rooboy 07.08.08, 07:08 "Tusk: Wymagam, aby nie było rodzinnych interesów w polityce" nic dodac, nic ujac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 07:13 Skok w lewo, skok w prawo.Byle do kasy.Oskarzeni czy nie-twierdza ze jeszcze wyrok nie zapadl.I tak to dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Byle dorwać się do żłoba 07.08.08, 07:26 i nachapać SLD, PIS, PSL, PO wszyscy tacy sami.... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Oto obietnica Tuska (cytat z expose): 07.08.08, 07:28 "Tu, w tej Izbie przedstawiciele mojego rządu każdego miesiąca, powtarzam, każdego miesiąca będą informowali Wysoką Izbę i polską opinię publiczną o kolejnych decyzjach likwidujących przywileje władzy, przywileje prawne i materialne. Nie będzie takiego miesiąca, aby kolejna informacja o naszych kolejnych decyzjach nie docierała do opinii publicznej." Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Oto obietnica Tuska (cytat z expose): 07.08.08, 07:40 sa mniej lapczywi w PO, ale jeszcze daleko im do "konkursow"... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Platforma Kolesi pokazala twarz------------- 07.08.08, 08:04 Platforma Oszustow kreci lody - przeciez juz Sawicka mowila,ze tak bedzie - wiec skad tro zdzwiwienie w Wybiórczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance PiS komuna stworzona przez czerwone dzieci 07.08.08, 09:22 tez pokazała czerwone ryła z wysiłku przy obsadzaniu stołków Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 A"Consigliere" UBmafii tow. Ćwiąkalski zabespiecza 07.08.08, 13:34 ..."sądy". Były “Obcinacz Palcow”, za co wpałd w IV Rzeczypospolitej a ktorego "Consigliere" tow. Ćwiąkalski wypuscił z paki za zdyscyplinowane głosowanie na PO, a dzisiaj członek Mlodych Demokratow wykonujacy bezmyslnie instrukcje Schetyny (…kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje. Tajna instrukcja PO: Przejąć internet! www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Prz ejac_internet_.html) jedyny.resistance zabełkotał: > PiS komuna stworzona przez czerwone dzieci tez pokazała czerwone ryła z wysiłku przy obsadzaniu stołków M: Ciekawe, ze w momencie kidy korupcja w UBekistanie osiagnela juz poziom sprzed wyborow 2005 "Consigliere" UBmafii tow. Ćwiąkalski zablokowal egzaminy na aplikacje sądową i prokuratorską. Na zamieszaniu wokół systemu kształcenia stracą młodzi prawnicy. Ewa Usowicz: Przez polityczne rozgrywki nie będzie aplikacji blog.rp.pl/blog/2008/08/06/ewa-usowicz-przez-polityczne-rozgrywki-nie-bedzie-aplikacji/ www.rp.pl/artykul/2,173048_Aplikacji_sedziowskiej_w_tym_roku_nie_bedzie.html Ale to nie wazne. Wazne by organa "sprawiedkliwosci" calkowicie byly oddane UBemafii. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: --Brawo trzeba wygonić rydzykową szarańczę---- 07.08.08, 10:43 Trzeba odzyskać przemysł zanim ludzie Rydzyka obsadzeni przez pis w spółkach skarbu państwa doprowadzą je do ruiny....;))) Ze sobie pozwolę użyć poetyki słów pisowskich dziennikarzyn klasy "Rzeczpospolita"... Odpowiedz Link Zgłoś
kokosiasty Re: --Brawo trzeba wygonić rydzykową szarańczę--- 07.08.08, 19:20 młodzieżówka PO? Odpowiedz Link Zgłoś
22.q_v51 Re: Oto obietnica Tuska (cytat z expose): 07.08.08, 11:32 gamon0 napisał: > "Tu, w tej Izbie przedstawiciele mojego rządu każdego miesiąca, > powtarzam, każdego miesiąca będą informowali Wysoką Izbę i polską > opinię publiczną o kolejnych decyzjach likwidujących przywileje > władzy, przywileje prawne i materialne. Nie będzie takiego miesiąca, > aby kolejna informacja o naszych kolejnych decyzjach nie docierała do > opinii publicznej." I teraz jakiś ośrodek badania opinii publicznej śmie publikować dane z jakiegoś sondażu wśród złodziei z rządu bo na pewno nie wśród narodu - że don Aldek wygrałby dzisiaj wybory prezydencki!!!! To jest najczystsza propaganda.Kiedyś takie wydziały były w KC PZPR i nazywały się wydziałami propagandy,teraz za niby demokracji nazywa się to badaniem opinii publicznej z jednoczesnym jej publikowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 07:39 Dopóki jest mozliwość obsadzania stanowisk wszelkie ruchy beda pozorne, byle do złoba swojaków doprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 07:43 a.k.traper napisał: > Dopóki jest mozliwość obsadzania stanowisk wszelkie ruchy beda > pozorne, byle do złoba swojaków doprowadzić. rubbish, traper... juz wole, zeby gieralt do nowych wyborow 50 ty/mies bral, niz maja byc zaklady "prywatyzowane", czyli oddawane za 1/10 ceny dla finansjery znad hudson river... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Skoro wolisz to masz, nie ma tematu 07.08.08, 08:05 Ja juz dawno odszedłem z podobnej firmy i jest mi dobrze, z kolegami którzy tam zostali raczej się nie rozumiem, oni nie chca zmian, po co? nawet wola mniej zarabiac, moga ponarzekac na to polskie piekiełko, a wiesz jaka jest mysl przewodnia związków która straszą pracowników a politycy wykorzystują w wyborach? Że zagraniczne firmy chcą wykupic nasze i zamknąć by pozbyc się konkurencji, szczególnie te, które sobie słabo radza na rynku. :)))Ja pracuję juz długo w kraju i za granica i to nie na zmywaku, więc trochę znam pewne zależności. KGHM to akurat dobra firma, a ja nigdzie nie powiedziałem ze ma pójść w ręce obce, mozna to inaczej zrobić podobnie jak ze służba zdrowia, polityków nic nie odciagnie, jeśli maja takie prawo beda ssać do upadłego. Ja bym chciał, by takie firmy wzajemnie się wspomagały tworząc grupy kapitałowe, nie narzucane przez polityków, jak niedawno elektrownia Kozienice i KWK Bogdanka dla celów politycznych tłumaczonych jako społecznych, to musi byc porozumienie zainteresowanych. Taka firmą moze być tez PKP, bo tam się nic nie zmieni a ludzie nie będa więcej zarabiać, bo nie maja pomysłu i nie chcą a to sa także nasze pieniądze i czas. Nie wiem czy obserwowałeś taką firmę jak PKS na początku przemian, ich arogancję, mieli do jednej miejscowości 42 kursy, teraz mają 7 albo 9, reszta prywatna inicjatywa, czy lepsza obsługa? Róznie bywa, ale arogancja gdzies znikła mimo ze często pracuja tam ludzie z PKS-u, jednak się da i mozna. Jest wiele inicjatyw zauważalnych gołym okiem i takie PKP mogło by zarabiać więcej, tylko po co się lokalnie wychylac skoro to idzie do wspólnej kasy a za pomysł mozna dostać po garbie, wszak pisze: nie wychylac się podczas jazdy pociągu. Zacznimy rozmawiac o prywatyzacji i naszym majątku a nie wyprzedaży co czynisz:))) Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 11:02 Czyli wolisz żeby gieralt doprowadził zakład do ruiny i ludzie stracili pracę niż polskie zakłady mają wpaść w ręce międzynarodowej finansjery, ciekawe podejście....;)) Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Re: I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 12:04 typowe dla ciebie, wolisz na kolanach zasuwać i lizac d.. szefowi ale w "miedzynarodowej firmie" Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 13:34 europacierz napisał: > typowe dla ciebie, wolisz na kolanach zasuwać i lizac d.. szefowi ale w > "miedzynarodowej firmie" Praca w dobrej firmie polega na pracowaniu. Co do kolan i lizania - nie sądź wszystkich podług siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 14:14 Ocho... "paciorek EU" rozpoczął wykłady ekonomii - szkoła radia maryja. Ekonomii bazującej na doktrynie "Nieważne czy Polska biedna czy bogata. Ważne żeby katolicka". Widzisz paciorek ja nigdy nie musiałem nikomu d.. lizać, moja umowa o pracę nie obejmowała tego typu usług, a pracowałem już w paru korporacjach międzynarodowych. Ty, pracując dla instytucji kościelnych pewnie nie raz się spotkałeś z tego typu propozycjami...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kosand Pracowałes w takiej firmie? Nie wydaje mi się 07.08.08, 15:50 Znałbys podstawowe zasady i kodeksy etyczne jakie tam obowiązują, podpisuje się co roku i od czasu do czasu ktoś wyleci za odstępstwa, lizanie d...y nie zalezy od rodzaju firmy tylko od charakteru. W stanie wojennym wystarczyło bym sie zapisał do "wronich" związków zawodowych i może bym pojechał na kontrakt zagraniczny, jednak zostałem wrogiem ustroju socjalistycznego, dyplomów nie dawali ale sa swiadkowie, Kaczyńskji twierdzi że stałem tam gdzie ZOMO, tylko ja w tym czasie uczyłem sie języka i zgłebiałem tajniki prawdziwego zarządzania np. Lee Iacocca (znajesz pan?)czy obecnie Empowerment (tez znasz?) A może związkowcy ci podpowiedzą, w co wątpię, bo kiedyś będac członkiem rady pracowniczej widziałem jak zasypiają na takich szkoleniach prowadzonych przez specjalistów z Uniwersytetów i nic się nie zmieniło, zostali w realiach tamtej gospodarki, pod hasłem bronimy naszego polskiego interesu, zaprzepaszczaja szanse na rozwój pracowników, wzrost wydajnosci, współzarządzania i lepszych zarobków, pracownicy wcale nie musza się bać, wiekszosć ma spora wiedzę, to ci pseudo kierownicy z linii związkowej i partyjnej się obawiają i sieją ferment. Zanm dobrze realia spółek skarbu państwa i działanie w firmie miedzynarodowej i jeszcze raz powtórzę, wielu z pracujących tam ludzi nie powinno sie obawiać o pracę, obawiają sie zmian referenci ogrodowi(ch...em gruchy obijają) tacy zawsze sobie znaleźli stołeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 15:43 Jak zakład splajtuje, to wówczas i tak może zostać kupiony przez międzynarodową finansjerę. Ale może być gorzej: zakład rządzony przez krewnych i znajomych królika zabrnie w długi, potem zostanie oddłużony a w międzyczasie wyrośnie w nim rzesza drogich w utrzymaniu związków zawodowych, które zaczną wymuszać na władzy centralnej przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: I to jest główny argument za prywatyzacją. 07.08.08, 15:44 Choć oczywiście być tak nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 07:30 jak za SLD, PSL, PIS tak i za PO. Nic nowego. Cos cie dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 07:33 Dziwi mnie.Bo przeciez mialo byc inaczej.Byly obiecanki na caly kraj.Miala byc wytezona praca.Zreszta nawet jeden z forumowiczow cytuje slowa Tuska.Wszystko okazalo sie lipa.Lipa ubarwiona przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 07:34 I jeszcze cos.W koncu zamiast rzadu,Wyborcza wziela sie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 07:43 a to cud. Bo GW codziennie sie przeciez ukazuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 07:42 PO - jak kazda partia to partia nie-swietych. A ty w cuda wierzyles? Ale przynajmniej mamy swiety spokoj. A to tez sie liczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance [...] 07.08.08, 09:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rozpacz Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 18:05 presentation1 napisał: > Dziwi mnie.Bo przeciez mialo byc inaczej.Byly obiecanki na caly kraj.Miala byc wytezona praca I Ty w to uwierzyłeś? Hahahaha! Zreszta nawet jeden z forumowiczow cytuje slowa Tuska.Wszystko o kazalo sie lipa.Lipa ubarwiona przez media. W przypadku tego artykułu nie ma mowy o ubarwieniach... Z Erikiem Alirą dokładnie tak było, jak jest napisane.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Zadziwiające że związkowcy to dostrzegli. 07.08.08, 07:42 Ciekawym ile jest zwiazków w tym kombinacie i ilu związkowców na etacie, z tego co pamiętam sprzed 1990 r, zwiazki chcielismy niezależne, za bramą, to tez synekurki. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 09:40 presentation1 napisał: > Skok w lewo, skok w prawo.Byle do kasy.Oskarzeni czy nie-twierdza ze jeszcze wy > rok nie zapadl.I tak to dziala. ty jak zwykle udajesz głupca. pis rządzil, rządzil nepotyzm. wczesniej też był. zapomniałeś juz ? i po co te gadanie ze PO taka i siaka skoro poprzednicy robili dokladnie to samo choc na wieksza skale ? wtedy ci to pasowalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 09:45 PiS nie rzadzi.Rzadzi PO.Afery sa wlasnie z ta partia.I nic nie poradzisz.Nie wolno krytykowac rzadzacych?Jezeli rabia narod czy tego nie ujawniac?Pochwalac? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Lodziarnia jak szarancza........... 07.08.08, 10:30 presentation, krytykowac wolno zawsze. Tylko sie pytam, skoro taki uczciwie obiektywny jestes dlaczego tego nie robiles gdy rzadzil PISuar? Przez dwa lata! Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 najważniejsze, że Tusku jest zdrowy, choć... 07.08.08, 07:15 głupi, jak Chlebowski i wredny, jak Niesiołowski... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: najważniejsze, że Tusku jest zdrowy, choć... 07.08.08, 07:21 4krzych1 napisał: > głupi, jak Chlebowski i wredny, jak Niesiołowski... ... ...pogibany jak Palikot... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rozpacz Re: najważniejsze, że Tusku jest zdrowy, choć... 07.08.08, 18:08 4krzych1 napisał: > głupi, jak Chlebowski i wredny, jak Niesiołowski... W tym przypadku raczej nie Tusku :) rozdawał karty... To okręg legnicko-jeleniogórski (dla przypomnienia). Odpowiedz Link Zgłoś
brynk no i co her Tusk? -Z gęby zrobiła się cholewa? 07.08.08, 07:19 Tzw.premier Tusk i PO to Oszuści,kłamcy, cwaniaki,palikoty, cyniki... Pasuje jak ulał do "hera" Tuska przysłowie: "Zapomniał wół, jak cielęciem był" Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-alasek Re: no i co her Tusk? -Z gęby zrobiła się cholewa 07.08.08, 07:25 Można też organizować konkursy pod określonych kandydatów. Na forum kieleckim były opisywane przypadki konkursowe z ZEORK Skarżysko. Też PO wcisnęło swojego kandydata, związanego z odwołanym wiceministrem zdrowia, Grzegorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-alasek Re: no i co her Tusk? -Z gęby zrobiła się cholewa 07.08.08, 07:34 Polecam opis konkursu w Skarżysku: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,5416090.html; serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,5164483.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=81615418 I podobnie w Siarkopolu Grzybów S.A.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=82694487&v=2&s=0 POgratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 07:23 Hasło "Przyjazne Państwo" przekute w czyn! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Widac, w polskim burdelu nic sie nie zmieni..... 07.08.08, 07:28 obojetnia jaka partia u wladzy, koryto takie same.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Widac, w polskim burdelu nic sie nie zmieni.. 07.08.08, 16:11 Trudno się dziwić, skoro politycy się nie zmieniają się od blisko 20 lat. Jedyny "powiew" nowości to LPR i SamooBrona w latach 2005-2007 (wszyscy inni już kiedyś w rządzie, a przynajmniej koalicji byli), ale trudno nazwać to coś zmianą na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rozpacz Re: Widac, w polskim burdelu nic sie nie zmieni.. 07.08.08, 18:09 1zorro napisał: > obojetnia jaka partia u wladzy, koryto takie same.... Niektórzy są bardziej dyskretni (uwierz, wiem co piszę) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy [...] 07.08.08, 07:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Niech was szlag.... "poltycy" 07.08.08, 07:56 teraz wiem dlaczego od długiego czasu nie mogę znaleźć pracy na menedzerskim stanowisku. Synekury i koryto dla swoich miernot.. tak było z "lewicą", prawicą i pseudoliberałami o gębach sfrazesowanych. Panowie politysy... niech was szlag trafi ! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Niech was szlag.... "poltycy" 07.08.08, 07:58 raczej "politykierzy".... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niech was szlag.... "poltycy" 07.08.08, 07:59 hrabiaa, with all due respect, maybe you're not good enough??? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Niech was szlag.... "poltycy" 07.08.08, 08:01 nie dobijaj faceta bo kompleksow dostanie, a tak nie wolno.... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Niech was szlag.. "poltycy" Platformy z Obornikiem 07.08.08, 08:55 Przeciez od nich więcej śmierdzi niż od pozostałych "polityków" Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 07:56 kogo masz na mysli, piszac "palantow"??? gieralta i spolke, zwiazkowcow, po, czy jeszcze kogos innego??? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 07:56 trzeba jak najbardziej. I nie moge tego zrozumiec, ze KAZDA partia powtarza te same numery. Nic sie cymbaly nie nauczyly?! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 07:58 1zorro napisał: > trzeba jak najbardziej. I nie moge tego zrozumiec, ze KAZDA partia > powtarza te same numery. Nic sie cymbaly nie nauczyly?! zorro, pogielo cie dzisiaj??? wlasnie dlatego, ze sie nauczyli, to powtarzaja... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 08:00 mnie nie pogielo. Ale widze, ze to taki "polski syndrom". Nieuleczalny! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 08:25 no,to dobrze, ze masz sie dobrze... pogromca gamonia sie pojawil, widac dzisiaj shit-yna troche dluzej nad sms-ami pracowal... zobaczymy co ma do powiedzenia na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 10:31 no, no, roobay....Witaj w kluubie! Wykreslili cie..... Odpowiedz Link Zgłoś
zezun Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 09:36 1zorro napisał: > trzeba jak najbardziej. I nie moge tego zrozumiec, ze KAZDA partia > powtarza te same numery. Nic sie cymbaly nie nauczyly?! Zorro, a kto powiedział, że jak się zostaje posłem to trzeba zwolnić z pracy i utrzymać całą swoją rodzinę, żeby nie być posądzonym o nepotyzm. Żona i krewni też mają prawo robić karierę Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 10:33 mysle, ze maja do tego jak najwieksze prawo. Pod warunkiem, ze jest to na drodze konkursu, fachowosci a nie partyjnej znajomosci. Jezeli jest to na skutek tej trzeciej wersji przynosi szkode partii. I to bez znaczenia czy ta partia jest PO, PIS, SLD czy PSL.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rozpacz Re: a gdzie pierot6, kralik111, pogromca gamonia 07.08.08, 18:14 1zorro napisał: > mysle, ze maja do tego jak najwieksze prawo. Pod warunkiem, ze jest to na drodze konkursu, fachowosci a nie partyjnej znajomosci. Jezeli jest to na skutek tej trzeciej wersji przynosi szkode partii. I to bez znaczenia czy ta partia jest PO, PIS, SLD czy PSL.... Hahahaha! A kolega ustawianych konkursów nie widział? Bo ja wiele a i owszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
cichy380 Powinien być zakaz 07.08.08, 08:01 tak sam jak z konkursami wszelkiego rodzaju. Rodziny i bliscy, mają zakaz uczestniczenia w konkursach organizatorów. Podobnie powinno być z politykami ich rodzinami i bliskimi. Oni kasę mają więc powinno się prawnie zakazać im zasiadania na wysokich stanowiskach. Każdy głupi przyzna, że takie rozwiązanie nawet jeżeli kogoś uczciwego pokrzywdzi, tak naprawdę przyniesie więcej korzyści niż strat... ale czy politycy maja honor - nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Powinien być zakaz 07.08.08, 08:02 honor polityka? To slowo mu obce.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Powinien być zakaz 07.08.08, 15:58 Owszem, powinien. Ale na co on komu. Pamiętasz awanturę z 2005 wokół tego, że żona Balcerowicza była szefową fundacji, na którą łożyły banki? Podobna zadyma toczyła się wokół fundacji Kwaśniewskiej, fundacji Sośnierza (tam było jeszcze lepiej, szefem fundacji był urzędnik we własnej osobie). Czy jakikolwiek polityk zaproponował przez te kilka lat stworzenie prawa zakazującego takich praktyk? Nie przypominam sobie. Po co samego siebie (lub własnych krewnych i znajomych) pozbawiać takiej okazji? Przecież przyjdą wybory, a nuż się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -------lody, lody, lody=Program POkrak------------ 07.08.08, 08:05 Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: -------lody, lody, lody=Program POkrak------- 07.08.08, 08:11 no, dobrze ze sie obudziles bo juz nudno bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: -------lody, lody, lody=Program POkrak------- 07.08.08, 08:16 Zaczynają mnie wku....ć, ale i tak wolę ich od PiC'u :) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: -------lody, lody, lody=Program POkrak------- 07.08.08, 10:34 wybor miedzy cholera i grypa...Wole grype. Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum Re: -------lody, lody, lody=Program POkrak------- 07.08.08, 11:32 No forumowicze na Gazecie przebijaja juz powoli wszystko. Wladza niezaleznie od koloru jebei wszystkich w d.psko a na tym forum jedni ciesza sie ze ich nie tak mocno jak tych drugich. "mielismy lepiej, nas z wazelina a was na sucho" :). plakac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
qc A moze Kartofle maja racje? 07.08.08, 08:18 ze demokracja nie dziala i ze to impossibilizm? Ze ludzi trzeba za pysk bo inaczej wszystko sie rozlazi? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A moze Kartofle maja racje? 07.08.08, 08:31 Oczywiście, że mają! Ale nie w ich wykonaniu! Kleru nie lubię. Za pysk.... mogą trzymać, ale nie ludzie od księżyca :D Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: A moze Kartofle maja racje? 07.08.08, 09:15 chyba sytuacja bez wyjscia. Demokracja wloska, hamerykanska, biurokraci UE wszedzie okazja czyni zlodzieja. W Rosji trzymaja za morde a jednak tam zlodzieji jest najwiecej. ? Albo wymyslimy wykrywacz szubrawcow albo nasze DNA potrzebuje pilnej genetycznej manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
innewidoki Re: A moze Kartofle maja racje? 07.08.08, 08:32 nie wiem skąd wzięło się w społeczeństwie przekonanie, że PO to partia cudotwórców. do tego uczciwych cudotwórców. przecież oni wszyscy jednacy. cała ta pseudoklasa politykierska. Odpowiedz Link Zgłoś
qc m/s PO 07.08.08, 09:06 Tusk emanuje dobra wole. Chce przejsc przez rafy. Co z tego. Jest jak kapitan na mostku 100 tysiecznika. Reakcja bezwladnego molocha na ruch steru wymaga czasu, widac dobrze horyzont ale nic w poblizu dziobu, czesto zalezny jestes od holownikow a jak zwalniasz tracisz sterownosc i w dryf wpadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 08:30 Grabie zawsze grabią pod siebie. Taka natura ludzka. Fachowcy z PiS- u trzymają się mocno w TVP. Jest tylko jedna rada aby odciąć polityków od konfitur. Prywatyzacja. Każde okrzyki przeciwko prywatyzacji (oczywiście złodziejskiej!) mają swoje, właśnie takie, drugie dno. Za marne zarządzanie i tak zapłacą podatnicy. Niestety, jestem jednym z nich! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Splata zobowiazan wobec wyborcow PO............. 07.08.08, 08:39 Coraz skuteczniej Ministerstwo Sprawiedliwości ściąga do kraju Polaków odsiadujących wyroki w innych państwach. Od początku tego roku, urzędnicy nadali bieg 96 wnioskom polskich sądów o ekstradycje Polaków ukrywających się lub odsiadujących wyroki za granicą. Przez ten czas władze innych państw wydały Polsce 18 naszych rodaków. Udało się przejąć także 40 Polaków odsiadujących wyroki za granicą, którzy sami zgłosili chęć dokończenia kary w kraju. Z kolei innym krajom udało się przekazać 9 cudzoziemców skazanych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 08:42 ale są to ludzie po studiach,zdolni,utalentowani a nie po przeszkoleniu i bez matury,jak nie tak dawno, za koalicji PiS+LPR+SO,bywało...więc chyba dobrze,że 'nieuki' odeszły? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 08:55 zawsze twierdziłem, że każdy robi przewały. Jednak ludzie wykształcenie robią to inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 08:58 allspice napisała: > ale są to ludzie po studiach,zdolni,utalentowani a nie po > przeszkoleniu i bez matury,jak nie tak dawno, za koalicji > PiS+LPR+SO,bywało...więc chyba dobrze,że 'nieuki' odeszły? .........głos zabrał "wykształcony" inaczej czyli allspice! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------aferalowie z PO rozkradaja Polske----------- 07.08.08, 08:49 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna A Tusk się krzywił na Pawlaka :) 07.08.08, 08:54 I gadał coś o innych standardach PO i PSL :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A Tusk się krzywił na Pawlaka :) 07.08.08, 10:44 Niestety widać, że po tych paru miesiącach rządzenia przyjęli standardy PIS. Pewnie za Twoją namową...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Twoja głupota zabija 07.08.08, 12:06 juz nie piszesz jako radio-wolna-marycha? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Twoja głupota zabija 07.08.08, 14:16 A i owszem, pisuję nie czytałeś? Co do bezwzględnej oceny mojej inteligencji, to wydaje mi się, że Twój komentarz raczej świadczy o czymś odwrotnym. Nie załapałeś finezyjnej ironii zawartej w tej wypowiedzi, co mnie wcale to, ale wcale nie dziwi.. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A Tusk się krzywił na Pawlaka :) 07.08.08, 15:47 Tusk w przeciwieństwie do Pawlaka zapowie, że tolerować tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates58 Skok na siarkę 07.08.08, 08:55 Jak PO dokonala skoku na siarkę "O zmianę zarządu „Siarkopolu” zaapelował do ministra skarbu szef staszowskich struktur PO, Józef Bryk." Bez ogródek, czystym tekstem, czarno na białym. Do Staszowa przyjechała pani Pitera i Konstanty i za moment już odwołany dyrektor bo z PiSu. Nie dlatego, że źle zarządzał, firma w grudniu podniosła plące średnio o 800 zł, jest w dobrej sytuacji finansowej i odwołuje się prezesa Siarkopolu przed upływem kadencji bo komuś tam wydaje, śię inaczej. Znowu lokalny kacyk paryjny rządzić chce firmą państwową. Nowy prezes już wycofał się z pomysłu budowy nowej kopalni, faktycznie doskonale zdaje sobie sprawę po co przyszedł, nachapać się zanim odwołają, a potm niech się martwi następca. www.radio.kielce.pl/page,,Marian-Kosowicz-prezesem-quot-Siarkopolu-Grzybow-quot,62ba0e307dc5cbfd9f95733e85617f8e.html i po czym takim, kiedy lokalny kacyk wskazuje następcę, nowo mianowany twierdzi, że nie zna jeszcze osobiście swojego protektora, takie bajki dla potłuczonych Odpowiedz Link Zgłoś
brynk [...] 07.08.08, 08:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk przewrotnie: Dlaczego GW toleruje ataki na PO ? 07.08.08, 09:00 Ta informacja winna już dawno zostać wycofana z Gó..anego portalu. - hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Nie wierzę!!! 07.08.08, 10:21 Czytam, patrzę i nie wierzę! Myślałem, że to artykuł z Gazety Polskiej, ale powiększyłem:) literki i wyraźnie widzę, że to w GieWu napisali. Cud, wielki cud Tuska? A może GieWu robi przymiarkę dla nowej odradzającej się lewicy z kanapy PDecji? Wszyscy normalni o tych "obsadzaniach" wiedzieli, ale dopóki lemingom GieWu nie zapodała, to nie była prawda, a dzisiaj? Nawet nijaki 1zorro inacy patrzy, ot papka pomogła, hę? hej! Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown opcja zmiany pupila politycznego 07.08.08, 10:27 jeśli powiedzie się Rosatiemu i s-ce i powstanie nowa partia centrolewicowa wzbudzająca zainteresowanie elektoratu, PO podzieli los titanica na morzu politycznym. Impotencja legislacyjna rządu tuska zaczyna irytować magnatów medialnych i kapitałowych - zainwestowali, więc domagają się teraz dywidendy. To zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: przewrotnie: Dlaczego GW toleruje ataki na PO 07.08.08, 11:04 brynk napisał: > Ta informacja winna już dawno zostać wycofana z Gó..anego portalu. - hahahaha No widzisz kaczy móżdżku, u ciebie białoruskie podejście do tematu wolna prasa w demokratycznym kraju...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Re: przewrotnie: Dlaczego GW toleruje ataki na PO 07.08.08, 12:07 może nie na temat ale musze zauważyć że ty lubisz podejście od tyłu pakulca Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: przewrotnie: Dlaczego GW toleruje ataki na PO 07.08.08, 18:12 europacierz napisał: > może nie na temat ale musze zauważyć że ty lubisz podejście od tyłu pakulca Nie imputuj mi tutaj swoich seksualnych obsesji paciorku... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: przewrotnie: Dlaczego GW toleruje ataki na PO 07.08.08, 15:46 Odpowiem pytaniem: jaka partia obecnie najbardziej odpowiada światopoglądowo Gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rozpacz Re: przewrotnie: Dlaczego GW toleruje ataki na PO 07.08.08, 18:19 brynk napisał: > Ta informacja winna już dawno zostać wycofana z Gó..anego portalu. - hahahaha Bo PO nie jest równe PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 POlszewicy to zlodzieje i aferzysci 07.08.08, 09:03 A glupi mlodzi i tzw. "yntelygencja" tych lotrzykow wybrala; brawo dla idiotow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: POlszewicy to zlodzieje i aferzysci 07.08.08, 09:13 wolisz dyrektora po podstawówce, czy po studiach?! Nie lubię kretynów, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: W Zakładach Chemicznych POLICE jest tak samo 07.08.08, 09:52 dziwisz sie, raj-tuski??? skoro zaklady nazywaja sie POlice, to naleza sie PO niejako z urzedu... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: W Zakładach Chemicznych POLICE jest tak samo 07.08.08, 10:35 rooboy, uwazaj....bo cie wykreslaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: W Zakładach Chemicznych POLICE jest tak samo 07.08.08, 12:04 1zorro napisał: > rooboy, uwazaj....bo cie wykreslaja. faktycznie.... moderator musial sie pomylic... zlozylem oficjalne zazalenie, ma byc rozpatrzone w ciagu 14 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: W Zakładach Chemicznych POLICE jest tak samo 07.08.08, 13:47 no, no, pewnie rozrabiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rozpacz Re: W Zakładach Chemicznych POLICE jest tak samo 07.08.08, 18:21 KGHM to nie jedyny przykład, gdzie jest tak samo. Zapewniam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
m-ara Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 09:06 A po cóż im konkursy? Gdy wygra nie daj Boże ktoś nie z PO to problem. Chociaż i z tym sobie świetnie radzą. Przykład: szpital wojewódzki w Bełchatowie. Konkurs na dyrektora wygrała p. Tenus( przez 8 lat z-ca dyrektora, przez 6 miesięcy znakomicie radząca sobie jako p.o. Dyrektora). Dyrektorem został Leszczyński(wcześniej nigdy nie kierował placówką służby zdrowia, pracował trochę w NFZ) bo tak chcieli lokalni działacze PO a zwłaszcza poseł Kula. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 09:57 m-ara napisał: > A po cóż im konkursy? Gdy wygra nie daj Boże ktoś nie z PO to problem. Chociaż > i z tym sobie świetnie radzą. Przykład: szpital wojewódzki w Bełchatowie. > Konkurs na dyrektora wygrała p. Tenus( przez 8 lat z-ca dyrektora, przez 6 > miesięcy znakomicie radząca sobie jako p.o. Dyrektora). Dyrektorem został > Leszczyński(wcześniej nigdy nie kierował placówką służby zdrowia, pracował > trochę w NFZ) bo tak chcieli lokalni działacze PO a zwłaszcza poseł Kula. mara, ciekawi mnie jaka procedure/przepis zastosowano, aby zdyskwalifikowac zwyciezczynie (np. brala srodki dopingujace podczas konkursu??) a zwyciezca oglosic kogos, kto byl drugi, czy tez trzeci, czy tez w ogole nie startowal... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 10:48 To proste roob, powinieneś sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. Podstawiono jej agenta abw, mówił jej że jest piękna, zaprosił na kolację, a rano zaproponował łapówkę. Stara dobra pisowska szkoła...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 12:02 wielgus, chyba sie za duzo naogladales filmow z jackiem ryan'em i jasonem bourne... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 16:37 Nie roob wystarczyła mi jedna konferencja prasowa szefa CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rozpacz Re: Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 18:24 rooboy napisał: > mara, ciekawi mnie jaka procedure/przepis zastosowano, aby zdyskwalifikowac zwyciezczynie (np. brala srodki dopingujace podczas konkursu??) a zwyciezca oglosic kogos, kto byl drugi, czy tez trzeci, czy tez w ogole nie startowal... Konkursy się łatwo ustawia. Często widzę, że wygrywa ten, kto ma wygrać. Jeśli znają pytania (w przypadku testu czy rozmowy) jest im łatwiej. Poza tym "jurorami" :) są zwykle osoby z danej firmy, które wiedzą, kogo NALEŻY wybrać... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 09:11 " Cztery rady to zdecydowanie za dużo, nie można wtedy dobrze wywiązywać się z obowiązków - mówi Julia Pitera, pełnomocnik rządu ds. walki z korupcją. - Dopóki rady nadzorcze będą traktowane jak synekury, spółki nie będą dobrze nadzorowane. " Cóż za problem wprowadzić przepis ograniczający pobory tylko do jednej rady nadzorczej. Proponuję więcej działania niż udawania, że coś się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Jak Platforma swoich awansuje 07.08.08, 09:11 czy ktoś się jeszcze dziwi że poseł Kłopotek chce jeszcze więcej dla swoich z PSL Odpowiedz Link Zgłoś