loppe 18.09.08, 13:45 stan świadomości wagi prawa jest u nas tak nikły, że nawet prof. Geremek je łamał czemu dziwili się wszyscy od p.Bronisława Komorowskiego - 90% posłów w Sejmie bo tyle ustawe lustracyjną uchwaliło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa... 18.09.08, 13:46 Czyli TKM i koniec!! Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 Zastąpi ich Rydzyk i jego pomocnik brat prezydenta 18.09.08, 14:02 Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu !!!!!!!Zlikwidowac Swiete Krowy!!!!!!!!! 18.09.08, 14:41 Tak trzymac! Wreszcie nie bedzie uprzywilejowanych swietych krow, ktore pod prawo nie podlegaja. To sa autorytety, a na Polakow patrza z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tak! Zlikwidować! 18.09.08, 14:45 Powstaje zatem pytanie, dlaczego do k...y nędzy, w tej sprawie wypowiada się były funkcjonariusz komunistycznego reżimu - Zbigniew Wassermann, znany ze ścigania opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Tak! Zlikwidować! 18.09.08, 14:55 maruda.r napisał: > > Powstaje zatem pytanie, dlaczego do k...y nędzy, w tej sprawie wypowiada się > były funkcjonariusz komunistycznego reżimu - Zbigniew Wassermann, znany ze > ścigania opozycji?Tow.wassermann,zawsze ma coś głupiego do powiedzenia,Tow.Wassermann wasza legitymacja moczy się w mleku,niedługo zamieni się w opłatek.Tow.Wasserman zawsze miał rację na egzekutywach partyjnych,tak trzymajcie Tow.Wassermann. > Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Tak! Zlikwidować! 18.09.08, 15:33 maruda.r napisał: > Powstaje zatem pytanie, dlaczego do k...y nędzy, w tej sprawie wypowiada się > były funkcjonariusz komunistycznego reżimu - Zbigniew Wassermann Jak widac, wypowiedzial sie PAP. I dobrze! A ze cytuje Wassermana, znaczy, ze go uznaja za autorytet w likwidowaniu swietych krow. Wazne zeby nie bylo swietych krow! Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Boj sie Boga poszeklu!!!! 18.09.08, 15:46 Mam nadzieje ze nie proponujesz fizycznej eliminacji. Chociaz z drugiej strony po Tobie wszystkiego mozna sie spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Waserwannoruragaz jest autorytetem 18.09.08, 16:56 dla swoóoczy komunistycznej popierającej i zasiadającej w PiSbolszewi Odpowiedz Link Zgłoś
varvar kto poinformuje Kaczyńskiego, że odwołał go art.13 18.09.08, 22:27 Konstytucji RP? Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re:czy L. Kaczynski zastosowal sie do prawomocnego 18.09.08, 14:46 wyroku sadu i przeprosil M. Wachowskiego za nazwanie Go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany W jednej sprawie toczy się postępowanie odwoławcze 18.09.08, 14:51 , zawieszone na czas pełnienia funkcji prezydenta, w drugiej zaś, gdzie wyrok jest już prawomocny prezydenta przed jego wykonaniem chroni immunitet. (Były dwie sprawy: z powództwa publicznego i cywilnego, nie pamiętam która jeszcze się toczy, a w której zapadł ostateczny wyrok) malutki-pistolecik napisał: > wyroku sadu i przeprosil M. Wachowskiego za nazwanie Go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: odpowiedz na proste pytanie 18.09.08, 14:57 Przeprosil czy nie przeprosil? Nie potrafie tego pytania sformulowac prosciej. Wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie przeprosił zasłaniając się tymi względami 18.09.08, 15:04 formalnymi, o których pisałem :-). Co to ma do rzeczy? Prawa takim sposobem nie złamał, bo wykorzystał swoje prawa w tym względzie (zgadzam się, że eleganckie to nie było; ale mowa tu nie o elegancji, lecz o przestrzeganiu prawa). Natomiast rzeczone Ałtorytety, odmawiając złożenia nowego oświadczenia lustracyjnego pod rygorem nowej, obowiązującej ustawy i i owszem - prawo złamały otwarcie :-). No, ale jak już pisałem wyżej w myśl niepisanych zasad ustrojowych III RP - IM SIĘ NALEŻY prawo do łamania prawa :-)... malutki-pistolecik napisał: > Przeprosil czy nie przeprosil? > Nie potrafie tego pytania sformulowac prosciej. Wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Brawo, nie przeprosil jestes pierwsza 18.09.08, 15:06 osoba ktora odpowiedziala prawidlowo na pytanie. Teraz pytanie nr 2. Skoro Prezydent Lech Kaczynski nie wykonal prawomocnego wyroku sadu to znaczy ze przestrzega prawo czy nie przestrzega prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Rzecz w tym, że w ten sposób prawa nie złamał, 18.09.08, 15:24 tylko poniekąd wykorzystał jego kruczki. A Hennelowa - złamała... Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Prezydent zaslaniajacy sie kruczkami prawnymi? 18.09.08, 15:38 Dobre sobie. Jak Prezydent moze to ja jestem drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Przecież i Tobie wolno będzie odwołać się od 18.09.08, 15:49 wyroku sądu, jeżeli z jakichś przyczyn staniesz przed nim jako oskarżony, a się z tym wyrokiem nie nie będziesz zgadzać, więc czemu niby prezydentowi ma nie być wolno :-)? To są jego (i ewentualnie Twoje prawa) jako oskarżonego, tu łaski nikt nikomu nie robi; odwołują się i najgorsi zbrodniarze. Uważasz, że prezydentowi to się nie należy...? W ramach prawa każdy może :-). Zwrotu "kruczki prawne" użyłem tu zbyt pochopnie; jeżli mowa o kruczkach, to co najwyżej można tak określić niewykonanie tego już prawomocnego wyroku poprzez zasłanianie się immunitetem. Przy czym i do tego pasuje raczej termin "wykorzystanie immunitetu", niż "kruczek prawny" :-). malutki-pistolecik napisał: > Dobre sobie. Jak Prezydent moze to ja jestem drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Niestety piszesz nie na temat 18.09.08, 15:51 Chodzi o prawomocny wyrok sadu nakazujacy L. Kaczynskiemu przeproszenie M. Wachowskiego. Nie odwracaj kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ty rozumiesz to, co czytasz...? 18.09.08, 15:57 W jednej z tych spraw zapadł już prawomocny wyrok, ale podczas trwania kadencji, i przed jego wykonaniem chroni prezydenta immunitet... Że to nieeleganckie, to się zgadzam :-) malutki-pistolecik napisał: > Chodzi o prawomocny wyrok sadu nakazujacy L. Kaczynskiemu > przeproszenie M. Wachowskiego. > Nie odwracaj kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ty rozumiesz to, co czytasz...? 18.09.08, 18:42 Bredzisz śmieszny ludziku. Immunitet nie chroni przed wykonywaniem prawomocnych wyroków tylko przed wzywaniem przed sąd. W tej sprawie rozprawa sądowa odbywała się ZANIM kartofla zaczęło cokolwiek chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Nie przeprosił zasłaniając się tymi względami 18.09.08, 18:34 > Natomiast rzeczone Ałtorytety, odmawiając złożenia nowego > oświadczenia lustracyjnego pod rygorem nowej, obowiązującej ustawy > i owszem - prawo złamały otwarcie :-). Prawa nie złamały, bo żadna ustawa nie zakazuje odmowy złożenia oświadczeń. Nie jest tak, że jak prezydent Cię powoła, to pod rygorem odpowiedzialności karnej musisz złożyć oświadczenie. To jak z zaświadczeniem o niekaralności. Pracując w niektórych zawodach musisz takowe przedstawisz. Nie przedstawisz, to nie pracujesz. Prawa nie łamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nigdy! Świętokrowość Elit i Autorytetów GW to 18.09.08, 14:47 najbardziej podstawowa zdobycz ustrojowa III RP, właśnie świeżo wyrwanej z łap kaczofaszystowskiego reżimu totalitarnego! Na podstawie tej świętokrowości przysługuje im jak psu kiełbasa olewanie obowiązującego dla zwykłego chamstwa prawa! A że patrzą na Polaków z góry...? No jakże inaczej mają patrzeć na tę prymitywną, katolską i antysemicką dzicz Oni - Najlepsi z Najlepszych, mianowani Niekwestionowaną Elitą i Niekwestionowanymi Ałtorytetami przez SAMEGO MICHNIKA?! poszeklu napisał: > Tak trzymac! Wreszcie nie bedzie uprzywilejowanych > swietych krow, ktore pod prawo nie podlegaja. > To sa autorytety, a na Polakow patrza z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Nigdy! Świętokrowość Elit i Autorytetów GW to 18.09.08, 15:05 Czesc Uchachany. Michnik znaczy juz dzis duuuuzo mniej niz jeszcze pare lat temu, kiedy nie do pomyslenia byloby takie kopanie, nie wiem czy czytales: www.dziennik.pl/opinie/article204122/Niech_sobie_dziadunio_pokrzyczy.html Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Cześć Junkier, jeszcze walczysz :-)...? Mnie to w 18.09.08, 15:37 zasadzie już znudziło, od paru miesięcy nie zaglądam na fora, dzisiaj coś mnie napadło :-). Tekst Warzechy celny; ja zresztą też już od dłuższego czasu uważam, że Michnik podległ był klasycznemu procesowi "alienacji autorytetu" (przez pewną analogię z marksistowskim procesem "alienacji władzy") i w rzeczy samej żyje w wirtualnym świecie III RP Kolesiów, w której jego sądy miały moc rażenia gromu mimo swych oczywistych intelektualnych niezborności :-). Cóż, widać nie idzie się odżegnać od rodzinnych tradycji, w myśl których Szanowni Rodziciele wprowadzali Ciemny Lud Tubylczy w tajniki Naukowego Socjalizmu z równym paternalizmem, z jakim Michnik wprowadzał tenże Ciemny Lud w tajniki Demokracji i Wolnego Rynku, rozumiane na nieco specyficzny sposób: jak rządzi ktoś nie z nadania GW i jej śrdowiska politycznego - to od razu już nie demokracja, a totalitaryzm, jak kwestionuje ktoś kształt przemian gospodarczych i świętokrowość Balcerowicza - to zeń od razu homo sovieticus i miłośnik PGR :-)... Pozdrawiam :-). junkier napisał: > Czesc Uchachany. Michnik znaczy juz dzis duuuuzo mniej niz jeszcze > pare lat temu, kiedy nie do pomyslenia byloby takie kopanie, nie > wiem czy czytales: > www.dziennik.pl/opinie/article204122/Niech_sobie_dziadunio_pokrzyczy. html Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Cześć Junkier, jeszcze walczysz :-)...? Mnie 18.09.08, 15:52 Walka to za duzo powiedziane, pojawia sie dystans do polityki ktora niestety jak wiele rzeczy w Polsce przybiera rozmiary karykaturalne:) Niemniej alergia na rozowych i czerwonych pozostaje. Jak zauwazyl RAZ, dzis Michnik jest juz zbyt slaby zeby sam podejmowac jakies akcje polityczne, raczej przylaczac sie juz musi do innych. Nie kupil Polsatu i przegral w koncu z TVN fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/zmiana-agora-jest-dziobana,1140488 Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany He, he, niezła jest ta konkluzja felietonu 18.09.08, 16:20 Ziemkiewicza, a mianowicie przytoczenie Gawina: "Dariusz Gawin zauważył tę zmianę już jakiś czas temu, pisząc, iż serce obecnej władzy nie bije już w "Agorze", ale w "ITI". Pewnie nie spodziewał się, że słuszność jego rozpoznania zostanie udowodniona w tak spektakularny sposób." Może chłopaki z Agory zauważyły wreszcie, że są - zdolnymi, bo zdolnymi - ale jednak amatorami...? I pora spuścić się w dziele dekaczyzacji na walterszczyków z ITI, czyli na PRAWDZIWYCH FACHOWCÓW...? :-). Rzeczywiście zaskakująca reakcja GW; ale ja akurat w wojażach byłem i wcale naszej sceny politycznej nie śledziłem :-)... junkier napisał: > Walka to za duzo powiedziane, pojawia sie dystans do polityki ktora > niestety jak wiele rzeczy w Polsce przybiera rozmiary karykaturalne:) > Niemniej alergia na rozowych i czerwonych pozostaje. > > Jak zauwazyl RAZ, dzis Michnik jest juz zbyt slaby zeby sam > podejmowac jakies akcje polityczne, raczej przylaczac sie juz musi > do innych. Nie kupil Polsatu i przegral w koncu z TVN > fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/zmiana-agora-jest- dziobana,1140488 Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Cześć Junkier, jeszcze walczysz :-)...? Mnie 18.09.08, 18:02 junkier napisał: > Walka to za duzo powiedziane, pojawia sie dystans do polityki ktora > niestety jak wiele rzeczy w Polsce przybiera rozmiary karykaturalne:) > Niemniej alergia na rozowych i czerwonych pozostaje. > > Jak zauwazyl RAZ, dzis Michnik jest juz zbyt slaby zeby sam > podejmowac jakies akcje polityczne, raczej przylaczac sie juz musi > do innych. Nie kupil Polsatu i przegral w koncu z TVN > fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/zmiana-agora-jest-dziobana,1140488junkier,Michnikowi możesz wskoczyć na Kinder kaku,mały frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Wyrok jest-Prezydent nie przeprosił 18.09.08, 17:32 To z mocy prawa nie będzie Prezydentem, bo nie stosuje się do prawa.? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 18.09.08, 14:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik czy L. Kaczynski zastosowal sie do prawomocnego 18.09.08, 14:38 wyroku sadu i przeprosil M. Wachowskiego za nazwanie Go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych kwia 18.09.08, 14:51 Co to za mentalnosc kalego? Zycie i areszt Wachowskiego dowiodlo ze racje mial LK. W ogole gdyby przyjac wykladnie niezdekomunizowanego sadu, to Stalina nie mozna byloby nazwac za zycia przestepca bo system sadowniczy CCCP nie udowodnil mu w tym czasie zadnego przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany "A u was Murzynów biją!" 18.09.08, 14:52 :-)) malutki-pistolecik napisał: > wyroku sadu i przeprosil M. Wachowskiego za nazwanie Go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Tobie tez sprobuje pomoc 18.09.08, 15:07 Sa dwie mozliwe odpowiedzi 1. TAK, przeprosil 2. NIE, nie przeprosil Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych 18.09.08, 14:48 Junkier! Skoro Józefę Hennelową nazywasz różową gwiazdą dziennkarstwa, to znaczy, że nigdy w ręku nie miałeś "Tygodnika Powszechnego" - ani teraz, ani w czasach, gdy odwaga była bardziej w cenie, niż obecnie. Jeden wpis na forum na szczęście nie przekreśli jej dziennikarstwa, Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: coz teraz odwaga jest tania 18.09.08, 14:55 A kiedy odwaga byla droga, wtedy gdy rzekomo strasznie przesladowani komandosowcy przez PRL pisali sobie pod bokiem Kiszczaka ksiazki w wiezieniu czy wtedy gdy polskich patriotow torturowano, mordowano i grzebano w nieznanych miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: coz teraz odwaga jest tania 18.09.08, 15:02 No wlasnie. Gdzie byl nasz drogi prokuratot Wasserman w latach 80tych? Moze internowany? He, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych 18.09.08, 14:53 Osobiscie nie mam nic przeciw p. Hennelowej poza tym ze 1) nie stosuje sie do obowiazujacego prawa, 2) udziela sie w Obludniku Powszechnym, przybudowce ideologicznej Wybiorczej. A to sa niestety okolicznosci obciazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych 18.09.08, 18:38 Odmowa przedstawienia oświadczenia nie stanowi złamania prawa, tylko przesłankę do zdjęcia z jakiejś funkcji. Taksówkarz musi przedstawić zaświadczenie o niekaralności, ale jeżeli odmówi, to najwyżej nie będzie taksówkarzem, ale nie od razu przestępcą. Odpowiedz Link Zgłoś
zetorg Re: Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych 18.09.08, 15:17 Junkier, piszesz: "dość warcholstwa", ale do kogo ty te slowa kierujesz ? Doszedlem do wniosku, ze nalezy wykluczyc z polskiej sceny politycznej wszystkich 'starych'. Tych z prawej i tych z lewej strony. Nastepne wybory powinny nalezec do mlodych - tych, ktorzy w czasach komunizmu byli dziecmi - teraz maja miedzy 20-30 lat. Nikt nie bedzie wtedy juz walczyl na jakies teczki czy lojalki i inne pierdoly. Nikt juz nie bedzie marnowal czasu na pierdoly, a walka miedzy politykami moze przybierze bardziej merytoryczna forme. Moze skonczy sie opluwanie 'solidarnoscia' i SB. ja wiem, ze ci mlodzi nie maja doswiadczenia, ale latwiej nabrac doswiadczenie niz zlikwidowac to co reprezentuja soba nais politycy. jestem juz mocno zmeczony przepychankami na prawicy. odkad znalezli sie w sejmie nie robia nic innego tylko walcza miedzy soba. kto lepszy ? kto sie bardziej zasluzyl w walce z systemem komunistycznym ? kto zdradzil ? kto byl swiety ? kto mial racje a kto nie ? normalnie rzygac sie chce. kazdy chce po prostu normalnie zyc. kogo obchodzi kto mial wtedy racje - wazne ze sie udalo. a tzw autostrady coraz bardziej dziurawe (te ktore sa), sluzba zdrowia to coraz wiekszy burdel, z ktorym nikt juz nie wie co zrobic (nawet twoj najwiekszy strateg junkier), rzad jest marny i nie zapowiada sie zeby taki nie byl. nawet jesli ten rzad upadnie lub porzegra wybory to kto wejdzie na ich miejsce ? fachowcy ? oczywiscie ze nie bo jedna rzecz ktorej brak w polskiej polityce to wlasnie fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych 18.09.08, 15:21 Nie przesadzaj. Mozna i budowac domy i drogi i jednoczesnie rozliczac przeszlosc. W NRF-ie jakos im sie udalo odbudowac kraj ze zniszczen i rozliczyc zbrodniarzy i kapusiow. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych 18.09.08, 15:50 W RFN okolo 6,5 tysiaca ludzi bylo sadzonych za zbrodnie wojenne. I najczesciej byli uniewinniani lub skazywani na symboliczne kary do kilku lat wiezienia. Duzo to czy malo Twoim zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dość ekscesów Pieronków, Hennelowych i innych 18.09.08, 15:53 Trudno sprawiedliwosc kwalifikowac iloscia skazanych, faktem jest ze zbrodniarze do dzis dnia nie moga spac spokojnie. A u nas komunistycznych zbrodniarzy probowano podniesc do rangi "ludzi honoru", przypominam! Odpowiedz Link Zgłoś
znajdz_glupszego_od_siebie Re: nazistowscy zbrodniarze spia spokojnie 19.09.08, 14:01 snem wiecznym. I miazdzacej wiekszosci z nich nie spadl wlos z glowy. Dostali posady minsterialne w zarzadach wielkich spolek. junkier napisał: > Trudno sprawiedliwosc kwalifikowac iloscia skazanych, faktem jest ze > zbrodniarze do dzis dnia nie moga spac spokojnie. > > A u nas komunistycznych zbrodniarzy probowano podniesc do > rangi "ludzi honoru", przypominam! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa... 18.09.08, 13:47 Gdy wnuk mnie zapyta czy PIS to rzeczywiście były takie matołki, to mu wydrukuję ten artykuł i wypowiedzi Wassermanna. I powiem: tak wnusiu, ludzie mówiący tak okropną polszczyzną byli w Polsce PiS-u posłami, ministrami i budowali sobie domy z wanną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastoso 18.09.08, 13:49 ale już Donald Tusk i Jarosław Kaczyński władają piękną polszczyzna, fakt - górujac nad swoim zapleczem Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastoso 18.09.08, 14:10 loppe napisał: > ale już Donald Tusk i Jarosław Kaczyński władają piękną polszczyzna, > fakt - górujac nad swoim zapleczem Jarosław Kaczyński "górujący" nad czymkolwiek - to wizja dla mnie zbyt szokująca ;-) -- www.cigaraficionado.pl Forum tylko dla mężczyzn! Odpowiedz Link Zgłoś
andelamore Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa... 18.09.08, 13:49 Spokojnie, jeszcze dwa lata. Potem obecnie urzędujący prezydent (celowo z małej litery) zostanie zastąpiony przez kogoś kto w przeciwieństwie do niego dorasta do tej funkcji i tego typu kuriozalne sytuacje się skończą. Czego sobie i Wam życzę:). Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nieznany Re: Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastoso 18.09.08, 18:47 a czemu czekac az 2 lata? Prezydenta mozna odwolac na mocy prawa. Jakiego? Takiego samego jaki sam stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lawski Co z wyrokiem p. L. Kacyzńskiego? 18.09.08, 13:54 Może przykład na przestrzeganie prawa dał by p. Kaczyński. Wszak nadal, z tego, co wiem - ciąży na nim prawomocny wyroku sądu RP. Czy według swojej logiki posłowie PiS zawnioskują o usunięcie ze stanowiska p. Kaczyńskiego. Czy może jednak hipokryzja, to określenie właściwe dla postawy posłów pisu Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Wara od ,,równiejszych'' Prezydencie :)))). 18.09.08, 13:55 ,,Autorytety moralne'' nie muszą sie do prawa stosować,oni mogą ,,pouczać'' maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Wara od ,,równiejszych'' Prezydencie :)))). 18.09.08, 14:05 A moze zamiast jazgotac na forum zainteresujesz się, dlaczego ten malutki, nędzny człowieczek nie wykonał prawomocnego wyroku sądowego? Dobrze, ze jeszcze tylko dwa lata będzie hańbił i plugawił urząd Prezydenta RP. amanasunta napisała: > ,,Autorytety moralne'' nie muszą sie do prawa stosować,oni mogą ,,pouczać'' > maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Jak tam twoje ząbki jadowe.... 18.09.08, 14:09 akkj napisał: > A moze zamiast jazgotac na forum zainteresujesz się, dlaczego ten > malutki, nędzny człowieczek nie wykonał prawomocnego wyroku > sądowego? Dobrze, ze jeszcze tylko dwa lata będzie hańbił i > plugawił urząd Prezydenta RP. > > amanasunta napisała: > > > ,,Autorytety moralne'' nie muszą sie do prawa stosować,oni > mogą ,,pouczać'' > > maluczkich. odrastają....po takich dawkach jadu wylewanego na innych? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik czy L. Kaczynski przeprosil M. Wachowskiego 18.09.08, 14:32 za nazwanie Go przestepca zgodnie z prawomocnym wyrokiem sadu? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Wara od ,,równiejszych'' Prezydencie :)))). 18.09.08, 14:46 amanasunta napisała: > ,,Autorytety moralne'' nie muszą sie do prawa stosować, > oni mogą ,,pouczać''maluczkich. Zyjemy w panstwie prawa, jednakze sa wyjatki, elyta. Prezydent tego nie zauwazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jakbyś się sam zainteresował, to byś wiedział że 18.09.08, 14:57 w jednej ze spraw wytoczonych Kaczyńskiemu przez Wachowskiego toczy się procedura odwoławcza i bodajże jest zawieszona na czas pełnienia przez Kaczyńskiego funkcji prezydenckiej, a w drugiej, w której jest już prawomocny wyrok prezydenta chroni immunitet przed jego wykonaniem. Zresztą - nawet gdyby w tym przypadku prezydent złamał prawo, to rozumiem że to całkowicie rozgrzesza odwołane Ałtorytety z ich łamania prawa...? akkj napisał: > A moze zamiast jazgotac na forum zainteresujesz się, dlaczego ten > malutki, nędzny człowieczek nie wykonał prawomocnego wyroku > sądowego? Dobrze, ze jeszcze tylko dwa lata będzie hańbił i > plugawił urząd Prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: a teraz z innej beczki 18.09.08, 15:15 uchachany napisał: > w jednej ze spraw wytoczonych Kaczyńskiemu przez Wachowskiego toczy > się procedura odwoławcza i bodajże jest zawieszona na czas pełnienia > przez Kaczyńskiego funkcji prezydenckiej, a w drugiej, w której jest > już prawomocny wyrok prezydenta chroni immunitet przed jego > wykonaniem. > > Zresztą - nawet gdyby w tym przypadku prezydent złamał prawo, to > rozumiem że to całkowicie rozgrzesza odwołane Ałtorytety z ich > łamania prawa...? Bez wzgledu na to co napiszesz Pani Hennelowa jest i pozostanie autorytetem. I w zadnym wypadku nie usprawiedliwia Jej to ze L. Kaczynski nie przestrzega prawa. Moralna wymowa postepowania L. Kaczynskiego jest dla mnie jednoznaczna i nie chodzi tylko o M. Wachowskiego tylko o tzw caloksztalt dzialalnosci pana Prezydenta. Prawo jest prawem i nalezy go przestrzegac. Pani Henellowa zostala slusznie odolana i jest ofiara durnego prawa. Pytanie: kto uchwalil te durnoty i dlaczego nie zostaly jeszcvze wyrzucone do smietnika? Zareczam Ci ze Polacy maja inne priorytety i nie podzielaja fobii Pana Prezydenta i jego wiernego Wassermana czy innego Maciarewicza. > > akkj napisał: > > > A moze zamiast jazgotac na forum zainteresujesz się, dlaczego ten > > malutki, nędzny człowieczek nie wykonał prawomocnego wyroku > > sądowego? Dobrze, ze jeszcze tylko dwa lata będzie hańbił i > > plugawił urząd Prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tu mój głos w tej sprawie: 18.09.08, 15:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=84830122&a=84835067 malutki-pistolecik napisał: > .... > Prawo jest prawem i nalezy go przestrzegac. Pani Henellowa zostala > slusznie odolana i jest ofiara durnego prawa. Pytanie: kto uchwalil > te durnoty i dlaczego nie zostaly jeszcvze wyrzucone do smietnika? > Zareczam Ci ze Polacy maja inne priorytety i nie podzielaja fobii > Pana Prezydenta i jego wiernego Wassermana czy innego Maciarewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A skąd :-). Rozwinąłem i głębiej uzasadniłem 18.09.08, 15:52 światłą myśl przedmówcy, porównującego wyjaśnienia Wassermanna do tłumaczeń gestapowca, zasłaniającego się prawem III Rzeszy :-). Nie uważasz, że to uzasadnienie do bólu logiczne...? Przecież dla czytelników GW kacze rządy to totalitaryzm w najgorszym wydaniu :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx a kiedy Prezydent sam zastosuje się do prawa? 18.09.08, 13:57 Folwark zwierzęcy, równi i równiejsi? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 [...] 18.09.08, 13:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: U nas w Polsce *prawo* obowiązuje. To nie szc 18.09.08, 14:06 placebo99 napisał: > Żadne łajdackie konekcję ze > ścierwoliberalnym pomiotem nie pozwolą nawet świątym krowom na > omijanie prawa. Gomułka? Czy wytyczne z KC PiS? ;-) Czy mógłbyś używać mniejszej ilości epitetów, za radą Juliana Tuwima, który mawiał, że "użycie przymiotników osłabia siłę rzeczownika (i dlatego nie chciał pisać "Polska Ludowa" ;-) ). -- www.cigaraficionado.pl Forum tylko dla mężczyzn! Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: U nas w Polsce *prawo* obowiązuje. To nie szc 18.09.08, 14:18 placebo99 napisał: > Pewnie dla libertyństwa prawo to zwykła obszczyna tak jak nauki > świątobliwych autorytetów. Są jednak Polacy, którzy tego prawa > przestrzegają i wymagają tego od innych. Żadne łajdackie konekcję ze > ścierwoliberalnym pomiotem nie pozwolą nawet świątym krowom na > omijanie prawa. > Placebo nr 99- wyrzygałeś się i na zdrowie. Ciekawe czy wiesz co to jest libertyn i jaki ma związek z liberałem (oprócz tego że oba słowa zaczynają się na "L"). Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Najlepiej , jak stary partyjniak i komuch poucza 18.09.08, 14:00 trzon dawnej opozycji intelektualnej jak mają się spowiadać ! to jest własnie starozakonna hucpa bliźniaków !!!! Od dziś , żaden przywoity człowiek nie powinien zasiadać w tym cuchnącym komitecie . Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Najlepiej , jak stary partyjniak i komuch pou 18.09.08, 14:15 areabis napisał: > trzon dawnej opozycji intelektualnej jak mają się spowiadać ! to > jest własnie starozakonna hucpa bliźniaków !!!! Od dziś , żaden > przywoity człowiek nie powinien zasiadać w tym cuchnącym komitecie . Ciekawe połączenie: antysemita( Kaczyńscy uznani za starozakonnych wobec czego są ,,źli''), ,,demokrata''(bo wykluczeni to też ,,demokraci'') i ,,intelektualista''( bo wykluczeni to elita...,intelektualna''). Trzy w jednym :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))....błotku. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik czy L. Kaczynsk przeprosil M. Wachowskiego? 18.09.08, 14:35 zgodnie z prawomocnym wyrokiem sadu na nazwanie Go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Mimo wielu uwag do Pani Józefy... 18.09.08, 15:08 nie postawię Jej z ,,kapciowym''w jednym szeregu,bo na to nie zasługuje,całym swym życiem i niewątpliwymi chwalebnymi wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastoso 18.09.08, 14:02 Zamaist bełkotac pisdacki klakierze odpowoiedz na pytanie, dlaczego "stojacy na straży Konstytucji i prawa" Lech Kaczyński do tej pory nie wykonał prawomocnego wyroku sądowego i nie przeprosił Wachowskeigo? W każdym normalnym demokratycznym kraju zostałby za takie jawne lekcewazenie prawa złożony z urzędu. I on ma czelność ustami swojego komunistycznbego przy..sa pouczac innych o przestrzeganiu prawa? Malutki, godny najwyższej pogardy człowieczek. loppe napisał: > > stan świadomości wagi prawa jest u nas tak nikły, że nawet prof. > Geremek je łamał czemu dziwili się wszyscy od p.Bronisława > Komorowskiego - 90% posłów w Sejmie bo tyle ustawe lustracyjną > uchwaliło Odpowiedz Link Zgłoś
apolis Obecny "strażnik konstytucji" też nie przestrzega 18.09.08, 14:03 prawa. Nie wypełnił wyroku sądowego, który nakazywał mu przeprosić byłego prezydenta, Lecha Wałęsę. Więc jak to jest z tym "przestrzeganiem prawa"...? Jedni muszą, inni mogą...? Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: Obecny "strażnik konstytucji" też nie przestr 18.09.08, 14:08 apolis napisał: > prawa. Nie wypełnił wyroku sądowego, który nakazywał mu przeprosić byłego > prezydenta, Lecha Wałęsę. Więc jak to jest z tym "przestrzeganiem prawa"...? > Jedni muszą, inni mogą...? Nie. Jest tak, że jedni muszą, a inni - nie muszą ;-) -- www.cigaraficionado.pl Forum tylko dla mężczyzn! Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa... 18.09.08, 14:08 Wam Centusie to juz NIKT nie dogodzi. Jak nie urok, to dinozaury Giertycha, a teraz jeszcze Wasserwanna z wykladem:)))) Nie ma co wydziwiac i jojczyc. El Presidente otwiera sie na NOWE SRODOWISKA i OCIEPLA wizerunek. To po co mu tam jakies leciwe Centusie do szczescia potrzebne? Jak to jeden zasluzony dla wizerunku PiS powiada? Wysta som ZLOGI po komunie, to po co macie psuc widoki na to nowe co sie Najjasniejszemu EL Presidente marzy:))) Madame de Rokita w zupelnosci za cale Wasze towarzych calkiem wystarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Dal nam przyklad Geremek jak zwyciezac mamy:((( 18.09.08, 14:15 Dal nam przyklad Geremek jak zwyciezac mamy:((( Niektorzy mysla ze jak GWno zobilo z nich "autorytety moralne" to moga z nadania obcych stolic stac ponad prawem i pouczac tubylcow ktorzy "nie dorosli do demokracji" Odpowiedz Link Zgłoś
loppe A przecie Komorowski, Tusk, Kaczyńscy 18.09.08, 14:31 oswiadczenie lustracyjne zgodnie z przez siebie uchwaloną ustawa lustracyjną złożyłi dlaczego Hennnelowa i Piorunek nie mogą? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bo Hennelow i Piorunek to Najściślejsza Elita 18.09.08, 14:42 Mianowana Przez GW, więc ich jakieś tam prawo dlo polskiego tubylczego motłochu nie obowiązuje :-). Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany I słusznie myślą! Tak dostojnego, szacownego, 18.09.08, 14:40 elitarnego i pełnego Autorytetów gremium żadne tam prawo, zobowiązujące ich do złożenia nowych oświadczeń lustracyjnych w trybie nowej, obowiązującej ustawy NIE OBOWIĄZUJE. Nie obowiązuje, skoro IM SIĘ NIE PODOBA. Więc postępowanie prezydenta zgodne z tąż ustawą: Cytuję z artykułu: wyborcza.pl/1,76842,5705877,Lustracyjna_czystka_elit_Krakowa.html "Chodzi o oświadczenia lustracyjne, KTÓRE NA MOCY USTAWY muszą złożyć osoby powołane lub mianowane przez prezydenta RP." Koniec cytatu. czyli odwołanie tych spośród nich, którzy nie złożyli oświadczenia lustracyjnego jest oczywiście bezprawne. Ba - jest zamachem na ustrój, wolność, demokrację, prawa człowieka, sojusze i granice... Bowiem PODSTAWOWĄ ZDOBYCZĄ USTROJOWĄ III RP jest to, że Autorytety i Elity MAJĄ PRAWO omijać prawo, jeżeli im się ono nie podoba. Szczególnie, jeżeli nie podoba się również GW i Michnikowi. Każdy człowiek prawdziwie inteligentny - czytelnik i wielbiciel GW, reprezantant licznej rzeszy wykształconych i mądrych Polaków - rozumieć to jak winien doskonale, co wystawi chlubne świadectwo trudnej pracy edukacyjnej GW na niwie szerzenia WŁAŚCIWEJ świadomości obywatelskiej i WŁAŚCIWEGO pojmowania zasad funkcjonowania państwa prawa. W naszej odrodzonej III RP, wyrwanej z łap kaczofaszystowskiego reżimu totalitarnego, który na tę świętą, PODSTAWOWĄ ZDOBYCZ USTROJOWĄ III RP podniósł swą kato-, kaczo- i faszobolszewicką zbrodniczą łapę! langston napisał: > Dal nam przyklad Geremek jak zwyciezac mamy:((( > Niektorzy mysla ze jak GWno zobilo z nich "autorytety moralne" to > moga z nadania obcych stolic stac ponad prawem i pouczac tubylcow > ktorzy "nie dorosli do demokracji" Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastoso 18.09.08, 14:16 Coś mi się wydaje, że ową ustawę lustracyjną czyli to co nazywasz "prawo" zostało okrojone radykalnie jako knot przez TK. I nieważne ile procent posłów za tym głosowało. PO to frajerzy, którzy dawali sie wpuszczać pisowi w idiotyczne ustawy (też o IPN czy CBA) i PO wyszło na frajerów wydutkanych przez pis bez mydła. Ustawę o deubekizacji (jeśli już PO musi pisać) niech robią sami bez pisu, bo tradycyjnie wyjdą na durni. Odpowiedz Link Zgłoś
langston zwlaszcza ze TK to agenci 18.09.08, 14:19 niejaki Ciemniewski sedzia TK po tym jak autor uchwaly lustracyjnej Korwin-Mikke w 1992roku zaapelowal by agenci wyszli z Sejmu:) wstal i powiedzial ze rezygnuje z mandatu posla:))) ech dziecinki wychowane na GW popytajcie tych co pamietaja poczatek lat 90tych. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinmaz31 PiS nie wykonuje wyroków sądowych 18.09.08, 14:17 Szczyt zakłamania O poszanowaniu prawa mówi były komunistyczny prokurator Wassermann, który zasłynał tym że oskarżał studentów w stanie wojennym o oberwanie guzika ORMOW-cowi. Ponadto: 1.Prezydent Lech Kaczyński nie wykonał wyroku sądu, nakazującego mu przeproszenie Mieczysława Wachowskiego 2.Posel Jacek Kurski nie wykonał wyroku sądu, nakazującego mu przeproszenie AGORY 3.Poseł Gosiewski nie przeprosił PO Odpowiedz Link Zgłoś
styp Re: PiS nie wykonuje wyroków sądowych 18.09.08, 14:25 A Tusk niech wybuduje staje PKP oPOczno w ciągu 8 lat POparcia Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa... 18.09.08, 14:20 Kto w najnowszej historii bał się intelektualistów? Hitler, Gomułka ..., a teraz nasz zakompleksiony prezydencik. Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 18.09.08, 14:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Czy L. Kaczynski zastosowal sie do prawomocnego 18.09.08, 14:36 wyroku sadu i przeprosil M. Wachowskiego za nazwanie go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mlutki -pistolecik 18.09.08, 14:41 malutki-pistolecik napisał: > Czy L.Kaczynski zastosowal sie do prawomocnego wyroku sadu i przeprosil M. Wachowskiego za nazwanie go przestepca? Kpisz, czy o droge pytasz? PS - Kto nie z Mieciem, tego zmieciem! Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: pytam sie przeprosil czy nie przeprosil 18.09.08, 14:45 Czy takie pytanie jest dla Ciebie zbyt skomplikowane? Wybacz prosciej nie potrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastoso 18.09.08, 20:41 he, he - intelektualistow najbardziej cenili w PRL.... pozniej Kwasniewski leczyl swoj kompleks 'magistra' otaczajac sie 'intelektualistami' Obecny prezydent nie ma wobec 'intelektualistow' zadnych kompleksow - jest bardziej wyksztalcony i oczytany niz 99% z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa.. 18.09.08, 14:26 Najbardziej stosowali się do prawa oni sami (czyli Kaczory) oraz ich "dworska" obsada: Macierwicz, Wassermann, Ziobro, i paru innych z Putrą na czele Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 18.09.08, 14:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Prosze o to konkrety 18.09.08, 14:40 Czy Lech Kaczynski zgodnie z prawomocnym wyrokiem sadu przeprosil M. Wachowskiego za nazwanie Go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: malutkim-pistolecik 18.09.08, 14:43 malutki-pistolecik napisał: > Czy Lech Kaczynski zgodnie z prawomocnym wyrokiem sadu przeprosil M. > Wachowskiego za nazwanie Go przestepca? Przeprosi tylko wowczas gdy bedzie to orzeczenie prawdziwie zlustrowanego sadu, a nie czerwonej koterii!!! Nie pisz glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: pytam: przeprosil, czy nie przeprosil? 18.09.08, 14:47 Czy jest to za trudne pytanie dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pytam: przeprosil, czy nie przeprosil? 18.09.08, 15:01 malutki-pistolecik napisał: > Czy jest to za trudne pytanie dla Ciebie? Czy ty rozumiesz po polsku???! Mamy czerwone, niezlustrowane sadownictwo, ktorego orzeczenia mam gdzies! Poza ty mamy tez PRL-bis rzadzona przez komune i jej poplecznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: Uproszcze Ci odpowiedz 18.09.08, 15:04 Sa dwie mozliwosci: 1. TAK, przeprosil 2. NIE, nie przeprosil Zrozumiales teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
blendyks LK nie zastosował sie do wyroku Sądu Najwyższego 18.09.08, 14:27 Przed 5 laty w procesie cywilnym LK przegrał we wszystkich istancjach i miał przeprosić Lecha Wałęsę. Do dnia dzisiejszego ten strażnik prawa wyroku nie wykonał. Odpowiedz Link Zgłoś
sunlama za co ma przepraszać za prawdę ? 18.09.08, 14:32 w Polsce prawo i sądy to mało zależne od siebie rzeczy.. podobnie jak w Rosji i Włoszech ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Przepraszać ma, bo złamał prawo 18.09.08, 16:12 a prawdę każdy ma swoją. Widać, że mściwie nam panujący prezydętprawo stosuje tylko tam, gdzie mu wygodnie. Jak to prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
sunlama nic nie rozumiesz,wyroki sądów niewiele mają.. 18.09.08, 17:06 wspólnego z prawem a prawo niewiele ma wspólnego z wolną Polską , popatrz na te sędziny prawie nastoletnie wnusie pezetperowców.. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: nic nie rozumiesz,wyroki sądów niewiele mają. 19.09.08, 11:52 Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po MOJEJ stronie. Tak cię widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: nic nie rozumiesz,wyroki sądów niewiele mają. 19.09.08, 11:54 Pomijając już to, że sędzina to żona sędziego. Ale ty pewnie jak 80% Polaków znasz się na wszystkim, od medycyny, poprzez piłkę nożną, na prawie kończąc. Odpowiedz Link Zgłoś
wspolna-flaszka.pl -->> Prezydęt juz zgodnie z wyrokiem sadu 18.09.08, 14:29 przeprosil Wachowskiego Panie .. jak mu tam ... wanna, czy nie zastosowal sie do przepisow prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa... 18.09.08, 14:29 Prostestuję występując w imieniu tych ludzi. Prawo do żucia społecznego jest gwarantowane Konstytucją. Odwołanie tych szacownych osób zakrawa na kolajne złamanie Ustawy zasadniczej przez Urząd Prezydenta i jednocześnie nadużycie władzy do celów politycznych. Złamanie praw cżłowieka tych ludzi do służenia Polsce uważam za odrażającą patologię życia publicznego i nie mogę wyrazić aprobaty dla takich działań. Prawo ma służyć Polsce czylui jej Obywatelom - wszystkim a nie co po niektórym. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: human 77 18.09.08, 14:36 human77 napisał: > Prostestuję występując w imieniu tych ludzi. > Prawo do żucia społecznego jest gwarantowane Konstytucją. Odwołanie tych > szacownych osób zakrawa na kolajne złamanie Ustawy zasadniczej przez Urząd > Prezydenta i jednocześnie nadużycie władzy do celów politycznych. > Złamanie praw cżłowieka tych ludzi do służenia Polsce uważam za odrażającą > patologię życia publicznego i nie mogę wyrazić aprobaty dla takich działań. > Prawo ma służyć Polsce czylui jej Obywatelom - wszystkim a nie co po niektórym. No wlasnie! Oni zuja! Dlatego wlasnie powinni zlozyc oswiadczenia lustracyjne, abysmy dowiedzieli sie co oni zuja! PS - Napisales: prawo do zucia spolecznego ... Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Re:wet3 18.09.08, 19:54 kolega powinien popracować nad merytoryczną stroną swoich polemik. Zecerów i korektorów najwięcej. Byłbym wdzięczny przyczepianie się merytoryczne a nie z powody literówki. Swoją drogą proponuję znaleźć polską czcionkę i nie kaleczyć języka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriela.sosnik Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa... 18.09.08, 14:30 Co to za prawo? To wymysl PiS i PO. Gowno warty. Wczoraj uchwalili, jutro zniosa. Odpowiedz Link Zgłoś
pinczer0 Re: Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastoso 18.09.08, 17:31 Prezydent R.P.jest ostatnią osobą, która może mówić o przestrzeganiu prawa skoro sam nie wykonuje wyroku sądowego, nakazującego mu przeproszenie Mieczysława Wchowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Czy jarmułki z głów im spadną, gdy złożą 18.09.08, 18:26 Czy obawiali się, że jarmułki im z głowy spadną, gdy złożą oświadczenie lustracyjne? Nie, obawiali się czegoś innego. Agent Hennelowa? Być może. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Czy jarmułki z głów im spadną, gdy złożą 18.09.08, 18:49 Czy jarmułki z głów by im spadną, gdyby złożyli oświadczenie lustracyjne. Człowiek, który nie ma nic do ukrycia złoży takie oświadczenie bez leku. Czego się boi Hennelowa? Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Czy Pan Prezydent Lech Kaczynski 18.09.08, 14:31 wykonal prawomocny wyrok sadowy i przeprosil Mieczyslawa Wachowskiego za nazwanie Go przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis pis to zakala polskiego społeczeństwa 18.09.08, 14:44 ohyda , wstyd i kompromitacja Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy a czemu oni nie chca zlozyc tych oswiadczen? 18.09.08, 15:13 Pytam powaznie, bo nie piszecie nic konkretnie tylko obrzucacie sie wyzwiskami , albo powtarzacie sie jak katarynki. No wiec o co chodzi? Czy ci ludzie z Krakowa maja cos na sumieniu, ze nie chca zlozyc swoich oswiadczen? Czy tez nie uznaja prawa obowiazujacego? Czy tez nie "lubia" wladzy? A moze cos innego? Moze, po prostu, sa za wielcy na zwykle prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: a czemu oni nie chca zlozyc tych oswiadczen? 18.09.08, 15:44 No wlasnie, dlaczego nie chca? A nie dlatego ze cala ustawa lustracyjna, a ogolniej lustracyjne fobie braci Kaczynskich to czysty absurd? I chcieli na to zwrocic uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To ostatnie: są za wielcy na zwykłe prawo :). 18.09.08, 16:30 Są tak wielcy, że mają prawo nie stosować się do prawa, które im się nie podoba :-). A tak na poważnie, to sądzę, że w środowiskach tych "elit" panuje owczy pęd i psychoza, umiejętnie podsycane przez tych, którzy rzeczywiście mają coś na sumieniu, że składanie tych oświadczeń to akt kapitulacji przed złym prawem i wręcz kolaboracji z kaczyzmem :- ). Tak jak za późnego PRLu, kiedy już władzy trochę spróchniały kły wobec elit (bo nie wobec "prostych ludzi", o czym świadczy Lista Rokity) i nastała moda na opozycyjność, był pewien przymus środowiskowy podpisywania różnych apeli i protestów, nagłaśnianych potem przez Wolną Europę, tak teraz istnieje zapewne podobny przymus do nieodddawania oświadczeń lustracyjnych w trybie nowej ustawy :-). A każde opowiedzenie się za kaczymi pomysłami skutkuje towarzyskim ostracyzmem :-)... sniegbielszy napisała: > Pytam powaznie, bo nie piszecie nic konkretnie tylko obrzucacie sie wyzwiskami > , > albo powtarzacie sie jak katarynki. No wiec o co chodzi? Czy ci ludzie z Krakow > a > maja cos na sumieniu, ze nie chca zlozyc swoich oswiadczen? Czy tez nie uznaja > prawa obowiazujacego? Czy tez nie "lubia" wladzy? A moze cos innego? Moze, po > prostu, sa za wielcy na zwykle prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Re: a czemu oni nie chca zlozyc tych oswiadczen? O 18.09.08, 16:53 Prosze bardzo oto odpowiedz: Kazdy obywatel ma prawo do Obywatelskiego Nieposluszeństwa jesli w jego mniemaniu prawo stanowione przez państwo gwałci i narusza jego glebokie zasady moralne i jest niezgodne z tym co mówi sumienie. Tak rzecz ma sie w tym przypadku! Wieszkosc obywateli RP w tym takze wymienione w tym arytule osoby dostrzegają i widzą ze tzw ustawa lustracyjna forsowana przez PIS sluzyla upokarzaniu obywateli nakladajac na nich przymus (czesto wielokrotnego) skladania oswiadczen o niewinnosci. Prostes przeciw tej ustawie byl waznym wyrazem sprzeciwu przeciwko budowie przez PIS i braci Kaczynskich represyjnego panstwa o charakterze para-faszystowski. Najwiekszym sukcesem w walce z kaczo-faszyzmem byly wybory do Sejmu w 2007 roku ktore odsuneły od wladzy te pro-faszystowską organizację. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Obywatel Złodziej również ma prawo do 18.09.08, 17:33 obywatelskiego nieposłuszeństwa i nieprzestrzegania gwałcącego jego zasady moralne prawa zakazującego złodziejstwa. Albowiem zasady moralne i sumienie Obywatela Złodzieja mówią mu niezachwianie, że złodziejstwo jest czynem głęboko etycznym i moralnym. Więc prawo, które mu to zakazuje jest głęboko niezgodne z jego sumieniem i ma on pełne prawo w akcie obywatelskiego nieposłuszeństwa prawo to łamać i kraść dowoli! Albowiem według zasad moralnych Obywatela Złodzieja prawo, zakazujące złodziejowania jest prawem upokarzającym Obywatela Złodzieja, więc jego protest przeciwko temu prawu jest ważnym wyrazem sprzeciwu przeciwko budowie przez władze państwowe represyjnego panstwa o charakterze para-faszystowskim. Bo tylko państwo o takim nieludzkim charakterze może uchwalać takie prawo, które zakazując złodziejowania gwałci zasady moralne i sumienie Obywatela Złodzieja! pinocchio napisał: > Prosze bardzo oto odpowiedz: > > Kazdy obywatel ma prawo do Obywatelskiego Nieposluszeństwa > jesli w jego mniemaniu prawo stanowione przez państwo > gwałci i narusza jego glebokie zasady moralne i jest niezgodne > z tym co mówi sumienie. > > Tak rzecz ma sie w tym przypadku! > Wieszkosc obywateli RP w tym takze wymienione w tym arytule osoby > dostrzegają i widzą ze tzw ustawa lustracyjna forsowana > przez PIS sluzyla upokarzaniu obywateli nakladajac na nich > przymus (czesto wielokrotnego) skladania oswiadczen o niewinnosci. > > Prostes przeciw tej ustawie byl waznym wyrazem sprzeciwu > przeciwko budowie przez PIS i braci Kaczynskich > represyjnego panstwa o charakterze para-faszystowski. > > Najwiekszym sukcesem w walce z kaczo-faszyzmem byly wybory > do Sejmu w 2007 roku ktore odsuneły od wladzy te pro-faszystowską > organizację. Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio Re: Obywatel Złodziej również ma prawo do 18.09.08, 18:06 Odp : Tak może - nawet złodziej, bo kazdy czlowiek dziala najpierw wg wlasnego sumienia a potem dopiero wg prawa panstwowego. Z tym że w twoim przykładzie jest dwukrotny błąd, po pierwsze bronisz ustawy ktora pod przykrywką szukania prawdy naprawdę służyla li tylko walce politycznej i interesom jednego ugrupowania PISu, po drugie stajesz w obronie zlodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Dura lex sed lex 18.09.08, 22:20 Mozna walczyc o zmiane prawa, ale obowiazujace prawo MUSI byc przestrzegane. Tak jest w Stanach. Takie przestrzeganie lub nieprzestrzeganie w zaleznosci, czy mi sie podoba nie ma sensu. To jest raczej anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek O! Jaruzelskiego ogłaszającego stan wojenny cytuje 18.09.08, 22:21 temu też duralex po głowie chodził. Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy alez Wy jestescie rozbisurmanieni 19.09.08, 00:52 - zupelnie jak w czasach liberum veto. Kazdy w swoja strone. To nie jest dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Bp Pieronek, Hennelowa odwołani: "Nie zastosowa.. 18.09.08, 14:45 nawet wanna nie chciała niemca Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 jak prawo dobre to Kali przestrzegać, ale po co 18.09.08, 14:48 przestrzegać złe prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś