xolaptop Re: Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 14:11 Teraz należy się zasądzenie: a) zwrotu kosztów akcji policji. b) 2 lat więzienia w zawieszeniu na 5 lat. c) dożywotniego przepadku prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Nie bardzo rozumiem ppkt b. 29.06.08, 14:39 Dlaczego 2 lata w zawieszeniu ??? Wydaje mi się, że tu tkwi główna przyczyna zwyrodnienia i chamstwa w Polsce - bezkarność. Za samo niezatrzymanie się do kontroli powinno grozić dwa lata bezwzględnej odsiadki z możliwością ubiegania się o skrócenie kary po roku odsiadki i to niezależnie, czy zwiewała nauczycielka wychowania obywatelskiego czy syn miejscowego proboszcza... Próba zabójstwa policjanta zasługuje na trochę więcej niż dwa lata i to bez zawiasów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 A gdzie zdjecie, nazwisko i inne dane? 29.06.08, 15:31 Z tego co wiem, takie upublicznienie danych juz sie praktykuje, dziala to bardzo odstraszajaco. W takim przypadku polecalabym jeszcze skasowanie auta na zawsze i wystawienie go na licytacji. Wlosi zabieraja auta za jazde na promilach. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: A gdzie zdjecie, nazwisko i inne dane? 29.06.08, 23:09 > Z tego co wiem, takie upublicznienie danych > juz sie praktykuje, Gdzie? > dziala to bardzo odstraszajaco. Ale jest to pewna forma wprowadzania odpowiedzialności zbiorowej. Np. opublikowanie takich danych nie jest bez wpływu dla małżonków, rodziców, rodzeństwa itp. Np. wyrywanie paznokci czy obcinanie kończyn też działałoby odstraszająco, ale nie sądzę aby to był dobry pomysł. To by było barbarzyństwo. Publikowanie danych czy inne takie cuda niewidy do niczego nie prowadzi. Skuteczny i wydajny system prawny bardziej. Naprawdę nie obchodzi mnie jak się ten typ nazywa i kim jest - w skutecznym i wydajnym systemie prawnym po prostu swoje odsiedzi i nie trzeba nic publikować ku ucieszy gawiedzi na Twoim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek tacy pseudo-humanitarni debile jak ty 30.06.08, 08:29 zawsze pieknie gadaja, gdy chodzi o innych. Znam ja takiego - kiedys wspanialy bojownik o prawa przestepcow chetny do przywracania bandziorow spoleczenstwu, dopoki tragedia nie dotknela osob, ktore kochal. Wtedy to pierwszy darl morde ze wiezienia to sanatoria i co to by nie zrobil ze sprawcami. I w sumie mysle, ze dobrze mu tak. To go na pewno duzo nauczylo, bo tragedia wypelnila jego zycie, a nie byla tylko krotka wzmianka w mediach czy artykulem w jakiejs gazecie/na portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: tacy pseudo-humanitarni debile jak ty 30.06.08, 13:25 > I w sumie mysle, ze dobrze mu tak. To go na pewno duzo nauczylo Jego może tak, ale tu chodzi o prawników, a te lewaki są niereformowalne, na studiach wbito im głupoty do głowy. A post xolaptop-a (2-gi w wątku) wygląda jakby gość był po prawie. 2lata w zawiasach na 5lat:) Za próbę morderstwa? I to wielokrotnego przejeżdzając na czerwonym? Minimum 20 lat więzienia, bezkarność powoduje że się opłaca (jak też to przykład dla naśladowców). Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_kazik CO TO ZA BMW??? 30.06.08, 15:47 ktos moze kojarzy jaki to BMW byl? Bewnie powyzej 2.5? szkoda ze mu sie nie udało, chociaż to gorzej świadczy o kierowcy, BMW DE BEST!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Okaze sie ze to syn prominenta SB-PO 01.07.08, 14:32 Okaze sie ze to syn prominenta SB-PO i sprawe sie zatuszuje. Policjanci dostana ostrzezenie. Nasi rzondzom! Odpowiedz Link Zgłoś
bikemac Re: CO TO ZA BMW??? 01.07.08, 22:21 szkoda ze im sie nie udalo. Ale bardziej szkoda ze to bmw nie bylo kradzione. A najbardziej szkoda ze nie ukradli go tobie bo wtedy bys sie zastanowil nad soba troszeczke. (a wogole to bylo bmw 750 czyli 5,0 litra i 240 kw pod maska - to ponad 300 km. Skad wiem? bo mi sie udalo gonic tego furiata od Gorczewska/Deotymy az do Solidarnosci i tez nie moglem uwierzyc ze radiowoz ASTRA II 1,4 litra poradzi za bmw 750 ) dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
waariat Re: tacy pseudo-humanitarni debile jak ty 30.06.08, 16:43 w polsce nie sumuje się za bardzo przewinień, przeważnie daje się najwyższy wyrok kary z któregoś z popełnionych przestępstw. Dlatego jak ktoś zadźga kogoś i dodatkowo jeszcze popełni mnóstwo innych przestepstw idzie siedzieć tylko 5 czy 10 lat za zadźganie... zamiast na suma wszystkich przestępstw... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Do kosmosika. 30.06.08, 12:34 kosmosiki napisał: > > Z tego co wiem, takie upublicznienie danych > > juz sie praktykuje, > > Gdzie? A nawet juz w Polsce. Kilka tygodni temu zaczela to robic chyba prokuratura krakowska. > > > dziala to bardzo odstraszajaco. > > Ale jest to pewna forma wprowadzania odpowiedzialności zbiorowej. Np. > opublikowanie takich danych nie jest bez wpływu dla małżonków, rodziców, > rodzeństwa itp. > A niech wiedza, ze maja potencjalnego morderce u siebie. Ten tez sie moze wczesniej zastanowi, wiedzac, ze o wybrykach moze sie dowiedziec cale jego otoczenie. > Np. wyrywanie paznokci czy obcinanie kończyn też działałoby odstraszająco, ale > nie sądzę aby to był dobry pomysł. To by było barbarzyństwo. No i co z tego? Przynajmniej juz nie moglby prowadzic auta. > Publikowanie danych czy inne takie cuda niewidy do niczego nie prowadzi. > Skuteczny i wydajny system prawny bardziej. Naprawdę nie obchodzi mnie jak się > ten typ nazywa i kim jest - w skutecznym i wydajnym systemie prawnym po prostu > swoje odsiedzi i nie trzeba nic publikować ku ucieszy gawiedzi na Twoim poziomie. Problem w tym, ze nie idzie zazwyczaj siedziec. Tak, to chociaz bylby zalatwiony na poziomie zawodowym, rodzinnym itp. Mnie nic nie da, jezeli sie dowiem, ze jakis Jacus Nicus nabroil, ale jezeli sie dowiem, ze ktos z mojego otoczenia zachowuje sie jak idiota, to przynajmniej bede mogla ukrocic kontakty, a juz na pewno nie wsiade z kims takim do auta. Moge tym sobie uratowac zycie. Wiec nie plec bzdur o gawiedzi o moim poziomie. Raczej sobie wystawiasz mizerne swiadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: A gdzie zdjecie, nazwisko i inne dane? 30.06.08, 19:44 kosmosiki napisał: > > Z tego co wiem, takie upublicznienie danych > > juz sie praktykuje, > > Gdzie? > > > dziala to bardzo odstraszajaco. > > Ale jest to pewna forma wprowadzania odpowiedzialności zbiorowej. Np. > opublikowanie takich danych nie jest bez wpływu dla małżonków, rodziców, > rodzeństwa itp. > > Np. wyrywanie paznokci czy obcinanie kończyn też działałoby odstraszająco, ale > nie sądzę aby to był dobry pomysł. To by było barbarzyństwo. > > Publikowanie danych czy inne takie cuda niewidy do niczego nie prowadzi. > Skuteczny i wydajny system prawny bardziej. Naprawdę nie obchodzi mnie jak się > ten typ nazywa i kim jest - w skutecznym i wydajnym systemie prawnym po prostu > swoje odsiedzi i nie trzeba nic publikować ku ucieszy gawiedzi na Twoim poziomi > e. Matko jak ja lubię mecenasów monciwodów!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 29.06.08, 16:04 Nie doszło do wypadku, nikt nie został poszkodowany oraz by mógł spłacić koszty akcji policyjnej. Dlatego w zawieszeniu. Najważniejsze w tym, co napisałem, było, że ten przestępca kierowcą już w życiu nie zostanie (według mojego "wyroku" oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
mesing Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 29.06.08, 20:34 Jest tylko mały problem. Takiemu idiocie dokument zwany Prawo Jazdy nie jest potrzebny aby prowadzić auto. Mało to razy się słyszało o zatrzymaniu pijanego kierowcy, który prowadził pojazd pomimo sądowego zakazu prowadzenia pojazdów. W tym przypadku byłoby prawdopodobnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 29.06.08, 23:28 > Najważniejsze w tym, co napisałem, było, że ten przestępca > kierowcą już w życiu nie zostanie (według mojego "wyroku" > oczywiście) A niby dlaczego ma nie zostać? Co Ci to da? Tępą satysfakcję, że ktoś o kim czytasz w gazetach ma gorzej? Oczywiście powinien być poddany karze, ale nie zgodzę się aby wykluczanie kogoś z normalnego życia (samochód to jest obecnie dosyć niezbędne narzędzie pracy) miało mi dać cokolwiek dobrego. Wolę aby ten gó..arz odbył karę, po czym (marzenia) podległ resocjalizacji i jednak mógł prowadzić ten samochód, chociażby z ograniczeniem do wytypowanej trasy (praca/dom). Naprawdę nie uśmiecha mi się utrzymywanie gościa (przecież to idzie z podatków, chociażby zasiłki), któremu państwo zabroniło (pośrednio poprzez odebranie prawa do prowadzenia pojazdu) zarabiać na siebie. Kierujesz się BARDZO niskimi pobudkami. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 30.06.08, 08:31 jakby zabil twoja rodzine na drodze to bys inaczej spiewal. No ale psuedo-humanitarni kretyni zawsze lubia sie powymadrzac w sprawach, ktore ich nie dotycza (do czasu!). Oprocz samochodow sa srodki komunikacji publicznej czy nawet rower - spokojnie da sie zyc bez samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio50-net Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 29.06.08, 21:23 Kochani forumowicze a jak to był synek prominentata to znowu nam wyjdzie pomroczność jasna,kto z was pamięta nawalonego syna Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Zgadzam się, ale... 29.06.08, 22:49 Oczywiście zgadzam się z Tobą - kary za tego typu nieodpowiedzialne i prymitywne zachowanie są zbyt niskie. Weź np. głupie bilety ZTM w Warszawie... Karta Miejska na kwartał kosztuje jakieś 200zł. Kara za jazdę bez ważnego biletu jakieś 80zł. Osoba, która normalnie korzysta z komunikacji miejskiej (np. jeździ z i do pracy) przy obecnej częstotliwości kontroli zostanie złapana w pesymistycznym scenariuszu raz na kwartał, zapłaci karę dużo niższą niż koszt biletu i tyle. Jaki to ma sens? Jakby za jazdę bez ważnego biletu płaciło się 1000zł to: 1. Zdecydowanie mniej osób jeździłoby bez biletów bo by się to zupełnie nie opłacało. 2. Ze względu na 1 kontrole mogłyby być przeprowadzane rzadziej. Od takich małych rzeczy to się wszystko zaczyna, potem ta bezkarność się eskaluje i wynikiem są takie durnie jak te małolaty z beemki. Szczęście, że nikomu nic się nie stało. Ale powinni ponieść bardzo surowe kary - dla przykładu. > Za samo niezatrzymanie się do kontroli powinno > grozić dwa lata bezwzględnej odsiadki No właśnie - ale. Nie ma to jak znać swoje prawa. To co sugerujesz byłoby idiotyczne z prostego powodu - każdy, nawet przestępcy, mogą udawać, że są Policją. Wystarczy odpowiedniej marki, odpowiednio oznakowany samochód. Właśnie dlatego *nie* musisz się zatrzymywać do kontroli, ale jeżeli się nie zatrzymasz to musisz samemu zgłosić się na pobliski komisariat. Odpowiedz Link Zgłoś
revelka Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 29.06.08, 23:29 zero więzienia - po co robić gnoja bardziej brutalnym - wystarczą 2 lata prac społecznych - typu toalety na centralnym ... załatwiony na amen - znienawidzi siebie za głupotę - i jest szansa że sobie strzeli w głupi łeb - pożytecznie i w promocji a tal poważnie - bezdomni nie rozbijają się taką piątką - rodzice jutro go wyprowadzą - i tępi gliniarze odpowiedzą za narażenie na niebezpieczeństwo i stres - poczciwego 22latka - zakład ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 29.06.08, 23:48 > zero więzienia - po co robić gnoja bardziej > brutalnym - wystarczą 2 lata prac społecznych - > typu toalety na centralnym ... Dokładnie - niech zbiera kupy w parku przez dwa lata, będzie z tego dla mnie (wiem jestem egocentryczny) więcej pożytku. A nieograniczonego prawa jazdy nie powinien już nigdy uzyskać - tylko takie uprawniające do przejazdu np. w godzinach 8-10 do pracy i 16-18 wracając z pracy. Niestety polskie prawo nie ma zbyt wielu takich narzędzi, a polskie społeczeństwo (czego wyrazem są posty tutaj na forum) samo nie wie co jest dla niego dobre. Zdaniem typowego Polaczka to najlepiej jest zamknąć. Problem w tym, że to wcale nic dobrego nie da. Dokładnie tak jak napisałeś - istnieje możliwość (całkiem realna), że podczas pobytu w więzieniu z głupiego małolata zrobi się zbira. Nie mam absolutnie żadnej korzyści z utrzymywania takiego kmiota (no przecież za więzienia płacą podatnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Nie bardzo rozumiem ppkt b. 30.06.08, 22:33 syn miejscowego proboszcza buja sie mercem:P Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 14:22 Na fotce nr 3 ten dres to co; robi gliniarzowi loda? Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Czy BMW bylo kradzione? 29.06.08, 22:57 Nie było. Co najwyżej prowadzone przez bardzo pewnego siebie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Czy BMW bylo kradzione? 30.06.08, 07:08 Pewni siebie ludzie nie kupują BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy kolejny policjant-idiota probowal sie zabic... 29.06.08, 14:53 ... pod kolami samochodu. Przeciez to nie kierowca probowal rozjechac policjantow tylko policjanci probowali wskoczyc kierowcy pod kola. Tania bohaterszczyzna. Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony a nie robcie z siebie na sile bohaterow. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 29.06.08, 16:21 "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi" nie "opony" tylko czaszke. Unikniecie licznych niepotrzebnych klopotow w przyszlosci. Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. Odpowiedz Link Zgłoś
moni2000 Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 29.06.08, 22:52 Nie mam fioletowego pojęcia jak policja standardowo postępuje w takich sytuacjach i czy w tym konkretnym postąpili właściwie czy nie ale... Poprawcie mnie jesli się mylę-przestrzelenie opon w jadącym z dużą prędkością samochodzie powoduje utratę panowania nad samochodem i dramatyczne tego skutki. Nie wydaje mi się, żeby samochód po prostu grzecznie się zatrzymał. Zatem bandzior, który kierował i jego koledzy mogliby w najlepszym przypadku zostać bardzo mocno poturbowani. Idziecie o zakład, ze w naszym polskim piekiełku wtedy cała wina spadłaby na policję, a bandzior byłby przedstawiany jako niewinna ofiara? BTW 2 lata w zawiasach za taką akcję to jakby mało i raczej przypnie temu psycholowi w jego środowisku etykietkę bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 29.06.08, 23:12 Moni 2000 podpisuję się pod Twoją opinią. Cywilowi trzeba winę udowodnić, Policjant musi udowodnić swoją niewinność. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 29.06.08, 23:52 > Nie wydaje mi się, żeby samochód po prostu > grzecznie się zatrzymał. Zatem bandzior, > który kierował i jego koledzy mogliby w > najlepszym przypadku zostać bardzo mocno > poturbowani. Racja - ale skąd wiesz, że w aucie byli tylko jego koledzy? Może była tam ich koleżanka, która znalazła się tam przypadkiem i nic nie zawiniła? Idąc dalej (to już nie jest konieczne, ale chciałbym Ci to uzmysłowić) - może ta koleżanka (czy ktokolwiek) to ktoś z Twojej rodziny. Przecież Policja (ani nikt) nie miała zielonego pojęcia kto jedzie w samochodzie (czy np. w bagażniku). Więc jakim prawem mieliby narażać ich na poważne obrażenia? > Idziecie o zakład, ze w naszym polskim piekiełku > wtedy cała wina spadłaby na policję, a bandzior > byłby przedstawiany jako niewinna ofiara? A jeżeli tam byłaby rzeczona kobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 30.06.08, 18:05 Idac Twoim sposobem myslenia - policja powinna kazdego bandziora omijac z daleka bo przeciez moze miec w kieszeni detonator i zdetonowac np. palac prezydenta. Albo ladunek nuklearny w siedzibie radia maryja. Przede wszystkim zdrowy rozsadek i rachunek prawdopodobienstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 01.07.08, 07:52 owszem, przestrzelenie opon powoduje całkowitą utratę kontroli nad pojazdem. Jedyne co mogłoby zdać egzamin to specjalna kolczatka, która nie rozrywa opon, ale wprowadza do nich specjalne "igły" przez które uchodzi powietrze. (ale chyba polska policja nie ma takich, a przy wyrzszych prędkościach pewnie mogą być niebezpieczne) Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 29.06.08, 23:11 Użycie broni palnej to ostateczna droga do rozwiązania problemu. A policjant, który by gościa postrzelił lub zastrzelił musiał by się z tego tłumaczyć. Pomyśl co by się stało z autem jadącym z taką prędkością kiedy policjant strzelił by do kierowcy bądź w opony. Chodnik, przystanek, postronni przechodnie, zaparkowane auta - to wszystko było tam gdzie policjant na szczęście nie strzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 29.06.08, 23:56 no badzmy powazni - o 3-ciej w nocy nawet na Woli zieje pustka. Co do zniszczen mienia sprawa prosta - do kogo strzelali, ten placi. A jak nie przezyje to placi jego rodzina, proponuje zaczac od rodzicow. Mysle ze szybko gowniarstwo zaczeloby uwazac co robi. A starzy gowniarstwa przestaliby sie czuc komfortowo z dzieckiem - przestepca. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 30.06.08, 01:07 > no badzmy powazni - o 3-ciej w nocy nawet na Woli > zieje pustka. Proponuję wprowadzić godzinę policyjną to w ogóle takie kwestie będą jasne. > A jak nie przezyje to plac i jego rodzina, O, faszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: "Na drugi raz przetrzelcie gosciowi opony" 30.06.08, 18:07 kosmosiki napisał: > O, faszysta. A kto mowi ze Hitler nie mial czesciowo racji? :) Po prostu gosc sie zle do tego zabral. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 29.06.08, 23:07 Zapraszam na bliską Wolę gdzie rozegrał się pościg. Nie jest to pierwsze i ostatnie tego typu wydarzenie tutaj. Ostatnio GW pisała o znalezieniu martwego człowieka na Lesznie czy pogryzieniu studentki przez psa, którego właściciel miał - mówiąc brzydko - nierówno pod sufitem. Jednak wierz mi, że tutaj w tych miejscach, które być może widziałeś na załączonym nagraniu z monitoringu dzieje się o wiele więcej niebezpiecznych sytuacji niż się spodziewasz. Jak dla mnie policjanci zachowali się profesjonalnie. Wiem, bo widziałem wolskich policjantów w akcji nie jeden raz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 29.06.08, 23:58 rozczaruje Cie - mieszkam przy rogu Okopowej i Zelaznej. Wiec wiem co sie tu dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bikemac Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 01.07.08, 23:16 ej cwaniaczku z bombka w nosie w Warszawie nie ma krzyzowki Okopowej z Zelazna. Chyba mieszkasz w jakims Pipidowie Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 04.07.08, 00:12 Z Zytnia, nie Zelazna. Sorki :) Odpowiedz Link Zgłoś
xpiratx Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 01.07.08, 14:15 djbunio, ty chyba nie widziałeś profesjonalizmu skoro piszesz takie bajki, oglądnij film ,a sam przyznasz że podkładając nogę nie zatrzyma się samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 01.07.08, 13:02 Nooooo pewnie, przestrzelić opony samochód dachuje, oczywiście wszyscy w środku bez pasów, wiec giną. Co wówczas? Będziesz krzyczał, ze policjant ich zabił. Polaczkom nigdy nie dogodzisz :( Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 04.07.08, 00:14 A czemu mam plakac ze zgineli? Nie widze logiki w Twoim wywodzie. Podobnie nie zamierzam plakac jak kogos rozjada podczas przechodzenia na czerwonym swietle. Samobojca, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
bikemac Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 01.07.08, 22:36 proponuje zapoznac sie z warunkami, przypadkami i zasadami uzycia broni palnej. A potem zajac stanowisko w sprawie. Za takie strzelanie w opony policjant mogl sobie narobic glupich tlumaczen bo taki mamy skuteczny system prawny w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: kolejny policjant-idiota probowal sie zabic.. 04.07.08, 00:15 znalezc goscia co wymyslil to prawo i przestrzelic mu opony. Proste. Prawo prawem, zdrowy rozsadek rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
frank.west Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 14:56 Redaktorzy Gazety, przestańcie robić sobie żarty z byłego premiera. Żadni 'wolscy wywiadowcy' ani 'ulica Wolska', ale Polscy i Polska!! Dość tych kpin! Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Kłamliwy artykuł, w Warszawie??? Niemożliwe. W 29.06.08, 15:38 stlycy???. kto za tym stoi, by stolycę stawiac w tak niekorzystnym świetle? Przeciez w stolycy mieszkaja tylko NAJ. Najmóndrzejsi, wszystkowidzący, najelegantsi. A takie przypadki, jak jazda jak debil czy zapierniczanie 200km/h ferari po mieście jest tylko i wyłącznie domeną gminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eto9 Re: Kłamliwy artykuł, w Warszawie??? Niemożliwe. 30.06.08, 00:44 Mógłbyś wytłumaczyć skąd wziął się u Ciebie ten kompleks Warszawy? Może da się to leczyć, spróbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnymak Re: ludzie są różni 02.07.08, 11:22 rozumiem kompleksy są, ale ostatnio siedzę sobie w moim mescie w jednej z najfajniejszych knajp, w której często sie bawimy i mamy swój stały stolik, który zawsze rezerwujemy. Nagle przychodzi do nas jakaś grmadka i jeden najbardziej metroseksualny panicz mówi do nas, że mamy poszukać sobie mniejszego stolika , bo oni chcą tu usiąść. my patrzymy na nich jak na kosmitów i mówimy że niech sobie sami poszukają jakiegoś, na to panicz- "ale my przyjechaliśmy z Warszawy" - my w śmiech, no normalnie tekst miesiąca - mozna przecież sobie zarezerwować stolik nawet przez neta - co w Warszawie neta nie ma? - tacy ludzie tworzą mit o stolicy, a potem normalni Warszawiacy pewnie się dziwią, czemu ludzie mają takie poglądy :) Odpowiedz Link Zgłoś
joymachine Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 15:48 Szkoda że go nie zastrzelili. W sumie powinni ich wyjąć z samochodu i zastrzelić na miejscu - wszystkich trzech. Po co ŚMIEĆ ma żyć? jeszcze za moje pieniądze. Wolę tą kasę dać dzieciom i emerytom, niż takim społecznym śmieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 29.06.08, 19:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 23:17 Nie mów tak. Pomyśl co by było gdyby ktoś z Twojej rodziny zachował się tak jak ten kierowca? Dalej byś mówił na niego śmieciu? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 30.06.08, 13:31 Tak! Gdyby bydlę wielokrotnie przejeżdżając na czerwonym próbowało zabić wielu ludzi, tak jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur jak jechał BM-ką to może myślał że za nim jedzie 29.06.08, 15:59 Alonso i chciał mu spie..ć Odpowiedz Link Zgłoś
arwdar Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 16:04 A Kubica to może??? A chłopczyki to czemu niby potem nie? Brzydka, brzydka policja! Odpowiedz Link Zgłoś
monia3011 zabrać mu dożywotnio prawo jazdy!!!!! 29.06.08, 16:13 ten potencjalny drogowy morderca ponienien dożywotnio utracić prawo jazy. ale to w Polsce nie do zrobienia. niestety. jak wyjdzie z paki,napewno kogoś rozjedzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 16:20 jaka szkoda,że łobuza nie odstrzelili. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax iSSlamolubow tez powinni odstrzeliwac. 29.06.08, 20:24 ISSlamolubi popieraja rzad w Teheranie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 23:32 venus99 napisał: > jaka szkoda,że łobuza nie odstrzelili. Sorry. Jesteś idiotą. Skąd wiesz, że w aucie np. nie było powiedzmy uprowadzonej kobiety z dzieckiem? Tzn. teraz to wiesz, ale w momencie kiedy akcja miała miejsce nie było takiej wiedzy, więc nie było uzasadnienia dla użycia broni palnej i narażania w ten sposób ludzi (wszelakich) na śmierć. Policja tutaj zachowała się profesjonalnie, przeprowadziła pościg i doprowadziła do zatrzymania kierowcy. Nie widzę specjalnie na co tutaj można narzekać poza narzekaniem programowym - dla zasady aby sobie w Internecie ponarzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz zamisat robić w mieście "szopkę" ;blokady, pościgi 29.06.08, 16:27 wskakiwanie mu na przez "bohaterów" na maskę itd. to może lepiej było gnoja gdzieś odstrzelić, co? A potem dopiero sprawdzić trupowi prawo jazdy.... Po cholerę wam broń skoro boicie się z niej korzystać ? Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: zamisat robić w mieście "szopkę" ;blokady, po 01.07.08, 07:59 Rozumiem, że ty jesteś w stanie zabić człowieka (bo w takiej sytuacji stawia się policjant oddając strzały z broni palnej). Broń to środek OSTATECZNY, który powinien służyć do ochrony bezpośrednio zagrożonego życia lub zdrowia. Postępowanie wyjaśniające powinno być zawsze, to nie jest Ameryka, inną sprawą są wyniki takiego postępowania, gdzie prokurator boi się je sam zakończyć (umorzyć) więc kieruje akt oskarżenia (bo to JEGO nic nie kosztuje, a jest dla niego bezpieczniejsze) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_v w mąrzejszych krajach 29.06.08, 16:29 np w Iranie ..odcieli by gowniarzowi ręce jak złodziejowi i by sie skonczył wygłupiać Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: w mąrzejszych krajach 29.06.08, 23:20 Iran moim zdaniem nie należy do tych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
s0ber Re: w mąrzejszych krajach 30.06.08, 12:39 W Stanach by go zastrzelili już dawno, i byłby spokój. Tam się za przeproszeniem nie pier***ą. Sprawa jest dość prosta; albo ginie wariat, albo zginie ktoś, kogo ów wariat przejedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 Nam strzelać nie kazano! 29.06.08, 16:39 Dlaczego policjanci nie strzelali w opony? Bo policjanci strzelać widocznie nie umieją i boją się kompromitacji. BMW jest widocznie za szybkie na mierne kwalifikacje policji drogowej. Kiedy wreszcie doczekamy się prawa do konfiskaty samochodu zagrażającego otoczeniu i prowadzonego pojazdu w pijackim widzie? Bandy wyrostków trzeba izolować od społeczeństwa i pozbawiać dożywotnio prawa jazdy - także takich którzy go jeszcze nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
norbert76 Ja też uważam, że policjanci powinni to BMW... 29.06.08, 17:01 ... nafaszerować kulami, ale niestety to nie jest takie proste. Po każdym użyciu broni jest postępowanie wyjaśniające itd. Więc to nie wina policjantów, tylko chorych przepisów. I najsmutniejsze jest to, że prawdopodobnie ten gnój pozostanie tak naprawdę bezkarny...:( Odpowiedz Link Zgłoś
dominik66 Przychodzi ( mityczny) policjant do( mitycznego). 29.06.08, 17:05 redaktora/ Policjant: Panie redaktorze, znowu źle o nas piszą:( Wyszło , że w komisariacie "X" za mocno przywaliliśmy jednemu, w innym komisariacie molestowaliśmy zatrzymaną/ Redaktor: No to macie problem, ale jak możemy Wam pomóc??? Policjant: No może by jakąś taką akcję zorganizować , co to by cały naród o niej mówił/ No co by wyszło , że my tacy, no wie Redaktor, jak w Nowym Jorku nie przymierzając. Redaktor ( po namyśle)- No to może jak chcecie tak po amerykańsku, to zróbmy coś jak we filmie. Jakiś super pościg czy co???Że to wy niby dogonić kogos nawet potraficie. Policjant: No to super byłoby.Redaktor to ma łeb! Posterunkowy Kowalski i Kamiński mogliby wziąć jakąś furmankę( taką z parkingu policyjnego), troche by bandytów poudawali,a Wy to potem opiszecie.Tylko tak żeby noo, dramatycznie, bohatersko było. Redaktor: No dobrze Panie Mundurowy. W końcu społeczeństwo musi myśleć , że w czasie tej demokracji, to i wy jakoś się zmieniliście. Policjant: No, no, to społecznie pożyteczne by było. Redaktor: No to róbcie te swoją akcję, tylko żeby ludziom nic sie nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Re: Nam strzelać nie kazano! 29.06.08, 19:59 Debilu tobie powinni skonfiskować wszystko, co masz za to, że żyjesz. Popierasz kretynów zatrudnionych w policji, którzy powodują sytuację zagrażającą porządkowi publicznemu. A najlepsze jest, że o 3 nad ranem opisuje się jak godziny szczytu. Jak długo będzie się zatrudniać kretynów w policji i czytać teksty takich pożytecznych idiotów jak ty hi-polit1? Odpowiedz Link Zgłoś
grizz8 Re: Nam strzelać nie kazano! 29.06.08, 23:38 Właśnie o 2-3 nad ranem w soboty są piękne "dzwony". Gdy polowa kierowców 'olewa żółte mrugające światłą, znaki stop i ustąp pierwszeństwa. W godzinach szczytu bryki w centrum do 150 by nie rozpędzili, a tak... Gdyby skorzystali z broni, to by pewnie kilka worków trzeba było napełniać, chłopaki na kolanach do Częstochowy powinni iść z podziękowaniem za drugie życie. Na De'Gualla kilka lat temu to ten z drogówki był dobrym strzelcem i w dzień idiotę odstrzelił, bo miał do tego prawo. Teraz to się chłopakom upiekło. Odpowiedz Link Zgłoś
macki Re: Nam strzelać nie kazano! 29.06.08, 20:17 Dodatkowo nie wiedzą co/kto jest w samochodzie - a jeśli to porwanie i jest tam ktoś niewinny? Przestrzelenie opon przy takiej predkosci spowoduje wypadek - samochod moze wpasc na kogos. Odpowiedz Link Zgłoś
dronx1 Re: Nam strzelać nie kazano! 29.06.08, 20:21 Strzelanie w opony przy takiej prędkości mogłoby skończyć się śmiercią kierowcy. Mnie tam nie byłoby go szkoda, ale policjant miałby problem... Jadąc tak szybko to tylko 007 by w oponę trafił... Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Trzy sprawy odnośnie sytuacji: 29.06.08, 23:26 Po pierwsze: przestrzelenie opon skończyło by się dla BMW na drzewie (są na Lesznie) bądź na zaparkowanych autach. Straż pożarna, koroner (bo szybko jechali), pomoc drogowa do zniszczonych aut. To generuje ogromne koszty, odszkodowania itp. Po drugie: za BMW jechały radiowozy oznakowane i nieoznakowane, policjanci od frontu nie otwierają ognia bo mogliby postrzelić kolegów jadących za BMW. Po trzecie: kierowca BMW jeździł w kółko w obrębie 2-3 ulic. Nie jest to więc moim zdaniem jakiś groźny bandzior a ktoś kto po prostu ma bardzo płytką wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
smuff Zabrać mu prawo jazdy! 29.06.08, 17:28 NA PEWNO już nie pojedzie! Pytanie do naszych "orłów Temidy". Czy nie mając prawa jazdy , a mając samochód można jechać tym samochodem bez prawa jazdy? Drugie pytanie: czy nie mając samochodu, a nawet mając prawo jazdy (kupione na bazarze np.)można pojechać tym samochodem (aresztowanym na policyjnym parkingu) po pijanemu? Przecież są tacy co "tankują" codziennie, a łapani bez prawa jazdy, po kielich, są co kilka tygodni. Skoro odpowiedź jest pewna nawet dla KRETYNA, to czemu nie jest pewna dla naszych prawodawców? Może nie na temat, ale zawsze po komunikatach, że pijany zabił na pasach, a prawo już mu zabrali wcześniej, zastanawiam sie nad tymi pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
higan Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 17:50 czy musi dojsc do tzn policjant zginie by policja dostala spoleczne i dziennikarskie(?) przyzwolenie na unieruchomienie pirata WSZELKIMI SRODKAMI. Ciekawe czy wyegzekwuje sie SKUTECZNIE od pirata koszty calej akcji Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot0 A czy w dzisiejszych czasach w ogóle jest sens 29.06.08, 17:54 urządzać takie pościgi? Przecież mają kamery prawie na każdym skrzyżowaniu. Czy nie byłoby bezpieczniej pośledzić ten samochód w monitoringu, poczekać aż się gdzieś zatrzyma i wtedy za pomocą nieoznakowanego radiowozu zgarnąć jadące nim towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: A czy w dzisiejszych czasach w ogóle jest sen 29.06.08, 23:31 Trzeźwo myślisz. To byłby bardzo dobry pomysł. Widać "wywiadowcy" powinni mniej emocjonalnie do tego podejść. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Och kolejny inteligent... 29.06.08, 23:34 W ogóle po co kogokolwiek zatrzymywać? Nie lepiej poczekać, aż pójdzie do domu i zrobić to jak śpi? Gość powodował zagrożenie na drodze i dlatego musiał zostać zatrzymany. Wolę jak samochód, który prowadzi tego typu idiota jedzie w asyście trzech radiowozów na sygnale - wtedy przynajmniej wiem, że dzieje się coś dziwnego i muszę zachować bardzo dużą ostrożność. Odpowiedz Link Zgłoś
bikemac Re: A czy w dzisiejszych czasach w ogóle jest sen 02.07.08, 00:14 Panowie przeciez od tego sie zaczelo ze wywiadowcy chcieli ich poprostu sprawdzic a oni zaczeli uciekac, Ludzicie sie ze zatrzymali by sie gdzies dalej pod kamera? przeciez nie ma ich w calym miescie i w koncu by znikneli. Jedynym srodkiem do celu bylo poprostu zatrzymanie pojazdu puki byl w zasiegu wzroku. A ze uciekal to go gonilismy az do skutku. Bo nie wiadomo bylo kto dlaczego i gdzie. Niektorzy widza w tym sens nawet w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
a.heinze Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 18:18 Czemu nie strzelali do dresa??? Odpowiedz Link Zgłoś
arturx2 Powiem krótko: 29.06.08, 18:32 Ludzi którzy tu się wypowiadają nalezy bać się nawet bardziej, niż tego człowieka z BMW. Dobrze, że demokracja w Polsce jest pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Powiem krótko: 29.06.08, 18:40 rezygnuje z czytania GW tego siedliska kapusiów DLA MNIE GAZETY WYBORCZEJ JUŻ NIE MA !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Powiem krótko: 29.06.08, 19:04 Powiem krótko: jakby ten bandyta podczas ucieczki wjechał na chodnik i zabił członków twojej rodziny - to pierwszy byś go wieszał! Odpowiedz Link Zgłoś
kosidlo Re: Powiem krótko: 29.06.08, 21:29 powiedz mi arturo.. co ma wspolnego z demokracja wyczyn tych gó..arzy? to sa -jest potencjalny zabójca i nalezy sadzic jako zabójcę- bo bron jest w rekach czlowieka -kalach sam nie wystrzeli auto nikogo nie rozmaści itd.To jest narzędzie w ręku ludzi rozumnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Nie mozna sadzic dzieci. 29.06.08, 21:42 Jezeli 22-latkowie, to gowniarze, to jakim prawem chcesz skazywac dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Powiem krótko: 30.06.08, 04:10 arturx2 napisała: > Ludzi którzy tu się wypowiadają nalezy bać się nawet bardziej, niż > tego człowieka z BMW. Dobrze, że demokracja w Polsce jest pod > kontrolą. TA "DEMOKRACJA" POZOSTAWIA WIELE DO ZYCZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
tomi3 Re: Powiem krótko: 30.06.08, 14:53 Myślę, że jak by ten debil koghoś rozjechał to inaczej by Pan myślał. Takich niebezpiecznych ludzi powinno się trwale eliminować ze społeczeństwa. Najważniejsze, że w imię ochrony bandziora lub debila policjant miał taki refleks, że odskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Powiem krótko: 30.06.08, 22:38 arturx2 napisała: > Ludzi którzy tu się wypowiadają nalezy bać się nawet bardziej, niż > tego człowieka z BMW. Dobrze, że demokracja w Polsce jest pod > kontrolą. heheh. no worry. to tylko frustraci;) W zyciu nic nie osiagneli, to chociaz tutaj pokrzycza.. wiem po sobie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Powiem krótko: 30.06.08, 22:40 a demokracja jest pod zadna kontrola. Dopoki tego narodu sie za morde nie wezmie nie bedzie dobrze:P Czy narod tego chce czy nie:P Odpowiedz Link Zgłoś
muszka37 Znam tych kolesi 29.06.08, 19:14 i wiem jak było: do stojacego samochodu podjechali dwaj łysi pakerzy w cywilnym czarnym samochodzie na numerach WPR (jak ktos nie wie to Pruszków) i postraszyli chłopaków którzy mysleli że chcą im puknac pozyczona od ojca furę. Zaczeli uciekac a tamci ich gonić. Potem nie było wiadomo kogo goni policja a na koniec okazao się że ci łysi to policja nieoznakowanym radiowozem ktory szukał przygód i sprowokował mołdych. Policyjna skoda uderzyła bmw juz po tym jk grzecznie stało tak ot dla efektu. Za twoje i moje pieniadze ci kowboje rozbijaja sie po Warszawie i prowokuja młodziez zeby sobie postrzelać. Odpowiedz Link Zgłoś
macki Re: Znam tych kolesi 29.06.08, 20:19 muszka37 napisała: > i wiem jak było: do stojacego samochodu podjechali dwaj łysi pakerzy > w cywilnym czarnym samochodzie na numerach WPR (jak ktos nie wie to > Pruszków) i postraszyli chłopaków którzy mysleli że chcą im puknac > pozyczona od ojca furę. Zaczeli uciekac a tamci ich gonić. Potem > nie było wiadomo kogo goni policja a na koniec okazao się że ci łysi Jasne. Normalny człowiek, jak jedzie ileś radiowozów na sygnale (oznakowanych, jak widać na filmie) to zjezdza na bok ewentualnie się zatrzymuje, a nie ucieka. Tak kretynskiego wytlumaczenia jak powyzej to jeszcze nie slyszalem. Nie wiedzieli kto kogo goni, wiec jezdzili na czerwonym 150 po miescie... żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: Znam tych kolesi 29.06.08, 23:34 Dokładnie. Jak się nie chcieli zatrzymywać to posterunek był w promieniu 300 m od miejsca zatrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki O i następny... 29.06.08, 23:37 > i wiem jak było: do stojacego samochodu podjechali > dwaj łysi pakerzy w cywilnym czarnym samochodzie na > numerach WPR (jak ktos nie wie to Pruszków) i postraszyli > chłopaków którzy mysleli że chcą im puknac pozyczona od > ojca furę. Do tej pory całkiem jest to możliwe, aczkolwiek nieprawdopodobne. > Zaczeli uciekac a tamci ich gonić. Potem nie było wiadomo > kogo goni policja a na koniec okazao się że ci łysi > to policja nieoznakowanym radiowozem ktory szukał przygód No tak ścigały ich trzy radiowozy na sygnale, robiono blokady, a tamci biedni nie wiedzieli czy chcą im ukraść samochód taty czy co... Jasne. :> Odpowiedz Link Zgłoś
bikemac Re: Znam tych kolesi 02.07.08, 00:29 co ty opowiadasz? To dlaczego nie zatrzymali sie przy blokadzie ustawionej z oznakowanego radiowozu i umundurowanych policjantow? moze mysleli ze to przebierancy? Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 19:35 pokaż twarz śmieciu Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Warszawa: Dramatyczny pościg za BMW 29.06.08, 19:37 a zagrożenie w ruchu lądowym? Mógł trochę szkód narobić. Ja nie jestem za więeniem bo sam za nie bym płacił. Niech sprząta ulice przez dwa lata - jak kumple zobaczą to sie oduczy głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
dominik66 Chyba sądząc po języku.. 29.06.08, 19:54 ..większość postujących to policjanci. Określenia "śmieć" itp- to klasyczny sposób zwracania się szeregowych funkcjonariuszy do obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: Chyba sądząc po języku.. 29.06.08, 20:17 rozumiem, że pogłaskałbyś tego biednego chłopca i usprawiedliwił trudnym dzieciństwem... Odpowiedz Link Zgłoś