Dodaj do ulubionych

Dalsze problemy z siecią Era?

• evita_duarte Dalsze problemy z siecią Era? 06.09.08, 03:23
      Niestety nikt nie odbieral... Moze nie mieli zasiegu LOL
    • carpaccio4 ta sieć działa w polsce 06.09.08, 03:47
      a głównym urzędnikiem wiadomo kto jest...
    • askwarus Dalsze problemy z siecią Era? 07.09.08, 10:08
      Być może to wina iPhone który blokuje sieć ???
    • abonery Dalsze problemy z siecią Era? 05.12.08, 17:27
      Faktycznie ERA leci sobie w kulki ze stałymi abonentami. Nie dość, że do
      oferowanych telefonów wprowadza dodatki, których nie wszyscy chcą i podnosi
      ich ceny, a takich modeli telefonów nie oferuje bez dodatków, to dla
      nowicjuszy oferuje je przy identycznej taryfie w niższej cenie. Np. telefon
      Sony Ericsson C 702 możliwy jest do nabycia TYLKO z dodatkiem "naviexpert",
      przy czym osoby przystępujące do ERY w taryfie "NOWA ERA 40" zapłacą za niego
      299 zł., podczas gdy stały abonent musi zapłacić 499 zł. Na dodatek
      praktycznie pomija się milczeniem fakt, że bez dodatkowych opłat z
      "naviexperta" można korzystać TYLKO PRZEZ 6 MIESIĘCY. Później drogi nabywco
      takiego cudu albo płać, albo zrezygnuj z tej aplikacji! To SKANDAL, ale ERA
      uważa, że wszystko jest w porządku. Nie rozumiem tylko dlaczego dla jednej
      osoby cena tego telefonu przy tej samej taryfie wynosi 299 zł., a dla innej
      jest o 200 zł. wyższa! Może spece z ERY poczytaliby sobie Konstytucję na temat
      równego traktowania obywateli?
      • novci NaviExpert w Sony Ericsson C702 05.01.09, 15:57
        W Sony Ericsson jest tylko dostępna nawigacji GPS NaviExpert. Nokia Maps nie
        będzie działała na tym modelu bo to konkurencja.

Przez pół roku w tej taryfie można za darmo korzystać z NaviExpert i nie trzeba
        wykupywać ani licencji programu ani kosztów GPRS.

Gdy minie pół roku można korzystać z NaviExpert wykupując albo krótki abonament
        1 dniowy za 2 zł gdy jest potrzeba lub długi za około 100zł. NaviExpert jest
        wart tych 2zł gdyż pozwala na omijanie korków samochodowych.
        Poza tym ostatnio wygrał wielki test nawigacji z TomTom!
        www.naviexpert.pl/o-produkcie/opinie/wielki-test-nawigacji-antyradia-i-chip-w-warszawskich-korkach.html
    • spinacz1111 Dalsze problemy z siecią Era? 11.01.09, 18:15

Byłam w Erze 4 lata. Dwa miesiące przed końcem umowy do mojej siostry (która
      jest użytkownikiem telefonu) zadzwonił konsultant z propozycją nowej umowy.
      Obiecał jej nowy telefon, jakieś gadżety do niego, ale za wyższy abonament.
      Naiwnie się zgodziła, ponieważ stwierdził, że to ona może podpisać tę umowę
      zamiast mnie (ja jestem właścicielem numeru). Konsultant od razu zmienił
      taryfę i wysłał kuriera pod niewłaściwy adres (!). Dopiero ów kurier
      poinformował moją mamę (zupełnie nieświadomą sytuacji i mieszkającą pod innym
      adresem), że tylko i wyłącznie ja mogę podpisać aneks do umowy, a ponieważ ja
      nie byłam dostępna, odjechał z niczym.

W następnym miesiącu do siostry zadzwonił kolejny konsultant z propozycją
      przedłużenia umowy. W ten sposób dowiedziała się, że nadal ma włączoną tę nową
      taryfę mimo fiaska z kurierem. Zmieniła ją na niższą, bo nie było sensu
      ponosić dodatkowych kosztów. Zrezygnowała z przedłużania umowy.

Dowiedziawszy się o tym, wściekłam się konkretnie. Jak to jest możliwe, że po
      powrocie kuriera nikt w Erze nie był łaskaw zweryfikować faktu, że aneks do
      umowy nie został podpisany?! Jak w ogóle można wmawiać komuś, że może podpisać
      umową zamiast innej osoby (ów konsultant potwierdził to w dwóch rozmowach)?!
      Dlaczego taryfa nie została ponownie przełączona na pierwotną, skoro nie było
      nowej umowy?! Zdenerwowałam się jeszcze bardziej, gdy zweryfikowałam rachunki
      swoim po powrocie. Zgodnie z poprzednią taryfą miałam 140 minut w cenie 40 zł
      brutto. Nowa taryfa kosztowała 45 zł brutto i dawała tylko 120 min. Trzy
      miesiące płaciłam więcej za mniej (!), co wydaje mi się, delikatnie mówiąc,
      śmieszne.

Zadzwoniłam do Biura Obsługi. Konsultant był wybitnie ignorancki, bo moje
      proste pytania były dla niego niewygodne. Wkurzyłam się jeszcze bardziej. Ta
      infolinia chyba po to jest, żeby rozwiązywali problemy! Co więcej, ten sam
      konsultant świadomie wprowadził mnie w błąd twierdząc, że zmiana ówczesnej
      taryfy na moją starą będzie bezpłatna. Poprosiłam o zmianę. Po zakończeniu
      rozmowy przyszedł sms potwierdzający tę zmianę i informujący o opłacie za to -
      50 zł!!

Mało mnie szlag nie trafił. Napisałam reklamację i poszłam zerwać umowę. Pan w
      Erze dał mi druczek i powiedział, że "teraz mogę to sobie wysłac listem
      poleconym do Ery". Za 30 dni umowa miała się skończyć. Ale się nie skończyła.
      Zobaczyłam rachunek i znów się wkurzyłam. Zadzwoniłam do BOK. Tam się
      dowiedziałam, że umowa skończy się po 30 dniach od końca obecnego cyklu
      rozliczeniowego. W praktyce uwięzili mnie na kolejny miesiąc, bo poszłam
      skończyć z umową w drugim czy trzecim dniu tego zakichanego cyklu. Co do
      reklamacji, część pieniędzy oddali (jakąś 1/3), ale podnieśli mi cenę za starą
      taryfę, mimo że czas umowy wtedy jeszcze nie minął, tak żebym musiała jednak
      płacić więcej (60zł za 120 min!!!) i nowa proponowana taryfa wydawała się
      lepsza. Napisałam kolejną reklamację, ale w odpowiedzi było, że tym się już
      zajęli i więcej nie zamierzają. To już jest po prostu skandal. To jest
      naciąganie i uwiązywanie na siłę jak najdłużej! Wyłudzanie i oszustwo!! W
      dodatku ściągnęli mi z konta za dużą kwotę za ostatnią (nareszcie!) fakturę -
      nie uwzględnili nadpłaty - i znów muszę się użerać z tymi złodziejami!

Nikomu nie polecam abonamentu w Erze! Ery w ogóle! Zastanówcie się 2 razy! A
      najlepiej wybrać telefon na kartę. Mam taki od dłuższego czasu i żadnych
      problemów. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka