allspice 16.09.08, 11:13 W IPN powinni pracować historycy nie związani z żadną partią i zachować bezstronność w ocenie aktualnych wydarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guma123 IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 11:14 Ciekawa jaką fuchę dostanie Cenckiewicz od PIS. Moje typy: 1. Program autorski w TVP - 30 KPLN za odcinek; 2. Sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta - 15 KPLN/miesiąc. Poza tym rozumiem, że i odprawa wpadanie (gdzieś ok. 30 KPLN). Da się wyżyć. A kto za to zaplaci? Pan, Pani, społeczeństwo zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 Teraz zajmie się wydobyciem ropy naftowej? 16.09.08, 11:22 Przecież wujek Macierewicz wsadził go na jakiś czas do rady nadzorczej spółki paliwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Karpiniuk ostro walczy o tytuł I POmendy 16.09.08, 11:34 A czy jest ktoś, kto o to nie walczy? W taki czy inny sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 POlityczny szantaż PO to przecież... 16.09.08, 12:55 oto na co stać PO... -- Rokita o PO: Z partii rządzącej uszło życie i jakby to paradoksalnie nie brzmiało - partii formalnie sprawującej władzę w realnej polityce po prostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: jak za komuny ,zwalniają z pracy 16.09.08, 13:06 mariuszdd napisał: > za poglądy Sam się zwolnił, mimoza jedna :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz No i proszę, zayebaliście bohatera!Dostał wilczy b 16.09.08, 13:23 ilet od Prezesa Kurtyki! I za co? Za słowa prawdy o Bolku??? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Cenckiewicz ofiara szantazu rzadu Tuska 16.09.08, 14:26 Zabierzemy 30 mln zl dotacji dla IPN, jesli Cenckiewicz nie odejdzie! A sam Cenckiewicz jak to okresla: "W związku z nieuzasadnionymi i brutalnymi atakami niektórych polityków ekipy rządzącej i mediów na Instytut Pamięci Narodowej, w tym na moją osobę, oraz zapowiedziami zmiany ustawy i okrojenia budżetu, postanowiłem dla dobra Instytutu zrezygnować z pracy w IPN" Szantazysci Z PO daja probke, ze liberalizm, demokracja i wolnosc, sa tylko dla nich i maja im sluzyc. Jesli prawda jest im niewygodna to trzeba ja zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Śmiesz twierdzić że to było danie dupy za pieniądz 16.09.08, 14:37 e przez człowieka tak niezainteresowanego dawaniem dupy za pieniądze jak elegancki i zawsze nieskazitenie ogolony Prezes Kurtyka??? To może i Pan Prezydent dał przy tym dupy??? O tempora, o mores!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Cenckiewicz ofiara szantazu rzadu Tuska 16.09.08, 14:47 Zabierzemy 30 mln zl dotacji dla IPN, jesli Cenckiewicz nie odejdzie! A sam Cenckiewicz jak to okresla: "W związku z nieuzasadnionymi i brutalnymi atakami niektórych polityków ekipy rządzącej i mediów na Instytut Pamięci Narodowej, w tym na moją osobę, oraz zapowiedziami zmiany ustawy i okrojenia budżetu, postanowiłem dla dobra Instytutu zrezygnować z pracy w IPN" Szantazysci Z PO daja probke, ze liberalizm, demokracja i wolnosc, sa tylko dla nich i maja im sluzyc. Jesli prawda jest im niewygodna to trzeba ja zniszczyc. Tuskofaszysci mysla ze nikt ich za to nie rozliczy. A swoja droga, to zemsta TW BOLKA, czyli Walesy!! Jak to dobrze, ze ta ksiazka zostala wydana w takiej ilosci, ze Walesa nie moze jej juz zniszczyc. mlasskacz napisał: > Śmiesz twierdzić że to było danie dupy za pieniądze ... > Prostytucje opanowales, ale teraz naucz sie czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Czyli ku...cie się dla marnej mamony!? Jesteście 16.09.08, 14:52 sowicie opłacanymi ze skarbu państwa prostytutkami? Dajecie się jebac za wyższy budżet? Czy PiSd to banda skorumpowanego ku...elstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Jarek przyznał że lizał dupę Bolkowi dla władzy, w 16.09.08, 15:00 PiS to złota reguła. Lizanie dupy w zamian za karierę i pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 A kasę z rady nadzorczej spółki paliwowej bierze? 16.09.08, 15:30 Ten niezależny historyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Dzięki Bogu, Pan Centusiewicz zna się też na ochro 16.09.08, 15:45 niarstwie i umie zyć strużując przy instalacjach naftowych. Po prostu pisowski człowiek-orkiestra... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu TW Bolek i von Tusek beda odkupywac ksiazke IPN 16.09.08, 16:44 Moze nie starczyc na potrzeby Kancelarii Prezydenta bo von Tusek bedzie razem z TW Bolkiem odzyskiwac slady dokumentow kompromitujacych agenta Bolka. Wykupic kilkadziesiat tysiecy ksiazek, to moze byc kosztowna operacja. Za 30 milionow zlotych von Thuske pozbyl sie z IPN jednego autora. Zostal jeszcze jeden. Moze zeby bylo taniej, to go wehrmachtowiec zakatrupi. Wrocily sie czasy komunistycznych agentow z Niesiolowskim, wicemarszalkiem Sejmu na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: TW Bolek i von Tusek beda odkupywac ksiazke I 16.09.08, 17:08 > Za 30 milionow zlotych von Thuske pozbyl sie z IPN > jednego autora. Zostal jeszcze jeden. > Moze zeby bylo taniej, to go wehrmachtowiec zakatrupi. > Wrocily sie czasy komunistycznych agentow z Niesiolowskim, > wicemarszalkiem Sejmu na czele. Wyłącz swię waść jeśli jesteś rozsądny i dbasz o portfel.Jeśli spotkam choć jeden wpis tego typu co zacytowany to masz jak w banku zgłoszenie do prokuratora.To tylko przestroga,nie lekceważ lub kontynuuj.Wybór ostatecznie należy do ciebie ale to nie będzie po szekelu.Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: TW Bolek i von Tusek beda odkupywac ksiazke I 16.09.08, 19:55 Cenckiewicz: "W związku z nieuzasadnionymi i brutalnymi atakami niektórych polityków ekipy rządzącej i mediów na Instytut Pamięci Narodowej, w tym na moją osobę, oraz zapowiedziami zmiany ustawy i okrojenia budżetu, postanowiłem dla dobra Instytutu zrezygnować z pracy w IPN" janan2 napisał: > Wyłącz swię ...zgłoszenie do prokuratora ... Spadaj. Dali malpie banana? I co malpa robi? janan2. Stary ubek i glupi jak ubek. poszeklu napisal: > > Moze nie starczyc na potrzeby Kancelarii Prezydenta bo > von Tusek bedzie razem z TW Bolkiem odzyskiwac slady > dokumentow kompromitujacych agenta Bolka. Wykupic > kilkadziesiat tysiecy ksiazek, to moze byc kosztowna > operacja. > Za 30 milionow zlotych von Thuske pozbyl sie z IPN > jednego autora. Zostal jeszcze jeden. > Moze zeby bylo taniej, to go wehrmachtowiec zakatrupi. > Wrocily sie czasy komunistycznych agentow z Niesiolowskim, > wicemarszalkiem Sejmu na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: TW Bolek i von Tusek beda odkupywac ksiazke I 16.09.08, 20:33 > > janan2 napisał: > > Wyłącz swię ...zgłoszenie do prokuratora ... Spadaj. > > Dali malpie banana? I co malpa robi? janan2. > Stary ubek i glupi jak ubek >A no zobaczymy.To ostatecznie nic nie kosztuje(no poza szekelem).Mam twoje wydruki z ostatnich dwóch lat.Te takie fikuśne.Nie jesteś wbrew pozorom anonimowy.Znajdą,nie licz na bezkarność.To ostatnie ostrzeżenie.Reszty się dowiesz.No chyba że masz"żółte papiery" lub osobowość gnomów.Zobaczymy.Nawet porównanie z bananem mnie nie wzrusza.Nie ten poziom.Ucieczka jaka ci przysługuje z racji prawa to najlepiej schizofrenia-może być maniakalna.Aż mnie to kręci,tak dla rozrywki,to tylko u ciebie koszty takie małe może nawet po szekelu.Starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Pan Kurtyka nie jest oczywiście szmatą bez zasad k 16.09.08, 13:24 tóra zwalnia ideowych pomocników za niewinność. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Mlasskacz, uzywaj papieru toaletowego 16.09.08, 16:46 zachowuj sie kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jeszcze troche i byś sie doczekał 16.09.08, 13:22 Gdyby PiS był dłużej przy władzy to miałbyś centralne zarządzanie napewno, nawet w prywatnej TV potrafili wymusić pewne odejścia. Odejście Cenckiewicza nie jest polityczną intrygą, wziął na swe barki ogromna odpowiedzialnośc i jej nie potrafił unieść, znaczy że ma resztki przyzwoitosci. Posłuchaj dokładnie co mówi PiS - jest zwolennikiem centralnego zarządzania i państwowej własności z bardzo prozaicznych powodów, tam znajduje się ich elektorat głównie skupiony w ZZ. Ja nie rozgraniczam teraz kto z jakiej partii tylko co mówi i co robi, w sprawie poprawy zarządzania w państwowych spółkach jest bryndza, konserwuje sie stare układy, zamiast kłaść nacisk na szkolenie pracowników wikła się ich w rózne tematy by tylko zasiać ferment, tak się lepiej rządzi. To nie partie polityczne tam zarządzaja tylko związki zawodowe które pilnuja swojego status quo. Po co im zmainy i lepsze zarządzanie, konkurencja, lepsze dotacje i niepewność, tak było i za komuny i niewiele się zmieniło, mam porównanie bo pracowałem w takim zakładzie. Aparatczyk zawsze znajdzie przyczynę swojej porażki i zawsze będzie próbował trzymać się stołka, niezależnie od przynależności i wyznania. Aparatczyk jak mówi ze weźmie to weźmie, a jak mówi że da to mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Zgodnie z zasadą: 16.09.08, 13:36 Zgodnie z zasadą: "w PiS'ie są fachowcy od wszystkiego"... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde ale pra 16.09.08, 11:34 dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde ale prawda nie ma ceny. Zmuszenie szantazem do dymisji jednego z najwybitniejszych historykow wspolczesnej Polski to skandal, jaki wymaga powolania Komisji sledczej, i osobista hanba Tuska ktory tez ponoc jest historykiem (osiagniecia na polu historii podobne jak w fotelu szefa rzadu czyli zadne). Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde al 16.09.08, 11:44 Takich cennych historyków,jak cenckiewicz jest na kopy ...tylko dlaczego PiS kieruje IPNem? Oto jest pytanie o bezstronnośc iwartośc historyczną tej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Teraz TW Bolek bezdie kontrolowal "prawde" 16.09.08, 12:38 cleryka napisała: > Takich cennych historyków,jak cenckiewicz jest na kopy ...tylko > dlaczego PiS kieruje IPNem? Oto jest pytanie o bezstronnośc > iwartośc historyczną tej instytucji. M: Entuzjazm z jakim przywitalo PO i SLD odejscie Dr. Cenckiewicza wskazuja, ze czasy wymazywania pewnych kart historii wracaja. Czy dojdzie do palenia reszty z tego co nie zniszczyl prezydent TW Bolek? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Któraz to gnida zgodziła się na odstrzał asa?Kurty 16.09.08, 13:59 ka?Prezydent Lech Kaczyński czy jego brat Jarosław z mężem? Ale spoko, pisuarianie, dostanie etat w kancelarii Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Inicjatywa wyszla od Walesy, czyli TW Bolka 16.09.08, 16:57 mirmat1 napisał: > Teraz TW Bolek bedzie kontrolowal "prawde" > Entuzjazm z jakim przywitalo PO i SLD odejscie > dr Cenckiewicza wskazuje, ze czasy wymazywania > ...historii wracaja. Czy dojdzie do palenia ... > tego co nie zniszczyl prezydent TW Bolek? Sami swoi beda poprawiac historie. Szantaz IPNu przez Tuska, swiadczy, ze "historyk" Donald jest takim samym fachowcem jak "elektryk" Walesa. Zlaczyly sie "dodatnie plusy i minusy". Odpowiedz Link Zgłoś
eddiemaxfaktor Re: dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde al 16.09.08, 13:41 droga choragiewko wyborcza, postawilas az 3 tezy, ktore razem znacza tyle co amerykanskie imiona nic tylko sie cieszyc ze wyrazasz swoje 'zdanie' ps. udaj sie do przedstawiciela jednej z opisywanych przez ciebie kop historykow po sciage z metodologii Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde al 16.09.08, 12:50 junkier napisał: > dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde ale prawda nie ma ceny. > > Zmuszenie szantazem do dymisji jednego z najwybitniejszych > historykow wspolczesnej Polski to skandal, jaki wymaga powolania > Komisji sledczej, i osobista hanba Tuska ktory tez ponoc jest > historykiem (osiagniecia na polu historii podobne jak w fotelu szefa > rzadu czyli zadne). Zgiń, przepadnij maro nieczysta! Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde al 16.09.08, 13:34 junkier napisał: > dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde ale prawda nie ma ceny. No, bohater. Życie by oddał dla sprawy. Czyjeś, oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
ercu Re: dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde al 16.09.08, 13:57 junkier weź rozbiek i walnij sobie baranka w mur, cenckiewicz wybitny? w czym przepraszam? bo nie w pisaniu rzetelnych ksiązek, mam to dziełko, postanowiłem je kupić, żałuje Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Taki PiSowy bohater. Gdy zabiora kase, fure 16.09.08, 14:29 i komore to sie poddaje. Identycznie jak wieczny senator, bohater Romaszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
zetorg Re: dr Cenckiewicz to bohater, placi za prawde al 16.09.08, 16:30 jezeli takich macie bohaterow to biada wam. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 12:49 guma123 napisał: > Ciekawa jaką fuchę dostanie Cenckiewicz od PIS. > > Moje typy: > > 1. Program autorski w TVP - 30 KPLN za odcinek; > 2. Sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta - 15 KPLN/miesiąc. > > Poza tym rozumiem, że i odprawa wpadanie (gdzieś ok. 30 KPLN). > > Da się wyżyć. > > A kto za to zaplaci? Pan, Pani, społeczeństwo zapłaci. Nie sądzę! Moim zdaniem to jest kłótnia wewnątrz pisu a tylko winę zrzucają na innych aby dalej jątrzyć. Im prędzej ich szlag trafi tym lepiej dla nas wszysykich. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 11:14 Straszna to strata... Nie wiem jak sie otrząsnę... Czy został zdymisjonowany także z tej synekury w Nafcie, czy tamtą posadkę trzyma sobie na "czarną godzinę"? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus ~~~~~~~Brawo panie prezesie~~~~~~;-) 16.09.08, 12:09 Słuszną decyzję podjął prezes Kurytyka, być może jest to efekt odnowy molarnej jaka zapanowała pośród młodych historyków instytutu. Patriotycznej części pracowników instytutu porażonych obrzydliwą publikacją rzeczonego Centkiewicza, której celem było szkodzenie narodowi polskiemu. Być może jest to pierwsza, ale nie ostatnia decyzja pana prezesa na fali odpolitycznienia instytutu i oddania go w służbę narodowi. Gratulujemy odwagi i siły moralnej będącej motorem działań zmierzających do pozbycia się z tej szacownej instytucji propisowskich politycznych złogów….;)))) Szczęść Boże panie prezesie ... Alleluja! na zlecenie TV-TRWAM: Tw_wielgus Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 11:16 Jeszcze kolej na Gontarczyka Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Re: IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 11:41 z mordy wygląda na pejsatego parcha. funny5 napisała: > Jeszcze kolej na Gontarczyka Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Naciski pozniej wiezienie.......... 16.09.08, 11:16 Mamy PRL-bis.Prawdy nie wolno pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Naciski pozniej wiezienie.......... 16.09.08, 11:22 Juz Cwiakalski i Schetyna przystepuja do pracy.Za pare dni akt oskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Przeciw Wajdzikowi? Możliwe... 16.09.08, 11:45 presentation1 napisał: > Juz Cwiakalski i Schetyna przystepuja do pracy.Za pare dni akt oskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: ..Naciski pozniej wiezienie.......... 16.09.08, 11:49 Prawda jest tylko jedna PiSowska,fakty nie liczą sie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodeni PO wplywa na prace historykow, a najlpeiej ocenzur 16.09.08, 11:20 owac, taka to juz III RP sld i po Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Ale pan Cenckiewicz nie zostanie bez pracy. Wszak 16.09.08, 11:25 jest specjalistą od rynku paliwowego. Na pewno Gazprom, BP, Exxon, Texaco, albo inne światowe firmy paliwowe zechcą wykorzystać jego wiedzę i doswiadczenie w tych dziedzinach. Już widzę te kolejki nafciarzy ustawiajace się w jego biurze. Może być też zatrudniony w szkole księdza Rydzyka. Tam czeka go wielka kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 IPN..Nieodrodne dziecko SB !!! 16.09.08, 11:32 Wierne "historii" napisannej przez "profesorów" UB-SB !!! IPN dzielnie kroczy drogą swoich ideowych "ojców" z UB-SB !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 pierot6, znów jesteś na komuszym haju? 16.09.08, 11:36 unikaj lektury GW i POlityki oraz zmniejsz oglądanie TVNu i POlsatu Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 Re: IPN..Nieodrodne dziecko SB !!! 16.09.08, 11:42 presentaton1 napisał: > Wierne "historii" napisannej przez "profesorów" UB-SB !!! > IPN dzielnie kroczy drogą swoich ideowych "ojców" z UB-SB !!!! to "rodzina" Kaczynskich... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 pierot6 , znowu sam ze sobą gadasz? Skończ już 16.09.08, 11:43 z robieniem tego sztucznego lewicowego tłumu na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 jak wpisuje tu 90% POstów, to nie dziw 16.09.08, 11:56 on robi za "przychylną klakierską publikę" na tym forum, zresztą tak jak i ty Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 fajna ta GW- taka...lewicowo-laicka i ..bezpłciowa 16.09.08, 11:34 a jaka "obiektywna" i ... niezwiązana z żadną partią, he, he, he. A jej dziennikarze jacy "niezależni" w swym rzemiośle. Od kilkunastu lat jej (papierowa wersja) w ręku nie miałem, ale zacznę chyba kupować jako ... curiosum wydawnicze. ... i wcale nie jest ... reżimowa i nie POpiera rządu i nie wali w oPOzycję, he, he, he blog.rp.pl/lichocka/2008/09/15/polityczne-etykietki-gazety/ Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Na platformę do Nigerii niech jedzie... 16.09.08, 11:37 Nafciarz jeden. Idę o zakład, że rezydent Kłamczyński go do swojej wesołej gromadki w pałacu przygarnie... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 na Platformę do... Nigeri? A nie do Peru? 16.09.08, 11:40 czytałem jego książkę i tobie polecam, byś nie krytykował czegoś, czego nie znasz weselszej gromadki niż na "filipińskim" dworze rezydenta Kwacha to w Polsce nie było Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 realista1000..talesik,będziesz wykastrowany !!! 16.09.08, 11:40 ty i twoi kumple w sutannach! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 myślisz,że każdy będzie na twój wzór-jak w komunie 16.09.08, 11:46 za bardzo przyzwyczaiłeś się chłopie do swej pegeerowskiej ( albo raczej kołchoźnianej) mentalności Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 realista1000 vel tales vel gamon0 vel hrabia-idiot 16.09.08, 11:48 bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 chyba mnie przeceniasz, fąflu 16.09.08, 11:54 www.dziennik.pl/polityka/article237331/Zobacz_wycofana_reklame_z_parodia_Tuska.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: chyba mnie przeceniasz, fąflu 16.09.08, 12:30 pewnie tak ale ja bym się na Twoim miejscu tak otwarcie do tego nie przyznawał amana... Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury To prywatna gazeta 16.09.08, 11:46 moze sobie pisac co chce i popierać kogo chce. J sie troche dziwie takim auto-sadystom jak ty... Bo ja np nie zmuszam się do czytania bredni wypisywanych przez Nasz Dziennik - po co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: To prywatna gazeta 16.09.08, 11:52 titerlitury napisała: > moze sobie pisac co chce i popierać kogo chce. J sie troche dziwie > takim auto-sadystom jak ty... Bo ja np nie zmuszam się do czytania > bredni wypisywanych przez Nasz Dziennik - po co? :) no, patrz, a ja myślałem tak jak to nieraz klarowali publicznie pismaki z GW, że chociaż są prywatni, to są ... OBIEKTYWNI. Mogą pisać co chcą? Pewnie tak, byle było to zgodne z wolą właściciela? Cudowna "wolność", he, he Do czytania innych światopoglądowo obcych ci gazet powinieneś się jednak trochę zmusić, byś nie był monotematyczny i by ci się horyzonty poszerzały. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To prywatna gazeta 16.09.08, 12:19 realista1000 napisała: ..... > Do czytania innych światopoglądowo obcych ci gazet powinieneś się jednak trochę > zmusić, byś nie był monotematyczny i by ci się horyzonty poszerzały. > > Gazeta tak... ale dlaczego wpadać w skrajności zaczynać czytać gadzinówki? Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Rozkurzyć nierobów z IPN na cztery strony świata 16.09.08, 11:39 Banda nierobów za grube miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 a wszystko oddać lewicowym nierobom z PAN 16.09.08, 11:42 biorą kasę praktycznie za NIC - nie prowadzą działalności dydaktycznej, mają jedynie pisać książki, a i te marniutkiej jakości i o lewym przechyle, jak zresztą wszystko w PAN Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 Karpiniuk: Nie sądzę żeby były jakieś naciski ze s 16.09.08, 11:41 Karpiniuk: Nie sądzę żeby były jakieś naciski ze strony rządu" Idiota czy cynik? Jedno i drugie. Taki synek sbeka? Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 Kim naprawde są Kaczynscy ?????? 16.09.08, 11:43 www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Re: Kim naprawde są Kaczynscy ?????? 16.09.08, 11:46 realista.1000 napisała: > www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 > i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg bolszewickie szambo... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk dr.Sławomirze Cenckiewicz ! 16.09.08, 11:42 Moje najwyższe wyrazy szacunku dla Pana i serdeczne podziękowanie za pokazywanie i udowadnianie prawdy ! Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 dr.Sławomirze Cenckiewicz, masz szacunek UB-SB! 16.09.08, 11:44 wyborcza.pl/1,76498,5492407,Teologowie_z_IPN_u.html Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Re: dr.Sławomirze Cenckiewicz, masz szacunek UB 16.09.08, 11:45 realista.1000 napisała: > wyborcza.pl/1,76498,5492407,Teologowie_z_IPN_u.html newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 pierot6, przestań w końcu! spoważniej wreszcie 16.09.08, 11:58 członku Młodych Demokratów i przybudówek SLDowskich Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec jeszcze jeden, jeszcze jecen!! 16.09.08, 11:51 kto nastepny? już czas rozwalić tą policję polityczną Pisu Odpowiedz Link Zgłoś
yaroslaff Spoko, kancelaria prezydenta zwiększa budżet 16.09.08, 11:56 więc z pewnością znajdzie się tam odpowiednie i dobrze płatne stanowisko dla tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Cenckiewicz: Odchodzę, bo były brutalne ataki i... 16.09.08, 12:00 Ale strata !!! Spowoduje wieksze spustoszenie w IPN niż huragan "Ike" w Teksasie. Z całą pewnością można przyjąć , że obejmie jakże odpowiedzialna funkcję kronikarza rodu Kaczyńskich. Dodatkowo zajmie sie biografią gwiazdy wywiadu i kontrwywiadu "SCOOBY DOO" Antoniego Macierewicza. Jak Kurtyka, Wyszkowski et consortes przeżyją taką stratę ?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 [...] 16.09.08, 12:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis Ty człowieku sam się skompromitowałeś 16.09.08, 12:03 jesteś sługusem kaczystów, a nie historykiem, Kurtyka i ten drugi nawiedzony też powinni odejść a jak nie to wywalić tych żałosnych ludzi którzy kompromitują instytut ! Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 PRL bis 16.09.08, 12:05 Żałosne czasy. Ta wolna Polska jakaś taka chora jest. Odpowiedz Link Zgłoś
signal za nasze podatki łachudry pisobolszewii 16.09.08, 12:05 zrobili sobie orędzie walki politycznej ! Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz4 kto podniesie reke na sw. bolka i inne 16.09.08, 12:17 autorytety priwislinskiej republiki bananowej, niech wie, ze POlszewia mu te reke odrabie!! a POlactwo ma radoche, bo dzieki dzialaniom tejze POlszewii przypomnialy mu sie stare, dobre czasy komuny, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kto podniesie reke na sw. bolka i inne 16.09.08, 12:20 Tak sądzisz!!!? hmmm. to trzeba będzie sprawdzić co się dzieje z księdzem Zalewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Odezwal sie kacapski agent TW "Flaszki" i 16.09.08, 13:22 i TW "Pedziucha" Klamczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...III RP........... 16.09.08, 12:18 zostanie podobnie uznana w naszej historii jak PRL.Jest to bowiem przedluzenie rezimu totalitarnego pod plaszczykiem demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...III RP........... 16.09.08, 12:21 a zwolennicy PO czy SLD jak czlonkowie PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A prezentation dalej opowiada bajeczki pod 16.09.08, 13:52 dyktando Jarkaczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni nie ćpaj człowieku 16.09.08, 13:58 pewnie jesteś katolem - w twojej religii ćpanie to grzech Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Historia! 16.09.08, 12:26 Szkoda, ze nie jestem młodszy. Poszedłbym na studia historyczne. Wyobrażacie sobie te sensacyjne artykuły w mediach, gdy w roku 2050 odkryłbym, że to nie Anders i AK zdobyły Berlin, jak twierdzili historycy z IPN, a Ruskie wespół z LWP i że to nie Kaczńscy, a Wałęsa przeskakiwał przez płot w Stoczni Gdańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
polka.4 IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 12:28 Obsesje nigdy historii nie pomagają. Niestety działalność tych panów naprawdę stała się szkodliwa. Młode pokolenie nie może pamiętać tamtych czasów,nie czyta też książek naukowych i dlatego dla tych panów jest to idealny czas na zmianę historii.Jeżeli Borusewicz protestował po występach Gwiazdów w szkole to miał rację i chwała mu za to.Zresztą należy on do tych którzy tak wiele robiąc w przeszłości dla nas wszystkich nigdy tego nie podkreślał,nie eksponował swojej postaci i do dzisiaj pozostał skromnym człowiekiem.Ale właśnie przez takie postawy Kaczyńskim tak łatwo jest zakłamywać rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
kopydlo IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 12:30 Mamy nowego meczennika za Pis a swoja droga strasznie chlopak wrazliwy Odpowiedz Link Zgłoś
dziewicawszechpolska Re: IPN potwierdza dymisję Cenckiewicza 16.09.08, 14:25 Płci nie odróżniasz? Przecież od razu widać, że to "dziewczyna" z haremu "jaruni Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Znajdzie niedługo pracę w Pałacu Prezydenckim . 16.09.08, 12:39 Tam takie szumowiny przyjmują z otwartymi rękoma Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik IPN do likwidacji jako zbędny koszt. 16.09.08, 12:42 Dla wszystkich „walczących o dobro narodowe” najważniejsze było i jest koryto, żeby się do niego dostać i trwać przy nim nieustannie, przez wszystkie pokolenia i jeszcze z tego tytułu otrzymać wysoką emeryturę, a nie opłaconą składkami w wysokości pokrywającej jej koszty, aż do osiągnięcia średniej życia (mundurowi i inni, którzy nie płacą składek w ogóle, a także grupy zawodowe mające znaczące przywileje!). _____________ IPN, urząd prezydenta i wszystkie zbędne instytucje oraz rady nadzorcze do natychmiastowej likwidacji, a liczebność sejmu i senatu zredukować czterokrotnie. _____________ Demokracja, to wybór w okręgach jednomandatowych do samorządów, sejmu i senatu. _____________ Najwredniejsze istoty, jakie kiedykolwiek zamieszkiwały Ziemię, to ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Cenckiewicz: odchodzę do lepszej pracy ( w PE?) 16.09.08, 12:52 Cenckiewicz: "odchodzę do lepszej pracy. Jestem męczennikiem, bo lubiłem to ciągłe odmienianie mojego nazwiska w mediach. Ale teraz muszę zarobić na rodzinę. Wiem, wiem, w żadnej innej instytucji "naukowej" ani naprawdę naukowej tyle mi nie zapłacą, ale przynajmniej będę mógł dalej (przynajmniej przez jakiś czas) zasiadać w radach nadzorczych spółek kontrolowanych przez znajomych Antka i Jarka, pisać wypociny dla Wprost, Rzeczpospolitej, może otwarcie zajmę się polityką? Zaraz są wybory do Parlamentu Europejskiego i Jacek coś tam mi obiecał z tym wysokim miejscem na liście. Nawet język podszlifuję, ale dopiero po otrzymaniu pierwszej diety równej kilkumiesięcznemu wynagrodzeniu w IPN... Trzymajcie się, do zobaczenia wkrótce." Do zobaczenia Cenckiewiczu! Będę dalej z troską obserwował twoją karierę niezależnego (od nauki) historyka! Odpowiedz Link Zgłoś