4v 01.09.08, 21:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek230 Sarah Palin bedzie wychowywac dzieci i wnuczki czy 01.09.08, 22:02 wspolrzadzic Stanami? Odpowiedz Link Zgłoś
737ng Re: Sarah Palin bedzie wychowywac dzieci i wnuczk 01.09.08, 22:34 jacek230 napisał: > wspolrzadzic Stanami? A uwazasz,, ze lepiej miec u wladzy starego kawalera ktory mieszka z matka i kotem? K. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Hipokryzja Sarah Palin 01.09.08, 22:59 Zgadzam się z Palin aby zostawić jej 17-letnią córkę w spokoju. Również uważam, że relacja między Sarah Palin i jej Bogiem jest jej prywatną sprawą. Mam też nadzieję, że tak zostanie. Byłoby bardzo źle gdyby ta hipokrytka i ignorantka została wiceprezydentem oraz próbowała narzucić wszystkim jej wierzenia, których nie potrafi przekazać swoim dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 wicemiss Alaski!!! kandydatką na wiceprezydenta... 01.09.08, 23:59 to możliwe, tylko u wspinających się po drabinie inteligencji amerykanów... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: wicemiss Alaski!!! kandydatką na wiceprezyden 02.09.08, 09:21 4krzych1 napisał: > to możliwe, tylko u wspinających się po drabinie inteligencji > amerykanów... A to jak jest/była ładna to nie może byc wiceprezydentem? Ciekawy punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_mouz Re: wicemiss Alaski!!! kandydatką na wiceprezyden 02.09.08, 23:40 to prawie tak jak dwóch braci bliżniaków, aktorów dziecięcych, piastujących urzędy prezydenta i premiera Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Hipokryzja Sarah Palin 02.09.08, 09:16 Byłoby bardzo źle gdyby ta hipokrytka i ignorantka > została wiceprezydentem oraz próbowała narzucić wszystkim jej wierzenia, któryc > h > nie potrafi przekazać swoim dzieciom. A o co Ci tak konkretnie chodzi?? Bo jakoś nie do końca rozumiem. Jakieś bzdurne oskrażenia nie wiadomo o co. Chyba tylko o to, że jesy wierząca... Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush zdrowych relacji w tej rodzinie raczej nie ma.. 02.09.08, 22:13 mis22 napisał: > Zgadzam się z Palin aby zostawić jej 17-letnią córkę w spokoju. > Również uważam, > że relacja między Sarah Palin i jej Bogiem jest jej prywatną sprawą. > Mam też > nadzieję, że tak zostanie. Byłoby bardzo źle gdyby ta hipokrytka i > ignorantka została wiceprezydentem oraz próbowała narzucić wszystkim > jej wierzenia, których nie potrafi przekazać swoim dzieciom. zdrowych relacji w tej rodzinie raczej nie ma.. zdrowo szurnięta matka + biedna córka Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: zdrowych relacji w tej rodzinie raczej nie ma 03.09.08, 10:39 Pewnie, jak przystało na prawdziwą katoliczkę, nie założyła gumy chłopakowi, bo to grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Sarah Palin bedzie wychowywac dzieci i wnuczk 01.09.08, 22:50 A nie mozna jedno i drugie? Cala masa ludzi ma wysokie i odpowiedzialne stanowiska, wlacznie z najwyzszymi politykami, jednoczesnie zajmujac sie rodzina i dziecmi. Co tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_mouz Cheyney glownie przebywa w "undisclosed location" 02.09.08, 23:43 chyba ciezko tam wychowywac dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Zapowiada się długie i szczęśliwe małżeństwo 01.09.08, 22:19 Na jakiś tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzystak "prostaczki ?" 01.09.08, 22:28 porownaj sobie date slubu twoich rodzicow z data twoich narodzin, ahaha i znajdz roznice 9 miesiecy xD Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: "prostaczki ?" 02.09.08, 04:44 traktorzystak napisał: > porownaj sobie date slubu twoich rodzicow z data twoich narodzin, ahaha i znajd > z > roznice 9 miesiecy xD Moi rodzice nie byli nawiedzonymi katolami, a tym bardziej nie głosili haseł o "wartościach rodzinnych", czystości przedmałżeństkiej czy zakazie antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: "prostaczki ?" 02.09.08, 09:23 nick1111 napisał: > nie byli nawiedzonymi katolami, Za to ile tolerancji ci zaszepili, no pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
gentrylane 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Repub... 01.09.08, 22:38 Pani Sara Palin jest goraca zwolenniczka wychowania mlodych ludzi w abstynencji seksualnej przed zawarciem malzenstwa. I nie wyszlo jej to we wlasnej rodzinie, Mlodzi ludzie uprawiaja i beda uprawiali seks i wychowanie seksualne w ktorym nie ma miejsca na dyskutowanie metod kontroli przeciwko niechcianej ciazy nie jest madre. Pani Salin mowi ze jest "uszczesliwiona" wiadomoscia o ciazy corki. Wiekszosc rozsadnych rodzicow bylaby wielce zmartwiona na wiesc ze ze nieprzygotowane 17 letnie dzecko bedzie mialo wlasne dziecko do wychowanie dobrych i to szereg lat za wczesnie. Mysle ze pani Palin jest co najmniej hipokrytka. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 01.09.08, 22:51 Racja, p. Palin jest hypokrytka. Ale to malo - odzwierciedla ona nedze republikanckiej retoryki odnosnie moralnosci. McCain desperacko wybral wyszczekane babsko na vice-prezydenta by podkreslic swoja "niezaleznosc", chec wprowadzenia "zmian" w establishmencie. Po Bushu trudno jest wybrac pare kandydatow na kolejne 4 republikanskie lata. Takie sytuacje jak u p. Palin maja miejsce tysiace razy w biednych dzielnicach miast, zwlaszcza gdzie zamieszkuja Murzyni. P. Palin ma teraz okazje zidentyfikowac sie, po czyjej stronie jest. Stawiam dolary przeciw fistaszkom, ze republikanski bekart jest przejawem chrzescijanskiej troski nad zyciem poczetym, w przeciwienstwie do owocu nieodpowiedzialnosci i glupoty biednej kopbiety z przedmiesc. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 02:33 gentrylane napisał: > wychowanie seksualne w którym nie ma miejsca na dyskutowanie metod > kontroli przeciwko niechcianej ciazy nie jest madre. A skąd założenie, że u nich nie ma miejsca na dyskutowanie metod kontroli przeciwko niechcianej ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
gentrylane Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 03:42 Abstynencja seksualna mlodych ludzi jest metoda kontroli przeciwko niechcianej ciazy w/g pani Palin i zgadzam sie z Toba ze jednak jest u nich miejsce na takie dyskusje pod warunkiem ze abstynencja jest jedynym slusznym wnioskiem wynikajacym z takich dyskusji. Z checia zmienie moje mniemanie jesli laskawie wskazesz mi ze uznaje ona inne metody kontroli i ma takze inne zalecenia dla mlodych ludzi przed zawarciem malzenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 07:09 gentrylane napisał: > Abstynencja seksualna mlodych ludzi jest metoda kontroli przeciwko > niechcianej ciazy w/g pani Palin... Jeśli rzeczywiście tak twierdzi to być może właśnie w tym miejscu jest hipokrytką bo wyszła za mąż w wieku 24 lat i pierwsze dziecko urodziła w wieku 24 lat. Nie wiem jak jest u Pani Palin, ale np w mojej bliższej i dalszej rodzinie rozmawia się o tych sprawach i propaguje świadome rodzicielstwo i jak dotąd dzieci rodzą się chciane i planowane. Młodym się oczywiście profilaktycznie zapowiada, że się im nogi z d... powyrywa jeśli panna pójdzie do ołtarza z brzuchem. ;-) Tym niemniej sam pamiętam rozmowę z moją ciotką i wujkiem na temat seksu i antykoncepcji (akurat z nimi bo są dużo bliżsi wiekiem niż moi rodzice), z której dowiedziałem się o kalendarzyku, metodzie termicznej i innych metodach naturalnych. Abstynencja wynika z tego niejako naturalnie, bo po pierwsze zbyt dużo z tym zachodu, zwłaszcza dla osób niedoświadczonych, a po drugie skuteczność nie jest gwarantowana. Rozmawiamy także o odpowiedzialności za poczęte życie, jak i za drugą osobę, która wszak przenacza sie dobrowolnie na wyłączność dla nas (i vice versa) - to poczucie odpowiedzialności i szacunku dla partnera również niejako mobilizują do abstynencji przed ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 07:47 Żeby watykańską ruletkę uważać za metodę antykoncepcji, trzeba być człowiekiem totalnie nieodpowiedzialnym lub mało rozgarniętym umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:02 Z ciekawości zapytam: co nazywasz "watykańską ruletką"? Abstynencję? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:05 Tzw. metodę naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:16 Którą? Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:55 Każdą. Określenie to usłyszałem przed laty od mojej siostry, której z kolei powiedział to ginekolog, stwierdziwszy u niej trzecią niezaplanowaną ciążę. Wyjaśnił jej wówczas, że nie ma czegoś takiego, jak dni niepłodne, a watykańska ruletka to metoda dla tych, którzy raczej nie chcą kolejnego dziecka, ale jak będzie, to też sobie poradzą. Ponieważ trójka dzieci to było absolutne maksimum, na jakie mogli pozwolić sobie siostra z mężem, to siostra, zindoktrynowana wcześniej na oazach, zeszła na drogę grzechu i zaczęła brać pigułki. Nie wiem, czy się z tego spowiada. Dzieci w każdym razie na religię posyła, no bo w Polsce przecież nie da się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:56 Wszystkie trzy mój drogi, wszystkie trzy. Najwiekszy problem tej metody polega na tym, z\e prokoscielne kregio wmawiaja wszem i wobec, ze jest ona dla akzdej kobiety. Niestety nie ejst i już nawet ginekolodzy są tu o lata swietlne szczersi , bo mówią , ze tabletki antykoncwepcyjne zdecydowanie nie nadają się dla kazdej kobiety ( około 30% populacji nie moz eich używać) Natomiat tzw. metody naturalne moze z zalozenia uzywać tylko około 40 % populacji kobiet z kilku przyczyn. Zaburzeń owulacji, grzybic, chorób wewnętrznych, neizdiagnozowanych chorób tarczycy, budowy anatomicznej i szeregu innych. Tak wiec śmieszy mnei zawsze jak ktoś pisze, ze to naturalne, więc dla kazdego. Naturalne, wiec na samym starcie niemozliwe dla zastosowania u połowy populacji, lub zastosowane zupełnie nieskuteczne. Nie mówiac juzo tym , ze wyklucza picie alkoholiu nawet w sladowych dawkach, branie antybiotyków i srodków przeciwgrzybiczych, pracę na zmiany, podróze ze zmiana czasu , zarywanie nocy, pzrewlekły stres itp. Slowem - metoda dla kobiety, która na wsi orze pole dzien dzień w tym samym rytmie. Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:06 > Slowem - metoda dla kobiety, która na wsi orze pole dzien dzień w > tym samym rytmie. Śmiem wątpić. Prace w gospodarstwie rolnym też nie są regularne, a tryb życia chłopów latem jest zupełnie inny niż zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:19 Diwne więc, że dla nas działają, choć "nie orzem i nie siejem". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 10:49 Nie dla was, tylko dla twojej kobiety i nie widzę w tym nic dziwnego - widac znajduje sie w tej małej grupie kobiet, które maja pełne obajwy owulacji, skok temparatury wystarczajaco długą szyjkę macicy , barka zakazeń bakteryjnych czyli widoczny objaw sluzu , regularny cykl . I znaczy to tylko i wyłacznie tyle , ze twoja kobieta chcarakteryzuje się tym wszystkim, a objawówo nie zaciemnia jej ani antybiotykoterapia, ani stres (moze ma go mało) , ani brak snu, ani szereg innych. Tylko i wyłacznie tyle- dziekuj zatem Bogu, bo równie dobrze, bedąc z kobieta o innym przebiegu fizjologi , mógłbyś już mieć 5 dzieci lub w ogóle nie uprawiać seksu w wyniku jej neicheci i strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 16:06 iluminacja256 napisał: > Nie dla was, tylko dla twojej kobiety Dla nas, czyli dla mojej rodziny - w trzecim pokoleniu licząc to jakiś tuzin małżeństw i dwa razy tyle dzieci. Także wielu moich znajomych stosuje metody naturalne, równiez po to by mieć dzieci - znajomość cyklu płodności i jego objawów bardzo w tym pomaga. > dziekuj zatem Bogu, bo równie dobrze, bedąc z kobieta o innym > przebiegu fizjologi ,mógłbyś już mieć 5 dzieci lub w ogóle nie > uprawiać seksu w wyniku jej neicheci i strachu. Dzięki Bogu moja mama, o ile wiem, miała bardzo nieregularny okres, a jakoś sobie radziła i miała nas tylko dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 18:05 Doprawdy sądze, ze wnuczek jest ostatnia osoba której własna babcia będzie opowiadała o stosowanej antykoncecpji...tak więc nieco przesadzasz z opowiesciami uwiarygadniającymi skutecznosc metody Bilingsów i pomiaru temperatury do 3 pokolenia wstecz . Także wielu moich > znajomych stosuje metody naturalne, równiez po to by mieć dzieci O ile wiem, to rozmowa toczyła się wokół zapewnienia skutecznej antykoncepcji, a nie - planowania skutecznego poczecia. >Dzięki Bogu moja mama, o ile wiem, miała bardzo nieregularny okres jakoś sobie radziła i miała nas tylko dwoje. No własnie jakoś - a jak - sadze , z e nei dowiesz sie nigsdy, bo neijednokrotnie własny maz nie wie, z e jego zona od 5 lat ma załozoną spiralę. > Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 18:47 zdanka1 napisała: > Doprawdy sądze, ze wnuczek jest ostatnia osoba... Merda ci się kobito - o trzech pokolenioach pisałem w kontekście liczebności mojej rodziny. > O ile wiem, to rozmowa toczyła się wokół zapewnienia skutecznej > antykoncepcji, a nie - planowania skutecznego poczecia. Czy uwaga na temat użyteczności tych do planowania poczecia jest czyś niewłasciwym? Nie rozumiem zarzutu. Od początku zresztą piszę, o świadomym rpdzicielstwie - to wszak obejmuje i jedno, i drugie. > No własnie jakoś - a jak - sadze , z e nei dowiesz sie nigsdy, bo > neijednokrotnie własny maz nie wie, z e jego zona od 5 lat ma > załozoną spiralę. Wręcz przeciwnie, zaraz się dowiem, że wszystkie znane mi kobiety mają załozoną spiralę Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 20:17 > Merda ci się kobito Słucham? >Czy uwaga na temat użyteczności tych do planowania poczecia jest > czyś niewłasciwym Nikt tego nie powiedział. Biorac pod uwagę jednak, ze temat dotyczy SKUTECZNOSCI ANTYKONCEPCYJNEJ METOD NATURALNYCH i od pewnego czasu temat koncentruje się własnie na tym elemencie, dość trudno wskazywać skutecznosc zapłodnienia jako jego zaletę antykoncepcyjną. > Wręcz przeciwnie, zaraz się dowiem, że wszystkie znane mi kobiety > mają załozoną spiralę niewatpliwie zadna o tym fakcie nie poinformuje, tak samo jak nie informuje się o kolorze i zapachu upław oraz bolesnosci hamoroidów. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 21:10 zdanka1 napisała: Wymyślasz kobieto - raz mówisz o babci uświadamioającej wnuczka, potem znów zmieniasz się w skrupulantkę pilnującą tematu... Czy to są twoim zdaniem rzeczowe argumenty za lub przeciow stosowaniu metod naturalnych? Wreszcie usiłujessz mi wmówić, że wszyscy bawimy się w ciuciubabkę, bo w rzeczywistości kobiety w mojej rodzinie po cichu stosują spirale i łykają tabletki. Nie wierzę by w takiej sytuacji zadawałyby sobie trud rozmowy i edukacji swoich dzieci - mogłyby po prostu nie mówić nic. Nic innego w ich zachowaniu nigdy nie wskazywało na tak dalece posunięte zakłamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 10:39 7y8u napisał: > Tzw. metodę naturalną. To jaka jest absolutnie w 100% skuteczna metoda antykoncepcyjna?? Nie wspomnę o zabezpieczeniu przed chorobami rozoszonym drogą płciową?? Z tego co wiem to nie ma. jak idziesz z kimś do łóżka, to ZAWSZE istnieje możliwość zajścia w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Kalendarzyk, metoda termiczna 02.09.08, 08:49 > Tym niemniej sam pamiętam rozmowę z moją ciotką i wujkiem na temat > seksu i antykoncepcji (akurat z nimi bo są dużo bliżsi wiekiem niż > moi rodzice), z której dowiedziałem się o kalendarzyku, metodzie > termicznej i innych metodach naturalnych. Buhahaha. Kondom człowieku. Kondom. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Śmiech idioty... 02.09.08, 09:04 kosmosiki napisał: > Buhahaha. Kondom człowieku. Kondom. I to jest cała twoja wiedza na ten temat i "kultura seksualna"? Żona pewnie patrzy w ciebie jak w tęczę. ;-) Rozumiem, że cała twoja rozmowa z synem sprowadza się do "Masz!" i wręczenia mu paczki kondomów? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Kultura katola 02.09.08, 10:46 Buhehe. Doskonały przykład konserwy katolskiej i jej kultury. Pewnie jakbyś był w pobliżu to bym dostał Pismem Świętym w głowę. :))) >> Buhahaha. Kondom człowieku. Kondom. > I to jest cała twoja wiedza na ten temat i "kultura seksualna"? Nie no jak wiadomo kalendarzyk doskonale chroni przed chorobami wenerycznymi i niechcianą ciążą. :) Kondom wymysł szatana. Amen i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kultura katola 02.09.08, 17:09 kosmosiki napisał: > Buhehe. Doskonały przykład konserwy katolskiej i jej kultury. > Pewnie jakbyś był w pobliżu to bym dostał Pismem Świętym w głowę. : Skądże, taki katolski oszołom jak ja ogranicza się zazwyczaj do modlitwy: "Boże, daj cierpliwość z tym durniem." > Nie no jak wiadomo kalendarzyk doskonale chroni przed chorobami > wenerycznymi i niechcianą ciążą. :) Dużo lepiej działa wierność jednemu partnerowi i trochę wiedzy. :-) > Kondom wymysł szatana. Amen i tak dalej. Tak jest - i dlatego przed użyciem maczamy go w wodzie święconej. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 10:35 gentrylane napisał: > Abstynencja seksualna mlodych ludzi jest metoda kontroli przeciwko niechcianej > ciazy w/g pani Palin i zgadzam sie z Toba ze jednak jest u nich miejsce na taki > e dyskusje pod warunkiem ze abstynencja jest jedynym slusznym wnioskiem wynikaj > acym z takich dyskusji. > Zasugerowąłbym, że nie tylko niechcianej ciąży, ale również HIV, WZW, i paru innych "atrakcji". No chyba, że znasz jakąś absolutnie skuteczną metodę zapobiegania chorobom rozprzestrzeniającym się drogą płciową. To óświeć tu obecnych. Poza tym dostęp do wiedzy, antykoncepcji i aborcji nie rozwiązuje tematu. Był niedawno artykulik w "Wyborczej" jak to działa na wyspach. Wybacz, ale to iż 14 letnia dziewczyna może bez wiedzy rodziców usunąć ciążę, czy dostać tabletki doprowadziło to gwałtownego wzrostu ilosći przerwanych ciąż. Może tobie to odpowiada, ale jak czytam o 16-latce po 4 "zabiegach" to zastanawiam się gdzie ja jestem. I to pomimo możliwości dostępu do tabletek antykocjepcyjnych. Więc o co chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_mouz Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 23:46 Zalozenie bierze sie ze stanowiska pani gubernator Palin ktora popiera wychowanie seksualne w duchu chrazescijanskim opierajace sie wylacznie na wstrzemiezliwosci (ang. abstinence only program) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 03:16 gentrylane napisał: > Mysle ze pani Palin jest co najmniej hipokrytka. Czyli jest hipokrytką bo się nie martwi? I zapewne o tej hipokryzji świadczy również fakt, że sama nie dokonała aborcji i urodziła dziecko z zespołem downa? Twoim zdaniem nie byłaby hipokrytką gdyby kazała się córce wyskrobać? Sara Palin własnie wykazuje konsekwencję postawy pro life. Jej córka zachowała się nieodpowiedzialnie, ale przynajmniej potrafi w takiej stytuacji podjąć odpowiedzialną decyzję. Hipokrytą jest natomiast Obama, który chrzani o 'emocjonalnym wymiarze aborcji', a tymczasem już zapowiedział wprowadzenie ustaw ułatwiającech aborcję na życzenie, znoszących w tym zakresie lokalne przepisy stanowe. Poza tym ma 100% historię głosowania proaborcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gentrylane Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 04:09 Kobieta zachodzaca w ciaze w wieku 43 lat ma zwiekszona szanse na urodzenie dziecka z zespolem downa. W US 80% takich ciazy (diagnoza zespolu downa) jest przerywana. Szanuje jej wybor ... ale nie sadze ze wiceprezydent bedzie sie musial takim dzieckiem zajmowac na codzien. Dla wielu innych kobiet oznaczaloby to ogromna zmiane w zyciu (np rezygnacja z pracy) a Pani Palin ma ambitne plany i chore dziecko ich nie pokrzyzuje. Jej corka i przyszly maz z tego co wiem nie ukonczyli nawet szkoly sredniej...Kto ich i ich dziecko bedzie utrzymywal? Zasilek socjalny to typowe rozwiazanie wielu rodzin w takich sytuacjach.. Czyli nasze podatki w akcji... Co mnie wkurza to oswiadczenie Pani Palin ze jest "uszczesliwiona" wiadomoscia o ciazy 17 letniej corki. Ja jako rodzic bylbym bardzo zmartwiony jako ze zycze moje corce aby byla wyksztalcona i niezalezna a majac dzecko gdy sie samemu jest dzieckiem ogromnie umniejsza takie szanse. Jej hipokryzja polega na tym ze sama (w przeciwienstwie od innych kobiet w takiej sytuacji) nie bedzie placila ceny swojej kariery majac dziecko z zespolem downa. Jej hipokryzja polega takze na tym ze twierdzac ze jest osoba fiskalnie opowiedzialna (i bedac tzw "role model" dla innych) daje swoim "uszczesliwieniem" przyklad innym ze korzystanie z zasilkow spolecznych na utrzymanie aby moc urodzic dziecko w wieku lat 17 jest moralnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 06:02 gentrylane napisał: > Kobieta zachodzaca w ciaze w wieku 43 lat ma zwiekszona szanse na > urodzenie dziecka z zespolem downa. > W US 80% takich ciazy (diagnoza zespolu downa) jest przerywana. > Szanuje jej wybor ... ale nie sadze ze wiceprezydent bedzie sie > musial takimdzieckiem zajmowac na codzien. Dla wielu innych kobiet > oznaczaloby to ogromnazmiane w zyciu (np rezygnacja z pracy) a > Pani Palin ma ambitne plany i chore dziecko ich nie pokrzyzuje. To dziecko zapewne nie było planowane, ale Pani Palin postąpiła zgodnie ze swoim sumieniem - plany życiowe nie są żadną przesłanką za pozbawieniem życia innej osoby. Przy okazji implikujesz, że nie zajmowała sie też czwórką poprzednich dzieci, bo jakże by doszła do fotela gubernatora zajęta wychowaniem czwórki bachorów? > Jej corka i przyszly maz z tego co wiem nie ukonczyli nawet szkoly > sredniej...Kto ich i ich dziecko bedzie utrzymywal? Zasilek > socjalny to typowe rozwiazanie wielu rodzin w takich sytuacjach.. > Czyli nasze podatki w akcji... Czy Sarah Palin brała zasiłki socjalne na wychowanie swoich dzieci? Wiesz coś o tym? Myślisz jak demokrata (po naszemu socjaldemokrata), mentalność republikanow jest inna - oni wolą ulgi podatkowe. Mam rozwinąć temat, czy sam rozumiesz implikacje? > Co mnie wkurza to oswiadczenie Pani Palin ze jest "uszczesliwiona" > wiadomoscia o ciazy 17 letniej corki. Ja jako rodzic bylbym bardzo > zmartwiony jako ze zycze moje corce aby byla wyksztalcona i > niezalezna a majac dzecko gdy sie samemu jest dzieckiem ogromnie > umniejsza takie szanse. Jeśli dobrze policzyć to chyba sama była w ciąży poślubiając Todda, a jednak wyszła na ludzi, nieprawdaż? Dlaczego więc teraz miałaby się martwić o córkę? > Jej hipokryzja polega na tym ze sama (w przeciwienstwie od innych > kobiet w takiej sytuacji) nie bedzie placila ceny swojej kariery > majac dziecko z zespolem downa. Kto za nią płacił cenę kariery za poprzednie dzieci? > Jej hipokryzja polega takze na tym ze twierdzac ze jest osoba > fiskalnie opowiedzialna (i bedac tzw "role model" dla innych) daje > swoim "uszczesliwieniem" przyklad innym ze korzystanie z zasilkow > spolecznych na utrzymanie aby moc urodzic dziecko w wieku lat 17 > jest moralnie OK. Patrz wyżej: zasiłki vs ulgi podatkowe i sumienie vs kariera. Nie rozumiesz jej postawy bo myślisz lewackimi (bez urazy) kategoriami. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 11:01 To dziecko zapewne nie było planowane, ale Pani Palin postąpiła > zgodnie ze swoim sumieniem - plany życiowe nie są żadną przesłanką > za pozbawieniem życia innej osoby. Wiesz, plany zyciowe to np to, czy masz co do gara włozyć . I nei próbuj tlumaczyć teraz na 100 sposobów, ze kobieta mająca 5 dzieci, mega karierę, majca dom , którą stać na całodobową opiekunkę do dziecka ma identyczne priorytety i plany jak samotna matka dwójki dzieci,pracująca jako kasjerka w markecie,m której mąż na wiesc o 3 , nieplanowanej ciązy dziecka z zespołem Downa zwiał . I oczywiscie ona ma rodzić to dziecko i ej wychowywać wraz z pozostała dwójka , zyjąc z manny niebieskiej. Problem wszystkich katolików polega na jednym - uwazacie, ze to co dobre dla was, jest dobre dla wszystkich i zawsze identyczne. Podałam ci już fakty, dlaczego ta metoda naturalnego planowania ciązyu sprawdza sie w twoim seksie, ale niestety trudno ci zrozumiec, z enei sprawdzi sie w wieku innych zwiazkach - nei pzrez, jak to nazywacie , brak wstrzemięzliwoscci, ale przez fizjologie kobiety. I tu jest taka samo - nei wiedzisz róznicy miedzy bogatą kobieta, która moze zobie adopttować jeszcze dwójkę dzieci z zespołem Downa, a np. samotna matką bez grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 11:18 Tylko, ze w 99% ta samotna matka jest kasjerka z wlasnego wyboru. A konkretnie wczesniejszych wyborow. Tym bardziej nalezy doceniac ludzi, ktorzy radza sobie w zyciu, a nie posadzac o hipokryzje, bo nie siedza i nie lamentuja. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 11:25 Nikt nie jest, dziecko drogie, kasjerką z własnego wyboru (mówimy oczywiście o kasjerkach w Polsce, nieodpłacanych i wyzyskiwanych przez pracodawców). Jeśli ma wybór, to nie jest kasjerką, a przynajmniej szybko przestaje nią być. Jak trochę podrośniesz, to może lepiej to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 03.09.08, 08:55 iluminacja256 napisał: > Wiesz, plany zyciowe to np to, czy masz co do gara włozyć . Ciekawe czy Palin miała co do gara włożyć w 1987 roku po ukończeniu studiów. Statystyczny absolwent w USA ma ok. 20 tys. USD długu do spłacenia. W 1988r. wyszła za mąż i urodziła syna. Może powinna była wyskrobać? > I nei próbuj tlumaczyć teraz na 100 sposobów, ... A co tu tłumaczyć - zapewne trzeba wszystkich opodatkować, by opłacić aborcję kasjerki w markecie, którą, gdyby podatki nie zjadały jej 2/3 pensji, stać by było na utrzymanie dwójki dzieci i trzeciego z zespołem Downa. A i zapewne mąż by jej nie uciekł bo nie byłby nierobem żyjącym z zasiłku, wychowanym w rodzinie nierobów żyjących z zasiłku. > I oczywiscie ona ma rodzić to dziecko i je wychowywać wraz z > pozostała dwójka , zyjąc z manny niebieskiej. Słyszałaś może o oknie życia? Nie wiem jak to jest na Alasce, ale na wschodnim wybrzeżu USA matka może pozostawić miemowlę w szpitalu lub nawet zanieść je na najbliższy posterunek policji - i nikt jej złego słowa nie powie, ani nawet nie zapyta o nazwisko. I nie próbuj tłumaczyć teraz na 100 sposobów, że aborcja jest lepsza od adopcji, rodziny zastępczej, czy nawet sierocińca, bo nie jest. > Problem wszystkich katolików polega na jednym... Problem z nami katolikami polega na tym, że uważamy, że każdy powinien być kowalem własnego losu i każdy jest odpowiedzialny za własne czyny. Ponadto uważamy, że człowiek ma moralny obowiązek troski o dobro innych, od niego zależnych. > Podałam ci już fakty, dlaczego... Fakty są takie, że nie potrzebne są pigułki i aborcje, potrzebna jest wiedza i wychowanie w odpowiedzialności i szacunku dla drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 04:50 > Czyli jest hipokrytką bo się nie martwi? Jest hipokrytka, bo uzurpuje sobie prawo do pouczania innych o moralnosci, a nie potrafila nauczyc swojej najstarszej corki. I pewnie bedzie rownie "szczesliwa", jesli jej mlodsza corka tez wkrotce zajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 07:50 gspnstr napisał: > Jest hipokrytka, bo uzurpuje sobie prawo do pouczania innych o > moralnosci, Uzurpuje? A czy przypadkiem własnym przykładem nie pokazuje jak należy postąpić w podobnych sytuacjach? > a nie potrafila nauczyc swojej najstarszej corki. Nauczyła ją z pewnością: "nie zabijaj". Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 07:59 > Nauczyła ją z pewnością: "nie zabijaj". Czyżby? Przecież zabijanie to jej ulubiona zabawa. Nie chodzi tylko o polowania. Domagając sie nieograniczonego dostępu do broni ta pani bierze na siebie odpowiedzialność za kolejne zbrodnie szaleńców, którzy wpadają np. do szkół i strzelają na oślep. Najstarszego syna wysyła na wojnę, gdzie będzie zabijał lub sam może zostać zabity. Ta pani chce propagować w Ameryce takie wartości, jak czystość przedmałżeńska, a nie potrafiła wpoić tej zasady własnej córce. Przykro mi, prawicowe katooszołomki - Wasze argumenty obrony są w tym przypadku żałosne. Pani Palin skompromitowała Waszą filozofię, jak mało kto. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:21 7y8u napisał: > Najstarszego syna > wysyła na wojnę, gdzie będzie zabijał lub sam może zostać zabity. Hmmm, a można wiedzieć w jaki sposób "wysłała syna na wojnę"? Nie wiem nic o jej rodzinie; ale jeżeli syn jest w wojsku to znaczy przecież, że jest pełnoletni i żadną miara matka nie może go nigdzie "wysyłać", tylko po prostu wykonuje on rozkazy swoich dowódców. Zaś jeżeli pełnoletni nie jest, to tym bardziej w żaden sposób nie mozna go "wysłać" do wojska ani na wojnę, bo tam biorą tylko pełnoletnich... No to jak to jest...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:48 No dobra. Nie wysyła. Wychowała tak, że sam się zgłasza na ochotnika do Iraku. Nie widziałbym w tym nic złego - sam znam w Polsce ludzi, którzy tam pojechali dla pieniędzy i dla przygody. Tylko że jeśli ktoś afiszuje się jako "bezwzględny obrońca życia", to uważam, że powinien swoje dzieci wychowywać w pacyfistycznym nastawieniu do świata. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_gazete Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 11:34 No tak,ale tam będzie on zabijać dorosłych ludzi,a katolicy przecież bronią tylko "życia poczętego"-dorosły żołnierz nie podpada pod tą kategorię. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 03.09.08, 19:02 lubie_gazete napisał: > No tak,ale tam będzie on zabijać dorosłych ludzi,a katolicy przecież bronią > tylko "życia poczętego"-dorosły żołnierz nie podpada pod tą kategorię. Zgadza się - dorosły żołnierz przeciwnika, który chce cię (lub kogo innego zabić) nie podpada pod tę kategorię; jak sądzę, nie tylko zresztą w katolicyzmie ani w ogóle w chrześcijaństwie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 08:45 7y8u napisał: > Domagając sie nieograniczonego dostępu do broni ta pani > bierze na siebie odpowiedzialność za kolejne zbrodnie szaleńców, > którzy wpadają np. do szkół i strzelają na oślep. Raczej daje ludziom możliwość obrony przed szaleńcami. Szaleńcy i kryminaliści broń zawsze bez trudu znajdą, pomimo zakazów. > Najstarszego syna wysyła na wojnę, gdzie będzie zabijał lub sam może zostać zabity. Wysyła, czy sam się zaciągnął? Będzie zabijał dla zabijania, czy bronił życia innych ludzi? Czy można tak a priori potępić żołnierza za bycie żołnierzem nie znając ani jego czynów, ani motywacji? > Ta pani chce propagować w Ameryce takie wartości, jak czystość > przedmałżeńska, Ona to gdzieś deklarowała? > a nie potrafiła wpoić tej zasady własnej córce Może użyc tego przykładu jako przestrogi. Pacjenta łatwiej odstraszy od palenia kaszel lekarza niż jego słowa. ;-) > Przykro mi, prawicowe katooszołomki - Wasze argumenty obrony są w > tym przypadku żałosne. Pani Palin skompromitowała Waszą filozofię, > jak mało kto. Przede wszystkim ty nie masz zielonego pojęcia o "naszej filozofii". A poza tym skoro już rzucasz epitetami, to zauważ lewacki młotku, że jeśli ona, jak twierdzisz, odstępuje od swych zasad, to skompromitowała siebie, nie zasady. Myśl logicznie idioto, bo sam się kompromitujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:03 landaverde napisał: > Raczej daje ludziom możliwość obrony przed szaleńcami. Szaleńcy i > kryminaliści broń zawsze bez trudu znajdą, pomimo zakazów. Hehe, to ciekawe, dlaczego najwięcej przestępstw z bronią w ręku, zwłaszcza popełnianych przez szaleńców, ma miejsce w USA? Ciekawe też, co by się działo na naszych blokowiskach, gdyby broń można było kupić w każdym markecie. Na razie osiedlowe bandy biją się na pięści, w najgorszym wypadku na noże. Oczywiście nie wymagam od Ciebie takiej wyobraźni, bo jakoś tak się składa, że ludzie z wyobraźnią nie zostają, przepraszam za wyrażenie, konserwatystami. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:46 Poczytaj sobie - o miasteczku w USA gdzie obowiązuje NAKAZ posiadania broni: 25 years murder-free in 'Gun Town USA' Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:55 Ciekawe czy przestępca miałby odwagę napaść na sklep mając świadomość, że każdy klient ma przy sobie broń. Oczywiście nie wymagam od Ciebie takiej wyobraźni, bo jakoś tak się składa, że ludzie z wyobraźnią nie zostają, przepraszam za wyrażenie, socjalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 11:04 Nie wiedziałam natomaist, ze katolicy moga sobie nazywać innych " lewackimi młotkami" i jest to w zgodzie z ich pełną miłosci, wybaczania i wyrozumiałosci religią ... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 19:46 iluminacja256 napisał: > Nie wiedziałam natomaist, ze katolicy moga sobie nazywać innych " > lewackimi młotkami" ... Katolicy również (a może właśnie w przeciwieństwie do niektórych) mają wolną wolę. ST mówi "oko za oko", a Jezus mówi by nadstawić drugi policzek - wbrew pozorom jest to bardzo hardy i wyzywający gest. Odpowiedz Link Zgłoś
rumpa Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 11:26 No własnie to jest przykład USA - tam każdy bandzior napadający na sklep musi się liczyć z tym że sklepikarz ma broń a każdy bandzior napadajacy na sklep w Polsce, Anglii, Francji czy Hiszpani wie że nie ma Wyobraźnia niepotrzebna - sa fakty - gdzie jest większa przestępczość? Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 11:37 landaverde napisał: > Ciekawe czy przestępca miałby odwagę napaść na sklep mając > świadomość, że każdy klient ma przy sobie broń Fajną wizję świata proponujesz: zero zaufania człowieka do człowieka, zero etyki, zero moralności - jeśli ktoś nie zabija drugiego, to tylko dlatego, że się boi, iż ten drugi wyciągnie broń pierwszy. A co do tej sytuacji wyżej, to napastnik poczeka, aż klienci wyjdą ze sklepu, po czym spokojnie zabije sprzedawcę, który za broń chwycić raczej nie zdąży. Filmów amerykańskich nie oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 18:33 nick1111 napisał: > Fajną wizję świata proponujesz: zero zaufania człowieka do > człowieka, zero etyki, zero moralności ... Coś ci się chyba pomerdało - mówisz o etyce i moralności szaleńców i kryminalistów? Ty masz do nich zaufanie? Studenci Virginia Tech sporo mówili na temat etyki i moralności profesporów, którzy zgineli usiłując ich obronić, ale jeszcze częściej powtarzali, że gdyby choć jeden z nich miał broń to mogliby napastnika unieszkodliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:13 landaverde, nie denerwuj się tak, bo to tylko podkreśla Twoją bezradność w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:22 7y8u - nie wiesz że fundamentaliści nie są zdolni do żadnej merytorycznej dyskusji? Oni tylko umieją wrzaskiem, a jak się nie da - to za pomocą administracyjnych środków przymusu narzucać innym swoje przekonania, które oni sami uznali za "jedynie słuszne". Przykład Afganistanu dowodzi, że jedynym skutecznym narzędziem do rozmowy z fundamentalistami są bombowce B-52. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Kolejny niedoinformowany. 02.09.08, 09:31 Katolicy nie są fundamentalistami - fundamentaliści chrześcijanscy to niektóre odłamy protestantyzmu. A co do administracyjnych środków przymusu to są one właściwe państwu socjalistycznemu, które odbrało kościołowi wiele funkcji społecznych, (jak np prowadzenie szkół, czy szpitali) opartych na dobrowolnej samoorganizacji obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Kolejny niedoinformowany. 02.09.08, 10:01 Ustawowy zakaz aborcji - to właśnie przykład administracyjnych środków przymusu. Bo ktoś uważa, że embrion to już człowiek. O.K., niech tak uważa, ale niech nie narzuca swoich przekonań innym. Ci, którzy nie uważają embrionu za człowieka nie narzucają Wam obowiązku aborcji. Trudno o lepszy przykład fundamentalizmu. Wasze zaklinanie rzeczywistości niewiele zmieni. Aborcja była zakazana we wszystkich totalitaryzmach: Hitler, Stalin, Causescu, u nas Bierut. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kolejny niedoinformowany. 02.09.08, 10:22 bobcat0210 napisał: > Ustawowy zakaz aborcji - to właśnie przykład administracyjnych > środków przymusu. (...) > Ci,którzy nie uważają embrionu za człowieka nie narzucają Wam > obowiązku aborcji. Właśnie wręcz przeciwnie. Ustawa proaborcyjna nakłada na lekarza obowiązek dokonania zabiegu nawet gdy jest to sprzeczne z jego sumieniem, w dodatku zabieg ten jest refundowany, czyli opłacany z podatków. Ja sobie nie żyszę by moje pieniadze opłacały twoje skrobanki. Natomiast ustawa zakazująca aborcji nakłada na lekarza obowiązek równoprawnego traktowania życia matki i dziecka i pozwala mu na dokonanie wyboru opartego na przesłankach medycznych, a nie na widzimisię nieodpowiedzialnych rodziców, którzy przedkładają swoją wygodę ponad życie istoty, którą sami powołali do życia. W przypadku aborcji umotywownej zagrożeniem życia matki sąd zdejmuje odpowiedzialność karną z lekarza i rodziców. Co do Hitalera i Stalina to o ile mi wiadomo ta sama ustawa, która w Niemczech zakazywała aborcji, jednocześie wprowadzała aborcje na tereni Generalbnej Guberni. Podobnie komuniści - też wprowadzili w Polsce aborcję. Plusy dodatnie - plusy ujemne Słowa prawdy Nocna zmiana Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Kolejny niedoinformowany. 02.09.08, 10:33 landaverde napisał: > Właśnie wręcz przeciwnie. Ustawa proaborcyjna nakłada na lekarza > obowiązek dokonania zabiegu nawet gdy jest to sprzeczne z jego > sumieniem, w dodatku zabieg ten jest refundowany, czyli opłacany z > podatków. Ja sobie nie żyszę by moje pieniadze opłacały twoje > skrobanki O jakiej ustawie proaborcyjnej mówisz? Bo jak na razie w tym kraju obowiązuje zakaz aborcji narzucony wszystkim obywatelom tego kraju, również niewierzącym, przez grupę fundamentalistów, którzy sprzedali Polskę Watykanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
qpgg Re: Kolejny niedoinformowany. 02.09.08, 12:36 no a jezeli embrion uwaza ze jest juz czlowiekiem, a ty bedziesz chcial go usunac to nie narzucasz mu swojej woli? bobcat0210 napisał: > Ustawowy zakaz aborcji - to właśnie przykład administracyjnych > środków przymusu. Bo ktoś uważa, że embrion to już człowiek. O.K., > niech tak uważa, ale niech nie narzuca swoich przekonań innym. Ci, > którzy nie uważają embrionu za człowieka nie narzucają Wam obowiązku > aborcji. Trudno o lepszy przykład fundamentalizmu. Wasze zaklinanie > rzeczywistości niewiele zmieni. Aborcja była zakazana we wszystkich > totalitaryzmach: Hitler, Stalin, Causescu, u nas Bierut. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Kolejny niedoinformowany. 02.09.08, 12:48 A jakie jest zdanie embrionu w kwestii ostatnich wydarzeń na Kaukazie? Czy embrion rozliczył się z fiskusem? Embrion nic nie uważa, bo do pewnego momentu (właśnie do tego, do którego jest dozwolona aborcja) nie ma wykształconego układu nerwowego, a tym bardziej mózgu. Napij się zimnej wody, może przestaniesz pisać od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 09:24 Jestem zupełnie spokojny, po prostu pokazuję ci jak łatwo zniżyć się do twojego poziomu. Ciekawe natomiast, czy ty jesteś w stanie wznieść się ponad swoje ograniczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 07:58 Pomijając szczegóły jak WC (wartości chrześcijańskie) - to mi przypomina założenia pewnej partii pisanej przez Ch :-) przyłączam się do apeli pani Palin - zostawcie w spokoju córkę - wpadła i już ma nauczkę Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 10:24 gentrylane napisał: > na wiesc ze ze > nieprzygotowane 17 letnie dzecko bedzie mialo wlasne dziecko do wychowanie A to niby Ty jesteś tym, który stwierdza kto i kiedy jest gotowy do macieżyństwa?? A na jakiej podstawie?? Jakbyś byl taki mądry za jakiego się uważasz, to byś wiedział, że w USA już 16 -latkowie mogą podjąć legalną pracę i się usamodzielnić. I to robią. Tyle, że w socjalistycznej europie to jest dosyć trudne do zrozumienia. Bo państwo oduczyło brania odpowiedzilalności za siebie. Pieprzysz się? Nie ma problemu, zrobimy ci skrobankę. Zabiłeś kolegę z gimnazjum? Przecież jesteś niepełnoletni, nikt ci nic nie zrobi. Nie chce ci się pracować, spoko, państwo da ci zasiłek, większy czy mniejszy... I tak to się kręci. Więc spójrz sobie głęboko w oczy w lustereczku, i zadaj sobie pytanie kto dał ci prawo do takich sądów?? I do oceny innych?? CZy sam jesteś rodzicem? Jakie masz w tej kwestii doświadczenie?? A może wychowałeś kolejnego emocjonalnego kalekę umiejącego tylko : Mnie się należy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg to zupełnie jak w pis-partii 01.09.08, 22:50 Jak nie rozwodnicy (Gosiu, Szczypawka, Rokita he he, Dorn by wymienić tylko kilka przykładów), to homoseksualiści. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży 01.09.08, 22:58 Sama Sara Palin i cała partia republikańska demonstruje uszczęśliwienie... Cha, cha. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży 02.09.08, 11:10 No a co maja robic? Pewnie plakac, wyrzucic ja z domu i zmusic do aborcji? Mleko sie juz rozlalo... Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Ich córka dopiero po latach zda sobie sprawę z 01.09.08, 23:01 tego, ile szans życiowych właśnie przeszło jej koło nosa. No cóż, konserwatywne wychowanie: wczesna inicjacja seksualna (efekt "zakazanego owocu"), brak antykoncepcji a w razie wpadki obowiązek donoszenia ciąży (przecież nie mogli pozwolić córce na aborcję, to by pogrzebało karierę polityczną mamusi). Odpowiedz Link Zgłoś
brumowski Głupi 4v 01.09.08, 23:39 4v napisał: > prostaczki się kocą. A wyrafinowane geny obywatela "4v" i innych, myślących tak jak on/ona zostaną wyeliminowane z populacji. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jotkabielecki "moralność" konserwatystów 01.09.08, 23:48 Pani Palin robi dobrą minę do złej gry i cieszy się z tego, że wychowała córkę na puszczalską. A co ma robić skoro mleko się rozlało? Konsekwentnie jako konserwatystka powinna uznać, że źle wychowała córkę i jako wiceprezydent nie może być przykładem. Zamiast tego pani Palin prezentuje sie jako hipokrytka i idzie w zaparte a wyborców ma po prostu za idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: "dumni i szczęśliwi, że zostaną dziadkami" 02.09.08, 01:12 Jasne - jak każdy rodzic 17-letniej mamusi, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
greenpiss "moralność" konserwatystów a "moralność" lewaków 02.09.08, 05:53 U konserwatystów 17 letnia dziewczyna zachodzi w ciążę (nic nadzwyczajnego, hormony nie uznają polityki), bierze ślub i razem z chłopakiem wychowują dziecko (a to juz polityka i wartości). Pewnie wyrośnie na rybaka (po dziadku) i członka NRA (po babci). Zresztą, co innego można robić na Alasce... U lewaków panienka postępowo daje Murzynowi, który panienkę traktuje czysto instrumentalnie, bo żeby miał wychowywać, to przecież nie. Lepiej sobie wrócić do rodzinnej Kenii. Rzeczona panienka też ma "second thoughts" na temat wychowywania małego pół-Murzynka, zostawia więc go rodzicom i zajmuje się dalej ciekawszymi rzeczami. To, że konsekwencją tych ciekawszych rzeczy jest późniejszy rak jajników, to tylko moje spekulacje, oparte o związek tego raka z zakażeniem wirusem papilloma, którego można dostać właśnie zajmując się ciekawszymi rzeczami. Z pół-murzynka wyrasta socjopata i kandyduje na prezydenta, żeby pokazać temu zasranemu światu... Ot, takie historie, jakie się zdarzają ludziom w Ameryce... Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Z pół-murzynka wyrasta socjopata 02.09.08, 06:53 Na Twoim przykładzie widać świetnie, że udział jakiegokolwiek Murzyna (nawet "pół-") jest do wyprodukowania takiego delikwenta doskonale zbędny :-P Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Z pół-murzynka wyrasta socjopata 02.09.08, 07:41 Pzreczytaj najpierw życiorys Obamy zanim skomntujesz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Córka Kaczyńskiego się rozwodziła... 02.09.08, 11:58 i co? przed wyborami stworzono obraz "porządnej" katolickiej szczęśliwej rodziny. I córka takiego konserwatysty dopuściła się zdrady małżeńskiej, rozwiodła się i wyszła za komucha. chyba kościelnego rozwodu nie otrzymała? więc żyje w grzechu, nie może przyjmować komunii... i ma dwóch mężów jednego wobec boga a drugiego wobec prawa. dziecko z nieprawego związku - ciekawe czy chrzczone? Obłuda w "najlepszym" wydaniu z polskiego ogródka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Jak ktoś jest w ciąży to się składa gratulacje!!! 02.09.08, 00:14 Poradzi sobie dziewczyna. Życzę im wszystkiego najlepszego. Matka jest super i w ogóle oni są fajni i nie wiem o co te hałasy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Jak ktoś jest w ciąży to się składa gratulacj 02.09.08, 04:49 O to, że baba robi karierę, wrzeszcząc o "wartościach", a sama nie potrafiła własnej córce tychże wartości wpoić. Zresztą, nie można się dziwić. Kobiecie robiącej intensywną karierę trudno jest porządnie wychować jedno dziecko, a co dopiero - pięcioro. Ciekawe, ile czasu dziennie pani Palin poświęca na rozmowy z każdym ze swoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl może to dziecko uratowało właśnie świat 02.09.08, 00:15 przed III Wojną Światową... Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 00:59 ...antykoncepcji nie zażywała. A tak po prawdzie - jakie to ma znaczenie dla ogólnej oceny sytuacji? Jej matka dowiodła swoim życiem, że przestrzega wyznawanych przez siebie wartości (pomijając to, czy są słuszne czy nie). A czy dziecko je przejęło w pełni to już inna kwestia. Światopogląd ludzi się zmienił wielokrotnie właśnie dlatego, że dzieci czasem myślą inaczej. Grunt, by myślały i sobie dawały radę. McCain nigdy nie był standardowym republikaninem. Sarah Palin wypłynęła na wierzch głównie dlatego, że jest kobietą, ale też i może dzięki swojej świeżości w polityce (w sumie to Obama ma o rok tylko dłuższe poważne doświadczenie w polityce). Ale to całkiem dobry wybór - kobieta, młoda, spoza Waszyngtonu i dobra do hasła "czas na zmiany". Jeśli im się uda, to mam nadzieję, że McCain ustąpi w ostatnim miesiącu swojej kadencji i pozwoli Amerykanom spędzić Boże Narodzenie 2012 roku z pierwszą kobietą-prezydentem. Kobiety zasługują w polityce na więcej niż symbolizm. Ale też lepiej zacząć od niego, niż trwać w nihilizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
gentrylane Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 01:28 Usmialem sie: >Sarah Palin wypłynęła na > wierzch głównie dlatego, że jest kobietą, ale też i może dzięki swojej świeżośc > i > w polityce (w sumie to Obama ma o rok tylko dłuższe poważne doświadczenie w > polityce). Czyli nie ma duzej roznicy miedzy Obama a Palin w ich doswiadczeniu... No tak na Obame glosowalo 19mln amerykanow w 50 stanach w prawyborach i byl sprawdzany w wielu debatach i kilku kryzysach kiedy wydawalo sie ze nie mas juz szans. Wykazuje spokoj i klase w rozumowaniu zaslugujaca na szacunek. Jest senatorem (i sporo zajmowal sie polityka zagraniczna) of kilku lat i byl stanowym senatorem przez 8 lat. Jego okreg wyborczy ma chyba wiecej ludzi niz cala Alaska. Jego znajomosc roznych kultur nie moze byc porownywana z Palin ktore wyjechala ze Stanow chyba tylko raz do Kuwejtu i Niemiec aby odwiedzic zolnierzy. Jego wykszlacenie i fakt ze redagowal Harward Law Review a takze wykladal na Uniwesytecie w Chcago jest nieporownywalne z Palin. Palin mowi ze jest dowodca Gwardii Narodowej ALaski tak wiec ma doswiadczenie wojskowe. Moj Boze czy ta mala liczebnie Gwardia Narodowa Alaski ma pociski nuklerne, lotniskowce itd.? Obama jest politycznie w piewszej lidze (skrupulatnie sprawdzany przez Demokratow i Republikanow codzienne od 18 miesiecy) a Palin, ktora pojawila sie na narodowym horyzoncie kilka dni temu, jest niestety ciagle jeszcze w drugiej lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 02:26 gentrylane napisał: > Palin mowi ze jest dowodca Gwardii Narodowej ALaski tak wiec ma > doswiadczenie wojskowe. > Moj Boze czy ta mala liczebnie Gwardia Narodowa Alaski ma pociski > nuklerne, lotniskowce itd.? Sugerujesz, że Obama ma doświadczenie z pociskami nuklearnymi, lotniskowcami itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
gentrylane Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 04:30 Sugeruje tylko ze twierdzenia Pani Palin i jej zwolennikow o jej doswiadczniu wojskowym sa absurdalne.Obama nic takiego nie mowi bo doswiadcznia takowego nie ma. Zwroc jednak uwage ze Pani Thatcher poprowadzila Wieka Brytanie na wojne o Falklandy w 1982 nigdy nie zapowiadajac ze zna sie na sprawach militarnych. Czytalem ze John F. Kennedy na kika dni po objeciu stanowiska prezydenta poprosil generalow aby mu naocznie pokazali jak wyglada dywizja wojska bo nie mogl sobie tego dokladnie wyobrazic (a bral udzial w wojnie jako mlody porucznik marynarki) i w czasie kryzysu kubanskiego zachowal sie jak nalezy. Chwalipiectwo Pani Palin i jej zwollennikow jest po prostu niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 05:00 gentrylane, widze, ze obama moze na twoj glos zdecydowanie liczyc... btw, relax, give sarah a break... cokolwiek nie powie, uwazasz, ze zle albo ze sie chwali... obama tez sie zydom chwalil, ze jego dziadek oswiecim wyzwalal, wiec jak widzisz, kazdego moze poniesc, gdy chce zrobic na kims dobre wrazenie... Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 04:37 > Sugerujesz, że Obama ma doświadczenie z pociskami nuklearnymi, > lotniskowcami itd.? Obama pewnie nie ma, ale sugerowanie, ze Palin ma doswiadczenie w dowodzeniu jest absurdem, skoro nawet rzecznik prasowy McCaina nie potrafil podac choc jednej decyzji jaka podjela w kwestii Gwardii Narodowej. Bakal cos o wyposazeniu i wyslaniu jej do Iraku, ale akurat te decyzje podejmuje Pentagon, i na miejscu dowodzi nimi Petraeus. Jeszcze jedno - sugerowanie przez Republikanow, ze ma dluzsze doswiadczenie w zarzadzaniu jest smieszne. Jako burmistrz miasteczka na Alasce o populacji 7,000? Z jakim rocznym budzetem? $50,000? Republikanie maja w tej chwili wielki orzech do zgryzienia, bo musza wytlumaczyc, dlaczego uwazaja, ze Palin jest NAJLEPSZA osoba w ich partii na to stanowisko. Osoba, ktora zanim zostala gubernatorem Alaski niecale dwa lata temu nawet nie miala paszportu, nie mowiac juz o wyjazdach za granice, mialaby w razie czego zostac prezydentem USA? Na dodatek teraz okazuje sie ze moze byc zamieszana w wywieranie nielegalnych naciskow w sprawie swojego szwagra. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 05:07 gspnstr, no popatrz, jakie to rozne standardy na tym swiecie obowiazuja... amerykanscy reps maja problem, zeby wykazac, ze palin ma doswiadczenie w zarzadzaniu, skoro jej jedyna pozycja to burmistrz pcimia dolnego (with all due respect to pcim) z chickenfeed budzetem... oczywiscie 2 lata gubernatury alaski tez sie chyba na cos zdaje... w polsce natomiast donald tusk nawet pcimiowi dolnemu nigdy nie burmistrzowal, o gubernatorstwie (albo wojewodowaniu) juz nie wspominajac, a rzadzi obecnie cala polska... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 08:08 rooboy napisał: > w polsce natomiast donald tusk nawet pcimiowi > dolnemu nigdy nie burmistrzowal, o gubernatorstwie (albo > wojewodowaniu) juz nie wspominajac, a rzadzi obecnie cala > polska... Może to i lepiej, że nie burmistrzował. Taki np Chlebowski, wszak minister finansów w gabinecie cieni, jak burmistrzował w swoim rodzinnym Żarowie to doprowadził je do bankructwa. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 10:23 landa, to jeden punkt widzenia na temat... drugi, ktorego ja jestem zwolennikiem, jest taki, ze dzieki temu burmistrzowaniu chlebowski odkryl swoje obszary niekompetencji i finansami w rzadzie juz sie nie zajmuje.... donek jeszcze nie zna swoich obszarow niekompetencji (bo nie mial okazji sprawdzic w zadnej normalnej pracy), choc podejrzewam, ze w jego wypadku trzeba ciezko szukac jakiegokolwiek obszaru kompetencji... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Stosujesz tu widzę Peter Principle... 02.09.08, 10:48 Masz słuszność, lepiej żeby conDonek wypróbował granice swoich możliwości na mniejszej skali. Choć podejrzewam, że ci co go wypromowali dokładnie je znają - i dlatego własnie zrobili go premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Stosujesz tu widzę Peter Principle... 02.09.08, 11:29 Tak, oczywiscie. Jest to oczywista oczywistosc, mniej wiecej taka, jak ta, ze obszary , w których Kaczyński zdobywał doswiadczenei, były tak rozległe, ze jego spryt podpowiedzial, aby Leppera uczynić wicepremierem, a Giertycha ministrem edukacji;/ Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Zweryfikuj fakty 02.09.08, 16:50 iluminacja256 napisał: > obszary, w których Kaczyński zdobywał doswiadczenei, były tak rozległe... Lech Kaczynski zanim został prezydentem RP był prezydentem Warszawy. To masz na myśli? > ze jego spryt podpowiedzial, aby Leppera uczynić wicepremierem, a Giertycha ministrem edukacji;/ Za to podziękuj conDonkowi, który pomimo zapowiedzi przedwyborczych odrzucił propozycję połowy rządu, złożoną przez Kaczyńskiego publicznie i na piśmie. Potem zaś, w kwietniu 2006, Platforma odrzuciła wniosek PiSu o rozwiązanie sejmu i ponowne wybory. Tusk i s-ka nie pozostawili PiS innego wyboru jak zawiązać jakąś koalicję. Kaczyńscy nie mogli przecież robić dekomunizacji do spółki z SLD i PSL, więc jak nie z PO to z kim - z mniejszością niemiecką? Jedyną opcją pozostały SO i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Stosujesz tu widzę Peter Principle... 02.09.08, 18:09 O ile mi wiadomo, to nie prezydent , ale premier powołuje ministrów, więc chodzi tu o Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 03:24 gentrylane napisał: > Obama jest politycznie w piewszej lidze (skrupulatnie sprawdzany > przez Demokratow i Republikanow codzienne od 18 miesiecy) Interesujące pojęcie - "politycznie w piewszej lidze" i przedziwna definicja tego pojęcia. W drugiej lidze to się sprawdza mniej skrupulatnie, czy krócej? A w trzeciej - pewnie jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
gentrylane Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 04:44 Mysle ze aby byc w pierwszej lidze to trzeba otrzymac 19 mln glosow w 50 stanach i byc skrupulatnie sprawdzany przez 18 miesiecy przez obydwie partie polityczne. W drugiej lidze wystarczy wygrac (bodajze 100000 glosow na Alasce)i byc kilka dni na narodowym radarze.. Tak, kazda liga ma rozny stopien trudnosci. Jeli Palin powinna byc w trzeciej lidze to tez sie zgadzam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... 02.09.08, 07:58 gentrylane napisał: > Jego wykszlacenie i fakt ze redagowal Harward Law Review a takze > wykladal na Uniwesytecie w Chcago jest nieporownywalne z Palin. Taki dajmy na to Reagan nie był absolwentem Ivy League, a prezydentem był niezłym. Trzymał się prostych zasad i swoich przekonań. Ciekawe jak wykształcenie przekłada się na jakość prezydentury. Może jest jakieś studium porównawcze na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
anna9977 Re: Gorszego grzechu się wystrzegła... Reagan? 03.09.08, 18:46 Byl urodzonym mowca 2. do kosciola wcale nie chodzil 3.nawet jego najgorliwsi ....mowia ze czasy sie zmienily i podejscie do ekonomi trzeba zmienic Nie bylo globalizacji itd 4. Jego zona jest za badaniami komorek macierzystych 5. Teraz trzeba prezydenta ktory intelektualnie dorowna PUTYNOWI Jak sie kisinger wypwiedzial putin to considerable intelect Reagan sie w grobie przewraca jak slyszy busza Juz widze Pani z Alaski patrzaca w oczy P. i widzi dusze jego tak jak Bush widzial Przeciez kadydat M na 72 lata i schorowany Rzad polski lepiej by cicho siedzial o ile chodzi o Gruzje bo Prezydent gruzji popelnil glopote Nie traktowaji mniejszosci narodowych rownouprawnienia Rosja to wykorzystala USA nie moze tego krytykowac pomijajac wszystko inne. Putin przeczeka az ludzie w gruzji usuna prezydenta i bedzie pro rosyjski Polska znowu jak PLOTKA wsrod rekinow . Zachod NIC nie zrobi A my tyle dostaniemy Albo gorzej niz z wielkiego wyczynu Krola Sobieskiego Ja kiedys bylam dumna z Sobieskiego ale teraz nie jestem taka naiwna TO Jest Bardzo nie bespieczne jak male panstwo zabiera glos jak jakies mocarstwo REALIA sa takie ze ci wielcy politycy nasze cirpanie 'wykozystywac dla prasy a pocichu dojda do poruzymienia Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Repub.. 02.09.08, 01:14 wszystko to gra, mozna nawet nie czepiac sie obludy republikanskiej, tej zaklamanej moralnosci, dobrze, uratowali zycie poczete ( z natchnienia bezmyslnosci), uratowali dziecko z Downem, ale bojcie sie Boga, tak zajetej matki i babki nie chcialbym na wiceprezydenta imperium Amerykanskiego. Idzcie w cholere, zajmujcie sie swoimi bachorami, wychowujcie je na ludzi, w milosci, a nie podrzucajc obcym, a sami nieudacznicy zabieraja sie do rzadzenia innymi zyciami. Cyrk i farsa. Mam nadzieje ze przecietny zjadacz chleba dostrzega idiotyzm tej sytuacji, wylazacej na wierzch jak sloma z butow. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit A jak facet jest wiceprezydentem 02.09.08, 01:29 to też podrzuca swoje dzieci "innym"? Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: A jak facet jest wiceprezydentem 02.09.08, 03:03 w prawidlowym rozwoju neurologicznym dziecka nie ma rownouprawnienia. Matka jest bardziej niezbedna niz ojciec, co oczywiscie nie usprawiedliwia np. nieplacacych ojcow, ale nic i nikt nie zastapi matki, chyba ze dziadkowie (o wyjatkach nie mowie, ktorych zawsze mozna sie doszukac)ale w tej konkretnej sytuacji, jesli ta baba woli polityke niz zajmowanie sie dziecmi,wnukami, a ponadto lubi sobie przy tym postrzelac, to ma przestrzelone pewne obszary mozgowe, i najwidoczniej lubi jak ja mezczyzni Republikanie uzywaja jako tapety postepu feministycznego(nastepna forma kompensacyjnej obludy). Brrr, strach bierze. bloody_rabbit napisał: > to też podrzuca swoje dzieci "innym"? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: A jak facet jest wiceprezydentem 02.09.08, 09:28 > w prawidlowym rozwoju neurologicznym dziecka nie ma > rownouprawnienia. Matka jest bardziej niezbedna niz ojciec, Bo przecież dziecko jest karmione piersią przez 10 lat a mężczyzna jest fizycznie niezdolny do zmiany pampersa. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Republikanie mają problem? 02.09.08, 01:46 Problem mają feministki i zwolennicy aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga problem maja fundamentalisci moralni 02.09.08, 03:09 do ktorych przymilal sie Bush w czasie poprzednich wyborow. A rozwiazywanie tego problemu poprzez szybka legalizacje zwiazku nastolatkow to raczej dorazne latanie dziury w dachu, a nie dowod na prawidlowo funkcjonujaca rodzine wychowywana wedle zasad Dekalogu. douglasmclloyd napisał: > Problem mają feministki i zwolennicy aborcji. > Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: problem maja fundamentalisci moralni 02.09.08, 18:56 baba-jaga napisał: > do ktorych przymilal sie Bush w czasie poprzednich wyborow. A > rozwiazywanie tego problemu poprzez szybka legalizacje zwiazku > nastolatkow to raczej dorazne latanie dziury w dachu, a nie dowod na > prawidlowo funkcjonujaca rodzine wychowywana wedle zasad Dekalogu. Lepiej wyskorbac, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga problem maja fundamentalisci moralni 02.09.08, 03:11 do ktorych przymilal sie Bush w czasie poprzednich wyborow. A rozwiazywanie tego problemu poprzez szybka legalizacje zwiazku nastolatkow to raczej dorazne latanie dziury w dachu, a nie dowod na prawidlowo funkcjonujaca rodzine wychowywana wedle zasad Dekalogu. douglasmclloyd napisał: > Problem mają feministki i zwolennicy aborcji. > Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Republikanie mają problem? 02.09.08, 03:40 Problem ma McCain, bo jedyne co mogl o niej powiedziec, to ze jest to "porzadna" kobieta zachowujaca konserwatywne wartosci rodzinne. A tu tymczasem... No, ale moze trzeba bylo z nia porozmawiac dluzej niz przez 15 minut zanim sie ja nominowalo. I to wlasnie pokazuje jasno, jak benadziejne decyzje on podejmuje. A ona? Hmmm. no coz... czas pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Republikanie mają problem? 02.09.08, 18:52 gspnstr napisał: > Problem ma McCain, bo jedyne co mogl o niej powiedziec, to ze jest > to "porzadna" kobieta zachowujaca konserwatywne wartosci rodzinne. A > tu tymczasem... Co tymczasem, aborcja jakaś ma byc? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 02:37 4v napisał: > prostaczki się kocą. Cóż, jak się socjaliści kocą - to dzieci mordują. Co jest większym prostactwem, żeby nie rzec barbarzyństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Repub... 02.09.08, 04:41 Ot, prawicowa moralność. Klasyka. Czystość do ślubu, zero edukacji seksualnej, zakaz antykoncepcji. Szczyt fałszu i hipokryzji. Zresztą, czego można się spodziewać po osobie, która "ochronę życia" rozumie jako zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci z gwałtu czy kazirodztwa, a równocześnie popiera wojny, domaga się swobodnego dostępu wszystkich do broni, a jej głównym hobby jest zabijanie zwierząt? Odpowiedz Link Zgłoś
yanhowah 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Repub... 02.09.08, 04:50 CO ZROBI McCAINE???? ANO BEDZIE OJCEM CHRZESTNYM,,,,,CO INNEGO MOZE W JEGO WIEKU ZROBIC??? Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Zapłodnić wszystkie zdolne do ciąży nieletnie w RP 02.09.08, 06:06 Jak brać przykład z Amerykanów to na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
pierrecruise 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Repub... 02.09.08, 07:40 McCain strzelił sobie samobója wybierając tą wariatkę, nie ma wątpliwości, on chyba chce przegrać z Obamą, więc mimo wszystko brawo dla staruszka Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: 17-letnia córka Sarah Palin jest w ciąży. Rep 02.09.08, 07:43 pierrecruise napisał: > McCain strzelił sobie samobója wybierając tą wariatkę, nie ma wątpliwości, on > chyba chce przegrać z Obamą, więc mimo wszystko brawo dla staruszka Zrobi na tym taki sam interes, jak PiS na Nelly Rokicie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_endecje Konserwatywna hipokryzja...go Obama, go!! 02.09.08, 07:50 Konserwatysci za dyche. Tak sie chowa dzieci? Ze bedac dziecmi same maja dzieci? Gdzie ta religia i dobre wychowanie? Co to w ogole za baba ta Palin...Morduje zwierzeta, strzela z AK-44, i duka cos tam bez sensu... Moze przynajmniej potrafi strzelac celnie, nie tak jak jej ewentualny predecesor Cheney? Mam nadzieje, ze Obama wygra. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Ech wy, matołki... 02.09.08, 08:31 "Wyborcza Babygate w USA" Watergate to nazwa hotelu - i dlatego Amerykanie nazwali to Aferą Watergate. A wy, durnie, sądzicie, że GATE to synonim afery? Michnik nie chce wam kupić słownika? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
chipsof64 McCain zostanie ojcem chrzestnym i tyle 02.09.08, 08:42 chore jest to, że ludzie z takich rzeczy robią dramat. C'est la vie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: McCain zostanie ojcem chrzestnym i tyle 02.09.08, 18:58 chipsof64 napisał: > chore jest to, że ludzie z takich rzeczy robią dramat. C'est la vie. Nawet Obama to zauważył ale brukowce mają temat. Odpowiedz Link Zgłoś