tacx 14.08.08, 07:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adop Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 07:56 Panie Prezydencie, realną pomocą dla Gruzji byłoby zaatakowanie Kaliningradu i spuszczenie łomotu wrednym ruskim, na co Pan jeszcze czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Szczekać każdy potrafi 14.08.08, 08:03 Saakaszwili też szczekał a później zaatakował, myślał ze USA ruszy mu z odsieczą a tu wał. Bushmen podpuścił Kaczyńskiego i nakazał mu wyjazd do Gruzji w zamian za lizaka no ten kwacze co mu ślina język przyniesie i pewnie myśli ze USA ruszy nam z odsieczą, hehehehe już to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.sotnia Szczekać każdy potrafi 14.08.08, 08:34 Byli esbecy masowo składają podania o zatrudnienie w "Gazecie Wyborczej" ze względów humanitarnych. Konfidenci i ich oficerowie prowadzący chcą adiustować teksty, nie wychodząc z domu blog.rp.pl/rybinski/2008/06/29/moj-serwis-czyli-niezbednik-polaka/ Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Debil jesteś i to nieuleczalny 14.08.08, 09:13 masz taka sama obsesje jak Kaczyńscy a oni maja to po stalinie Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Rosjanie w Warszawie! 14.08.08, 11:54 Daleki jestem od wysyłania wojsk NATO na Rosję, ale uważam, że warto byłoby wysłać fax do UEFA, by przełożyć dzisiejszy mecz Legia Warszawa - FK Moskwa, do czasu zaprzestania działań wojennych w Gruzji. Nie pasuje mi to, że polska drużyna będzie sobie kopać piłkę z rosyjską drużyną, kraju który w czasie olimiady prowadzi wojnę!!! Przyzwoitość nakazuje zbojkotować ten mecz! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kalorie ze spalania lepsze niż rozstrzelania. 14.08.08, 12:01 Kalorie ze spalania lepsze niż rozstrzelania. Palą się jak drewno. Z lekką nutą zwiewną. Widać po twarzach. Szatana przeraża. Dajemy zbawienie. Wniebowstąpienie. Styl bizantyjski. Styl watykański. Podpalamy kościoły. Podpalamy stodoły. Sposoby humanitarne. Gaz, obozy karne. Nie ma jak bezpośrednio. Palą się jak drewno. Efekt widowiskowy. Marność strzały w tył głowy. Walory energetyczne. Zasoby są tak liczne. Kiedyś skończy się ropa. Energia z baby i chłopa. I czyste środowisko. Od razu mamy wszystko. Co z dziećmi niewybitymi? Oddamy je do świątyni! A potem się podpali. Niech nasz bóg je ocali! U Niemców cywilizowanie. Tylko w fußballu strzelanie. Niech tam strzelają Polacy. Nie tam gdzie chce wódz kaczy! www.curious-creatures.de/?s=youtube Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Nie zaborcy zabrali nam wolność.Sami sprzedaliśmy 14.08.08, 12:15 ją niechęcią do słuchania własnych władców.Chęcią do ograniczania władzy królewskiej oraz dziedziczności władzy.Sejmikowaniem,piciem i sprzedawaniem swoich głosów.Nie szukajmy więc winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: Nie zaborcy zabrali nam wolność.Sami sprzedal 14.08.08, 12:28 chciałem tylko powiedzieć, że pierwszy raz podczas tej kadencji jestem przekonany, że prezydent zachował się w najlepszy z możliwych sposobów. nazywanie rzeczy po imieniu nie jest w politycy popularne, ale w takich sytuacjach jak wojna w Gruzji trzeba się jasno określić i wyrazić głośno sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Nie zaborcy zabrali nam wolność.Sami sprzedal 14.08.08, 14:12 Jesli dzis pozwolimy Rosji napadac na Gruzje, to jutro co bedzie z nami i z panstwami baltyckimi, a z Ukraina juz na pewno! Niemcy z Rosja beda decydowac, kto moze istniec, a kto pojdzie pod okupacje. Nasza historia z rozbiorami jest wystarczajaca zeby czekac na powtorke. zbukov napisał: > chciałem tylko powiedzieć, że pierwszy raz podczas tej > kadencji jestem przekonany, że prezydent zachował się > w najlepszy z możliwych sposobów. > nazywanie rzeczy po imieniu nie jest w politycy popularne, > ale w takich sytuacjach jak wojna w Gruzji trzeba się jasno > określić i wyrazić głośno sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie zaborcy zabrali nam wolność.Sami sprzedal 14.08.08, 15:14 poszeklu napisał: > Jesli dzis pozwolimy Rosji napadac na Gruzje, to > jutro co bedzie z nami i z panstwami baltyckimi, > a z Ukraina juz na pewno! A mógłbyś nas oświecić w jaki sposób mielibyśmy Rosji na to NIE POZWOLIĆ? Bo chyba takie kabaretowe występy, jak ten kaczy, niewiele dadzą... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie zaborcy zabrali nam wolność.Sami sprzedal 14.08.08, 15:23 koloratura1 napisała: > > A mógłbyś nas oświecić w jaki sposób mielibyśmy Rosji na to NIE POZWOLIĆ? > Bo chyba takie kabaretowe występy, jak ten kaczy, niewiele dadzą... ************************************ Coś jednak dały. Kaczyński przypomniał światu, że do polityki trafił przypadkiem, a szczytem jego możliwości intelektualnych jest urząd sołtysa. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Bezzębnych kohorty, scejbaci do aorty! 14.08.08, 17:43 maruda.r napisał: > koloratura1 napisała: > > > > A mógłbyś nas oświecić w jaki sposób mielibyśmy Rosji na to NIE POZWOLIĆ? > > Bo chyba takie kabaretowe występy, jak ten kaczy, niewiele dadzą... > > ************************************ > > Coś jednak dały. Kaczyński przypomniał światu, że do polityki trafił > przypadkiem, a szczytem jego możliwości intelektualnych jest urząd sołtysa. > Bezzębnych kohorty, scejbaci do aorty! Niejeden scejbaty Ruskim da baty! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5583306,Kaczynski__Mowimy__nie__rosyjskiej_dominacji.html Jestem scejbaty Gieniek. Nie całkiem bo mam pieniek. Myję zęby na jaty. No bo jestem scejbaty. Dzisiaj dolną połowe. Jutro zęby środkowe. Pojutrze zestaw górny. Bo ja też jestem durny. Scejbaci to Lecha szlachta. A wszystko przez wehmachta. Przez Ruska złota grabieże. Jak jest robota też leże. Solidarnie do gęby. My chcemy złote zęby. Prezydent ciężko chory, że omija dochtory. Nie boi się Ruskich fuzji. Złote runo chce z Gruzji. Lecą scejbate prezydenty. Niech będzie Ruski wyklęty. Wyklęty wstań ludu ziemi. Scejbaci zjednoczeni! Za Europę środkową. Chcą trzecią wojnę światową. Odbiorą oligarchom. Odbiorą monarchom. Przywiozą wozy złota. Aż uwierzyć ochota. Myślę, zachodzę w głowe. Mam plac na zęby środkowe. Wybić zęby tym z PO, nawet z diabłem by się szło! Potrzebny jest nam stary wróg, abym wybijać zęby mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Do marudy: Bezzębnych kohorty, scejbaci do aorty! 14.08.08, 18:01 Marudah, masz na swoim poziomie wspoltowarzysza Almagusa. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo "Nazwał rzecz po imieniu"? 14.08.08, 14:40 Naprawdę nazwał rzecz po imieniu? A gdzie zdanko o agresji Gruzinów na Osetię i ofiarach cywilnych? Pytanie KTO ZACZAŁ, choć banalne, ma niestety kardynalne znaczenie. Rosja zabiegała o pakt pokojowy w radzie bezpieczeństwa, Stany i EU to blokowały. Jedni i drudzy są siebie warci, Saakaszwili postąpił ja ostatni kretyn - trudno uwierzyć, że nikt go do tego nie podpuścił, a Putin oczywiście wykorzystał okazję i przyłożył z grubej rury. Tylko co namdo tego? Bylo trzeba potępić Gruzję za napaść i potępić Rosję za krwawy odwet poza granicami własnego kraju. A kaczy prezydent pojechał i powiedział, że będzie "walczyć"? Z kim, z Rosją? Naprawdę? Czyimi rękoma - Twoimi? Twoją krwią? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Nazwał rzecz po imieniu"? 14.08.08, 15:21 pierwszywprawo napisał: > Jedni i drudzy są siebie warci, Saakaszwili postąpił ja ostatni kretyn - trudno > uwierzyć, że nikt go do tego nie podpuścił, a Putin oczywiście wykorzystał > okazję i przyłożył z grubej rury. *********************************** W rzeczy samej. Gdyby Kaczyński odwiódł Saakaszwilego od ataku na Osetię, to być może można by Kaczyńskiego nawet uznać za skutecznego polityka. Wrzaski po wycofaniu się Rosji i w czasie gdy Sarkozy negocjował, były po prostu kompromitujące dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
topix a co z deficytem w handlu z Rosją i naszą obecnośc 14.08.08, 17:41 a co z deficytem w handlu z Rosją i naszą obecnością na tamtym rynku, w grudniu jak będzie ustalana cena okaże się że za gaz zapłacimy kolejne dwa milardy więcej, a jeszcze przecież Rosja musi nas ukarać za wybujałe ego prezesa z nad Wisły, krainy która chętnie włazi anglosasom i germanow bez wazeliny i jest wielkim zdrajcą słowian, np. w Serbii, a do Rosji , która się swietnie rozwija, czy do chin, gdzie też już pewnie ludzie mają wieksze perspektywy na awans zawodowy niż tu, karmią się nienawiścią, ale REAgan był super bo ataowki w końcu nie póścił na Warszawę, to mu placyk i pomnik, bo się zasłużył nakłądając na nas sankcje w stanie wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
asterekpl Re: Rosjanie w Warszawie! 14.08.08, 12:16 Hej, jak to? To sport ma podlegać politykom? Czy sport to nie idea pokojowego współzawodnictwa ponad podziałami, granicami i polityką? Odpowiedz Link Zgłoś
pola-live Re: Szczekać każdy potrafi 14.08.08, 15:03 A co powiecie na taki scenariusz: To nie Buschmen podpuścił naszego prezydenta, atak Gruzji był bardzo na rękę Rosjanom. Nasz prezydent udawał przyjaciela Saakaszwilego i podjudzał Gruzinów. Korzyści dla wiadomej partii aż nadto, łącznie z embargiem na polskie produkty i spadkiem popularności obecnego rządu (niektórym wysokie poparcie dla rządu spędza sen z powiek). Nie wiem tylko, jak rozgryźć tarczę, nie rozumiem, dlaczego tak nas się wpycha w ramiona USA, choć wg sondaży większość obywateli jest tarczy przeciwna. Czy nie mogło buć tak? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:03 Prosze o usunięcie postów bezpośrednio obrażających Prazydenta. Pisanie o Nim karzeł obraża mnie jako Polaka. A jesli chodzi o konflikt w Gruzji. Kaczyński 6 miesięcy wcześniej już czuł, że tak zrobi Rosja. Może trochę szacunku dla człowieka który potrafi patrzeć troszke dalej niż czubek własnego nosa. Hitler też miał sie zatrzymać na Polsce.(A rosjanie tylko w osetii ...) PS wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - powiedział rosyjski żołnierz. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Prezydent obraża Polskę 14.08.08, 08:07 wykonując bezpośrednie polecenia Busha Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To Ty obrażasz Polskę 14.08.08, 08:16 jedyny.resistance napisał: > wykonując bezpośrednie polecenia Busha To Ty obrażasz polske drwiąc z naszego Prezydenta , z naszej suwerennej decyzji wybrczej. Nie wtrącaj się w nasze sprawy, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance No proszę w wasze sprawy? 14.08.08, 09:16 czyli PiSkomuny i jej prezia? czyli nie moje bo ja nań nie głosowałem na niego glosowała lodówka i ciemnota jak to Kurski was określił Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A kogo obchodzi na kogo ty glosowales ? 14.08.08, 10:18 Mogles glosowac na cesarza Kaligule,czy na innego Hitlera, i co to by zmienilo ?... Odpowiedz Link Zgłoś
asterekpl Re: A kogo obchodzi na kogo ty glosowales ? 14.08.08, 12:25 > Prosze o usunięcie postów bezpośrednio obrażających Prazydenta. > Pisanie o Nim karzeł Powtarzając słowa prezydenta: "Ktoś w końcu musi powiedzieć prawdę" > A jesli chodzi o konflikt w Gruzji. Kaczyński 6 miesięcy wcześniej > już czuł, że tak zrobi Rosja. Skoro Saakaszwili co chwilę się z Kaczyńskim konsultował to jasne że wiedział co zrobi Gruzja a przewidzieć jak wtedy odpowie Rosja to dzieko potrafi. > Może trochę szacunku dla człowieka który potrafi patrzeć troszke > dalej niż czubek własnego nosa. Niestety - nie potrafi - jego wypowiedz w Gruzji to prywatny kop dany (w jego mniemaniu) Rosji. Ciekawe kogo on mocniej zaboli? Kopiącego czy kopanego? > Hitler też miał sie zatrzymać na Polsce.(A rosjanie tylko w > osetii ...) Argument nie związany z tematem. Brak jakiegokolwiek podobieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Zapraszałem ciebie do mego komenta? 14.08.08, 13:29 nie, więc wisi mi twoje zdanie spadaj na forum rydzola tam beda ci tyłek lizac za twoje wypociny Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jedyny.resistance 14.08.08, 14:22 jedyny.resistance napisał: > czyli PiSkomuny i jej prezia? czyli nie moje bo ja nań nie głosowałem na niego > glosowała lodówka i ciemnota jak to Kurski was określ. Stuknij sie w dekiel, skonczony idioto!!! Widac od razu, ze glosowales za sepleniacymi folkdojczami i rosofilami. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Może być łaskawie zauważył, 14.08.08, 14:50 Może być łaskawie zauważył, że cała dotychczasowa polityka prezydenta, a wcześniej jego brata jako premiera, w końcowym efekcie pomagają tylko Rosji? W interesie Rosji jest brak jedności i chaos w UE. W interesie Rosji jest amerykańska tarcza w Polsce, bo tarcza raczej nie zagraża Rosji bezpośrednio, natomiast jest fantastycznym pretekstem do nasilenia zbrojeń. W interesie Rosji jest polskie wymachiwanie szabelką, bo nic tak nie umacnia jedności narodu jak wróg po drugiej stronie granicy. Itede itepe. Międzynarodowa pozycja Polski jest coraz gorsza, nie coraz silniejsza, odkąd rządzą Kaczyńscy. Może oni tego nie chcą, ale ich działania do tego prowadzą. EU albo się z nas śmieje (nie bez racji) albo nas olewa - bo MOŻE, bo nie staramy się współpracować, a potrafimy tylko tupać i się obrażać. Naprawdę zachowujemy się jak bachor na arenie międzynarodowej, a takie zachowanie nie zjednuje przyjaciół. Czy to tak trudno zrozumieć? Polityka zagraniczna Kaczyńskich nie przydaje nam godności, a tylko śmieszności. Prezydent leci do gruzji i wygłasza płomienną przemowę osiem godszin po tym, jak Sarkozy ugadał z Putinem rozejm. Więc kto prowadzi skuteczną politykę, a kto tylko gardłuje? Może Prezydentowi marzy się rozlewanie krwi za ojczyznę, ale mnie się wydaje, że ogromna większość ludzi (w każdym kraju) chce cieszyć się życiem w pokoju i we względym dobrobycie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Pustak pisowski nie kuma tego 14.08.08, 15:57 szkoda klawiatury, na tej mnini wojence zyskała Rosja i USA Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: To Ty obrażasz Polskę 14.08.08, 12:05 remik.bz napisał: > jedyny.resistance napisał: > > > wykonując bezpośrednie polecenia Busha > > To Ty obrażasz polske drwiąc z naszego Prezydenta , z naszej > suwerennej decyzji wybrczej. Nie wtrącaj się w nasze sprawy, proszę. ---------------------------------------------- Od kiedy to "nasze" sprawy sa w Gruzji? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To Ty obrażasz Polskę 14.08.08, 12:32 plorg napisał: > Od kiedy to "nasze" sprawy sa w Gruzji? ************************************* Nie jest tajemnicą, że Kaczyński jeździ do Gruzji, jako podnóżek i błazen Busha, dla którego Gruzja ma pełnić rolę amerykańskiej prowincji. Gdzie jest więc wyższość polityki amerykańskiej (przez wyborców PiS zwanej polską) nad rosyjską wobec Gruzji? Wycie kaczej wazeliny potraktuj jako wyraz rozpaczy, że świat nie chciał zauważyć geniuszu bredzidenta Kaczyńskiego i uznał, że wszystko załatwił Sarkozy. PS. A tak po prawdzie, to samodzielne wycofanie Rosji po ataku było w jej planach. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz W 1795 Rosja też juz chciała opuścić Polskę 14.08.08, 12:56 maruda.r napisał: świat nie chciał > zauważyć geniuszu bredzidenta Kaczyńskiego i uznał, że wszystko załatwił Sarkoz > y. Świat jest szczególnie zachwycony tym ,że Sarkozy "załatwił" rozejm , a wojska rosyjskie dalej są w Gori i strzelaja do każdego , kto się do nich zblizy. Rozumiem ,że Sarkozy zaakceptował fakt pobytu Rosjan w Gori i grabiezy tego miasta ? Pewneie zaakceptował też fakt ,że wojska rosyjskie są 15 km za Gori w kierunku na Tbilisi. No cóż Marudo, Rosja zadrwiła sobie z UE i Sarkozego. PS. A tak po prawdzie, to samodzielne wycofanie Rosji po ataku było w jej plana > ch. Oczywiście, że takie były plany. Podobnie w 1795 r po trzecim rozbiorze Polski Rosja planowała wycofać się z Polski juz w 1918. I tylko ten bandyta Piłsudski im przeszkodził w pokojowym wycofaniu sie z Polski. I tak przeszkadzał do 1920. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Mamy rok 2008 14.08.08, 15:12 remik.bz napisał: > Świat jest szczególnie zachwycony tym ,że Sarkozy "załatwił" > rozejm , a wojska rosyjskie dalej są w Gori i strzelaja do każdego , > kto się do nich zblizy. > Rozumiem ,że Sarkozy zaakceptował fakt pobytu Rosjan w Gori i > grabiezy tego miasta ? ************************************ Zaakceptował ten stan również Kaczyński, jeśli już. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Imperializm rosyjski to nasza sprawa 14.08.08, 12:58 plorg napisał: > remik.bz napisał: > > > jedyny.resistance napisał: > > > > > wykonując bezpośrednie polecenia Busha > > > > To Ty obrażasz polske drwiąc z naszego Prezydenta , z naszej > > suwerennej decyzji wybrczej. Nie wtrącaj się w nasze sprawy, > proszę. > ---------------------------------------------- > Od kiedy to "nasze" sprawy sa w Gruzji? > Imperializm rosyjski to zawsze i wszędzie jest nasza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Imperializm rosyjski to nasza sprawa 14.08.08, 13:50 remik.bz napisał: > Imperializm rosyjski to zawsze i wszędzie jest nasza sprawa. ------------------------------ Zapewne tak jak amerykanski. Jednem musimy zwalczac, drugi wspierac. Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Jak ten kretyn sprowokuje wojne to juz nie beda 14.08.08, 14:48 tylko nasze sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
mucho_picu Prezydent obraża Polskę 14.08.08, 08:32 W każdej polskiej gminie. Do roku 2012 powstanie boisko ze sztuczną murawą i z oświetleniem. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance I 3 mln miweszkań 14.08.08, 09:16 Kaczyński - premier który obalił swój rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Prezydent obraża Polskę 14.08.08, 09:40 jedyny.resistance napisał: > wykonując bezpośrednie polecenia Busha Jak rozumiem Ty jesteś ta "Polska"?? Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:14 A "czerwona małpa" Ci nie przeszkadzała rozumiem. Problem kaczyńskiego polega na tym ze jak zwykle założenia słuszne a wykonanie tradycyjnie więcej niż żałosne. Prezydent unijnego kraju który gada takie głupoty jak Kaczyński w gruzji tylko daje asumpt państwom unijnym że jest niepoważny i po prostu groteskowy. Człowiek który stoi na wiecu i mowi że przyjechał tu aby walczyć, że dosć rosyjskiej dominacji jest wiecej niż żałosny bo tym samym mówi że albo sam załatwi tą sprawę i pogna nasze oddziały z sierpniowej defilady na pola pod Gori albo daje do zrozumienia że oczekuje ze zrobi to unia wespół z USA co wystawia swiadectwo jego własnej głupocie. Mówienie że rosja jest agresorem, że to państwo zła jest jak najbardziej prawdziwe tyle że nie powinna tego mówić głowa państwa która sąsiaduje z Rosją to po pierwsze a po drugie jeśli zamysłem Kaczyńskiego jest budowanie muru niepodległych państw na granicy z Rosją oddzielajacych Polskę od Rosji to takimi słowami Kaczyński czynie Polskę największą cegła w tym murze. Robi koszmarne błędy po prostu. Zapomina też ze jest coś takiego jak obwód kaliningradzki i Białoruś cyli de facto to z Rosją mamy najdłuższą granicę lądową a nie z Niemcami czy Ukrainą. Dlatego też nazwalem go karłem bo to mały człowiek po prostu i marny prezydent. Niech dalej trzęsi tą szabelką i Rosji i zaraz przed nosem Sarkozyego zamiast podpisac traktat. zobczymy w którym miejscu polska skończy.. pewnie w koalicji z Gruzją azerbejdżanem i mołdowią... Powodzenia Panie prezydencie w realizacji tych planów które z bezpieczeństwem polski nie mają nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt_kotek Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:33 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 14:57 To gdzie jest ta miłość w pokrzykach prezydenta, bo jakoś jej nie dosłyszałem? I co ma Jan Paweł II wspólnego z atakiem Gruzji na Osetię? Czy JPII nawoływał Polaków, żeby chwycili za broń i ruszyli na Moskwę? I przestań szargać Jego imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba_pi1a Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:34 Chciałbym podzielić się z Państwem, tu na tej sali, ale także ze wszystkimi naszymi rodakami, wielkim poczuciem dumy i satysfakcji, że po raz kolejny Polacy, tym razem 21 października, pokazali, że chcą i potrafią wziąć na siebie odpowiedzialność za losy Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 12:08 To znaczy Gruzja napadła Osetie . A gdyby Serbia napadła na Kosowo po ogłoszeniu niepodległości ? Odpowiedz Link Zgłoś
bulgar Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:25 te posty obrażają tylko wolaków Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:44 Polak ten_jeden_raz napisała: > Kaczyński 6 miesięcy wcześniej już czuł, że tak zrobi Rosja. -------------------------------------------- A moze nie czul, tylko raczej Saakaszwili zdradzil Kaczynskiemu, ze ma zamiar napasc na sily pokojowe w Osetii. 'Przeczucie' Kaczynskiego byloby wtedy zrozumiale. Nota bene USA nie czekaja az ich ktos napadnie, oni wkraczaja nawet na sama mysl, ze ktos moze byc zagrozeniem i wtedy wszystko jest cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 09:23 Jakie siły pokojowe? Siły jakie wprowadziła Rosja wprowadziła do konfliktu w przeciągu pierwszych 24h jasno dowodzą, że to była prowokacja. Nie gromazi się takich sił pod granicą aby ich nie użyć. Potrzebowali casus beli i weszli jak tylko je zdobyli. Niezapominajmy, że od czasu komunizmu w Rosji wszelkie konflikty wszczynane przez Rosję (od IIWW poprzez Węgry, Afganistan po Gruzję) były toczone siłami pokojowymi i w obronie pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 09:51 gadery napisał: > Jakie siły pokojowe? Siły jakie wprowadziła Rosja wprowadziła do > konfliktu w przeciągu pierwszych 24h jasno dowodzą, że ---------------------------------- To co piszesz dowodzi, ze nie wiesz o czym piszesz. pl.wikipedia.org/wiki/Osetia_Po%C5%82udniowa#II_wojna_w_Osetii_Po.C5.82udniowej "Gruzja rozpoczyna operację 'przywracania konstytucyjnego porządku' w Osetii. W efekcie nocnej ofensywy i jej porannej kontynuacji wojska gruzińskie przejmują kontrolę nad stolicą zbuntowanej prowincji. W odpowiedzi Rosja mobilizuje siły." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80583,5577160,Wojna_w_Osetii__Godzina_po_godzinie___Piatek__8_sierpnia.html Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: JA: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 16:53 gadery napisał: > > Potrzebowali casus beli i weszli jak tylko je zdobyli. To po co było im ten "casus beli" dawać? Odpowiedz Link Zgłoś
hirschberger Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 12:44 Mi w calym tym kontekscie bardzo spodobala sie wypowiedz J. McCaina (kandydata na prezydenta USA z partii republikanskiej): ""I'm interested in good relations between the United States and Russia," he said. "But in the 21st century, nations don't invade other nations."" Piekne. Wypowiedz prezydenta Polski rowniez wpisuje sie w ten sam kontekst. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 13:21 hirschberger napisał: > Mi w calym tym kontekscie bardzo spodobala sie wypowiedz J. McCaina : "But in the 21st century, nations don't invade other nations" ---------------------------- To pewnie dlatego Amerykanie siedza w Iraku i Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Tusk ma problem............. 14.08.08, 07:56 Jak przekuc slupki sondazowe we wlasne zwyciestwo.Sztab od makijazu ma niezly problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Masz obsesje na punkcie Tuska 14.08.08, 08:05 już odwróciłeś kota ogonem? znowu włazisz a kaczy kuper? chyba było oper z KC PiS co, mamonkę przyblokowali za szczekanie nieodpowiednie? Odpowiedz Link Zgłoś
mucho_picu Masz obsesje na punkcie Tuska 14.08.08, 08:33 Donald Tusk w programie TVP2 "Tomasz Lis na żywo" powiedział, że w 1991 r., kiedy powstawał rząd Jana Olszewskiego konstruowany przez Jarosława Kaczyńskiego podczas negocjacji na temat utworzenia rządu usłyszał, że on i jego partia mogą dostać pełnię władzy nad polską gospodarką pod warunkiem, że pomogą w odsunięciu od władzy Lecha Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ...Tusk ma problem............. 14.08.08, 13:56 presentation1 napisał: > Jak przekuc slupki sondazowe we wlasne zwyciestwo.Sztab od makijazu ma niezly p > roblem. Wadzik, twoja esbecka zaklamana mentalnosc robi z ciebie wielkiego wala, powiedz no wajdzik, gdzie ty w tym wszystkim widzisz Tuska? :D Przeciez to kaczynski, ktoremu slupki siegaja zaledwie rozporka podskakuje i szczeka jak kundel bury..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 07:57 Pajac, El Comandante czy wizjoner? hahaha. Dajcie mu miejsce w szpitalu: to zalosny widok! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Prezyden Kaczynski wielki jak Pilsudski----- 14.08.08, 08:06 Odpowiedz Link Zgłoś
zwolennik_999 ------Prezyden Kaczynski wielki jak Pilsudski----- 14.08.08, 08:32 Sukces polityki reform wymaga od Polaków sojuszu wszystkich sił reformatorskich, tych z "S" i tych z PZPR. W pozytywnym ułożeniu stosunków Polski i ZSRR skrzydło reformatorskie z PZPR, tacy ludzie jak gen. Wociech Jaruzelski, czy pierwszy sekretarz KC Mieczysław F.Rakowski mogą odegrać zasadniczą rolę A. Michnik 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Kaczyński pomocnik Putina:))) 14.08.08, 08:53 Dzięki jątrzeniu i podjudzaniu przez Kaczyńskiego, Szakaszwili wykonał ten beznadziejny ruch. Putin tylko na to czekał. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----Putin: "Herr Thuske to nasz czlowiek w W-awie- 14.08.08, 08:59 gyubalwahazar napisał: > Dzięki jątrzeniu i podjudzaniu przez Kaczyńskiego, Szakaszwili > wykonał ten beznadziejny ruch. Putin tylko na to czekał. kto jatrzyl ? fanie POkrak to Twoj Tusio z Sikorka uznajac Kosova dali argument Rosji do podjecia dzialan w Gruzji a teraz Ci TCHORZE wypinaja sie na Gruzje, bredzac o wstrzemiezliwosci - zenada Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 ----- Kaczynskie to pieski Busza ----------- 14.08.08, 09:11 bredzisz koles, jak Kaczynskie na mekach. Dyplo(sz)macja pisu i Kaczynskich - jak slusznie napisal tacx - to machanie sztacheta pod remiza. Dorzuce jeszcze, ze machanie odbywa sie zza plecow silnych duzych ABS-ow, by ochronic Lesia K. od ewentualnego klapsa klonica. Lesio niech lepiej uwaza na siebie, bo z tej odwagi znow dostanie polrocznej sraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 Kaczyński raczej jak Rydz-Śmigły 14.08.08, 10:28 Czym sie skończylo prowadzenie polityki w stylu Rydza-Śmigłego to wszyscy chyba pamiętamy (wojną w pojedynkę przeciwko III Rzeszy). Krzykliwe wymachiwanie szabelką nie sprawdzilo sie w stosunku do Niemiec i raczej nie sprawdzi się w stosunku do Rosji. Obawiam się ze w razie jakiegos większego konfliktu z Rosja Polska moze zostać sama gdyz zachód ma w tej chwili jeszcze mniejszą ochote na konflikt z Putinem niż kiedyś mial z Hitlerem (nadchodzący światowy kryzys energetyczny, rosnąca potega Chin i najzwyklejsza degeneracja wartości moralnych w zachodnich społeczeństwach), a pamiętajmy ze w 1939 roku zachód ograniczył sie wzgledem Niemiec głównie do sankcji ekonomiczno-politycznych, nie liczac drobnych, lokalnych operacji wojskowych Dlatego w momencie kiedy wszyscy mówia o pokoju to Kaczyński mówi , ze przyjechalismy tu aby walczyć (...) z Rosyjską dominacja w regionie, to mi po prostu rece opadają. * Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 Re: Kaczyński raczej jak Rydz-Śmigły 14.08.08, 10:36 nadmienie jeszcze że Kiedyś Rydz-Śmigły oceniając zachowanie króla Poniatowskiego - powiedzial ze zachował sie jak tchórz i ze powinien zostać walczyc i nawet zginać z własnymi wojskami. Kilka lat później Rydz-Śmigly sam zamiast zostawać i "bohatersko" walczyc sam uciekł z reszta rzadu do rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
nexxon === oddaj Rydz-Smiglemu sprawiedliwosc.. wrocil... 14.08.08, 11:48 .. i walczyl jako zwykly zolnierz AK. Zmarl jeszcze w czasie wojny i zostal pochowany na Powazkach, jego grob jest prawie zapomniany Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kaczyński raczej jak Rydz-Śmigły 14.08.08, 11:56 Ignorujesz fakty. Polska polityka wobec hitlerowskich Niemiec obejmowała, już w roku 1933 plany wojny prewencyjnej w celu obalenia Hitlera (jak np. obalenie Saddama w 2003). Francja i Czechosłowacja nie udzieliły poparcia. Wiosną i latem Polska zajmowała się tworzeniem koalicji antyniemieckiej z Anglią i Francją. Już 3 września 1939 oba te kraje wypowiedziały Niemcom wojnę. 6 października 1939 Hitler wygłosił w Reichstagu orędzie z propozycją zawarcia pokoju pod warunkiem uznania przez Londyn i Paryż tego, co Niemcy i Rosja zrobiły z Polską. Ta propozycja została zignorowana. Wojna trwała i zakończyła się BEZWARUNKOWĄ kapitulacją Niemiec także przed Anglią i Francją. Zasadniczą przyczyną polskiej porażki we wrześniu 1939 było ustawienie silnych zgrupowań na wysuniętych pozycjach, wskutek czego te zgrupowania zostały szybko odcięte od reszty wojsk: - Armia Poznań była daleko wysunięta na zachód i została odcięta uderzeniem niemieckiej 8 armii na Łódź, potem w bitwie nad Bzurą przebijała się na wschód - Armia Kraków była ustawiona na granicy Górnego Śląska i została otoczona przez 10 i 14 armię niemiecką, jednakże była w stanie się wycofać - Armia Pomorze była skoncentrowana pod Gdańskiem w celu interwencji, została odcięta w wyniku ataku niemieckiej 3 armii z Pomorza na południowy wschód Takie ustawienie wojsk byłoby dobre w razie polskiego ATAKU po francuskiej ofensywie, która ściągnęłaby na zachodni front większość sił niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Kaczyński raczej jak Rydz-Śmigły 14.08.08, 11:36 Polska od wiekow mjala sasiadow jako wrogow. Zmiany w Eropie i czas ograniczaly wrogo nastowionych sasiadow. Po wykruszeniu sie Szwedow i zneutralizowaniu Niemiec przez wspolna obecnosc w UE i NATO, pozostala nam Rosja. Narody eropejskie rozwijajac sie poprzez prace nie chca ryzykowac utraty tej sielanki. Dzicz i leniuchy post sowiecy podbijaja w narodzie rosyjskim cechy imperialistyczne. Od lat dzicz, alkoholizm i lenistwo nie zamarl nawet w swietnej armii spadkobierczyni czerwonoarmistow. Wejscie silowe do malych biednych spolecznosci wyzwolil duch zaszczepiony w koszarach i wyniesiony z domu. Zabic wroga, okrasc go doszczetnie a jak sie rusza to go zgwalcic. Swiatowe mocarstwo z syberyjskimi legionami wzorujacymi sie na dziczy stepow kazaskich i donskich kozakow, gdzie zycie i wartosc czlowieka warte jest mniej niz naboj. Wzorem krajow starej UE, Polska racja stanu jest max odsuniecie sasiedztwa rosji jak najdalej od Bugu i zneutralizowanie zagrozenia plynacego z tego kraju. Niemiaszki, zabojady czy makaroniarze maja ten problem z glowy i moga przemilczac takie wystepki rosji bardziej dbajac o kase jaka moga wyciagnac z tego demokratycznego kraju. Jak widac z waszych wypowiedzi i sondarzy wielu wam jest wsiara wno, kto wami rzadzi, wzne by dal wam spokuj, pozorny spokoj. Od lat w naszym spoleczenstwie dominuje obojetnosc na krzywde i zlo plynace w domu, posasiedzku, na ulicy, w kraju miedzy warstwami spolecznymi. Wazne by byc z boku, najwyzej dopingowac zwyciezce, z nadzieja ze nas nie dorwa. Jesli dorwia to bedziecie miec pretensje do swiata i otoczenia ze nikt wam nie pomogl. Wprowadzce do swego katalogu postepowania zwyczaj; pomoz inym to moze inni tobie pomoga, badz uprzejmy a byc moze spotka ciebie uprzejmosc. Na odwrot poglebiacie nienawisc i obijetnosc utrwalajac siebie i inych w przeswiadczeniu ze tylko silny i bezwzgledny ma racje nawet jesli jest w pojedynke. Ten stan, obecnie jest tak powszechny wsrod was, ze dobitnie widac to w sondarzach i waszych tekstach. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kaczyński raczej jak Rydz-Śmigły 14.08.08, 12:15 Dodać można, że niegdyś Szwecja doskonale nadawała się na sojusznika, przeciwko Brandenburgii i Moskwie, a nie na wroga. Konflikty Rzeczypospolitej ze Szwecją wynikły z pretensji Zygmunta III do szwedzkiej korony oraz z jego zamiarów moheryzacji tego protestanckiego kraju. Szwecja doskonale nadawała się do zakorkowania Moskwie wyjścia na Bałtyk oraz do spuszczenia manta państwom niemieckim. Parokrotnie Szwecja była w sojuszu z Rzeczpospolitą: - za czasów Stefana Batorego - zwycięska wojna z Iwanem Groźnym - próby Janusza Radziwiłła detronizacji Jana Kazimierza i zawarcia paktu ze Szwecją w celu ratowania Litwy i Ukrainy przed moskiewską inwazją i kozackimi buntami - plany Jana III Sobieskiego przyłączenia Prus Książęcych w sojuszu ze Szwecją w 1679 - panowanie Stanisława Leszczyńskiego w latach 1704-1709 Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 idac za "logika" Kaczyńskiego, Polska 1939 napadla 14.08.08, 09:04 na Niemcy, a w 1938 Czechoslowacja tak rozjuszyla Niemcow, ze ja slusznie sobie zaanektowali. Lesio K. zawsz podkreslal, ze historia to jego "konik", tyle ze rzeczywistosc pokazuje, ze jest to konik bujany. Ale trzeba przyznac, ze Lesio wiele sie od swojego wzorca Adolfa nauczyl. I tu mnie zaskoczyl, bo do tej pory ten wizerunek bardziej pasowal do tow. Jaroslawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: idac za "logika" Kaczyńskiego, Polska 1939 na 14.08.08, 09:11 Niemcy też zatakowały Polskę w 39 w samoobronie. W każdym razie tak wtedy twierdziły. Zapominasz o ponad 2 tygodniowym ciężkim ostrzale Gruzji z terenów Oseti. Zapominasz też o tym, że strzelali obywatele Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
asterekpl Re: idac za "logika" Kaczyńskiego, Polska 1939 na 14.08.08, 12:34 Może jakieś źródło podasz, jeśli moge prosić, które pisze o tym ostrzale? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: idac za "logika" Kaczyńskiego, Polska 1939 na 14.08.08, 09:34 rybka9915 napisała: > na Niemcy, a w 1938 Czechoslowacja tak rozjuszyla Niemcow, ze ja > slusznie sobie zaanektowali. > Lesio K. zawsz podkreslal, ze historia to jego "konik", tyle ze > rzeczywistosc pokazuje, ze jest to konik bujany. > Ale trzeba przyznac, ze Lesio wiele sie od swojego wzorca Adolfa > nauczyl. I tu mnie zaskoczyl, bo do tej pory ten wizerunek bardziej > pasowal do tow. Jaroslawa. To ze historia jest jego konikiem to możliwe. Twoim nie jest, wykazujesz nawet rażące braki w wiedzy na temat aktualnej sytuacji w Gruzji. Osetia Południowa TO JEST CZEŚĆ PAŃSTWA GRUŹIŃSKIEGO!! To że zainstalowali się tam rosjanie i sztucznie podtrzymywali mafijny reżim nie zmienia postaci rzeczy, że to prowincja Gruzji. Ciekawe co byś powiedziała, gdyby rosjanie zainstalowali się w wojewódzwie podlaskim, bo zyje tam sporo prawosławnych. Wtedy działanie na rzecz przywrócenia władzy też uznałabyś za agresję na rosję?? Średnio intelignetny szypans domyśla się, że chodzi tylko i wyłącznie o kontorlę nad ropo i gazociągami biegnącymi przez Gruzję. Rosja krzyczy o słowiańszczyźnie i inne takie. A co ma do zaproponowania?? Ropę i kałacha. I pałkę w łeb, jeśli nie zgadzasz się z jej władcami. Chodzi tylko o kasę. Poszukaj na sieci ile kasy Putin zgromadził na kontach w Szwajcarii. To jest pieprzony mafijny reżim, który chce odbudowy związku radzieckiego. Saakaszwili dał się sprowokować, to jego głupota. Jednak fakt jest faktem : Osetia to część Gruzji. Koniec, i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: Kaczyński pomocnik Putina:))) 14.08.08, 09:24 A jutro sam sobie wręczy order Virtuti z wszystkimi gwiazdami. A co WIELKI JESTEM . Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Kaczyński pomocnik Putina:))) 14.08.08, 11:21 gyubalwahazar napisał: > Dzięki jątrzeniu i podjudzaniu przez Kaczyńskiego, Szakaszwili > wykonał ten beznadziejny ruch. Putin tylko na to czekał. Odwolac tego blazna jak najszybciej! nie dosc,ze nieudacznik ,ale do tego parszywy charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
der.hausmeister.von.zoppot ------Prezyden Kaczynski wielki jak Pilsudski----- 14.08.08, 08:37 Chcę dzisiaj przy okazji święta obiecać, że na jedzenie dla dzieci, na ich bezpieczeństwo, edukację i rozwój - pieniędzy nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
kartel_miedziowy_tuska ------Prezyden Kaczynski wielki jak Pilsudski----- 14.08.08, 08:37 To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
thor.g załóż więcej kont :) 14.08.08, 09:11 oj synku synku, sms pisu mówił ze masz założyć wiele kont na wyborczej i postować bzdury ? w pierwszych 10ciu postach Twoich jest 3, z tym ze spod różnych pseudonimów, no no, ale "was pisowców dużo" , śmiech na sali :) Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar U Pilsudskiego Kaczyński mógłby co najwyzej 14.08.08, 08:51 Kasztankę szczotkować, choć nie wiem czy nawet do tego by sie nadawał Odpowiedz Link Zgłoś
namrevlis Re: U Pilsudskiego Kaczyński mógłby co najwyzej 14.08.08, 09:16 Nie dał by rady, nie dosięgnął by do pyska Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Re: ------Prezyden Kaczynski wielki jak Pilsudski 14.08.08, 09:17 hrabia napisała: "Prezyden Kaczynski wielki jak Pilsudski" - wzrostem? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A "hrabiemu" znowu ząbki idą i majaczy. 14.08.08, 10:15 Za czasów Piłsudskiego Kaczyński w Berezie Krtuskiej wychodki by czyścił. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ------Prezyden Kaczynski wielki jak Pilsudski 14.08.08, 13:59 Twoj PiSi kolega junkier dalby ci w pysk za takie porownanie, czasc PiSdoglowia uwaza Pilsudzkiego za zdrajce, nie wiedziaes o tym PiSdoglowy? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD A tak na marginesie, jak ruski naz zaatakuja to czym kaczynski chce nas bronic, jak nawet rakiet od amerykanow nie chce do naszej obrony? BUA HA HA HA H A H AH A H A HA H A H AH A H AH A H A H AH AH Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt_kotek Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:32 Minister Ćwiąkalski ma dowód na niszczenie dokumentów przez ekipę Ziobry. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Prezydent Kaczynski mezem stanu------------- 14.08.08, 08:06 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.sotnia temu nadal odbija 14.08.08, 08:33 Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do konkurowania z innymi formami przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----jaki tchorzliwy elektorat taki TCHORZ płemieł- 14.08.08, 09:07 krisdar napisał: > ---- Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Premier od tego ma swoich ministrów 14.08.08, 09:18 co taki pustak jak ty nie moze pojąć a ty gdzie siedziałeś baranie? a gdzie twój wódz jaro? u mamusi pod sukienka jak w stanie wojennym? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 toz to zywcem tylko do pisdenta pasuje 14.08.08, 09:22 hrabia-monte-christo napisał: > krisdar napisał: > > > ---- Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Troche inne fakty.... 14.08.08, 08:06 Na kilka dni przed atakiem na Osetie z Gruzji do Izraela powraca grupa doradcow wojskowych (izraelskich).Wyjazd jest najczesciej z dwoch przyczyn.Oziebieniu stosunkow miedzy panstwami lub w chwili zakonczenia misji. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak.slawomir ....Troche inne fakty.... 14.08.08, 08:36 Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto się ze mną nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią, alfą i omegą. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance I go czytasz 14.08.08, 09:22 a skoro go czytasz to znaczy ze wykonujesz polecenie KC PiS bo człowiek samodzielnie myslacy z twoimi pogladami nawet by tu nie zajrzał, widzisz kapucynie ty i twoi towarzysze wszyscy jesteście albo byłymi członkami PZPR albo ich potomkami jak wasi szefowie Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Kto na kogo napadł? 14.08.08, 08:06 O ile mnie pamięć nie myli, to Gruzja zaatakowała Osetię i to w momencie, kiedy zaczynała się Olimpiada. Może niesłuszna, bo w Chinach, ale pewne zasady od stuleci obowiązują. Ponadto, prezydent Gruzji jako żywo przypomina kaczyńskiego - też ma kompleksy, panicznie boi się wszystkiego - stąd agresja i tomtadracja typowa dla przerażonych polityków, których przerasta rzeczywistość. Ładowanie nas w konflikt, wbrew woli społeczeństwa, jest więc nieodpowiedzialnością. Czy Polska jest republiką bananową, czy należy do UE ze wszystkimi tego konsekwencjami?Dlaczego kaczyński konsultował się z prezydentem USA, a nie z własnym premierem i szefostwem UE? Takiej nielojalności dawno nie było. Aż strach pomyśleć, co by było, gdyby premierem był dalej kaczyński.... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------tak-i jeszcze Gruzja sama sie ostrzeliwala-- 14.08.08, 08:09 z terenow Osetii Pld od kilku tygodni mam tylko jedno pytanko - czy Rosja pozwolilaby Gruzji bezkarnie ostrzeliwac swoj kraj - bnie reagujac na to przez kilka tygodni ? jak sie podaje fakty, to wypada podac wszystkie, a nie tylko te, ktore pasuja pod z gory obrana teze Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_222 Kto na kogo napadł? 14.08.08, 08:37 Chcę dzisiaj przy okazji święta obiecać, że na jedzenie dla dzieci, na ich bezpieczeństwo, edukację i rozwój - pieniędzy nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-misiek Re: Kto na kogo napadł? 14.08.08, 09:03 Popatrz na mapę. Płd Osetia jest częścią Gruzji. Separatystów od początku lat 90-tych wspiera Rosja, któa nie może się pogodzić z tym, że Gruzja wyszła wtedy z ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.73 Re: Kto na kogo napadł? 14.08.08, 11:57 No masz racje - Gruzja zaatakowała Osetie. To tak jabyś napisał, że Polska zaatakowała Śląsk. Osetia jest częścią Gruzji, tak jak Śląsk jest częścią Polski. Chyba, że dla Ciebie nie jest nic nadzwyczajnego w tym, że gdyby Śląsk ogłosił autonomię i oderwał się od Polski to stacjonowały na jego terenie wojska niemieckie, a przy próbie przyłączenia Śląska spowrotem do Polski i zaprowadzenia porządku, Niemieckie wojska zapuściły sie aż pod Warszawę twierdząc, że nic złego nie robią, bo tylko bronią mniejszości niemieckiej na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czekam teraz na to że prezydent złapie kałacha 14.08.08, 08:07 i razem z BBN-em i resztą swojej świty ruszy na wojnę z kacapami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
herr_tusk_kupfer-kartell Czekam teraz na to że prezydent złapie kałacha 14.08.08, 08:32 Jest napisane, że Lech Wałęsa był Bolkiem a gdzie mają dowód na cokolwiek? Nie ma mojego podpisu nigdzie! - powiedział portalowi Gazeta.pl Lech Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Czekam teraz na to że prezydent złapie kałach 14.08.08, 08:34 herr_tusk_kupfer-kartell napisała: > Jest napisane, że Lech Wałęsa był Bolkiem a gdzie mają dowód na > cokolwiek? Nie ma mojego podpisu nigdzie! - powiedział portalowi > Gazeta.pl Lech Wałęsa. > > Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Polska jest warta lepszego prezydenta 14.08.08, 08:07 A z Kosovo gdzie byl ten facet,chyba ze strachu pod kiecka zony-wiekszego durnia Polska nie mogla sobie zafundowac Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Polska jest warta lepszego prezydenta 14.08.08, 08:14 renebenay napisał: > A z Kosovo gdzie byl ten facet,chyba ze strachu pod kiecka zony- wiekszego durni > a > Polska nie mogla sobie zafundowac Nie wtrącaj się do naszych spraw , do naszych decyzji wyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
craftwork GW manipuluje 14.08.08, 08:08 ważne wsparcie dla Gruzji - 27 proc.,osobisty sukces prezydenta - 10 proc., sukces Polski - 7 proc. to razem 44 proc. - tak więc sprawa wg. Polaków wygląda nieco inaczej niż to przedstawiacie, moi żydowscy przyjaciele Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: GW manipuluje 14.08.08, 08:21 craftwork napisała: > ważne wsparcie dla Gruzji - 27 proc.,osobisty sukces prezydenta - 10 > proc., sukces Polski - 7 proc. to razem 44 proc. - tak więc sprawa > wg. Polaków wygląda nieco inaczej niż to przedstawiacie, moi > żydowscy przyjaciele > Wyniki badań opinii publicznej trzeba umieć czytać ze zrozumieniem, nasz nacjonalistyczny "przyjacielu". Odpowiedz Link Zgłoś
qc Olimpiada w Berlinie 14.08.08, 09:07 Olimpiada w Berlinie bardzo sie Polakom tez podobala. A o narodowo oszolomionym "patriotom" to nawet szkoda mowic. Oh jak im bardzo imponowala tezyzna zawodnikow, dryl i zelazna dyscyplina. Odpowiedz Link Zgłoś
evident Ten konus kosztem zdobycia kilku prozent poparcia 14.08.08, 08:08 gotów do zrobienia zadymy nieobliczalnej w skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To nasz Prezydent, nie wtrącaj się w nasze sprawy 14.08.08, 08:12 evident napisał: > gotów do zrobienia zadymy nieobliczalnej w skutkach. To my Polacy w bezpośrednich wyborach wybraliśmy Pana Kaczyńskiego . Bądź na tyle uprzejmy,kulturalny, aby uszanować naszą decyzję. W Swoim kraju możesz robić, wybierać (?) jak Ci sie podoba. Ale nie wtrącaj się w nasze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykajaca_w_sianie To nasz Prezydent, nie wtrącaj się w nasze sprawy 14.08.08, 08:37 Życzę Państwu w tych dniach spokojnego, radosnego świętowania, spacerów i pięknej pogody. www.rp.pl/artykul/129003.html Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: To nasz Prezydent, nie wtrącaj się w nasze sp 14.08.08, 08:58 Jakim prawem oceniasz kto jest Polakiem, a kto nie? Ty puloku przystrzyżony. Odpowiedz Link Zgłoś
liszka_agnieszka Ten konus kosztem zdobycia kilku prozent poparcia 14.08.08, 08:35 Byli esbecy masowo składają podania o zatrudnienie w "Gazecie Wyborczej" ze względów humanitarnych. Konfidenci i ich oficerowie prowadzący chcą adiustować teksty, nie wychodząc z domu blog.rp.pl/rybinski/2008/06/29/moj-serwis-czyli-niezbednik-polaka/ Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 08:09 Skąd taka agresja na forum? Przecież Kaczyński mówi prawdę. Rosja jest mocarstwem, Rosja napadła na mały , suwerenny kraj. I ciekawa sprawa. Tak to postrzegają moi znajomi w pracy , sąsiedzi , rodzina. A na forum -na odwrót. Tak jakby piszący nie znali faktów (np ,ze Rosja to mocarstwo) Wiem ,że forum nie jest reprezentatywne, ale zeby aż tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 08:16 Oczywiscie ,ze Kaczynski mowi prawde.To forum jak i wiele innych polskich ,niemieckich i anglojezycznych jest zainfekowane kanaliami putinowskimi.Od kilku dni prowadza nachalna propagande aby usprawiedliwic bandycki napad rosji na Gruzje.Nie nalezy z nimi dyskutowac lecz ignorowac te gnidy. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chyba nie uważaja nas za idiotów ? 14.08.08, 08:23 czterdziestyiczwarty napisał: > Oczywiscie ,ze Kaczynski mowi prawde.To forum jak i wiele innych > polskich ,niemieckich i anglojezycznych jest zainfekowane kanaliami > putinowskimi.Od kilku dni prowadza nachalna propagande aby > usprawiedliwic bandycki napad rosji na Gruzje.Nie nalezy z nimi > dyskutowac lecz ignorowac te gnidy. Masz rację. Ale ciekawi mnie pozim tych wypowiedzi (aż tak podle ich szkolą). Są chamskie i prostackie - tak jakby piszący uważali nas za inteligentnych inaczej. Z drugiej strony - czegóż mozna od nich wymagać? Przecież nie wyrafinowanej , inteligentnej ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 08:26 czterdziestyiczwarty napisał: > Oczywiscie ,ze Kaczynski mowi prawde.To forum jak i wiele innych > polskich ,niemieckich i anglojezycznych jest zainfekowane kanaliami > putinowskimi.Od kilku dni prowadza nachalna propagande aby > usprawiedliwic bandycki napad rosji na Gruzje.Nie nalezy z nimi > dyskutowac lecz ignorowac te gnidy. Puk,puk.Tu "gnida". Czy w kcpis już sa gotowe ustawy norymberskie (żoliborskie),które precyzują, kto jest gnidą, a kto nie???Czy wolność słowa dalej jest traktowana jak zamach stanu? Jak ja mam serdecznie dosyć tej hipokryzji pisowskiej-zmuszającej do mówienia, myślenia, życia pod dyktando jedynie słusznej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A to PiS dzisiaj rządzi ? 14.08.08, 08:38 eszp napisała: Czy > wolność słowa dalej jest traktowana jak zamach stanu? Wolność słowa ma swoje granice. Nie wolno np klamac. Jak ja mam > serdecznie dosyć tej hipokryzji pisowskiej-zmuszającej do mówienia, > myślenia, życia pod dyktando jedynie słusznej partii. A kto Ci cokolwiek dyktuje? Kto każe Ci żyć pod dyktando PiS-u? Może rząd Tuska, który jest u władzy ? Wybacz , ale ja zwolennik PiS-u nie zauważyłem , aby rząd Tuska zmuszał mnie (przeciwnika PO) do czegokolwiek , w szczególnoąci do zycia wg jedynie słusznych poglądów ( obojetnie jakiej opcji) A Ty twierdzisz ,że opozycja Cie do czegoś zmusza? Toz to łgarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 09:30 Nie wiem czy zauważyłeś ale w Polsce w przeciwieństwie do Rosji są wolne media. Mamy pro i antyrządowe stacje TV. W Rosji są już tylko rządowe. Były kiedyś inne ale je pozamykano, a opornych dziennikarzy zastraszono albo pozabijano. Jedynie kilka tytułów prasowych udaje listek figowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dw_beata Re: Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 08:32 W kwietniu 1992 roku ówczesny doradca premiera Olszewskiego, Krzysztof Wyszkowski powiedział, że traktat polsko-niemiecki o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy jest niesymetryczny na niekorzyść Polski, ponieważ podczas negocjacji strona niemiecka szantażowała ministra Krzysztofa Skubiszewskiego, że jeśli nie będzie ustępliwy, to ujawni, że był on konfidentem Służby Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_banku_zbozowego Re: Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 08:36 W dziedzinie mediów publicznych nasz rząd zagwarantuje dwie podstawowe sprawy realizację precyzyjnie zdefiniowanej misji publicznej oraz odpolitycznienie nadzoru i bezpośredniego zarządzania mediami publicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
melancholyja Re: Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 15:27 hmm, ale nikt nie zaprzecza temu, że Kaczyński mówi prawdę. Ma rację mówiąc, że Rosja jest mocarstwem- tutaj jedynie stwierdza fakt. Moim jednak zdaniem, pewne słowa pozostają zbyt mocno naładowane emocjonalnie, są pełne buntu: "Jesteśmy tu po to by wypowiedzieć walkę" . Z takimi odważnymi odezwami powinno się uważać. Szczególnie w takiej sytuacji ( stan wojenny) i z takim rozmówcą ( nieobliczalną Rosją...). Można nie zgadzać się na politykę Rosji, ale wyrażając swoje zadowolenie w inny, bardziej dyplomatyczny sposób. I przede wszystkim "Prezydent" nie powinien działać w pojedynkę tylko przy współpracy z Unią- no bądź co bądź, jesteśmy jej członkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Przecież Kaczyński mówi prawdę 14.08.08, 15:48 dla Rosji dyplomacja nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 Polska to Kraj hipokrtytów ! 14.08.08, 08:14 Gruzja na rozkaz swojego wodza o dyktatorskich zapędach napadła - i to w czasie rozpoczynania się Igrzysk Olimpijskich - na naród który ma takie same prawo do wolności jak Polacy i dostała za to pstyczka w nos. Ot wszystko. Kosowo, Czeczenia czy Tybet to biedne narody walczące o wolność bo walczą z Sebią, Rosją czy Chinami a Kurdowie, Osetyńcy, Abhazowie czy Palestyńczycy to separatyści bo walczą z Turcja, Gruzją i Izraelem !? HIPOKRYZJA DZIENNIKARSTWA POLSKIEG. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Polska to Kraj hipokrtytów ! 14.08.08, 08:38 Polska nie ma zagrożenia miltarnego. Jesteśmy wyjatkowo bezpieczni jako kraj w UE i NATO. I dzisiaj trzeba to wykorzystać dla wzmocnienia gospodarki, podniesienia kultury, itp. Ale to jest trudniejsze. Nasi umysłowo niezbyt rozgarnieci politycy wolą wymachiwać szabelką. To jest zajęcie dla prostaków. Prawdziwi politycy budują bogactwo swojego kraju. Niestety duża część społeczeństwa też jest podatna na emocje. To działanie pod symbolem Powstania Warszawskiego, gdzie podobnie niekompetentni przywódcy wywołali działania skutkujace śmiercią 200 000 ludzi. A liderzy jak zawsze wylądowali na spokojnej emigracji Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Umiesz liczyc? Licz na siebie. 14.08.08, 09:16 Buahaha rozbawiles mnie. Polska jest bezpieczna jako kraj UE? Ty se zarty robisz. UE nie daje zadnych gwarancji bezpieczenstwa. Na kogo ty chcesz liczyc w UE? Na Francuzow ktorzy maja wybitne osiagniecia w poddawaniu sie? Chcesz liczcy na ludzi ktorzy mowili ze nie beda umierac za Gdansk? Na NATO tez specjalnie bym nie liczyl. NATO to struktura ociezala i niedostosowana do naszych czasow. Zanim NATO zareaguje nas juz nie bedzie. Powiem tak: umiesz liczyc? Licz na siebie. Dlatego musimy modernizowac armie i zwiekszyc wydatki na obronnosc i badania naukowe zwiazane z nowoczesnymi technologiami wojskowymi. Po to, zeby moc odeprzec ataki. Rosje da sie powstrzymac. Powstrzymalismy Rosje raz w 1920, powstrzymala Rosje malutka Finlandia w 1939 w wojnie zimowej, Rosja dostala manto w Afganistanie. Jak widac, Rosja nie jest walcem ktorego nie mozna zatrzymac. Rosje da sie zatrzymac i Rosja wiele razy w historii zostala zatrzymana. Sila Rosji nie polega ani na gospodarce ani na dobrej armii. Sila Rosji polega na zastraszaniu i terrorze. Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 Prezydent bawi sie w demonstranta...:/ 14.08.08, 08:56 może za mało tego w PRL doświadczył i nadrabia? Z Rosją trzeba rozmawiać z Pozycji UE USA i ONZ a nie wygrażać jej na wiecach , owszem powiedział prawdę (po swojemu) ale u diabła tego TAK nie robi odpowiedzialny prezydent państwa i dyplomata. to mógł powiedzieć kurski, jarek,kamiński itp, rokita, czy palikot ale nikt z rządu, MSZ czy Prezydent na końcu. jak to możliwe aby 5 prezydentów leciało jednym samolotem w rejon działań wojennych???????? by po tem co? "przepraszamy za przypadkowe strącenie samolotu... to były ćwiczenia, celowaliśmy w gołąbka pokoju..."??????? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Prezydent bawi sie w demonstranta...:/ 14.08.08, 17:58 bo prezydent Kaczyński jest odważny - nie boi się lecieć do Tbilisi. To Tusk siedział jak mysz pod miotłą. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Polska to Kraj hipokrtytów ! 14.08.08, 09:17 Osetczycy to obywatele Rosji a co za tym idzie Rosjanie, więc w tym przypadku mamy do czynienia z tym samym wariantem co w przypadku Czeczeni. Palestyńczykół nik t w Polsce nie nazywa separatystami. Pod drugie tę wojnę rozpoczęła osetia. Ponad dwutygodniowy ciężki ostrzał to aż andto aby kontratakować. Tyle, że Rosja równająca z ziemią okupowane tereny o tym jakoś nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
thor.g Re: Polska to Kraj hipokrtytów ! 14.08.08, 09:25 Kosowo-Serbia nie był/jest konfliktem czarnobiałym, około 8 lat temu gdy wybuchł tam konflikt, większość pierdziała tak jak ty, biedni kosowianie, niestety prawda była taka ze wtedy to kosowianie napadli na serbię... oczywiście , serbowie są sami winni takiej a nie innej oceny po ich działaniach na bałkanach. Gruzja była od pewnego czasu ostrzeliwana/nękana z pozycji osetyjskich, siły pokojowe oczywiście się tylko przyglądały (bo co innego mogą robić). Jasne ze wine ponosi sakaszwili, była to jego decyzja, nie zapominaj jednak ze wszystko to co się tam wydarzyło było skrupulatnie zaplanowaną prowokacja rosyjską. Dywizje pancerne nie biorą sie z nikąd w terenie działąń militarnych ani nie są teleportowane ... siły rosyjskie były tam i tylko czekały... tak samo jak przed stanem wojennym w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Polska to Kraj hipokrtytów ! 14.08.08, 09:45 coment2 napisał: >> w nos. Ot wszystko. > Kosowo, Czeczenia czy Tybet to biedne narody walczące o wolność bo > walczą z Sebią, Rosją czy Chinami a Kurdowie, Osetyńcy, Abhazowie > czy Palestyńczycy to separatyści bo walczą z Turcja, Gruzją i > Izraelem !? HIPOKRYZJA DZIENNIKARSTWA POLSKIEG. Jak rozumiem długotrwały ostrzał gruzji z terenu osetii był formą walki o niepodległośc?? Jeśli jest tak jak mówisz, to dlaczego rosja nie zgodziła się na przykład na wpuszczenie tam międzynarodowych obserwatorów, na dokonanie demokratycznego plebiscytu??? Tylko sama wspiera mafię będącą u władzy w Osetii?? Tu chodzi o ropociągi w gruzji, jak tego nie rozumiesz to szkoda, pewnie mamusia mało mięska dawała za młodu, mózg nie miał cholesterolu i białka i się słabo rozwinął... Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowo Prezydent: Poświęćmy Polske 14.08.08, 08:14 Ważne tylko żeby ruskim dokuczyć. A Polska. Co tam Polska znaczy dla PiS i ich Komitetu Centralnego. Jednego dnia handlują Polske amerykanom. Drugiego dali by jako łup ruskim. Kto tych sabotażystów do władzy dopuścił????? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Niech prezydent w swej nadinteligencji rozważy... 14.08.08, 08:14 ...taką oto groźbę: nie będziemy kupować od Rosji ropy i gazu, nie będziemy też sprzedawać jej mięsa. Myślę, że takie sankcje rzucą Kreml na kolana ;) Swoją drogą zastanawiam się, czy znajdzie się w Polsce odważne medium przedstawiające wszystkie racje tego konfliktu? Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 Polska to Kraj hipokrytów ! 14.08.08, 08:16 Gruzja na rozkaz swojego wodza o dyktatorskich zapędach napadła - i to w czasie rozpoczynania się Igrzysk Olimpijskich - na naród który ma takie same prawo do wolności jak Polacy i dostała za to pstyczka w nos. Ot wszystko. Kosowo, Czeczenia czy Tybet to biedne narody walczące o wolność bo walczą z Sebią, Rosją czy Chinami a Kurdowie, Osetyńcy, Abhazowie czy Palestyńczycy to separatyści bo walczą z Turcja, Gruzją i Izraelem !? HIPOKRYZJA DZIENNIKARSTWA POLSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Polska to Kraj hipokrytów ! 14.08.08, 09:32 copy&paste i to wybiórczej prawdy z pominięciem niewygodnych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----czy Tusk juz wylazl z szafy?czy nadal sie boi 14.08.08, 08:16 buhahaha - zenada mamy premiera i partie rzadzaca tchorzy zeby bylo smieszniej uznajac wczesniej wraz z Zachodem Kosovo, dali zielone swiatlo Rosji w Gruzji - a przeciez ostrzegano przed tym teraz tchorz Tusk bredzi o wstrzemiezliwosci i niedraznieniu Rosji, szkoda,ze wczesniej nie pomyslal o konsekwencjach uznania Kosova Tusk wraz z innymi przywodcami UE i USA wystawili Rosji Gruzje, a teraz sie na nia wypinaja - WSTYD TUSKU Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Re: -----czy Tusk juz wylazl z szafy?czy nadal si 14.08.08, 08:43 Ja nie widze zadnego porownania pomiedzy Kosowem i Gruzja. Strasznie bredzisz hrabio. Nie masz powazania dla ludzi. Jak zalezy ci tak na wojnie, to prosze jedz i sie bij, jak na hrabie przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: -----czy Tusk juz wylazl z szafy?czy nadal si 14.08.08, 08:57 no ba - nic dziwnego,ze fan PO-lglowkow nie widzi zadnego zwiazku - skoro Michnik o tym nie napisal, to nie moze byc, zeby taki zwiazek byl pol swiata przed tym ostrzegalo, ale co tam - dla Tusia wazne bylo przypodobac sie Bushowi, a Rosja tylko na to czekala; nikt sie z nia nie liczyl w sprawie Kosova, to teraz ona sie z nikim nie liczy a jak sie nawazylo piwa, to nalezy je wypic, a nie wypinac sie na Gruzje - jak to robi TCHORZ Tusio, bredzac o wstrzemiezliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Re: -----czy Tusk juz wylazl z szafy?czy nadal si 14.08.08, 09:14 Kosowo jest zamieszkane przez ludnosc albanska. Ostetia nie jest zamieszkana przez Rosjan, aczkolwiek jej mieszkancy dostali rosyjskie paszporty. Rosja w Ostetii prowokowala i dostala co chciala, ale dzialania Rosji nie moga paralizowac sytuacji na Balkanach. Nikt nie mogl przewidziec, ze Gruzja odpowie na prowokacje Osetii. A tu prosze taka niespodzianka i Rosja nie musiala sie wcale wysilac. Po tym co sie stalo najwazniejszy jest rozejm i zaprzestanie walk, a nie nawolywanie do kolejnej wojenki. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: -----czy Tusk juz wylazl z szafy?czy nadal si 14.08.08, 12:20 Osetyńczyk z rosyjskim paszportem może zobaczyć, co ten paszport jest wart, gdy przyjedzie do Moskwy. Jeszcze tego samego dnia dostanie nożem od naszysty a zaraz potem pałą od milicjanta i usłyszy "Ty Gruzinie!". Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz "Moskale forumowi" nie wtrącajcie się 14.08.08, 08:19 Ciekawa sprawa. Gdy tylko pojawi się jakaś wypowiedź Prezydenta - zgodna z faktami , ale niemiła dla Moskwy- natychmiast pojawia się lawina postów antypolskich. To wygląda na zorganizowana akcję. Kochanie Przyjaciele- Moskale mam prośbe: nie wtrącajcie się w nasze sprawy. Polska juz nie jest Waszym rabem. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_222 "Moskale forumowi" nie wtrącajcie się 14.08.08, 08:35 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
wnukstalina Re: "Moskale forumowi" nie wtrącajcie się 14.08.08, 09:43 Prezydenciunio jest tylko z pozoru wrogiem Putina. Putin nie zrobi mu krzywdy bo kaczory są teraz jego ludźmi w Polsce. Im gorzej w Polsce tym lepiej dla Putina i tę jego wrogą robotę jego mali agenci, we współpracy z szamanem KGB z Torunia świetnie wykonują. Dla stworzenia pozorów pozwala im nawet nieszkodliwie poszczekać na Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś
spike20 USA : Mocarstwo, ktore napada na słabsze kraje 14.08.08, 08:22 "Nie możemy zachowywać neutralności w momencie, kiedy mocarstwo, wykorzystując swoją przewagę, napada na słabszy kraj - mówił." Kaczor. Oczywiscie nie dotyczy to USA i przydupasow. Oni maja prawo a nawet obowiazek napadac slabsze kraje. Gdy Serbia probowala walczyc z separatystami w Kosowie jakze wspaniale bylo bombardowac Belgrad. Irak, Afganistan, Grenada it itd. Teraz mamy "odwage" szczekac jak ratlerek chowajac sie za noga slonia. Przepraszam kwakac nie szczekac Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Kto na kogo sie zamachnal?! 14.08.08, 08:24 Ktos madry powinien zastopowac nie tylko potoki kwiecistych i schizofrenicznych glupot plynacych z dzioba. Ktos by mogl sie tez wykazac i np. uchwala miedzynarodowa zabronic malej Gruzji kupowania takiej masy broni, jaka sobie zafundowala. Jej wlasni obywatele zyja w biedzie, a Gruzja jest jednym z najwiekszych odbiorcow broni! Po co? I przypominam: to Gruzja byla agresorem! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------nie zaklinaj rzeczywistosci----------------- 14.08.08, 08:27 Gruzja sama sie nie ostrzeliwala przez kilka tygodni z terenow Osetii Pld - nie lgaj wiec Odpowiedz Link Zgłoś
orinal_del_oro ------nie zaklinaj rzeczywistosci----------------- 14.08.08, 08:34 Nie będziemy tego publikować. Odechciało mi się. Po analizie rządowych kart kredytowych obraz jest tak żałosny i straszny, że nie chcę nim straszyć. Na tej publikacji straciłby w oczach Polaków wizerunek wszelkiej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
min_nowak ------nie zaklinaj rzeczywistosci----------------- 14.08.08, 08:36 Minister Ćwiąkalski ma dowód na niszczenie dokumentów przez ekipę Ziobry. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: ------nie zaklinaj rzeczywistosci------------ 14.08.08, 10:03 Nie zaklinam. Faktem historycznym jest, ze to Gruzja zaatakowala tydzien temu noca, wiec nie zaklinaj rzeczywistosci. Inna sprawa jest, ze tam sobie prawdopodobnie wszyscy postrzeliwali i to od dziesiatkow lat. I gdyby nie obecnosc Rosji, to by sie na zmiane wyrzynali. Ocknij sie czlowieku, prawda zawsze ma dwie strony! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ------nie zaklinaj rzeczywistosci------------ 14.08.08, 10:28 zaklinasz z terenow Osetii Pld, kontrolowanych przez Rosjan, dochodzilo do regularnych ostrzalow Gruzji; Rosja celowo na to nie reagowala, bo chciala miec pretekst,zeby najechac Gruzje - ot co czy Rosja by nie zareagowala, gdyby to Gruzja ostrzeliwala jej tereny ? (nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne) Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: ------nie zaklinaj rzeczywistosci------------ 14.08.08, 12:06 Zastanawiaj sie co piszesz! 1. Gruzja nie ostrzeliwała terenów rosyjskich, tylko osetyńskie; 2. zadaniem Rosjan było utrzymywanie obu stron w ryzach 3.Rosja nie najechała Gruzji tylko , ewentualnie, zaostrzyła formy utrzymywania spokoju w Osetii (mozna mówić ze zdziwieniem o ich obecności w Gorii, ze zdziwieniem, bo przecież bohaterscy zołnierze gruzińscy powinni dać im łupnia w etnicznej Gruzji, a oni czmychneli i zostawili sprzet wojskowy , którym teraz ktoś musi się zaopiekować); Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: ------nie zaklinaj rzeczywistosci------------ 14.08.08, 10:26 hrabia-monte-christo napisał: > Gruzja sama sie nie ostrzeliwala przez kilka tygodni z terenow > Osetii Pld - nie lgaj wiec Tobie, jak widac głowa służy głównie do tego żeby zakorkować dziurę w szyi. Cały świat wie że awantura zaczęła się kiedy gruziński Kaczyński wprowadził wojska do Osetii po to żeby wyprzeć stamtąd rosyjskie wojska. No ale wiadomo iz w hrabiowskich rodzinach z powodu kazirodztwa przypadki debilizmu nie są niczym szczególnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_spacki Kto na kogo sie zamachnal?! 14.08.08, 08:33 Ćwiąkalski zapewnia też, że to jeszcze nie koniec historii laptopa zniszczonego przez ministra Ziobrę wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Kaczyński reprezentuje w Gruzji nasze interesy 14.08.08, 08:33 Z politrukami i innymi co plują zawodowo na Kaczyńskiego nie zamierzam dyskutować. Chciałbym tylko wyrazić swój pogląd co do tego czy Kaczyński dobrze robi angażując się w sprawy Gruzji. Osobiście uważam że tak ponieważ tym samym chroni naszą szansę na uniezależnienie się od jedynie słusznych dostaw gazu i ropy z rosji. Bo to o ropę i gaz w tej wojnie chodzi a nie o osetynców. Po za tym stosunki z rosją na jej życzenie są złe i pewnie mogą być niewiele gorsze. Tak więc nie ma powodu do płaszczenia się bo płaszczenie daje takie efekty jak pogardliwe potraktowanie Kwaśniewskiego w Moskwie czy też ciągnięcie rury po dnie bałtyku przez naszych przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
puterko_jan Kaczyński reprezentuje w Gruzji nasze interesy 14.08.08, 08:34 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus w kwestii politruków 14.08.08, 08:43 rozumiem że ci co wbrew faktom i wręcz fanatycznie występują w obronie Gruzji to nie politrucy? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kaczyński reprezentuje w Gruzji nasze interes 14.08.08, 10:31 tlss napisała: > Z politrukami i innymi co plują zawodowo na Kaczyńskiego nie > zamierzam dyskutować. Chciałbym tylko wyrazić swój pogląd co do tego > czy Kaczyński dobrze robi angażując się w sprawy Gruzji. > Osobiście uważam że tak ponieważ tym samym chroni naszą szansę na > uniezależnienie się od jedynie słusznych dostaw gazu i ropy z rosji. > Bo to o ropę i gaz w tej wojnie chodzi a nie o osetynców. > Po za tym stosunki z rosją na jej życzenie są złe i pewnie mogą być > niewiele gorsze. Tak więc nie ma powodu do płaszczenia się bo > płaszczenie daje takie efekty jak pogardliwe potraktowanie > Kwaśniewskiego w Moskwie czy też ciągnięcie rury po dnie bałtyku > przez naszych przyjaciół. Pewnie nikt z tobą nie będzie dyskutował, bo nie warto, więc jedynie informuję cię że Kaczyński w Tbilisi zaprezentował głównie swoją głupotę a jeżeli tego nie zauważyłeś, polecam wizytę u okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
sandremag Re: Kaczyński reprezentuje w Gruzji nasze interes 14.08.08, 12:39 tylko cwiercinteligent jak Ty, guru133, obejmuje swoim mozdzkiem tak malutkie fragmenciki zlozonego studium zaleznosci, z jakim mamy do czynienia. Chcesz lizac, to liz. Pozostalo Ci to z poprzedniego ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Kaczyński reprezentuje w Gruzji nasze interes 14.08.08, 12:45 sandremag napisał: > Chcesz lizac, to liz. przepraszam, że się wtrącam. czy chodzi o clitoris? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:28 Własnie, ludzie potrzebują znac prawdę - że gruzja najechała małe państewko, bo ich prezydent myslał, że skoro zna Busha to już mu wszystko wolno. A teraz kreuje się na ofiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:32 won z polskiego forum putinowski kundlu. Odpowiedz Link Zgłoś
porcelanowy.pisuar Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:34 Machu Picchu to nie była nasza fanaberia, tylko radość Peruwiańczyków z tego, że mogą pokazać takie miejsce. Oni nas tam serdecznie zapraszali, tak samo jak szefa Komisji Europejskiej czy innych premierów, czy prezydentów. Część z nich skorzystała z tego wyjazdu, część pojechała gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus ciekawe... 14.08.08, 08:46 ...kto tych kilku gruzińskich żołnierzy ubrał w takie czadowe stroje i uzbroił w takie szpanerskie karabiny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 13:13 Hehe. Sio, smyku. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Co to za bzdury Pan opowiada p. L.K.! 14.08.08, 08:31 To Gruzja zaatakowała Osetię a nie Rosja napadła na Gruzję! Może pan prezydent faktycznie jest chory jak to twierdzi Palikot, ale nie na wątrobę a na brak mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
u2345p2 Co to za bzdury Pan opowiada p. L.K.! 14.08.08, 08:33 Z dużym zainteresowaniem przyjęto moją sugestię, aby Polska, Peru i Chile, zacieśniły współpracę i stworzyły coś na kształt miedziowego porozumienia - powiedział premier Tusk. - Gdyby te trzy kraje ze sobą współpracowały, miałyby szansę w wymiarze globalnym wpływać na handel i produkcję miedzi i wytworów z tego surowca - dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A Osetia PD to nie część Gruzji ? 14.08.08, 08:49 rojberek napisała: > To Gruzja zaatakowała Osetię a nie Rosja napadła na Gruzję! > Może pan prezydent faktycznie jest chory jak to twierdzi Palikot, ale nie na > wątrobę a na brak mózgu. Niesmiało przypominam, ze Osetia Pd to część Gruzji. To jest mniej wiecej taka sytuacja jakby np polska policja, wojsko wkroczyły do Jabłonki na Orawie , a Rosja w odpowiedzi zaatakowała by Polskę. p.s. wykształconym inaczej wyjasniam , że północny fragment Orawy zamieszkałej częściowo przez Slowaków jest częścia Polski- a Jabłonka to największa miejscowość w tym rejonie. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: A Osetia PD to nie część Gruzji ? 14.08.08, 12:29 Jest częścią Gruzji dlatego, że jest przez Gruzję okupowana, tak jak Śląsk jest okupowany przez Polskę od 1945 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
sandremag Re: A Osetia PD to nie część Gruzji ? 14.08.08, 12:42 No wlasnie. Ja chce odszkodowania za zniszczenia w moim kraju od Ślaska w takim razie. Poza tym chce spowrotem wszystkich dotacji, jakich rzad Polski udzielił Śląskowi i jego górnictwu, ktore mogl przeznaczyc na budowe eletrowni atomowych i uniezaleznienie sie od węgla. Idiotą jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Śląsk jest "wielkomorawski" ! 14.08.08, 13:22 rojberek napisała: > Jest częścią Gruzji dlatego, że jest przez Gruzję okupowana, tak jak Śląsk jest > okupowany przez Polskę od 1945 roku. Pozwolisz,ze dostosuje się do Twojego poziomu i równie powaznie potraktuje problem Śląska. Otóż moja droga Rojberek. Śląsk jest zdecydowanie polski z uwagi na jego przynależność przez ok 2 miesiące do Państwa Wielkomorawskiego na przelomie VIII i IX w n. e. O takiej przynależności swiadczą liczne dowody , podania , legendy i prace habilitacyjne uczonych radzieckich i postradzieckich. Jak Ci wiadomo w tym czasie do tego państwa należał również kraj Wislan z głównymi osrodkami w Wiślicy i w Krakowie. A jak wiesz w Krakowie żył sobie wtedy okrutny smok, który nie tylko gnebił Kraka ale i całe Państwo Wielkomorawskie. Smok ten nie tylko zżerał dziewice niewinne , ale i wykorzystywał seksualnie nadobnych mlodzianków ( taki był nowoczesny !!!) Tego drania smoka ukatrupił niejaki Skuba z Krakowa i w zamian za to książę wielkomorawski Światłowodopełk XXVI Wdały przyłączył po pijaku Śląsk do kraju Wiślan. Wprawdzie za 2 miesiące wytrzeźwiał, się rozmyslił i odebrał- ale jednak Kraków ma prawa do Śląska. A Kraków jest prawnym spadkobiercą księstwa Wielkomorawskiego . Ponieważ dziś Kraków jest częścią Polski to i jego część -Śląsk jest częścią Polski. Znajdź błąd w moim rozumowaniu. Przkonaj mnie ,że nie mam racji !! Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Rosja i Izrael wrzodami na du.pie świata 14.08.08, 08:33 Sowietcy Bohaterowie z ...karabinami na sznurkach. Ci drudzy też nie lepsi. Sami chcą by cały świat całował ich po dupie za tzw holokaust a sami zachowują się jak panowie życia i śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Tylko bez glupich porownan... 14.08.08, 10:29 Rosja to nieuleczalna egzema , a nie jakis pryszcz... A TYCH DRUGICH , TO ZOSTAW W SPOKOJU , DOBRZE ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------zlot kacapskich propagandystow na forum GW-- 14.08.08, 08:34 nie czytac, nie dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_222 ------zlot kacapskich propagandystow na forum GW-- 14.08.08, 08:35 Macierewicz dostarczył do Sejmu informacje, kto z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był odnotowany w dokumentach MSW jako konfident. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 hrabia-monte-christo, kacap z SBeckiego szamba ! 14.08.08, 09:09 bolszewicki ku..szon... Odpowiedz Link Zgłoś
urinal_of_gold Prezydent: Mocarstwo napadło na słabszy kraj 14.08.08, 08:35 Właśnie dyskutowaliśmy tu w redakcji i zdecydowaliśmy, że "Gazeta" nie może ponosić ryzyka trzymania nieubezpieczonego korespondenta [...] Zaraz dostaniesz faksem zwolnienie. Widzisz, nie jesteśmy bezwzględnymi kapitalistami tylko humanitarnymi demokratami... Odpowiedz Link Zgłoś
september76 GW jak Der Sturmer - nie widziałem jeszcze 14.08.08, 08:37 normalnego zdjęcia Kaczyńskich. Zochydzanie trwa. Ciekawe,ze szef szwedzkiej dyplomacji i być może przyszyły szef unijnej porównał Putina do Hitlera i jakoś nie bylo to za ostre, Rosjanie tego nie skomentowali. Krytykują Polskę, Ukrainę i kraje bałtyckie, ciągle podkreślając i drażąc istniejącą, ich zdaniem, różnicę pomiędzy tymi krajami, jako byłą strefą wpływów, a resztą UE. Na to rosyjskie pouczanie i wbijanie klina pomiędzy nas i UE nie powinno być zgody, ale GW i PO w imię zochydzania Kaczyńskiego poświęcą wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Re: GW jak Der Sturmer - nie widziałem jeszcze 14.08.08, 08:52 Ja widzialem. Zrobione podczas wakacji na Helu. Nie slyszalem tez zeby Rosjanie komentowali Kaczynskiego, bo go olewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Wysiłkiem retuszera 14.08.08, 10:17 można sprawić, że Kaczyńscy będą wyglądali na zdjęciu "normalnie", jak na bilbordach wyborczych. Kłopot w tym, że ich uroda z "normalnością" ma niewiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mfs0 No patrz to tak jak z teściową... 14.08.08, 11:12 Zawsze mówi że brzydko wychodzi na zdjęciach. A jak się jej powie "To co, pewnie aparat winien?", zaraz się obraża. Ale jakoś trzeba żyć z takimi obrażalskimi. Odpowiedz Link Zgłoś