toberson 09.07.08, 19:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strzelec51 Donald Tusk: Amerykanie nie zerwali rozmów z Po... 09.07.08, 19:59 Jakkolwiek stanowisko Tuska/Sikorskiego w sprawie tarczy moze wzbudzac kontrowersje - zwlaszcza, ze nie sa znane szczegoly negocjacji - nie mozna im zarzucic dwu rzeczy: ustepliwosci wobec stanowiska USA oraz nie brania pod uwage podstawowych interesow panstwa. Smiesza zatem, by nie powiedziec irytuja, absurdalne a nadete zarzuty ze strony PiS i jego sympatykow o "zdradzaniu interesow Polski" przy rownoczesnym pretendowaniu, jakoby sami prowadzili pryncypialna a nieustepliwa polityke. Wlasnie zaczyna byc widoczne kto przed USA padal na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Poczekajmy na test tej tarczy w Izraelu :) 09.07.08, 20:21 Kiedy Persowie odpala swoje rakiety na Tel-Aviv . Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Poczekajmy na test tej tarczy w Izraelu :) 09.07.08, 21:02 Dowcip żydowski dobrze pasuje do opisu sytuacji z tarczą. Do rabina przyszedł człowiek skarżąc się, że ma bardzo dużo osób w rodzinie i tylko jedną małą izbę w której wszyscy muszą się pomieścić. Co ma w tej sytuacji zrobić? Rabin mu poradził: kup kozę. Człowiek to zrobił i po kilku dniach przyszedł do rabina ze skargą , że jest jeszcze gorzej, bo koza zajmuje dożo miejsca i teraz już całkiem jest źle. Na ta rabin poradził: sprzedaj kozę. Po kilku dniach człowiek przyszedł dziękować rabinowi za mądrą radę. Po wyprowadzeniu kozy z domu zrobiło się dużo lepiej. Tak jest z tarczą. Jak zostanie zainstalowana, to wzrośnie ryzyko Polski. Ale jak dostaniemy jakieś rakiety, to ryzyko zostanie trochę ograniczone. I będziemu mieli poczucie, że jest bezpieczniej, niż z tarczą i bez rakiet. A sprawę trzeba postawić inaczej: czy musimy kupować tę kozę? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Koza :) 09.07.08, 21:24 Ja nie wiem czy ta tarcza jest nam do czegokolwiek potrzebna - raczej nie. Ale jezeli juz by miala byc to pod warunkiem, ze beda gwarancje bezpieczenstwa. I to nie takie na papierze ale rzeczywiste. Tusk z Sikorskim dostaja lanie z dwu stron rownoczesnie: 1) od Kaczynskich i PiSu, ze domagaja sie gwarancji; 2) z Lewa, ze w ogole godza sie na tarcze. Tak zle i tak niedobrze a koza akurat do tego rownania raczej nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
melee Re: Koza :) 09.07.08, 21:32 strzelec51 napisał: > Ja nie wiem czy ta tarcza jest nam do czegokolwiek potrzebna - > raczej nie. Ale jezeli juz by miala byc to pod warunkiem, ze beda > gwarancje bezpieczenstwa. I to nie takie na papierze ale rzeczywiste. > > Tusk z Sikorskim dostaja lanie z dwu stron rownoczesnie: 1) od > Kaczynskich i PiSu, ze domagaja sie gwarancji; 2) z Lewa, ze w ogole > godza sie na tarcze. > > Tak zle i tak niedobrze a koza akurat do tego rownania raczej nie > pasuje. > śmieszny bełkot :) Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 A tak konkretnie to...? 09.07.08, 21:53 ...Wasc masz co mianowicie do powiedzenia? Nie belkotliwie. melee napisał: > strzelec51 napisał: > > śmieszny bełkot :) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: A tak konkretnie to...? 09.07.08, 23:20 tak konkretnie,to opowieści o bezpieczeństwie Polski i gwarancji bezpieczeństwa są bardzo mętne i raczej wyglądają na slogan,być może chodzi o gwarancję,że nikt nas nie napadnie :) Natomiast spór dotyczy ilości uzbrojenia i nie wiem,czy rzeczywiś- cie rząd zażyczył sobie 15 baterii za 22 mld w prezencie,czy raczej jest to ilość potrzebna armii wogóle.Bo trudno mi uwierzyć,że spór dotyczy stałego stacjonowania w Polsce 1 samochodu z katiuszą,za 300 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus zagrozeniem jest Tusk - efekty jego kolejnego 10.07.08, 01:49 kolejnego pokazu nieudcznictwa to testy rakiet w Iranie ktore SBeckie media oczywiscie przemilczaly. Ropa znowu zaczyna drozec ale Tuskowi najwyrazniej o to chodzi by nabijac kabze Putinowi. Odpowiedz Link Zgłoś
priller gdzie sie lodyga szlajala? 10.07.08, 02:37 "tuż po wyjściu Tuska do Belwederu przybyła minister Anna Fotyga, a zaraz po niej Michał Kamiński." to tych dwoje juz w belwederze nie pracuje? przybywaja? jak jakas codolezza? skad? za pieniadze podatnika maja tam siedziec osiem godzin, do ku.. jedzy, a nie przybywac jak osoby dramatu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab USA nabija nas w butelkę jak w Jałcie a durnie im 10.07.08, 06:56 wierzą.Brawo dla Premiera Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: USA nabija nas w butelkę jak w Jałcie a durni 10.07.08, 14:17 krzych.korab napisał: > wierzą.Brawo dla Premiera Tuska. Tusk i jego POpaprany elektorat w prostej linii z tych samych durni ktore w 1939 smialy sie ze Hitler moze korytarz co najwyzej namalowac. Tak bylalby chociaz tarcza a bedzie znowu nic bo durniom z motyka na czolgi w sumie wszystko jedno czy kupuja wybiorcza od folksdojcza, POkomucha czy straznika rewolucji Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab aplus to nie Putin zaczął wojnę która podniosła 10.07.08, 06:58 ceny ropy więc nie pisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Poczekajmy na test tej tarczy w Izraelu :) 10.07.08, 08:39 To ma nawet sens... Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Donald Tusk: Amerykanie nie zerwali rozmów z Po... 09.07.08, 20:02 trzeba by było być głupkiem do wiwatu by zerwać rozmowy, które już dawno zosały zakończone i kwestia propagandy ( walki o jakąś broń bliżej nie sprecyzowaną ) kilka dni i... podpisujemy porozumienie. Panowie kminę to USA wciskaja a i nas rząd się od nich tego nauczył !widać nieżle sobie z tym radzi ! Szykujmy lepiej kasę bo to wydatek kilkuset miliardów dolarów Ameryka nie płaci obecnie za stacjonowanie swoich wojsk na obcym terytorium, a i tarcza antyrakietowa to wydatek kilkuset miliardów dolarów - ale oni udzielają pożyczki długoterminowej ! A nasze dzieci, a plany Pana Tuska - poczekają, tarcz ważniejsza Iran tylko czeka na jej wybudowanie i wysyła rakiety !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re:Calkiem sie nieudacznikowi POmieszalo - najpier 10.07.08, 01:53 w zrywa, pozniej mowi ze Amerykanie zerwali a na koniec wysyla samolotem chudopacholka zeby sie upewnic czy moze jednak nie zerwali a jesli zerwali to zeby zerwal jeszcze raz ... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Bardzo w to wątpię. 09.07.08, 20:05 - Jestem przekonany, że w sprawie tarczy strona amerykańska zaczyna rozumieć powody i motywacje, dla których tak mocno stawiamy kwestie polskiego bezpieczeństwa - podsumował premier. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 [...] 09.07.08, 20:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: tusk to zero! 09.07.08, 20:23 Bez czerwonego wina bardzo trudno pojąć zmienność nastrojów Lecha prezydenta Kaczyńskiego. A jeszcze trudniej przychodzi dostrzec logikę w jego kolejnych decyzjach. Prezydent nie tylko znosi upokarzające naciski i namolność Amerykanów, lecz także próbuje rozgrywać negocjacje poprzez swoją Fatygę. Z drugiej strony, Lech prezydent Kaczyński swoimi działaniami pogłębia trudności Unii i dystansuje się od wspólnoty, przyjmuje postawę czysto roszczeniową. Domaga się od Unii nowych dotacji, wsparcia i ulg. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance A ty rydzolowi 09.07.08, 22:04 watykan wiekszym zlodziejem niz ruskie Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: tusk sluzy ruskom!! 09.07.08, 22:45 "Przed moskiewską wizytą radziliśmy Tuskowi, by poszedł na warszawski koncert zespołu Lube, złośliwie reklamowanego przez polskich krytyków jako ulubiona grupa rockowa Putina. Teraz polecamy „ruskiemu człowiekowi w Warszawie” i wszystkim pragnącym wiedzy o sąsiadach dwa filmy." www.nie.com.pl/art10160.htm Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: tusk to zero! 09.07.08, 22:43 dyletant5 napisał: tusk to zero! > ..... a cala partia platwormy to uposledzona umyslowo malpa.. To musiały by być co najmniej dwie małpy. Na razie na forum od dłuższego czasu buszuje tylko jedna małpa - dyletant5. Nawet w rodzinie małp jest to małpa cofnięta w rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
amable Re: tusk to zero! 10.07.08, 00:22 Jesli Tusk to zero to Ty jestes dwa zera. Czyli WC. Pociagnij za lancuszek! Typowe polactwo. Glupie ale pysk rozdziera. Odpowiedz Link Zgłoś
porarelaksu Re: tusk to zero! 10.07.08, 01:22 dyletant5 napisał: > ..... a cala partia platwormy to uposledzona umyslowo malpa.. Dyletancie Pięc, co za błyskotliwa myśl. Wiesz, jestem twoim wielkim fanem. Niestety mój nieco ograniczony umysł nie pozwala mi na zrozumienie calej głębi przekazu. Dlatego proszę o stosowne wyjaśnienie. Po pierwsze co to jest "platworma"? Może to z angielskiego od plat-płaski i worm-robak? Jak zachowuje się upośledzona małpa? No i czy ta cała partia płaskich robaków rzeczywiście tak się zachowuje? Czy robak może być małpą? Jakie leki bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Amerykanie nie zerwali rozmów? A szkoda! 09.07.08, 20:18 ===================================== To powiedzial przed spotkaniem z Prezydentem. Zobaczymy, co powie kazdy z nich po tym spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Kiedy zapytają naród , co on uważa za dobre? 09.07.08, 20:23 Te urzędniki wyrośli na "cysorzy", którzy mają klawe życie i w nosie mają opinię publiczną . Oni alienują się z szybkoscią większą niż ci towarzysze przeciwko którym była ta "rewolucja" Solidarnosciowa. Czy te urzędnicze palanty nie wiedzą , że obok żyje naród, a w nim 2,5 miliona ludzi poniżej granicy nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gurru w demokracji III RP narod nie nie znaczy 09.07.08, 20:46 rzadza mafie w interesie mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Zamiast Kremla mamy Biały Dom... 09.07.08, 20:24 Andrzej Owsiński; < Niezbyt dobrze przedstawia się usytuowanie amerykańskiej ambasady w Polsce. Wielu ambasadorów amerykańskich jest przekonanych o tym, że po roku 1989 powinni przejąć rolę ambasadorów sowieckich i wpływać na kształtowanie stosunków wewnętrznych. Mogłem zaobserwować to w czasie kadencji ambasadora Rey’a, który w Polsce miał szczególne względy z tytułu nazwiska Mikołaja z Nagłowic. W czasie spotkania kierownictwa AWS w pałacyku Sobańskich, przed wyborami w 1997 roku, Marian Krzaklewski zaprosił mnie do wspólnego złożenie wizyty ambasadorowi Rey’owi. Szczerze mówiąc usiłowałem się wykręcić motywując nieodpowiednim na wieczorową porę jasnym ubraniem, ze zdziwieniem stwierdzono, że takim drobiazgiem się przejmuję i pojechaliśmy razem do rezydencji ambasadora. Już w drodze stwierdziłem, że moi towarzysze, reprezentujący ścisłe kierownictwo „Solidarności”, wykazywali dziwne podenerwowanie, jakby udawali się do groźnego szefa, wspomnieli tylko o jakichś nieprzyjemnych konsekwencjach związanych z utrzymaniem swoich placówek na wypadek nieprzychylności Amerykanów. Padło przy tym stwierdzenie, że jedynym niezależnym jest region śląski posiadający dostateczny poziom dochodów własnych. Pan ambasador przywitał nas serdecznie i natychmiast przekazał nas w ręce jakiegoś młodego człowieka nie mówiącego po polsku, którego AWS zupełnie nie interesował, ale za to bez żadnych ogródek zapytał dlaczego Polacy nie lubią Unii Wolności. Krzaklewski, który miał wyraźne trudności z angielskim przezornie zrejterował pozostawiając mnie samego z rozmówcą, któremu wytłumaczyłem, że nie należy się temu dziwić albowiem w UW jest za dużo pozostałości po reżimie komunistycznym. Na takie dictum Amerykanin zrezygnował z dalszej rozmowy, jak się zresztą okazało był to jakiś specjalny wysłannik Sekretariatu Stanu, przed którym ambasador czuł wyraźny respekt. Następne spotkanie z ambasadorem Rey’em miałem przy okazji rzekomo towarzyskiej kolacji w gronie przyjaciół z okazji chęci pogratulowania AWS’owi „wspaniałego”, jak się wyraził, programu wyborczego.> www.myslpolska.org/?article=988 Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider A moze referendum ? 09.07.08, 20:24 Dobrze by bylo, gdyby Panowie Decydenci dowiedzieli sie, co polskie spoleczenstwo ma w tej sprawie do powiedzenia. Kadencje panow politykow wyjda z mody, a my zostaniemy z tarcza- garbem na naszych ledwo co wyprostowanych plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 Tusk dziś przysrywał prezydentowi wg instrukcji ? 09.07.08, 20:26 w rozmowie z dziennikarzami, czy też wyłącznie wg własnej inwencji ? ciekawe ... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Tusk dziś przysrywał prezydentowi wg instrukc 09.07.08, 20:30 A Ty piszesz według instrukcji, czy też własnej pozal się boże inwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
gurru ci faceci chca zdradzic i zniszcyc Polske? 09.07.08, 20:31 na tio wyglada. Bush sie wreszcie od nas odczepil, a oni nadal skamla o to, zeby ich zabic tarczami. Psychopaci.! Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: a tego sędziego to on na prwde 09.07.08, 21:03 Na prwde, a pisałem że to forum po polsku a nie wolsku, a ten moher swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: a tego sędziego to on na prwde 09.07.08, 22:26 czan-dra napisał: > Na prwde, a pisałem że to forum po polsku a nie wolsku, a ten moher swoje. tak myślałem . Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Donald Tusk rozmawiał z prezydentem o tarczy 09.07.08, 20:44 'Mocno stawiamy kwestie polskiego bezpieczeństwa' - i o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan21 Donald Tusk, niepotrzebna nam amerykańska tarcza 09.07.08, 20:45 Karła za jaja i do odstrzału. Ależ ta Fotyga paskudna. Odpowiedz Link Zgłoś
minerve Polska = pas zderzeniowy 09.07.08, 20:49 Czy Polska ma stać się pasem zderzeniwoym między dwoma czy trzema mocarstwami ?? Dlaczego przekupny rząd aż tak tego pragnie ? Przecież to będzie nowy wyścig zbrojeń i miliardy dolarów na wojsko i udoskonalenia zbrojnie zamiast na bardziej zbożne czy ludzkie cele ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gurru rzad tego pragnie, bo wzial lapowki na miliardy $ 09.07.08, 20:55 podopbnie jak rzad czeski. Polka sie dla nich nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Przyjechała Fotyga? Niechże pani się nie fotyguje! 09.07.08, 20:51 Jeszcze baba znów pojedzie do USA po osobistą eskortę US Army dla Kaczyńskiego. BOR mu jak widać nie wystarcza, potrzebna baza obcych wojsk by chronić mu odwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Nawet świątobliwi ulegają libertyńskiej zarazie 09.07.08, 20:57 Zło się panoszy coraz bardziej. Mam traumę po Kongresie Dialogu Katechizacyjnego, w którym uczestniczyłem. Był incydent - opisałem go tutaj: placebo99.blox.pl Zanim ktoś raczy mnie ocenić, to proszę przeczytać do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Nawet świątobliwi ulegają libertyńskiej zaraz 09.07.08, 21:08 Co tu pisać sam miód, aż się spłakałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Nawet świątobliwi ulegają libertyńskiej zaraz 09.07.08, 21:38 trauma jest w pelni zrozumiala.. ty to sie poswiecasz dla Sprawy, szacun! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Nawet świątobliwi ulegają libertyńskiej zaraz 09.07.08, 22:59 placebo99 napisał: > Zło się panoszy coraz bardziej. Mam traumę po Kongresie Dialogu > Katechizacyjnego, w którym uczestniczyłem. Był incydent - opisałem > go tutaj: placebo99.blox.pl > Zanim ktoś raczy mnie ocenić, to proszę przeczytać do końca. > Jeżeli tekst "Nawet świątobliwi ulegają libertyńskiej zarazie" na twoim blogu jest rzeczywiśie twój, z przykrością musze stwierdzić, że masz talent literacki i oryginalne poczucie humoru. Słowo "oryginalne" użyłem w zmnaczeniu pozytywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Do nie są dowcipy ale szczera walka w sprawie 09.07.08, 23:23 To są moje słowa będące świadectwem wiary w sprawę dla narodu! Już wcześniej pisałem o tym - ale wówczas odniosłem większe zwycięstwo nad pomiotem libertyńskim: placebo99.blox.pl/2008/01/Wyrafinowana-aborcja-niegodziwosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online dziwie sie USA 09.07.08, 21:05 jak mogli wogole zaczynac takie powazne rozmowy z sekta imbecylow.Dla tej sekty wszystko co zle jest dobre dla kraju,czytaj,gospodarka,gielda,inwestor,kursy walut,podmoszenie stop procentowych a wyjdzie ci sztucznie nadmuchany zloty i krach gospodarczy juz stoi za drzwiami.Finanse i gospodarka-obecna sekta rzadzaca robi identycznie to samo co kiedys Argentyna.kraj czeka katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
caido Bzdury 09.07.08, 21:20 jak intronizujemy Jezusa Chrystusa i Matkę Jego Maryję Zawsze Dziewicę i oddamy sie opiece Ducha Swiętego to nikt nas nie ruszy. Nie ma ch.... we wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy I w czym problem?????????????????????????? ???????? 09.07.08, 21:21 Zerwali negocjacje? I bardzo dobrze! Polska jest pełnoprawnym członkiem Nato, najsilniejszego sojuszu obronnego na świecie i Unii Europejskiej, która jest bądź co bądź gospodarczą potęgą. Nie musimy się niczego obawiać. Zamiast zgadzać się na tarczę, której losy zważywszy na stosunek demokratów do tego typu instalacji, stoją pod wielkim znakiej zapytania, powinniśmy celować w umacnianie stosunków w ramach UE i poszukiwanie bliskich sojuszników. Zamiast dodatkowo podkopywać losy Traktatu Lizbońskiego - powinniśmy popierać działania integracyjne - być silni siłą własnego państwa i siłą całej UE. A Amerykanie... To im powinno zależeć. Usytuowanie radaru na Litwie sprowokuje jeszcze bardziej negatywne niż dotychczas rekacje ze strony Rosji. Poza tym - negocjacje potrwają przynajmniej rok, dwa lata - to duże opóźnienie w instalacji tarczy. Reasumując - nie musimy zabiegać o tarzę. Jesteśmy bezpieczni i bez niej. Jeżeli mamy przystać na rozmieszczenie na naszym terytorium broni, która w pierwszym rzędzie mogłaby się stać celem ataku nuklearnego, to przynajmniej niech zapewnią nam solidną obronę (patrioty) i obsypią złotem. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: I w czym problem?????????????????????????? ?? 09.07.08, 21:29 I ja bym powiedzial, ze Tusk z Sikorskim wlasnie nie zabiegaja o tarcze. O tarcze zabiegal, i nadal zabiega, Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_najmita Tarczę powinni zlokalizować pod Kaliningradem! 09.07.08, 21:36 Rosja się przestanie się burzyć i bedzie spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Jak wygląda "tuski leń"?? Proszę PO_patrzeć:))) 09.07.08, 21:43 www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm Wilcze oczka ze szczękościskiem...PO nakryciu "na gorącym":))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ra88 wyglada, ze Kaczor wzial lapowke od Busha 09.07.08, 21:44 i obiecal mu, ze wybuduje w Pl tarcze. Teraz z taracz figa i Bush mowi - zwracaj kase. Kaczor nie chce, bo ja wydal, dlatego tak sie miota wokol tej tarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Przyczyna kłopotów Prezydenta! 09.07.08, 21:44 wiadomosci.onet.pl/1785898,69,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Donald Tusk rozmawiał z prezydentem o tarczy 09.07.08, 21:53 W piździec z tarczą! W piździec z kapitalizmem! Odpowiedz Link Zgłoś