olias Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami wojsk... 26.08.08, 23:13 misiu skapował że dał się wpuścić putinowi w maliny. wszystko idzie na konto misia. na dodatek misio będzie musiał dostarczać kaskę do obu nowych "państewek', które bedą handlować jedynie z misiem. żeby tego nie kończyć szybko to oba pańtwa są w gruncie rzeczy po prostu Sycyliami miękkiego podbrzusza rosji. przeca tam rządzi mafia. zaś świat? co może zrobić świat/ nic. co najwyżej zbudować w Gruzji enklawę dobrobytu, aż nowi obywatele nowych państewusieniek poznają siłę własnej obojętności. Odpowiedz Link Zgłoś
berlinczyk6 Izraelski portal wojskowo wywiadowczy pisze 26.08.08, 23:15 ze wedlug jego informacji Kreml ma na biurku plany dalszych reakcji na tarcze- ktore maja dotyczyc Europy wschodniej... Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra A USA ma plany przeniesienia baz do Europy wsch. 27.08.08, 01:26 To w reakcji na reakcję. tańsze wynajecie baz, lepsze poligony, no i zawsze obszar wpływów umocniony. Jak raz Amerykańce wlezą to tak jak Rosjanie, długo nie wylezą. A pamietajcie, że niebedą podlegali prawu polskiemu tylko amerykańskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
slavkovski Re: Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami woj 26.08.08, 23:16 Stiopa sowietska... masz złudzenia? Żyj iluzją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 kagebisci sie rozkrecaja 26.08.08, 23:17 A co nam morzecie zrobic wiesniaki? Zakrecic kurek? wyslac na nas czolgi? Pierdniecie i juz po was. fjutin watazka i papetka jebjediew zbieraja punkty poliyczne w kraju, by wykazac sie jako dobrzi przwodcy. Porwaca imperium zla. Jezeli chcecie nas zastraszyc, dajcie se pokoj.... Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany problem w tym, ze od wychowania spoleczenstwa 26.08.08, 23:19 konflikt sie zaczyna... Wrocicie do retoryki Hitlera wobec Niemcow i jego mowy o stosunku swiata do Niemiec, o traktacie wersalskim itp. Chcemy powtorki z rozrywki czy w koncu zareagujemy ZANIM Rosja urosnie w sile tak, zeby w rzeczywistosci grozic calej Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Retoryka Putina 26.08.08, 23:24 podobna jest do tej, jaką głosił Hitler. W kółko wmawiał Niemcom, że muszą odzyskać godność i honor utracony po przegranej wojnie. Takoż i teraz Putin pragnie przywrócić Rosji honor utracony w wyniku zawalenia się ZSRR - kolosa na glinianych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Nie dla ruskiego imerialonazizmu 26.08.08, 23:20 Jezeli teraz popuscimy, jezeli nie powiemy zdecydowanie nie i nie zorganzujemy twardej polityki i skutecznych sankcji i nacisku, moskwa pozwoli sobie na wiecej. Kolejnym krokiem oglby byc atakcna nas lub dyoplomatyczne i energetycze naciski Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Gruzja już poległa, oby nie przyszedł czas na NAS. 26.08.08, 23:21 Te sk...y z Moskwy ciągle czuję się właścicielami tej części świata, a ich militarna ingerencja w kraje byłego bloku, to odpowiedź na Amerykańskie interwencje w Iraku i Afganistanie, a może już wkrótce w Iranie.To gruba polityka o wpływy. Szkoda mi Gruzinów, ale cała UE i NATO, ograniczy się tylko do grożenia palcem. Rosjanie są w tej chwili w idealnej sytuacji, bo gdyby UE (niewiadomo jakim sposobem zresztą) ograniczyła współpracę handlową z Sowietami, to te gnidy mają pod bokiem Chiny i Indie, które to wezmą wszystko. Reasumując:sytuacja patowa . Odpowiedz Link Zgłoś
sunlama ciekawe czy Wodogłowy tak od siebie czy od Putina 26.08.08, 23:22 dostaje teksty jak POsłowie od Ojca POpijaRa Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Czyzby Eve15 zwolnili? 26.08.08, 23:23 Gdzie jest nasza Eva? Zwolnili ja z roboty za brak efektów prowadzonej przez nia dzialalnosci PR? Baza w Polsce jednak powstanie, wiec Eva spaprała robote. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Re: Czyzby Eve15 zwolnili? 26.08.08, 23:26 Ewa15 ma dziś urlop. Patrzy w obrazek Putina i doprowadza się co rusz do orgazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 najpierw nakarmcie Rosjan, dajcie im buty 26.08.08, 23:27 i mieszkania a nie nory w walących się budach to pogadamy. Potem pogadamy o odszkodowaniach za wywołaną wspólnie z NSDAP (Narodową SOCJALISTYCZNĄ Niemiecką Partią Robotników) wojną. A jak wam jeszcze coś zostanie to zażądamy zwrotu zagarniętych bagnetami Prus, Karelii, Kurylów i połowy Syberii ich prawowitym właścicielom. A na razie mordę w kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Tarcza nie jest wymierzona w Rosję, tak? 26.08.08, 23:31 Załóżmy teoretycznie że wybucha konflikt nuklearny między USA i Rosją, nie ważne kto by zaczął. Więc wówczas Amerykanie wyłączają tarczę i zamykają na kłódkę, tak? Tylko w takim przypadku można by powiedzieć że tarcza nie jest wymierzona w Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany ?? system obronny moze byc w kogos wymierzony? 26.08.08, 23:40 no chyba tylko w atakujacego. Niech Rosja nie atakuje, nie bedzie miala problemu z systemem obronnym. Niech buduja sobie systemy obronne 1000 razy lepsze, ale niech nie nazywaja ataku obrona i systemow ofensywnych defensywnymi. Czy Polska ma byc zupelnie odslonieta na kazdy atak (nawet konwencjonalny) ze strony Rosji i sluchac Kremla, bo inaczej wojna? To co to jest jak nie okupacja zdalna? Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Re: ?? system obronny moze byc w kogos wymierzony 26.08.08, 23:52 Gdybyś nie był taki głupi, to byś wiedział że dobra obrona umożliwia efektywny atak. Jeżeli o zniszczeniu decydują minuty, to w przypadku wzajemnej salwy rakietowej, ja zdążę zniszczyć dzięki tarczy nadlatujące rakiety wroga, a moje w tym czasie dotrą do celu. A może się pobijemy z tobą na siekiery, ale ja będę miał tarczę a ty nie, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany ale ja sie nei chce z toba bic i mi twoja tarcza 27.08.08, 00:00 nie przeszkadza. Dopoki Cie nie zaatakuje twoj system obronny przeciw mojemu atakowi jest bez znaczenia. No chyba, ze chcialbym cie zaatakowac, to twoja tarcza by mnie wkurzala. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany a jesli Rosja jednak obawia sie ataku Stanow (LOL) 27.08.08, 00:07 to niech buduje swoj system OBRONNY! Ktos im broni? Ale oni wzmacniali i wzmacniaja systemy ofensywne! I do tego nazywaja to obrona. Nic dziwnego, ze temu kazdy jest przeciw. I co robi ich baza w Kaliningradzie? O czym oni mowia? Stamtad do Polski jest dokladnie tyle samo co z Polski tam. A oni mowia o zagrozeniu 10 pociskami ANTYrakietowymi przeciw ich setkom czy tysiacom. Glupich szukaja? Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Re: ale ja sie nei chce z toba bic i mi twoja tar 27.08.08, 00:11 Zakładasz że USA nigdy nie zaatakuje Rosji. Wiesz co Ameryka ma wpisane w swoją strategię wojenną? WOJNY PREWENCYJNE. Widzimy to w paru miejscach na ziemi, pod jakimś pozorem, kłamstwem, prowokacja , zaatakować jakiś kraj tylko dlatego że później może być silniejszy i może oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
radosuaf Re: ale ja sie nei chce z toba bic i mi twoja tar 27.08.08, 00:50 juesej napisała: > Zakładasz że USA nigdy nie zaatakuje Rosji. Wiesz co Ameryka ma wpisane w swoją > strategię wojenną? WOJNY PREWENCYJNE. Widzimy to w paru miejscach na ziemi, pod > jakimś pozorem, kłamstwem, prowokacja , zaatakować jakiś kraj tylko dlatego że > później może być silniejszy i może oddać. Właśnie taki sposób myślenia prowadzi do totalnej paranoi a w efekcie wojen - zaczętych ze strachu, że zacznie strona przeciwna... Odpowiedz Link Zgłoś
asadow Re: Tarcza nie jest wymierzona w Rosję, tak? 27.08.08, 01:46 Hmm. No tak, jesli jestem terroryzowany przez sąsiada-gangstera i stawiam sobie ogrodzenie to jest ono "wymierzone" w tego drania. Tyle, że broń defensywna (ogrodzenie) może zaszkodzić mojemu wrogowi tylko w razie jego napaści na mnie. Prawo do obrony jest akceptowane przez wszystkie kodeksy moralne, chrześcijański, muzułmański, prawo naturalne itd. Zasada równowagi siły z okresu zimnej wojny była chora, bo w praktyce sprowadzała się do tego, że w razie konfliktu będzie sprawiedliwiej jeśli wszyscy zginą. Gdyby Rosja stawiała sobie tarcze, komu by to przeszkadzało? Tylko temu kto chciałby ją zaatakować. juesej napisała: > Załóżmy teoretycznie że wybucha konflikt nuklearny między USA i Rosją, nie ważn > e > kto by zaczął. Więc wówczas Amerykanie wyłączają tarczę i zamykają na kłódkę, > tak? Tylko w takim przypadku można by powiedzieć że tarcza nie jest wymierzona > w > Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Tarcza nie jest wymierzona w Rosję, tak? 27.08.08, 05:08 > Załóżmy teoretycznie że wybucha konflikt nuklearny między USA i > Rosją, nie ważne kto by zaczął. Więc wówczas Amerykanie wyłączają > tarczę i zamykają na kłódkę, tak? Tylko w takim przypadku można by > powiedzieć że tarcza nie jest wymierzona w Rosję. Nie, mylisz sie. W przypadku ataku milujacej pokoj Rosji, tarcza NADAL bedzie wymierzona TYLKO w nadlatujace pociski napastnika, a nie w samego napastnika. Ot, taka delikatna roznica miedzy obrona a atakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition A Irańscy zbrodniarze już zacierają rączki 26.08.08, 23:35 Nie tylko że w czasie przepychanek Rosja-Zachód oddala się od nich groźba ataku, mogą więc w spokoju budować upragnioną bombę atomową, to jeszcze odcięcie się od rosyjskich surowców da im jeszcze więcej petrodolarów na realizację swoich planów naszego podboju. PS. Żenująca jest ta nasza międzynarodowa hipokryzja: klaskaliśmy gdy Albańczycy zabierali Serbom Kosowo ale robimy rwetes na Osetyjczyków Odpowiedz Link Zgłoś
dejourent Rosja jest znowu "silna" i wojownicza. 27.08.08, 00:03 Ameryka moze ja krytykowac. Ameryka jest od niej daleko... Polska niestety blisko. Trzeba zachowac zimna glowe i prowadzic madra polityke. Nie na huurrraaa i do boju na smierc i zycie. Nastepne "Polskie Powstanie" nie jest nam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Rosja jest znowu "silna" i wojownicza. 27.08.08, 01:07 dejourent napisał: > Ameryka moze ja krytykowac. Ameryka jest od niej daleko... Polska > niestety blisko. Trzeba zachowac zimna glowe i prowadzic madra > polityke. > Nie na huurrraaa i do boju na smierc i zycie. Nastepne "Polskie > Powstanie" nie jest nam potrzebne. - Badzmy zajaczkami pod lisciem kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Kacapy chcą, żebyśmy się bali. 27.08.08, 07:41 Dokładnie. Kacapy chcą, żebyśmy tak myśleli, żebyśmy bali się ich zardzewiałego sprzętu i "wysokiego" morale żołnierzy. To już nie jest Układ Warszawski. Czeczenia, Osetia, Kuba nie utrzymają tego kolosa na glinianych nogach. Tych chamów trzeba pałą i pięścią. Nie to, żebyśmy mieli iść na Moskala, ale co kacapy mają zrobić? Wejdą tu? I co dalej? Przecież takie 312 tys. km2 trzeba będzie jakoś utrzymać w ryzach? Jak? Nie mogą dać sobie rady z małą Czeczenią, nie mogli dać rady w Afganistanie przy całym wsparciu UW. Powtarzam, siedzieć u siebie i pokazywać im pałę i pięść. I nie bać się. Oni chcą, żebyśmy się bali. Odpowiedz Link Zgłoś
dejourent Polska jest na razie za slaba by stawic czola 27.08.08, 01:11 nawet "slabej" Rosji. Choc jestesmy w NATO to zachod obecnie nie ryzykowalby dla nas wojny z Rosja. Znowu by nas zostawiono samych. I znowu byloby za duzo ofiar. I strata suwerennosci na pare lat. A wiec zachowajmy zimna golwe i prowadzmy dobra polityke. Przeciez dobra polityka prawie nigdy nie jest szczera tylko zwodnicza, by jak najwiecej wygrac dla swojego interesu. Ale tego Polacy jeszcze musza sie nauczyc. Tarcza to tez wyrzutnia rakietowa. Wystarczy ja nieco przestroic i zmienic glowice. Amerykanie bronia jedynie swoich interesow, by oslabic Rosje. Polska jest znowu tylko narzedziem i reku obcego, jesli nawet obecnie przychylnego nam mocarstwa. Czyli teraz rozumiemy uzasadniony dla niej samej lek Rosji. Czy nie igramy z ogniem??? Amerkanie moga wykorzystac pociski balistyczne z Polski dla zniszczenia np: celow w Rosji. Kto wystrzeli pierwszy zginie jako drugi. Rosja z jej mozliwosciami zdmuchnelaby Polske z powierzchni ziemi. Pozostanie tylko trzeci madry, ktory bedzie sie smial – Ameryka. Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum Re: Polska jest na razie za slaba by stawic czola 27.08.08, 07:38 Nie bardzo rozumiem w jakim celu ta tarcza. Czyzby rosja miala zaatakowac kogos w nablizszym czasie? Czy jest potrzebna zeby zachowac balans sil militarnych? Niestety dalismy sie wciagnac w ta gre militarna i niestety najbardziej na tym stracimy bo Rosja bedzie z nami rozmawiac o niej i nas represjonowac a nie USA. USA znalazlo sobie kozla ofiarnego a my sie dalismy. Rosja na nas nalozy (nieoficjalne) embargo a USA nic nie pomoze. My mamy za sasiadow Niemcy i Rosje (co za pech:) ) i musimy dbac o to aby stosunki z tymi panstwami byly na odpowiednim poziomie zeby normalnie z nimi handlowac. Zreszta nie dziwie sie. Jakby sasiad na swoim podworku postawil uzbrojone dzialko wycelowane w strone mojego domu w celach obronnych to tak czy siak mialbym spore obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
fred_69 Re: Rosja jest znowu "silna" i wojownicza. 27.08.08, 01:20 hehe a popatrz na globus :P nad biegunem rosjanie mają całkiem blisko do USA mniej więcej jak do nas (nie licząc obwodu kaliningradzkiego oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
dejourent Re: Rosja jest znowu "silna" i wojownicza. 27.08.08, 01:39 "daleko" - mialem na mysli, poza zasiegiem Rosji. Ochronny system rakietowy (amerykanska tarcza) istniejacy juz od lat chroni cale terytorium USA. W przeciwienstwie do rosyjskiego systemu ochronnego, ktory tylko obejmuje terytorjum Rosji mniej wiecej do Uralu (glownie centra duzych aglomeracji, centra przemysu i militarne). My jestesmy "za blisko". Mam nadzieje ze mnie teraz dobrze zrozumiales. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Czemu polskie władze i media kłamią 26.08.08, 23:45 nieustannie w sprawie tarczy na początku uprzejmie informując ze amerykańskie obiekty militarne mają chronić przez nieokreślonymi mitycznymi terrorystami a w końcu de facto staną się elementem zaznaczającym wpływy geopolityczne Stanów Zjednoczonych w Europie co jest wymierzone ale w Rosję? Czemu Donald Tusk i prezydent Kaczyński nie powiedzą w sposób oczywisty iż "manewr gruziński" za jakim stoi kacyk tego "cywilizowanego kapitału", niejaki Saakaszwili służył tylko szybszemu tzw. parafowaniu umowy w sprawie budowy elementów wojskowych baz amerykańskich na terenie Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: wszyscy klamia, nie tylko w Polsce 26.08.08, 23:49 a ty za duzo filmow amerykanskich typu Bond007 ogladasz albo wyobraznia cie ponosi Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czemu polskie władze i media kłamią 27.08.08, 00:23 W jaki sposób Tarcza w Polsce zagraża militarnie Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Czemu polskie władze i media kłamią 27.08.08, 05:19 A Ciebie nie zastanowilo jak to sie stalo, ze w ciagu mniej niz 24 godzin od tego "manewru gruzinskiego", milujaca pokoj armia Rosji zaatakowala Gruzje calymi kolumnami pancernymi. Jesli to byla reakcja na "manewr gruzinski", to Rosjanie musza byc mistrzami wojskowej logistyki. A nimi nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
radiuszgliwicki Re: Czemu polskie władze i media kłamią 27.08.08, 11:08 gspnstr napisał: > A Ciebie nie zastanowilo jak to sie stalo, ze w ciagu mniej niz 24 > godzin od tego "manewru gruzinskiego", milujaca pokoj armia Rosji > zaatakowala Gruzje calymi kolumnami pancernymi. Jesli to byla > reakcja na "manewr gruzinski", to Rosjanie musza byc mistrzami > wojskowej logistyki. A nimi nie sa. ruskie czekali w pogotowiu, bo akurat byli po cwiczeniach wojskowych,tak samo jak gruzinoamery. Mamy do czynienia z Wielką grą w geopolityczne szachy. Ruska zaborczośc to nie przyczyna wydarzen, lecz skutek rozkładu na desce. Gruzja to pionek, Polska też. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Miedwiediew:marionetka b.kgb cos bredzi 26.08.08, 23:45 ale musi bo skonczy jak Paweł I. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 starcie karłów przy 26.08.08, 23:50 wtórze narkomana w towarzystwie alkoholika, wraz ze zgrają niezdecydowanych idiotów może zakończyć się nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur ruskim się od tego dobrobytu we łbach 26.08.08, 23:55 poprzewracało chyba nawet Stalin nie był taki głupi jak Putin Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Kaczynski: Odpowiemy na grozby po angielsku ! 26.08.08, 23:58 We, my brother and I are prepared and feeling strong. So, back off. I mean: fuck off. I tyle nauczono L. Kaczynskiego. Jest miejsce na pomnik dla Braci na Placu Wilsona ( Komuny Paryskiej ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami wojsk... 26.08.08, 23:58 Jakim prawem Rosjanie są w Królewcu? Ich baza wojskowa jest oczywistym zagrożeniem dla Polski!!! Precz od naszych granic, wtedy będziecie mogli w ogóle coś kwękać na temat tarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany moze to powinna byc odpowiedz na te ich tezy? 27.08.08, 00:02 w sumie przynajmniej byloby wiadomo jakie sa proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
xenior Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami wojsk.. 27.08.08, 00:06 Liźnijcie mi Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wolna Osetia? 27.08.08, 00:22 Rosja zapowiedziała wycofanie swoich wojsk z Osetii Północnej i Południowej? Czy jednak obie części będą dalej pod jej okupacją? Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Wolne Kosowo=Wolna Osetia i Abchazja-jaka roz 27.08.08, 00:34 Skoro teraz juz narod osetyjski doczekal sie swojego niepodleglego panstwa, to ciekaw jestem czy Osetia Polnocna tez bedzie przylaczona do tego niepodleglego panstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Czas sie przygotowywac do wojny zarty sie skonczyl 27.08.08, 00:18 trzeba znaczaco zwiekszyc wydatki na armie.... Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war idz sie ustaw za tacze 27.08.08, 00:49 50% Polakow umiera juz z glodu w mafijnym kapitaklizmie Walesy, Kaczora i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Możem militarnie odpowiedzieć na tarczę kosztem za 27.08.08, 00:20 zagłodzenia własnego narodu - wybełkotał miedwiediew -jopjegomać. . Odpowiedz Link Zgłoś
hirschberger Re: Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami woj 27.08.08, 00:21 "Agencje podkreślają, że ostre wypowiedzi Dmitrija Miedwiediewa pojawiły się po sprzeciwie całego świata wobec deklaracji Moskwy, która uznała niepodległość Abchazji i Osetii Południowej." Czy ktos ma moze liste panstw wchodzacych w sklad "calego swiata"? Poki co mowimy o liczbie kilkunastu do dwudziestu paru panstw. A co z reszta? Wyslali swoje sprzeciwy zwykla poczta? Na jaki adres? Na Berdyczow? Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz to nic nadzwyczajnego jak zniszczą instalację 27.08.08, 00:22 Gdyby Rosja np. na Kubie lub Panamie wybudowała instalacje rakietowe skierowane przeciwko "państwom awanturniczym" to USA też by je zniszczyło i to bez zapowiedzi. Nie ma co dziwić się Rosji, że zniszczy te instalacje. Dziwię się tylko, że uczciwie o tym informuje. ------------------------------ video.google.com/videoplay?docid=330945914471163504 Czy damy się utopić we własnej krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: to nic nadzwyczajnego jak zniszczą instalację 27.08.08, 00:45 henrykkreuz napisał: > Gdyby Rosja np. na Kubie lub Panamie wybudowała instalacje rakietowe skierowane przeciwko "państwom awanturniczym" to USA też by je zniszczyło i to bez zapowiedzi. Nie ma co dziwić się Rosji, że > zniszczy te instalacje. Dziwię się tylko, że uczciwie o tym > informuje. > > przesadzasz, henryk... gdyby mogli tarcze zniszczyc, to by to bez zbednego gadania zrobili... wlasnie dlatego, ze nie chca ryzykowac konfliktu zbrojnego z nato, wiec jej nie zniszcza... pozostaje wiec nieustanne straszenie slowne jak to obecne miedwiediewa... Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Czynimy wszystko co w naszej mocy, 27.08.08, 00:25 Czynimy wszystko co w naszej mocy, by uniknąć nowej zimnej wojny ??? I dlatego wjezdzamy czolgami do Gruzji i grozimy Polsce i Czechom. No tak. Logiczne. Rownie logiczne jak cala historia Rosji. Ten kraj jak zwykle zazarcie broni sie przed normalnoscia. Chyba nie ma nigdzie na swiecie rzeczywistosci bardziej chorej niz ta ich "demokracja" Putina i jego pionka Miedwiediewa. Wlasnie tacy Rosjanie jak przydurnawy Putin zniszczyli swoja wlasna kulture, zniszczyli nasza kulture, zniszczyli kulture takich krajow jak Ukraina, Bialorus czy Kazachstan, a teraz jeszcze beda chcieli na nas najezdzac. Oni sa CHORZY! Zbiera mi sie na wymioty. Biedni zwykli Rosjanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami wojsk.. 27.08.08, 00:32 Słuchajcie nawiedzeni ludkowie! W waszych opiniach o Rosji przebija ten sam ton, który dominował w okresie II RP "Co to za wojsko co nosi karabiny na sznurkach i w ceratowych butach chodzi". Pragnę przypomnieć, że ta "papierowa armia" pognała naszych w 1920 roku do linii Wisły, najechała nas skutecznie w 1939, a aparat tego niewydarzonego państwa bez mrugnięcia okiem rozwalił kilkadziesiąt tysięcy polskich oficerów. I wielkie zdziwienie - jak oni mogli? To nieludzkie!!! A kiedy przyjdzie co do czego, to w imię obrony naszych granic wyrwą was z wygodnych stołków, ubiorą w mundury gnijące od niepamiętnych czasów w magazynach, dadzą do ręki starego "kałacha" i poślą na wojnę. Nie zabierzecie ze sobą swoich laptopów, komóreczek, swoich wypasionych telewizorów itp. Zobaczymy, jak wszyscy ci którzy dzisiaj tak buńczucznie wygrażają Rosji, będą gonić tych "Ruskich" w stronę Uralu. Obym tego nie musiał oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami woj 27.08.08, 01:08 Nie bedziesz tego ogladal bo pierwszy spieprzysz za Ural z kacapskiej ambasady dupku.Tylko tam tez nie bedziesz u siebie bo to geheralny problem calej kacapii Odpowiedz Link Zgłoś
paranoyck Re: Miedwiediew: Odpowiemy na tarczę środkami woj 27.08.08, 02:43 z ta wojna niebylbym taki pewien, mam nadzieje ze w ciagu 60 lat od ostatniej wojenki ludzka swiadomosc jakos sie rozwinela, i duza czesc osob poprostu wezmie swoje laptopy oraz komoreczki i spiepszy gdzie raki zimuja, zamiast z piesnia na ustach ginac w imie ambicji roznych politykow (ruskow, hamerykanow, polaczkow czy jakichkolwiek innych) czy za kraj ktory wlasciwie nic im w zyciu dobrego nie dal. Odpowiedz Link Zgłoś