gerea PRzEsTAńCiE!! Jak mówi Michnik, wie każdy. 16.07.08, 19:52 Nie śmieję się z Michnika, bo to poniżej mojego poziomu, tym bardziej, że jego winy w tym nie ma. Tego prezydenta nie wybierałem, ale NIE ŻYCZĘ SOBIE, Pawle Wroński, żeby w mojej dotychczas gazecie były zamieszczane takie paszkwile! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Sielsko mamy! 16.07.08, 20:34 Sielsko mamy! Boisko w każdej gminie. Na nim krowy i świnie. Prężyddęt kopie pierwszy. Z powodu głupich wierszy. Zawsze na bramce za słupek. Zawsze był z niego dupek. Taki „Bekenhauer”. Brata Popychauer! Słupki w koszulkach kibica. Gra nasza prawica. Kałuża gnojowicy. Dwór w pluciu się ćwiczy. Krowy obsrywają murawę. Skubią z gównem trawę. Będzie od nich oscypek. W bramce stoi o. grzybek. Burubar rezerwowy. Bo niezdarny, nerwowy. Poszczuty Irasiadem. Podtruty Radyja jadem. Odpowiedz Link Zgłoś
ramat.david Prezydęt cierpi na Dysmordie 16.07.08, 20:46 Dysmordia to taka bardzo rzadka choroba, objawiająca się wsród bliźniaków, gdzie jeden jest dominujący a drugi uległy i ma za żonę Wesołego Diabła. W takich przypadkach, samoistna produkcja etanolu z jedzonych jabłek powoduje trudności komunikacyjne w aparacie gębowym. Tym objawia się właśnie Dysmordia. Odpowiedz Link Zgłoś
antydotumnalganiewtuskmenistan żydłaczy kudndlu przedrzeźniaj jąkałę Adasia 16.07.08, 21:30 Michnik powiedział: - należałem do komunistów w sześćdziesiątych latach. Nie będe ukrywał, że coś mieliśmy wspólnego z trockizmem. Uważałem, że komunistyczna Polska to moja Polska. - Normalny człowiek z normalnego domu kiedy kończył szkołę, wiedział, że ci rządzący komuniści to są oprawcy, zbrodniarze, że mogą zabić, złamać życie. To rodziło strach. Ja uważałem, że komuniści wprawdzie popełniają błędy ideologiczne, bo nie dość uważnie przeczytali Marksa i Lenina, ale że to da się naprostować. Wystarczy ich trochę oświecić, przekonać, zmusić do czytania (...) - Tradycyjnie przywykliśmy sądzić, że religijność i Kościół to synonimy wstecznictwa i tępego Ciemnogrodu. Z tej perspektywy wzrost indyferentyzmu religinego traktowany był przez nas jako naturalny sojusznik umysłowego i moralnego postępu. - Generał Kiszczak jest człowiekiem honoru - Odpieprzcie się od generała! (Jaruzelskiego) - Uwłaszczenie nomenklatury, a także nowej biurokracji jest faktem (...). Nie myślę, by była to zbyt wysoka cena za rozbrojenie sił "starego porządku" i wpisanie ich w system demokracji parlamentarnej i gospodarki rynkowej - Najświetlejsze umysły na Zachodzie popierały komunizm O Michniku powiedzieli: - Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) - Adam Michnik cacka się ogromnie ze swoim ciągle podkreślanym marksizmem i "(...) Nie żal mi tych maniaków, wszystkich dyskutujących o "dyktaturze proletariatu" do ciupy i kwita! (...) Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią alfą i omegą (Stefan Kisielewski) - W innym układzie, w państwie lustrującym i dekomunizującym jego gazeta nie byłaby tak znacząca. Do polskiej inteligencji dotarłaby inna prawda, która stałaby się politycznie poprawną. A "Wyborcza" stoczyłaby się do roli "Trybuny" (...) nie byłby tak potężny przyjmuje postawą chuligana, który napada na przechodnia i jednocześnie krzyczy "ratunku! Policja!" (...) niewielu ludzi ma taki udział w szerzeniu nienawiści w życiu publicznym, jak Adam Michnik. Na pewno zaś nikt nie potrafił łączyć jej krzewienia z zapewnieniami o własnej szlachetności. (Lech Kaczyński) - Mamy prawo sądzić, że jest pan kupiony (górnicy z kopalni "Wujek") Rodowód komunistyczny: ojciec - Ozjasz Szechter działacz Komunistycznej Partiii Zachodniej Ukrainy domagającej się wcielenie ziem polskich do ZSRR, matka - Helena, autorka kłamliwych komunistycznych podręczników do historii, brat - Stefan, sędzia stalinowski, autor wielu wyroków śmierci na żołnierzach AK. Michnik wielokrotnie ich usprawiedliwał i mówił, że jego brat był nieświadomy, a rodzice byli polskimi patriotami. Michnik komunista: w młodości działacz "Czerwonego Harcerstwa", potem zwolennik trockizmu i przeciwnik Kościoła. Od zawsze stał na straży interesów SB i byłych aparatczyków PZPR broniąc ich w swojej "Gazecie". Zawzięcie atakował lustrację i dekomunizację. Swoich przeciwników oskarżał o "oszołomstwo" i "antysemityzm" nie używając przy tym racjonalnych argumentów. Przyznaje sie do bliskiej znajomości z Jerzym Urbanem, Wojciechem Jaruzelskim, Mieczysławem Rakowskim i Aleksandrem Kwaśniewskim, z którym już dawno chciał założyć wspólną partię. Zdrajca przyjaciół: po roku 1989 zajadle atakował tych, którzy mu wcześniej pomagali: Jerzego Giedorycia, ks. Henryka Jankowskiego, Gustawa Herlinga-Grudzińskiego, Zbigniewa Herberta, hierarchów Kościoła Katolickiego. NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ Odpowiedz Link Zgłoś
burocq Re: żydłaczy kudndlu przedrzeźniaj jąkałę Adasia 16.07.08, 22:18 antydotumnalganiewtuskmenistan napisała: > [...] > > NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ > Oj, warto by coś dodać. Np skierowanie na badania. Ująć też by można było. Myślę, że można by ująć "[...]". Bo ten fragment ma mało wspólnego z artykułem, który- zdaje się- powinien był komentować. B. Odpowiedz Link Zgłoś
wiatr_w_bambusie Re: żydłaczy kudndlu przedrzeźniaj jąkałę Adasia 17.07.08, 02:09 spiepzraj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
antydotumnalganiewtuskmenistan UBceja nienawiść i banialuki wysała z mlekiem suki 16.07.08, 21:58 Żadna nacja nie wypowiada sie o nas Polakach tak negatywnie jak Żydzi. Skąd u nich tyle skrywanej nienawiści. Dlaczego zmieniają nazwiska. Dlaczego na całym świecie ich nienawidzą.Przecież zostali przyjęci do naszego kraju. Teraz gryzą swoich wybawców. Dlaczego są tak podli.Potem dziwią się że Polak się broni. A ich przedstawiciele co robią w Polsce z Polakami. Napuszczają jednych na drugich aby w tym fermencie wypłynąć i zdobyć władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
burocq Re: UBceja nienawiść i banialuki wysała z mlekiem 16.07.08, 22:10 antydotumnalganiewtuskmenistan dała do zrozumienia: > Szybko, siostro! Proszę o kolejną dawkę elektrowstrząsów! Ghh! RRR!! Odpowiedz Link Zgłoś
mjezewski1956 Re: UBceja nienawiść i banialuki wysała z mlekiem 17.07.08, 07:53 Zadna nacja w Europie nie wypowiada sie tak negatywnie o Zydach jak Polacy. Niestety podazamy w tym za inna nacja, ktora w czasie drugiej wojny swiatowej przesladowala Zydow. Ale na pocieszenie: Polacy rowniez wypowiadaja sie negatywnie o Polakach a jak kogos bardzo nie lubia to przykleja mu latke *Zyda* bo tak najlatwiej wytlumaczyc wlasna glupote. Pozdrawiam wszystkich nietolerancyjnych ksenofobow i zycze dobrego samopoczucia w nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicf A, a, a dlaczego Michnik się jąka? 16.07.08, 22:10 "Borubar - dlaczego prezydent mówi niewyraźnie?" Idiotyzmy "dziennikarzy" Gazety Wyborczej przekraczają już granice przyzwoitości. Proponuję więc, w tonie przekraczania granic, stworzenie artykuły pod tytułem "A, a, a dlaczego Michnik się jąka?". Mój pomysł - ale w stylu Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_dreptak bredzenie prezdynadęta 16.07.08, 23:34 jak się ma coraz większa ilość bredni w wykonaniu prezdynadęta do pojawiającej się coraz częśćiej plotki, że to początki Alzheimera ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: A, a, a dlaczego Michnik się jąka? 16.07.08, 23:53 1. Czy prezydent się jąka (czy ma jakieś schorzenie fizyczne, utrudniające precyzję wypowiedzi?) 2. Czy Michnik jest prezydentem? 3. Czy ktokolwiek ma trudności ze zrozumieniem wypowiedzi Michnika? A prezydenta? To już wiesz, dlaczego i o czym był ten artykuł? Niechlujstwo wymowy to można wybaczyć osobom, które nie muszą reprezentować całego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Prezio - to taki "belkotnik pospolity"..... 17.07.08, 08:26 i tym sie rozni od braciszka Jarka - "jadowitka wscieklego".... Odpowiedz Link Zgłoś