Dodaj do ulubionych

Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski

17.09.08, 02:37
Dobra decyzja, ale kraj do emigracji wybral kiepski. Mieszkalem pare
lat w kraju muzulmanskim jako dzieciak, narkomanii tam faktycznie
nie ma, ale to tez nie jest najlepsze miejsce do wychowywania
dzieci :)

Zycze im powodzenia...
Obserwuj wątek
    • wrd6611 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 05:13
      To jakis stek glupot. Egipt ma byc krajem tolerancyjnym i stabilnym?
      Ten pan napalil sie jednak za duzo trawki.Pod fasada uprzejmosci i uczynnosci
      kryje sie zazdrosc, zaklamanie i brak akceptacji obcych religii. Jest sporo
      ksiazek np. "W niewoli algierskiego prawa" Anny Brahimi, ktore opwiadaja o tej
      "pseudo" - kulturze. A jesli chodzi o stabilnosc i bezpeczenstwo to po jaki
      grzyb turysci potrzebuja obstawy z karabinami chcac odwiedzic piramidy. Nich ten
      pan odda sie w rece psychologa.
      • krzysieknn wrd6611, niewiele wiesz i powtarzasz slogany 17.09.08, 09:09
        Słynna "obstawa z karabinami" to jeden wojak z karabinem jadący w
        autokarze wycieczkowym obok kierowcy. Bardziej pokaz niż prawdziwa
        potrzeba. Bo terrorysci, gdyby chcieli to by go najpierw zabili a
        potem zrobili masakre. Po drugie Algieria i Egipt to dwa zupelnie
        różne kraje z różnymi prawami. To tak jakbyś powiedział że w
        Słowacji jest rasizm bo na Białorusi prześladują polaków.
        Zazdrość , zakłamanie i brak akceptacji dla innych religii, to
        istnieje wszedzie. Popatrz na nasz kraj nasze spoleczenstwo, a
        przede wszystkim na naszych polityków i na kler. Przyjrzyj sie
        ulicom, bandom koboli, smarkaczom chlejącym na ławkach pod blokiem o
        trzeciej nad ranem i wrzeszczących że sie spać nie da. Oto nowa
        polska bracholi kaczynskich. Policja ptrzetrzepana jakimis czystkami
        politycznymi, prokuratura łąpiąca antypisowską opozycje pod
        zarzutami z sufitu wzietymi. Plebani wyciagają łapska po kasę,
        rydzol ziejący z radia naukamico do teorii kościelnych mają sie
        nijak. Taka prawda jest. Kolo uznał, że tam mu bedzie lepiej i
        chwała mu, że wyłożył kawę na ławę. Może to obudzi paru żyjących w
        świecie iluzji, jacy to cudowni jesteśmy.
        • ambl Re: wrd6611, niewiele wiesz i powtarzasz slogany 17.09.08, 10:05
          krzysieknn napisał:

> Słynna "obstawa z karabinami" to jeden wojak z karabinem jadący.......itd.<
          Chyba tez w mlodosci za duzo sie bralo
          • krzysieknn Re: wrd6611, niewiele wiesz i powtarzasz slogany 17.09.08, 23:03
            nie, po prostu byłem tam na wczasach i widziałem na własne oczy. Nie
            musze fantazjowac , jak co poniektóre. Jaden szwejk z karabinem
            pojezdzil z nami pod piramidy, na pustynie do beduinów itd. Nie
            wtrącał sie w nic , po prostu siedział i czytał gazetę albo drzemał.
            Fucha mu sie trafiłą, jak by to mozna ująć.
            • dyngos [...] 20.09.08, 08:20
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • anonym_anonym To zabawne ze ci co pala trawe w dziecinstwie 20.09.08, 08:58
                potem rzucaja sie w wir modłow na starość :) To bardzo czesty przypadek. Może
                czują sie winni , a może uwazają ze są kiepskimi rodzicami i tylko w kraju w
                którym nie ma wolności słowa, w którym torturuje sie podejrzanych odnajda
                dyscyplinę której tak pragną po swoich ekscesach z dzieciństwa. Tylko mogli by
                sobie darowac wmawianie mi i Innym obywatelom wolnego kraju ze to NASZA WINA bo
                to Wy "paliliscie trawe i nie tylko"
                • iluminacja256 Neofickie klapki na oczach 20.09.08, 09:10
                  >Egipcjanin w Warszawie powiedział mi, że gdyby u niego na ulicy
                  >stali młodzi ludzie i przeklinali, to interweniowałaby policja.

Szkoda, ze ten Egipcjanin zapomniał dodać, ze gdyby na ulicy para
                  całowała się , równiez interweniowałaby policja, a dla kobiety
                  mogłoby się to skończyć kilkunastodniowym aresztem;/

Mam takie wrazenie, ze ludzie, którzy nie wiedza jak radzić sobie z
                  zyciem potzrzebują wprowadzenia porzadku i tego idealnie dostarcza
                  albo religioa, albo ideologia. Pan wybrał islam , ok. Tyle tylko, ze
                  za jakieś 3 lata zrozumie pan, ze ten Egipt wcale nie jest krajem ,
                  w którym sie zyje jak w niebie i ze tam również ludzie piją,
                  przeklinaja, biją i gwałcą kobiety, a zycie dzieci nie ejst
                  szczesliwe, bo nie ma domów dziecka, ale jest mnóstwo sierot na
                  ulicach;/ Tylko tzreba wyjsc poza rejony dla turystów.

Takze klapki na oczach u neofity to normalne, ale one też spadaja -
                  trzeba tylko poczekać. A co do zony - no cóż, chyba zdaje sobie
                  sprawę, ze islam jest religią wymysloną przez męzczyzn i tylko dla
                  męzczyzn po wielekroć bardziej niż wszystkie inne stare religie.
                  • lewar121 Ja też mam dosyć tego kraju i rządu PO + PSL ! 20.09.08, 09:32
                    Każde wystąpienie premiera Tuska to jątrzenie i skłócanie ludzi. Co drugi dzień
                    słychać o kolesiach i rodzinach polityków PO i PSL zatrudnianych na państwowych
                    stołkach. Po roku rządzenia żadna z obietnic nie została dotrzymana, a rząd
                    nierobów skupia się wyłącznie na PR. Jak tak dalej pójdzie to sporo ludzi
                    wybierze ten kierunek i wyemigruje.
                    • elibre Re: Ja też mam dosyć tego kraju i rządu PO + PSL 20.09.08, 12:32
                      No jak zły Tusk by nie był, to nie wmówisz mi, że jątrzenie nie było (i nie
                      jest) domeną PiSu. Już się zapomniało.. Szkoda.
                      • codewriter hIpOkRyTa 20.09.08, 13:23
                        odrzucił chrześćjaństwo - narzeka, na utratę religijności Polakół
                        był chamskim punkiem - narzeka, że takie zachowanie młodierzy mi nie odpowiada

Człowieku - wymgaj więcej od siebię niż od innych!
                      • mirmat1 Teraz tylko obrzezac Hasanka i wsadzic Agatke w bu 20.09.08, 13:23
                        ...burke.
                        elibre napisał:

> No jak zły Tusk by nie był, to nie wmówisz mi, że jątrzenie nie
                        było (i nie jest) domeną PiSu. Już się zapomniało.. Szkoda.
                        M: wlasnie, Palikoty, Niesiolowskie, Nowaki wyrazaja tylko
                        sadomasochistyczna "milosc" Tuska.
                        Ciekaw jestem jak dlugo Agatka wytrzyma w burce kiedy temperatura
                        dochodzic bedzie do 40 stopni celcjusza. no bo Hasanka nikt nie
                        bedzie sie pytal jak beda go obrzezywac. ". Narkomania w szkołach,
                        pijaństwo, przestępczość na ulicach, seks w parkach." Hmmm. Ja to
                        gdzies widzialem ! Acha. Ogladajac "Świat według Kiepskich".
                        • mis22 Przeczytaj uważniej artykuł 20.09.08, 21:06
                          mirmat1 napisał:
                          > Ciekaw jestem jak dlugo Agatka wytrzyma w burce kiedy temperatura
                          > dochodzic bedzie do 40 stopni celcjusza.

Przecież ci wyraźnie napisała, że nie będzie chodzić w burce, bo nie jest
                          muzułmanką. Przeczytaj uważniej artykuł!
                          Moja córka była w Egipcie i podbał się jej ten kraj. Nie musiała chodzić w
                          burce. Na stałe żyje w Kalifornii. W lecie jest chłodniej i lepszą ma pensję niż
                          miałaby w Egipcie.
                  • fg2002 Re: Neofickie klapki na oczach 20.09.08, 09:43
                    Facet eksperymentuje - nie wyszło z narkotykami, to próbuje z
                    religią. Bez "piguł" nie potrafi, szuka przyjemnego leku na każde
                    zło. - Ja często zmieniałem pracę i miejsce zamieszkania. Na
                    szczęście na aż takie zmiany jak teraz, komuna nie pozwalała. Bo
                    pewnie rozczarowałbym się do całego świata, a tak tylko do komuny. I
                    ludzi.
                    • iluminacja256 Re: Neofickie klapki na oczach 20.09.08, 09:54
                      Ja rozumiem, ze facet eksperymentuje, rozumiem to nawet aż za
                      dobrze:)))))
                      I wszystko pięknie ładnie, dopóki jego eksperymenty nie sprawiaja
                      krzywdy bliskim. A obawiam sie, ze zarówno dziecku, jak i zonie
                      blizszy kontakt z Egiptem moze nie wyjsc na zdrowie,ale to okaze sie
                      dopiero za kilka lat.

Z emigracją jest tak - sa kraje , gdzie ejst łatwiej i sa kraje ,
                      gdzie ejst piekilnie trudno i pozostajesz w getcie, którego nei
                      rozumiesz, choc starasz sie najgorliwiej jak potrafisz. Takie są w
                      wiekszosci kraje Bliskiego Wschodu - zawsze bedziesz bialym , z
                      Europy i do tego z zoną, która nie wyznaje islamu czyli od poczatku
                      nie tak jak trzeba...I o ile facet dzieki swojemu zachytowi pewnie
                      się jakoś zaaklimatyzuje, to wspólczuję zonie.
                    • aro7 jeszcze sie Cycu przekona o ichniej tolerancji.. 20.09.08, 10:11
                      Ciekawym jakby odebrali tam jego tfurczość- Kiepskich- marną podróbkę Bundych (w
                      której kosmici są chyba skutkiem wypalonej maryski:)
                      a po 2 primo, czy jakby tak nie zmieniał religii, czy by też go serdecznie
                      przyjęli, sprzedali mieszkanie, dali prawo pobytu?
                      Czy wie, że za odejście od islamu, (jak mu sie znudzi punktualność pokłonów),
                      grozi śmierć w wielu krajach islamskich,podobnie jak ateistom?a niech srpóbuje
                      in biblią pomachać na ulicy dla eksperymentu czy biega szybciej od medalisty
                      olimpijskiego...
                      ===========
                      na Kuniec , stwierdzam, że w Polsce też by było cacy i bardzo fajnie jakby Tu
                      nie mieszkał! nie jeżdził codziennie po dziurach nie słuchał czczych obietnic
                      polityków tylko spędzał pare tyg. urlopu. a i gościnność i życzliwość dla
                      turysty też pewnie byłaby całkiem całkiem.
                      • alejajaniemaco Waldus ! A gdzie cie w te wielblady ciagnie, co ? 20.09.08, 12:25
                        Tam ino piach i goronco ino - to dobre bylo ale nie spodziewalem sie ze ten pan
                        moglby rozczarowac w taki sposob. Jak tu zostalo juz powiedziane: moze jechac i
                        mieszkac gdzie chce byle bez tej glodnej gadaniny "ach! och!" tam i "buu i bee"
                        tu. Synek kiedys "podziekuje" tacie.
                        • adamschodowy ja tak złego zdania o polskiej kulturze nie mam 20.09.08, 12:37
                          ale przyznaję facetowi rację - im więcej czytam tu komentarzy tym bardziej go
                          rozumiem. kraj katoli i alkoholików.
                        • ironlord Re: Waldus ! A gdzie cie w te wielblady ciagnie, 20.09.08, 12:57
                          Facet ma prawo mówić jak to widzi, a to czy to kogoś przekonuje czy nie to inna
                          sprawa. Tak samo Ty możesz pisać banialuki o kwestiach o których zapewne nie
                          masz pojęcia. Gość mówi sensownie bez napastliwości, wściekłości i piany na
                          ustach jak wielu "pseudoekspertów" którzy kompletnie nic nie wiedzą o świecie
                          muzułmańskim. Wszędzie są ludzie których można by określić umownie kibolami,
                          fanatykami itp. to nie znaczy że tacy są wszyscy. Niestety Polska schodzi na
                          psy. Gość ma racje co do zmieniającej się obyczajowości i kultury Polaków. Jej
                          po prostu nie ma. Każdy szczeniak to potencjalny ćpun, cham bądź bandyta który
                          tylko patrzeć jak Ci przyłoży albo wsadzi "kosę" w brzuch. Policja to chyba
                          tylko jeździ radiowozami po bigmaki bo nawet nie potrafią wyegzekwować zakazu
                          postoju, który wszyscy mają za nic.
                          • powiedz_to_koniowi Może i Polska schodzi na psy... 20.09.08, 13:32
                            Może Polska schodzi na psy...
                            ... a może to ty się starzejesz?
                            • thegreatone Re: Może i Polska schodzi na psy... 20.09.08, 23:12
                              Masz rację, koleś się starzeje. A kilka ostatnich zdań mnie rozwaliło, to o dzieciakach, ćpunach, i że można oberwać. Koleś chyba żyje na wojnie. Ja np. lubiłem się włóczyć po nocach ze znajomymi (sobotnie imprezy i nie tylko) czyli kusiłem los i jakoś nic złego mi się nie stało. I oby tak zostało:)
                      • funia81 Re: jeszcze sie Cycu przekona o ichniej tolerancj 20.09.08, 12:54
                        > a po 2 primo, czy jakby tak nie zmieniał religii, czy by też go
                        > serdecznie przyjęli

Tak samo serdecznie, jak Polacy muzulmanina.
                        • aro7 Re: jeszcze sie Cycu przekona o ichniej tolerancj 20.09.08, 13:53
                          młoda, czy w Polsce porywali turystów dla okupu i prowadzenia krucjat np. radyja?
                          - czy w Polsce w MPK jeździ kanar z automatem? czy autokary Turystyczne zostały
                          kiedyś ostrzelane pod Wawelem jak te pod piramidami?
                  • artie40 Re: Neofickie klapki na oczach 20.09.08, 11:19
                    iluminacja256 napisał:
                    > Szkoda, ze ten Egipcjanin zapomniał dodać, ze gdyby na ulicy para
                    całowała się , równiez interweniowałaby policja, a dla kobiety
                    mogłoby się to skończyć kilkunastodniowym aresztem;/
                    >
                    > Mam takie wrazenie, ze ludzie, którzy nie wiedza jak radzić sobie
                    z zyciem potzrzebują wprowadzenia porzadku i tego idealnie dostarcza
                    albo religioa, albo ideologia.

Dokładnie, facet jest żałosny, i sprzedaje propagandę. Islam
                    wprowadził w jego życie dryl - może wystarczyło iść do pracy do
                    służb mundurowych, zostać kapralem w wojsku?
                • marek.lipski Wyjazd do Egiptu czy krajow islamskich?Polecam. 20.09.08, 22:57
                  Wyjazdy a szczegolnie do krajow islamskich polecam i nie zgadzam sie
                  z komentarzem "Tylko mogli by sobie darowac wmawianie mi i Innym obywatelom
                  wolnego kraju".Polska jako wolny kraj od 1989???Hahahahah.

Bajki opowiadasz.Tylko na papierze.Polska Jest krajem pieknym i
                  bogatym w zloza,w ktorym administarcja ma glodowe pensje a kraj utrzymuje
                  EU,/jak inne kraje/tania ,niewolnicza placa ......."obywateli".
                  To jest niewolnictwo pomimo iluzorycznej "wolnosci slowa"......
          • wrd6611 Re: wrd6611, niewiele wiesz i powtarzasz slogany 18.09.08, 12:39
            No tak, Wawel tez sie tak zwiedza. Jeden pan z karabinem oslania grupe turystow.
            Widze ze ci sie podoba taka forma zwiedzania. Gratuluje rownowagi psychicznej!
        • amdrzej11 Re: wrd6611, niewiele wiesz i powtarzasz slogany 17.09.08, 10:21
          To nie nowa Polska "bracholi Kaczynskiech" a nowa Polska Gazety
          Wyborczej, Robta Co Chceta, politykow Unii Wolnosci i POlszewikow
          oraz stara Polska PZPR-u i KPZR-u! Z twojego postu widac, kto ciebie
          wychowal!
          • krzysieknn Re: wrd6611, niewiele wiesz i powtarzasz slogany 17.09.08, 23:06
            amdrzej11 napisała:

> To nie nowa Polska "bracholi Kaczynskiech" a nowa Polska Gazety
            > Wyborczej, Robta Co Chceta, politykow Unii Wolnosci i POlszewikow
            > oraz stara Polska PZPR-u i KPZR-u! Z twojego postu widac, kto
            ciebie
            > wychowal!

Rodzice. I zrobili to całkiem dobrze. Bo mniezaleznie jak bardzo byś
            chciał zmienić realia, to własnie kaczory rozwaliły wszystko swoim
            polowaniem na czarownice, uzywaniem służb przeciw opozycji i
            włazidupstwem wobec rydzola. Ja nie mam wybiorczej pamieci, i
            pamietam kabaret jakim byl rzad za PiSuaru
        • mike-great GW jak zwykle tępi katolicyzm-Brawo żydo-komuchy! 20.09.08, 08:45
          GW jak zwykle tępi katolicyzm-Brawo żydo-komuchy!
          • g.suss Re: GW jak zwykle tępi katolicyzm-Brawo żydo-komu 20.09.08, 17:41
            mike-great napisał:

> GW jak zwykle tępi katolicyzm-Brawo żydo-komuchy!

Zawsze chciałem komuś takiemu jak ty zadać jedno pytanie. Mamy wolność prasy, na
            rynku jest mnóstwo tytułów dla wszelkiej maści pojebów, również twojego pokroju,
            więc jak to się dzieje, że to akurat gazeta.pl - rzekomo przez nich
            znienawidzona - wszystkich ich przyciąga? Naśladujecie Pana w samoumartwianiu
            czytając te podłe plugastwa? Bo że wydawca Naszego Dziennika nie potrafi zrobić
            portalu na wysokim poziomie, to nie śmiem sugerować.

Czy wiesz, że odwiedzając tę znienawidzoną gazetę.pl przyczyniasz się do
            generowania Agorze przychodów? Żydokomunę wspierasz czy jak?

Jestem tym głęboko zaintrygowany.
            • z.wyspy chodzi o publicznosc 20.09.08, 19:30
              myślę, że tacy jak on po prostu potrzebuja widowni. taka choroba.
              musi wylac te swoje obsesje przed jakas publicznością. a tutaj jest
              sporo wysokiej jakości publicznosci.
        • te_komputer Re: wrd6611, niewiele wiesz i powtarzasz slogany 20.09.08, 13:38
          Popatrz na nasz kraj nasze spoleczenstwo, a
          > przede wszystkim na naszych polityków i na kler. Przyjrzyj sie
          > ulicom, bandom koboli, smarkaczom chlejącym na ławkach pod blokiem o
          > trzeciej nad ranem i wrzeszczących że sie spać nie da. Oto nowa
          > polska bracholi kaczynskich.

I ty uważasz, ze to Kaczyńscy ich namawiają do tego?
          Oni przecież nie wychowali się na podwórku.
          Zły przykład z podaniem winowajcy tego stanu rzeczy, bo chyba ktoś inny wychował sie na podwórku i palił maryśkę.
          Ale ja nie jestem takim idiotą, żeby obwiniać za to kaczorów, czy tuska, bo tak było 15, 20 i 30 lat temu, więc pretensje może do rodziców, że olewają wychowanie swojego potomstwa.

Policja ptrzetrzepana jakimis czystkami
          > politycznymi, prokuratura łąpiąca antypisowską opozycje pod
          > zarzutami z sufitu wzietymi.

Zwróć uwagę, że od około roku to PiS jest opozycją. Czy obecny rząd sam się teraz aresztuje?

Plebani wyciagają łapska po kasę,
          > rydzol ziejący z radia naukamico do teorii kościelnych mają sie
          > nijak. Taka prawda jest.

Nie słucham RM i tobie też radzę, a jak lubisz się pdniecać Rydzykiem, to masz problem i chyba musisz zacząc sie leczyć, bo normalni ludzie mają pzryziemne problemy.

Kolo uznał, że tam mu bedzie lepiej i
          > chwała mu, że wyłożył kawę na ławę. Może to obudzi paru żyjących w
          > świecie iluzji, jacy to cudowni jesteśmy.

Nikogo to tak naprawdę nie interesuje. Facet wyjeżdża na kilkuletnie wakacje, bo go na to stać i tyle.
          • mis22 Co jest winą Kaczyńskiego, a co nie jest 20.09.08, 21:18
            te_komputer napisał:
            > Ale ja nie jestem takim idiotą, żeby obwiniać za to kaczorów, czy
            > tuska, bo tak było 15, 20 i 30 lat temu, więc pretensje może do
            > rodziców, że olewają wychowanie swojego potomstwa.

To prawda, że nie wszystko jest winą rządu. Raczej odwrotnie - w demokratycznym
            kraju rząd jest taki jaki sobie naród wybrał. Ale faktem jest, że Kaczyński
            karierę zrobił na sianiu nienawiści i na nacjonaliźmie. Polityka PiS była
            antytezą prawa i sprawiedliwości. Lustracja jest tego dobrym przykładem. Gdy PiS
            był u władzy to chcieli zbudować II PRL tyle, że zamiast PZPR byłby PiS. Nie
            należy się temu dziwić, bo większość działaczy PiS z Kaczyńskimi na czele
            wyrosła i wykształciła się w PRL i nasiąkła tamtą ideologią.

Artykuł jest interesujący i pokazuje inną perspektywę na współczesną Polskę.
            Każdy kraj i każda kultura ma swoje problemy. Wszędzie można znaleźć dobre i złe
            strony - zarówno w Polsce, Egipcie, jak i w Stanach gdzie obecnie mieszkam.
            Tylko rasiści i ksenofobii są przekonani, że oni są najlepsi.
      • grundol1 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 09:10
        > To jakis stek glupot.
        > Ten pan napalil sie jednak za duzo trawki.
        Tylko potwierdzasz jego diagnozę.

> Pod fasada uprzejmosci i uczynnosci
        > kryje sie zazdrosc, zaklamanie i brak akceptacji obcych religii.
        To chyba o Polsce.

• amdrzej11 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:22
          Tez sie wybierasz do Egiptu?
          • 4g63 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 18:34
            ja się chyba wybiorę, możę mają tam płaskie drogi w centrum? w
            warszawie w samym centrum jest zbiór największej ilości kraterów
            pozostałych oczywiście po meteorytach, ze względu na ich wartość
            geologiczną, nikt ich nie śmie załatać!
            dlaczego polacy nie jeżdżą na rowerach? dlatego bo to
            niebezpieczniejesze od obcowania z głodnymi krokodylami w zamkniętym
            basenie. a kierowcy doskonale wiedzą że przez centrum prowadzą same
            autostrady - przynajmniej jadą tak jakby tak było

i jakby chcieć, to można by całą bardzo grubą książkę napisać o tym
            jak z polski zrobiono bagno, paru się obłowiło, ale teraz nikt nie
            będzie miał...

dobrze gość zrobił, może też tak zrobię, kupię duże mieszkanie za
            gotówkę i będę pracował zdalnie...
      • xelef Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 09:27
        Niech jedzie- jego sprawa. Oby tylko za parę lat nie musiał uciekać
        przed Egipską tolerancją np: do Iranu lub Korei Północnej. Szczęść
        mu Boże na drogę
        • 4g63 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 18:35
          swojego boga to zachowaj dla siebie ok?
      • mike-great GW jak zwykle tępi katolicyzm! Brawo żydo-komuchy! 20.09.08, 08:44
        GW jak zwykle tępi katolicyzm! Brawo żydo-komuchy!
        • thegreatone Re: GW jak zwykle tępi katolicyzm! Brawo żydo-kom 20.09.08, 23:18
          mike-great napisał:

> GW jak zwykle tępi katolicyzm-Brawo żydo-komuchy!

Zawsze chciałem komuś takiemu jak ty zadać jedno pytanie. Mamy wolność prasy, na
          rynku jest mnóstwo tytułów dla wszelkiej maści pojebów, również twojego pokroju,
          więc jak to się dzieje, że to akurat gazeta.pl - rzekomo przez nich
          znienawidzona - wszystkich ich przyciąga? Naśladujecie Pana w samoumartwianiu
          czytając te podłe plugastwa? Bo że wydawca Naszego Dziennika nie potrafi zrobić
          portalu na wysokim poziomie, to nie śmiem sugerować.

Czy wiesz, że odwiedzając tę znienawidzoną gazetę.pl przyczyniasz się do
          generowania Agorze przychodów? Żydokomunę wspierasz czy jak?

Jestem tym głęboko zaintrygowany.

g.suss wybacz, że ale nie mogłem sie powtrzymać:)
      • biniou Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 14:46
        Wrd6611, masz racje. Mamy kolejnego fanatyka, proponuje go dobrze
        przeszukac zanim wejdzie do samolotu. Pieprzone sredniowiecze!
        Bojkotujmu Kiepskich, spadnie mu mniej tantiemow.
        A tak na marginesie, to ten jego prymitywny serial nie jest czasem
        dla chamow i marginesu spolecznego? Nie znam nikogo wsrod
        wyksztalconych ludzi, kto oglada te tandete.
        • opornik4 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 22.09.08, 02:05
          biniou napisał:

> A tak na marginesie, to ten jego prymitywny serial nie jest czasem
          > dla chamow i marginesu spolecznego? Nie znam nikogo wsrod
          > wyksztalconych ludzi, kto oglada te tandete.

Z tego co czytalam, serial cieszy sie duza popularnoscia,
          wlasnie wsrod nowych "elit".

Teraz, w swietle wypowiedzi p.Kalwasa widac,
          iz serialem "Kiepscy" kpil z Polakow w zywe oczy.
          On w tych odcinkach wyrzucal z siebie cala pogarde pod adresem
          rodakow.
    • 1zorro Nie da sie ukryc: facet zwariowal! 17.09.08, 07:23
      to co mowi o Polsce, jest w tym duzo racji, ale zeby przechodzic na
      Islam i emigrowac do.....Egiptu??! Chyba slonce mu za
      bardzo "przygrzalo"....
      • kicior99 Re: Nie da sie ukryc: facet zwariowal! 17.09.08, 08:10
        naprawdę tak Wam go żal? Jest dorosły. Za rok będzie jęczał w innej gazecie jaki
        tam syf...
      • czyngis_chan Re: Nie da sie ukryc: facet zwariowal! 19.09.08, 21:02
        1zorro napisał:

> to co mowi o Polsce, jest w tym duzo racji, ale zeby przechodzic
        na
        > Islam i emigrowac do.....Egiptu??! Chyba slonce mu za
        > bardzo "przygrzalo"....
        Może być szczęśliwy - jeśli mu bardziej odpowiada islamska kultura i
        moralność.
      • marcowsky Re: Nie da sie ukryc: facet zwariowal! 20.09.08, 08:58
        bracia muzulmanie szybko go naucza islamskiej tolerancji.Boze co za naiwniak!
      • bachczysaraj Jeśli chodzi o sam wyjazd do Egiptu to w tym 20.09.08, 13:14
        szaleństwie jest metoda. Na pewno materialnie będzie mu lepiej - nawet jeśli
        dochody obniżą mu się o połowę to koszty życia obniżą się jeszcze bardziej przy
        takim samym standarcie. Nie jest to głupi pomysł. Tyle, że pewnie za dwa lata
        pan Kalwas pewnie znowu wyląduje na Okęciu z górą walizek. Zapewniam, że polskie
        chamstwo, biurokracja itp. to mała rybka w porównaniu z arabskim.
    • rita.1 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 08:15
      Co to kogo obchodzi, gdzie ten człowiek chce mieszkać? Może mieszkać
      gdziekolwiek, nawet w Koziej Wólce albo w amazońskiej dżungli. Nie
      ma przymusu życia w Polsce. Tylko po co do tego dorabiać całą
      ideologię? Znalazł się drugi Cejrowski!
    • halfliner Rentier narzekający na materializm kultury 17.09.08, 08:15
      pozdr
      • halfliner zachodu. Coż za wybitny kabotyn. 17.09.08, 08:16
        pozdr
    • frah Pan Ibrahim zamierza zyc z lokat? 17.09.08, 08:30
      A przeciez korzystanie z procentow to dla muzulmanina grzech :-)

Swoja droga, pomysl emigracji do kraju biedniejszego od Polski jest godny
      przemyslenia. Czlowiek instaluje sie w dobrej dzielnicy, kupuje mieszakanie, od
      razu go szanuja... Czemu wszyscy wala do jakiejs tam Irlandii, gdzie zaczynac
      trzeba od statusu dziada? Pan Ibrahim moglby sie do tych pragmatycznych motywow
      szczerze przyznac, a nie zasuwac nam tu ideologicznych kawalkow. Powodzenia w
      Egipcie!
      • aaron_agorenstein Pan Ibrahim i odsetki z zachodnich banków 17.09.08, 12:12
        Masz rację. Pan Ibrahim to zwyczajny faryzeusz.

Życie z lokat na zgniłym Zachodzie, żeby mieć za co pluć na ten Zachód to fajny
        pomysł. Oczywiście pluć do pewnych granic, bo przecież nie można życzyć
        "swojemu" bankowi bankructwa, prawda?

Ponadto Pan Ibrahim jest synkiem ministra sprawiedliwości w rządzie Millera.
        Ministra, który niezbyt się przykładał do walki z tą niewątpliwie uciążliwą
        przestępczością w Polsce. Ale Pan Ibrahim nie miał skrupułów brać od tatusia
        pieniędzy na swoje podróże, za co tatusiowi w swojej książce sam dziękował.

Narzeka też Pan Ibrahim na agresję i chamstwo na forach w internecie, a ja
        pamiętam jego wypowiedź na pewnym islamskim forum (już zamkniętym dla
        niemuzułmanów), gdzie Pan Ibrahim pochwalał zabójstwo tego holenderskiego
        reżysera (była taka głośna sprawa przed paru laty) i modlił się za zabójcę
        (bynajmniej nie za jego opamiętanie).

I od plagiacików w swoim pisaniu Pan Ibrahim nie stroni. W każdym sądzie gotów
        jestem to udowodnić. Nie żadna tam parafraza, żywcem przepisane (wklejone)!

A tak w ogóle, to mieszkać w dobrej dzielnicy wszędzie jest przyjemnie. Sąsiedzi
        mieszkający w dobrych dzielnicach też są na ogół mili. Ja aż tak dobrze nie
        mieszkam, ale blok jest własnościowy, więc do sąsiadów raczej nie mam
        zastrzeżeń. Co innego w różnych "zakładowych" albo "komunałkach"
      • nibywroclawianin Re: Pan Ibrahim zamierza zyc z lokat? 17.09.08, 20:02
        > A przeciez korzystanie z procentow to dla muzulmanina grzech :-)

To pomyłka. Zabronione jest udzialanie pożyczek oprocentowanych.
        Procenty jakie on dostaje to jest udział w jego inwestycjach.

W motywach tego człowieka nie widzę żadnej ideologii. Polska
        rzeczywiwstość jest pod wieloma względami obrzydliwa. Żyję już
        prawie pół wieku i nigdy i nigdzie indziej się z taką ilością
        chamstwa nie spotykałem na codzień.
        • aaron_agorenstein Re: Pan Ibrahim zamierza zyc z lokat? 17.09.08, 21:45
          > To pomyłka. Zabronione jest udzialanie pożyczek oprocentowanych.
          > Procenty jakie on dostaje to jest udział w jego inwestycjach.

"Inwestycje" to w banku islamskim. Jest taki w Polsce? Jeśli trzyma pieniądze w
          zwyczajnym banku, to jego pieniądze "zarabiają" jako oprocentowane kredyty dla
          innych. Czyli poprzez pośrednika udziela oprocentowanych pożyczek
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: Pan Ibrahim zamierza zyc z lokat? 20.09.08, 16:40
            Banki działają inaczej. Proponuję poszperać w internecie w jaki sposób
            a gwarantuję twoje ogromne zdziwienie jaki to dochodowy interes.
        • frah Re: Pan Ibrahim zamierza zyc z lokat? 17.09.08, 22:47
          Udzialy sa halal, procenty grzech... Wielce zabawne rozroznienie, jak i cale to
          szalenistwo. Banki islamskie daja takie same kredyty na procent jak wszystkie
          inne, robi sie tylko szacher macher (finansowany obiekt nalezy do konca splaty
          do banku) i sumienie spokojne.

A pan Ibrahim ma bedzie mial w Egipcie jeszcze jeden problem: malzenstwo z
          niewierzaca kobieta jest niedopuszczalne! Pani Ibrahimowej nie ma czego zazdroscic.
          • bachczysaraj Masz rację - małżeństwo z niewierzącą, 20.09.08, 12:55
            w tym przypadku agnostyczką jest haram. Jako dobry muzułmanin pan Kalwas
            powinien żoną odesłać do rodziców. I w żadnym przypadku nie korzystać z usług
            polskich banków, też są haram. No, ale w tym przypadku nie mamy do czynienia z
            dobrym muzułmaninem a zwykłym kołtunem.
        • scalonik Re: Pan Ibrahim zamierza zyc z lokat? 20.09.08, 10:49
          Na Słowacji jest jeszcze gorzej pod względem chamstwa, więc nie przesadzaj.
          • ironlord Re: Pan Ibrahim zamierza zyc z lokat? 20.09.08, 13:01
            Śmieszą mnie argumenty typu ale tam gdzieś jest jeszcze gorzej np. pod względem
            chamstwa. To tak jak dziecko tłumaczące się że dostało 2, ale inni też więc jest
            ok. To jest po prostu żenada. Mamy czerpać z dobrych wzorców i dążyć do
            lepszego, a nie usprawiedliwiać się bo gdzieś niby jest gorzej.
        • bachczysaraj A w ilu krajach poza Polską mieszkałeś, 20.09.08, 12:56
          specjalisto od chamstwa?
    • popart56 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 08:43
      nareszcie ktos napisal szczera prawde o mentalnosci i sytuacji w
      polsce. uzurpatora szerzenia i umacniania wiary katolickiej i
      kultury polskiej w eu. ba na swiecie. j"edyny bastion kultury i
      wiary katolickiej w eu" za jaki sie uwazaja. a jest to niestety
      bastion zaklamania i obludy. narod polski staje sie niestety coraz
      bardziej chamski agresywny i prostacki. to widac i slychac
      przedewszystkim na kazdym kroku i wszedzie.nie ma kultury
      politycznej. warcholstwo jak za zamierzchlych czasow.zawsze tak bylo
      i bedzie. pan kalwas jest czlowiekiem ktory poznal inna kulture inne
      kraje. ma mozliwosc porownania i oceny. jak i ja, a najgorsze sa te
      polaczki co w d....e byli i g...o widzieli a dyskutja i ublizaja
      inaczej zorientowanym. tak wlasnie wygloda polsko katolicka
      tolerancja. jestem happy ze moje dwoje dzieci wychowalo sie zyje i
      pracuje w jednym z cywilizowanvch krajow eu. wolnycm od
      nietolerancji,homofobi, antysemityzmu ogolnonarodowego.
      • mk.1 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:14
        popart56 napisał:

> polaczki co w d....e byli i g...o widzieli a dyskutja i ublizaja
        > inaczej zorientowanym. tak wlasnie wygloda polsko katolicka
        > tolerancja.

tolerancja i porzadek w Egipcie tak chwalony przez Kalwasa:

wyborcza.pl/1,75515,2213137.html
        > jestem happy ze moje dwoje dzieci wychowalo sie zyje i
        > pracuje w jednym z cywilizowanvch krajow eu. wolnycm od
        > nietolerancji,homofobi, antysemityzmu ogolnonarodowego.

Egit wymarzony kraj Kalwasa to wlasnie kraj homofobi i antysemityzmu
        ogolnonarodowego :) Rozumiem, ze nie wszyscy musza to wiedziec, ale
        przede wszystkim wypadaloby sie czegos dowiedziec zanim zaczniesz
        klapac jak Kaczory.
        Widac, ze zadnej ksiazki Kalwasa nie czytales. Wyraznie pisal o
        chorej cywilizacji zachodniej (w ktorej zyjesz), ktora pozawala na
        rzeczy niewyobrazalne w swiecie Islamu.
      • amdrzej11 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:33
        Narod polski nie staje sie coraz bardziej chamski, agresywny
        i prostacki dzieki katolicyzmowi a w b r e w temu! Zaden
        p r a w d z i w y katolik nie bedzie chlal, cpal, kradl
        i zachowywal sie po chamsku! Zaden prawdziwy katolik nie bedzie
        nietolerancyjny! Zapytaj chamow pod brama, zlodziei, meneli,
        skorumpowanych, krecacych lody politykow, pijakow i cpunow
        sluchajacych muzyki zespolow satanistycznych, czy sa ludzmi
        wierzacymi! Nie sadze, zeby byli!
        P.S. Jestes niezlym przykladem oglupionego przez propagande GW, Big
        Brother, TVN i muzyke techno biedakim, ktorym jest kierowac tak
        latwo jak i panem Kawlasem!
        • 4g63 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 18:48
          nie ma czegoś takiego jak prawdziwy katolik, ta religia to jeden
          wielki stek kłamstw, sterowania emocjami itd.. a wszystko co złe jest
          zaklepywane uśmiechem... stąd wynikają problemy, człowiek ma taką
          naturę i żadna religia tego nie zmieni, a ta co będzie próbowała,
          zrobi z ludzi kreatury co zresztą dzieje się w tym kraju, frustraci
          jak andrzej już wyżywają się na forum.. co będzie dalej?

ty jesteś za to niezłym przykładem ogłupionego przez watykan baranka
          bożego

• virq tako rzecze 4g63 18.09.08, 10:48
            4g63 napisał:

> nie ma czegoś takiego jak prawdziwy katolik, ta religia to jeden
            > wielki stek kłamstw, sterowania emocjami itd.. a wszystko co złe
            jest
            > zaklepywane uśmiechem... stąd wynikają problemy, człowiek ma taką
            > naturę i żadna religia tego nie zmieni, a ta co będzie próbowała,
            > zrobi z ludzi kreatury co zresztą dzieje się w tym kraju,
            frustraci
            > jak andrzej już wyżywają się na forum.. co będzie dalej?
            >
            > ty jesteś za to niezłym przykładem ogłupionego przez watykan
            baranka
            > bożego

tako rzecze 4g63 i tak jest. Nie inaczej, a kto śmie twierdzić
            inaczej jest "niezłym przykładem ogłupionego przez watykan baranka
            bożego" bo tylko to co mówi 4g63 jest mądre, prawdziwe i dobre. Amen.
          • rzewuski1 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 12:03
            4g63 napisał:

> nie ma czegoś takiego jak prawdziwy katolik, ta religia to jeden
            > wielki stek kłamstw, sterowania emocjami itd

kazda religia to stek kłamstw
            • opornik4 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 22.09.08, 02:14
              rzewuski1 napisał:
              > kazda religia to stek kłamstw

P.Kalwas uwaza zapewne inaczej.
              Zakotwiczyl w islamie, bo to wyznanie jak na razie
              jeszcze sie nie rozwodnilo.
        • pascalalter Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 19:52
          amdrzej11 napisała:

> Narod polski nie staje sie coraz bardziej chamski, agresywny
          > i prostacki dzieki katolicyzmowi a w b r e w temu! Zaden
          > p r a w d z i w y katolik nie bedzie chlal, cpal, kradl
          > i zachowywal sie po chamsku! Zaden prawdziwy katolik nie bedzie
          > nietolerancyjny! Zapytaj chamow pod brama, zlodziei, meneli,
          > skorumpowanych, krecacych lody politykow, pijakow i cpunow
          > sluchajacych muzyki zespolow satanistycznych, czy sa ludzmi
          > wierzacymi! Nie sadze, zeby byli!
          > P.S. Jestes niezlym przykladem oglupionego przez propagande GW,
          Big
          > Brother, TVN i muzyke techno biedakim, ktorym jest kierowac tak
          > latwo jak i panem Kawlasem!
          -----------
          Po co pytać PT meneli o ich religię ; wystarczy spojrzeć uważnie
          lecz bez agresji na PT duchownych ; otóż religię mają za nic ; nie
          chodzi o slowa i miny etc. ale realne postępowanie , w realnym życiu.
          Zatem Kościół sprowadza się do PT wiernych , ale tu obawiam się -
          także panuje obłuda i poza na każdym kroku w realnym życiu.
          Musi być generalnie jakiś syndrom "polskości" , który powoduje, że
          Polska jest krajem fatalnie rządzonym , jakby okupowanym - a Polacy
          stają się zupełnie innymi ludżmi , gdy tylko uda się im wyrwać z
          tego jakby "obozu".
          Bawcie się tak dalej - powtarzam. Amen.
        • pascalalter Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 20:05
          Obawiam sie , że to co się nazywa "katolicyzm" - w Polsce nie
          funkcjonuje korzystnie . Musi być jakiś syndrom , narzucający
          obłudę, złą wolę i głupotę na każdym kroku - w czym PT.duchowieństwo
          w realnym życiu przoduje niestety.
          Nie chodzi tylko o skrajny egoizm i zślepienie błyskotkami , lecz
          budowę
          quasi-państwa; potężnej korporacji.
          Zresztą nie ma co się dziwić tut.duchownym ; proszę wskazac jakiś
          kraj , gdzie katolicyzm jest dominujący - który byłby bogaty,
          sprawiedliwy etc. - wystarczy popatrzyć na mapę.
          Poza tym Polacy, gdy się stąd wyrwą - stają się innymi ludżmi !
          Generalnie - bo są wyjątki - i dotyczą właśnie duchownych też.Amen.
    • wtes2 czeka go kara śmierci za zmianę wyznania. Nie ? 17.09.08, 08:44
      Racja - chrześcijanie tego robią.
    • ichmordy Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 08:46
      www.youtube.com/watch?v=i63WWXfoeNQ
    • ewa553 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 08:58
      gdyby zapoznal sie z chrzescijanstwem choc tyle ile wie o islamie,
      to by nie plotl takich glupstw. To ze on chodzil do kosciola na
      pokaz nie znaczy, ze to religia jest taka. Gdyby kierowal sie w
      zyciu Dekalogiem, mialby swoja dyscypline za ktora tak teskni. Nie,
      nie, jak juz ktos powiedzial: facet napalil sie za duzo trawki, a to
      zostawia slady. Sili sie na oryginalnosc.
      • popart56 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 09:17
        biedna jestes ewuniu. zacznij sama myslec.
        • amdrzej11 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:37
          O co ci chodzi?
        • jaac-p Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 23:26
          Hm, możesz to rozwinąć? Trochę bełkotliwa jest ta Twoja wypowiedż..
        • bachczysaraj Cóż za pełna argumentów wypowiedź. 20.09.08, 12:58
          ...
      • nibywroclawianin Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 20:09
        Wydaje mi się, że jemu brakowało dyscypliny na codzień. Coś co jest
        istotną częścia islamu, natomiast w chrześcijaństwie mamy wolną wolę
        i wybaczanie występków.
      • wrd6611 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 18.09.08, 12:55
        Tu masz absolutna racje. Mozna byc czlowiekiem wierzacym, katolikiem i nie brac
        udzialu w tworzeniu imperium ojca dyrektora. Islam to niestety nie jest religia
        tylko zlepki judaizmu z chrzescijanstwem. Poczytalem sobie troche koran i musze
        stwierdzic ze to niezly plagiat tory a Jezus jest jednym z prorokow. A swoja
        droga, ci co tak pluja na demokracje powinni wszyscy wyjechac do Egiptu. Tam za
        wyglaszanie wlasnej opinii mozna niezle oberwac.
      • lukaswu Ktorego dekalogu? Biblijnego? Czy tego, ktory 20.09.08, 11:00
        sami napisali? KK to jedno, wielkie klamstwo i ci ktorzy to popieraja sa zaklamani.
    • hajota Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 09:15
      Facet wymarzył sobie swoją Ziemię Obiecaną, idealny islam, itp. Jego
      prawo. Tylko że w takie wizje to się wierzy, jak się ma lat 18-20, a
      nie ponad dwa razy tyle. Pomieszka tam dłużej, to się przekona, że
      wszystkie plagi społeczne, z narkomanią włącznie, też są tam obecne,
      a poza tym zetknie się z hipokryzją, przy której nasza pani Dulska
      wysiada. Rozbawił mnie tym stwierdzeniem o braku materializmu i o
      przyrodzonej szczerości muzułmanów. Nie jestem islamofobką, mam za
      sobą studia arabistyczne, pracowałam parę lat w kraju arabskim. Nie
      jest tam tak okropnie, jak sobie wyobrażają internauci wychowani na
      różnych Eurojihadach, ale konfrontacja wyidealizowanych wyobrażeń z
      rzeczywistością bywa zaskakująca. W każdym razie życzę powodzenia.
      • iluminacja256 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 09:23
        Masz 100 % racji. Ale na to się nic nie poradzi, obecnie faceci
        około 40-45 roku zycia wpadaja na pomysł, ze zmieniają swoje zycie i
        przmeblowują w nim wszystko. Miałm okazję przezyć taką znajomość.
        Wszystko pieknie i ładnie , tylko tyle, ze w tym zmienianiu cel,
        kierunek i sposób wyznacza zawwsze czubek wlasnego nosa i prawie
        komplatny brak rozsądku. Kończy się to niejenokrotnie tragicznie dla
        wszystkich wokół zmienijącego swoje zycie...
        • absztyfikant egipska TV Trwam 20.09.08, 16:10
          Oto egipska TV TRWAM:-(

Zachecanie dzieci do samobojczych zamachow:
          www.youtube.com/watch?v=HCnqD1PX3yQ
          Eguipcjanki roprawiajace o ucinaniu lechtaczek:
          www.youtube.com/watch?v=qOPb47J12Yc
          A tutaj miejscowy Rydzyk zapowiada, ze Europe trzeba podbic:
          www.youtube.com/watch?v=f6deBPW8_8I
          egipski imam spiewa, ze trzeba wymordowac zydowskie swinie i malpy:
          www.youtube.com/watch?v=da77TBGm6ak
          11 wrzesnia nie bylo:
          www.youtube.com/watch?v=huIAYheNZCw
          Krwawa rozprawa z niewiernymi nadchodzi:
          www.youtube.com/watch?v=hmHOu9Ex6oo
    • dixxi to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 17.09.08, 09:23
      POlska niedzarzy, zlodziei i mafii.
      • heron Re: to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 17.09.08, 09:33
        sugerujesz że te patologie to wina tych facetów?Wasza pisowska
        zajadłośc i głupota nie ma granic!
        • amdrzej11 Re: to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 17.09.08, 10:39
          PiS-owska zajadlosc! Ot i recepta na zlo wszyskie! Hehehehe.....
          • drbob20 Re: to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 17.09.08, 12:54
            kazdy kaczy smierdziel to raz na zawsze kaczy smierdziel
            • amdrzej11 Re: to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 17.09.08, 14:49
              Hehehe...Kazdy POlszewicki taliban ma tylko jedno wytlumaczenie!
              Nawet na wlasne zaparcia i otylosc!
              • janek344 Re: to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 20.09.08, 10:08
                Nie, taka jest Polska braci Kaczyńskich i "budowniczych" IV RP.
      • yacek67 Re: to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 17.09.08, 09:38
        A Kaczyńscy to znani muzułmanie, nieprawdaż? No tak, wszystkiemu jest winien
        Michnik, a to przecież Zyd!
      • eszp Re: to Polska, Walesy, Kwasniewskiego, Tuska 20.09.08, 11:30
        dixxi napisała:

> POlska niedzarzy, zlodziei i mafii.
        Zapomniałaś o kilku nazwiskach: kaczyńscy, macierewicz, kurski,
        ziobro, rydzyk, nowak, gertych, itd. To Polska nienawiści, wrogości,
        kalumni, pomówień, więzień, antysemityzmu etc. Polsa ala pis.
    • toja3003 Facet przedstawia swoje fantazje jako prawdę o świ 17.09.08, 09:34
      Facet przedstawia swoje fantazje jako prawdę o świecie. Posiedział w
      klimatyzowanym „Hiltonie” i gdzieś w towarzystwie bogaczy, którzy
      chcą od niego wyciągnąć kasę na domek i od razu mówi „tam noszą cię
      na rękach”. Fakt, w Egipcie leci zaswze za tobą tłum żebraków,
      wyrywających sobie twoją walizkę do ponoszenia i faktycznie „tam
      rządzi śmiech”, tak długo jak im za to płacisz. A kiedy kasa się
      kończy każdy ma cię gdzieś.
    • heron Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 09:36
      Niech jedzie gdzie chce, tylko po co ta głupawa ideologia? Nie
      wracaj do Polski, jestes Kiepski.
      • denominator Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 12:04
        No właśnie, heron; o tobie był ten serial - zawiść, wąskie horyzonty
        i dopieprzanie się do odmiennego myślenia niż twoje własne
    • debil13 zależy z której strony patrzeć 17.09.08, 09:41
      to prawda w sądach wygrywają fikcyjne firmy, Izba skarbowa legalizuje
      bezskutecznie ten procecer, POlicja uprawia prywate na sprzecie
      sPOłecznym, Kościół manipuluje wartościami - hektarów, Telewizja
      uprawia absurdy gloryfikując gorsze rozwiązania, Rodzinne POwiązania
      w Policji, urzedach, Senat z TV, Istny terror urzedowy.

druga strona USA uzyskało Godna POzycje światowa gdy trafili tam
      wyrzutki sPołeczne, Wymordowali indian, wytłukli sie nawzajem o
      niewolników, JaPonie POtraktowali atomem i to jest właśnie POtęga.
      Tylko Pewnym terrorem zdobywa się POzycje i kasę . Musimy to
      ztozumieć bo i tak nie mamy już na to wpływu tylko czekać na masowe
      chemiczno atomowo, bioliogiczne experymenty jak w WTC
      • itilli Re: zależy z której strony patrzeć 17.09.08, 15:28
        demagogia
    • polar21 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 09:41
      pojeb a lo goscia. powinni mu odebrac polski obywatelstwo
    • easy.teraz Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 09:46
      W jego opiniach jest dużo racji postrzeganej przez polską opinię
      społeczną: panoszące się i przenikające chamstwo (takie w białych
      rękawiczkach) w życiu politycznym a także w niektórych mediach,
      interesowna życzliwość, znieczulenie na nędzę, upolitycznienie i
      materializacja życia katolickiego, bezradnośc wymiaru
      sprawiedliwości wobec tak trywialnych przestępstw jak pijaństwo na
      drogach czy pospolity bandytyzm. Niejasny perspektywy na przyszłość.

Pewnie Egipt wszystkiego nie rozwiąże ale jest to decyzja godna
      podziwu.
      • mk.1 Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 09:52

amnesty.org.pl/no_cache/archiwum/aktualnosci-strona-artykulu/article/715/589/category/28/neste/14.html

• kalatuta5 Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 11:13
          Jak mam do wyboru żyć w kraju w którym tępią gejów ale na ulicy nikt ku...mi nie
          rzuca a z drugiej strony katolicko-alkoholowe buractwo przewalające się
          wszędzie, chlejące piwo i rzucające ku...mi, to kwestia przeprowadzki do Egiptu
          jest całkiem zrozumiała.
          • mk.1 Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 12:03
            kalatuta5 napisał:

> Jak mam do wyboru żyć w kraju w którym tępią gejów ale na ulicy
            > nikt ku...mi nie rzuca a z drugiej strony katolicko-alkoholowe
            > buractwo przewalające się wszędzie, chlejące piwo i rzucające
            > ku...mi, to kwestia przeprowadzki do Egiptu jest całkiem
            > zrozumiała.

Twoj wybor, tylko nie nazywaj tego tolerancja :)
            • kalatuta5 Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 12:32
              mk.1 napisał:

> kalatuta5 napisał:
              >
              > > Jak mam do wyboru żyć w kraju w którym tępią gejów ale na ulicy
              > > nikt ku...mi nie rzuca a z drugiej strony katolicko-alkoholowe
              > > buractwo przewalające się wszędzie, chlejące piwo i rzucające
              > > ku...mi, to kwestia przeprowadzki do Egiptu jest całkiem
              > > zrozumiała.
              >
              > Twoj wybor, tylko nie nazywaj tego tolerancja :)

Yes! No tolerance for buracks!
              • mk.1 Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 12:39
                kalatuta5 napisał:
                > Yes! No tolerance for buracks!

i innowiercow i gejow i innych...

juz to gdzies slyszalem. Idzie zima, naloz czapke, bo w lysine
                zimno:)
                • kalatuta5 Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 13:07
                  mk.1 napisał:

> kalatuta5 napisał:
                  > > Yes! No tolerance for buracks!
                  >
                  > i innowiercow i gejow i innych...
                  >

No tu już trochę przeholowałeś...
                  tolerancja dla innowierców: tak.
                  Uważam też, że mężczyźni powinni się częściej obejmować i okazywać sobie
                  zdecydowanie więcej pozytywnych uczuć niemniej penis jednego mężczyzny w ciele
                  drugiego zawsze będzie czymś obleśnym...
                  • ja.sama Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 15:22
                    kalatuta5 napisał:
                    > Uważam też, że mężczyźni powinni się częściej obejmować i okazywać
                    > sobie zdecydowanie więcej pozytywnych uczuć niemniej penis jednego
                    > mężczyzny w ciele drugiego zawsze będzie czymś obleśnym...

To wsadz do kieszeni swego kochasia. Uwazaj tylko, zeby ci nie
                    przycial zamkiem blyskawicznym.
                    • kalatuta5 Re: Egipt kraj tolerancji 17.09.08, 15:43
                      > To wsadz do kieszeni swego kochasia. Uwazaj tylko, zeby ci nie
                      > przycial zamkiem blyskawicznym.

Jakbym piorunem dostał w splot słoneczny...
                      Uff...
                      Chyba się nie pozbieram. Chyba już po mnie.
      • epapier cyfry arabskie pochodza z Indii 17.09.08, 09:58
        cyfry zwane u nas arabskimi zostały wynalezione przez Hindusów, a Arabowie
        przynieśli je do Europy.
        • amdrzej11 Re: cyfry arabskie pochodza z Indii 17.09.08, 10:43
          Swieta racja! Podobnie jak szachy! Taki oczytany gosc a tego nie
          wie. Pewnie zaliczyl tylko szkolke koraniczna.
          • aaron_agorenstein Kultura arabska to zawze była kultura kupców 17.09.08, 12:31
            czyli pośredników. Którzy np. "kupili" cyfry od Hindusów i "sprzedali" dalej.
            Podobnie z grecką filozofią i medycyną. Mieli też swój wkład do ogólnoludzkiej
            kultury i nauki, ale to było 1000 lat temu i po paru wiekach się skończyło. Jaki
            jest OBECNIE wkład świata arabskiego, czy szerzej - tego miliarda muzułmanów?
            Jakieś wynalazki, odkrycia naukowe, jakieś dzieła sztuki, literatury? Coś tam
            się oczywiście znajdzie, ale bardzo mało tego i nie z biedy bynajmniej ta
            "małość" się bierze, bo kraje naftowe stać np. na fantazje architektoniczne
            wymyślane przez europejskich architektów.
        • bachczysaraj Nieprawda, że Arabowie przynieśli je do Europy. 20.09.08, 13:02
          Europejczycy sami sobie zapożyczyli od Arabów cyfry indyjskie, po czym nadali im
          taki kształt, jaki jest obecnie używany na świecie. Cyfry arabskie wyglądają
          zupełnie inaczej o czym wie każdy kto widział np. telefon w Egipcie. Tak więc
          określenie cyfry arabskie jest mylące, techncznie najbardziej poprawne byłoby
          indyjsko-europejskie, indyjska idea i europejska forma.
          • turbo_wesz Re: Nieprawda, że Arabowie przynieśli je do Europ 20.09.08, 22:24
            chodzi o 0 - w np. systemie rzymskim go nie było
            • bachczysaraj Arabowie również zero zapożyczyli od Hindusów 20.09.08, 23:40
              razem z resztą cyfr.
      • amdrzej11 Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:41
        W Egipcie perspektywy na przyszlosc sa jasne jak slonce! Czyz nie?
    • ador34 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:02
      lepiej niech jedzie bo im ich mniej tym lepiej.Konwertyta zawsze
      bedzie pod pregierzem.Ten libertyn mysli o wielozenstwie i to jest
      glownym powodem jego emigracji.
    • horatio_valor Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:02
      "Na złość mamusi odmrożę sobie uszy."

Wszystko się widzi inaczej z daleka, a inaczej na miejscu. Z bliska
      widać polskie chamstwo, za to nie widać uciążliwości życia w kraju,
      który jest w istocie policyjną dyktaturą. Łagodną wprawdzie, ale
      zawsze dyktaturą.

Oby się nie okazało, że w Polsce muzułmanin doświadcza jednak
      większej tolerancji niż człowiek w kraju islamskim.

Poza tym "Kiepscy" to nie jest serial piętnujący polskie wady, tylko
      prymitywny, toporny sitcom, nastawiony na widownię, która sama tych
      wad jest nosicielem - to oczywiście moje zdanie, komuś mogą
      się "Kiepscy" podobać.

Życzę facetowi jak najlepiej, oby się nie zawiódł.
      • phlora Propagator chamstwa ucieka 20.09.08, 09:15
        Zgadzam się Horatio, kiedy pisze:
        "Poza tym "Kiepscy" to nie jest serial piętnujący polskie wady, tylko
        prymitywny, toporny sitcom, nastawiony na widownię, która sama tych
        wad jest nosicielem."
        Nic dodać, nic ująć.
        To, że ktoś sobie wyjeżdża, bo sądzi, że w Egipcie będzie mu lepiej, to jego
        sprawa - nie nam oceniać. Ale że najpierw przyłożył rękę do kreowania tego, co
        teraz tak go oburza, a teraz ucieka od tego - i żadnych refleksji nie ma, że
        trochę (sporo?)w tym jego winy?

• buttercuo Żal tego dziecka i tej kobiety. 17.09.08, 10:09
      Mały biały, z paszportem Unii, z tatą zafascynowanym światem islamu
      i pogardzającym zachodem "zbudowanym na alkoholu i narkotykach",
      mamą - agnostyczką (ciekawe jak długo jeszcze) ale słuchającą męża -
      chłopak jest idealnym celem dla Bractwa Muzułmańskiego.

Oby nie skończył gdzieś wprzepasany C4.
    • ambl Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:11
      Dziwie sie tylko tej zonie Agacie ale moze ona tez przeszla na ta religie
      tolerancji i milosci?
    • amdrzej11 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:16
      Facet ma troche racji. Ale tylko troche. Pokolenie wychowywane przez
      Gazete Wyborcza i "Robta co chceta", rzeczywiscie zachowuje sie, tak
      jak on opisuje (narkotyki, alkohol, wulgarny jezyk, seks w parku,
      muzyka "Ich Troje", Dody, techno i Wysokie Obcasy oraz Viva jako
      medium intelektualne na deser). Myli sie on jednak co do oceny
      zachowan Arabow. Oczywiscie nie ma tam pewnych znaczacych patologii,
      ktore dochodza do glosu w Polsce, ale nie wszystko jest tam takie
      piekne, jak mu sie wydaje. Na razie Arabowie traktuja go i jego
      rodzine, tak jak kiedys - za komuny - traktowali Polacy Amerykanow
      i Australijczykow przeprowadzajacych sie do Polski na stale
      i mowiacych, ze w Polsce bylo lepiej niz w USA czy Australii. Nie
      wiem jednak, czy mialo to duzo wspolnego z rzeczywistymi cechami
      (goscinnoscia, otwartoscia i miloscia do blizniego) naszych rodakow,
      ktorzy nota bene, nie sa chyba az tak beznadziejni jak facet
      opisuje. Poza tym - co najgorsze - on sam wspoltworzyl te subkulture
      cpania, chlania i wulgarnego zachowania! On sam pryzlozyl sie tez w
      niemalym stopniu do dawania zlego przykladu i wychowania mlodszych i
      glupszych od siebie na swoje podobienstwo! A teraz, kiedy jego
      nasladowcy przejeli ster rzadow duchowych w naszym kraju, ucieka, bo
      zauwazyl, ze zaczyna to byc mniebezpieczne dla jego wlasnego
      dziecka!!! Ucieka jak tchorz, zamiast probowac naprawic to zlo, do
      ktorego powstania sam sie przyczynil!!! Jestem pewien: Bedzie
      zawiedziony! Jezeli ma choc troche cywilnego kurazu, za kilka czy
      kilkanascie lat wroci z podkulonym ogonem i przyzna otwarcie, ze nie
      wszystko zloto co sie, szczegolnie na odleglkosc, swieci!
      • aqrat1 Re: tolerancja Seneszyn i Biedronia vs. Islam 17.09.08, 10:35
        Wyjazd Kalwasa jest w trosce o dziecko. Jesli ma do wyboru model
        wychowania seksualnego prof. Seneszyn,

www.youtube.com/watch?v=goL4ldd9yzA
        czy tez tolerancyjny gejowski model rodziny pana Biedronia

7dni.wordpress.com/2006/12/31/spojrzcie-gejom-w-oczy/
        a wielodzietna wielopokoleniowa rodzina Egipska to wyraznie wybiera
        to drugie.
        • athel_von_loren nastepny nawiedzony z katolo koszmaru 17.09.08, 10:45
          Co to za belkot ? ... chlop mowi, ze mu zle nad wiselka, bo chamstwo,
          brak tolerancji, zanik dobrych obyczajow i empati ... zgoda, tez to
          widze, ... ale dalej mistrz pisze, ze szuka wolnosci duchowej i
          humanizmu w Egipcie!!! i dalej mowi, ze wsumie jedzie tam dlatego ze
          jest 5 razy taniej niz w Polsce.

Co za niskolot!

Ten gosciu chyba niema zupelnie pojecia o zewnetrznym swiecie i gada
          jak naiwna nastolatka, ktora marzy sie kariera filmowa.
        • amdrzej11 Re: tolerancja Seneszyn i Biedronia vs. Islam 17.09.08, 11:01
          Hmmm...Przeciez Kawlas mogl sie po prostu - ja ktos juz wczesniej
          napisal - zastosowac do zasad Dekalogu i w podobny sposob mogl
          wychowac syna! Mogl sam tworzyc rodzine wielopokoleniowa i dawac
          swojemu dziecku dobry przyklad. Mogl tez w Polsce chodzic do
          kosciola i modlic sie szczerze oraz zabierac tam dziecko. Czyzby nie
          wierzyl w swoje zdolnosci wychowawcze i musial zdawac wychowywanie
          dziecka na instytucje szkolki koranicznej? Czyzby proste (czasami
          dosc prostackie) zasady islamu byly mu blizsze, niz intelektualne
          zasady chrzescijanstwa?
          • kalatuta5 Re: tolerancja Seneszyn i Biedronia vs. Islam 17.09.08, 11:47
            amdrzej11 napisała:
            Czyzby proste (czasami dosc prostackie) zasady islamu byly mu blizsze, niz
            intelektualne zasady chrzescijanstwa?

"Intelektualne" ???.....Wolne żarty.

Co masz na myśli?

Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę, że nadejdzie moment w którym wszystkie
            truposzczaki wstaną z grobów i gdzieś tam będą szli do Boga Ojca albo do piekła?
            Że najwyższym okazaniem miłości jest przybicie się Boga do krzyża i obnoszenie
            tego zjawiska jako symbolu najgłębszej miłości do Ciebie?
            (tylko nie próbuj mi wmawiać bzdetów o niezgłębionej mądrości tego
            faktu-niefaktu. Szkoda, że Orwell nie wziął tego absurdu na swój warsztat)
            A może satanistyczny kanibalizm czyli zjadanie ciała swojego guru (Jezusa Ch.)
            podniesione do najwyższego sakramentu jest tym cudownym owocem chrześcijańskiego
            intelektu?

No, ale jeżeli jest się przekonanym, że miało miejsce Creatio ex nihilo to wtedy
            każdą bzdurę można wynieść na ołtarze.
            • aaron_agorenstein Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę 17.09.08, 12:47
              Wybacz, ale poziom intelektualny tego twojego argumentu jest rozśmieszający.

O takich ludziach pisał Lewis, że za żadne skarby nie powinni czytać Biblii, bo
              gdy trafią na zalecenie, że mają być jak gołębice, to zrozumieją z tego tyle, że
              powinni składać jajka.

Tak bywa. Niektórzy przyswajają tylko język, którym pisane są amerykańskie
              instrukcje obsługi odkurzaczy.
              • kalatuta5 Re: Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę 17.09.08, 13:00
                aaron_agorenstein napisał:

> Wybacz, ale poziom intelektualny tego twojego argumentu jest rozśmieszający.
                >
                > O takich ludziach pisał Lewis, że za żadne skarby nie powinni czytać Biblii, bo
                > gdy trafią na zalecenie, że mają być jak gołębice, to zrozumieją z tego tyle, ż
                > e
                > powinni składać jajka.
                >
                > Tak bywa. Niektórzy przyswajają tylko język, którym pisane są amerykańskie
                > instrukcje obsługi odkurzaczy.

Mówisz jak Jezus...
                • amdrzej11 Re: Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę 17.09.08, 14:53
                  Piszesz jak mowi Kuba Wojewodzki, ktory jest, jak podejrzewam, twoim
                  zyciowym idolem.
                  • kalatuta5 Re: Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę 17.09.08, 15:46
                    amdrzej11 napisała:

> Piszesz jak mowi Kuba Wojewodzki, ktory jest, jak podejrzewam, twoim
                    > zyciowym idolem.

Nie,nie. On Nie.
                    • amdrzej11 Re: Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę 17.09.08, 16:17
                      Relata refero!
                      • kalatuta5 Re: Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę 17.09.08, 19:34
                        amdrzej11 napisała:

> Relata refero!

Znalazłem, że znaczy to: "Powtarzam, co usłyszałem".....???????
                        Chyba się poddaję bo nie rozumiem tego przekazu.
                        • uli Re: Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę 18.09.08, 14:36
                          :D
            • amdrzej11 Re: tolerancja Seneszyn i Biedronia vs. Islam 17.09.08, 12:57
              Hehehe...Sam to wymysliles?
            • artie40 Re: tolerancja Seneszyn i Biedronia vs. Islam 20.09.08, 11:39
              kalatuta5 napisał:

> amdrzej11 napisała:
              > Czyzby proste (czasami dosc prostackie) zasady islamu byly mu
              blizsze, niz intelektualne zasady chrzescijanstwa?
              >
              > "Intelektualne" ???.....Wolne żarty.
              >
              > Co masz na myśli?
              > Zapożyczoną z wierzeń voodoo wiarę, że nadejdzie moment w którym
              wszystkie truposzczaki wstaną z grobów i gdzieś tam będą szli do
              Boga Ojca albo do piekła?

No tak, plus minus 2000 lat temu w Europie/obecnym Izraelu
              panoszył się kult voodoo, ciekawe...
              • kalatuta5 Re: tolerancja Seneszyn i Biedronia vs. Islam 23.09.08, 18:44
                artie40 napisał:

>
                > No tak, plus minus 2000 lat temu w Europie/obecnym Izraelu
                > panoszył się kult voodoo, ciekawe...

To była swego rodzaju metafora a nie fakt historyczny. Może i wiara voodoo
                powstała później niż chrześcijaństwo. Ale chodzi o sens. Wiara, że pewnego dnia
                groby się rozewrą i truposzczaki wyjdą z nich i udadzą się do Boga Ojca lub do
                piekła w swojej treści i nastroju pasuje do wierzeń voodoo.
          • aqrat1 Re: tolerancja Seneszyn i Biedronia vs. Islam 17.09.08, 11:51
            amdrzej11 napisała:

> Hmmm...Przeciez Kawlas mogl sie po prostu - ja ktos juz wczesniej
            > napisal - zastosowac do zasad Dekalogu i w podobny sposob mogl
            > wychowac syna!

nie do konca, gdyz musialby zrezygnowac ze szkoly. Przeciez tacy
            piewcy tolerancji jak Biedron czy Seneszyn chca, aby wszystkie
            dzieci podlegaly takiemu programowi wychowawczemu.
            Wedlug Kalwasa w krajach Islamu rzeczy nazywa sie po imieniu,
            homoseksualizm jest grzechem czy zboczeniem, koniec kropka.
      • alan.ski Re: Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:54
        Pełna zgoda!
    • tow.stalin pomylił serial z rzeczywistością... 17.09.08, 10:24

owszem, jest sporo polaków którzy uważają, że każdy polak to ferdek
      kiepski, a kazda polka to halinka. noc cóż... tylko współczuć takim
      kretynom, którzy przecież też sa polakami :) przypuszczam, ze zaden
      z tych, którym tak łatwo przychodzi bezmyślne krytykowanie polski i
      polaków, nigdy przez główkę nie przemknęło, że sami są
      nietolerancyjni, brudni, zarośnięci, zawistni, uprzedzeni i tak
      dalej. naprawdę, szkoda ze niektórzy nie rozumieją co sami bredzą...

dalej: zarzuca polakom materializm, buahahaha :) niech mi ktoś
      powie, gdzie na świecie NIE MA materialistów? najbardziej podoba mi
      się uzasadnienie o wyjeździe do egiptu, że taniej, bo nie płaci się
      czynszu, itp - argumentacja godna prawdziwego ascety, mieszkającego
      samotnie na górze i hodującego kozy, nieprawdaż? ale co tam, i tak
      tego nie zrozumie...
      • anmanika Re: pomylił serial z rzeczywistością... 17.09.08, 10:29
        Dobrze, ze ma syna a nie corke. I wspoczuje zonie, bylam w Egipcie i mam
        serdecznie dosc. Nie zieje nienawiscia do Arabow ale jako kobieta nie chcialabym
        tam zyc.
    • pies_na_lewizne Biedny facet 17.09.08, 10:37
      Facet chyba sobie nie zdaje sprawy z tego, ze stosuje dwie miary:
      jedna bardzo krytyczna i nietolerancyjna dla Polakow i katolicyzmu,
      a druga bardzo lagodna i bardzo tolerancyjna w stosunku do Egipcjan
      i islamu.

Widac, ze facet w mlodosci byl caly pokiereszowany psychicznie i
      duchowo. Islam (z jego jak mowi "dyscyplina") dal mu oparcie
      psychiczne (i byc moze zwolnil od potrzeby myslenia za siebie).

No coz, zyczymy duzo szczescia w malowniczej Aleksandrii.
    • kotek15 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 17.09.08, 10:45
      to miłej podrózy, w Polsce nie potrzebujemy takich ludzi. Nie mówcie
      mi o bezpieczenstwie w Egipcie , niedawno byłam na wycieczce i
      widziałam jak na bararze Polakowi Egipcjanin wyrywał małe blond
      dziecko z rąk i chciał je zabrać. Zrobiła sie z tego szamotanina i
      na pewno nie jest tam tak bezpieczniej niz w Polsce. Wystarczy wejsc
      w boczną uliczke wieczorem , kradną turystą kamery itp, nie wsponme
      juz o bezpieczeństwie na ulicy tzn jak kierowcy jeżdzą,chyba mówi o
      innym egipcie niż ja byłam ;) Myśli że pojedzie 4 razy i juz
      wszystko wie o tym mieście.
      Powodzenia, szczególnie dla tej pani
Inne wątki na temat: