anwad Dlaczego Wałęsa ukradł materiały z IPN? 30.08.08, 16:54 Co miał do ukrycia? Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Dlaczego Wałęsa ukradł materiały z IPN? 30.08.08, 18:41 anwad napisała: > Dlaczego Wałęsa ukradł materiały z IPN? > Co miał do ukrycia? Czy ktoś może mi odpowiedzieć? **************************** może nie ukradł, bo przcież część oddał, ale to że je wynosił z IPN w moich oczach bardziej go pogrąża niż ta książka ... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Jak znikały dokumenty SB? 30.08.08, 18:47 4 czerwca 1992 Antoni Macierewicz przekazuje do Sejmu listę tajnych współpracowników SB, na której jest Lech Wałęsa. Sejm odwołuje Jana Olszewskiego z funkcji premiera. 5 czerwca 1992 Szef UOP Piotr Naimski powołuje sześcioosobową komisję, która dokonuje inwentaryzacji dokumentów. noc z 5 na 6 czerwca 1992 Nowy szef MSW Andrzej Milczanowski i nowy szef UOP Jerzy Konieczny wchodzą do gabinetu Piotra Naimskiego i przejmują dokumentację dotyczącą Wałęsy. 6 lub 7 czerwca 1992 Andrzej Milczanowski wydaje zgodę na przeglądnięcie akt przez Lecha Wałęsę. Dochodzi do tego w gabinecie szefa kontrwywiadu Konstantego Miodowicza. sierpień 1992 Szef UOP Jerzy Konieczny dostaje polecenie przewiezienia dokumentów do Belwederu. 22 września 1992 Zdekompletowane dokumenty wracają do MSW. 24 września 1992 Brakujące akta zostają zwrócone w zalakowanej kopercie. 28 września 1993 Lech Wałęsa po raz kolejny wypożycza dokumenty. Lipiec 1996 Zbigniew Siemiątkowski za zgodą Aleksandra Kwaśniewskiego otwiera zalakowaną kopertę z dokumentami i stwierdza liczne braki. Źródło: www.rp.pl/artykul/156563.html Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Bujak, Frasyniuk i Lis piszą skargę na IPN do m.. 30.08.08, 18:07 20 % kału zaśmiecająca i zasmradzająca Rzplitą - PiSówki i PiSdzielce. Nie możemy pozwolić na to,żeby asenizatorem tego smrodu został Putin. Chcę żyć w normalnym państwie, bez prezydenta z chorobą Alzheimera. Jestem przerażony poniedziałkiem,mam nadzieję że Lech schowa się w kibelku. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Kurtyka 30.08.08, 20:10 Czy stażnikiem naszej pamięci ma być taka szuja, jakim jest pan dr Kuryka? Facio wrobił był kandydującego Andrzeja Przewoźnika we współpracę z SB. Wygrał wybory. Przewoźnik oczyszczony. Czy ja mogę jeszcze w tym kale czuć się dobrze? Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Kurtyka 30.08.08, 21:00 Niektórzy dobrze sie z tym czują. Ciepło i nie trzeba daleko szukać by kogoś obrzucić. A pamiętam jak zażenowany Marcinkiewicz tłumaczył , że jeśli okaże sie prawdą co prawdą się okazało to trzeba będzie powtórzyć wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
sarkor Ja mam prwo 30.08.08, 21:58 dlaczego Bujak Frasyniuk i inni jak im cos nie pasuje zaraz chca to podwazyc tak samo gazeta wyborcza. Po to powstal IPN aby naukowo zajac sie historia Ale oczywiscie zaraz jest jakas zmowa bylych ktorzy przeszkadzaja i chca aby bylo po ich i do tego chca zmieniac prawo. Ja mam prawo wiedziec rzeczy ktorych zwykly smiertelnik nie wie a mam prawo poznac rzeczy dobre i zle i sama wyciagnac wniosek. A moze Walesa sprzedal sie najpierw komunistom a pozniej kapitalistom.Tym samym mial podwojna korzysc.A struga idiote...a inni w to wierza.Ja mam prawo dochodzic prawdy i poznac fakty za i przeciw. Nie podoba mi sie zachowanie innych ktorzy chca za wszelka cene przeszkodzic w tym dochodzeniu. Nawet gdyby Walesa to zrobil rozgrzeszylabym to bo takie byly realia ale niech nie struga glupa. I tak pozostanie symbolem czy dobrego czy zlego to juz osadzi historia moze za sto lat gdy juz nie bedzie nas. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Bezpieka szykanowała kota Alika . Dlatego kaczka 30.08.08, 22:27 była represjonowana . Bo kiedy innych wsadzano to on szedł do kiosku kupić gazety . Odpowiedz Link Zgłoś