soyokaze 06.07.08, 21:27 Co to ma być?! Co to za poroniony kraj? Kto do cholery ma interes w tym, by nie karać kryminalistów? To już kolejny śmieszny wyrok w sprawie zwyrodnialców.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitek-84 Brak mi słów... :( 06.07.08, 23:12 3 gó..arzy dla zabawy znęcało się nad bezbronnym zwierzakiem i podpaliło go żywcem i nie spotka ich za to kara??? Bardzo dobry przykład dla innych młodych "nudzących się" ludzi. Brak mi słów na to jak się zachowali ale jeszcze bardziej chyba na brak jakiejkolwiek kary - a powinna być surowa!! Jeden miał już kuratora i co... jak widać niewiele to dało i jednak nadal jest bezkarny po tym co zrobił. Jak tak dalej będzie to Ci co katują dzieciaki też nie będą ponosić odpowiedzialności... Żal mi psiaka, aż się łzy w oczach zbierają :( Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Brak mi słów... :( 07.07.08, 16:04 > Bardzo dobry przykład dla innych młodych "nudzących się" ludzi. Sąd uznał, że nic się nie stało. A to bardzo dobry przykład dla nich przede wszystkim, teraz powinni podpalić jakiegoś żebraka (póki co są tylko filmiki na youtube jak sobie z bezdomnych robią jaja) albo zmasakrować kolegę dla fajnego, popularnego filmiku na youtube. Wtedy "niestety" już się sąd nie wymiga i bez poprawczaka nie da rady. Ich zachowanie to bestialstwo najwyższej miary (a nigdy nie jestem za psami), bo to było dla zabawy. Jednak zachowanie sędziów przebija to bestialstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus nie rozumiem to policjant nie mogl sie bronic, nie 02.08.09, 00:14 mial pistoletu, palke tez zabrali po ostatnich cieciach budzetowych mundrego ryzego ? Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Podajcie nazwiska i adresy ! 07.07.08, 00:03 ... i na pewno nie będą już bezkarni! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Podajcie nazwiska i adresy ! 07.07.08, 00:48 Kraj dzikusow! Dlatego wyjechalem z Polski i nigdy tam nie wroce ani moje dzieci.Tu w Kanadzie poszli by siedziec a zreszta ludzie by ich chyba ukatrupili. Odpowiedz Link Zgłoś
prorok_abraham Kanada też nie święta 07.07.08, 08:21 Co roku zarzynacie tysiące młodych foczek, tępaki są wszędzie, więc nie obrażaj tylko nas. Oczywiście to co zrobili bandyci z pieskiem, nie mieści mi się w głowie i liczyłem na surowy wyrok, ale kolejny raz okazało się, że polski wymiar sprawiedliwości ma w dupie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Podajcie nazwiska i adresy ! 07.07.08, 16:39 tppiotr napisał: > ... i na pewno nie będą już bezkarni! bo co? samosądy, lincze ci się marzą? publiczne kamieniowanie, dyby, obcinanie rąk? Odpowiedz Link Zgłoś
agat21 Re: Podajcie nazwiska i adresy ! 08.07.08, 10:39 Dołączam się do apelu!!! podać nazwiska i adresy tego szambo - pomiotu! jak takie chojraki to myślę, że zabawa może byc jeszcze lepsza niż z tym bezbronnym psiakiem Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 01:09 Pod ścianę i będzie spokój! Dotyczy to wszystkich, którzy znęcają się nad kimś kto nie może się bronić (dzieci, psy i inne zwierzęta). Nie miałabym żadnych oporów :/ A w tym wspaniałym kraju się tych [tu wstawić wszelkie najgorsze obelgi] tylko po główce pogłaszcze. Witamy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
prorok_abraham Polskie sądy osłabiają poczucie sprawiedliwości 07.07.08, 08:26 Zwyrodnialcy ani ich rodzice nie zostali ukarani. Czy sąd zdaje sobie sprawę, jak to wpływa na morale społeczeństwa? Przecież takie wyroki odbierają nam poczucie elementarnej sprawiedliwości w tym kraju. Takie mendy będą mieszkać między nami - bezkarne. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.na Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 10:05 Sąd, uznając znęcanie się nad szczeniakiem za występek, popełnia duży błąd. W tej sprawie powinni zostać ukarani rodzice /grzywną/, a sprawcy bestialskiego zachowania, powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności za swój czyn, a kara powinna być wychowawcza. Przynajmniej rok pracy na rzecz schroniska dla zwierząt. I co najważniejsze, ta praca powinna być nadzorowana, żeby niewykonanie jej pociągało konsekwencje. Np: nałożenie grzywny /dość wysokiej/ do spłacenia w dorosłym życiu. Pozostawienie tej sprawy, a także innych podobnych, bez kary, pociąga za sobą wyrastanie pokolenia bezdusznego, a co najważniejsze okrutnego. Wtedy już w stosunku do ludzi. Za wychowanie CZŁOWIEKA odpowiada przede wszystkim rodzina. Szkoła nia nadąża z przeładowanym programem, chociaż poruszanie tego problemu na lekcjach wychowawczych nie zaszkodzi. Jedno jest pewne: pozostawienie sprawy bez kary dla młodych ludzi jest niewybaczalnym błędem. Błędem sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 16:43 pan.na napisała: > Sąd, uznając znęcanie się nad szczeniakiem za występek, popełnia duży błąd. W t > ej sprawie powinni zostać ukarani rodzice /grzywną/, a sprawcy bestialskiego za > chowania, powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności za swój czyn, a kara > powinna być wychowawcza. Przynajmniej rok pracy na rzecz schroniska dla zwierzą > t. > I co najważniejsze, ta praca powinna być nadzorowana, żeby niewykonanie jej poc > iągało konsekwencje. Np: nałożenie grzywny /dość wysokiej/ do spłacenia w doros > łym życiu. > Pozostawienie tej sprawy, a także innych podobnych, bez kary, pociąga za sobą w > yrastanie pokolenia bezdusznego, a co najważniejsze okrutnego. Wtedy już w stos > unku do ludzi. > Za wychowanie CZŁOWIEKA odpowiada przede wszystkim rodzina. Szkoła nia nadąża z > przeładowanym programem, chociaż poruszanie tego problemu na lekcjach wychowaw > czych nie zaszkodzi. > Jedno jest pewne: pozostawienie sprawy bez kary dla młodych ludzi jest niewybac > zalnym błędem. Błędem sądu. Zgadzam się absolutnie. Szczególnie praca społeczna na rzecz schroniska wydaje mi się pomysłem prostym, ale jak najbardziej konstruktywnym i skutecznym! Dziękuje za jeden z niewielu rozsądnych postów na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 11:02 To jest jakis czarny humor?Kto zdecydowal, ze kar ni e bedzie? Nalezaloby podac nazwiska tych sedziow jak rowniez tych mlodych zwyrodnialcow. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 13:12 anew3 napisała: > To jest jakis czarny humor?Kto zdecydowal, ze kar ni e bedzie? > Nalezaloby podac nazwiska tych sedziow jak rowniez tych mlodych > zwyrodnialcow. pewnie maja bogatych rodziców, którzy opłacili tu i tam i wiedza ze ich nikt nie tknie, albo są to synalkowie miejscowego posła, albo senatora albo innego barona, równośc wobec prawa wszystkich to fikcja, sa równi i równiejsi, sku..syny jeb..e! Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Jeszcze by się okazalo, że sa takie same... 07.07.08, 13:48 > Nalezaloby podac nazwiska tych sedziow jak rowniez tych mlodych > zwyrodnialcow. i po co psuc nastrój tatusiowi sędziemu czy posłowi. Kraj prawa, nomen omen psia krew. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.dukan Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 12:27 to jest po prostu chore!!! Nawet nie jestem w stanie opisać jak to mną wstrząsnęło. Oglądając materiał, a raczej go słuchając - ponieważ nie byłam w stanie na to patrzeć - płakałam jak dziecko!!! Nie wiem jak to jest możliwe, że za takie bestialstwo Ci sadyści nie poniosą kary!!! Nie wierzę... Morderców tych powinno się potraktować tak samo jak tego biednego psiaka- to jedyne co mi przychodzi na myśl. Samosąd... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 13:08 kasia.dukan napisała: > to jest po prostu chore!!! Nawet nie jestem w stanie opisać jak to mną > wstrząsnęło. Oglądając materiał, a raczej go słuchając - ponieważ nie byłam w > stanie na to patrzeć - płakałam jak dziecko!!! Nie wiem jak to jest możliwe, że > za takie bestialstwo Ci sadyści nie poniosą kary!!! Nie wierzę... Morderców tyc > h > powinno się potraktować tak samo jak tego biednego psiaka- to jedyne co mi > przychodzi na myśl. Samosąd... podejrzewam ze prędzej czy później źle oni skończą- wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
lebaba Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 12:29 to oburzające, że takich kara nie dosięgnie. najchętniej zrobiłabym to samo z tymi........ Odpowiedz Link Zgłoś
katamaran2 jak można puścić im to płazem???!!! 07.07.08, 12:39 no jak??? a jak zabiją dziecko czy staruszka to wtedy może grzywna ze 100 zł? ten szczeniak miał 2 tygodnie! przecież on nawet dobrze biegać nie potrafił! to tak jakby zabili 2-3 latka.. to nie są ludzie. powinno się ich równie bezlitośnie zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 12:51 Bo to jest dzisiejsza trudna mlodziez,biedne ofiary systemu,nieszczesliwa mlodosc bez perspektyw ...i temu podobne bajery. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 13:06 w Teksasie w Houston za cos takiego wsadziliby do pierdla na kilka lat, i nie miałoby znaczenia czy ma sadysta lat 16 czy 50, ciekawe czym sie kierował sąd uznając że nie będzie ich za to karał i ciekawe czy była w tym opinia np. biegłych psychiatrów, człowiek który z zimna krwia robi cos takiego bezbronnemu zwierzęciu jest potencjalnym mordercą ludzi w przyszłości, takich ludzi nalezałoby usuwac ze społeczenstwa, jak ktos ma zeżarty mózg to raczej nic dobrego z tego nie będzie, a takich ludzi jak ci sędziowie orzekający tez wypadałoby wymienic na nowych, niestety w tym kraju w dalszym ciągu przestępcy maja więcej praw niż ofiary i tyczy się to nie tylko tej sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
one-natalia Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 14:56 Takim sk...synom powinno się zrobić dokładnie to samo, co oni zrobili temu pieskowi. Od szczeniaka się zaczyna a kolejny będzie człowiek. To że Ci psychopaci nie mają 18 lat to żadna wymówka-kara się należy, bo pewne oczywiste normy społeczne powinny obowiązywać bez względu na wiek. A nadzór kuratora to żadna kara.Sąd jak zwykle lituje się nie nad tą stroną, nad którą powinien i chyba zapomina o obowiązku chronienia społeczeństwa przed przestępcami. A tak nawiasem mówiąc- czy kogoś jeszcze przekonuje kit w stylu że takie potwory zrobiły to "bo mieli trudne dzieciństwo" albo "to jeszcze dzieci"? Ciekawe, skąd biorą się jeszcze naiwniacy, którzy wbrew wszelkim faktom i statystykom wierzą w marnotrawstwo pieniędzy jakim jest resocjalizacja takich zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorzubocza Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 15:31 szlag mnie cholera jasna trafi zaraz..co jest z sądownictwem w tym poronionym kraju?!..kilka dni temu czytam, że facet co prowadził schronisko gdzie z głodu i pragnienia zdychały zwierzęta, które nawet same nawzajem się zjadały, cieszy się wolnością i dalej prowadzi schronisko (do czasu jego zamknięcia za miesiąc)..teraz to...co za skończeni idioci ferują tymi wyrokami i tworzą takie przepisy do ciężkiej cholery..płytkie to i małostkowe trochę ale wyroki typu oko za oko jednak nie były niegdyś głupim pomysłem..a już na pewno w takich przypadkach...z dupy taki kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
hiway1 Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 15:39 szkoda słów...proponowałabym by spróbowali swych sił z dorosłym amstaffem-przynajmniej byłaby szansa na w miarę wyrównaną walkę... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 07.07.08, 16:46 hiway1 napisała: > szkoda słów...proponowałabym by spróbowali swych sił z dorosłym > amstaffem-przynajmniej byłaby szansa na w miarę wyrównaną walkę... tak, najlepiej w kolosseum na oczach widzów! Odpowiedz Link Zgłoś
trw7 Bandytów-sadystów do cięzkiego więzienia !! 07.07.08, 22:30 Określenie sadyści-to za mało.To zwyrodniali bandyci-należy potraktować ich tak jak oni zakatowali tego bezbronnego psa:jedynie taka sama kara za ich bestialstwo jest odpowiednia.Powinni być tak ukarani by odczuć takie cierpienie ,jakie zgotowali temu małemu,bezbronnemu psu: topić w wodzie,skopać i podpalic -niech się palą ,bo z nich już nie będą normalni ludzie!! OKO za oko-ząb za ząb -to jedynie może powstrzymać takich zwyrodniałych bandytów i im podobnym !! Nie chceny takich bastii wsród nas-normalnych ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Dosc!!! 07.07.08, 22:44 Dlaczego spoleczenstwo godzi sie z takim lekkim traktowaniem tych zwyrodnialcow przez aparat sprawiedliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
amiauczynski Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 08.07.08, 08:52 Nawet pięć lat więzienia grozi wandalom, którzy w nocy z niedzieli na poniedziałek zdemolowali cztery auta na jednym z suwalskich parkingów Czterech mężczyzn w wieku 19-25 lat przyjechało po północy na parking przy ul. Kowalskiego w Suwałkach. Wysiedli z auta i zaczęli z impetem wybijać szyby oraz reflektory w stojących na parkingu samochodach. Okoliczni mieszkańcy usłyszeli hałas i zawiadomili policję, ta szybko przyjechała i na miejscu zatrzymała wandali. Tylko jeden z mężczyzn był trzeźwy, reszta miała od 1,5 do ponad 2 promili alkoholu w wydychanym powietrzu. Grozi im od 3 miesięcy do 5 lat więzienia. No i jak widać za auta zdemolowane cośkolwiek chociaż grozi -przynajmniej hipotetycznie.....Za zdemolowanego psa nie grozi nic. A wiec brak kary jest zachętą do tego typu zachowań. A tak mówiąc prawdę z kazdym rokiem w Polsce coraz mniej jest ochrony zarówno własnosci prywatnej,życia ludzi i zwierząt.... W tak znielubionej przez Forowiczów GW USA i tych od auta i tych od małego psiaka nafaszerowano by prywatnym ołowiem na indyki,a pózniej gniliby z pamiątkami w pierdlu w Arizonie,bez cienia szans na wcześniejsze wyjście.Wprost przeciwnie z dużymi na duzo pózniejsze. I to by było prawidłowe.Ale rozmarzyłem się...Budzimy się ,jesteśmy w Polszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 08.07.08, 10:54 Tu,nawet,nie chodzi o Polske...-jestesmy w UE.-Zjawisko demoralizacji smarkaczy jest ogolne...-spojrz na UK czy Francje.- Takich sk.....w przedstawia sie w swietle...ofiar (systemu,rodziny,spoleczenstwa).-Owszem -jest w tym sporo naszej winy.-Stajemy sie spoleczenstwem oglupialych,slepych,zastraszonych owiec... Odpowiedz Link Zgłoś
basia9981 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 08.07.08, 21:03 Na "Wirtualnym Cmentarzu" utworzony jest grobek dla tego zmaltretowanego psiaczka. Internauta nadał mu imię ANIOŁEK. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 08.07.08, 23:14 Chcę również załączyc swoj bunt przeciw skandalicznie niskiemu wyrokowi sądu.Pobłaząnie dla sadyzmu jest poważnym zagrożeniem dla zdrowia i życia wszystkich obywateli.Sąd zaakceptował trening młodych katow na niewinnym , bezbronnym stworzeniu, Kto będzie następną ofiara?Może jakies bezbronne dziecko, ktore nie zechce młodym przestepcom oddac np komorki.A pozatem LUDZIE , gdzie wy macie serca?Czy los tego stworzenia nie wzbudził waszego gniewu i litości?Toż to elementarne ludzkie uczucia!Wolalabym się wyprowadzic na węzowisko, niż życ między takimi ludzmi jak ci przyszli obywatele.SKANDAL! Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman21 Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 18.07.08, 16:38 Taki chbandytów też powinno sie spalić, i mam nadzieję,ze to nastąpi,ze nie bedą mogli czuć się bezpicznie....Spalić ich, i krzyczeć jak oni do tego psiaka.."Zdychajcie ch..."Nasze sądy to parodia sprawiedliwości, wypuszczają bandytów na wolność, bo sa nieletni.W Stanach juz dawno dostrzeżono związek,ze z młodych bandytów wyrastają dorośli, jeszcze gorsi...A my?U nas wciąż dzicz totalna!!!!Niby Europa, a skur..syny na ulicach! Nasz sądy tp parodia...Ciekawe, czy sędzia wypuściłby tych sk..synów, jeśli chodziłoby tu o jego własnego psa?Wątpię!!A tak, coż, nic im nie zrobią, są nieletni.... Odpowiedz Link Zgłoś
flegma18 Re: Młodzi sadyści podpalili psa żywcem 01.08.09, 21:09 Ku... to jest psychopatyzm, ku... nie mającw...e co robić ku... to młode psy katują w tak okrutny sposób. Takiego pieska zabić, co za pojeby. Ku... niech sie sami obleją denatem i podpalą, ciekawe czy by się tak cieszyli. Tyilko kuratora dali. Do paki z nimi, albo do izolaty. Patologiczne palanty !!! Ps. Polskie prawo jest pojebane. Odpowiedz Link Zgłoś