katolik_polski1 Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą h... 23.08.08, 20:55 Walesa nie musi sie tlumaczyc . Tlumacza go jego osiagniecia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl To jest świetny pomysł! 23.08.08, 22:42 "- Coraz więcej jest złodziei tamtego zwycięstwa.(...) Ze stu ludzi, cała żyjąca "krajówka" powinna usiąść, poprosić paru pisarzy i wspólnie przez dyskusję, przez ścieranie się, napisać jak było, co było, wspólną drogę walki. Niech świadkowie napiszą jak było, bo inaczej będą kraść i niszczyć nasze zwycięstwo - apelował Wałęsa do Konwentu "Solidarności", za co dostał brawa." To jest świetny pomysł. Chciałabym coś takiego przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Sfałszujmy razem historię - Wałęsa do agentury 23.08.08, 23:27 Ze zdrajcy zróbmy bohatera, z WSI Inteligence Service, z członków agentury patriotów. Przecież nie takie fałszywki służby robiły, mogą się więc wysilić i teraz przy fałszowaniu historii. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----Walesa gdzie sa akta Bolka zlodzieju ???----- 24.08.08, 12:09 Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: -----Walesa gdzie sa akta Bolka zlodzieju ??? 24.08.08, 16:34 Gdzie 3 miliony mieszkań pisdzielcu?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
popierdujacy_cudotfurca Re: Walesa ty matole juz napisales historie, zaczy 30.08.08, 00:08 na sie tak: "Wysiadam o swicie z motorowki a tu ta glupia Walentynowicz sie napatoczyla ..." eszp napisała: > Gdzie 3 miliony mieszkań pisdzielcu?????????????? trzeba bylo glosowac to bys mial. Gdzie autostrady nieudaczniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 24.08.08, 00:36 katolik_polski1 napisał: > Walesa nie musi sie tlumaczyc . > Tlumacza go jego osiagniecia !!! Ciekawie to ująłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Tydzień po opublikowaniu Wałęsa miał ogłosić .. 24.08.08, 09:24 Tydzień po opublikowaniu Wałęsa miał ogłosić kto jest Bolkiem. Jak do tej pory cisza. Nie ma też procesu autorów książki. Jak widać Wałęsie nie można już wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Bolek Kaczyński 23.08.08, 21:14 Rzeczywiście tworzy historię, bo w tamtych czasach był na psychotropach i niewiele pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Włanie, Kaczor kiedy będzie te 3 mln. mieszkań? bt 23.08.08, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum najpierw spowiedź AGENTA 24.08.08, 00:04 Bolkowi już uczciwi ręki nie podają. Więc posiłki SBeckie jeżdżą po Kraju i mataczą. Warmia i Mazury fajny region kolebka SLDowców oni go poprą bezwarunkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Wałęsa ma bardzo skomplikowaną historię 23.08.08, 23:19 Kiedyś uważałem Lecha za największego bohatera Polski a teraz jak czytam te różne rzeczy z IPN to coraz bardziej mam wątpliwości. Np. taki tekst, co o nim myśleć? "Nawiązując do internowania Wałęsy: w zaistniałej sytuacji cieszył się on podejrzanie wyjątkowymi przywilejami. Jakby się znalazł niemal w złotej klatce.. Z dokumentów, jakie są w posiadaniu Instytutu Pamięci Narodowej, można się dowiedzieć m.in. o tym, że żona Wałęsy miała możliwość odwiedzania go z dziećmi w dowolnym terminie. Koszty pobytu rodziny pokrywało państwo. Wałęsa mógł uprawiać sporty, łowić ryby, oglądać telewizję. Inny przywilej dotyczył zaspokajania przez SB jego potrzeb konsumpcyjnych. Przez cały okres internowania dostarczane mu były artykuły z tzw. Bazy Zaopatrzenia Specjalnego. W ciągu 7 miesięcy Wałęsa "zaliczył" samotnie lub w towarzystwie osób go odwiedzających następujące dobra konsumpcyjne: 85 butelek wódki, 35 butelek wina, 29 butelek koniaku i winiaku, 42 butelki szampana, 512 butelek piwa. Dochodzi 638 paczek papierosów, a na liście frykasów figurują wędliny, ciastka itp. Jakież bogactwo wiktuałów w porównaniu ze zwykłym chlebem, wodnistymi zupkami i makaronowymi daniami, jakie stanowiły menu internowanego Prymasa Wyszyńskiego, a także warunkami, w jakich przebywali działacze "S" w obozach dla internowanych... Reżim zdawał się okazywać Wałęsie wdzięczność i pewnie wiedział, za co! Cytat pochodzi z Tygodnika nasza Polska" Takich informacji jest więcej, w nocnej zmianie przyznał się do podpisania "dokumentów", gdy był u władzy wypożyczył akta Bolka i ich nie wrócił. W "książce SB a Wałęsa" można powiedzieć, ze został przyłapany na donosie. Chciałbym aby napisał tą książkę i oczyścił się z wszystkich zarzucanych mu czynów ale to by musiało oznaczać, ze IPN kłamie. Szkoda takiego Polaka, może mu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright to bedzie bardzo krotka historia - 24.08.08, 01:37 ja obalylem komunem tymy rencamy y tymy palcyma. wytargalem za szczenke y pogrozilem palcym. Jezdem najwienkszy bochater polski od tego no, Mieszko. Bylem taki mondry, ze rozpracowalem kagebe y esbe, wodzilem ich za nos. Bo ja jezdem najwienkszy i mondry. I tego Nobla tez mi sie nalezal, bo jeszdem najwienkszy. A tamte kfity to som nie kfity, to jest prowokancja, najwienksza prowokancja, bo inne som zazdrosne, bo ja jestem najwienkszy." cd nie bedzie, mam nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Brawo Lechu 23.08.08, 21:13 Ci którzy chcą ukraść Solidarność stoją tam, gdzie stało ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Brawo Lechu 23.08.08, 21:49 Klasyczny przykład rozdwojenia jażni. Witaj w świecie Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Brawo Lechu 23.08.08, 23:08 czan-dra napisał: > Klasyczny przykład rozdwojenia jażni. > Witaj w świecie Kaczyńskich. W świecie Kaczyńskich Polacy żyją od trzech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Nie brak świadków na tym świecie, będą pisać... 24.08.08, 10:22 Nie brak świadków na tym świecie, będą pisać...tylko im zapłacić trzeba. Napiszą wszystko, czego chlebodawca zażąda. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Brawo Lechu 24.08.08, 04:24 czan-dra napisał: > Klasyczny przykład rozdwojenia jażni. > Witaj w świecie Kaczyńskich. Idiota zawsze uwaza sie za medrca,to inni,w jego mniemaniu,sa glupcami. Ty i Walesa to klasyczny przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
walczezgademcoplujejadem "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 23.08.08, 21:36 Panie Wałęsa !/ tak ja zwracam się do „legendy” , ale każdy, co jest pewnie zależne także od wieku, może użyć innego imienia pod którym go zna. A więc może być, Bolku, Lechu, Panie Prezydencie itp./ A więc panie Wałęsa! jak to się stało że Pan człowiek którego zasoby ludowej mądrości zdają się niemal nieograniczone, zapomniał o tej najważniejszej. Że jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu rozum odbiera. Jak Pan, człowiek który całe swoje życie walczył o wolną, sprawiedliwą Polskę może chodzić i jak papuga, czy katarynka powtarzać: „wygrałem z Sowietami”, „obaliłem komunizm”. Już Pan zapomniał postulaty Sierpnia? Czy Panu chodziło tylko o wygraną z komunizmem? Toś Pan kłamał wtedy. Bo o ile pamiętam to chodziło o coś więcej, o to by żyło się godniej, w wolnym uczciwym kraju, gdzie są wolne niezależne media. Pana ukochani doradcy jak np. św. pamięci prof. Geremek, czy Jacek Kuroń to oczywiście walczyli o coś innego, o socjalizm „z ludzką twarzą”. I wygrali. Bo dla ludzi takich jak Michnik świat będzie zawsze „ludzki” o ile będzie miał jego twarz. Wygrali Ci co jak Frasyniuk chcą mieć pieniądze, jak Tusk władzę, czy Borusewicz, Niesiołowski i wielu innych, sławę. Ale Pan? Żywy pomnik? Po co to Panu? Te podejrzane kontakty? Ja przypominam Panu czasy trochę późniejsze, już w „wolnej Polsce”, gdzie w wyborach prezydenckich w których Pan startował , głosowałem na Pana tylko ja i jeszcze paru takich samych „oszołomów”, bo dostał Pan poniżej 1-go % ta głosów. I warto żeby Pan sobie przypomniał co wtedy mówili o Panu obecni „przyjaciele” z PO, Wyborczej, TVN itp. Teraz też w ich interesie leży żeby to Wałęsa wzywał do impeachmentu uczciwego Polaka i Prezydenta, Kaczyńskiego, niż jakiś np. pijak Kwaśniewski. I do innych niecnych i nieuczciwych poczynań. A Pan oczywiście z ochotą „pieprzy” głupoty gdzie się da i kręci jak chorągiewka w ręku Michnika,Tuska, Wyborczej,TVN itp. Ja Panu odradzam te związki. Z prostej przyczyny. Nasza historia jest bardzo powikłana. To pewnie Pan wie, ale ja doradzam Panu przeczytanie takiej dosyć krótkiej książeczki Aleksandra Fredry/ tego Fredry/ „Trzy po trzy”. Specjalnie wybrałem taką krótką, bo wiem że Pan intelektualnie to jest, hmmmm, niezbyt... tego, a dobrze byłoby żeby przeczytał Pan sam, nie przez doradców. Polecam tą książeczkę także innym „bohaterom” naszych czasów jak np. prof. Bartoszewski itp. bo traktuje ona o innych bohaterach, z dawnych czasów, czasów epopei napoleońskiej, których to bohaterów znał osobiście autor książki, hrabia Aleksander Fredro biorący jako młody człowiek aktywny udział w zachodzących wypadkach. I niestety większość z nich mimo swoich niewątpliwych zasług dla kraju w czasie Księstwa Warszawskiego, trafiła na szafot w czasie powstania listopadowego. Pytanie dlaczego? Wydaje się dlatego że uwierzyli po prostu w Królestwo Polskie. Uwierzyli że ten carski twór jest „państwem” wolnym i niepodległym, że ma wolne „media”, że także oni pracują dla Polski. Społeczeństwo chyba jednak miało inne zdanie i rękami swoich najlepszych synów powiesiło ich na gałęzi. Teraz oczywiście mamy całkiem inne czasy, nikt już nie myśli o żadnych powstaniach, o jakichś drakońskich rozwiązaniach. Ale warto pomyśleć LECHU, że jeszcze jest czas. Że zdrajca, to nawet jak go nie powieszą , pozostanie zdrajcą. Nawet jak był BOHATEREM. Odpowiedz Link Zgłoś
yurekbis Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 23.08.08, 21:48 Zgadzam sie z Panem/Pania w 100%.Tylko czy ten czlowiek ma na tyle wlasnej godnosci zeby sie rozliczyc z przeszloscia. Nie spodziewam sie po nim tego ale moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 23.08.08, 22:48 zyjesz chyba w innym swiecie niz ja, w innej Polsce niz ja, moze ty po prostu masz inna definicje tego czym jest wolna niezalezna Polska, moze ty bys chcial panstwa wyznaniowego, z prawem wzorowanym na szariacie, gdzie rydzyk bylby mianowany honorowym tytulem ojca narodu? ;p albo chcial bys zyc w panstwie totalitarnym, w narodowym socjalizmie, jak w III rzeszy? oswiadczam ci, ze Polska jest niezaleznym, wolnym, demokratycznym panstwem, mozesz mowic i pisac co chcesz (czego zreszta dales dowod) i nikt za to, ze piszesz glupoty cie do wiezienia nie wsadzi, masz mozliwosci rozwoju wieksze niz twoj rozum jest w stanie ogarnac (i moze to jest problem?), Polska prowadzi niezalezna wlasna polityke miedzynarodowa, czego ty wlasciwie chcesz? czy nie rozumiesz, ze takiej Polski wlasnie chcialy miliony Polakow? czy nie rozumiesz, ze taka jest wola narodu? wola wiekszosci? to ze twoja wizja polski nie zgadza sie z rzeczywistoscia to tylko twoj problem, bo Polacy sa zadowoleni! wreszcie po latach niewoli mozemy urzadzic swoj kraj tak jak chcemy, na tyle ile jestesmy zdolni, na tyle na ile zaslugujemy, i nie bredz mi tu, ze cos sie tobie nie podoba, nie narzucaj ludziom swojej brunatno-narodowej wizji Polski z wodzem-napoleonem przykurczem kaczynskim, bo my tego nie chcemy! Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 23.08.08, 23:25 ciamej napisał: > zyjesz chyba w innym swiecie niz ja, w innej Polsce niz ja, moze ty po prostu > masz inna definicje tego czym jest wolna niezalezna Polska, moze ty bys chcial > panstwa wyznaniowego, z prawem wzorowanym na szariacie, gdzie rydzyk bylby > mianowany honorowym tytulem ojca narodu? ;p albo chcial bys zyc w panstwie > totalitarnym, w narodowym socjalizmie, jak w III rzeszy? > oswiadczam ci, ze Polska jest niezaleznym, wolnym, demokratycznym panstwem, > mozesz mowic i pisac co chcesz (czego zreszta dales dowod) i nikt za to, ze > piszesz glupoty cie do wiezienia nie wsadzi, masz mozliwosci rozwoju wieksze ni > z > twoj rozum jest w stanie ogarnac (i moze to jest problem?), Polska prowadzi > niezalezna wlasna polityke miedzynarodowa, czego ty wlasciwie chcesz? > czy nie rozumiesz, ze takiej Polski wlasnie chcialy miliony Polakow? czy nie > rozumiesz, ze taka jest wola narodu? wola wiekszosci? to ze twoja wizja polski > nie zgadza sie z rzeczywistoscia to tylko twoj problem, bo Polacy sa zadowoleni > ! > wreszcie po latach niewoli mozemy urzadzic swoj kraj tak jak chcemy, na tyle il > e > jestesmy zdolni, na tyle na ile zaslugujemy, i nie bredz mi tu, ze cos sie tobi > e > nie podoba, nie narzucaj ludziom swojej brunatno-narodowej wizji Polski z > wodzem-napoleonem przykurczem kaczynskim, bo my tego nie chcemy! W pierwszej chwili az mnie wcielo, ze mozna takie brednie kompletnie oderwane od rzeczywistosci pisac, trywialne i jakby zywcem wyjete z wypracowania dziecka z podstawowki. Potem jednak stwierdzilem, ze to nie jest wcale przejaw glupoty, tylko zmanipulowania i zle ukierunkowanego idealizmu. Bylem taki do niedawna;) Zachecam do zapoznania sie z literatura w temacie. Zaczac wypadaloby od tej ksiazki IPN o Wałęsie - jest porażająca a wynikajace z niej wnioski jednoznaczne. Potem warto równiez przeczytac "michnikowszczyzne" ziemkiewicza. Mozna go lubic lub nie, mozna lubic kaczorow lub nie, ale nogi sie uginaja i to tylko i wylacznie ze wzgledu na sile argumentacji. Powiem szczerze, ze po lekturze tych i kilku innych ksiazek otworzylem oczy i ujrzalem zupelnie inny swiat. Zdalem sobie sprawe, ze bylem oszukiwany przez 20 lat. Wstydze sie tego, ale jednak ciesze, ze dane mi bylo przejrzec na oczy. Polecam wszystkim, ktorzy wola sami myslec niz bezkrytycznie przyjmowac oceny innych.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 23.08.08, 23:49 p.pirx - jedno pytanie: czy ty wiesz kto to jest Ziemkiewicz?????jezeli to dla ciebie "autorytet literacki" to pogratulowac, a jezeli chodzi o przeszlosc, to dealer narkotyczny i handlarz zywym towarem to smiec i moze nawet pisac dziela literackie, nie podtarlbyl sobie jego "dzielami" d....y, i opierajac twoje racje na takich smieciach, smiesz innym dawac lekcje moralnosci???jakim prawem?? Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 24.08.08, 00:10 pies_na_prawizne napisał: > p.pirx - jedno pytanie: > czy ty wiesz kto to jest Ziemkiewicz????? Problem w tym, że nie wiem kim jest Ziemkiewicz i kompletnie mnie to nie interesuje. Nie odbieraj mojej wypowiedzi jako propozycje zmiany persila na ariel lub odwrotnie. Pierz w czym chcesz, bylebys robil to z przekonaniem;) Nie każe nikomu uwazac Ziemkiewicza za autorytet w zadnej dziedzinie. Polecam jedynie zapoznac sie z ksiazka, zeby samemu przemyslec kilka kwestii, które przyjmuje sie za aksjomaty. Moim zdaniem ta ksiazka jest naprawde pozycja zmuszajaca do refleksji. Tobie tez polecam - mowie serio. Chetnie chocby mailowo podyskutuje z Toba jesli wola potem na temat jej zawartosci. >i opierajac twoje racje na takich smieciach, > smiesz innym dawac lekcje moralnosci???jakim prawem?? Nie trzeba opierac swoich racji na autorytetach, wystarczy opierac je na faktach i logice. Nikt cie z myslenia nie zwolni, nawet Einstein, Arystoteles i Jacek Gmoch. PS. problem w tym stary, ze ja ogolnie jestem raczej antyprawicowy;) wiec nie gryź. Przekonania gospodarcze i swiatopogladowe nijak sie jednak maja do naszego grajdołu. Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 24.08.08, 06:29 >>> > czy ty wiesz kto to jest Ziemkiewicz?????jezeli to dla > ciebie "autorytet literacki" to pogratulowac, a jezeli chodzi o > przeszlosc, to dealer narkotyczny i handlarz zywym towarem to smiec > i moze nawet pisac dziela literackie, nie podtarlbyl sobie > jego "dzielami" d....y, i opierajac twoje racje na takich smieciach, > smiesz innym dawac lekcje moralnosci???jakim prawem?? <<< Przez takich kiboli ja ty, nie chce mi sie czytac forow. Jest w stanie napisac wszystko byle tylko jakies g.. przykleilo sie do autora. Zaloze sie, ze nie udowodnisz skad opierasz swoje informacje o dealerze i handlu zywym towarem. Moge sie zalozyc, to jest oczywista bzdura. pies_na_prawizne stosuje zabieg wyzywania swoich adwersarzy. Nie potrafi argumentowac, wiec tylko paluje swoich przeciwnikow klamstwami i obelgami. Dokladnie taka sama metoda traktowano tych dwoch historykow. Krytyczne opinie zostaly publikowane przed ukazaniem sie ksiazki. A w czasie tej debaty o ksiazki nie ograniczano sie np. do oskarzania o antysemityzm autorow. Bylo jeszcze odwolywanie sie do historii dziadka jednego z autorow, wpolpracownika UB. Oczywiscie tutaj nie obowiazywala zasada, ze osoby wypominajace "dziadka z Wermahtu" sa beee. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 24.08.08, 06:50 Zauwaz;jakim prawem?? - przypomina to odzywki Bolka w wywiadach prasowych i tv.W nastepnych watkach przeczytasz;nazywanie Walesy Bolkiem jest zbrodnia,itp.itd. Walesa obiecal,swego czasu a bylo to tuz przed ukazanie sie ksiazki historykow IPN,ze ...w przyszlym tygodniu ujawni agenta Bolka. Miesiace mijaja,a Walesa lze i lze. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 24.08.08, 00:08 czytalem fragmenty podanych przez ciebie "dziel" i nie widzialem tam zadnej "sily argumentacji", ani wynikajacych z niej "jednoznacznych wnioskow", wrecz przeciwnie, widzialem wnioski wyciagane na podstawie za przeproszeniem, ch.j wie czego, poza tym z reguly nie wierze zadnym narodowcom, bo ci ludzie wyznaja makiawelizm, i wydaje im sie, ze skoro dzialaja w slusznej (ich zdaniem) sprawie, to wolno im klamac i manipulowac, juz nie raz sie natknalem na klamstwa i calkowity brak logiki w ich argumentacji, a o czyms takim jak kurski wspominac nie bede, wiec nie uwierze juz w ani jedno zdanie przez nich wypowiedziane! i co z tego, ze trywialne i jak z podstawowki? ludziom trzeba czasami przypominac podstawowe sprawy, bo widac ze latwo o nich zapominaja, wola sie zajmowac spiskami, zydomasoneria i innymi "nietrywialnymi" sprawami, smutne to... Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 24.08.08, 00:28 ciamej napisał: > czytalem fragmenty podanych przez ciebie "dziel" i nie widzialem tam zadnej > "sily argumentacji", ani wynikajacych z niej "jednoznacznych wnioskow", wrecz > przeciwnie, widzialem wnioski wyciagane na podstawie za przeproszeniem, ch.j wi > e > czego, poza tym z reguly nie wierze zadnym narodowcom, bo ci ludzie wyznaja > makiawelizm, i wydaje im sie, ze skoro dzialaja w slusznej (ich zdaniem) > sprawie, to wolno im klamac i manipulowac, juz nie raz sie natknalem na klamstw > a > i calkowity brak logiki w ich argumentacji, a o czyms takim jak kurski wspomina > c > nie bede, wiec nie uwierze juz w ani jedno zdanie przez nich wypowiedziane! > > i co z tego, ze trywialne i jak z podstawowki? ludziom trzeba czasami > przypominac podstawowe sprawy, bo widac ze latwo o nich zapominaja, wola sie > zajmowac spiskami, zydomasoneria i innymi "nietrywialnymi" sprawami, smutne to. > .. Idąc od początku:) Ogniem i mieczem tez czytales we fragmentach?:)Zreszta niewazne - twoje prawo. Zasadniczo jak sie czegos nie zna, to nie powinno się na ten temat zabierac glosu. Chyba, ze jedziesz jak S.Tym w rejsie na temat piosenki grajka. Polecam - Rejs;) Nie chodzi o to, zebys wierzyl w to co pisza inni (szczegolnie ci, ktorym nie ufasz). Chodzi o to, zebys na podstawie wiedzy o ich toku rozumowania sprobowal sam przemyslec pewne kwestie. Zebys odpowiedzial na pewne stawiane przez innych pytania. Fakty mozesz sprawdzac sam chocby w internecie. Piszesz, ze nie wierzysz narodowcom, bo makiawelizm. Sam jednak stwierdzasz, ni mniej ni wiecej, ze "ciemny lud" potrzebuje trywialnosci i podstawowkowej papki. Moze zatem ty rowniez podchodzisz do ludzi przedmiotowo wciskajac im to co twoim zdaniem powinno im wystarczyc za cala refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 24.08.08, 00:35 > Nie chodzi o to, zebys wierzyl w to co pisza inni (szczegolnie ci, > ktorym nie ufasz). Chodzi o to, zebys na podstawie wiedzy o ich toku > rozumowania sprobowal sam przemyslec pewne kwestie. Zebys > odpowiedzial na pewne stawiane przez innych pytania. Fakty mozesz > sprawdzac sam chocby w internecie. myslisz, ze nie przemyslalem? przemyslalem, przemyslalem i swoje wnioski wyciagnalem, dlatego tym swiniom nie wierze, bo nie raz ich zlapalem na klamstwach, a ich tok rozumowania poznalem - byle wykazac swoja racje, nawet jak nie mam racji! - wiecej sie w tym bagnie zaglebiac nie zamierzam, zal mi czasu > Piszesz, ze nie wierzysz narodowcom, bo makiawelizm. Sam jednak > stwierdzasz, ni mniej ni wiecej, ze "ciemny lud" potrzebuje > trywialnosci i podstawowkowej papki. Moze zatem ty rowniez > podchodzisz do ludzi przedmiotowo wciskajac im to co twoim zdaniem > powinno im wystarczyc za cala refleksje. to jest nadinterpretacja mojej wypowiedzi (naduzycie semantyczne wrecz!), napisalem prosto, ale prawdziwie i szczerze, co mnie odroznia od tej choloty spod znaku narodowej prawicy Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: "raz ku.., zawsze ku.." - George Orwell 24.08.08, 00:36 holota rzecz jasna! jak moglem takiego orta walnac... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Popieram 23.08.08, 21:46 Bardzo jestem ciekawa kogo nominują na Bolka, żeby Wałęsę oczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Popieram 23.08.08, 22:35 Może Jarka Kaczyńskiego, w końcu jako jedyny nie siedział w internacie, nic na niego nie zbierano, teczka okazała się fałszywką... kurde, prawdziwek normalnie :))) Pasuje na Bolka ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re:ciebie idiotko!!!!!!!!!!!!! 23.08.08, 22:38 kataryna.kataryna napisała: > Bardzo jestem ciekawa kogo nominują na Bolka, żeby Wałęsę oczyścić. > > Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: czerwony pies 24.08.08, 00:39 pies_na_prawizne napisał: : ciebie idiotko! > kataryna.kataryna napisała: > Bardzo jestem ciekawa kogo nominują na Bolka, żeby Wałęsę oczyścić. Czerwony kundel jak nie moze sobie poszczekac to obrzuca inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
boado Wałęsa , oto tematy do opisania 23.08.08, 21:47 Bilans Bolkowej Polski: 1.Bezprawie- prawo stanowione: złożone, sprzeczne, niespójne- tonami makulatury zalegające, z której korporacje prawnicze czerpią olbrzymie zyski. 2. Finanse: banki- oddane obcym, którzy nie zainteresowani są rozwojem kraju, a wręcz go hamują; zadłużenie zewnętrzne i wewnętrzne wynosżące już jeden bilion złotych ,to pętla u szyi Narodu, to lichwiarskie odsetki na wiele pokoleń. 3. Wytwórczość- rozkradziona, zrujnowana i wyprzedana za bezcen. 4. 35- procentowe bezrobocie, 2 mln w Polsce bez pracy, 2 mln, na saksach, 3 mln na pozorowanych emeryturach i rentach- ludzi wyrzuconych na margines społezny. 5. Rozwarstwienie społeczne- mała grupa multibogaczy (z łupiestwa i kradzieży) , reszta wegetuje. 5. Emeryci- ci co tworzyli bogactwo kraju , skazani na szybką smierć. 6.Edukacja- prymitywna w masowym wydaniu. 7. Zanik opieki zdrowotnej społeczeństwa. 8. Najazd masowy "panów" ( starszych...) z Zchodu wykupujących ziemie i bogactwa naturalne- osiedlających się w Polsce, w przyszłym swoim folwarku. 9. Totalna propaganda medialna- ogłupiająca naród. 10. Sprowadzanie imigrantów (kolorowych)- niech się żreją tubylcy z obcymi. 11. Budowa obiektów niepierszoplanowych,prymitywnych, drogich korupcjogennych ( autostrady, areny dla igrzysk) 12. Biurokracja- spoleczeństwo ograniczane i kontrolowane. 13. Marginalizacja Polski i Narodu w strukturach unijnych ( tworzenie tzw. zasobów ludzkich, wspólczesnych niewolników- ludzi bez własności, koczowników, marnie opłacanych za brudną pracę. 14.Demoralizacja- gloryfikacja odmienności, seksu, pochwała konsumpcjonizmu. O takem Polskie walcyłem- L Wałęsa Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 23.08.08, 22:20 Jednego jestem pewien, Ty nie jesteś Polakiem, Polak takich błędów nie robi, w swoim własnym języku Odpowiedz Link Zgłoś
boado Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 24.08.08, 00:08 Kim według Ciebie jestem? Poprawność językowa budzi Twoje wątpliwośći , a może opis ponurej rzeczywistości? Jak by nie było- nie stać Cię nawet na krytyczną analizę językową tekstu. Spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 24.08.08, 00:15 ja poczatkowo chcialem wykazac ci, jakie glupoty napisales, do kazdego punktu moglbym napisac po pare stron A4, po chwili zdalem sobie jednak sprawe, ze i tak nic z tego nie zrozumiesz i bylaby to wylacznie strata mojego czasu zyj dalej w swoim swiecie, jesli taka twoja wola, jednak nie dziw sie, ze wszyscy cie ignoruja... Odpowiedz Link Zgłoś
boado "Tobyś mógłbyś" 24.08.08, 00:20 Oto twoja wiedza językowa. Podziwiam wytrwałość w komentowaniu wypowiedzi innych. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 24.08.08, 04:26 czan-dra napisał: > Jednego jestem pewien, Ty nie jesteś Polakiem, Polak takich błędów nie robi, w > swoim własnym języku Walesa tez nie jest Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 23.08.08, 22:53 chcialem to skomentowac, ale wlasciwie to po co? to jest ponizej wszelkiego poziomu, ten pan i tak by nic nie zrozumial, mam nadzieje, ze zajmie sie nim opieka spoleczna lub inna odpowiednia jednostka zanim sobie lub komus zrobi krzywde... Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 23.08.08, 23:33 Jeden z tematów to straszne szykany internowania: "Przez cały okres internowania dostarczane mu były artykuły z tzw. Bazy Zaopatrzenia Specjalnego. W ciągu 7 miesięcy Wałęsa "zaliczył" samotnie lub w towarzystwie osób go odwiedzających następujące dobra konsumpcyjne: 85 butelek wódki, 35 butelek wina, 29 butelek koniaku i winiaku, 42 butelki szampana, 512 butelek piwa. Dochodzi 638 paczek papierosów, a na liście frykasów figurują wędliny, ciastka itp. " Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 24.08.08, 00:11 wsadz to sobie, za przeproszeniem, w dupe! takie klamstewka wyprodukowane przez macierewicza i spolke to moga wylacznie fascynowac mentalnych degeneratow takich jak ty ;p Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 24.08.08, 07:40 12345ja napisał: > Jeden z tematów to straszne szykany internowania: > "Przez cały okres internowania dostarczane mu były artykuły > z tzw. Bazy Zaopatrzenia Specjalnego. ...w której pracowały same anioły o czystych rękach, które nie miały pokus i pełne żołądki:))) W ciągu 7 miesięcy > Wałęsa "zaliczył" samotnie lub w towarzystwie osób go > odwiedzających następujące dobra konsumpcyjne: 85 butelek wódki, > 35 butelek wina, 29 butelek koniaku i winiaku, 42 butelki szampana, > 512 butelek piwa. Dochodzi 638 paczek papierosów, a na liście > frykasów figurują wędliny, ciastka itp. " Ubeckie remanenty,z wykazem skręconych na lewo deficytowych wówczas towarów. I ty w to wierzysz? Dobra wola dociekania "prawdy" przez ipn i tych dwóch pseudohistoryków, na których się powołujesz, jest tryumfem polityki prania mózgów, prowadzonej przez brunatnoubecki pis.Jesteś żywą reklamówką ich radosnej twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
boado Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 24.08.08, 00:34 Prawda powinna być: - pewna, - stała, - bestronna, - pełna. Prawda jest też czasem wzglęna, historyczna i "naga". Ta ostatnia niektórych bardzo boli. Prawda bazuje na faktach. Przytoczone fakty mają odzwierciedlenie w rzeczywistości polskiej. Dyskusję podjąłem w celu zaspokojenia mojej ciekawości: co kurduple (wy, tzw. oponenci) mają więcej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wałęsa , oto tematy do opisania 24.08.08, 00:40 twoja ciekawosc ci sie chwali, niestety dzisiaj nie mam czasu na tak ciezkie przypadki, widac wyraznie, ze zyjesz w zupelnie innym swiecie, nie wiadomo czy w ogole bys zrozumial cokolwiek z tego co bym ci napisal, a naprawde nie mam czasu, na tak dlugie dyskusje! spadam, bo mnie zaraz forum pochlonie w 100%, a przeciez jest jeszcze prawdziwe zycie, znacznie ciekawsze i o wiele bardziej wartosciowe, mam nadzieje, ze ty tez masz gdzie wrocic i zajac sie czyms normalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą h... 23.08.08, 21:52 To dobry pomysł z tą wspólną historią 10 milionów członków Solidarności,ale czy możliwy do zrealizowania? Odpowiedz Link Zgłoś
ddddd9 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 21:54 rzygać mi się chce jak czytam te brednie Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 22:54 a mi sie rzygac chce jak czytam twoj komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Bolek z Tuskiem oszukujecie narod!! 23.08.08, 22:57 kaczynski z tuskiem oszukuja narod? w tuska nie uwierze, ale to pierwsze to jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online bolek 23.08.08, 22:09 o tobie historia zostala juz napisana i to SBcka historia "Facet ktory chroni SB" Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: bolek 23.08.08, 22:59 masz racje SBcka historia znaczy sie, spisana przez SBekow, wymyslona z palca, spisana przez prawdziwego bolka (kaczynskiego) i jego kumpli Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Wynegocjować prawdę... 23.08.08, 22:21 Dotąd myślałem że prawda leży tam gdzie leży, teraz okazuje się że można ją wynegocjować sobie. No i to prawo do referendum panie Wałęsa. Pan sobie żartuje? __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wynegocjować prawdę... 23.08.08, 22:28 I jak zwykle PiSuar nic nie zrozumiał z tekstu. Ależ oni są ograniczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą h... 23.08.08, 22:37 Do bezmyślnych gó..arzy na tym forum: Wałęsa wyprowadził dziesiątki tysięcy ruskich z Polski i dziś wam się nie pałętają koło domów jak w Gruzji. Uszanujcie go za to, mimo że nie zawsze się z nim zgadzacie i ja też. Podszepty pisiorów, to jest walka o władzę do której już nigdy nie wrócą, z odejściem Lecha Kaczyńskiego skończy się żywot pis i polityczny żywot pomylonego Jarosława K. .... poza polityką życzę mu 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 22:42 co ty biedaku pleciesz - ruskich to on chcial w Polsce zatrzymac - a to chcial ruskom oddac bazy poradzieckie, a to wyskoczyl z NATO-bis. Pamietam rowniez jego postawe w trakcie puczu Janajewa. Walesa to załosny zaklamany prostak - na poczatek w gescie dobrej woli moglby wejsc pod stol i odszczekac swe klamstwa jak to on w Polsce samodzielnie obalil komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 22:44 No to postaw pomnik Jarosławowi K. i módl się do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 22:46 poslugujesz sie logika 0-1 - albo Walesa albo Kaczynski? Swiat jest bardziej skomplikowany Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 22:54 dopasowuję się do ciebie ale chętnie przeczytam twoje zdanie w innej logice. Ale na litość boską nie każ szczekać Wałęsie pod stołem, bo obrażasz wielu ludzi, którzy w niego uwierzyli. A dlaczego to ci powiem niebawem. Ja nie głosowałem na niego nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 22:57 swiat nie jest czarno-bialy. A Walesa to łgarz i oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:05 Walesa nie jest idealny, ale z pewnoscia nie jest oszustem spadaj buraku jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:11 posluchaj buraku jeden - Walesa JEST OSZUSTEM - zmienie zdanie gdy: * kazdy z doroslych Polakow otrzyma 100 milionow obiecane prawie 20 lat temu, * Walesa zwola konferencje prasowa, na ktorej obiecal ujawnic kto byl prawdziwym Bolkiem * Walesa zlozy pozwy przeciwko Panu Prezydentowi Kaczynskiemu i prezesowi IPN Kurtyce, ktorych to Bolek obiecal puscic w skarpetkach Poki co nie zanosi sie aby choc jedna z tych spraw mialaby znalezc swoj koniec - stad moj wniosek Walesa to zalosny łgarz, prostak, ktory sobie z geby robi cholewe Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:14 z tego co pamietam to 100 baniek to byl pomysl, a nie obietnica a na osadzenie takich lgarzy i oszustow jak kurtyka czy leszek k. przyjdzie jeszcze czas Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ... jak odda zawartość teczki Bolka 23.08.08, 23:45 ...która zniknęła w jego rękach, gdy był prezydentem. Odda te papiery to będzie OK! Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 22:59 Jezuuuu, My żyjemy w różnych Polskach, Ja bym nie chciał żyć w Twojej. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:08 nikt powazny Walesie nie uwierzy. Ja poki co czekam na: * 100 milionow obiecane prawie 20 lat temu, * konferencje prasowa, na ktorej Walesa obiecal ujawnic kto byl prawdziwym Bolkiem * na pozwy przeciwko Panu Prezydentowi Kaczynskiemu i prezesowi IPN Kurtyce, ktorych to Bolek obiecal puscic w skarpetkach Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:13 1. Nie bede premierem, gdy mój brat bedzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane slowo, jest swiete... (J) 3. Nie bedzie koalicji z Samoobrona (J). 4. Samoobrona jest tworem bylych oficerów sluzb bezpieczenstwa (J). 5. Ciesze sie, ze bede na pierwszej linii walki z Samoobrona (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do wladzy w Polsce uczestniczyc nie bedziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnil, ze ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu tocza sie sprawy sadowe. To jest sprzeczne z idealami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwosci nie scigal i nie osadzal w wiezieniu dzialaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia sie ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkan. 13. Wprowadzimy szybko nizsze podatki. 14. To bedzie tanie panstwo, zredukujemy administracje. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na cala kadencje. 17. Pomozemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfalszowana (J). 24. Wiekszosc bylych szefów dyplomacji byla na uslugach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasluga. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane slowo, jest swiete... (Jaroslaw Kaczynski 10 VII 2006) no i setne Leszka K.: 100. To nie jest moj podpis, zostal podrobiony (Lech Kaczynski) Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:14 dla ustalenia uwagi - dyskutujemy o Walesie. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:22 To znaczy mnie nie wolno czekać na spełnienie obietnic? Prezentujesz dziwny typ PiSuarianina, ale nie odbiegasz od ichniej normy. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:27 i znowu musze ci tlumaczyc rzeczy podstawowe. Wiadomosc, ktora komentujesz dotyczy L.Walesy - nie zauwazylem w niej zadnych odniesien do Kaczynskiego. By dyskusja miala sens warto trzymac sie tematu - Walesy. Ty znowu zachowujesz sie jak typowy POkemon - zaatakowany zwalasz wine na Kaczynskiego (troche to przypomina taka gre dla dzieci - pod nazwa Pomidor.....) Dorosnij czlowieku..... albo na zawsze zostaniesz POzalowania godnym POkemonem Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:33 Znaczy mi nie wolno.... szkoda, myślałem że to obowiązuje wszystkich, cóż, myliłem się, Kaczyńscy mogą obiecać wszystko, a jak im to wypomnisz to, dorośnij człowieku, choć tak dobrze że zaliczyli do ludzi, a mogli nie, i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:36 pomidor Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:39 No i po raz pierwszy coś z sensem! Hura! Trenuj, a może coś jeszcze wyjdzie spod Twych palców. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:43 z toba jak z dzieckiem - zgineli zolnierze w Afganistanie - winni Kaczynscy, Walesa klamie - Kaczynski tez...., rzad nic nie robi - winny Kaczynski..... kazdy POkemon nie ma nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:54 Albo udajesz, albo jesteś tak ograniczony(a), jaki POkemon, pisałem Tobie, że nie lubie polityki, i że jeszcze bardziej nie lubię PiSu, a co do Wałęsy, to gdyby nie on (oczywiście pośrednio) tobyś mógłbyś (mogłabyś) pisać na ścianach w kiblu,(w co nie wierzę, bo do tego trzeba mieć choć trochę odwagi) a nie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 24.08.08, 00:05 to, ze jestes ograniczony to widac z twoich wypowiedzi na tym forum. Probujesz sie dowartosciowac piszac jaki to byles cwany nie wierzac w obietnice Walesy - to tylko mnie utwierdza w przekonaniu, ze jestes załganym trollem. Jakakolwiek dyskusja z toba wyglada jak zabawa z maloletnim w malo wyszukana gre pomidor. Rozpoczynamy dyskusje o Walesie a ty z uporem maniaka wyjezdzasz tu z Kaczynskim. Albo jestes glupi albo ograniczony. Walesie niczego nie zawdzieczam - a tobie trollu przypominam, iz Solidarnosc w 1981 roku liczyla 10 milionow czlonkow - i to oni stanowili o jej realnej sile a nie glupek Walesa. O jego intelekcie i zdolnosciach przywodczych mogles sie przekonac jak inni gdy zostal Prezydentem tego kraju. Po tych czterech latach tylko kompletny debil moze twierdzic iz Polska cos Walesie zawdziecza. Zaryzykowalbym raczej twierdzenie, ze przez tego nieudacznika zmiany w Polsce zaczely sie tak pozno i przybraly tak patologiczny charakter. over Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 24.08.08, 16:47 Trzeba być wyjątkowej maści pisgnidą,żeby nazywać Wałęsę głupkiem. Bełkocesz bzdury bo albo nie było ciebie wtedy na świecie, albo ci się mózg doszczętnie zlasował od fal eteru radiamaryja. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Bolkowa historia, jeszcze tego brakowało. 23.08.08, 23:37 Może Bolkowa histeria, to już brzmi bardziej sensownie. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Bolkowa historia, jeszcze tego brakowało. 23.08.08, 23:41 Nokia daj spokój, idż spać, zaoszczędzisz sobie i nam nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 24.08.08, 16:44 koneser10 napisała: > i znowu musze ci tlumaczyc rzeczy podstawowe. > Wiadomosc, ktora komentujesz dotyczy L.Walesy - nie zauwazylem w niej zadnych > odniesien do Kaczynskiego. By dyskusja miala sens warto trzymac sie tematu - Wa > lesy. > Ty znowu zachowujesz sie jak typowy POkemon - zaatakowany zwalasz wine na > Kaczynskiego (troche to przypomina taka gre dla dzieci - pod nazwa Pomidor..... > ) > Dorosnij czlowieku..... albo na zawsze zostaniesz POzalowania godnym POkemonem Pisdurnie są na tyle ślepi,że nie widzą,że kaczyńscy posługują sie ubeckimi teczkami od momentu,kiedy na zbity dziub wylecieli z kancelarii Wałęsy. Obrazili się, jak póżniej kaczyński ps.prezydent obraził sie na Naród, że zagłosował przeciwko partii jego brunatnego braciszka-kłamczuszka.Jestem szczęśliwa, że jestem POkemonem, aferałem czy czym tam mnie epitetujesz, ale jestem wolnym człowiekiem. Dzięki Wałęsie właśnie a nie kurskiemu, gosiewskiemu,girzyńskiemu,lepperowi,giertychowi i całej tej uzurpatorskiej hołocie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:14 koneser10 napisała: > nikt powazny Walesie nie uwierzy. Ja poki co czekam na: > * 100 milionow obiecane prawie 20 lat temu, > * konferencje prasowa, na ktorej Walesa obiecal ujawnic kto byl prawdziwym Bolk > iem > * na pozwy przeciwko Panu Prezydentowi Kaczynskiemu i prezesowi IPN Kurtyce, > ktorych to Bolek obiecal puscic w skarpetkach > --------------------------------------------------- ano właśnie, ty czekasz na realizację wyborczych hasełek, które wszyscy wysypują z rękawa licząc na naiwnych. Zapytaj się jak się wywiązał twój szef Jarosław K. z obietnic. Ja nigdy nie czekałem na miliony bo wiedziałem że ich nie ma, ja czekałem na dobre prawo i jego przestrzeganie..... i jak widzisz też nie doczekałem się również. Ale tego nikt nie obiecuje, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:16 Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:20 czyli potwierdzasz, ze Walesa to łgarz i oszust. Ok - odnotowalismy pewien postep. Chcialem ci rowniez zwrocic uwage, iz dwa ostatnie punkty: * konferencje prasowa, na ktorej Walesa obiecal ujawnic kto byl prawdziwym Bolkiem * na pozwy przeciwko Panu Prezydentowi Kaczynskiemu i prezesowi IPN Kurtyce, ktorych to Bolek obiecal puscic w skarpetkach to byla do niedawna linia obrony Bolka - skoro nie tak dawno łgał jak pies to skad ta twoja naiwna wiara, ze tym razem Bolek chce wyjawic jak bylo naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:24 Ten artykuł był o Wałęsie, a nie o jakimś mitycznym Bolku, jak zwykle PiSuarianin nic z tekstu nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:27 koneserze 10 jesteś 0-1 jak automat i myślisz myślami swojego pana pogrzanego Jarosława K. Ja ci niczego nie przyznałem ale usiłowałem ci wyjaśnić delkatnie że tych milionów nie było, nie ma i nie będzie i kto myślał że je dostanie to był bardzo głupiutki. A hasło o 100 mln ...... nie jestem pewien, czy to nie dzieło braci K., bo oni wtedy wjeżdżali na garbie Wałęsy do wielkiej polityki ... piszę wielkiej... ale wiesz że oni nawet małej nie potrafią robić. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 23.08.08, 23:35 no coz zachowujesz sie tutaj jak prostak (po coz te wycieczki ad personam?), brakuje ci argumentow? masz jakis problem z Kaczynskim - czy jestes kolejnym POkemonem, ktory bawi sie w dziecieca gre Pomidor - tyle, ze zamiast slowa Pomidor wola Kaczynski.... Skupmy sie raczej na Bolku tj. Walesie. Skoro piszesz, ze swiadomie klamal w sprawie 100 milionow to skad twa naiwna wiara, ze i tym razem nie obiecuje ci jakis gruszek na wierzbie? Walesa to bezczelny łgarz - probka jego łgarstwa to jego ostatnie wypowiedzi ( bynajmniej nie byly to obietnice wyborcze ) dotyczace jego agenturalnej przeszlosci: * obiecal konferencje prasowa, na ktorej mial ujawnic kto byl prawdziwym Bolkiem * obiecal rowniez pozwy przeciwko Panu Prezydentowi Kaczynskiemu i prezesowi IPN Kurtyce, ktorych to Bolek obiecal puscic w skarpetkach czas mija, konferencji ani pozwow nie ma - to tylko potwierdza moja diagnoze, Walesa to prostak, cham i łgarz, z gęba jak cholewa, takim frajerom jak ty moze obiecac co tylko uzna za stosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Razem z agenturą napisze historię "inaczej". 23.08.08, 23:54 Gazeta Wyborcza zaraz ją wydrukuje, bo w tej kłamliwej gazecie jest dobre miejsce na "historie inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 24.08.08, 16:37 koneser10 napisała: > co ty biedaku pleciesz - ruskich to on chcial w Polsce zatrzymac - a to chcial > ruskom oddac bazy poradzieckie, a to wyskoczyl z NATO-bis. Pamietam rowniez jeg > o > postawe w trakcie puczu Janajewa. Walesa to załosny zaklamany prostak - na > poczatek w gescie dobrej woli moglby wejsc pod stol i odszczekac swe klamstwa > jak to on w Polsce samodzielnie obalil komunizm. pisdureń. Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 24.08.08, 00:07 tadjan napisał: > Do bezmyślnych gó..arzy na tym forum: Wałęsa wyprowadził dziesiątki > tysięcy ruskich z Polski i dziś wam się nie pałętają koło domów jak > w Gruzji. Uszanujcie go za to, mimo że nie zawsze się z nim > zgadzacie i ja też. Podszepty pisiorów, to jest walka o władzę do > której już nigdy nie wrócą, z odejściem Lecha Kaczyńskiego skończy > się żywot pis i polityczny żywot pomylonego Jarosława K. .... poza > polityką życzę mu 100 lat Ja też życze mu 100 lat kamieniołomów. Za doprowadzenie Polski do obecnego stanu. Niechcem ale muszem.Plujokracja.Jestem za a nawet przeciw. Oszołom i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
we28 Re: Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą 24.08.08, 14:18 tadjan napisał: > Do bezmyślnych gó..arzy na tym forum: Wałęsa wyprowadził dziesiątki > tysięcy ruskich z Polski i dziś wam się nie pałętają koło domów jak > w Gruzji. Gdyby w Moskwie tego nie zatwierdzono to Wałęsa mógłby co najwyżej wyprowadzić psa na spacer. Koncepcja się zmieniła więc po co mundury jeśli w nowych czasach wystarczą garnitury i kartoteki w Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Wałęsa ma 100% racji, ciekaw jestem tylko 23.08.08, 22:59 czy uda mu sie napisac rzetelna historie. Oczywiscie, ze do "S" przylgnelo kupe karierowiczow, glupkow, natchnionych i takich, co uznali, ze "pokorne ciele dwie matki ssie". Zybertowicz najpierw probowal reformowac PZPR, dopiero w III RP zmienil swoja orientacje, choc nawet i to nie do konca. Juz nie wspominam o "zaslugach" dla ruchu Gosiewskiego, Kurskiego i kilku innych. Kaczynscy przyssali sie, ale byli psujarzami i zadymiarzami, ktorym chodzilo tylko o jedno - o lansowanie swojej osoby. Czasami nie dziwie sie bardzo, ze Jaruzelski mial juz dosc obcowania z ta holota. Oczywiscie, nie wszyscy byli tacy, po porstu bylo dzielo zapoczatkowane przez wielu szlachetnych ludzi jak pan Borusewicz, dolaczyli sie pozniej ludzie, ktorzy mieli jakis pomysl (Kuron czy Michnik), w ruchu odnalazlo sie wielu takich, o ktorych nikt wczesniej nie wiedzial (Bujak, Frasyniuk) a na koncu doczepili sie - ci, co zawsze szukaja dla siebie mozliwosci, aby zaistniec. Trzeba sobie uczciwie powiedziec, mimo ze nie jestem fanem UW - historia tej prawdziwej "S" zakonczyla sie na roku 1992 gdy Unia Wolnosci zaczela przegrywac u wyborcow. Od tej pory jest tylko szumowina i plesn, z niewielkim dodatkiem jeszcze wciaz autentycznego podloza, ale wiadomo - plesn zje wszystko. Aby ocalic pamiec po "Solidarnosci"dla potimnych trzeba dokonac czegos odwaznego: odbrazowic i pokazac takze jak "S" potrafila zachowywac sie niepowaznie, nieobliczalnie, glupio lub warcholsko. Niezaleznie od tego, jak zachowywala sie druga strona. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 taka wersje historii jaka chce Bolek juz pisala 23.08.08, 23:11 matka Michnika, tak wiec kapusiowi juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą h... 23.08.08, 23:18 Panie Prezydencie.Jest Pan Wielkim Człowiekiem.Małe cherlawe gnomy -kaczyńscy chca Pana obryzgac błotem.Olej ich Pan ciepłym moczem bo toto nawet nie zasługuje na takie wyróżnienie.To są ludziki tak małe,że Pana Postać obraca je w nicość.Dla tego tak wierzgają i odznaczają takich głupoli jak walentynowicz czy tego drugiego z brodą co to go nikt nie pamięta nawet z nazwiska.Lechu jesteś WIELKI! Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Agent "bogdan331" jest pełen wdzięczności 23.08.08, 23:36 Jest pełen wdzięczności dla zasług Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Lechu, kiedy cie wnosili na barykade 23.08.08, 23:38 Kaczynscy, dzialajacy podobno w podziemiu, siedzieli u matuli w piwnicy, chcial nie chcial tez podziemie, teraz tez siedza u matuli pod spodnica, zwlaszcza ten Mniejszy co wiecej chlapie jadaczka, wiec wejdz na Palac Kultury, dopoki jeszcze stoi, i nas..j na nich obu, oni nie warci pieczonej wszy, to juz sa trupy, Kaminski dla nich moze juz uzgodnic z panem ksiedzem miejsce pochowku, bo te 2 trupy juz zaczynaja cuchnac. Szacunek dla prostego robotnika co wydmuchal Bogow znad Wisly, Lechu 100 lat !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 obronca Walesy niejaki Protas.... 23.08.08, 23:52 z wyksztalcenia nauczyciel W-F obecnie z nominacji PO marszalek wojewodztwa - ladnych ma obroncow TW Bolek. wuefista bedzie nam pisal historie na nowo. pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Protas Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: obronca Walesy niejaki Protas.... 23.08.08, 23:56 MARSZAłEK PUTRA, o to jest facet wykształcony, po zawodówce, uważam że jesteś Trollem, takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 kolejny obronca Bolka niejaki Kasparek 23.08.08, 23:59 postac wyjatkowo podejrzana, specjalista od powstania listopadowego... newsbar.pl/542/kasparek-dynda-na-wlosku polecam szczegolnie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej koneser10 to troll lub agent FSB 24.08.08, 00:29 dalsza dyskusja z nim mija sie z celem, udaje ze zalezy mu na rzeczowej dyskusji, ale widac wyraznie ze ma z gory zalozony cel do osiagniecia - zdyskredytowanie wszelkich sil demokratycznych w naszym kraju nie wolno wierzyc w ani jedno jego slowo, to stary manipulant, miesza polprawdy z twardymi klamstwami, udaje zainteresowanego rzeczowa dyskusja, ale wypowiada sie wylacznie, gdy chce osiagnac istotny efekt propagandowy lub zwyczajnie zdenerwowac innych forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: koneser10 to troll lub agent FSB 24.08.08, 00:41 badz powazny - TW Bolek sam sie kompromituje - co rusz robiac sobie z geny cholewe? Jak po tym wszystkim mozna temu łgarzowi wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: koneser10 to troll lub agent FSB 24.08.08, 00:43 sorry, ale naprawde nie mam ani czasu, ani ochoty na dyskusje z toba Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 ciamej trollu 24.08.08, 00:48 porazila mnie sila i logika twoich wczesniejszych argumentow, cytuje: "z tego co pamietam to 100 baniek to byl pomysl, a nie obietnica a na osadzenie takich lgarzy i oszustow jak kurtyka czy leszek k. przyjdzie jeszcze czas" idz sie lepiej wyspij i nie kompromituj sie wiecej na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Spieprzaj dziadu. 23.08.08, 23:59 Komu czas temu trampki,Boluś idż lepiej na ryby. A prace umysłowe zostaw innym. Np. Michnikowi. A SZ.P Michnik zrobi z ciebie kombatanta.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 może niech na początek spisze historię 24.08.08, 00:09 swojej córki, będzie śmieszno i straszno Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 kim jest ta piękna kobieta? 24.08.08, 00:35 www.ukaraj.pl/images/photos/1/3/1/2347/__b_d735604a4c35b433c995fd28e0cc0c6f.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: kim jest ta piękna kobieta? 24.08.08, 00:38 pomrocznosc jasna? to chyba przypadlosc rodzinna? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: kim jest ta piękna kobieta? 24.08.08, 00:45 koneser10 napisała: > pomrocznosc jasna? to chyba przypadlosc rodzinna? jeśli to przypadłość to jak nazwać pozostałość? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gerhart_fon_ruskiszajs 24.08.08, 00:35 Dzieki za przedstawienie Bolka w calej okazalosci i krasie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Wałęsa do działaczy "S": razem napiszmy naszą h.. 24.08.08, 00:45 "Historii nie da się zmienić, krzywd nie można wyrównać, ale prawda historyczna należy się wszystkim. Polacy 50 lat czekali na prawdę o układzie Ribbentrop - Mołotow, zbrodni katyńskiej i Powstaniu Warszawskim. Przeszkodą była umowa w Jałcie i strach zachodnich społeczeństw przed ZSRR, ale przeszkody te już nie istnieją. Jakie układy, jakie lęki bronią kłamstw okresu pierestrojki? Czy na prawdę historyczną o "Solidarności" będziemy znowu musieli czekać 50 lat? Bronimy honoru i dobrego imienia ludzi, którzy pozostali wierni pierwszej "Solidarności". Nie ponosimy odpowiedzialności za błędy organizacji, która pod tą samą nazwą działała od 1989 roku i nie przypisujemy sobie jej zasług. (...) Po stanie wojennym, kiedy powstała możliwość jawnego działania "Solidarności", 26 członków KK wystąpiło do przewodniczącego KK z formalnym wnioskiem zwołania zebrania. Przewodniczący KK, Lech Wałęsa (w "Solidarności" nie było nigdy stanowiska przewodniczącego Związku) odmówił wykonania statutowego obowiązku, a sygnatariuszom wniosku wydał absurdalny zakaz działalności. "Solidarność" nie przygotowała stanowiska do rozmów z władzami. Przy okrągłym stole po tzw. "solidarnościowej stronie" zasiedli ludzie wyznaczeni przez Wałęsę, w większości wywodzący się z elit PRL głęboko uwikłanych w system. Na stu członków KK przy okrągłym stole znalazło się tylko czterech. Po obu "stronach" było wielu tajnych współpracowników Służby Bezpieczeństwa, co do tej pory jest główną przyczyną polskich kłopotów z lustracją i korupcją. Już w styczniu 1989 roku Wałęsa zapowiedział powołanie "nowej Solidarności". Pierwszemu publicznemu oświadczeniu nadano doskonałą pod względem socjotechnicznym formę. Zorganizowano telewizyjną "debatę" między Wałęsą a Miodowiczem, przewodniczącym związków zawodowych powołanych w stanie wojennym. Pozwoliło to Wałęsie złożyć publiczne deklaracje - nowa "Solidarność" będzie zupełnie inna niż ta z 80 roku, wejdą do niej zupełnie nowi ludzie, "będziemy pracować za miskę zupy". Telewidzowie skupili uwagę na tym, kto "lepiej wypadnie" i ważne polityczne deklaracje przyjęli bez refleksji nad ich sensem i konsekwencjami. 17 kwietnia w wyniku umowy okrągłego stołu sąd zarejestrował nową "Solidarność". Pierwszą i drugą "Solidarność" łączyła tylko nazwa: Zarejestrowano zmieniony statut (zmiany dotyczyły paragrafów - 5, 11, 19, 23, 24, 33 i 34). Zmiany statutu zostały zatajone przed członkami. Do dzisiaj nie wiadomo, kto tych zmian dokonał. Wałęsa ogłosił, że w czasie stanu wojennego wygasły mandaty członków KK, jak i wszystkich innych władz Związku, z wyjątkiem mandatu przewodniczącego KK. Administracja przyznawała status legalności (np. lokal na działalność) tylko strukturom organizowanym przez ludzi wyznaczonych przez Wałęsę. Kto nie godził się z brakiem demokracji, miał tylko jedno wyjście - mógł się do Związku nie zapisać. Według różnych szacunków do drugiej "Solidarności" zapisało się od jednej czwartej do jednej trzeciej członków pierwszej. Na Zjazd nie zaproszono członków Komisji Krajowej i Komisji Rewizyjnej (paragraf 18 statutu - "Do kompetencji Zjazdu należy rozpatrywanie sprawozdań Komisji Krajowej i Komisji Rewizyjnej"). Nie podjęto żadnej próby legalizacji samowolnych działań Wałęsy dla zachowania choćby formalnej ciągłości z pierwszą "Solidarnością". Mimo to I Zjazd nowej organizacji nazwano II Zjazdem "Solidarności". Popularność Wałęsy, poparcie jakiego udzieliły mu władze PRL, Kościół i demokratyczny Zachód pozwoliły mu złamać statut i podeptać demokrację. "Solidarność" przestała istnieć, nawet nie została zgodnie ze statutem rozwiązana. Początkowo wielu członków "Solidarności" nie zorientowało się w tej manipulacji. Jednak bardzo szybko okazało się, że nowa "Solidarność" nie jest kontynuacją pierwszej nie tylko pod względem formalnym. Najważniejszy punkt statutu, paragraf 4 - "Związek jest niezależny od administracji państwowej i organizacji politycznych" - zgodny z pierwszym postulatem strajkujących załóg w sierpniu 1980 roku, został jawnie pogwałcony tak co do litery, jak i ducha tej zasady. Ludzie pracy w Polsce w trudnym okresie transformacji ustroju zostali pozbawieni obrony, a fałszywa reprezentacja pod znaną i cieszącą się zaufaniem nazwą zdezorientowała społeczeństwo i utrudniła jego samoorganizację." Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.ja "pracować za miskę zupy" 24.08.08, 04:44 Walesa zadeklarowal krajowym i globalnym zlodziejom, ktorzy stali za przekretem stulecia zwanym Solidarnoscia: "będziemy pracować za miskę zupy". Sam jednak bral od swiatowych mafii lapowki idace w miliony $, a Polakow skazal na zycie w nedzy i niewolnictwie. Taka jest historia jego dzialalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Bolo - do budy ! 24.08.08, 07:56 brynk napisał: > Tam jest twoje miejsce na szczekanie. Jesteś najlepszym przykładem moralnej degrengolady, jakiej dopuścili sie nikczemnicy.Szkoda mi ciebie, bo mam empatię. Nawet dla takich zer, jak ty. Gdyby nie "bolo i szczekanie" może byłbyś na obozie pionierów, a nie przy internecie, gdzie ujadasz bez najmniejszego ryzyka,że ciebie zamkna. O-przepraszam.Chcieli zamykać za czasów okupacji pisowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Bolo - do budy ! 24.08.08, 08:10 nutka57 napisała: > Gdyby nie "bolo i szczekanie" może byłbyś na obozie pionierów,... Ty najwyraźniej "coś wiesz". To nas oścwieć - opowiedz jak to Wałęsa osobiście obalał komunę. Jedyne co mówi Wałęsa to odmienuia słowa "walczyć" i "zwyciężać" przez wszystkie czasy, osoby, rodzaje i przyadki, ale żadnych konkretów, ni cholery. Więc jak to ten bolo szczekał, że wyszczekał nam "ujadanie przy internecie bez najmniejszego ryzyka, że nas zamkną"? Uprzejmie proszę - opowiedz, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: nutka57 24.08.08, 14:55 Daj sie babo zaszklic! Nie bedziesz zatruwala nam powietrza! Takie numery opowiadaj tylko debilom i komuchom. Odpowiedz Link Zgłoś
gurru p. Wałęsa, nie ma jednej historii, kazdy moze ja 24.08.08, 01:09 napisac w oparciu o prawdziwe fakty, a te sa jakie sa. Nie ucieknie pan od Bolka, ani od sluzalstwa globalnym mafiom, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzat27 Trzeba zaprosic do pisania historii wiarygodnych 24.08.08, 01:23 swiadkow, ktorzy zyja na emigracji, czlonkow prawdziwej Solidarnosci. Polecam strone: members.iinet.net.au/~miroslaw/zguba.htm ciekawa lektura - e-mail rozeslany przez Bolka - ale chyba nie przez niego pisany - za prymitywny by nie robic bledow ortograficznych - lzacych ludzi, ktorzy wyjechali za granice nazywajac ich- DEZERTERAMI Jest tez odpowiedz czlonka z Zarzadu Regionalnego Warminsko - Mazurskiego Solidarnosci na szkalowanie osob przez Bolka- ktory przebywa za granica. Polecam, bo jest ciekawe i obnaza Bolkowa dzialalnosc. Obawiam sie, ze moj post dlugo tu nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Trzeba zaprosic do pisania historii wiarygodn 24.08.08, 10:45 Naprawdę ciekawe! Przeczytajcie. To jest rewelacyjne ! -members.iinet.net.au/~miroslaw/zguba.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ej targalski tylko nie zapomnij o oddychaniu 24.08.08, 01:41 bo się jeszcze bidulku zapowietrzysz, żyłka ci jakaś pęknie i nic smiesznego tu ani na bloga nie wrzucisz... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka jedak z ta pomrocznością było coś na rzeczy 24.08.08, 07:31 dziedziczna jest Odpowiedz Link Zgłoś