starshine 13.01.03, 16:20 widze, ze duch podupadl w narodzie. Nikt nic nie pisze No, to napiszcie cos jak tam po swietach? Ciezko bylo wrocic do zimnej Skandynawii? Bo ja sie ciagle nie moge przestawic na mowienie på norsk... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: duch podupadl w narodzie 13.01.03, 18:26 Swietnie, że wróciłas (wyjechałas?) - wiem juz o tym z forum countryM. Codziennie (prawie) zaglądałam na strony Skandynawii, a tam bez zmian. Duchem tego miejsca jestescie jednak wy - mieszkancy mniej lub bardziej tymczasowi Skandynawii. Mam nadzieje, ze z swiatecznych podrozy wroci wiecej osob - bede z zainteresowanie czytac wasze uwagi o polnocnych krajach. Pozdrawiam serdzecznie Odpowiedz Link Zgłoś
starshine Re: duch podupadl w narodzie 14.01.03, 11:58 a ja sie z Toba nie zgodze, ze duchem tego forum musza byc ludzie, ktorzy na czas krotszy lub dluzszy osiedlili sie w Skandynawii. Bo ja przez lata interesowalam sie Skandynawia wcale tam nie mieszkajac i szukalam ludzi, z ktorymi moglabym sie wymieniac wrazeniami. Nie tylko wrazeniami w stylu "ale to norweskie jedzenie niedobre" (bo jest niedobre), ale tez o skandynawskiej literaturze, muzyce itd. Ludzie siedzacy w Polsce maja czesto duzo wieej czasu na czytanie ksiazek, sluchanie radia itd i przede wszystkim nie maja kochanej Skandynawii dosc, bo nie maja jej na co dzien. I wcale nie trzeba mieszkac w Skandynawii, zeby miec do powiedzenia cos ciekawego. Samo zagladanie na to forum swiadczy o ciekawosci swiata a wiec i o mieniu czegos ciekawego do napisania. Ale sie rozgadalam. Tej:-) *(starshine) Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: duch podupadl w narodzie 14.01.03, 08:03 Gdzie bylo zimniej w Polsce czy w Norwegii mozna dyskutowac. Przed swietami napewno w Polsce. Ale na zachodnim wybrzezu juz od paru dni wszystko wrocilo do Normy tzn. +5 C, wiatr i deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: duch podupadl w narodzie 15.01.03, 08:36 Mi duch podupadl , bo dosc duzo pisalam, a tu nikt sie nie odzywal:-( Zupelnie sie ze starshine zgadzam Ja duzo skorzystalam sluchajac ludzi, ktorzy nie mieszkaja w Norwegii. Spojrzenie z boku jest ciekawe. W Oslo roztopy i jest ohydnie. A jeszcze niedawno byl trzaskajacy mroz. Czy ktos wie gdzie jest Admin tego forum? Zaraz wpisze cos brzydkiego i zobacze czy zareaguje... Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
agatalazor Re: duch podupadl w narodzie 15.01.03, 16:36 Admin jest jak Wielki Brat. Czuwa z ukrycia. A tak powaznie to chce uniknac rozdwojenia jazni, wiec wystepuje tu pod pseudomimem, pod ktorym wystepuje tez na innych forach. I pojawia sie wcele nie tak rzadko... Wielki Admin pozdrawia :-) Odpowiedz Link Zgłoś