Dodaj do ulubionych

Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu

06.09.08, 23:55
Impreza faktycznie w wielkim stylu i na wielką skalę. Świetne
widowisko, łącznie z nawiązaniami do tradycji (brawo
zespół "dożynkowy"!) i niezła organizacja. Tylko telebimy
zdecydowanie za małe - żeby cokolwiek zobaczyć,trzeba było się
odwracać do tego za plecami, bo z docelowego naprzeciwko nie dało
się odczytać wyników. Komunikacyjnie też ok, nie będzie tragedii na
Euro, nawet bez metra.
Obserwuj wątek
    • dorotka1301 Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:08
      Beznadziejna organizacja widowiska. Na płycie stadionu nic nie było widać.
      Jupitery momentami świeciły prosto w oczy, a na koniec jeden z nich
      przesłaniał sztuczne ognie i najgorsze... komentatorzy...może nadają się do
      prowadzenia imprez w TV, ale na pewno nie masowych, takich jak ta. Jak dla
      mnie słabo, jak za 90zł...
      • w_v_w Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:12
        o to jeszcze kasę trzeba było wyłożyć, kiepsko.
        w Krakowie, miasto bardzo często organizuje świetne imprezy, koncerty przychodzą
        tłumy "za darmochę".

Wawerka
        • dorotka1301 Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:21
          Ale to nie była impreza organizowana przez miasto, tylko przez jakąś prywatną
          firmę. W każdym razie trochę się ludzie zawiedli i część z nich wyszła w połowie
          • w_v_w Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:26
            komercha, jeszcze gorzej

Wawerka
          • sweet_dreadi Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:34
            Jestem przeciwnego zdania.
            Fakt, po trzech godzinach stania na palcach mam niezłe zakwasy :), jednak
            zobaczenie na żywo X-fighters to niezapomniane przeżycie. Być może inaczej
            patrzyły na to osoby, które przyszły obejrzeć "jakieś widowisko", jednak ja
            jestem zagorzałą fanką i co roku oglądałam (re)transmisje z Madrytu,
            zazdroszcząc tym, którzy krzyczeli z hiszpańskich trybun.

Brudne trampki i kurz w ustach to oczywiście dodatki do takiej imprezy :),
            jednak będę wspominała ją z przyjemnością. Uważam, że wstawki nawiązujące do
            przeszłości stadionu, elementy narodowe (typu niespodziewane pojawienie się
            tancerzy w strojach ludowych) było bardzo ładnym ukłonem organizatorów w stronę
            miejsca, w którym odbywało się super session. Sama widziałam, że niejednej
            osobie łza zakręciła się w oku.

Jestem ciekawa, jak wrażenia osób, które miały miejsca w sektorach na krzesełkach?

Z mojego D3 (płyta) byłam zadowolona, ponieważ świetnie było widać zawodników w
            momencie wjeżdżania i zjeżdżania z areny - a akrobacje powietrzne chyba nieźle
            było widać z każdego miejsca.
            • dorotka1301 Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:44
              A nie uważasz, że komentatorzy zawalili trochę swoja robotę?
              Gratuluję i podziwiam Twoją pasję. Ja się tym nie interesuję tak bardzo. Fakt, oczekiwałam widowiska. Same akrobacje były fajne, ale poza tym oprawa pozostawia wiele do życzenia. Zespół ludowy i muzyka- bardzo trafiony i zaskakujący pomysł :)
              • sweet_dreadi Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:47
                A fakt, komentatorami momentami byłam zawiedziona. Nie przekreślam ich pracy
                całkowicie, bo w 60 procentach wszystko było ok. W 40 niestety nie, ale śmiem
                podejrzewać, że to już była wina nagłośnienia - pogłos był tak olbrzymi, że
                przez prawie połowę czasu nie mogłam zrozumieć, co oni mówią - tylko pogłos.
                Plus jeden moment, gdy mówili jednocześnie i wtedy już nic nie było słychać :)

Co nie zmienia faktu, że spojrzenie w twarz przejeżdżającemu obok Ronnie czy
                Travisowi będę naprawdę długo pamiętała i nie zmienią tego te 'drobne'
                uniedogodnienia :)
                • dorotka1301 Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:50
                  A, w takim razie stałaś na początku. Ja też byłam w D3, ale widocznie gdzieś za
                  Tobą :)
                  • sweet_dreadi Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:55
                    Stałam w drugim, rzędzie - przede mną były osoby tuż przy barierce, co niestety
                    nie zmienia faktu, że miały po 30 cm więcej ode mnie :) (wzrostem nie grzeszę) -
                    ja za to przeszkadzałam innym dużym kłębem dredów, więc się odgryzłam.

Ale na szczęście w kluczowych momentach nieelegancko udawało mi się dopchnąć
                    troszkę do przodu.

Myślałam też o niezadowoleniu z organizacji - poza nagłośnieniem niewiele mogę
                    zarzucić. Nie wiem, czy tak samo byłoby, gdybym nie była fanką. Przypuszczalnie
                    gdybym wiedziała, jaki sport idę oglądać, to mniej więcej wiedziałabym czego się
                    spodziewać, więc ze swojego punktu widzenia - wypowiadam się o całej imprezie
                    jak najbardziej pozytywnie.
                    • methinks Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 01:20
                      Ja sie w ogole nie interesuje sportami motorowymi, ale poszedlem zobaczyc
                      widowisko. I dostalem dokladnie to, czego sie spodziewalem - kawal fajnej
                      imprezy, zapierajce dech w piersiach akrobacje, ryk motorow i smrod spalin.

Organizachja byla naprawde ok. Przy wejsciu stalismy niecale 30 minut (bylismy
                      punkt 17.00 na koncu dlugiej kolejki), wyjscie tez nie zajelo nam za duzo czasu.
                      Komentatorzy nie byli wcale tacy kiepscy (co nie znaczy, ze nie moglo byc
                      lepiej). Stalismy w sektorze C3 na plycie przy barierce przy bocznym kickerze i
                      swietnie bylo wszystko stamtad widac (moze oprocz odcinka dirtowego, ktory
                      ogladalismy na telebimie).

Riderzy zrobili swietne show, a ewolucje naprawde robily wrazenie. I trudno nie
                      bylo zauwazyc, ze tak naprawde nie o zadne klasyfikacje tu chodzilo, tylko o
                      "wielkie łał" na motocyklu. I w ogole mi to nie przeszkadzalo.

Song 2 w choreografii zespolu ludowego to mistrzostwo swiata, genialny pomysl.
                      Szkoda, ze podczas materialu o historii stadionu nie pokazano tego, co sie na
                      nim dzialo przez ostatnie 20 lat - nawet humorystycznie, ale mysle, ze powinno
                      sie o tym wspomniec. Tego nikt juz nie cofnie, nie ma co udawac, z czego slynal
                      Stadion X-lecia.

Ogolnie jestem bardzo zadowolony, naprawde fajna impreza i wcale nie taka droga.
                      Bylem na wielu drozszych koncertach i to wcale nie gwiazd main streamu.
                • levi9999 Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 07:37
                  lubie Cie kochanie za Twoje wpisy , ale Pastrana rzadki
                  jak skakal speed & style to sie malo nie pos*****
                  to nie sa triki , to jest poezja
                  Żółw--><---Żółw

> Co nie zmienia faktu, że spojrzenie w twarz przejeżdżającemu obok Ronnie czy
                  > Travisowi będę naprawdę długo pamiętała i nie zmienią tego te 'drobne'
                  > uniedogodnienia :)
                  • sweet_dreadi Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 13:53
                    Nie pamiętam, żebyśmy byli dla siebie kochaniami, ale po wpisach widzę, że
                    żółwika warto przybić :>

> lubie Cie kochanie za Twoje wpisy , ale Pastrana rzadki
                    > jak skakal speed & style to sie malo nie pos*****
                    > to nie sa triki , to jest poezja
                    > Żółw--><---Żółw
            • levi9999 Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 07:28
              wiesz po co tam poszłaś
              Szacun sweet'y
                Oczywiście, że wiem, w końcu czekałam na to naprawdę długo :)

> wiesz po co tam poszłaś
                > Szacun sweet'y
            • e_r_i_n Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 10:57
              sweet_dreadi napisała:

> Jestem ciekawa, jak wrażenia osób, które miały miejsca w sektorach > na
              krzesełkach?

Byłam na środku sektora C. I wrażenia niesamowite :).
              Przyznaję bez bicia, że fanką tego sportu nie jestem, poszłam tam dla mojego
              Młodego. Ale zdecydowanie się nie zawiodłam.
              Emocje tak wysokie, jak skoki zawodników ;)
            • sleepsafe Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 11:53
              Byłam w sektorze B2 na krzesełkach. W zasadzie widziałam prawie wszystko, co po
              mojej stronie stadionu zobaczyć można było.
              Dla mnie rewelacja. I liczyłam na zwycięstwo Torresa!
        • sleepsafe Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 11:50
          Dla Twoje wiadomości. W tym samym czasie w Warszawie odbywały się:koncert Georga
          Clintona i koncert na placu Defilad, gdzie występowali m. in. Wyclef Jean i
          Kelly Rowland... acha ZA DARMOCHĘ!
            Ale nikt nikomu nie broniła iść na koncert za darmochę - tak samo jak nikt chyba
            nie może mieć do nikogo pretensji o to, że wolał wydać kasę na x-fighters.
            Oczywiście, łatwo jest mieć zarzuty do organizatorów, ale warto pomyśleć o tym, że:
            a) organizatorem była firma nie działająca non-profit
            b) przygotowanie imprezy pochłonęło ogromny budżet (na stadionie naprawdę nie
            było samoistnie ani takiego toru, ani trybun, ani oświetlenia itp.)
            c) nikt nikogo nie zmuszał do pójścia na x-fighters

Ja również zauważyłam niedociągnięcia, ale nigdy nie będę żałowała tego wieczoru
            - i podejrzewam, że ci, którzy są fanami zgodzą się ze mną.
            A jeśli nie są - cóż, jeśli idę na imprezę, o której nie mam pojęcia, to staram
            się najpierw zorientować na czym to wszystko polega, żeby wiedzieć, czy warto
            wydawać kasę na bilet.

> Dla Twoje wiadomości. W tym samym czasie w Warszawie odbywały się:koncert Georg
            > a
            > Clintona i koncert na placu Defilad, gdzie występowali m. in. Wyclef Jean i
            > Kelly Rowland... acha ZA DARMOCHĘ!
      • maximi Za 90 zl i jeszcze pretensje 07.09.08, 08:50
        Nie rozumiem was.Za 90 zl i jeszcze pretensje - najlepiej za darmo i jeszcze
        żeby Państwo raczyli przyjść. Bez tego tłumu tam na dole (tzn. podejrzewam że to
        ci po 90zl) też byłaby bardzo miła impreza Uważam że było bardzo fajnie ja
        miałam miejsca ok. usiedliśmy blisko startu. także też nie wszystko było widać.A
        najlepszy był widok z sektora od ronda Waszyngtona.Oby więcej takich imprez
      • sleepsafe Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 11:48
        Dlatego bilety na płycie były najtańsze... Jak inaczej wyobrażasz sobie zaplanowanie miejsc stojących?
          Co nie zmienia faktu, że ja swojego najtańszego biletu z możliwością stanięcia
          przy barierce i poczucia na twarzy kurzu spod kół i zobaczenia twarzy zawodników
          nie zamieniłabym np. na miejsca vip :)

> Dlatego bilety na płycie były najtańsze... Jak inaczej wyobrażasz sobie zaplano
          > wanie miejsc stojących?
          • maximi Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 17:23
            Źle mnie zrozumieliście Autor: dorotka1301 naisała jak za 90 zl to słabo. i
            wiele innych uwag wymieniła na temat organizacji imprezy.
            Ktoś woli miejsca stojące (najtańsze na każdej tego typu imprezie) a ktoś woli
            inne. decydując się na najtańsze ma to swój urok.Ale nie lubię jak ktoś kupi
            najtańsze bilety i jeszcze narzekać że reflektory świecą w oczy a to nie było
            widać skoków a to coś tam. Impreza była super!!!!!!!!!
    • adam.2x Zmiana symboli epok - Stadion XXX-lecia? 07.09.08, 00:09
      Stadion dziesięciolecia był symbolem odbudowy Polski po wojennych
      zniszczeniach. Może nowy stadion powinnien zachować pewien symboliczny sens
      rozwoju Polski i zostać nazwany Stadionem XXX-lecia w znaczeniu rocznicy
      Solidarności. Chyba zostanie zbudowany gdzieś około tej rocznicy.
      • w_v_w Re: Zmiana symboli epok - Stadion XXX-lecia? 07.09.08, 00:18
        adam.2x napisał:

> Stadion dziesięciolecia był symbolem odbudowy Polski po wojennych
        > zniszczeniach. Może nowy stadion powinnien zachować pewien symboliczny sens
        > rozwoju Polski i zostać nazwany Stadionem XXX-lecia w znaczeniu rocznicy
        > Solidarności. Chyba zostanie zbudowany gdzieś około tej rocznicy.

Mam odruch wymiotny, jak nie JP2, to Solidarność, bez przesady :(((

Wawerka
        • adam.2x Re: Zmiana symboli epok - Stadion XXX-lecia? 07.09.08, 00:28
          Rozumiem ten odruch gdy na codzień ludzie bombardowani są przesadną martyrologią
          i nadużyciem symboli. Faktem jest jednak że będzie to rocznica zapoczątkowania
          olbrzymich zmian w Polsce i na świecie.
          • w_v_w Re: Zmiana symboli epok - Stadion XXX-lecia? 07.09.08, 00:39
            Znów przesadzasz, ale niech tam, jak go zwał, tak go zwał niech powstanie :)

Pozdrawiam
            Wawerka
    • brynk moje cegiełki na odbudowę W-wy zostały zmarnowane 07.09.08, 00:26
      Przykre to. Winę za "upadłość" stadionu ponoszą tylko i wyłacznie Warszawiacy.
      Widać, ze zapomnieli juz, jak to cały naród odbudowywał stolice, ich miasto.
      Teraz ten naród pocałowali w d... Po prostu okradli nas - Niewarszawiaków.
      ...i za co tu lubic warszawę i Warszawiaków , za co ??????
      • w_v_w Re: moje cegiełki na odbudowę W-wy zostały zmarn 07.09.08, 00:29
        daj spokój, Warszawa dawno zwróciła dług, płacąc "janosikowe", daje pracę
        ludziom spoza. Wiesz jaki procent nie(Warszawiaków) wywozi co miesiąc podatki w
        swoje strony?

Wawerka
        • ready4freddy Re: moje cegiełki na odbudowę W-wy zostały zmarn 07.09.08, 10:43
          w_v_w napisał:

> daj spokój, Warszawa dawno zwróciła dług, płacąc "janosikowe", daje pracę
          > ludziom spoza. Wiesz jaki procent nie(Warszawiaków) wywozi co miesiąc podatki w
          > swoje strony?
          >
          > Wawerka

generalnie ani mnie to ziebi, ani grzeje, ale...
          wiesz, ilu tych nie-warszawiakow wydaje codziennie pieniadze w Warszawie
          wlasnie, i to jakie pieniadze, i jaki jest z tego VAT? wiec nie wciskaj tu
          ciemnoty o wywozeniu podatkow :)
          • sweetest_perfection Re: moje cegiełki na odbudowę W-wy zostały zmarn 07.09.08, 23:01
            a czy ktoś zmusza nie-Warszawiaków to życia w Warszawie? czy tylko w Warszawie można się rozwijać zawodowo i zarabiać...?
        • e_r_i_n Re: moje cegiełki na odbudowę W-wy zostały zmarn 07.09.08, 10:54
          w_v_w napisał:

> Wiesz jaki procent nie(Warszawiaków) wywozi co miesiąc podatki w
          > swoje strony?

Przypuszczam, że wcale nie taki wielki (a przynajmniej coraz mniejszy).
        • boado Re: moje cegiełki na odbudowę W-wy zostały zmarn 07.09.08, 12:05
          To naród ze swoich podatków oplaca urzędniczą Warszawę- 200 tys.
          stanowisk dla biurokratów. Skutki rządzenia z ich pomocą cały naród
          widzi. Siana do łba ,siana... potem zabierz głos na forum z
          uczestnictwem baranów.
      • bunio28 Re: moje cegiełki na odbudowę W-wy zostały zmarn 07.09.08, 07:15
        Powiedz mi tylko jakim cudem to Warszawiacy zmarnowali stadion X
        lecia.
        Przypominam ci że stadion ten od zawsze był obiektem państwowym
        leżącym na państwowym gruncie.I to państwowa spółka wynajeła go
        Damisowi pod bazar prawie 20 lat temu.
        Warszawa wiele razy zwracała się z prośbą o likwidację bazaru lub
        ograniczenie jego działalności. Ale dla państwa estetyka miasta i
        walory dużego obiektu nie miąły znaczenia. Wazniejsza była kasa z
        wynajmu.
        Dlatego daruj sobie te tektsy.

A co do odbudowy to pamiętaj że wawa odprowadza rocznie 19 mld do
        budzetu centralnego a spowrotem dostaje niecałe 9 mld.
        10 mld rocznie to chyba wystarczająca rekompensata do Polaków za
        odbudowe
    • dzieneusz Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:29
      owszem w wielkim stylu! było bombowo!
      • sweet_dreadi Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:35
        popieram po stokroć :*
      • 1.efka Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:48
        tragedia
        poprostu tragedia i tyle mam do powiedzenia
    • anshel Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 00:51
      Niech dziennikarzyna sobie zapamięta, że "feerie" pisze się przez dwa "e".
      Błąd w leadzie to dość nieprofesjonalnie.
    • atomekkk George Clinton rulezzzz 07.09.08, 01:53
      a nie tam jakis Red Bull...to byla impreza !
      • methinks Re: George Clinton rulezzzz 07.09.08, 02:02
        Gdyby nie Red Bull, tez bym sluchal ojca p-funku.
      • polski_kibol Re: George Clinton rulezzzz 07.09.08, 10:15
        Dokładnie!
    • heniek300 Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 05:44
      Sądząc po ilości zdjęć pan "fotoreporter" miał chyba kartę w
      telefonie zapchaną...
    • levi9999 Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 07:26
      pełen wypas
      organizacja , zawodnicy , cała otoczka
      zdarte gardło , palce bolą od gwizdania , a dłonie od klaskania...
      Wielki szacun ! Dla mnie impreza roku
      Pozdro
        Zapomniałam, że poza zakwasami łydek dziś mam zakwasy ramion :D - od klaskania z
        łapkami do góry, do zwiędnięcia :P

> pełen wypas
        > organizacja , zawodnicy , cała otoczka
        > zdarte gardło , palce bolą od gwizdania , a dłonie od klaskania...
        > Wielki szacun ! Dla mnie impreza roku
        > Pozdro
        • levi9999 Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 08.09.08, 23:11
          To samo siostro, u mnie to samo , i lekka chrypka od maksymalnego darcia papy :)
          Strzala

sweet_dreadi napisała:

> Zapomniałam, że poza zakwasami łydek dziś mam zakwasy ramion :D - od klaskania
          > z
          > łapkami do góry, do zwiędnięcia :P
    • preminger w wielkim stylu 07.09.08, 07:56
      było tu przecież tak kolorowo :(
      pl.wikipedia.org/wiki/Lumo
    • oldbruno Stadion X-lecia - Pamiątka 07.09.08, 08:39
      Na koronie stadionu były kiedyś sportowe pomniki, od strony południowej biegacz grecki, nazywany "Pomnikiem repatrianta", bo goły i bosy i biegnie ze wschodu. Proponuję go gdzieś eksponować.
    • zigzaur A czy będzie protest z ambasady 07.09.08, 08:54
      Rosji?
    • miliarder cała polska buduje swoją stolice. 07.09.08, 10:37
      to jak stadion narodowy sie burzy,
      to teraz warszawa powinna oddac wszelkie zagrabione
      w kraju mienie od 1945, wg wartosci ówczesnej.

jak dzisiaj sie robi pokaz motocyklowy,
      to jakby rok-dwa za późno
    • boado Areny dla plebsu 07.09.08, 11:41
      Dajcie nam rozrywki i chleba- krzyczą kibole. - Damy wam nawet
      gladiatorów zakupionych za granicą. Ostatnio nawet naturalizujemy
      kopaczy. Co tam 100 mld złotych wyrzuconych na stadiony, autostrady
      ze złota budowane ( koszt1km- 10-15 mln euro), liczy się nasza
      kabza.

Pomożecie (Gierek)?- pomożemy

Pobudujemy. jak za dobrych czasów, szczególnie to co nam nie
      potrzeba. Stoją budowle gierkowskie, a to fragmenty elektrowni
      atomowej (za 5 mld $), Huta Katowice, co za grosze ktoś ją kupił,
      pół Polski płytowej i szkieletowej i wiele ,wiele innych budowli,
      drogi co dziury od razu w nich wyskakują, fabryki, które nic nie
      produkują, a jeśli już- to parę w gwizdek. W Krakowie stoi sobie
      szkielet konstrukcji domu "technika" i straszy okolicę od 25. lat.
      Tak też będzie ze stadionami, jak chociażby przykładowo "1000-lecia"
      w Warszawce. Niech się mury pną do góry... Wszędzie trąbią me(n)d(y)
      ia o doniosłości wydarzenia i szansy jaka nas czeka. Oszalał naród
      wraz z "przywódcami". Otrzeźwienie społeczeństwa przyjdzie rychlej,
      niż się spodziewacie.

• boado "Sylwester" plenerowy w Krakowie 07.09.08, 11:46
      Europejski spęd sylwestrowy na Rynku Głównym w Krakowie

Z kroniki:
      ...tak więc pospólstwu i kibolom urządzono kołchozowy (w
      wydaniu europejskim) "sylwester" w plenerze. Natomiast rządzący-
      obrani demokratycznie z "woli" ludu- balowali w pełnych przepychu
      salach, za suto zastawionymi stołami. Lał się szampan, trzaskały
      kielichy, uginały pod obfitością żarła tace, a w poświacie lampionów
      do tańca przygrywały orkiestry. Lud zaś- stłoczony w Rynku i stojący
      tak od godzin o głodzie i chłodzie, omiatywany i rażony ciągle
      smugami świateł reflektorów, ogłuszany wrzaskiem megafonów, do
      których "wtłaczano" ryk wydobywany z gardzieł "gwiazd" plączących
      się po upstrzonej plastikiem estradzie- pomny ich hojności i
      przyzwolenia, krzyczał: hosanna i dzięki wam! Dajcie więcej takiej
      rozrywki! - Będzie - rzekli tedy oni- i uwierzcie nam, bowiem
      zarządziliśmy już odliczanie czasu, który zaczyna biec aż do chwili
      otwarcia aren na igrzyska w 2012 roku. Potem on (lud) wyziębnięty,
      umęczony i spity na ranem rozpierzchł się do swoich w blokowiskach
      komórek i legowisk pod mostem lub w kanałach, pozostawiając po sobie
      na placu i w bramach pobliskich kamienic własne wydzieliny oraz
      sterty odpadów po "ucztowaniu".

Już wczesnym rankiem ulicami sunęly w kierunku płyty Rynku
      śmieciarki. Nastał Nowy Rok. Plac po dezynfekcji i spłukaniu wodą
      był gotowy znowu na przyjęcie turystów.

Czas ucieka-odszedł w przeszłość jeszcze jeden rok.

• sleepsafe Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 11:46
      a to fakt, nie pomyślałam... Ok. 12 w nocy jechałam ze stadionu prawie pustym
      tramwajem. Całkiem przyzwoicie ten tłum się "rozładował"
      • sweet_dreadi Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 07.09.08, 13:54
        Pierwsze tramwaje jechały tak wyładowane, że ludzie wystawali oknami :) -
        większość w tej chwili zrezygnowała i potężna pielgrzymka ruszyła pieszo mostem :)

> a to fakt, nie pomyślałam... Ok. 12 w nocy jechałam ze stadionu prawie pustym
        > tramwajem. Całkiem przyzwoicie ten tłum się "rozładował"
    • mamut2000 "Stadion 10-cio lecia", albo 07.09.08, 22:52
      "Stadion Dziesięciolecia". Kto wpadł na pomysł aby pisać "Stadion X-lecia"? W
      jakim języku to jest?
    • vomitorium1 Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 08.09.08, 01:06
      www.youtube.com/watch?v=2aJRLPDlbtw
    • likeadrum Re: Stadion X-lecia odchodzi w wielkim stylu 08.09.08, 01:23
      Widowisko niezłe, chociaż przyznam, że szkoda, że w ogóle była ta płyta a
      torowisko bardziej nie było rozbudowane. Nie podobała mi się sentymentalna
      otoczka na samym końcu-w końcu lepiej się koncentrować na nowym...a historyczne
      wstawki podczas bardzo okej.
      Komentator pobudzał tłum i był w tym dobry....wszyscy w swoim zadzwieniu
      bardziej wstrzymywali oddech niż krzyczeli a może nie chcieli zdyskoncentrować
      panów. Nie podobały mi się jednak szowenistyczne uwagi o kobietach wielki duży
      minus.

Podobało mi się nagłośnienie, oprawa muzyczna superrrr, organizacja na duży plus.
    • unamatita Wprawdzie był remis ale nasi strzelili obie bramki 09.09.08, 11:09
      Janas juz 25 lat temu błyszczał:)
      u.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka