piemont12 PIS to zgłada Polski i polskości !!!! 08.09.08, 09:48 bolszewickie kurestwo,przeniesine z CCCP !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: PIS to zgłada Polski i polskości !!!! 08.09.08, 09:55 Zastanawia mnie tylko jak wielka jest perfidia Kaczorów: wiedza i sądzę, że zdają sobie znbakomicie sprawę ile zła niesie ich postepowanie i że jest to robbione nie w imię prawdy a doraźnych politycznych celów. Jak oni muszą nienawidzieć - no własnie, może to zbyt patetycznie ale niech tam - swojej spokojnej Ojczyzny - skoro otaczaja się takimi kanaliami, gloszacymi takie rzeczy. a śWIAT PATRZY I SIę śMIEJE.Mi już nie jest nawet przykro, nie chce mi się rzygać na to towarzystwo. To po prostu nie moja Polska o jaka mi chodziło.Nie moja. Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Powtarzam, Kaczynscy to etatowi kapusie SB !!! 08.09.08, 09:50 www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rysz PiS albo zagłada 08.09.08, 09:54 Ja bym się tak nie przejmował. Popatrzcie na wiek tych ludzi. Czas to sam rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: PiS albo zagłada 08.09.08, 09:57 Tak ale w zanadrzu są tabuny Kurskich, Ziobrów wszelkiej masci sk..... którzy chcą się dorwac do PISdzielskiego koryta i dalej glosić te pokraczne prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
joflp Tak jak kiedyś Leszek Moczulski z mównicy sejmowej 08.09.08, 09:57 rozszyfrował skrót PZPR, ja rozszyfruję skrót PiS - psychopaci i szubrawcy i niech to pozostanie jako komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Re: Tak jak kiedyś Leszek Moczulski z mównicy sej 08.09.08, 11:20 joflp napisał: > rozszyfrował skrót PZPR, ja rozszyfruję skrót PiS - psychopaci i > szubrawcy i niech to pozostanie jako komentarz. Owszem, ale "pisowska (jakoby katolicka, bo gdzie te katolickie wartości i ideały w morzu kłamstwa i koniunkturalizmu oraz ewentualnie głupoty) młodzież" i jej destrukcyjny potencjał, to jest problem, z którym demokratyczny cywilizowany kraj musi sobie poradzić, m.in. jak sądzę dzięki edukacji i umiejętności radzenia sobie z bolszewicko-goebbelsowską propagandą spod znaku PiSu i agend o. Rydzyka, a także z wszelkiego rodzaju zabiegami prania ludziom mózgów (również na ambonach, nie mówiąc już o jedynie słusznym radiu, telewizji gazecie)... Odpowiedz Link Zgłoś
gurru dorobek Solidarnosci to wlasnie zagada 08.09.08, 10:09 suwerennosci Polski Odpowiedz Link Zgłoś
freeskawiniak PiS albo zagłada 08.09.08, 10:29 Oglądałem ten żenujący spektakl,sporo znajomych twarzy tych co buczeli na Borusewicza,tych co zakłócali święty spokój cmentarza z okazji kolejnej rocznicy Powstania Warszawskiego no i głównego wodzireja w osobie niejakiego P.Macierewicza.Mówicie że zabiegacie o prawdę i prawo wszystkich środowisk do swojej autonomi takiej obłudy dawno już nie słyszałem !!!!!!!! co ma piernik do wiatraka,młodzi dostali kolejną lekcję patologi patriotycznej i na koniec jeszcze mała łyżeczka dziegciu czy na pewno Sejm to dobre miejsce dla takiej żenady ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Ukradli księżyc a teraz historię!!! 08.09.08, 10:32 W jednym przyznaje rację panu Kaczyńskiemu - nieudanemu, przegranemu po 2 latach premierowi - historię musimy napisać od nowa! I z niej wywalić, ustawić w dalekim szeregu tych co kiedyś kradli księżyce a teraz historię. Przegraliście kraj, przegraliście Solidarność, bawicie się w komunistyczną propagandę zapominając, że dzisiaj media nie są od was zalezne. A radia maryje i TVP odbierane z dalekim dystansem. Szkoda tylko etosu współtwórców WZZ Gwiazdów, Walentynowicz i kilku innych których wciągnęliście do prywatnej brudnej wojny. Już ją przegraliście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simon77.pl PiS to Z A G L A D A !!!! 08.09.08, 10:34 jak mozna wogole glosowac na te sekte niedorozwojow !!! masakra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
advokatus_diaboli PiS albo zagłada 08.09.08, 10:35 panie Jarosławie Kaczyński (celowo tytułuję z małej litery, bo na dużą literę, tak jak na szacunek, trzeba sobie zasłużyć), mam wielką nadzieję, że historia odpowiednio się Z panem obejdzie, czyli dokładnie tak, jak pan obchodzisz się z nią. To dzięki panu, polskie społeczeństwo jest skłócone i podzielone jak nigdy dotąd. To dzięki panu starzy esbecy i komuniści, siedząc wygodnie w fotelu przed telewizorem i popijając wódę, rechoczą ze śmiechu widząc w wiadomościach relacje z takich spotkań, jak to zorganizowane przez pana brata. Rechoczą z satysfakcji dobrze wykonanej roboty, bo wybrali idealnego człowieka do tej trudnej misji. Niech się pan nie krępuje - już może pan stanąć na baczność i starym towarzyszom zaraportować - "MELDUJĘ WYKONANIE ZADANIA!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS albo zagłada 08.09.08, 10:40 proponuję tytułować tego pana - "panie były premierze"....- To mu wybitnie działa na nerwy...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Patrząc na te leciwe złogi komunizmu, 08.09.08, 10:47 mam nadzieję, że już niedługo będą Polsce szkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 PiS albo zagłada 08.09.08, 10:59 Co tu komentować kolejne beknięcio-pierdnięcia braci Kaczyńskich (Leszka "zaoczne"), o. Rydzyka ("zaoczne") i ich ludzi? Można tylko ubolewać nad stanem ich otworów gębowych i odbytowych, ale komu by się chciało? Odpowiedz Link Zgłoś
berserc PiS albo zagłada 08.09.08, 11:06 Nie można mówić o historii skoro upłynęło kilkadziesiąt zaledwie lat i żyją ludzie, którzy jak to ludzie mają swoje wady i małostki! To na razie polityka! W kraju o ugruntowanej demokracji jakim jest niewątpliwie Wielka Brytania archiwa otwiera się po 50 latach i nikt nie robi z tego problemu. U nas wybrano najgorszą drogę!! Otwarto część jedynie, uchylono drzwi, a w reszcie zdano się na pamięć ludzi. To oraz brak odsunięcia PRL-owskich aparatczyków (jak np. w Czechach) daje teraz tą zajadłą wściekłość z jaką zwracają się jedni Polacy przeciw drugim. Ludzie, którzy nie znają faktów wypowiadają się teraz i staja po jednej lub drugiej stronie co jest po prostu śmieszne. Każdy z nas ocenia wydarzenia subiektywnie dlatego nie można opierać się na pamięci ludzi. A już na pewno nie można na niej budować historii. Dlatego uważam, że należy skupić się poprawie dzisiaj, a ocenę wczoraj zostawić na jutro. Oczywiście nie wolno zapomnieć o wczoraj. Należy publikować źródła (z minimalnym komentarzem) - to może być istotna rola IPN-u, nie wolno popełniać tych samych błędów, ale nie wolno (!!) żyć tylko przeszłością! Odpowiedz Link Zgłoś
michsza PiS albo zagłada 08.09.08, 11:10 ludzie ale zaraz po co tyle jadu, maja oni troche racji bo i nich zapomniano ale tez nie widza nic poza swym nosem. kazdy widzi swe zaslugi tylko a o innych zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Komentarz do foto: 08.09.08, 11:23 Od lewej: Olszewski- gnusny nieudacznik, ekonomiczny debil, ex premier debil; Antoś "wariat"Policmajster- klient psychiatrii; zasłużona p. Anna Walentynowicz- aczkolwiek głupia jak kura; I największy kurdupel RP Jaruś Kaczyński. Tez pasjent psychiatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 11:39 Przez prawie 20 lat pluto na Walentynowicz czy Gwiazdów, z kanapowców pokroju Geremka zrobiono niemal wojownika o wolność, więc teraz nic złego się nie stanie jak do głosu dojdą właśnie oni. Zwłaszcza w kontekście przeszłości agenturalnej Wałęsy czy niejasnych pomysłów Kuronia. Bo co do roli Michnika (sławna Magdalenka i jego ludzie honoru Kiszczak i Jaruzel) to chyba już nikt nie ma wątpliwości że to antypolska świnia. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 sharn1.Kłamiesz świnio !!!! 08.09.08, 11:46 wskaż takie publikacje, gdzie opluwano, kłamano na temat Walentynowicz i Gwiazdów!..To oni,przez lata,opluwali i kłamali, jak ty teraz łajdaku!!! wwhttps://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348w.mojageneracja.pl/1980/blog/199923068748c40f824162c Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 12:26 Sharn1 - pluto? Tobie też bije palma, tak jak Walentynowicz i Gwiazdom? To Walentynowicz w 89-tym opowiadała ludziom, że Wałęsa ja chciał pchnąć nożem i nastaje na jej życie, etc. Gwiazdowie też byli wówczas święcie przekonani, że Wałęsa i s-ka chce ich zabić. To są chorzy ludzie i dlatego związkowcy ich odsunęli od zrządu. Tylko paranoicy dogadują się z tymi paranoikami. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 12:58 Dla mnie poziom głupot wypowiadanych przez Walentynowicz jest równy głupotom opowiadanym przez Wałęsę. Oni wszyscy są prostymi ludźmi i trzeba im wybaczyć. Chodzi mi bardziej o to, że od wielu lat zarówno Gwiazdom jak i Walentynowicz w imię własnych sympatii czy antypatii odbierano historyczną sprawiedliwość, że także działali i tworzyli WZZty. Wałęsa pozuje na herosa który sam rozłożył system (no może pomógł mu Borusewicz, ale o nim też przypomniał sobie dopiero jak zostali na cenzurowanym PiSu), a to jest nieprawda. Przez 20 lat pogłebiano podział na tych co rozbroili komunizm i na tych którzy nic nie znaczyli. W imię polityki uznano, że socjalista Kuroń to mąż stanu a zakładający KOR Macierewicz to już oszołom itd. itp. To nie Kaczyńscy, Walentynowicz czy Gwiazdowie zaczęli pierwsi zakrzywiać rzeczywistość. Oni przez wiele lat mieli niewielki wpływ na dyskurs nadawany przez michnikowszczyznę. Dopiero od kiedy przełamano monopol GW na informację i kształtowanie opinii publicznej, sprwy zaczeły wypływać. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 13:31 sharn1 napisał: > Bo co do roli Michnika (sławna > Magdalenka i jego ludzie honoru Kiszczak i Jaruzel) to chyba już > nikt nie ma wątpliwości że to antypolska świnia. Gdyby nie ta "antypolska świnia" i jeszcze parę tak przez Ciebie krytykowanych, to byś do dziś dnia nosił szturmówkę na pochodzie 1-majowym, a własne zdanie wyszeptywał najbliższemu przyjacielowi na uszko, a nie - publikował je dowolnie w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 13:38 koloratura1 napisała: > sharn1 napisał: > > > Bo co do roli Michnika (sławna > > Magdalenka i jego ludzie honoru Kiszczak i Jaruzel) to chyba już > > nikt nie ma wątpliwości że to antypolska świnia. > > Gdyby nie ta "antypolska świnia" i jeszcze parę tak przez Ciebie krytykowanych, > to byś do dziś dnia nosił szturmówkę na pochodzie 1-majowym, a własne zdanie w > yszeptywał najbliższemu przyjacielowi na uszko, a nie - publikował je dowolnie > w internecie. To i emerytowany biskup łowicki Alojzy Orszulik też jest "antypolską świnią" Tak, czy nie??? Bo czynnie w obradach w Magdalence uczestniczył. Rozumku więcej pls:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 13:59 singleman napisał: > > To i emerytowany biskup łowicki Alojzy Orszulik też > jest "antypolską świnią" Tak, czy nie??? Nie wiem. Sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie, skoro "antypolskie świnie" to Twój pomysł. Ja tylko Ciebie zacytowałam. > Rozumku więcej pls:-))) Cura te ipsum! Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 14:07 koloratura1 napisała: > singleman napisał: > > > > > To i emerytowany biskup łowicki Alojzy Orszulik też > > jest "antypolską świnią" Tak, czy nie??? > > Nie wiem. Sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie, skoro "antypolskie świni > e" to Twój pomysł. > Ja tylko Ciebie zacytowałam. > > > Rozumku więcej pls:-))) > > Cura te ipsum! Nie napisałem, jeno cytowałem: koloratura1 napisała: > sharn1 napisał: > > > Bo co do roli Michnika (sławna > > Magdalenka i jego ludzie honoru Kiszczak i Jaruzel) to chyba już > > nikt nie ma wątpliwości że to antypolska świnia. > > Gdyby nie ta "antypolska świnia" i jeszcze parę tak przez Ciebie krytykowanych, > to byś do dziś dnia nosił szturmówkę na pochodzie 1-majowym, a własne zdanie w > yszeptywał najbliższemu przyjacielowi na uszko, a nie - publikował je dowolnie > w internecie. To i emerytowany biskup łowicki Alojzy Orszulik też jest "antypolską świnią" Tak, czy nie??? Bo czynnie w obradach w Magdalence uczestniczył. Rozumku więcej pls:-))) Wiecej uwagi przy czytaniu postów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 14:47 singleman napisał: > > To i emerytowany biskup łowicki Alojzy Orszulik też > jest "antypolską świnią" Tak, czy nie??? Bo czynnie w obradach w > Magdalence uczestniczył. Rozumku więcej pls:-))) > > Wiecej uwagi przy czytaniu postów:-) Faktycznie, "antypolska świnia" to oryginalny pomysł sharna, nie Twój. Przepraszam! Tylko dlaczego czepiasz się mnie, nie jego? Z nim podyskutuj, zwłaszcza nt. Abp. Orszulika. BTW: Skąd pomysł, że ja miałabym mieć cokolwiek przeciwko komuś (obojętne, duchownemu czy świeckiemu), kto uczestniczył w rozmowach w Magdalence; z tytułu samego faktu, że w tych rozmowach uczestniczył?! Wręcz przeciwnie: Magdalenka to był wstęp do Okrągłego Stołu, który uważam za największe osiągnięcie Polski w 20-tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 08.09.08, 15:48 koloratura1 napisała: > singleman napisał: > > > > > To i emerytowany biskup łowicki Alojzy Orszulik też > > jest "antypolską świnią" Tak, czy nie??? Bo czynnie w obradach w > > Magdalence uczestniczył. Rozumku więcej pls:-))) > > > > Wiecej uwagi przy czytaniu postów:-) > > Faktycznie, "antypolska świnia" to oryginalny pomysł sharna, nie Twój. Przepras > zam! > Tylko dlaczego czepiasz się mnie, nie jego? Z nim podyskutuj, zwłaszcza nt. Abp > . Orszulika. > > BTW: Skąd pomysł, że ja miałabym mieć cokolwiek przeciwko komuś (obojętne, duch > ownemu czy świeckiemu), kto uczestniczył w rozmowach w Magdalence; z tytułu sam > ego faktu, że w tych rozmowach uczestniczył?! Wręcz przeciwnie: Magdalenka to b > ył wstęp do Okrągłego Stołu, który uważam za największe osiągnięcie Polski w 20 > -tym wieku. Ja nie oceniam ludzi za SAM UDZIAŁ tylko za zachowanie i prezentowane opinie. Jeśli ktoś pije brudzia i nazywa człowiekiem honoru komunistycznego oprawcę to ja nie mam pytań. Co do okrągłego stołu to przyznam, że idea była dobra. Gorzej z wykonaniem. Strach przed radykalnymi antykomunistami doprowadził do ułomności w postaci braku lustracji i chirurgicznego odcięcia czerwonych od żłoba. Przerodziło się to w patologie w postaci przejęcia majątku PZPR oraz dzikiego uwłaszczania się na majątku państwowym. Inż. dyr. zamienili się w prezesów a towarzysze w ministrów. Pewnemu środowisku zabrakło poprostu jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Woził wilka razy kilka powieźli i wilka... 09.09.08, 15:10 sharn1 napisał: > Co do okrągłego stołu to przyznam, że idea była dobra. Gorzej z > wykonaniem. Strach przed radykalnymi antykomunistami doprowadził do > ułomności w postaci braku lustracji i chirurgicznego odcięcia > czerwonych od żłoba. Z tego co ja pamiętam, było to wszystko, co dało się osiągnąć bez rozlewu krwi i bez "bratniej pomocy". Pamiętaj, że komuna była wtedy wciąż silna a i Związek Radziecki miał się, co najmniej, jako - tako. Próba "odcięcia czerwonych odc żłoba" miała szansę skończyć się PRZEGRANĄ rewolucją, jak najbardziej krwawą (patrz wyżej) i panowaniem komuny o 5 - 10 lat dłużej. > Przerodziło się to w patologie w postaci > przejęcia majątku PZPR oraz dzikiego uwłaszczania się na majątku > państwowym. Inż. dyr. zamienili się w prezesów a towarzysze w > ministrów. > Pewnemu środowisku zabrakło po prostu jaj. Moim zdaniem to nie była kwestia "jaj", ale zastanawiania się nad ryzykiem (olbrzymim!) rozlewu krwi oraz dalszymi skutkami tych "jaj". Odpowiedz Link Zgłoś
human77 PiS obalił? modlitwami o deszcz? 08.09.08, 12:13 No tak Kaczyński wyszedł na ulicę i I ZSRR padło ze śmiechu. hahaha A najweselej było jak Kaczyński chciał nabić Putinowi ale się dowiedział że Putin ma czarny pas w judo i zrezygnował nasz mały Chucky :) tu Chacky to mała krwiożercza kukiełka która najpierw zgrywa miłego faceta zabawkę a potem wbija nóż w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Jak widzę demony kaczyniaka , olszewskiego , macia 08.09.08, 12:25 rawicza i fantom walentynowicz , to myślę , że twórcom dawnej Służby Bezpieczeństwa nikt nie mógł sprawić większej radości niż oni . To , co bezskutecznie UB próbował zrobić jako aparat ucisku , te demony i szatany robią za friko . Wszyscy z nich mają jedną wspólną cechę : są potwornie chorzy z nienawiści i zawiści . Panie olszewski : kończysz się pan ohydnie . Zniszczyłeś pan cały etos opozycji . Dzisiaj jesteś pan potwornym staruchem . Co do idolki po 7 klasach trudno się wypowiedzieć - jeśli to jest pisowska inteligencja - to jest właściwy obraz tego ugrupowania . Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Jak widzę demony kaczyniaka , olszewskiego , 08.09.08, 13:01 areabis napisał: > rawicza i fantom walentynowicz , to myślę , że twórcom dawnej Służby > Bezpieczeństwa nikt nie mógł sprawić większej radości niż oni . To , > co bezskutecznie UB próbował zrobić jako aparat ucisku , te demony i > szatany robią za friko . Dziwnie to brzmi w obliczu działań TW Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur tylko czekać jak PIS 08.09.08, 12:30 zażąda zarejestrowania swojej bandy jako mniejszości etnicznej prześladowanej na odebranych ziemiach Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda.10 PRLowska powtórka z rozrywki. 08.09.08, 12:35 Smutne tylko, że ci ludzie tak się totalnie błażnią. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: PRLowska powtórka z rozrywki. 08.09.08, 12:53 Pisiacy już monopolizują historię oporu w PRL-u przeciw komunie.Jeszcze tylko brakuje by i walkę Piłsudzkiego o niepodległość zawłaszczyli.A i Grunwald czy Insurekcja Kościuszkowska mogłaby zostać wyłącznie pisowska.Etos polskich walk uosobiałby wyłącznie Pis. Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Re: PRLowska powtórka z rozrywki. 08.09.08, 15:56 Znalezione w Internecie: a może i na tym forum? cytat: >33 r. - Jarosław Kaczyński zostaje ukrzyżowany, a następnie zmartwychwstaje 966r. - Dzięki Lechowi Kaczyńskiemu Polska przyjmuje chrzest 972r. - Lech Kaczyński wygrywa bitwę pod Cedynią 1410r. - Król Polski Lech Kaczyński oraz Wielki Hetman Jarosław rozbijają w pył hordy niemieckiego najeźdźcy pod Grunwaldem 1655r. - Jarosław Kaczyński dowodzi obroną Częstochowy 1794r. - Lech Kaczyński wznieca powstanie przeciwko Rosji i Prusom 1830r. - Jarosław Kaczyński prowadzi Powstanie Listopadowe 1832-34r. - Lech Kaczyński pisze "Pana Tadeusza" 1863-64r. - Lech i Jarosław Kaczyńscy przewodzą Powstaniu Styczniowemu 1920r. - Wojska polskie pod wodzą Jarosława Kaczyńskiego wygrywają Bitwę Warszawską 1928r. - Jarosław Kaczyński odkrywa penicylinę 1939r. - Lech Kaczyński broni Westerplatte 1944r. - Jarosław Kaczyńsi przewodzi Powstaniu Warszawskiemu 1945r. - Lech Kaczyński zdobywa Berlin 1945r. - Jarosław Kaczyński pilotuje samolot zrzucający bombę atomową na Hiroszimę 1953r. - Lech Kaczyński zabija Stalina 1969r. - Jarosław Kaczyński - pierwszy człowiek na księżycu Lech Kaczyński - drugi 1976r. - Jarosław Kaczyński zakłada KOR 1980r. - Jarosław Kaczyński zakłada Solidarność 1983r. - Lech Kaczyński otrzymuje Pokojową Nagrodę Nobla 1989r. - Jarosław Kaczyński trzynastotonowym buldożerem burzy mur berliński 1999r. - Jarosław Kaczyński podpisuje akt wstąpienia Polski do NATO 2004r. - Lech i Jarosław wprowadzają Polskę do Unii Europejskiej > Odpowiedz Link Zgłoś
blg41 Re: PRLowska powtórka z rozrywki. 08.09.08, 21:14 2008 Jarosław szczy w pampersy (16x dziennie) Lech też w pampersy Odpowiedz Link Zgłoś
blg41 Re: PRLowska powtórka z rozrywki. 08.09.08, 21:16 pio765 napisał: > Znalezione w Internecie: a może i na tym forum? > cytat: > >33 r. - Jarosław Kaczyński zostaje ukrzyżowany, a następnie zmartwychwstaj > e > 966r. - Dzięki Lechowi Kaczyńskiemu Polska przyjmuje chrzest > 972r. - Lech Kaczyński wygrywa bitwę pod Cedynią > 1410r. - Król Polski Lech Kaczyński oraz Wielki Hetman Jarosław rozbijają w pył > hordy niemieckiego najeźdźcy pod Grunwaldem > 1655r. - Jarosław Kaczyński dowodzi obroną Częstochowy > 1794r. - Lech Kaczyński wznieca powstanie przeciwko Rosji i Prusom > 1830r. - Jarosław Kaczyński prowadzi Powstanie Listopadowe > 1832-34r. - Lech Kaczyński pisze "Pana Tadeusza" > 1863-64r. - Lech i Jarosław Kaczyńscy przewodzą Powstaniu Styczniowemu > 1920r. - Wojska polskie pod wodzą Jarosława Kaczyńskiego wygrywają Bitwę Warsza > wską > 1928r. - Jarosław Kaczyński odkrywa penicylinę > 1939r. - Lech Kaczyński broni Westerplatte > 1944r. - Jarosław Kaczyńsi przewodzi Powstaniu Warszawskiemu > 1945r. - Lech Kaczyński zdobywa Berlin > 1945r. - Jarosław Kaczyński pilotuje samolot zrzucający bombę atomową na Hirosz > imę > 1953r. - Lech Kaczyński zabija Stalina > 1969r. - Jarosław Kaczyński - pierwszy człowiek na księżycu Lech Kaczyński - dr > ugi > 1976r. - Jarosław Kaczyński zakłada KOR > 1980r. - Jarosław Kaczyński zakłada Solidarność > 1983r. - Lech Kaczyński otrzymuje Pokojową Nagrodę Nobla > 1989r. - Jarosław Kaczyński trzynastotonowym buldożerem burzy mur berliński > 1999r. - Jarosław Kaczyński podpisuje akt wstąpienia Polski do NATO > 2004r. - Lech i Jarosław wprowadzają Polskę do Unii Europejskiej > > 2008 r. Jarosław szczy w pampersy (19 x dziennie) Lech też w pampersy Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Re: PRLowska powtórka z rozrywki. 08.09.08, 22:31 Masakra! Oni są lepsi od Chucka Norrisa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Jak PiS obalił komunę 08.09.08, 12:54 Czyżby komunę obalili Walentynowicz, Macierewicz i Arcywodzuś? Czyżby dwie Gwiazdy naraziły się Arcywodzusiowi, bo nie widać ich na fotografii. W sumie, ten spęd, to konwentykiel oszustow! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 No to to w końcu obalił tą komunę? 08.09.08, 13:07 Bo wychodzi że sama się obaliła. Wałęsa nie, bo on był za zakończeniem strajku jeszcze przed podpisaniem porozumień sierpniowych. Kuroń też nie bo to był raczej zwolennik współpracy i miękkiej reformy ustroju niż rewolucji. Geremek? Dużo komunie zawdzięczał i z kanapki to mógł sobie układać rewolty co najwyżej w głowie. Czy nikt nie widzi, że upadek komuny to następstwo erupcji nagromadzonego gniewu w całym narodzie i że tu żaden z tych młotków którzy teraz na siebie plują jednoosobowo nic nie dokonał? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Chapeau bas! 08.09.08, 14:14 sharn1 napisał: > > Czy nikt nie widzi, że upadek komuny to następstwo erupcji > nagromadzonego gniewu w całym narodzie i że tu żaden z tych młotków > którzy teraz na siebie plują jednoosobowo nic nie dokonał? To jednak potrafisz pisać logicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Jak PiS obalił komunę 08.09.08, 13:21 Pisowskie gnidy podstawiają swoje kozie nogi do podkucia. Ta gó..ana ferajna powinna być totalnie ignorowana przez media publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
1tadeusz1 Dokładnie w 100% przewidział 08.09.08, 14:14 to przed śmiercią Stanisław Lemm ale ludzie woleli małych , kurduplowatych durniów podobnych do nich samych . Na pocieszenie migę dodać tylko to że przewidział ich totalny koniec !!! Wielkie pie..ięcie i spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel zaprzaństwo ,kto nie z nami ten przeciw 08.09.08, 14:19 po drugiej stronie KOR a także Lech Wałęsa. i wszyscy oni obalili komunizm ale nic mądrego nie wymyślili w zamian. a cały ten kapitalizm też jest do kitu, zwłaszcza w polskim zaprzańskim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: zaprzaństwo ,kto nie z nami ten przeciw 08.09.08, 14:46 Pewnie że kapitalizm jest do kitu - trzeba pracować w zaprzańsko pracować i nic nie chcą dawać za darmo. Polska solidarna to by było dopiero coś, inni zaprzańsko pracują i się z Tobą dzielą no cudo po prostu.. Odpowiedz Link Zgłoś