evident 29.08.08, 12:30 Nieroby z nadania pisowskiego Śniadek i spółka robią dym na zlecenie braci mniejszych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cloclo80 Re: a rudy cudok uciekl jak zawsze 29.08.08, 12:38 Z komunistami nie rozmawia się. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Ile się faktycznie tych darmozjadów zjechało? 29.08.08, 12:55 Ile się faktycznie tych darmozjadów zjechało? Siedzę w centrum, mam okna na Królewską i Nowy Świat i w zasadzie niczego niepokojącego nie widzę. Żadnych flag, gwizdków, tylko policja stoi i się nudzi. Na zdjęciach nie wygląda to imponująco. 30... ba... 50 tys. ludzi?! Buhaha z którego brudnego palucha związkowe nieroby to wyssały? Jakby miało być ich tyle to byłoby ich widać. Ja coś nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek nauczyciel to darmozjad -bo jelopowi nie potrzebny 29.08.08, 12:59 po co leb zakuty, tempy i bezmyslny Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Związkowiec to darmozjad 29.08.08, 13:00 dobiczek napisał: > po co leb zakuty, tempy i bezmyslny No widać, że do szkół nie chodziłeś. BTW no gdzie te tysiące związkowców? Zabłądzili w Złotych Tarasach? Zapili i śpią? Deszczu się boją? Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Kto skompromitował Solidarność? Lista zasłużon 29.08.08, 14:10 Wałęsa, Mazowiecki, Kuroń, Frasyniuk z Unią Wolności, Krzaklewski, Boni, Suchocka, Geremek, Michnik, Bujak, no i Śniadek, który ma wygląd agenta i mówi puste frazesy jak podstawiony agent. Lista jest dłuższa, to tylko czołówka. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Taczki! A sondaze mowia ze slonce nad Tuskiem 29.08.08, 14:31 Skonczyl sie czas robieia obietnic i ich realizacji. Co zrobil Rzad w ciagu roku? Dobre wrazenie? Sondaze? Gdzie ktos widzi 49% poparcia dla rzadow PO? Chyba w pijanym widzie. Tusek, taczki czekaja!!!!!!! 12345on napisał: > Kto skompromitował Solidarność? Lista zasłużo > Wałęsa, Mazowiecki, Kuroń, Frasyniuk z Unią Wolności, > Krzaklewski, Boni, Suchocka, Geremek, Michnik, Bujak, > no i Śniadek, który ma wygląd agenta i mówi puste frazesy > jak podstawiony agent. > Lista jest dłuższa, to tylko czołówka. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Zawsze mozesz sobie poszczekać 29.08.08, 14:40 czerwony pismatole Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Brak argumentow wyraza sie w agresji slownej 29.08.08, 14:51 jedyny.resistance napisał: > Zawsze mozesz sobie poszczekać czerwony pismatole Taczki! A sondaze mowia ze slonce nad Tuskiem Skonczyl sie czas robieia obietnic i ich realizacji. Co zrobil Rzad w ciagu roku? Dobre wrazenie? Sondaze? Gdzie ktos widzi 49% poparcia dla rzadow PO? Chyba w pijanym widzie. Tusek, taczki czekaja!!!!!!! 12345on napisał: > Kto skompromitował Solidarność? Lista zasłużo > Wałęsa, Mazowiecki, Kuroń, Frasyniuk z Unią Wolności, > Krzaklewski, Boni, Suchocka, Geremek, Michnik, Bujak, > no i Śniadek, który ma wygląd agenta i mówi puste frazesy > jak podstawiony agent. > Lista jest dłuższa, to tylko czołówka. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Brak argumentow wyraza sie w agresji slownej 29.08.08, 14:56 Umiesz na kompie zrobić cokolwiek innego niż przykłady metody Copy'ego-Paste'a? Odpowiedz Link Zgłoś
rynsztokowy-blazen_niesiol Folxdojcz_Uciekł_Przed_Taczkami__ :)))))))))))))))) 30.08.08, 17:11 GWno kabluje: 50 tys. związkowców protestowało w stolicy pod hasłem "Godna praca i godna emerytura, to godne życie". Delegacja "S" przekazała petycję do nierządu her Thuska. Manifestanci odpalili pod kancelarią prepierda Thuske petardy, krzyczeli "Złodzieje, złodzieje", "Wszystko ściema, cudów nie ma" i "Solidarność, Solidarność". ................................................................................. Łgaż folxdojcz-cudotwórca, która na kłamstwach i wsparciu Ubekistanu z jego łże-mediami dorwał się do koryta, ma za swoje ... PS Ten korytowy, leniwy, niepoczytalny chamek o podejrzanych korzeniach i poglądach jest zagrożeniem dla POLSKI i nie powinien nigdy zostać premierem RP !!! Bo czym jest Polska dla tej korytowej, leniwej kreatury her Thuske ? Odpowiedź można znaleźć w miesięczniku Znak, nr 11–12, 1987: Thuske o Polskości, Polsce i Polskiej Historii: Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Taczki w wyobraźni. bajki newsowe i tyle 30.08.08, 13:04 ja tam byłem. Jako związkowiec z solidarności brałem w tym udzial. Żadnych taczek nie było, pare razy padły rachityczne okrzyki "złodzieje" z ust wutającego przechodzących przez megafony, ale nikt nie podejmowal hasełek. Nie było zadym , kilkanaście petard odpalono. ranna została oferma, która nie umiala odpalić. I NAJWAŻNIEJSZE - to nie był pochód przeciw PO. Bo równie często co o Tusiu padały w pochodzie opinie o kaczkach z małymi pistolecikami bojącymi sie telefonow pielegniarek. Szeklu, jak zwykle żyjesz w innej reality niż reszta świata. PO jesty lepszą alternatywą niż PiS. Paru bęcwałów z pisu chętnie podpieło by sie pod związek, ale to już się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Związkowiec to pasożyt społeczny 29.08.08, 14:28 I zgodnie z tradycją związkowcy żebrają zamiast pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu PO dekretem wprowadzi Stan Wojenny i ZOMO 29.08.08, 15:12 bf109 napisał: > Związkowiec to pasożyt społeczny Powroci ZOMO! PO dekretem wprowadzi Stan Wojenny i zrobi porzadek na ulicach. Tuske bedzie jezdzil samochodem opancerzonym! Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: PO dekretem wprowadzi Stan Wojenny i ZOMO 29.08.08, 15:20 Poszeklu, ty świnio, świniopasie czemu całymi dniami pisujesz bzdury? Do roboty pisowski pędzlu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: PO dekretem wprowadzi Stan Wojenny i ZOMO 29.08.08, 15:35 Brak argumentow wyraza sie w agresji slownej: gacekemdk napisał: > Poszeklu, ty świnio, świniopasie czemu całymi dniami pisujesz > bzdury? Do roboty pisowski pędzlu. Ruski gacekemdk nie denerwuj sjebja, Powroci ZOMO! PO dekretem wprowadzi Stan Wojenny i zrobi porzadek na ulicach. Tuske bedzie jezdzil samochodem opancerzonym! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Należałeś do związku w tamtym czasie? 29.08.08, 21:14 Jeżeli nie, to ci przypomnę, że związki zawodowe przegrały ten czas od 1989, wykopały samorządy pracownicze które działały społecznie i skupiały większość ludzi o orientacji prawdziwie solidarnościowej. Przejeły władze i etaty, nic poza tym, mądrość na poziomie PGR-ów. Znam to bo w tym uczestniczyłem, zaryaykowałem własna działalnośc i dzisiaj ZZ moga mnie w d... pocałować. Nie maja żadnych szans, straciły czas, to co kiedys mówilismy o szkoleniach, kasach i poszanowaniu ZZ zamieniły na obrone stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Związkowiec to pasożyt społeczny 29.08.08, 17:31 bf109 napisał: > I zgodnie z tradycją związkowcy żebrają zamiast pracować. ====================================== Trzeba bylo to powiedziec Walesie z jego zydomasonskimi doradcami z kor-u. Gdzie wtedy byles, sralo-madralo? Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Re: Związkowiec to pasożyt społeczny 29.08.08, 22:42 bf109 napisał: > I zgodnie z tradycją związkowcy żebrają zamiast pracować. Powiedz to Wałęsie ,Tuskowi czy Kaczyńskim. Nie chcem ale muszem. Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Patrząc po moich kolegach z klasy w LO 29.08.08, 15:02 Na nauczycieli poszły najgorsze miernoty i frustraci. dobiczek napisał: > po co leb zakuty, tempy i bezmyslny Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Patrząc po moich kolegach z klasy w LO 31.08.08, 11:35 Do sybir : Gdyby więcej płacono nauczycielom , gdyby wieksze pieniądze szły na oświatę , wtedy można wybierac wśród takich "spryciarzy" jak ty. Czy ty jak idziesz na giełdę samochodową z 5 tysiącami to przebierasz w mercedesach ? Skoro rząd , Sejm , ba naród tylko tyle pieniędzy przeznacza na oświatę to czego chce się spodziewać ? Czy to tak trudno zrozumieć ? Nawet dla ciebie " bystrzacho " sybiru !!!? Odpowiedz Link Zgłoś
salival11 Re: nauczyciel to darmozjad -bo jelopowi nie potr 29.08.08, 15:06 Nie mogę się nadziwić swojej determinacj: założyłem konto, by Ci odpowiedzieć. Poważnie. Nauczyciel jest, owszem niezbędny. Tyle tylko, że w szkole. Nie w sierpniu, na ulicy, wymachując sztandarem, bo chciałby wcześniej przejść na emeryturę. Ja też bym chciał, tylko że ja nie mam wolnego całego lipca i sieprnia. Nie stać nas na kolejne przywileje, choć rzecz jasna należy lepiej opłacać m.in. nauczycieli i lekarzy. Czemu więc nie wykazać się przedsiębiorczością; to doskanały okres na prowadzenie zajęć, korków z dobrą stawką godzinową. Coraz więcej ludzi chce się uczyć!. Ja strajkować nie mogę - pracuję. Od dawna czytam niektóre opinie na forum GW, i jestem zwyczajnie zniesmaczony wypowiedziami na tym poziomie. Oto chcesz spotwarzyć kogoś, well fine, ale zrób to celnie i kulturalnie. Tymczasem, to kolejna próba zadania ciosu słowem. Słowem - cepem. Zresztą, z naruszeniem spójności logicznej, wręcz nadużyciem intelektualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: nauczyciel to darmozjad -bo jelopowi nie potr 29.08.08, 15:30 salival11 napisał: > Ja strajkować nie mogę - pracuję. Jednak trzeba wrocic do szkoly, zeby sie dowiedziec co to jest strajk i po co. Inaczej stanie sie konieczne "przywrocenie porzadku na ulicach", jak mowil General Dyktator Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: nauczyciel to darmozjad -bo jelopowi nie potr 29.08.08, 15:41 Zaskakująca jest znajomość cytatów z Jaruzelskiego, Lenina i Stalina wśród PiS-iorów. Rozumiem, że sam wielki Lechu cytował Lenina w doktoracie, ale naprawdę wszyscy tak musicie? Czy też po prostu wszyscy tak lubicie i na takich wzorcach się uczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Re: nauczyciel to darmozjad -bo jelopowi nie potr 29.08.08, 16:41 Dobrze kojarzysz, Jaruzel to miniaturowy Stalin, czy Lenin. W przeciwienstwie do tamtych, "wielki" Wojciech z WRONy jeszcze zyje, ale co to za zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Re: nauczyciel to darmozjad -bo jelopowi nie potr 29.08.08, 22:17 czerwoneszmaciarstwo napisał: > Dobrze kojarzysz, Jaruzel to miniaturowy Stalin, > czy Lenin. W przeciwienstwie do tamtych, "wielki" > Wojciech z WRONy jeszcze zyje, ale co to za zycie. Kolego jesteś zaplutym karłem reakcji.:)) Szacuneczku trochę towarzyszu"czerwony szmaciarzu dla pana Jaruzelskiego,On nie pobudował się jak niektórzy nasi prezydenci. Niestety uczciwi w tym kraju nie mają lekko. Oszołomi owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski4 Re: a rudy cudok uciekl jak zawsze 29.08.08, 16:45 a kto ci dzeicko powiedzial, ze zwiazkowcy chcieli rozmawiac z komunista Thuske? cloclo80 napisał: > Z komunistami nie rozmawia się. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: a rudy cudok uciekl jak zawsze 29.08.08, 17:55 silesius.monachijski4 napisał: > a kto ci dzeicko powiedzial, ze zwiazkowcy chcieli rozmawiac z komunista Thuske > ? > Ty szmatławcu uciekłeś już dawno z Polski i sam określiłeś się jako szwabskie nasienie, więc nie ubliżaj Polakowi. > cloclo80 napisał: > > > Z komunistami nie rozmawia się. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 gdzie - 29.08.08, 21:46 sądy powszeczne w 3 instancjach dają wygrać gigantyczne majątki dla fikcyjnych firm? tam gdzie policja napada na restauracje nocą, Skąd komentant Główny Policji, Gdzie policja na impreze bierze stada na sygnalizacji aut służbowych, skąd sam szef MSWiA, Skąd minister Kultury który zamurował obywatelowi mieszkanie a podczas tego zamachu zginął mój ojciec uderzeniem w głowę Gdzie wmelkowano zarząd s. MSWiA do obcego mieszkania, Tam gdzie sasiadem jest sam szef gabinety prezydenta Wrocławia. To tu gdzie wykreślono z rejestru po cichu 3 mieszkania. Do tego jeszcze wyszły 3 nagłe zgony czyszczące 2 mieszkania. Witajcie W Polsce ale jaja gdyby nie dokumenty tróre trafiły imiennie do 460 posłów i 100 senatorów to sam bym w taki horror nie uwierzył www.twojprezydent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 TAXI dla Bolka i zablokować wyjazd za 29.08.08, 15:49 to że kasy fiskalne Wam wcisneli. Zróbcie tablice "Chcemy kas fiskalnych ROLNICY/prawnicy i lekarze. KRUS zamiast ZUS " pozdrawia www.twojprezydent.pl - jestem z Wami i równością konstytucyjną Odpowiedz Link Zgłoś
ilr Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 12:35 Bredzisz człowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Z drogi dziady-robole! Wladza PO-jedzie! 29.08.08, 14:57 Mamy 49% PO parcia w sondazach!!! A Wy do roboty, pracowac na nas Wasza wladze!!! Z drogi bo Hanka GW jedzie na sniadanie!!! Z drogi bo to limuzyna Szetyna !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Z drogi dziady-robole! Wladza PO-jedzie! 29.08.08, 15:43 Chyba pomyliłeś personas dramatae - "spieprzać" z drogi to musiał przedstawiciel "dziadów" przed Kaczyńskim i jego limuzyną. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Re: Z drogi dziady-robole! Wladza PO-jedzie! 29.08.08, 17:02 ar.co napisała: > Chyba pomyliłeś personas dramatae - "spieprzać" z drogi to musiał > przedstawiciel "dziadów" przed Kaczyńskim i jego limuzyną. Przyjacielu, czasy sie zmienily. Prawie od roku MY sa WLADZA i MY-PO decydujemy, kto jest dziad i kto ma schodzic komu z drogi. MY decydujemy ile % poparcia bedziemy miec w sondazach. Komu sie nie podoba, to z drogi ... Odpowiedz Link Zgłoś
cimokinio łabędzi śpiew darmozjadów ze zwiazków 29.08.08, 12:36 Czują przez swoją tłustą skórę że to już koniec tysięcy ciepłych posad opłacanych z pieniędzy podatników Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Nikt Wam nie kaze pracowac jak Wam sie nie podoba 29.08.08, 12:38 swiat stoi otworem!!!! Zachecam do znalezienia bardziej satysfakcjonujacych posad Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: łabędzi śpiew darmozjadów ze zwiazków 29.08.08, 12:40 Marszałek Komorowski wywalił właśnie betonową solidarnościówke z funkcji Głownego Inspektora Pracy. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Po co nam sto tysiecy dzialaczy "S" na etatach 29.08.08, 12:42 z naszych podatkow.Pognac to w cholere i niech szukaja dla siebie roboty za 1000 zl.W ktorym kraju podwyzki trzykrotnie wyprzedzaja wzrost wydajnosci?Sprywatyzowac wszystko,co sie da,wlacznie z kopalniami i energetyka i nie utrzymywac bantustanu socjalistycznego z haslem:czy sie stoi czy sie lezy pare tysiecy sie nalezy...Rozgonic tych emerytow po 40 i 50 lat,zagnac do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Re: Popieram przedmówcę!!Przywrocic ZOMO!! 29.08.08, 16:56 Tylko ZOMO zapewni kontynuacje REFORM przez rzad PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 godny, godziwy - nie znoszę... 29.08.08, 12:45 ...tych słów, bo to jakiś bełkot. Nie pasuje praca za 2000 zł? Szukaj takiej za 2500 zł. Zataczamy koło i znowu powiedzonko "czy się stoi, czy się leży, 2000 się należy" -wraca. Aha, i do tego emeryturka w wieku 50 lat gratis. A pieniądze się dodrukuje. Albo UE da. Albo jak nie będzie ich, to znów się zadymę w Warsiawie zrobi. I wybierze się rząd, który wreszcie da. O matko, co za ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: nie zgadzam sie.... 29.08.08, 14:15 Masz rację. To nie ludzie, to bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: godny, godziwy - nie znoszę... 29.08.08, 14:41 Ciekawe, czy znajdzie się w PL rząd, który do tego bydła na ulicy zacznie strzelać. Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: godny, godziwy - nie znoszę... 29.08.08, 14:56 po co strzelać? w ten sposób się tworzy męczenników, a to baaardzo wzmacnia przeciwnika. Najlepiej po prostu ignorować, a tych którzy złamią prawo postawić pod sąd i szybko ukarać. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozu2008 Re: godny, godziwy - nie znoszę... 29.08.08, 16:18 Za takie wypowiedzi powinno się zwyczajnie banować, bo obrażają ludzi. Kto jest bydłem? Policz ilu Polaków było w Solidarności w latach 1980. 10 milionów. I nie mów mi, że protestowali tylko dlatego, że nie podobał im się komunizm. Nie podobał im sie kryzys ekonomiczny. I fatalne warunki pracy. Więc jakie jest prawdopodobieństwo, że Twoi rodzice / rodzina była wśród tych 10 milionów? Sam siebie obrażasz, nazywając innych bydłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: godny, godziwy - nie znoszę... 29.08.08, 16:29 owszem, gość przegiął, ale sam też przeginasz porównując Solidarność tamtą i obecną. Otóż tamta organizacja obok Kościoła była ośrodkiem walki z systemem totalitarnym, który się przejawiał nie tylko fatalnymi warunkami pracy ale także zniewoleniem, represjami, chronicznym kryzysem ekonomicznym itd. Dzisiejsza solidarność to przede wszystkim roszczenia do wysokich płac kosztem całego społeczeństwa, to chęć okradania całego narodu, pasożytowania na nim, bo czymże jest wczesna emerytura w przypadku pani bileterki z PKP??? Odpowiedz Link Zgłoś
mrozu2008 Re: godny, godziwy - nie znoszę... 29.08.08, 16:47 Czekamy na oferty pracy dla pani blieterki, które pozwoliłby jej (1) utrzymać zarobki na podobnym poziomie, (2) utrzymać bezpieczeństwo zatrudnienia na podobnym poziomie, (3) wykorzystać kwalifikacje nabyte w jej poprzednim miejscu pracy na nowym miejscu pracy bądź - wariant b - przekwalifikować się na koszt pracodawcy, przy zachowaniu punktów 1 i 2 oraz, co ważne, zachowania podobnej złożoności pracy (bo gdyby Twoja mama była bileterką, nie chciałbyś pewnie, żeby pracowała jako sprzątaczka w supermarkecie). Jestem pewien, że związki poszłyby na taki układ. A systemowo nazywa się to flexicurity. Wbrew temu, co się tutaj mówi, ludzie raczej wolą pracować niż niepracować, bo praca to nie tylko pieniądze, ale też kontakty towarzyskie, życie poza wąską sferą domową itd. Więc jeśli wybierają wcześniejszą emeryturę, to w większości przypadków dlatego, że realnie nie oferuje się im warunków, które wymieniłem... Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: godny, godziwy - nie znoszę... 29.08.08, 16:54 mrozu, nie w tym rzecz - a dlaczego ta pani bileterka PKP ma iść na wcześniejszą emeryturę, a pani bileterka np z kina ma pracować w tym zawodzie do 60tki? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: godny, godziwy - nie znoszę... 31.08.08, 11:38 Do sai_mon : A nie przewidujesz , że ty wśród tego była się znajdziesz kiedyś . Tak w 100 % możesz to wykluczyć ? Byli bogatsi od ciebie a dawali garściami kosztowności byle im tylko pozwolono cało ujść z życiem , ba nawet nie ze swoim życiem ale swojego wnuka a sami szli do gazu . Czy nie sądzisz , że to może i tobie się przytrafić butny bucu . Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Miodowy okres minął i społeczeństwo coraz 29.08.08, 12:52 głośniej zaczyna domagać się przedwyborczych obietnic Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Miodowy okres minął i społeczeństwo coraz 29.08.08, 14:15 Rozprawienia się z samowolą związków zawodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
makmag społeczeństwo to się wypowiada tu na forum 29.08.08, 14:24 a tam to nie jest żadne społeczeństwo tylko polityczna hucpa, precz z organizacją przestępczą pod nazwą Solidarność! Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re:To się zabierz do roboty nierobie... 29.08.08, 14:51 Rząd ma za Ciebie pracować ? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re:To się zabierz do roboty nierobie... 29.08.08, 18:02 q3000 napisał: > Rząd ma za Ciebie pracować ? Co do ilości i jakości pracy mógłbyś u mnie chłoptasiu terminować, ale jak myślisz, jak długo rząd utrzyma się tylko dzięki słusznej niechęci do PiS-owskich rządów? Coś się wyborcom obiecało, więc teraz nie wolno się na nich wypiąć, bo tak jak poprzdnicy Po wyląduje na śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re:Pięknie gadasz jak guru PiS-u 29.08.08, 18:17 Za takie gadanie PiS dostał kopa a PO ma 50% poparcia. Zatkało kakao ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilr Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z "S" 29.08.08, 12:55 Trzeba się było na wieś wyprowadzić. Powietrze czyste i ulicy nie blokują. No chyba, że kolesie Andrzeja L. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 13:05 Rogonić to bydło warszawskie." W Polsce nawet praca nie chroni przed ubóstwem." Odpowiedz Link Zgłoś
makmag jak się chce pracować to się biedy nie zazna 29.08.08, 14:32 Więcej znam leni, którym się nie chce i wolą jęczeć że jest źle, niż ludzi którzy się rozwijają, podążają za potrzebami rynku i dzięki temu zarabiają więcej. Nikt mnie nie przekona, że bieda nie jest wynikiem lenistwa i ogólnej niechęci do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: jak się chce pracować to się biedy nie zazna 29.08.08, 14:41 ależ makmagu - ci ludzie pracują i to ciężko. Sęk w tym, że za ich pracę nikt nie chce dać tylu pieniędzy ile by chcieli a sami nie ruszą palcem żeby ten stan zmienić, żeby się przekwalifikować, przeprowadzić, poszukać dla siebie miejsca na rynku. A na domiar złego, są ogłupiani przez paru cwaniaczków, którzy im wmawiają, że wyższa płaca "im się należy". Otóż nic nikomu się nie należy, trzeba to samemu wypracować. Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Re: jak się chce pracować to się biedy nie zazna 29.08.08, 14:43 całkowicie się z Tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z "S" 29.08.08, 13:10 Kolejny rząd nie potrafi zrozumieć, że ludzie chcą mniej pracować, więcej zarabiać i żyć godnie. To się nam Polakom należy! Wszystkie żądania, wszystkich grup zawodowych i społecznych, są słuszne i uzasadnione dla wszystkich Polaków i dlatego powinny być realizowane po równo! Czym lepszy nauczyciel od lekarza a lekarz od górnika itd itp. Wcześniejsze emerytury i wyższe emerytury dla wszystkich, mniejsza ilość godzin pracy dla wszystkich. Czy to trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki W czym lepszy lekarz od górnika 29.08.08, 13:14 Już Ci Jasiu tłumaczę. Jak Jasio sobie zrobi kuku w rączkę czy nóżkę to pójdzie Jasiu do lekarza, a pan doktor wtedy Jasia wyleczy, górnik raczej Jasiowi wtedy nie pomoże. Górnik jest Jasiowi zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
lelontm2 Re: W czym lepszy lekarz od górnika 29.08.08, 13:21 A jak kosmosiki przeczyta jeszcze raz ten tekst to zrozumie, ze to byla ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 13:37 Nam, Polakom, tylko ze względu na pochodzenie należy się: - wszystkim po rowno (mamy przecież jednakowe żołądki) - mniej pracy (najlepiej wcale) - godne zycie - po osiągnięciu pewnego wieku godnego życia (mozliwie najniższego - do ustalenia)przejście na emeryturę (cokolwiek by to oznaczalo w świetle godnego życia z malą ilością pracy). Jasiu, albo prowokujesz , albo nic nie rozumiesz z otaczającego Cię świata. Mam nadzieję, że to pierwsze, bo chyba nie jesteś aż tak głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
frank.west Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 14:42 - a nasza kiełbasa przegoniła już ich kiełbase Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 13:46 jasio.4 napisał: > Kolejny rząd nie potrafi zrozumieć, że ludzie chcą mniej pracować, więcej > zarabiać i żyć godnie. To się nam Polakom należy! Wszystkie żądania, > wszystkich grup zawodowych i społecznych, są słuszne i uzasadnione dla > wszystkich Polaków i dlatego powinny być realizowane po równo! Czym lepszy > nauczyciel od lekarza a lekarz od górnika itd itp. Wcześniejsze emerytury i > wyższe emerytury dla wszystkich, mniejsza ilość godzin pracy dla wszystkich. > Czy to trudno zrozumieć? debilu.... a kase na to kto ma dac??? swiety mikołaj??? tez bym ciał zarabiac nie 2,4 tys. a 4,8 lol i majac 50 lat przejsc na emeryture . Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 15:36 Nie chce sie przezywac, ale faktycznie ktos tu jest debilem... i nie jest to jasio :-PP PS. Zadanie domowe: znaleźć w słowniku trudnych wyrazów słowo "ironia" Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 14:21 już Ci jasiu tłumaczę Żeby zostać górnikiem, trzeba się przyuczyć do tego zawodu w górniczej zawodówce i tyle. Żeby zostać lekarzem, nauczycielem lub menedżerem, trzeba najpierw posiadać pewne predyspozycje mentalne, później skończyć z bardzo dobrym wynikiem, podstawówkę, liceum, dostać się do szkoły wyższej, ukończyć ją, nauczyć się w międzyczasie języków, dokształcić się na różnych kursach itd. Te wszystkie kroki sprawiają, że lekarzy jest dużo mniej niż górników, a zapotrzebowanie niewspółmiernie większe. Jeżeli czegoś jest mało, a chciałoby to kupić dużo ludzi, wtedy cena tego czegoś rośnie. Praca jest towarem drogi Jasiu i podlega identycznym zasadom rynku jak każdy inny towar. Kal800 Odpowiedz Link Zgłoś
jbed Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 15:04 Oczywiście zgadzam sie z tym, że potrzeba więcej lekarzy bo ci co są sa tak niedouczeni, że trzeba odwiedzić ich z pięciu po kolei aby wyleczyć się z najprostrzych dolegliwości. Poza tym wydaje mi się, że nawet świetnie wykształceni lekarze też nie lubią siedzieć w zimnych i ciemnych gabinetach, ani willach, więc może nie mieliby nic przeciwko temu aby górnicy i energetycy jakieś rozsądne pieniadze za swoją pracę dostali. To o czym piszę wyżej nie jest w sprzeczności z dążeniem do likwidacji zbędnych przywilejów, nieuzasadnionych wczesniejszych emerytur itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 15:13 ja też nie mam nic przeciwko temu, żeby górnicy lub energetycy zarabiali nawet i 50 000 zł miesięcznie pod jednym warunkiem - że ten wzrost płac nie spowoduje, że ja będę musiał do tego interesu dopłacać. Nie żyjemy w XIX wieku - każdy rozsądny menedżer wie, że wysysk pracownika po prostu się nie opłaca. Wykwalifikowany, dobrze opłacany i zmotywowany pracownik wykonujący swoją pracę w optymalnych warunkach jest dużo efektywniejszy, a pracownik ma wolny wybór i może pójść do takiego pracodawcy, który to rozumie. Naprawdę, wolny rynek to doskonale reguluje. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 15:48 Na wszystko w zasadzie zgoda, oprócz nauczycieli - już od wielu lat w tym zawodzie obowiązuje dobór negatywny. Patrząc po moim roku studiów - do szkół poszli ci, którzy nie potrafili znaleźć żadnej ciekawszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z 29.08.08, 15:53 dobór negatywny odbywa się dużo wcześniej. Na studia przedmiotowe idą z reguły ci, co nie dostali się na inne, bardziej prestiżowe kierunki. I tak, spady z prawa idą na historię, z medycyny na biologię i chemię, z kierunków technicznych, inżynierskich na matematykę i fizykę itd. A właśnie te kierunki są podstawową bazą dla nauczycieli. Nauczyciele, którzy z powołania i w pełni świadomie obrali ten zawód stanowią zdecydowaną mniejszość, reszta to niedouczeni frustraci niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story Jasiu, a skąd na to wziąć? 29.08.08, 15:06 przecież ktoś się musi na to zrzucić. A jak ktoś idzie na wcześniejszą emeryturkie, to znaczy że inny, ten który nie poszedł zrzucił się i na swoją i na jego. To nie jest sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
croco Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z "S" 29.08.08, 13:12 Czy z oponami, petardami, stylami od kilofów ? Dawno nie było żadnej rozpierduchy. I co na to kibole. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z "S" 29.08.08, 13:13 Proponowane hasełka dla demonstrantów: 1.Kiedy wreszcie nadejdzie oczekiwany socjalizm! 2.Kania prezydentem, a Rakowski premierem. 3.Precz z kapitalizmem. 4.Niech rząd szuka trzeciej drogi, to może ja znajdzie. 5.Półki pełne towarów a kiesznie pełne pieniędzy. 6.Furda inflacja. 7.Emerytury dla absolwentów przedszkoli!! 8.Cały naród na emeryturze, oczywiście z wyjątkiem tych idiotów prywaciarzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z "S" 29.08.08, 13:15 Pasożytnicza swołocz, darmozjady i hołota podbechtana przez pisbolszewkiów. Co ta tłuszcza, wsród której jest wielu pijanych, ma wspólnego z "Solidarnością"? Do roboty złodzieje i darmozjady utrzymywani przez społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: won mi stąd jeden z drugim, demonstrujcie u s 29.08.08, 13:19 nicpon007 napisał: > A kto ci każe mieszkać w Warsiawce? Odpowiedz Link Zgłoś
nicpon007 Re: won mi stąd jeden z drugim, demonstrujcie u s 29.08.08, 13:29 tak się składa, że tu mieszkam, jak taki mądry jesteś to zaproś to bydło do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: won mi stąd jeden z drugim, demonstrujcie u s 29.08.08, 17:57 nicpon007 napisał: > tak się składa, że tu mieszkam, jak taki mądry jesteś to zaproś to bydło do sie > bie. Czyżbyś mieszkał w oborze że pcha się do ciebie bydło? Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Rok temu by pisano... 29.08.08, 13:28 ... że słusznie protestują, bo Kaczyńscy żyć nie dają. Teraz właściwie nie wiadomo co pisać, bo przecież jest tak pięknie i wspaniale (przynajmniej wg najważniejszego Urzędu Centralnego tj. Biura Propagandy Sukcesu). Kraj kwitnie. Autostrady się wiją, dobrze opłacani lekarze na leczą, na drogach bezpiecznie, oświata ma się wspaniale a i w nauce wielkie sukcesy osiągamy (podobnie jak w sporcie). Stadiony rosną w oczach, komunikacja - marzenie... Hahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
warszawa229 O ile rzad AWS,PISdy czy SLD (tu mniej) potrafie z 29.08.08, 13:29 rozumiec ze ze zwiazkami nie walczyl bo polowa wyborcow to czlonkowie zwiazkow (ba polowa dzialaczy jak nie wiecej to czlonkowie zwiazkow) o tyle rzadu PO nie potrafie zrozumiec. Ostre radykalne reformy daly by PO "dozywotnie" poparcie tych wszystkich Polakow ktorzy zarobiaja dzieki wlasnej pracy a nie pasozytowaniu na panstwa. No ale jak sie bierze do wladzy PSL a do rzadu wstawia osoby ktore nie maja ani doswiadczenia ani zaplecza do dzialanie to nie ma sie co dziwic. Politycy zyja teraz Gruzja, wpierw zyli MEuropy. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te niech te fucking nieroby u siebie protestuja!!! 29.08.08, 13:44 qwa...zabierac tyłki z warszawy gnoje i u siebie dymy robcie, my wam zycia nie uprzykrzamy i nie powodujemy kosmicznych korków. praca za 2 koła nie pasi qwa??? mi jakos pasi za niewiele wiecej i nie dymie. a jak by mi nie pasiło to pakuje de w troki i wyjezdzam z polski. ale tu nie o pensje chodzi ale o posadki dla zasranych zwiazkowców , jak za komuny qwa sie crzz zrobił ze zgraja pieprzonych darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Lud nie liczy na tak zwaną "solidarność" 29.08.08, 14:16 Solidarność wypięła się na lud, jak tylko agentura przejęła inicjatywę w tak zwanych "związkach". Wałęsa poprowadził agenturę do dobrobytu, a lud puścił w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Mam dosyć Solidarności - to organizacja przestępcz 29.08.08, 14:14 Ciekawe dlaczego Solidarność nie protestowała kiedy Kaczor był premierem. Może wtedy było lepiej niż teraz? Gó.. prawda - im nie chodzi o nic innego jak tylko o rozpierduchę. Są tacy sami jak ten ich PiS - im jest gorzej tym lepiej. Rząd powinien ich olać, a nawet napuścić na nich zwykłych naprawdę pracujących obywateli, którzy wracają z pracy. Niech im wybiją z głowy lenistwo i warcholstwo. Ja też pracuję, i to z pewnością ciężej niż niejeden z tych pożal się Boże robotników i nie widzę powodu dla którego np. nauczyciel ma iść na emeryturę parę lat wcześniej niż ja. Byłam nauczycielem i zapewniam wszystkich, że teraz pracuję o niebo ciężej niż wtedy. Warchoły i nieroby - jak się nie podoba to niech zmienią pracę - wtedy zobaczą jak wygląda prawdziwe życie. Za dobrze im jest i przez to są coraz bardziej pazerni! Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Mam dosyć Solidarności - to organizacja przes 29.08.08, 14:18 Ta chołota ma mentalność identyczną jak w 1980r. Za 2zł droższą zupę w stołówce zdemolowali kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Mam dosyć Solidarności - to organizacja przes 29.08.08, 15:21 > Ta chołota ma mentalność identyczną jak w 1980r Gdyby nie strajki tej "chołoty" w 1980 to bys dzisiaj tkwił w komunie... smok Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Re: Mam dosyć Solidarności - to organizacja przes 29.08.08, 16:09 Tylko problem polega na tym, że oni nie potrafią przestać. PRL to już dawno historia, teraz należy budować silne państwo a oni je osłabiają! Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Michał Boni - sztandarowy agent PO i Tuska. 29.08.08, 14:18 Dopiero w agenturofilnym PO, agent Boni znalazł uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
makmag sieczka słowna, sieczka w głowie 29.08.08, 14:42 wszyscy jęczycie coś bez ładu i składu a prawda w oczy kole. Większość społeczeństwa ma dosyć leniwych nierobów na których musi łożyć! Mam dwoje małych dzieci i ciężko pracuję, rozwijam się, ciągle się dokształcam i do szału mnie doprowadzają leniwe dranie na których idą moje podatki. Wolałabym żeby za pieniądze, które musimy płacić wybudowano więcej przedszkola bo nie łatwo znaleźć opiekunkę! A przedszkola państwowe też są głównie dla tych cholernych wichrzycieli. Jak ich widzę to mi się krew gotuje. Cieszy mnie tylko, że Pan Bóg też to widzi i zlewa ich wodą cały dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Re: sieczka słowna, sieczka w głowie 29.08.08, 22:40 makmag napisała: > wszyscy jęczycie coś bez ładu i składu a prawda w oczy kole. Większość > społeczeństwa ma dosyć leniwych nierobów na których musi łożyć! > Mam dwoje małych dzieci i ciężko pracuję, rozwijam się, ciągle się dokształcam > i > do szału mnie doprowadzają leniwe dranie na których idą moje podatki. Wolałabym > żeby za pieniądze, które musimy płacić wybudowano więcej przedszkola bo nie > łatwo znaleźć opiekunkę! A przedszkola państwowe też są głównie dla tych > cholernych wichrzycieli. > Jak ich widzę to mi się krew gotuje. > Cieszy mnie tylko, że Pan Bóg też to widzi i zlewa ich wodą cały dzień:) Nie w każdych żyłach płynie robotnicza krew.:)) Każdy chce 3-y średnie krajowe i słusznie tylko trzeba zatrudnić ze 100mln Chińczyków by na nich pracowali. Ogólnie wiadomo że im kto więcej zarabia tym mniej robi. Co do pasożytów,to państwo jest pasożytem bo żyje na koszt obywatela. Nie wyobrażam sobie by posłowie w Sejmie,Senacie zredukowali ilość swoich miejsc pracy,czy też nadbudówki okołobudżetowe typu IPN czy fundusze czy inne spółki węglowe,czy też KRUS. Po prostu nie są samobójcami,a tam są dobrze płatne miejsca pracy dla prezesów,POstsolidarnościuchów.:)) Prawdą jest natomiast że jak nie ukradniesz czy nie zarobisz to nie masz,a strajkować to można do usranej śmierci a od strajkowania nikomu się stan konta nie poprawił.:)) Lesiu czekamy na nasze 100mln..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Mam dosyć Solidarności - to organizacja przes 29.08.08, 16:55 makmag napisała: > Ciekawe dlaczego Solidarność nie protestowała kiedy Kaczor był premierem. Może > wtedy było lepiej niż teraz? Gó.. prawda - im nie chodzi o nic innego jak > tylko o rozpierduchę. Są tacy sami jak ten ich PiS - im jest gorzej tym > lepiej. Rząd powinien ich olać, a nawet napuścić na nich zwykłych naprawdę > pracujących obywateli, którzy wracają z pracy. Niech im wybiją z głowy > lenistwo i warcholstwo. Ja też pracuję, i to z pewnością ciężej niż niejeden z > tych pożal się Boże robotników i nie widzę powodu dla którego np. nauczyciel > ma iść na emeryturę parę lat wcześniej niż ja. Byłam nauczycielem i zapewniam > wszystkich, że teraz pracuję o niebo ciężej niż wtedy. Warchoły i nieroby - > jak się nie podoba to niech zmienią pracę - wtedy zobaczą jak wygląda > prawdziwe życie. Za dobrze im jest i przez to są coraz bardziej pazerni! Śniadek wczoraj w Tok FM powiedział zapytany o to dlaczego nie protestowali, że wtedy nie było z kim rozmawiać. Facet ma chyba nasrane, bo teraz mówi, że rząd nie umie rozmawiać i dlatego robią zadymę. Może psychiatra pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
wu67er nieroby!!! 29.08.08, 14:16 - niemające nic wspólnego z "tamtą", prawdziwą, Solidarnością. Teraz to tylko syndykalistyczne warchoły... wypieprzyć związkowców w kosmos, zaraz będzie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Oddać zawłaszczoną Gazetę Wybor. "Solidarności I" 29.08.08, 14:22 Gazetę zawłaszczoną prawowitemu właścicielowi "Solidarności I" przez Michnika i jego Towarzycho. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Oddać zawłaszczoną Gazetę Wybor. "Solidarnośc 29.08.08, 14:23 I bardzo dobrze. Im mniej źródeł finansowania związkowej swołoczy tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Mieli "Tygodnik Solidarność" i co - dno. A 29.08.08, 17:42 Kaczyńscy mieli 'Ekspres Wieczorny" i zostało po nim co? G...no. Tyle tzw. "prawdziwy" Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Gdyby był "Tygodnik Solidarnośći I" ... 29.08.08, 18:22 ... byłoby inaczej. Wałęsa w czasie swojej prezydentury i przy pomocy Mazowieckiego tak skompromitowali Solidarność, że niechętnie sięgano po ten tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozu2008 Brawo Zwiazkowcy! 29.08.08, 14:18 Brawo związkowcy! Osobom, które kojarzą związki zawodowe z przeszłością, radzę przypatrzeć się krajom takim jak Belgia...Za każdym razem, gdy czytam te komentarze, wstyd mi, że piszą je ludzie w kraju, który odzyskał niepodległość właśnie dzięki związkowi zawodowemu...I osobom je piszącym życzę jak najgorzej. Na przykład doświadczenia downsizingu na własnej - jeszcze studenckiej lub już menedżerskiej - skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Brawo Zwiazkowcy! 29.08.08, 14:21 ZZ to organizacja skupiająca robotniczy motłoch którego jedynym celem jest udarcie jak najwięcej kasy. Tak był jest, ale więcej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozu2008 Re: Brawo Zwiazkowcy! 29.08.08, 14:24 A kolega przepraszam do jakiego motłochu należy? Bo zakładam że nie do inteligencji, która w tym kraju zwykle bliższa była Żeromskiemu niż Haykowi. Poza tym wynoszę o nieco podupadłym statusie kolegi ze słownictwa, jakie używa w stosunku do innych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Brawo Zwiazkowcy! 29.08.08, 15:53 Lo matko, mrozu ile ty masz lat? Szkoda jeszcze ze mu per towarzysz nie pojechales... Na co mam patrzec w Belgii? Na panstwo, w ktorym Flamndowie i Walonczycy skakaja sobie od lat do gardel? Na upadajaca Walonie, bo tak, byla kiedys gorniczym stanem i przez takie gornicze wymagania plus zmniejszenie wydobycia wegla lezy teraz i kwiczy, ze chce do Francji? Na panstwo, ktorego stolica jest tez stolica UE, a rzad za rzadem pada jak muchy w lecie? Sa bogatsi od nas, to fakt, ale co to za przyklad do nasladowania??? Poza tym czasy silaczek, rozdartcyh sosen i doktorow Judymow dawno sie skonczyly, wiec zapraszamy do zapoznania sie z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozu2008 Re: Brawo Zwiazkowcy! 29.08.08, 16:03 Proponuje pójść do dentysty w Belgii i zapłacić za naprawienie zęba 7 euro zamiast 140 złotych. Proponuję poznać belgijski system flexicurity. Proponuję również zauważyc, że w tym kraju uzwiązkowienie jest na poziomie 60-70% zatrudnionych, w Polsce na poziomie 14%. Innymi słowy, proponuję zauważyć, że model kapitalizmu, który wybrała Polska nie jest jedynym modelem w Europie. A co do Judymów, to zastanawiam się, czy rozmawiałeś kiedyś z jakimś związkowcem z supermarketów? I zobaczyć, ile czasu - wolnego czasu - poświęca sprawom związkowym, nie dostając za to ani pieniędzy, ani pozycji (bo zauważ, że w nowych sektorach gospodarki związkowcy nie są na etatach). A mam lat 30 i zapierniczam 7/7 dni, żeby dać sobie radę w życiu. I myślę, że mój zmysł rzeczywistości - w przeciwieństwie do tych, którzy żyją mitem 'rynek załatwi wszystko' - nieco się wyostrzył. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdanek-net Emerytury. 29.08.08, 14:38 Ciekawy jestem o ile wzrosły by emerytury gdyby zlikwidowano zatrudnienie i inne koszty istnienia związkowych DARMOZJADÓW ???? ciekawe,czy może na takie pytanie uzyskac odpowiedz??? Odpowiedz Link Zgłoś
bart0123 Na pl. Piłsudskiego gromadzą się związkowcy z "S" 29.08.08, 14:40 dziwne, ze zwiazkowscy nie protestowali jak poprzedni rzad odrzucil europejska karte praw pracowniczych. Bzdurne to wszystko razem wziawszy. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Zapijaczona demonstracja trwa .... 29.08.08, 14:43 Widziałem zataczających się "demonstrantów" spod zanku solidarności... Nic tylko pałować taką demonstrację... Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Zapijaczona demonstracja trwa .... 29.08.08, 15:23 > Nic tylko pałować taką demonstrację... Chyba by ci sie w Chinach podobalo - zwiazki zawodowe nie istnieja, a demonstracje sa palowane przez policje. smok Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re: Zapijaczona demonstracja trwa .... 29.08.08, 18:20 Widziałem te czerwone oczka zapracowanych związkowców. Takich obrońców godności nam nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Zapijaczona demonstracja trwa .... 29.08.08, 18:40 q3000 napisał: > Widziałem zataczających się "demonstrantów" spod zanku > solidarności... Nic tylko pałować taką demonstrację... ============================== Zapewne tatus i mamusia, to zasluzene solidaruchy. Widac, ze nastepcy juz sobie nie dadza odebrac "wywalczonych" posadek, dochodow i luksusow zdobytych dzieki palowanym kiedys robociarzom. Bo jak kazdy wie, sami "dzialacze" byli wtedy zawsze bezpieczni. Na co czekasz, gnojku? Dzwon na policje, niech wysylaja ZOMO na tych biedakow! Nikt i tak sie o nich nie upomni, wiec posolidarnosciowe elyty moga ich palowac, opluwac i ublizac zupelnie bezkarnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Zapijaczona demonstracja trwa .... 29.08.08, 19:14 Jak na razie, to właśnie ci "biedacy" bezkarnie opluwają i ubliżają. A z tymi "biedakami" też nie przesadzaj - jakoś stać ich na wycieczkę 18-30 tys. ludzi do Warszawy, na głodnego też tam pewnie nie chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Zapijaczona demonstracja trwa .... 29.08.08, 19:34 ar.co napisała: > Jak na razie, to właśnie ci "biedacy" bezkarnie opluwają i ubliżają. > A z tymi "biedakami" też nie przesadzaj - jakoś stać ich na > wycieczkę 18-30 tys. ludzi do Warszawy, na głodnego też tam pewnie > nie chodzą. ============================== A komu ublizaja? Kogo opluwaja? Czyzby bez zdania racji??? A ze stac ich bylo na bulke z kawalkiem kielbasy z okazji wyjazdu do Stolicy, to juz jest dowod na dostatnie zycie 85% spoleczenstwa, ktore oni reprezentuja? Ejze, czy nie nazbyt latwo ulegasz forumowym i medialnym przekazom? Meritum sprawy pozostaje: w jakim celu ci biedacy musieli przyjechac az do Warszawy? Elyty zyja sobie w Stolicy i swoich posiadlosciach nie majac ZADNEGO pojecia o zyciu Narodu. Czyzby kolejne ekipy zarzadzajace ta wasalska prowincja nie wiedzialy o reszcie Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Otake Polskę walczyłem 29.08.08, 14:49 Niektórzy chcieliby kontekst klasowy konfliktu między ludźmi pracy a kapitalistami sprowadzić do bałamutnego sporu między obozem rządowym a tzw. opozycją gdzie obie strony zajmują się ale takimi durnymi sprawami jak zdrowie własnych liderów. Mnie to nawet nie dziwi że zajmują się oni sobą, w końcu wszelkimi sposobami dążą by sprywatyzować służbę zdrowia co przy dalszej liberalizacji kodeksu pracy, przy wydłużeniu czasu pracy ułatwiło by im czyli elitom politycznym i elitom ekonomicznym, szybsze skorzystanie z usług medycznych za pieniądze które w końcu ta klasa panów w nadmiarze posiada. Sprawą dość kuriozalną jest ze pomimo iż to nadal pracownicy najemni stanowią większość ludzi utrzymujących się w tym kraju nie z cudzej pracy to scena polityczna jest jakby pochodną ale interesów kapitału gdzie w parlamencie znajdują się ugrupowania konserwujące kapitalizm i zgadzające się na zachcianki burżuazji. W głównej mierze taka sytuacja się ma dzięki fałszywym podziałom tworzonym przez ośrodki prasowe, medialne które dbają by ludzie nie byli zainteresowani kwestiami społecznymi i nie kontestowali tego kapitalistycznego porządku który zaczął się tworzyć pod koniec lat 80-tych a którego fundamentem istnienia są elity solidarnościowe jak i te "reformatorskie" PZPR które zaprzedały interes klasowy robotników. PS. Czy przywódcy "Solidarności" wiedzą np. o tym DGB organizuje demonstracje antywojenne, np. przeciwko tzw. interwencji wojski amerykańskich w Iraku? "Tygodnik Solidarności" jakby nie było związany z centralą związkową dziś organizującą demonstracje, bardzo sobie natomiast chwalił swgo czasu perspektywę budowy tarczy rakietowej w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: Co Ty jadasz , że takie głupoty gadasz ? 29.08.08, 15:38 Wbrew pozorom, kolega zasługuje na uznanie. W odróżnieniu od wielu krzykaczy prezentuje swoje poglądy w sposób klarowny i kompetentny. A że wyznaje marksizm-leninizm to już jego sprawa i ma do tego prawo. Ja się osobiście nie zgadzam z tą ideologią i mam jeden niezaprzeczalny argument. Wystarczy wziąć książkę od historii i dowiedzieć się jakie konsekwencje nastąpiły w wyniku próby wdrożenia tej teorii w życie... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Co Ty jadasz , że takie głupoty gadasz ? 29.08.08, 19:01 kal800 napisał: > Wbrew pozorom, kolega zasługuje na uznanie. W odróżnieniu od wielu krzykaczy > prezentuje swoje poglądy w sposób klarowny i kompetentny. A że wyznaje > marksizm-leninizm to już jego sprawa i ma do tego prawo. > > Ja się osobiście nie zgadzam z tą ideologią i mam jeden niezaprzeczalny > argument. Wystarczy wziąć książkę od historii i dowiedzieć się jakie > konsekwencje nastąpiły w wyniku próby wdrożenia tej teorii w życie... ===================================== Nie neguje bardzo przytomnego komentarza. Jednak zamiast ksiazek mamy juz realia. Malo kto zdaje sobie sprawe z tego, ze Zjednoczona Europa jest spelnieniem marzen Marksa i Lenina. Europejski system socjalno-pracowniczy, jest efektem nie tylko doswiadczen jakie mialy miejsce w tzw. bloku wschodnim, ale przede wszystkim naukowego socjalizmu tworcow tejze ideologii. Zasadnicza roznica polega na stosunkach wlasnosci srodkow produkcji, ale czyz firma prywatna nie jest forma wlasnosci spolecznej? Czy system podatkowy, traktujacy wszystkie podmioty gospodarzcze z jednakowa jurysdykcja, nie jest forma "sprawiedliwosci spolecznej"? Dyskusyjne "osiagniecia" w bylym systemie socjalistycznym, zwlaszcza w kontekscie "prob i bledow", pzwolil na zbudowaniu w Europie zalazkow dobrze zorganizowanego panstwa, gdzie dochod narodowy przeznaczany jest na potrzeby jego mieszkancow. Umownie mozna przjac, ze jest tu tylko mowa o "rozsadnych" kwotach. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 Jezu jak ktoś nie chcę, to niech nie pracuje... 29.08.08, 14:58 co za problem. To nie totalitaryzm jak się nie chce pracować to nie trzeba. W czym ludzie widzą tyle problemu? Chociaż jak się słyszy Lewiatana, który mówi że pracowników należy karać za porzucenie miejsca pracy i przejścia do innej firmy(pewnie mieli na myśli baty jak w RPA po wojnach burskich) to zaczynam się zastanawiać, która strona ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Jezu jak ktoś nie chcę, to niech nie pracuje. 29.08.08, 15:52 Niby tak, ale skoro pracodawca ma obowiązek np. miesięcznego czy trzymiesięcznego wypowiedzenia, to dlaczego pracownik ma mieć możliwość odejścia z dnia na dzień? Odpowiedz Link Zgłoś