> ZE NIE UDA IM SIE POZBYC JEJ A STALO SIE TO GROZNE DLA NICH
      POSTANOWILI >> ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE NIBY STANOWISKA PRACY
      DUZO >> MOZNA BY BYLO PISAC O TYM.. JAK PRACOWALA TO OSTATNIO NIE PLACILI JEJ >>
      CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE JUZ PRAWIE TRZY LATA KASA >>
      CHORYCH-CPAM- A KASA RODZINNA- CAF - PRZESTALA PLACIC NAM POMOCY NA >>
      MIESZKANIE-APL- ZEBY NAS NASTRASZYC WYSYLALI POLICE- BEZ ZADNYCH POWODOW >>
      KTORA BEZ ZADNEGO POWODU NAKAZU WLAMALA SIE DO MOJEGO DOMU POWYKRECALI >> MI
      RECE ZALOZYLI KAJDANKI DO TYLU ZEBY MNIE JESZCZE WIECEJ BOLALO(jestem >>
      inwalida 80% utraty zdrowia )JESTEM PO OPERACJINA SERCE MUSZE BRAC MORFINE BOL
      JEST NIE DO WYTRZYMANIA ALE TO JUZ INNA CHOROBA LUDZIE DZIWIA SIE ZE JESZCZE
      ZYJE PO TYM WSZYSTKIM CO CI PRZESTEPCY WYPRAWIAJA NIE POZWOLILI >> WZJAZC MI
      LEKARSTWA NA SERCE Z NIKIM SIE SKATAKTOWAC ZACHOWALI SIE JAK >> BYM BYL
      TERORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZLOWIEKIEM TO ONI ZROBILI >> GORZEJ OD
      TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJA A JESZCZE >> DEZIMFORMUJA...
      MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE >> ADMINISTRACJE PANSTWOWE
      NIE WYPLACAJA NALEZNYCH PRESTACJI I BLOKUJA >> SPECJALNIE ...ZEBY ZABIC
      CZLOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIC KULKI W GLOWE ANI >> WLOZYC NOZ W PLECY A MOZNA
      ZABIC TORTURAMI MORALNYMI PSYCHICZNYMI >> FIZYCZNYMI.... A ROBIA TO Z
      PREMEDYTACJA KOMORNIKA WYSLALI PROBOWALI WYRZUCIC >> NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE
      KASA -(CAF) NIE PLACILA MI NALEZNEGO DODATKU-APL- DO BATIGER A >> TEN SFALSZOWAL
      KONTRAKT ..TAK SOBIE WSZYSTKO CALY LANCUCH USTALIL PONIEWAZ NAROBIL PRZEKRETOW I
      >> MYSLELI ZE NAS NASTRASZA A POPROSTU STRACILISMY ZDROWIE STAN ZDROWIA >>
      POWAZNIE SIE POGORSZYL Z MOZLIWOSCIA ZGONU W KAZDEJ CHWILI.... JEST TO >>
      RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZLOWIEKA SPRAWY KRYMINALNE NADAJACE SIE >> DO
      PROKURATURY ALE OSOBY KTORE POWINNY TO ZROBIC UKRYWAJA WSZYSTKO CZYM >> STAJA
      SIE TAK SAMO PRZESTEPCAMI...ROBIA TO ZEBY ZABIC..MOZNA DLUGO PISAC TAKA JEST
      CZESC >> FRANCUZOW TAKIE TU JEST LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... >> TAK
      PRZESTRZEGAJA PRAWA CZLOWIEKA W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU >> CHODZI O
      FRANCJE.... >>

BRAK DEMOKRACJI ISA NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI PRZEZ
      NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE TO GORZEJ NIZ MAFIA...
      TORRTURUJA I ZABIJAJA ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM INWALIDA TORRTURUJA KOBIETY
      DZIECI I.T.PO.
      ZEBY UKRYC SWOJE PRZEKRENTY I SPRAWY KRYMINALNE ZEBY NIE WYSZLY NA JAW
      WYMYSLAJA SPRAWY SADOWE O KTORYCH NIE POWIADAMIAJA I POZNIEJ WYDAJA WYROKI BEZ
      PRAWA OBRONY I W JEDNYM WYROKU SA DWA SKAZANIA
      1 ZA NIE STAWIENIE SIE NA SPRAWIE I 2 KARA WYROK WYSSANY Z PALCA ...
      TEN NIBY WYROK NIE PRZYSYLAJA DO NIBY SKAZANEGO CO JEST NIE PRZESTRZEGANE
      PRAWO DO OBRONY...
      NASTEMPNY PRZYKLAD SAD PRACY POWINIENL PRZRESLAC WSZYSTKIE DOWODY DO
      PROKURATURY PONIEWAZA ZOSTALO POPELNIONE PRZESTEMPSTWO ALE KOMBINUJA Z
      DYREKCJA SZPITALA KTORY POPELNIL PRZESTEMPSTWO ZE SWOJA SWITA KTORA ZASIADA W
      DYREKCJI A DYREKTORKA JEST ZWYKLA PIELEGNIARKA DYREKTOREM NORMALNY PRZESTEMPCA
      WYSZKOLONY W SPECJALNEJ SZKOLE M......KTORZY RAZEM Z SADEM PRACY I OBRONCAMI
      POSZKODOWANEGO KRENCA I TO JUZ PONAD 2 LATA A WYDANIE WYROKOW JUZ BYLO WIELE
      RAZY DO KTORYCH NIGDY NIE DOSZLO NIE PRZESYLALI POWIADOMIENIA ZE WYDANIE
      WYROKU NIE ODBEDZIE SIE I NIE PODAWALI POWODU.....
      DZISIAJ MIAL SAD PRACY MIAL KOLEJNY RAZ WYDAC WYROK I PO STAWIENIU SIE W
      SADZIE SPRAWY NIE BYLO NAWET NA WOKANDZIE A POINFORMOWALI ZE WYROK BEDZIE
      WYSTAWIONY ZAOCZNIE I PRZESLANY DO DOMU....
      WYROKU SADOW SA WYDAWANE W PANSTWACH DEMOKRATYCZNYCH PUBLUCZNIE I W
      IMIENIU
      REPUBLIKI FRANCUSKIEJ ....JEST TO NIE PRZESTRZEGANIE PROCEDURY BRAK
      DEMOKRACJI I METODY MAFIJNE KRYMINALNE LAMANE JEST PRAWO CZLOWIEKA
      I.T.P...........
      MAJA SIE CZEGO BAC PONIEWAZ NAROBILI TYLE PRZESTEMPSTW SJEST W TYM DUZO SPRAW
      KRYMINALNYCH TORRTURUJA ZABIJAJA ZE STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA
      POLAKOW INWALIDOW KOBIET DZIECI ZWYKLI ZBRODNIARZE KTORZY POWINLI BYC
      SCIGANIE PRZEZ PROKURATURE I TO Z URZEDU ....
      W TYM TEZ SA UMACZANE SADY SEDZIOWIE URZEDNICY PAN STWOWI NIERAZ NA
      WYSOKIM
      STANOWISKU I MYSLA ZE IM WOLNO TORRTUROWAC FIZYCZNIE PSYCHICZNIE
      MORALNIE....POMYLILI SIE A TO POPROSTU NAZYWA SIE MAFIA.....
      OTO LIBERTE FRATERNITE EGALITE NIEKTORYCH ADMINISTRACJI FRANCUSKICH I ICH
      PRACOWNIKOW.....
      SWIAT SIE MUSI DOWIEDZIEC O TYM CI LUDZIE I ADMINISTRACJE PRZYNOSZA WSTYD
      FRANCJI .............

ESZCZE JEDEN MALY WYCINEK...
      JAK SIE DOMAGA SWOJEGO PRAWA TO ADMINISTRACJE I ICH PRACOWNICY WYSYLAJA POLICJE
      KTORA BEZ NAKAZU WYLAMUJE DZWI WYKRECA RECE ZAKLADA KAJDANKI I TO INWALIDZIE Z
      UTRATA 80% ZDROWIA ZADAJAC TORRTURY Z MIESZKANIA ZNIKA PIEC TYSIECY EURO
      2
      BUTELKI WODKI DOKUMENTY POLSKIE KTORE PO KILKU MIESIACACH PODRZUCAJA DO SKRZYNKI
      NA LISTY ....POLICJANT W CYWILU JEST PIJANY ZE LEDWO STOI NA NOGACH BYLI NASLANI
      ZEBY ZABIC I TE NIEKTORE ADMINISTRACJE ROBIA ZEBY ZABIC PONIEWAZ MYSLA ZE UDA IM
      SIE UKRYC SPRAWY KRYMINALNE PRZEK
    • champagne_fr tak robia administracje francuskie i posel francus 28.06.08, 18:30
      CD....................
      ESZCZE JEDEN MALY WYCINEK...
      JAK SIE DOMAGA SWOJEGO PRAWA TO ADMINISTRACJE I ICH PRACOWNICY WYSYLAJA POLICJE
      KTORA BEZ NAKAZU WYLAMUJE DZWI WYKRECA RECE ZAKLADA KAJDANKI I TO INWALIDZIE Z
      UTRATA 80% ZDROWIA ZADAJAC TORRTURY Z MIESZKANIA ZNIKA PIEC TYSIECY EURO
      2
      BUTELKI WODKI DOKUMENTY POLSKIE KTORE PO KILKU MIESIACACH PODRZUCAJA DO SKRZYNKI
      NA LISTY ....POLICJANT W CYWILU JEST PIJANY ZE LEDWO STOI NA NOGACH BYLI NASLANI
      ZEBY ZABIC I TE NIEKTORE ADMINISTRACJE ROBIA ZEBY ZABIC PONIEWAZ MYSLA ZE UDA IM
      SIE UKRYC SPRAWY KRYMINALNE PRZEKRENTY RASIZM....
      JESTESMY MORALNIE FIZYCZNIE PSYCHICZNIE WYKONCZENI Z MOZLIWOSCIA NAGLEGO I W
      KAZDEJ CHWILI ZGONU....
    • stefan4 Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był prz... 28.06.08, 18:41
      ,,Żołnierze, którzy ostrzelali wioskę Nangar Khel, mówią, że nie chcieli zabić
      cywilów.''

Myśleli zapewne, że ci cywile mają po 3 życia, jak w grze komputerowej.

Strzelali do nich z broni, o której wiedzieli, że jest niecelna, ale nie po
      to, żeby zabić. Jeśli nie po to strzelali, to po co? Sąd pewnie uwierzy, jak
      mu każą, ale zwykli ludzie nie uwierzą.

,,Nikt nie dał rozkazu zabijania''

Pewnie dostali rozkaz likwidacji albo eliminacji zagrożenia. Szweje nie lubią
      nazywać rzeczy po imieniu; np. nie lubią publicznie mówić, że ich zawód polega
      na zabijaniu ludzi. Zabijać?
      • nessus Re:hanba 28.06.08, 19:03
        stefan4 - jestes dupkiem. wojna to smierc .po to sa wojny. Polska to duren wsrod
        narodow swiata, pies na lancuchu jak nie Rosji to Ameryki. Czemu albo komu ma
        sluzyc to pastwienie sie nad kilkoma zolnierzami, kto to sa ci durnie ktorzy
        oskarzaja ich o ludobojstwo, bez zakonczonego sledztwa i bez aktu oskarzenia nie
        mowiac juz o wyroku.Gdzie jest poparcie spoleczenstwa dla tych ludzi ktory
        przeciez zostali wyslani by bic sie o wolnosc wasza i podobno nasza.Wstyd ci
        polsko i hanba.
        • stefan4 Re:hanba 28.06.08, 19:22
          nessus:
          > stefan4 - jestes dupkiem.

A Ty zapewne jesteś żołnierzem, sądząc z poziomu argumentacji. Przepraszam Cie,
          bo zdaje się obraziłem Cię teraz bardziej niż Ty mnie. W każdym razie dziękuję
          za uprzejme słowa.

nessus:
          > wojna to smierc .po to sa wojny.

No właśnie. I właśnie dlatego należy ich unikać a sprawców izolować.

nessus:
          > Czemu albo komu ma sluzyc to pastwienie sie nad kilkoma zolnierzami

A po co w ogóle istnieją kary za zabójstwo? Jednym z celów jest prewencja
          ogólna: odstraszanie innych, którzy też mogliby chcieć zarabiać w tak podły sposób.

nessus:
          > Gdzie jest poparcie spoleczenstwa dla tych ludzi

No właśnie, nie ma poparcia społecznego dla takich typów, nie zastanowiło Cię to?

Społeczeństwo (w odróżnieniu od żołnierzy, polityków i niektórych dziennikarzy)
          brzydzi się tą wojną. Prowadzicie ją nie tylko przeciwko Afgańczykom, ale też
          przeciwko Polakom tu w Polsce, bo my sobie tej wojny nie życzymy.

nessus:
          > ktory przeciez zostali wyslani by bic sie o wolnosc wasza i podobno
          > nasza.

No, teraz to już pociągnąłeś z grubej flachy... To może o MOJĄ wolność przestań
          się bić, bardzo Cię proszę. Twoja odpowiedzialność za losy Narodu właśnie
          zmalała o jedna osobę.

- Stefan

• zz26 Re:hanba 28.06.08, 20:22
            "No właśnie. I właśnie dlatego należy ich unikać a sprawców izolować"
            oczywiscie ze trzeba izolowac ale sprawcow np tych co zabijaja male dziewczynki
            ktorych zbrodnia bylo chodzenie do szkoly

"A po co w ogóle istnieją kary za zabójstwo?"
            jak bedziesz jechal samochodem i ktos ci wyskoczy przed samochod i go
            przejedziesz to rozumiem dla ciebie jest to zabojstwo? bo niewazne jak sie stalo
            wazne ze ktos zabil wiec sadzac za zabojswo

"Społeczeństwo (w odróżnieniu od żołnierzy, polityków i niektórych dziennikarzy)
            > brzydzi się tą wojną. Prowadzicie ją nie tylko przeciwko Afgańczykom, ale też
            > przeciwko Polakom tu w Polsce, bo my sobie tej wojny nie życzymy."

tak samo jak brytyjczycy i francuzi w 1939 nie zyczyli se umierac za gdansk bo
            polski okupant chcial zajac wolne miasto gdansk. tez wielu amerykanow nie
            zyczylo se rywalizacji
            • pissonu Re:hanba 28.06.08, 20:54
              zz26 napisał:

> "No właśnie. I właśnie dlatego należy ich unikać a
              > sprawców izolować"
              > sprawców izolować" oczywiscie ze trzeba izolowac ale > sprawcow np tych co zabijaja male dziewczynki
              > ktorych zbrodnia bylo chodzenie do szkoly

A te małe dziewczynki posługiwały sie kałaszem czy miotaczem granatów?

A czy te małe dziewczynki wysadzały same siebie w powuetrze czy żołnierzy misji pokojowej?

A te ich matki na drodze do szkoły to z ambulansu obstrzeliwały żolnierzy z miotaczy granatami czy z rasddościa tańczyły dla nich belly dance?

Pojecie społeczeństwa polskiego o realności walki z terrorystami to prawdziwa ballada!

A TY CIOŁKUW OGÓLE WIESZ KIEDY BYŁ STAN WOJENNY W pOLSCE?
        • pissonu to bohaterowie a nie przestepcy 28.06.08, 20:46
          nessus napisał:

> stefan4 - jestes dupkiem. wojna to smierc .po to sa > wojny. Polska to duren wsrod
          > narodow swiata, pies na lancuchu jak nie Rosji to Ameryki. Czemu albo komu ma
          > sluzyc to pastwienie sie nad kilkoma zolnierzami, kto to sa ci durnie ktorzy
          > oskarzaja ich o ludobojstwo, bez zakonczonego sledztwa i bez aktu oskarzenia ni
          > e
          > mowiac juz o wyroku.Gdzie jest poparcie spoleczenstwa dla tych ludzi ktory
          > przeciez zostali wyslani by bic sie o wolnosc wasza i podobno nasza.Wstyd ci
          > polsko i hanba.

Gdyby własnie nie pomoc Ameryki to by twoja rodzina już dawno z glodu zdechła!

Komuchy od nich wszystko brały, ale nigdy o tym nic nie wspominały!

Pomoc Ameryki dla polskich dzieci ....
      • pissonu Stefan Sokołowski kretyn na wolności 28.06.08, 20:15
        stefan4 napisał:

> ,,Żołnierze, którzy ostrzelali wioskę Nangar Khel,
        > mówią, że nie chcieli zabićcywilów.''
        >
        > Myśleli zapewne, że ci cywile mają po 3 życia, jak w > grze komputerowej.
        > Strzelali do nich z broni, o której wiedzieli, że jest niecelna, ale nie po
        > to, żeby zabić. Jeśli nie po to strzelali, to po co? Sąd pewnie uwierzy, jak
        > mu każą, ale zwykli ludzie nie uwierzą.
        >
        > ,,Nikt nie dał rozkazu zabijania''
        >
        > Pewnie dostali rozkaz likwidacji albo eliminacji zagrożenia. Szweje nie lubią
        > nazywać rzeczy po imieniu; np. nie lubią publicznie mówić, że ich zawód polega
        > na zabijaniu ludzi. Zabijać?
    • dziewicawszechpolska Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był prz.. 28.06.08, 18:59
      Jak zwał, tak zwał, ale morderstwo zawsze jest morderstwem, a morderca mordercą.
      Mam nadzieję, że do końca ich podłego i sprzedajnego życia, będzie ich
      prześladował płacz mordowanych niewinnych ludzkich istot.
    • isa.stern Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był prz... 28.06.08, 19:12
      dlatego przed trzecią zmianą mieli problem z ludzmi, kto chciałby jechać,
      wykonać rozkaz i wrócić do kraju z etykietką "morderca"...?!
      • stefan4 Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 19:37
        isa.stern:
        > dlatego przed trzecią zmianą mieli problem z ludzmi, kto chciałby
        > jechać, wykonać rozkaz i wrócić do kraju z etykietką
        > "morderca"...?!

Niestety są tacy, którzy pojechali. Może liczyli na to, że te etykietki da się
        potem w kraju odczepić i skutecznie udawać, że się nigdy nikogo nie zabiło?

- Stefan

• plorg Polscy zolnierze w Afganistanie to tez przypadek. 28.06.08, 19:20
      Historia swiata to jeden wielki przypadek. Od wielkiego wybuchu po
      dzien dzisiejszy.
    • depresciak Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 19:34
      Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!!
      • xolaptop Re: Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 19:47
        Nie jesteśmy z wami. Nie po to płacimy podatki, żebyście jeździli okupować inne
        narody:
        Polski? rząd wydał haniebną decyzję uderzającą w naszą historię,
        zarówno w postaci symboliczne, jak Pan Wołodyjowski, czy Kmicic, jak też w
        postaci historyczne, jak T. Kościuszko, J. Głowacki, Zośka, Alek, Rudy i
        niezliczona ilość Polaków
        poległych w walce o niepodległość Polski.

Serbowie, poniżej lista tych Polaków?, którzy zgodzili się na oderwanie
        Kosowa od Serbii. Prosimy, pamiętajcie, że za tym czynem nie stoi polski Naród,
        lecz konkretni ludzie.

Czy tablice przy wjeździe do serbskiego Kosowa już stoją?

"Achtung! Deutsche Basatzungszone in Serbien"
        "Uwaga! Polska strefa okupacyjna w Serbii"
        "Warning! US occupied zone in Serbia"

Albańczycy, poniżej lista waszych nowych przyjaciół. Nie zapomnijcie ich
        nagrodzić honorowym obywatelstwem Kosowa:

_Donald_ _Tusk_
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=575&path=10325
        _Radosław_ _Sikorski_
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=594
        Waldemar Pawlak
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=578
        Grzegorz Schetyna
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=579
        Elżbieta Bieńkowska
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=580
        Zbigniew Ćwiąkalski
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=581
        Zbigniew Derdziuk
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=582
        Mirosław Drzewiecki
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=583
        Jolanta Fedak
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=584
        Cezary Grabarczyk
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=585
        Aleksander Grad
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=586
        Katarzyna Hall
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=587
        Bogdan Klich
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=588
        Barbara Kudrycka
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=589
        Ewa Kopacz
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=590
        Maciej Nowicki
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=591
        Jan Vincent-Rostowski
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=592
        Marek Sawicki
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=593
        Bogdan Zdrojewski
        www.kprm.gov.pl/s.php?bio=595
        Budowanie szczęścia Polaków na krzywdzie Serbów jest złe.
        • mw-te Re: Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 20:21
          xolaptop napisał:

> Nie jesteśmy z wami. Nie po to płacimy podatki, żebyście jeździli okupować inne
          > narody:

krótko: ch.. ci w dupe smieciu ..y!!!!!!!
          tez jestem przeciwny wojnie w Afganistanie..ale z zupełnie innych powodów...a
          serbie kacapska powinno sie zetrzec z powierzchni ziemi paru atomówkami tak jaki
          ich mocodawcow...kacapskie swinie kremlowskie bydło!!!!
        • pissonu Re: Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 20:39
          xolaptop napisał:

> Nie jesteśmy z wami. Nie po to płacimy podatki,
          > żebyście jeździli okupować inne narody

Z chęcia zapłace podatek wiedzacze oni dbaja o NASZE bezpieczeństwo!

A listę masz naprawde swietna!

> _Donald_ _Tusk_
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=575&path=10325
          > _Radosław_ _Sikorski_
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=594
          > Waldemar Pawlak
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=578
          > Grzegorz Schetyna
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=579
          > Elżbieta Bieńkowska
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=580
          > Zbigniew Ćwiąkalski
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=581
          > Zbigniew Derdziuk
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=582
          > Mirosław Drzewiecki
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=583
          > Jolanta Fedak
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=584
          > Cezary Grabarczyk
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=585
          > Aleksander Grad
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=586
          > Katarzyna Hall
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=587
          > Bogdan Klich
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=588
          > Barbara Kudrycka
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=589
          > Ewa Kopacz
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=590
          > Maciej Nowicki
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=591
          > Jan Vincent-Rostowski
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=592
          > Marek Sawicki
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=593
          > Bogdan Zdrojewski
          > www.kprm.gov.pl/s.php?bio=595

Budowanie bezpieczeństwa Polaków jest obowiązkiem
          naszych sił zbrojnych w koalicji z NATO!

A to czy Serbia oderwała sie od Kosowa czy Kosowo od Serbii to tylko jest ich wewnetrzna sprawa.

Siły NATO maja obowiazek ustabilizowania tej sytuacji bez wzgledu na inne wzgledy.

I tu nie kto inny a sam kołek Sikorski był tym który własnie dał dupy! Polska nie powinna sie wypowiadac w tych sprawach.

Na nasze nieszczęscie i przedciwko naszej woli 10 listopada 2007 r. prezydent RP Lech Kaczyński był zmuszony aby desygnowac Donalda Tuska na stanowisko premiera.

• xolaptop Re: Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 20:47
            Zdanie mówiące o wewnętrznej sprawie Serbii zaprzecza zdaniom popierającym
            okupację sił zewnętrznych.
            NATO jako takie nie jest złe, ale gdy atakuje armię, której głowne wyposażenie
            składa się z AK-47 i trochę starych puszek i samolotów, to się ośmiesza. To tak,
            jakbyś podszedł do przedszkolaka i go uderzył.
            • pissonu Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 21:26
              xolaptop napisał:

> Zdanie mówiące o wewnętrznej sprawie Serbii
              > zaprzecza zdaniom popierającym okupację sił
              > zewnętrznych.

Oni zostali tam wysłani tylko po to aby zapobiec wojnie domowej. Nie ma żadnej watpliwości że wypowiedź prezydenta serbii była po prostu zagrożeniem wojny domowej i ludobójstwa.

> NATO jako takie nie jest złe, ale gdy atakuje armię, > której głowne wyposażenie składa się z AK-47 i
              > trochę starych puszek i samolotów, to się ośmiesza.
              > To tak jakbyś podszedł do przedszkolaka i go uderzył.

Siły NATO nie sa odpowiedzialne za ich uzbrojenie, nie pojechali tam aby WALCZYC a tylko po to aby utrzymac porzadek i zapobiec ludobujstwu!

Niemożesz mie pretensji do NATO ze byli na pokojowej misji stabilizujacej.
              • xolaptop Re: Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 21:38
                Napiszę więcej, bombardowania Serbii były bardzo stabilizujące :P. Powód
                wysłania był prosty. Chciano zrobić na złość Rosji. W przeciwnym razie
                Albańczyków należało przesiedlić do Albanii, oczywiście przeznaczyć przy tym
                pieniądze zamiast na wojnę z Serbami, na zapewnienie nowych warunków życia
                przesiedlonym Albańczykom. To była najlepsza metoda zażegnania etniczych sporów
                w tamtej części Europy. Niestety złośliwi ludzie zrobili to, co zrobili i teraz
                mamy okupację Serbii.
                • pissonu Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 28.06.08, 23:22
                  xolaptop napisał:

> Napiszę więcej, bombardowania Serbii były bardzo stabilizujące :P.
                  > Powód wysłania był prosty. Chciano zrobić na złość Rosji. W przeciwnym razie
                  > Albańczyków należało przesiedlić do Albanii, oczywiście przeznaczyć przy tym
                  > pieniądze zamiast na wojnę z Serbami, na zapewnienie nowych warunków życia
                  > przesiedlonym Albańczykom. To była najlepsza metoda zażegnania etniczych sporów
                  > w tamtej części Europy. Niestety złośliwi ludzie zrobili to, co zrobili i teraz
                  > mamy okupację Serbii.

Oczywiście nikt nie zabijał Albańczyków, a sam Milošević to był swiety Mikołaj!

Człowieku gdyby nie sowieci to był by pokój na swiecie, a oni sa przecież winni podjudzania innych narodów przeciwko USA, i ludobujstwa w wielu krajach.

Działalnośc KGB w dawnej Yugosławi, Somalii, Libji, Syrii, Iranie, Iraku, Afganistanie, Koreii północnej, Czeczni, krajach Ameryki południowej, i Afryki to przeciez tylko działalnośc misjonarska!

Amerykanie nie maja nic lepszego do roboty tylko działac na złośc sowietom!

Powiedz kiedy ostatnio brałes swoje pastylki?

• plorg Re: Trzymajcie się chłopaki - jesteśmy z Wami!! 29.06.08, 10:28
                    pissonu napisał:

> Człowieku gdyby nie sowieci to był by pokój na swiecie, a oni sa
                    > przecież winni podjudzania innych narodów przeciwko USA, i
                    > ludobujstwa w wielu krajach.
                    ------------------------------
                    Forumowiczu, wspominales cos o pastylkach. Wez to co ci twoj
                    psychiatra przepisal i nie mysl, ze wszyscy musza je brac.
                    Pierwszy krok do wyleczenia, to zaakceptowanie choroby i
                    zaprzestanie udawania, ze to nornma i myslenia, ze wszyscy tak maja.
    • albeerto Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był prz... 28.06.08, 19:35
      no okej ale w jakim celu w ogóle strzelali z moździerza w kierunku tej wioski?
      Na postrach? Moździerzem?
      • mw-te Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 20:40
        albeerto napisał:

> no okej ale w jakim celu w ogóle strzelali z moździerza w kierunku tej wioski?
        > Na postrach? Moździerzem?

do ..ych muslimów ktorzy ich ostrzelali kutafonie!
        • albeerto Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 23:29
          I ci nasi super komandosi nie pomyśleli że skoro strzelają do wioski to mogą
          kogoś z ludności cywilnej zranić? Nie wiedzieli że eksplozja pocisku może zrobić
          komuś krzywdę? Ewentualnie dlaczego to super komando nie przerwało ostrzału gdy
          zauważyli że pociski padają nie tam gdzie trzeba?
    • xolaptop Przecież jasne, że misjonarze nie zabijają. 28.06.08, 19:39
      Jedno pozytywne zdanie: Podoba mi się postawa pani żony ze zdjęcia do artykułu,
      która wspiera męża.

Teraz trochę inaczej:
      Dowódcom męża należy odebrać obywatelstwo naszego kraju i powinni zostać
      odesłani z Polski. Dokąd? Najlepiej do USA. Tam ich kochają za zasługi. Polskim
      podatnikom tacy ludzie, którzy jadą okupować Afganistan, Serbię, Irak, nie są
      potrzebni.
      • mw-te Re: Przecież jasne, że misjonarze nie zabijają. 28.06.08, 20:35
        xolaptop napisał:

Polskim
        > podatnikom tacy ludzie, którzy jadą okupować Afganistan, Serbię, Irak, nie są
        > potrzebni.

w polsce nie sa potrzebni agenci gru smieciu kremlowski...ch.. ci w dupe i
        prawosławny krzyz w nery na droge qwo czerwona....
        • xolaptop Re: Przecież jasne, że misjonarze nie zabijają. 28.06.08, 20:40
          Jedności chrześcijan to ty na pewno nie krzewisz.
          • mw-te Re: Przecież jasne, że misjonarze nie zabijają. 28.06.08, 20:45
            xolaptop napisał:

> Jedności chrześcijan to ty na pewno nie krzewisz.

chyba ci qwa komusza gnido po.. i to juz na maxa... gdzie ja pisze ze jestem
            xianska swinia????
    • sany666 "Będę żołnierzem do samego końca". 28.06.08, 19:45
      Wsadzić sterydowego kretyna na dożywocie.
      I zobaczymy, co nawojuje.
      • mw-te Re: "Będę żołnierzem do samego końca". 28.06.08, 20:24
        sany666 napisał:

> Wsadzić sterydowego kretyna na dożywocie.
        > I zobaczymy, co nawojuje.

wsadzic ci rozgrzany do białosci pogrzebacz w anusa komuszy szmaciarzu????
        • sany666 Re: "Będę żołnierzem do samego końca". 29.06.08, 09:27
          Cóż za fantazja! Od razu widać, że chrześcijanin się odezwał.
          Powiem tak: zawsze możesz próbować, wywłoko.
    • dziewicawszechpolska Dla mnie to mordercy 28.06.08, 19:53
      Jak zwał, tak zwał, ale morderstwo zawsze jest morderstwem, a morderca mordercą.
      Mam nadzieję, że do końca ich podłego i sprzedajnego życia, będzie ich
      prześladował płacz mordowanych niewinnych ludzkich istot.
      • edek47 Tam jest wojna... 28.06.08, 20:00
        a to wydarzenie nie bylo zbrodnia wojenna,WIEC PRZESTAN CHLASTAC
        DZIOBEM PO PROZNICY.
        • xolaptop Re: Tam jest wojna... 28.06.08, 20:03
          Jeśli ta śmierć ludzi, którzy nie wyrządzili Polsce krzywdy, była opłacana z
          naszych podatków, a tak było, to mamy prawo wyrażać opinie w tej sprawie.
          • mw-te Re: Tam jest wojna... 28.06.08, 20:27
            xolaptop napisał:

> Jeśli ta śmierć ludzi, którzy nie wyrządzili Polsce krzywdy, była opłacana z
            > naszych podatków, a tak było, to mamy prawo wyrażać opinie w tej sprawie.

masz prawo zdechnac scierwo.... a demokracja daje cio qwo czerwona prawo do
            adwokata i uczciwego sadu swinio kacapska.Ja bym ci er pigułke ołowiana dał
            miedzy oczy bolszewicka qwo.Raz sierpem raz młotem czerwona hołotę!!!
            • xolaptop Re: Tam jest wojna... 28.06.08, 20:28
              Jeśli o ten ołów chodzi, czy jesteś pewny, że lepiej strzelasz ode mnie?
              • mw-te Re: Tam jest wojna... 28.06.08, 20:33
                xolaptop napisał:

> Jeśli o ten ołów chodzi, czy jesteś pewny, że lepiej strzelasz ode mnie?

tobie moge nasrac w ryj...szkoda kulki na takie gowno czerwono-komusze sqwiałe!
                jak juz to metr sznura i mocna gałąź
                • xolaptop Re: Tam jest wojna... 28.06.08, 20:37
                  Nie podniecaj się tak, bo pęknie ci żyłka i przegrasz tę wojnę na odległość.
                  • mw-te Re: Tam jest wojna... 28.06.08, 20:39
                    xolaptop napisał:

> Nie podniecaj się tak, bo pęknie ci żyłka i przegrasz tę wojnę na odległość.

zeby tobie odbytnicza nie pekła.... bo zesrasz sie przed monkiem padlino czerwona.
                  • zz26 do xolaptopa 28.06.08, 20:40
                    chlopie po co ty wogle rozmawiasz z tym oszolomem?
      • pissonu Co tydzien zostaje znów dziewicą 28.06.08, 20:18
        dziewicawszechpolska napisała:

> Jak zwał, tak zwał, ale morderstwo zawsze jest
        > morderstwem, a morderca mordercą.
        > Mam nadzieję, że do końca ich podłego i sprzedajnego
        >życia, będzie ich prześladował płacz mordowanych niewinnych ludzkich istot.

"Mam nadzieję"

Masz nadzieję?

Nadzieja to matka idiotów!

A ty to który raz jesteś dziewicą?

Co poniedziałek budzisz sie odrestaurowana?
      • mw-te Re: Dla mnie to mordercy 28.06.08, 20:28
        dziewicawszechpolska napisała:

> Jak zwał, tak zwał, ale morderstwo zawsze jest morderstwem, a morderca mordercą

sralimuchy dziwko analna!!!!
    • september76 Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:08
      ogolony leb, powinien dostac czape, zwyrodnialec.Zabil niewinnych ludzi a ani
      sladu skruchy.
      • mw-te Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:23
        september76 napisał:

> ogolony leb, powinien dostac czape, zwyrodnialec.Zabil niewinnych ludzi a ani
        > sladu skruchy.

ciebiecw..u jakbym dorwał pie..ny komuchu to bys przed zdechem buty mi
        lizał......
        • xolaptop Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:27
          Widzę, że lubisz przemoc. Jedź tam gdzieś kogoś okupować, tylko na własny koszt
          i nie pod polską flagą.
          • mw-te Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:30
            xolaptop napisał:

> Widzę, że lubisz przemoc. Jedź tam gdzieś kogoś okupować, tylko na własny koszt
            > i nie pod polską flagą.

jestem przeciwny polskiej interwencji w Afganistanie durny czerwony
            ch..u!!!!!!krew polskiego zołnierza nie powinna wsiakac w to zadupie !!!!! ale
            zycze im wszystkiego najlepszego w przeciwienstwie do ciebie czerwony śmieciu!!!!
            • xolaptop Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:34
              Ten "czerwony śmieć" jest jednym z tych, którzy płacą za tę zabawę naszego
              wojska i domaga się uwzględnienia tego w twoich wypowiedziach.
              • mw-te Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:36
                xolaptop napisał:

> Ten "czerwony śmieć" jest jednym z tych, którzy płacą za tę zabawę naszego
                > wojska i domaga się uwzględnienia tego w twoich wypowiedziach.

płacisz qwo???? za mało płacisz...czerwonyum swiniom powinno sie skonfiskowac
                wszystko co maja i w bydlecych wagonach wywieźc na białorus!!!!
                • xolaptop Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:39
                  Niedługo DB powiezie mnie na Białoruś. Podobno to bardzo ładny kraj z dobrymi
                  perspektywami rozwoju wskutek bliskości do bogatej Rosji i bogatej Unii
                  Europejskiej.
                  • mw-te Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 20:42
                    xolaptop napisał:

> Niedługo DB powiezie mnie na Białoruś.

jedz jedz... qwa i nie pierdz tutaj alfonsie kremlowski...i nie zapomnij zabrac
                    garsci $ ...bedziesz miał czym płacic za chleb i słonine w tym raju.
                    • september76 Re: Baran-dresiarz nawet na fotografii sie napina 28.06.08, 21:25
                      Nie groz synku, bos w gebie mocny, milo by bylo cie spotkac i gardelko butem
                      zlamac. a teraz do brandzlowania, sio
    • naprawdetrzezwy Ci ludzie zostali zabici. 28.06.08, 20:13
      Zabici przez polskich okupantów.
      Polscy okupanci zostali sprowokowani do otwarcia ognia przez afgańskich partyzantów walczących z najeźdźcami.

To coś takiego jak w Polsce w latach 1939-1945.

Ktoś przypomni, których to żywotnych interesów Polski tam bronią?
      Niepodległości?
      • xolaptop Re: Ci ludzie zostali zabici. 28.06.08, 20:21
        No jak to? Nie wiesz? Przecież oni tam walczą, żebyś mógł bez wizy do USA
        jeździć. Powinieneś im być za to wdzięczny do końca życia :P. Wsadźcie sobie USA
        te zafajdane wizy w sadek waszych polskich sługusów, którzy dają się wam
        podpuszczać i wykorzystywać.
        • pissonu Ci ludzie słusznie zostali zabici. 28.06.08, 20:41
          xolaptop napisał:

> No jak to? Nie wiesz? Przecież oni tam walczą, żebyś mógł bez wizy do USA
          > jeździć. Powinieneś im być za to wdzięczny do końca życia :P. Wsadźcie sobie US
          > A
          > te zafajdane wizy w sadek waszych polskich sługusów, którzy dają się wam
          > podpuszczać i wykorzystywać.

CIEBIE TŁUMOKU TO na nasze szczęście NAWET Z WIZA NIE WPUSZCZĄ!

Podaj imie i nazwisko to ci pomożemy!
          • indianski Re: Ci ludzie słusznie zostali zabici. 28.06.08, 20:50
            a ty robaczku nie masz imienia ?
            • pissonu Re: Ci ludzie słusznie zostali zabici. 28.06.08, 21:15
              indianski napisał:

> a ty robaczku nie masz imienia ?

Mam, ale mnie wiza jest nie potrzebna!
      • pissonu Re: Ci ludzie zostali zabici. 28.06.08, 23:59
        naprawdetrzezwy napisał:

> Zabici przez polskich okupantów.
        > Polscy okupanci zostali sprowokowani do otwarcia
        > ognia przez afgańskich partyzantów walczących z
        > najeźdźcami.

> To coś takiego jak w Polsce w latach 1939-1945.
        > Ktoś przypomni, których to żywotnych interesów
        > Polski tam bronią? Niepodległości?

naprawdetrzezwy?

Alkohol otrzeźwia!
    • mw-te Wielki Szacun dla Zołnierzy !!!! 28.06.08, 20:16
      czapki z głow przed Nimi czerwone bydlaki!!!!
      Zycze Wam oczyszczenia ze wszystkich zarzutów. Wmawianie nam iz polskie wojsko
      urzadziło My Lai bis to skandal. To wstyd dla prokuratury!!!Byli na wojnie
      !!!! qwa...nie dociera to do zakutych komuszych łbow???? Z amunicja dobra na
      działania na arenie europejskiej..wielokrotnie wałkowano ten temat a wine
      spycha sie na bogu ducha winnych zołnierzy !!! HAŃBA!!!!
      • galan12 gdzie ja już słyszałem o wykonywaniu rozkazów ?? 28.06.08, 20:23
        gdzie ja słyszałem o wykonywaniu rozkazów ????????
        • dziewicawszechpolska Re: gdzie ja już słyszałem o wykonywaniu rozkazów 28.06.08, 20:30
          Z relacji z procesów norymberskich. Tam hitlerowscy mordercy też się zasłaniali
          "my wykonywaliśmy tylko rozkazy"
          • zz26 Re: gdzie ja już słyszałem o wykonywaniu rozkazów 28.06.08, 20:41
            doprawdy? nie wiem czy wiesz ale z reguly w kazdej armii zolnierze wykonuja
            rozkazy wermacht i gestapo nie byly wyjatkiem
            • indianski Re: gdzie ja już słyszałem o wykonywaniu rozkazów 28.06.08, 20:48
              ale nie kazdy zolnierz konczyl w Norymberdze
      • sany666 Re: Wielki Szacun dla Zołnierzy !!!! 29.06.08, 09:33
        Ty, szczochu, to chyba jeszcze w łóżeczko sikasz, nie? Mamusia kaszkę gotuje a
        ty ludzi na forum obrażasz. Idź, pobaw się żołnierzykami, a później zmarszcz
        freda. I nie zapomnij wyspowiadać się z tego oraz z użycia tylu słów brzydkich.
        Jezus, Maria, co z ciebie wyrośnie?
    • stefan4 Łatwo odróżnić żołnierzy od cywili 28.06.08, 20:32
      Na tym forum łatwo odróżnić żołnierzy od cywili. Po plugawym języku.

- Stefan

• indianski denny argument 28.06.08, 20:46
      Zginac mozna od pioruna czy tsunami . Zostali zabici przez zywych ludzi i tyle .
      Intencje nie sa wazne
    • marek.k72 pojechali ch... wie na co -zabili dzieci i kobiety 28.06.08, 21:04
      i mają to gdzieś.

• ddddd9 Re: Żołnierze z Nangar Khel: Ten ostrzał to był p 28.06.08, 21:46
      powinno się w pierwszej kolejności pozamykać nierobów prokuratorów
      wojskowych, nie mają co do roboty to sobie na siłę wynajduą zajęcie,
      na każdej wojnie ginna niewinni cywile i tego nie da się uniknąć, a
      poza tym nie mogę się do tej pory nadziwić w jaki sposób żandarmeria
      wojskowa traktowała tych żołnierzy, jak pospolitych gangsterów, za
      to powinien ktoś beknąć
    • egocentry Amerykanie nigdy nie wygrają takich wojen 28.06.08, 21:51
      Usa nigdy nie wygra wojen na bliskim wschodzie bo cackają się o każdego cywila.
      Powiedzmy sobie szczerze, w tych krajach nawet 7 latka można spotkać z AK47 i
      nie jest to dla nikogo dziwne, trudno się tam czasem połapać kto jest kim i stąd
      różne pomyłki. Gdyby przestali udawać że pojechali tam z misją pokojową tylko
      przyznali się że po ropę mogliby wreszcie zrobić tym terrorystom z dupy jesień
      średniowiecza, a tak ta wojna będzie trwała kolejne 4 lata jak nie dłużej.
      • kylax Dlatego powinno sie zostawic iSSlamistow samych. 28.06.08, 22:27
        Odgrodzic sie od nich i nie wpuszczac ich do krajow Zachodu.
    • kylax Winny jest sku..syn macierewicz i jego zausznicy. 28.06.08, 22:25
      Zolnierze dobrze wykonywali swoja sluzbe. Nie moga oni odpowiadac za rozgrywki
      polskich gnojlitykow, zasiadajacych w rzadzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka