1zorro 14.08.08, 07:28 w Gdansku? Juz widze te protesty Jankowskiego i "kolka maryjnego" moherow.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 "książę" Karol 14.08.08, 12:08 Jakiż ten Karol Mantbateński wyrachowany. Zdecydował się pochwalić przyjęcie dobrego materiału GENETYCZNEGO w importowanych dzieciach... Geny stryjecznego dziada z niego wyzierają... Odpowiedz Link Zgłoś
patrickkolno G.W. Sebald napisal na ten temat nowele 15.08.08, 00:21 Polecam przeczytanie ksiazki G.W. Sebalda "Austerlitz", w ktorej sa opisane losy zydowskiego chlopca z czeskiej Pragi, ktorego matka wysyla go z Kindertransport wiosna 1939 roku do Londynu. Zostaje adaptowany przez walijska rodzine, pozniej zostaje architektem i "flaneur" w stylu Waltera Benjamina czy Baudelaire'a, ktory analizuje przyczyne wielkiej katastrofy jaka byl faszyzm. Rekonstruuje rowniez losy swoich rodzicow i powiazania kapitalizmu z eksterminacja europejskich Zydow. Bardzo polecam Sebalda - poza Austerlitz napisal "Emigrantow", ksiazke na temat bombardowan niemieckich miast przez aliantow. Napisalem prace magisterska na temat "Austerlitz'a" :) Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Egoistyczna hucpa.. 15.08.08, 05:26 No dobrze, a co z reszta polskich dzieci glodujacych i cierpiacych w czasie niemieckiej wojny. A co powiesz zydowski czlowieku o polskich dzieciach, ktorych glowki niemcy rozbijali o mury polskich okupowanych miast. Przez Ciebie Zydowski czlowieku przemawia tylko i wylacznie poczucie urazonej dumy. Dla Ciebie nie liczy sie jak inni cierpieli przez niemcow i przez was. Stanowczo protestuje przeciwko stawianiu nowych pomnikow gloryfikujacych tylko i wylacznie zydowskie cierpienia. Jest to zaklamanie i manipulowanie historia. Jak sie czujesz pokrzywdzony to buduj sobie pomniki w Izraelu, ilosci nie bedzie nikt Ci tam ograniczal. Ile moja rodzina musialaby postawic pomnikow meczenstwa w obozach niemieckich, na Ukrainie i w Rosji. Jeszcze raz stanowczo protestuje i nie zarzucaj, ze jestem antysemita, bo mam duzo znajomych i przyjaciol wsrod Izraelczykow. Zaloze sie , ze Ty jestes wiekszym antypolakiem i cala Twoja rodzina, ktora wini Polske za Wasza krzywdy wyrzadzone Wam przez niemcow. Ty nawet boisz sie wymowic slowa niemiec kiedy wspominasz o Twoich krzywdach a jednoczesnie gladko Ci przechodza klamstwa o Polskich Ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro polonski....jest, jest, jest!!! 15.08.08, 07:01 a juz myslalem, ze "kolko maryjne " moherow spi. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Egoistyczna hucpa.. 15.08.08, 09:37 Uspokuj sie,polo..."polski czlowiek,zydowski czlowiek" ?-Co ty wypisujesz?-Jezeli "zydowski gosc" ma ochote na stawianie pomnika;- niech placi kase i stawia postument.-Miast wypisywac bzdury,zorganizuj szmal i stawiaj pomniki ku czci "polskich dzieci".Pragne dodac,ze "zydowski czlowiek" moze miec problemy ze stawianiem pomnikow w Izraelu.Nawet Izraelczykom,shoahpropaganda,wychodzi uszami... Moze zastanowisz sie nad pojeciami "zydowski czlowiek","polski czlowiek"...Mimo roznych papierow;-urodzilem sie POLAKIEM,czuje sie POLAKIEM i przeniose sie na tamten swiat jako POLAK Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Problem polega na tym.. 15.08.08, 11:08 Ty jestes przekonany, ze kazdego mozna przekupic a szczegolnie Polskiego Czlowieka. Kochasiu! sa rzeczy ktorych nie kupisz za zydowskie zarobione na innych pieniadze. Uwazam stawianie pomnikow za przezytek, barbarzynstwo i zasmiecanie srodowiska. Ten Zydowski Czlowiek niech posadzi kilka drzew w Polsce w ofierze, ze mu sie udalo i niemcy go nie zatlukli. A ja mu sfimansuje laweczke z plakietka i moim nazwiskiem. Jak przyjedzie to sobie posiedzi i powspomina "dobre" niemieckie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro mokradlo, zmieniles "nicka" na polonski??? 15.08.08, 16:55 i tak cie wszyscy rozpoznali.... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Polska jest juz w innym miejscu 16.08.08, 20:08 polonski napisał: > Ty jestes przekonany, ze kazdego mozna przekupic a szczegolnie > Polskiego Czlowieka. Kochasiu! sa rzeczy ktorych nie kupisz za > zydowskie zarobione na innych pieniadze. Jakie ty masz pojecie o Polsce? Ja nawet bym nie zroyumial twojego belkotu, gdybym dwa lata temu nie odwiedzil waszego zapyzialego grajdolka.... Czlowieku, Polska jest juz w innym miejscu, tylko ty sie jeszcze nie zalapales... > Uwazam stawianie pomnikow za przezytek, barbarzynstwo i > zasmiecanie srodowiska. Ten Zydowski > Czlowiek niech posadzi kilka drzew w Polsce w ofierze, ze mu sie > udalo i niemcy go nie zatlukli. No i ze Polaczki, takie jak ty, tez go nie zatlukli. > Jak przyjedzie to sobie posiedzi i > powspomina "dobre" niemieckie czasy. "Dobre"? Jak Niemcy wyniesli sie z Poznania, to Zydzi wyjechali razem z nimi. Zreszta nie tylko Zydzi mieli sentyment do Niemcow, zapytaj co sie sadzi o "polnische Wirtschaft w Pozananiu, LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: Egoistyczna hucpa.. 15.08.08, 11:38 polonski, a kto ci zabrania postawic pomnik polskich dzieci, glupcze? zamiast mielic ozorem, rusz tylek i postaw pomnik. Co ci do pamieci i pomnikow innych? no, polonski, pokaz na co cie stac, postaw pomnik polskin dzieciom - pseudopatrioto. ty masz przyjaciol? dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb To bajki... 16.08.08, 20:04 polonski napisał: > No dobrze, a co z reszta polskich dzieci glodujacych i cierpiacych > w czasie niemieckiej wojny. Czyego konkretnie dotyczy pytanie? Bo chyba nie masz pretensji do Zydow, ze polskich (gojskich) dzieci nie ratowali. > A co powiesz zydowski czlowieku o polskich dzieciach, ktorych > glowki niemcy rozbijali o mury polskich okupowanych miast. To bajki, jakimi karmili cie komunisci. Slyszalem wiele opowiesci o okupacji, byly takie z wyrzucaniem z jadacego tramwaju, wybijaniu zebow etc., ale to co piszes powyzej to ewidentna komunistyczna propaganda. Jesli tego nie uslyszales od babci, dziadka, cioci itp., to nie wierz w to. Taka sama bajka jest to, ze w Auschwitz byli Polacy. > [...] Dla Ciebie nie liczy sie jak inni cierpieli przez > niemcow No "bez jaj". A ciebie akurat interesuje ile cierpieli geje i Cyganie... Nie rozbawiaj mnie. > Stanowczo protestuje przeciwko stawianiu nowych > pomnikow gloryfikujacych tylko i wylacznie zydowskie cierpienia. Stanowczo protestuje przeciw stawianiu pomnikow, kropka! > Jest to zaklamanie i manipulowanie historia. Jak sie czujesz > pokrzywdzony to buduj sobie pomniki w Izraelu, ilosci nie bedzie > nikt Ci tam ograniczal. Czemu akurat w Izraelu, a nie np. w Nowym Jorku czy we Francji? > Ile moja rodzina musialaby postawic pomnikow meczenstwa w obozach > niemieckich, na Ukrainie i w Rosji. A nie ma takich pomnikow juz? > Jeszcze raz stanowczo protestuje i nie zarzucaj, ze jestem > antysemita, bo mam duzo znajomych i przyjaciol wsrod Izraelczykow. Logika jak jak w dowcipie z baca i bimbrem: aresztowac go za gwalt, bo sprzet tez ma. > Zaloze sie , ze Ty jestes wiekszym antypolakiem Koles, wez sie otrzasnij z tego g...na, w ktorym zostales wychowany. Tylko wy na wschodzie macie jakies problemy z Zydami. Cala reszta Polski w ogle nie wie o co wam chodzi, ja tez bym nie wiedzial, gdybym z wami kontaktu nie mial. Nawet jesli masz racje, a czasami na pewno masz, do daj sobie spokoj z tymi ciaglymi zalami, bo Zydom do stop nie siegasz (w sensie: oni maja slawnych ludzi i media, a ty co masz?), i tylko robisz z siebie posmiewisko. Wyobraz sobie ratlerka szczekajacego na boksera... Daj sobie spokoj, bo tylko smiesznie wygladasz. I ponadto jeszcze robisz zla gre calej reszcie Polski. *) do tych, co dorabiaja tresc i czytaja miedzy wierszami: Nie jestem antypolski, tylko zdaje sobie sprawe z tego, jakim Polacy darzeni sa szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Zydowskie mc2 16.08.08, 23:42 Logika zydowska czy raczej arogancja rosnie w miare "jedzenia".. nieprawdaz. Skoro tylu zydow wytepili niemcy to skad sie te ku..a, masy zydowskie biora i rosna jak muchomory po deszczu. Watpie wiec jestem hrrr..hrr.kaput. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Zydowskie mc2 17.08.08, 07:09 a skad sie tylu idiotow jak ty wzielo? Armia Czerwona nam rase popsula? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Zydowskie mc2 17.08.08, 17:49 polonski napisał: > Logika zydowska czy raczej arogancja rosnie w miare "jedzenia".. > nieprawdaz. Nie mam pojęcia, jestem Poznaniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gopawel Chłopiec z kindertransportu stawia pomniki 15.08.08, 11:55 polo ... stać cię tylko na pseudopatriotyzm , przyjaciela to ty masz w o. Rydzyku a wiesz że Jezus , Maryja też byli żydami , otwórz oczy Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Chlopcze.. 15.08.08, 12:15 Czy do Ciebie nie dociera o co tutaj chodzi! Po prostu jako Polak nie zgadzam sie na budowanie "crapu" w srodku betonowego miasta. Niech sobie posadzi drzewko a nawet las a ja mu postawie lawke z moim nazwiskiem. Nie przyp..j sie i nie wyzywaj mnie od "wszystkich" zydowskich swietych..baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlemock Re: Chlopcze.. 15.08.08, 14:07 a ja jako Polak zgadzam się. I co teraz? :P Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Polonski ale do Zyda sie w niedziele modlisz? 15.08.08, 16:57 i to ci nie przeszkadza??! Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Chłopiec z kindertransportu stawia pomniki 15.08.08, 14:23 Spoko,Panocki,spoko...-tylko bez nerwow.By wilk byl caly a owca syta;-proponuje zalozyc spolke budowlana...-bedziem budowac pomnicki,a wokol pomnickow bedziem sadzic dzefka.-Ten numer wprowadzimy w Polsce i Izraelu.Sadzac i utrzymujac drzewka,deklarujemy sie spolka ekologiczna i inkasujemy jewropejskie fundusze...-nie lepiej z tej beczki? Odpowiedz Link Zgłoś