douglasmclloyd 24.09.08, 04:41 Lepiej być nie może. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
europacierz A teraz się najedzcie tym POparciem 24.09.08, 08:05 Jak jest tak dobrze. Nastał ten dobrobyt? czy czekamy na 90%? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: A teraz się najedzcie tym POparciem 24.09.08, 13:13 Niech wreszcie ćwoki robią te nowe wybory! Zamiast nic nie robić i wyłącznie dbać o sondaże. Jeśli PO myśli, że z takim poparciem dojedzie to końca kadencji czy wyborów prezydenckich to się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Kanclerz w tej chwili bez ochrony 24.09.08, 16:07 BOR do dymisji? www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=3114 Odpowiedz Link Zgłoś
gen.wieniawa Sojusz PiSu z Moskwą nie popłaca!!! 24.09.08, 08:14 Do ludzi zaczyna docierać, że (wbrew temu co Kaczyńscy wrzeszczą) wszystko co PiS robi przemienia się w sukces Kremla. Patrioty były koronnym przykładem. Pozostaje jedynie pytanie, czy PiS wspiera Rosję świadomie, czy z głupoty. Oba warianty dyskwalifikują partię Kaczyńskich na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Platforma się sPiSała 24.09.08, 08:25 Przciez PO to nic innego tylko klon PiS. Do niedawna różnili się językiem. No i inna grupa towarzyska obzadza ciepłe posadki. Przeciez i jednym i drugim chodzi głównie o "komfitury" a nie o ciemny lud, który wszystko kupi. Kaczyński na ten ciemny lud pokrzykiwał, Tusk idiotycznie się uśmiecha i robi to samo co Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
gen.wieniawa Zawsze przeczytaj przed wysłaniem to co napisałeś! 24.09.08, 08:35 Unikaj tez na które nie masz dowodu, albo chociaż przykładu. Tusk robi wszystko na odwrót niż Kaczyński. Zarówno w polityce zagranicznej jak i wewnętrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Zawsze przeczytaj przed wysłaniem to co napis 24.09.08, 17:55 A Ty pomyśl, zanim coś napiszesz. Dwa pierwsze lepsze przykłady z ostatnich dni to karanie pedofilów oraz odebranie emerytur esbekom i ekipie Jaruzelskiego. Tusk robi dokładnie to, co zapowiadali Kaczyńscy, ale czego z powodu swojej nieudolności nie zrealizowali. Najprawdopodobniej chce przejąć część ich elektoratu, aby zrobić wcześniejsze wybory i wygrać je tak, żeby rządzić samodzielnie. Osobiście nie mam nic przeciwko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 PO liberalno-demokratyczna? Gdzie i jak? Liberalni 24.09.08, 08:52 PO liberalno-demokratyczna? Gdzie i jak? Liberalnie chemicznymi kastracjami i „demokratycznymi” amerykańskimi rakietami w Polsce? Liberalno-demokratycznym szefem MSZ, który zatrzymał się na roku 1939, krzycząc o Ribentropie i Mołotowie? Liberalnym brakiem prywatyzacji (PKP, edukacja, zdrowie, Poczta...) i „demokratycznie” konsultowanymi strzałami z kapelusza typu „będziemy za chwilę gotowi na euro”? Gdzie tu liberalizm i gdzie demokracja? PO? Pomieszanie z Opętaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Platforma się sPiSała 24.09.08, 09:08 Pismacy z wybiorczej robia sobie ankiete by pokazac jak dobrze wykonuja zadana misje opluwania PiS-u. Co wam szkodzi, przeciez mozecie w tych robionych ankietach kazda cyfre zapisac, kiedys w waszych "plebiscytach" wynik byl z gory do przewidzenia, tak 83:17. Teraz jeszcze az tak sie nie rozpedzacie, ale poczekajmy.. jakos trzeba sobie poprawiac samopoczucie. Co tam jakies slepe strzaly bez przygotowania, a to Euro, a to plan budowy drog lokalnych czy odkladana na 3 lata kolejne reforma podatkow. Lepiej nie ruszac tych drazliwych tematow, lepiej wymyslic kolejna ankiete.. cel jest jasny.. 83:17 Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Platforma się sPiSała 24.09.08, 09:17 Wielkie novum - dla GW. PO od początku - by wszystkim żyło się lepiej - realizuje i to w wyostrzonej! wersji ideały IV RP sformułowane przez najb. wpływowego polskiego polityka, co ja nieskromnie powiem od razu dostrzegłem jako że nie ulegam pozorom etykietek jak umysły kołtuńskie Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Platforma się sPiSała 24.09.08, 09:23 zarówno decyzja Platformy (co do kierunku) jak i sondażowe reakcje społeczeństwa pokazują jednoznacznie, że nielubiane przez GW idee IV RP sa jedynymi liczącymi się obecnie w świadomości Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa u 24.09.08, 09:38 O, Panu Redaktorowi Pacewiczowi szczęka opada. A tyle się naujadał przeciw PiS-owi. Cóż, gdyby był dziennikarzem (a nie propagandzistą), to by wiedział, że PiS, PO, SLD, PSL itd. to jedna zgraja. Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Platforma się sPiSała 24.09.08, 09:44 Wolę już populizm PO niż agresywność PiS-u. Ostateczne propozycje zmian w prawie dot. pedofilów są bardziej cywilizowane niż początkowe zapowiedzi premiera. Populizmem za bardzo bym się nie przejmował, dopóki nie będzie on wychodził poza sferę słów. Może zresztą jest to jakis sposób: ns początku sprawiać sprawy radykalnie, potem podchodzić do nich bardziej umiarkowanie. Dla wielu osób liczy sięd pierwszy sygnał (kastrować pedofilów!), a potem w szczegóły mało kto będzie wnikał. Wynik PO w tym sondażu nie jest przypadkiem, bo chyba 2 dni temu pohjawił się sondaż zaufania do poliyków - na czele był Tusk, a na drugim końcu (nieufności) - obaj Kaczyńscy. Z kolei PSL już po raz kolejny ma w sondażach wynik poniżej 5%, a w żadnych wyborach nie mialo problemów z pokonaniem tego progu. Nie ma żadnych racjonalnych powodów, aby tym razem miało być inaczej. Mimo zaprzeczeń ze strony PO, temat przedterminowych wyborów będzie się pojawiał. Widać, że sama PO albo w koalicji z PSL byłaby zdolna obalać weto Kaczora, a w sojuszu z lewicą może i udałoby się stworzyć większość konstytucyjną (2/3), pozwalającą nie tylko zmienić Kontytucję, ale i na przykład postawić Kaczora przed Trybunałem Stanu albo uznać go za niezdolnego do pełnienia urzędu. Platforma na razie woli mieć wróbla w garści niż kanarka na dachu, ale może się w końcu złamie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tbgmbx Platforma się sPiSała 24.09.08, 10:36 Redaktor Pacewicz szuka okazji do wyeksponowania swoich preferencji polityczno-obyczajowych nadajac "mniej typowym krokom..." ekipy Tuska takie zabarwienie, jak w felietonie. Ale nie jest to przecież interpretacja ani jedyna z możliwych, ani obiektywna. Bo: 1. Sondaże medialne w sprawie "kastracji pedofilów" nie maja sensu, gdyż pokazują emocje zwiazane z przypadkami krzywdzenia dzieci, a nie rzeczywiste poglądy sondowanych. A na marginesie, sondowany podczas mistrzostw piłkarskich Tusk chciał zabić angielskiego sędziego. Czy redaktor Pacewicz uważa, że gdyby dać Tuskowi nóż i postawić przed nim tego sędziego, mielibyśmy widowiskowe zabójstwo? 2. Postulat "zaostrzenia kar dla pedofilów" nie jest realizacją zasady "ząb za ząb" ale strategią (być może chybioną) zwiększenia ochrony nieletnich przed przestepstwami na tle seksualnym. 3. Pomysł "rejestracji ciąż" w celu "kontrolowania nielegalnych aborcji" jest typowym ideologicznym wnioskiem medialnym z niezbyt jasnego przekazu rządowego. Jeśli minister gwałtownie zaprotestowała przeciwko temu wnioskowi, to znak, że intencje były inne. Gdyby intencje były takie, jakich obawiały sie środowiska feministyczne, a PO rzeczywiście kokietowałoby elektorat PiS, to po co te zaprzeczenia? Wystarczyłoby wyśmiać feministki. 4. Rząd odmówił objęcia protektoratem filmu "Westerplatte" nie dlatego, że był "mało patriotyczny", ale dlatego, że epatował elementami budzącymi sprzeciw dużej części społeczeństwa. Zdrojewski słusznie zauważył, że nie widać żadnego powodu, by rząd (protektorat) i państwo (Instytut Sztuki Filmowej) miały wspierać obrażanie części elektoratu za jego pieniądze. A więc może jest tak, jak chce to widzieć red. Pacewicz, a może jest akurat odwrotnie, jak starałem się wyżej pokazać. Pozdrawiam Redakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Jesli mam wybierac pomiedzy grypa a cholera..... 24.09.08, 11:12 logiczne, ze wybiore grype. Latwiejsza w leczeniu i nie taka agresywna.... Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Platforma się sPiSała 24.09.08, 11:11 Te sondaże są kabaretowe powstał nowy .Front Jedności Narodu wokół PO ..Z funduszu ROZWOJU RYBOŁÓSTWA sponsoruje się prywatne stacje komercyjne .to jest dopiero przekręt . ale o tym ani słowa GW zawsze ma jakieś interesy interesiki .coś Rudy słabo spłacał GW bo był krytykowany .teraz się troche POprawiło chyba to od razu sondaze wzrosły .Życie przerosło kabaret .Jedz ryby i kilkaset milionów dla stacji komercyjnych i zamykanie kutrów i zakaz poółowów z drugiej strony .jedz ryby ,jedz ryby jedz ryby ,jedz ryby Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 P.Premierze Pawlak 24.09.08, 11:16 w POlskiej Agencji Prasowej obiecał Pan , że zajmie sie sprawą moja jak to przegrałem firmę we wrocławskim sądzie z fikcyjna firma nigdy nie istniejaca która dodatkowo skopiowała mnie opatentowane formy i je sprzedała. Do dzisiaj cicho sza a przyPOminam że te kataklizmy zaczęły sie nad moją głową gdy wykryłem zabójstwo mojego ojca a tym samym czasie Pana Kolega minister kultury prezydent POseł zamurował mnie wejście a dyrektor Mirończuk zastepca dolnośląskiej Izby Skarbowej u którego pracowałem wciskał mnie umowe na mieszkanie bez prawa wejścia za co mnie sąd karny skazał bo wchodziłem gdyż inaczej urząd Wrocławia rozwiązywał umowe POd pretekstem że nie mieszkam bo niby jak wczodze? I nie POzwole terroryzować urzędowo jak mnie żadnego mieszkańca tego kraju i europy. I mam cichą nadzieję na POmoc uczciwych mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
polka.4 Platforma się sPiSała 24.09.08, 11:42 Bo z PO jest zabawna sytuacja, jako jedyna rozsądna partia jest rozrywana przez publicystów od lewa do prawa. Czego innego chce red.Żakowski i Pacewicz, czego innego liberał Gadomski, jeszcze czegoś innego dziennikarze Dziennika. Wszystkich nie da się zadowolić,każdy będzie więc protestował i oskarżał PO o coś innego. A sukces PO wynika z prostego faktu: PiS zarządza strachem, PO nadzieją i podświadomie ludzie to czują. PO mówi o szansach, PiS tylko straszy; a kto się chce ciągle bać?Ludzie zdążyli już się czegoś nauczyć i wiedzą że wszystkiego nie można chcieć i jeśli wszystkie grupy społeczne chciałyby mieć swoich reprezentantów mielibyśmy z kilkadziesiąt partii. Po części dlatego SLD nie może się odbić od dna bo mówi do dwóch sprzecznych elektoratów:obyczajowych liberałów i socjalistycznych klerykałów a tych ostatnich reprezentuje PiS. Wbrew pozorom i idelogicznym zapędom niektórych społeczeństwo chce partii władzy,zdolnej do rządzenia i z tego swego czasu wynikał sukces SLD "kanclerza" Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Platforma się sPiSała 24.09.08, 11:44 Proszę łaskawie zamieścić mój ściśle merytoryczny post, bo uznam, że stosujecie cenzurę! Odpowiedz Link Zgłoś
ireneusz1975 Platforma się sPiSała 24.09.08, 12:34 I bardzo dobrze! Jeszcze rada dla PiS: będziecie naprawdę fajną i konstruktywną opozycją jak przesuniecie do... no powiedzmy czwartego szeregu Waszych działaczy Małego Wojownika Jarosława. Myślę że wtedy razem z PO zdziałacie wiele dobrego dla Polski! Odwagi chłopaki... Odpowiedz Link Zgłoś
lazy_sod Platforma się sPiSała 24.09.08, 12:35 Miała być nowa Irlandia, nowa Hiszpania, boisko w każdej gminie, podatek liniowy. Donald "Słońce Socjalizmu" Tusk nawet się zgodził na tarcze antyrakietową żeby wizycie kaczki w Gruzji jakoś medialnie zaradzić. Mamy dwie partie jedna socjalistyczno-katolicko-narodowa (pisdonki) i drugą socjalistyczno-kolesiowo-chcembycpreziem (pojebki). Różnica miedzy nimi jest taka ze ta pierwsza nie przeprowadziła lustracji a ta druga nie przeprowadziła liberalizacji. Donald się już spręża i zbiera nawet ma jakiś ministrów zwolnić (na wiosnę być może już), szafę ustaw pełną ma tylko klucz zgubił (poszukiwania trwają podobn Ziobro ukradł) a niedługo będziemy budować nową Polskę i może w końcu zacznie się ta wojna co to ma być o pokój. Jednym słowem byle do wyborów mości panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Gdzie mój wpis? 24.09.08, 13:14 Ponieważ nie zamieściliście mojego wpisu, w którym polemizuję ze sposobem operowania przez P. Pacewicza pojęciem populizmu i za pomocą wyłącznie merytorycznych argumentów uzasadniam niektóre propozycje PO, oświadczam, że GW stosuje cenzurę i że wpis tej treści opublikuję gdzie indziej w sieci za parę chwil, z adnotacją, że został ocenzurowany przez GW, bo teraz jestem bardzo zajęta! Odpowiedz Link Zgłoś
askold Platforma się sPiSała 24.09.08, 13:15 I teraz należałoby zadać pytanie o co własciwie chodzi ? No bo własciwie o co ? Jeśli szanowni redaktorzy cieszą ze wzrostu notowań PO dlatego, że mówi to samo co PIS, a internauci zwolennicy PO wolą gdy Tusk mówi to samo co Kaczyński, to o co chodzi ? Czy chodzi o to, że g..na opakowanego w sreberko nie widać. Być może nie widać lecz smierdzi tak samo. A moze chodzi o to, że nie lubimy Kaczyńskich bo są kartoflowaci i kurduplowaci i w związku z tym, my obdarzeni pięknymi ciałami światowcy wstydzimy się za nich ? A moze to dlatego, że mówią niewyraźnie ? Znam jednego takiego ważnego, który się jąka i jakoś się za niego nie wstydzimy. Gdzie się podziały te wszystkie liberalne wartości, o które walczyliśmy z groźnym reżimem kaczyzmu (ciekawe czy za 10 - 20 lat też będą dawać za to ordery ) ? A moze chodzi o to, ze cała Polska została wciągnięta w konflikt podtatusiałych herosów, którzy nienawidzą się od lat prawie trzydziestu i spór merytoryczny miedzy nimi już wygasł dawno tylko nienawiść osobista pozostała niezmienna. W każdym razie jestem przekonany, że nic dobrego z tego nie wyjdzie. Po postach zaciętych antypisowców i komentarzach redaktorów widać niestety jak bardzo są skołowani. Jeśli cokolwiek powie Tusk jest dobre (choćby powtarzał Kaczyńskiego) a cokolwiek powie Kaczyński złe (choćby powtarzał Tuska) to ja to chrzanię i gratuluję poziomu dyskusji politycznej. Błędy, głupoty i banalna zła wola nie przestaną być błędami, głupotami i banalną złą wolą nawet w ozdobnym opakowaniu. Niestety. Nie przypisuję premierowi złej woli lecz płynięcie z falą populizmu i bezkrytyki nosi w sobie zalążek przyszłych niepowodzeń, a dalszym efekcie klęski. I nie tylko o niego osobiście czy jego partię tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Platforma się sPiSała 24.09.08, 13:44 to problem tak skomplikowany, że z troski o zdrowie mniej wyrobionych czytelników prezentowany na boku i z niepozornym tytułem nad tym tytułem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kazik1942 Platforma się sPiSała 24.09.08, 13:50 Coraz wyraźniejszy jest zmierzch władców z dynastii "kurdyplingów". Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Tusk po prostu dobrze rządzi!!! 24.09.08, 19:51 Oczywistym jest że większość narodu chciała by czasem kogoś wykastrować. Takie igrzyska sprawiają ludziom frajdę. Nie tu jednak leży przyczyna dobrych sondaży. PiS co prawda nie chciał kastrować, gdyż jest tam wielu polityków o niepewnej orientacji seksualnej, ale chlubił się tym że zaostrzy kary dla bandytów. Poparcia od takiego gadania nie przybywa. Chyba że Pacewicz udowodni tezę, że PiS rządził tak źle że nawet hasełka o walce z przestępczością nie były w stanie wyrównać strat dokonanych przez Jarosława, Fotygę, Macierewicza Gertycha, Leppera i wielu innych. Teraz Kaczyńscy zaczęli populistyczną kampanię przeciwko przyjęciu waluty euro. Ciekawe czemu GW nie trąbi o populizmie PiS?! Prawdziwa przyczyna sukcesu PO tkwi w tym, że ludzie widzą że rząd robi maksimum tego na ile pozwalają okoliczności. P_rezydent się podkłada blokując reformy, zaś odium tego spada na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 to najcelniejszy żart jaki słyszałem o nim od 2007 24.09.08, 23:07 rządzi? a czym? słupkami sondaży? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Pacewicz- "spec" od sondaży, zwłaszcza tych z 2005 24.09.08, 23:05 naśmiałem się z tych jego wyPOconych analiz, omówień, wniosków, dygresji, przewiywań, przepowiedni, a najfajniejsze były te, które mówiły, że Tusk wygra z Kaczyńskim w I turze, he, he, he I on jest wicenaczelnym GW? Nic dziwnego, że tabloidzieje i pikuje w dół na giłdzie Odpowiedz Link Zgłoś