roody102 06.08.08, 16:44 Warto dodać, że rocznicowe obchody zakłócała m.in. ta sama grupa, która kilka dni wcześniej, po śmierci Geremka, pod pomnikiem kardynała Wyszyńskiego trzymała transparent "Dzięki, że go od nas zabrałeś". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkier RAZ zalazl Wybiorczej za skore i puszczaja nerwy.. 06.08.08, 16:54 RAZ celnie zauwazyl, ze w artykulach Wybiorczej zawsze znajdzie sie odniesienie do kogos kto cos tam zlego o Zydach poweidzial, zawsze wylowia z tlumu jakis antysemicki okrzyk, a moze to juz jest autosugestia?? i na podstawie tego snuja dywagacje, uogolniaja, przeklamuja. Podobnie bylo z Geremkiem - z jakiejs marginalnej grupki z niestosownym transparentem Wybiorcza robia chryje, ktora ma jakoby okryc hanba cala prawice. Po pierwsze - jesli o Geremku mowa to niech rozlicza najpierw Michnika za skandaliczne ekscesy w postaci bulwersujacej przemowy, Po drugie, niech uswiadomia sobie ze prawica domaga sie doglebnej i rzeczowej analizy o prawdziwej roli Geremka a nie panegirykow. Odpowiedz Link Zgłoś
17milimetrow Re: RAZ zalazl Wybiorczej za skore i puszczaja ne 06.08.08, 17:08 A to znasz? wyborcza.pl/1,75478,5055440.html Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: RAZ zalazl Wybiorczej za skore i puszczaja ne 06.08.08, 17:15 Znam, czytalem to. Tu akurat moge sie zgodzic, no ale jak moze byc inaczej? Co te organizacje zydowskie sobie mysla ze w Polsce zostanie przyjete "prawo" ktore uczyni ich spadkobiercami? Nb polecam lekture calosci tekstu RAZ-a blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/08/05/buczace-karly-reakcji/ okazuje sie ze tekst ma mocno, twarda wymowe a autor komentarza z GW uczepil sie drobnego szczegolu jakby bylo warto taka pie.. zawracac sobie glowe... Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Ja zaś płakałem po Papieżu!!! 06.08.08, 20:03 Chyba trzeba było być ostatnią gnidą aby nie płakać po Papieżu. To najboleśniejsza strata jaką nasz naród poniósł po przemianach. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Ja zaś płakałem po Papieżu!!! 06.08.08, 21:30 w takim razie jestem 'ostatnią gnidą', która w dodatku zna więcej takich 'ostatnich gnid'. płakać mogę po kimś z rodziny. kim był dla mnie szef watykanu? po prezydencie też bym nie płakał. >To > najboleśniejsza strata jaką nasz naród poniósł po przemianach. udowodnij, na tle innych strat, że śmierć Karola Wojtyły była 'najboleśniejsza' dla całego narodu. ps. znałem taką jedną kościelną cnotkę, która płakała po papieżu. płakała całe 2 tygodnie. jej hobby było robienie loda przypadkowym ludziom na każdej imprezie. znam też innych, którzy płakali. banda hipokrytów... ale grunt to w każdą niedzielę w kościółku poobgadywać ludzi jak przyszli ubrani. nie ma to jak piękny polski katolicyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 czytałem już o tym lodzie i nie wiem o co chodzi:) 06.08.08, 22:12 Piszesz o tym lodzie co jakiś czas na GW. Żal ci że nie tobie zrobiła? Może ci zrobi jakaś inna, np. taka co nie płakała po Papieżu. Wielkość Papieża polegała na tym że nie musiał nic udowadniać i forumowe ani gazetowe, ani nawet tiszertowe szczekanie nic mu nie zaszkodzi. A tak w ogóle, to ten szef Watykanu uratował naszą skórę najpierw przed III wojną światową, a potem wyciągnął nas z ustroju, który zakazywał mówić w telewizji Ojciec Święty. n0e2008 napisał: > płakać mogę po kimś z rodziny. kim był dla > mnie szef watykanu? po prezydencie też bym nie płakał. > > >To > > najboleśniejsza strata jaką nasz naród poniósł po przemianach. > > udowodnij, na tle innych strat, że śmierć Karola Wojtyły > była 'najboleśniejsza' dla całego narodu. > > > ps. znałem taką jedną kościelną cnotkę, która płakała po papieżu. > płakała całe 2 tygodnie. > jej hobby było robienie loda przypadkowym ludziom na każdej imprezie. > > znam też innych, którzy płakali. banda hipokrytów... ale grunt to w > każdą niedzielę w kościółku poobgadywać ludzi jak przyszli ubrani. > nie ma to jak piękny polski katolicyzm... > Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Hej, psychopato! 06.08.08, 21:52 >Chyba trzeba było być ostatnią gnidą aby nie płakać po Papieżu. Wedlug ciebie wiekszosc mieszkanow tej planety to "ostatnie gnidy"?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Hej gnido :-)))) 06.08.08, 22:03 Nie wyzywaj ludzi tylko dlatego że wierzą w autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Ty glupcze 06.08.08, 22:33 Nie nazwalem go "psychopata", dlatego ze wybral sobie za autorytet JP2. Nazwalem go tak, bo wyzywa od "gnid" tych ktorzy mysla inaczej, czyli wiekszosc mieszkancow Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Ty mędrku :-) myślisz że większość to ty:-))) 06.08.08, 23:26 Nie sądzę aby ktoś "wybrał" sobie autorytet JP2. Jan Paweł II był i jest autorytetem bez względu na twoje ujadanie, ani na to jaki jest twój pogląd o większości mieszkańców Ziemi. zat4ra napisał: > Nie nazwalem go "psychopata", dlatego ze wybral sobie za autorytet JP2. > Nazwalem go tak, bo wyzywa od "gnid" tych ktorzy mysla inaczej, czyli > wiekszosc mieszkancow Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Ty mędrku :-) myślisz że większość to ty:-))) 06.08.08, 23:46 >ani na to jaki jest >twój pogląd o większości mieszkańców Ziemi. To nie jest moj "poglad". To sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 blade masz pojęcie o świecie, o JPII i o historii! 07.08.08, 20:46 Noś se swoją koszulkę. Nie budzi ona we mnie większego potępienia niż koszulka z CheGuevarą czy BinLadenem. Budzi jedynie politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: Hej, psychopato! 07.08.08, 04:51 Psychopatą to jesteś ty i to zrobioną przez evil propagandę żydoMafijną. Ty nie jesteś nawet minimalnie oczytany. NIe wiesz co to jest Słowo Boże. Co to jest Biblia i czym ona jest. Nie wiesz kto to jest Jezus Chrystus- Ty masz głowę pełną bzdur żydoMafijnych i co najgorsze o tym nie wiesz. Poniżej to te twoje głupoty: > >Chyba trzeba było być ostatnią gnidą aby nie płakać po Papieżu. > > Wedlug ciebie wiekszosc mieszkanow tej planety to "ostatnie gnidy"?? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Hiena cmentarna czyli Michnik 06.08.08, 16:55 Adam Michnik na pogrzebie Bronisław Geremka: I zapamiętałem jedną z ostatnich rozmów, gdy Bronek proponował mi podpisanie listu przeciw fałszerzom pamięci; był autorem projektu tego listu. Czytamy tam: "Trudno pojąć intencje instytucji i ludzi, którzy podejmują obecnie kampanię oskarżeń i zniesławień wobec Lecha Wałęsy. Instytucja, która miała służyć narodowej pamięci, zamierza teraz podjąć działania niszczące tę pamięć. Wobec ofiary ubeckich prześladowań ci policjanci pamięci stosują pełne nienawiści metody tamtych czasów. Gwałcą prawdę i naruszają fundamentalne zasady etyczne. Szkodzą Polsce". To jedna z ostatnich deklaracji publicznych Bronisława Geremka. Przywołuję te słowa nad grobem Profesora i chciałbym, żeby zostały zapamiętane przez wszystkich - także przez "policjantów pamięci". Także te ostatnie niegodziwości, także ten nikczemny artykuł o Bronisławie Geremku, o Jego życiu, opublikowany tuż po śmierci w jednym z dzienników przyznających się do katolicyzmu; a ten artykuł sporządzony był wedle najlepszych wzorów bolszewickiej propagandy. Bronisław Geremek swoje krzywdy łatwo wybaczał. Z pewnością wybaczyłby i to, że autorzy z IPN także wobec niego dopuścili się niegodnych insynuacji.(...) Ja zapamiętałem Twój gest, gdy odmówiłeś podporządkowania się antykonstytucyjnej ustawie o lustracji; ustawie, która okryła wstydem ówczesną większość parlamentarną. Oświadczyłeś wtedy, Bronku, w Parlamencie Europejskim: „Powiedziano, że ustawa lustracyjna ma cel moralny. Uważam, że ustawa w obecnym kształcie narusza zasady moralne, stwarza zagrożenie dla wolności słowa, dla niezależności mediów, dla autonomii instytucji akademickich. Kreuje swoiste »ministerstwo prawdy «, czy też »policję pamięci «, a obywatela czyni bezbronnym wobec kampanii pomówień". Dziękuję Ci, Bronku, za te słowa podyktowane sumieniem obywatelskim i zmysłem patriotycznej odpowiedzialności za państwo polskie. Ocaliłeś honor nas wszystkich, honor całej polskiej demokracji.. Adam Michnik znowu wybrał cmentarz na odpowiednie miejsce do dania upustu swojej antylustracyjnej obsesji. Oj, pospieszył się Robert Krasowski ze swoim tekstem "Polityczny pokój nad grobem Geremka", nie docenił determinacji Michnika. W walce z lustracją pokoju nie ma, nie dla niego. Każda okazja jest dobra, a im tłum większy tym okazja lepsza. Ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff Re: Hiena cmentarna czyli Michnik 06.08.08, 18:16 Dodałbym jeszcze, że red. Adam Michnik swego czsu powiedział, że o tym co jest prawdą, a co nią nie jest - to on decyduje. Tak więc w sprawie moralności i wiary należy Gazecie Wyborczej nadać rangę "Dziennika Ustaw", a Sejm po prostu rozgonić na cztery wiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx ale prawaczki bola slowa Geremka przytoczone na je 06.08.08, 19:07 jego pogrzebie. Co w tym jest takiego strasznego moi mali hipokryci? Jakby na pogrzebie Ziemkiewicza mowiono kim byl i jakie skrajne poglady prezentuje tez byscie byli swiecie oburzeni? Wy to pewnie byscie sluchali peanow na czesc tej choragiewki z wielkim umilowaniem, ale na pogrzebach przeciwnikow nalezy milczec, bo to skandal jak ktos przywola zdanie Geremka!!! Michnik mial moralne prawo tak postapic jako przyjaciel zmarlego na Jego pogrzebie, jakbyscie nie zauwazyli nikt z zebranych nie mial pretensji - wrecz przeciwnie, bili brawo - tylko wy jestescie wielce oburzeni, pomyslcie to wiele mowi. Tylko skrajne prawackie srodowiska protestuja, akurat nic dziwnego wiec nie ma sie co tym przejmowac. Wbrew poprawnosci politycznej dobrze sie stalo, ze nie przemilczano tego kim byl i jakie poglady mial Geremek za co jest tak bardzo szanowany i podziwiany - i to was chyba najbardziej boli. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 prawaczki=(w przybliżeniu) lewaki 06.08.08, 21:42 Rozumiem że określeniem "prawackie środowisko" określasz po prostu pseudo prawicę. Pseudoprawicy rzeczywiście jest blisko do lewactwa, jak pokazał sojusz PiSu ze ś.p. Samoobroną. PiS mam nadzieję też będzie niedługo "świętej pamięci". Śmieszy mnie zawsze Kaczyński ubolewający nad "inwigilacją prawicy". Rzeczywiście "inwigilacja prawaczków" brzmi lepiej. (Nie była to wcale wielka inwigilacja. Kilku złodziejaszków wzięto na podsłuch i tyle. Mam podejrzenie że wtedy wyszło na jaw czemu Jarek nie ma żony i stąd ta zawzięta nienawiść PiSu do polskiego wywiadu i polskiej armii, ale to tematy na kiedy indziej). Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Rzepa pluje pod wiatr 06.08.08, 17:09 To hasło nie mogło w zadnym razie dotyczyc prof.Geremka ,bo dziękowac bogu mozna tylko za zabranie kogoś kogo sie kocha . Tylko takiemu komus zyczy sie ,aby jak najszybciej trafił do domu pana i zamieszkal razem z JP2 . Bardzo podoba mi sie uzasadnienie hasła - nie płakałem po papiezu. Wybuczenie powstańca warszawskiego swiadczy o upadku moralnym . Odpowiedz Link Zgłoś
black-andrzej24 Wazeliniarstwo 06.08.08, 17:12 Każdy ma prawo pisać co mu się żywnie podoba. Rzepa natomiast jest dnem totalnym a teksty Ziemkiewicza co kolejny artykuł to żenada. Ale ciekawą rzeczą jest to, co osoba o Michnikowskim kompleksie ma do powiedzenia, na ogół to nic ciekawego prócz wazeliniarstwa do braci K. - ale i tak kupa smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rzepa przestala byc Wybiorcza-bis i to niektorym 06.08.08, 17:17 Buhaha, Rzepa przestala byc juz jakis czas temu Wybiorcza-bis i to jak widac co neiktorym mocno doskwiera. Nb Gdybys przeczytal ostatnia ksiazke RAZ-a "Czas wrzeszczacych staruszkow" przestalbys bredzic o rzekomym "wazeliniarstwie" wobec braci K. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Junkier, naczelny wazeliniarz KC PIS 06.08.08, 17:25 Ziemkiewicz to dno totalne, dziennikarz reżimowy to mało powiedziane, to po prostu dziennikarzyna sprzedajny jak prostytutka, którego wypociny już nawet nie są śmieszne. Za to wyznawców ma bardzo dużo, co widać na forum gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_spinozy Re: Rzepa przestala byc Wybiorcza-bis i to niekto 06.08.08, 17:33 Mowisz o ostatniej ksiazce Rafała "KRUS" Ziemkiewicza? Mi bardzo podobalo się jego "Polactwo", swoim postepowaniem udowadnia ze wiedzial i wie o czym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Michnik i Geremek zasługują na szacunek! 06.08.08, 20:28 Zarówno Michnik jak i Geremek walczyli o wolną Polskę. Za to należy im się szacunek, nawet jeśli nie podzielam niektórych ich poglądów. Geremek był ważnym autorytetem w sprawach międzynarodowych. Pamiętam jak jako jeden z nielicznych krytykował wojnę w Iraku w roku 2003. Okazało się po latach, że to on miał rację. Dobrze że Radek Sikorski miał okzję się uczyć od Geremka gdy był wiceministrem za rządów Buzka, dzięki temu jest z niego teraz pożytek. Należy się przeciwstawić niszczeniu autorytetów w imię interesów politycznych. PiS nie ma umiaru w tym względzie. W PiSie jest tyle rewolucyjnego zapału do niszczenia każdego (kontrrewolucjonisty o odmiennych poglądach) choćby nie wiem co sobą reprezentował. Taki los spotkał Bartoszewskiego za to że skrytykował politykę zagraniczną PiSu. Po śmierci Geremka jest to ostatni autorytet międzynarodowy jaki nam pozostał. Ziemkiewiczowi podpowiem, że przykro mi bardzo że takim autorytetem nikt z redaktorów RZ nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Re: Rzepa przestala byc Wybiorcza-bis i to niekto 07.08.08, 20:40 junkier napisał: > Buhaha, Rzepa przestala byc juz jakis czas temu Wybiorcza-bis i to > jak widac co neiktorym mocno doskwiera. > > Nb Gdybys przeczytal ostatnia ksiazke RAZ-a "Czas wrzeszczacych > staruszkow" przestalbys bredzic o rzekomym "wazeliniarstwie" wobec > braci K. O czym tu dyskutować. Ciekaw jestem ilu z buczących miało papiery kombatanckie. Jakoś nie bardzo sobie wyobrażam prawdziwych powstańców owacyjnie witających Macierewicza a taka była kolejność zdarzeń. To, że klaka dla Antoniego zakłóciła minutę ciszy to już pryszcz. A w każdym razie dla Ziemkiewicza i Junkra, którzy wydłubali z tego to co im pasowało. Może się zdziwisz ale Ziemkiewicz był moim ulubieńcem. Bardzo się zdziwiłem gdy się okazało, że oddał swój talent populistom. Zamiast cytować ostatnią politagitkę Ziemkiewicza zacytuj "Polactwo", zapewne różnica jest. Ponieważ masz obsesję na punkcie Michnika to pozwolę sobie zauważyć iż obaj są agitatorami. Tyle tylko, że Ziemkiewicz jest antykomunistą bardzo świeżej daty, t.zn. kiedy już było wolno. Tobie to nie przeszkadza ale dla mnie to zasadnicza różnica. Kończąc, nie broń złej sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rzepa przestala byc Wybiorcza-bis i to niekto 08.08.08, 10:06 Michnik Antykomunista? Toz to wolne zarty sa. W ogole, zestawianie go z Ziemkiewiczem jest bez sensu imho, antynomia dla AM jest raczej o. Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Rzepa pluje pod wiatr 06.08.08, 17:23 W Rzepie (którą złośliwi zwą "Rzyćpospolita") jest jeszcze większa "gwiazda" obiektywnego dziennikarstwa, niejaki Piotr Siemka!. Z jego tekstów (i wypowiedzi w radiowej Trójce) można wnioskować, że pragnie zostać rzecznikiem prasowym PISu lub p.PISydęta. Odpowiedz Link Zgłoś
fvg1 to wyborcza pluje pod wiatr 06.08.08, 17:49 img802.mytextgraphics.com/photolava/2008/08/06/nieplakalem1-4bfl5t5y0.png Odpowiedz Link Zgłoś
awalec Tiszert.................do autora sloganu 06.08.08, 17:54 jesli ktos publikuje takie haslo, a nie zna jako tako angielskiego to powinien sie poradzic kogos kto zna ten jezyk i nie pisze "tiszErt" tylko "tiszYrt" bo Tiszert moze sie kojarzyc z "Tisznerem". Tee-Shirt wymawia sie Tyszyrt a nie Tiszert. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Tiszert.................do autora sloganu 06.08.08, 19:26 Ciekawe, że np. Oxford Dictionary Hornby'ego podaje wymowę odpowiadającą "tiszert". No, ale oczywiście "awalec" nauczy Anglików lepszej wymowy... Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Hej, matolku! 06.08.08, 21:51 Nie ma czegos takiego jak Tee-Shirt! Tak pisza niedouczeni chinczycy na swoich wyrobach. Jest T-Shirt (nazwa pochodzi od ksztaltu przypominajacego litere T). Jakie to smieszne kiedy za pouczanie z angielskiego zabiera sie jakis walec ktory sam podstawowych okreslen nie zna ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 [...] 06.08.08, 19:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Kalukin rżnie głupa ? 06.08.08, 19:30 To chyba jasne, że czym innym jest przysłać nawet największe kretyństwo na konkurs a czym innym robic z tego kretyństwa news dnia a potem eksploatować na okrągło. podobnie jak ze sponsorem premiera Tuska, Palikotem. Niechby i nawijał co mu ślina lub predzej Razwietka na język przyniesie, ale nie trzeba od razu przez 24 godziny na dobę (Radio TOK FM, własność Agory) tego nagłaśniać, no chyba że się odwala zlecenie od ludzi z WSI Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 każdy pijak to złodziej (to o prezydencie) :-)))) 06.08.08, 21:49 Palikot ma rację :-))) Jeszcze dodam że każdy pijak to złodziej, jak mawiał Bareja. talking_head napisał: > To chyba jasne, że czym innym jest przysłać nawet największe > kretyństwo na konkurs a czym innym robic z tego kretyństwa news > dnia a potem eksploatować na okrągło. podobnie jak ze sponsorem > premiera Tuska, Palikotem. Niechby i nawijał co mu ślina lub predzej > Razwietka na język przyniesie, ale nie trzeba od razu przez 24 > godziny na dobę (Radio TOK FM, własność Agory) tego nagłaśniać, no > chyba że się odwala zlecenie od ludzi z WSI Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Macierewicz musi siedzieć!!! 06.08.08, 22:54 PO poparła rozwiązanie WSI i weryfikację agentów. PiS jednak przeprowadził sprawę w taki sposób, że polski wywiad leży i jest dużo gorzej niż było. Ludzie znający Rosję zostali wywaleni z polskich służb gdyż Macierewicz wypełnił rozkaz Putina co do joty jak na prawdziwego czekistę przystało. Dzięki temu żołnierze na misjach zagranicznych strzelają bez rozeznania wywiadowczego. Z drugiej jednak strony, dowiadujemy się obecnie, że jeśli się znało odpowiednich ludzi w PiSie, można było (za odpowiednią opłatą) uniknąć znalezienia się w raporcie Macierewicza. (To takie słodkie i takie pisowskie. Rewolucja IVRP wymaga takich "odważnych i nowatorskich" działań. Wg zwolenników PiSu jeśli się krytykuje IVRP to znaczy że jest się na usługach ludzi WSI. Jest to oczywista oczywistość). Wszystko to sprawia że uważam Macierewicza za zdrajcę, którego miejsce jest w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Nie bede plakal po Michniku!!!!!!!! 06.08.08, 19:38 ...ale to GW propagowala te koszulki, a obecnie wycina wszyskie posty zawierajace zdanie "Nie plakalem po Geremku ani Kuroniu" Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: Nie bede plakal po Michniku!!!!!!!! 06.08.08, 19:50 No jasne np tobie wycięło takiego posta:) A jak chcesz mieć taką koszulkę to sobie ją zrób . Przecież to żaden problem. Nie rozumiem co wg Ziemkiewicza byłoby szokującego w koszulce "nie płakałem po Geremku" ? Przecież to są zupełnie różne sprawy nosić takie koszulki a robić widowisko polityczne z obchodów rocznicy powstania Warszawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
craftwork Nie będę płakał po Michniku 06.08.08, 20:14 zamierzam produkować takie koszulki po kosztach Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Nie będę płakał po Michniku 06.08.08, 23:14 Po mihniku to bedzie tylko plakac to co zostalo z NKWD. powinni robic recycling w tek aleji zasluzonych bo dla postkomuny jak mihnik czy podobni nie starczy miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
hyba_79 Re: Nie bede plakal po Michniku!!!!!!!! 07.08.08, 10:52 no własnie.. nie rozumiesz... ludzie o niskim ilorazie inteligencji nie wyczuwają równiez ironii... Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Rzepa pluje pod wiatr 06.08.08, 20:33 Szczególnie nie płakałem po papieżu JP II i po Geremku też nie zamierzam, i po B-16 tez płakać nie będę! A najbardziej nie będę płakać po Kaczorach i innych "pisiorach"! Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: ciekaw jestem kto zaplacze PO Tobie 06.08.08, 21:34 a ch.. cie to obchodzi? też nie płakałem po jot pe 2 i po B-16 nie będę. aha od razu dodam: po mnie nikt nie musi. po śmierci i tak nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Nie wzywaj imienia JP2 nadaremno!!! 06.08.08, 21:29 Szczególnie nie mieszaj Papieża z żadną partią polityczną, w szczególności zaś z żadną partią o pisowskiej lub rydzykowatej proweniencji. Papież był i jest autorytetem ponadczasowym o znaczeniu wykraczającym poza swoją epokę. Wciąż nie umiem się pogodzić z Jego śmiercią. Wiem że to wielka strata dla naszego narodu, ale także dla świata. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Nie wzywaj imienia JP2 nadaremno!!! 06.08.08, 21:36 kult jednostki jak w państwach totalitarnych... ale co się dziwić, nastawiali mu za życia tyle pomników, że innego wniosku nie da się wysnuć. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 niewiele wiesz o państwach totalitarnych!!!! 06.08.08, 21:59 Poczytaj trochę książek o najnowszej historii zanim zaczniesz wygłaszać takie opinie. Papież nie skrzywdził nikogo. Nikt z jego rozkazu nie poszedł do więzienia ani nie był prześladowany. Uwielbienie dla Niego jest dobrowolne i często było niemiłe władzy politycznej w Polsce i na Kremlu. Dlatego totalitarne państwo radzieckie (za wszelką cenę) chciało Go zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: niewiele wiesz o państwach totalitarnych!!!! 06.08.08, 22:43 >Poczytaj trochę książek o najnowszej historii A ty poczytaj troche ksiazek o historii sredniowiecza. Moze wtedy dotrze do ciebie ze Karol Wojtyla byl przywodca organizacji odpowiedzialnej za wymordowanie, czesto po brutalnych torturach, setek tysiecy niewinnych ludzi. To w imie Chrystusa, na polecenie i z inspiracji funkcjonariuszy kosciola katolickiego wyrzucano z okien i baszt niewinne dzieci, roztrzaskujac je o bruk, a ciezarne kobiety przekluwano mieczem. To sa fakty. Oczywiscie, robili to rowniez muzulmanie, husyci, ateisci, komunisci i inni. Tylko to nic nie zmienia. Kosicol katolicki byl przez tysiaclecia organizacja zbrodnicza, i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar co ma średniowiecze do Papieża!!! 06.08.08, 23:15 Po pierwsze to w średniowieczu większość państw prowadziła wojny. Wtedy miarą sukcesu kraju i króla było to ile "ziem" zdołał podbić. Do uzasadnienia wojen pojęcie boga było często stosowane, ale Nie mieszanie do tego Jana Pawła II jest nadużyciem, którego nawet komunistyczna propaganda nie użyła. Nieprawdziwość tego zarzutu jest tak wielka, że komuniści niechcąc się kompromitować w oczach narodu, nie wysuwali tego. Dopiero po odzyskaniu wolności naród zdurniał i pozwala opluwać tego, który mu tę wolność zapewnił. Z drugiej strony siłą chrześcijaństwa było to że jako pierwsza wielka religia zrezygnowało z wojowania pod bożym sztandarem. Po trzecie to Niemcy (wg twojej logiki) są organizacją wyjątkowo zbrodniczą. Rosja chyba też. Wygląda też na to że wszystkie organizacje na świecie są "zbrodnicze". Postaraj się więc poszukać kogoś kto propagował miłość między ludźmi i przeciwstawiał się każdej wojnie. Może wtedy odkryjesz postać Karola Wojtyły. > >Poczytaj trochę książek o najnowszej historii > > A ty poczytaj troche ksiazek o historii sredniowiecza. > Moze wtedy dotrze do ciebie ze Karol Wojtyla byl > przywodca organizacji odpowiedzialnej za wymordowanie, > czesto po brutalnych torturach, setek tysiecy niewinnych ludzi. > > To w imie Chrystusa, na polecenie i z inspiracji funkcjonariuszy > kosciola katolickiego wyrzucano z okien i baszt niewinne dzieci, > roztrzaskujac je o bruk, a ciezarne kobiety przekluwano mieczem. > > To sa fakty. Oczywiscie, robili to rowniez muzulmanie, husyci, ateisci, > komunisci i inni. Tylko to nic nie zmienia. > > Kosicol katolicki byl przez tysiaclecia organizacja zbrodnicza, i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
es_te_es Re: Rzepa pluje pod wiatr 06.08.08, 22:50 jako genetyk-amator mam do ciebie tylko jedno pytanie: z jakiego nasienia powstają takie zdegenerowane indywidua? Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra kult JPII to była bańka, już pękła i nic nie ma... 07.08.08, 00:07 z boku bardzo szyderczo to wygląda. Się prawicowe polactwo egzaltowało łkało pomniki z brązu za życia stawiało. A dziś? syf kiła i mogiła. Wyszła z prawicy brunatna rzeczywistość. No to jest przecież śmiech na sali ten ich patriotyzm - niepatriotyzm. Wybuczeć prof WB? dla mnie to wiocha i hańba. Robiły to zewnątrzsterowalne obszczymurki. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Nic prawicowego w kulcie JPII nie ma!!! 07.08.08, 20:14 Szydzić zawsze można, ale nie trzeba być ani Polakiem ani prawicowcem aby docenić znaczenie Papieża w historii Europy i świata. Wystarczy czytać i myśleć. Idee Papieża wcale nie były prawicowe. Nie były też oczywiście lewicowe. Były po prostu mądre. abrahadabra napisał: > z boku bardzo szyderczo to wygląda. Się prawicowe polactwo > egzaltowało łkało pomniki z brązu za życia stawiało. A dziś? syf > kiła i mogiła. Wyszła z prawicy brunatna rzeczywistość. > No to jest przecież śmiech na sali ten ich patriotyzm - > niepatriotyzm. Wybuczeć prof WB? dla mnie to wiocha i hańba. Robiły > to zewnątrzsterowalne obszczymurki. > Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Kto za tym stoi... 07.08.08, 00:13 i czemu to sluzy? Ja sie nawet nie pytam bo jestem z pokolenia ktore swietnie pamieta w jakich okolicznosciach takie pytania zadawano, a mlodsi niech zapytaja dziadkow. W kazdym badz razie nauka nie poszla w las. Akcja T-shirt dla wolnosci byla akcja GW i nie ma zadnego znaczenia czy autorem hasla byl redaktor Rzeczpospolitej czy Jan Chrabaszcz z Pcimia. To GW dokonywala wyboru hasel i GW je rozpropagowala, gdyby nie GW to o takim hasle pewnie nikt by sie nie dowiedzial. Caly szol byl szolem GW. Ale Pan Kaukin, tracac jak skorupka co za mlodu nasiakla (a moze to tylko brak wentylacji na Czerskiej), juz ma winowajce. No bo przeciez GW wcale nie chciala takiego hasla, nawet sam superredaktor byl "za a nawet przeciw" to tylko autorytet rzadowego dziennika przewazyl no i chcac niechcac zostala tak podstepnie (przez wiadome sily) wmanewrowana. Ale juz redaktora Kaukin (kierowany zawsze obecnym intynktem klasowym) prawdziwego wroga demaskuje. Tym wrogiem jest Ziemkiewicz. Wymyslil nie wymyslil ale w sprawe jest zamieszany. Dowod na to taki ze zna redaktora Rzeczpospolitej. To ze wszyscy dziennikarze z dluzszym stazem pracujacy w Warszawie sie mniej wiecej znaja to nie ma znaczenia. Ten kontakt, a nawet konspiracja Ziemkiewicza miala kluczowe znaczenie dla calej akcji. Mozemy nawet postawic hipoteze ze to on takie haslo wymyslil i tylko namowil redaktora Bravo, ktory o obcym nazwisku mogl nie wiedziec co po polsku znaczy co, wiec byl jedynie nieswiadomym narzedziem w rekach wiadomych kol. Za wszystkim stal i wszystkim krecil Ziemkiewicz aby realizowac swoj postepny i haniebny plan oczerniania GW. Ale na szczescie dzieki rewolucyjnej czujnosci kolegi Kaukina plany wroga zostaly zdemaskowane co Urbi et Orbi oglosila GW na pierwszej stronie portalu. Mozna zakonczyc: dialektyczne amen. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Głupie było to hasło i już!!!! 07.08.08, 20:28 Głupi ten kto to hasełko wymyślił, a podwójnie durny ten kto je (przez krótkowzroczność) lansował. Nie potrzeba nam bowiem w Polsce więcej wolności do opluwania autorytetów. To przychodzi wszystkim bez wysiłku. Problem w Polsce jest z głoszeniem prawdy, także pod prąd. Takiej wolności w Polsce brakuje. O taką wolność walczył Papież przez całe swoje życie. Dlatego uważam że trzeba być gnidą aby nie płakać po Papieżu. (Pomijam tu członków pewnego plemienia z Amazonii, którzy w zeszłym miesiącu pierwszy raz zetknęli się z białym człowiekiem. Oni i im podobni mogli o Papieżu nie słyszeć). sendivigius napisał: > i czemu to sluzy? Ja sie nawet nie pytam bo jestem z pokolenia ktore > swietnie pamieta w jakich okolicznosciach takie pytania zadawano, a > mlodsi niech zapytaja dziadkow. W kazdym badz razie nauka nie poszla > w las. > > Akcja T-shirt dla wolnosci byla akcja GW i nie ma zadnego znaczenia > czy autorem hasla byl redaktor Rzeczpospolitej czy Jan Chrabaszcz z > Pcimia. To GW dokonywala wyboru hasel i GW je rozpropagowala, gdyby > nie GW to o takim hasle pewnie nikt by sie nie dowiedzial. Caly szol > byl szolem GW. > > Ale Pan Kaukin, tracac jak skorupka co za mlodu nasiakla (a moze to > tylko brak wentylacji na Czerskiej), juz ma winowajce. No bo > przeciez GW wcale nie chciala takiego hasla, nawet sam superredaktor > byl "za a nawet przeciw" to tylko autorytet rzadowego dziennika > przewazyl no i chcac niechcac zostala tak podstepnie (przez wiadome > sily) wmanewrowana. Ale juz redaktora Kaukin (kierowany zawsze > obecnym intynktem klasowym) prawdziwego wroga demaskuje. Tym wrogiem > jest Ziemkiewicz. Wymyslil nie wymyslil ale w sprawe jest > zamieszany. Dowod na to taki ze zna redaktora Rzeczpospolitej. To ze > wszyscy dziennikarze z dluzszym stazem pracujacy w Warszawie sie > mniej wiecej znaja to nie ma znaczenia. Ten kontakt, a nawet > konspiracja Ziemkiewicza miala kluczowe znaczenie dla calej akcji. > Mozemy nawet postawic hipoteze ze to on takie haslo wymyslil i tylko > namowil redaktora Bravo, ktory o obcym nazwisku mogl nie wiedziec co > po polsku znaczy co, wiec byl jedynie nieswiadomym narzedziem w > rekach wiadomych kol. Za wszystkim stal i wszystkim krecil > Ziemkiewicz aby realizowac swoj postepny i haniebny plan oczerniania > GW. Ale na szczescie dzieki rewolucyjnej czujnosci kolegi Kaukina > plany wroga zostaly zdemaskowane co Urbi et Orbi oglosila GW na > pierwszej stronie portalu. Mozna zakonczyc: dialektyczne amen. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 tak, tak, nawet w filmie 'Trzech kumpli' Maleszka 07.08.08, 01:03 wspanialomyslnie nie pozwala jechac na calego po JPII, tak wiec haslo 'Nie plakalem po JPII' na pewno spotkalo sie z odraza u Michnika i calej redakcji gadzinowki Odpowiedz Link Zgłoś
antidotunazalganiewubekistanie Michnik pluł na Polaków na pogrzebie tow. Bronka 07.08.08, 09:14 jak żydokomuna pluje jadem na Polaków to niby wyraża POglądy tych głuptaków a jak Polak powie kilka słów prawdy to to badziewie larum ogłasza zawdy Odpowiedz Link Zgłoś
brainuser "Wyborcza" brzydko się chwyta 07.08.08, 12:04 Riposta pana Kalukina tylko pozornie błyskotliwa. W gruncie rzeczy wredna, bo świadomie nie na temat i ad personam (według wzorca, który przypomina "dialektyczne" polemiki w czasach peerelu). Pan Ziemkiewicz nie zajmował się autorem pomysłu na tiszert, lecz tym, kto ów tiszert publicznie lansował (tylko to jest istotne w sensie kształtowania opinii). I tą, która ten lans prowadziła, była "Wyborcza", a nie "Rzepa", nawet jeśli na ten mało smaczny pomysł wpadł ktoś, kto w "Rzepie" pracuje. "Wyborcza" brzydko się chwyta. Nie stać Was na polemikę na poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: "ŁRzepa bredzi jak zwykle 07.08.08, 15:32 brainuser napisał: > Pan > Ziemkiewicz nie zajmował się autorem pomysłu na tiszert, No włąśnie! A powinien przed splunięciem! Potem szczęka i jądra bola. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drzorrz Chyba Jonny Bravo 08.08.08, 01:19 Kolegom z GW sie chyba cos pomerdalo. Zbyt duzo kreskowek? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Pracobiorca Kalukin wygodzil pracodawcy 08.08.08, 12:09 a, ze przy okazji sam niezle splunal pod wiatr, to w zupelnosci nikomu nie wadzi.Standardy etyczne Gazety Wyborczej przewiduja szerokie poslugiwanie sie manipulacja w imie obrony interesow ancient regime'u zlozonego z ludzi honoru.Red.Kalukin prosimy pokazac rekaw.Nie sakiewke. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert dobrze ujete 08.08.08, 13:34 "Nad Wisłą jest jednak garstka spokojnych, żyjących na swój sposób godnie i przyzwoicie ludzi, którym papież był i jest obojętny, zarówno jako wzór moralny człowieka, jak i wzór Polaka." zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś