sirseb 26.09.08, 10:26 "komandosi wdarli sie(...)"? chyba im to umozliwiono, wiec pasuje w tym przypadku inne okreslenie, czyz nie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikolasss Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 10:35 kurde, to w dobrym momencie ich capnęli. jak w filmach, kilkumiesieczna inwigilacja i atak w najbardziej nieoczekiwanym momencie. gratki dla policji. pewnie pasażerowie samolotu ucieszeni... --------------- co robi Magda? Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 10:45 "listy pożegnalne, w których napisali, iż chcą umrzeć w świętej wojnie" - chyba nie ku chwale Koziołka Matołka, prawda? Kiedy w końcu dziennikarze i politycy przestaną się bać i wprowadzać w błąd społeczeństwo. To islam jest motorem napędowym dla tych szaleńców. Napiszę dużymi, bo ktoś może jest krótkowzroczny: ISLAM. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 11:00 nonieee napisała: > "listy pożegnalne, w których napisali, iż chcą umrzeć w świętej wojnie" - chyba > nie ku chwale Koziołka Matołka, prawda? Kiedy w końcu dziennikarze i politycy > przestaną się bać i wprowadzać w błąd społeczeństwo. > To islam jest motorem napędowym dla tych szaleńców. Napiszę dużymi, bo ktoś moż > e > jest krótkowzroczny: ISLAM. > Religia religię a dla mnie to są szkodliwi pojeb... ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Polityczne przedstawienie? 26.09.08, 11:51 Mój niemiecki kolega jest sceptyczny wobec tego newsa, jak i wobec jemu podobnych. Podobna akcja już się zdarzyła w Niemczech, dziwnym trafem przed jakąś polityczną decyzją w parlamencie na temat permanentnej inwigilacji społeczeństwa w obronie przed terroryzmem. I dziwnym trafem od tego czasu nic nie słychać o zatrzymanych ani o zarzutach im postawionych. Teraz w niedzielę będą wybory landowe w Bawarii. Podobno są traktowane jako próba przed ogólnoniemieckimi wyborami. Są politycy, którym zależy na przeforsowaniu różnych rozwiązań ograniczających swobodę obywateli, ale jakoby chroniących ich przed zagrożeniem terrorystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
abnegat.ltd Mi sie osobiscie podoba inny watek. 26.09.08, 13:17 Extremisci sie obrazili ze wersety Koranu sa prezentowane na tle przemocy wiec beda stosowac przemoc w imie Koranu. Ja wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil To samo bylo w UK... 26.09.08, 13:40 ...w styczniu zeszlego roku. Masa szumu wokol zatrzymania grupy terrorystow, ktorzy chcieli zamordowac zolnierzy pochodzenia arabskiego sluzacych w brytyjskiej armii - a tak naprawde chodzilo o to, zeby media przestaly zajmowac sie odejsciem Tony'ego Blair'a... Oczywiscie tym ludziom nic nie udowodniono, sprawa przycichla, a tylko niektore media (lokalne - akurat bylem w Edynburgu na szkolenu) podaly informacje o tym, ze zatrzymania byly bezpodstawne... Pamietacie film "Wag the dog" (po polsku to chyba byly "Fakty i akty", czy cos takiego) - niestety, to nie political fiction... Odpowiedz Link Zgłoś
slepowron4 Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 11:58 La police a trouvé dans leurs appartements des lettres d'adieu dans lesquelles ils expriment leur souhait de mourir pour le djihad, selon deux chaînes de télévision d'information en continu. W rzeczy samej, Le Figaro nie owijało w bawełnę. Piszą, że jeden był Somalijczykiem, a drugi Niemcem pochodzenia somalijskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
odyssey_2008 Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 12:21 > To islam jest motorem napędowym dla tych szaleńców. ISLAM. Terrorysta , który wysadził centrum handlowe w Oklahoma City niejaki Timothy McVeigh był Amerykaninem i chrześcijaninem. Czy to znaczy , że winnym tego aktu terrorystycznego jest CHRZEŚCIJAŃSTWO? Takie generalizowanie jest nawoływaniem do nienawiści . Przez taki hasła giną niewinni ludzie muzułmanie, chrześcijanie . I jest to woda na młyn rzeczywistych terrorystów. Najłatwiej jest widzieć wszystko w kolorach czarno-białych. Chrześcijanin-Muzułmanin, dobry-zły. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 18:38 ale McVeigh nie terroryzował w imię religii którą wyznawał, w przeciwieństwie do dżihadystów których motorem jest religia. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 27.09.08, 21:35 Kto wpuscil te islamska tluszcze do Europy? Ludzie odpowiedzialni za osiedlanie sie islamistow w Europie powinni byc rozstrzeliwani za zdrade! KORAN = MEIN KAMPF Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Islam i wyznawcy tego terroryzmu-Won z cywilizacji 26.09.08, 20:26 Odebrać wszelkie prawa wyznawcom pedofila mahmutka który w swym koraniku wzywa do wymordowania wszystkich którzy nie wyznają ich pieprzonej zbrodniczej wymierzonej w cały normalny świat "świętej wojenki porąbanych mahmutków" Usunąć to łajno z naszej cywilizacji nawet jeśli mają nasze obywatelstwa to ich pozbawić włącznie z wszelkimi prawami. Zostawić i9m jedno prawo do by ich usunąć a potem polać świńskim łajnem by według koranika trafili do piekła ...gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Jak miałeś brać te kolorowe tabletki to po jednej, 28.09.08, 16:09 a nie wsypywać do gardła od razu trzy paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
prober Władza czuwa 26.09.08, 10:36 Musieli się wedrzeć, nikt nie wpuści do samolotu facetów z kominiarkami i pistoletami ;) Widać, że władza czuwa. Czyta listy. Nawet te schowane w szufladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Władza czuwa 26.09.08, 10:48 Oczywiście władza a może mamusia przeczytała list jebniętego synka i zawiadomiła policję. Lepiej mieć gnojka w więzieniu niż małe kawałeczki porozwalane gdzieś we wraku samolotu Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Durny jestes... 26.09.08, 13:42 ...sluchaj dalej telewizora i rob co mowi, a na pewno daleko zajedziesz. Milego powolnego zamieniania sie w skretyniale warzywo :) Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 10:37 "Podejrzani mają po 23 i 24 lata(...)" to po ile maja lat - po 23. czy po 24? moze lepiej: podejrzani w wieku 23. i 24 lat... "(...)jeden z nich miał jednak niemieckie obywatelstwo." to juz go(obywatelstwa) nie ma? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 10:44 chyba ma, bo niemieckie media pisza, ze to Niemiec urodzony w Somalii. Kiedy wreszcie Michnik zatrudni polonistow do korygowania dziennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 10:57 wiec wlasnie ja o tym samym pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 11:14 sirseb napisała: > wiec wlasnie ja o tym samym > pzdr Koleżanko, od "więc" się zdania nie rozpoczyna. A. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 11:37 Michnik już tu nie pracuje od 4 albo od 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 11:46 chcesz powiedziec, ze jeden z glownych akcjonariuszy Agory nie moze polecic naczelnemu czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzie .. 26.09.08, 10:38 w Niemczech komandosi "wdzieraja sie" a w Polsce "wpadaja" Efekt jakoby ten sam jakze inne okreslenie czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi wyznawcy isslamu, muzulmanie, kon trojanski w UE 26.09.08, 10:38 tylko wyznawcy tej religi sa w stanie wysadzic sie w powietrze w autobusie pelnym dzieci. koran= main kampf Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: wyznawcy isslamu, muzulmanie, kon trojanski w 26.09.08, 10:45 To prawda, ale faceci w spoleczenstwach zachodu to takie zniewiesciale panienki - daja sie dymac na wszystkim co mozliwe. Bandyci/kryminalisci robia co chca i sa bezkarni, a teraz do nich dolaczyli jeszcze fanatycy w turbanach. W koncu prawa czlowieka sa najwazniejsze - oczywiscie tego, ktory wciaz zyje, bo to ze kogos zabil, wysadzil w powietrze itd nie jest istotne dla tzw. obroncow praw czlowieka (smiechu warte). Kogo obchodza ofiary zamachow i przestepstw poza ich rodzinami? Na pewno nie zboczonych skur*synow w parlamencie mumii europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
leogetz1977 Re: wyznawcy isslamu, muzulmanie, kon trojanski w 26.09.08, 15:17 Tylko czesciowo masz racje: faceci to panienki to fakt,ale ta cholota ze wschodu w BMW tez tutaj wrazenia nie robi, conajwyzej wioche i to tylko dla siebie, wiec tak kolorowo nie jest. A co do Parlamentu to sie porpostu myslisz - za duzo Romka i jego Protoplasty sluchasz - Parlament tutaj nie ma nic do tego i zapewniam Cie ze nie ma tutaj "kochajacyhc inaczej" wiecej niz uCiebiee -gdziekowliek jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: wyznawcy isslamu, muzulmanie, kon trojanski w 26.09.08, 11:01 stoprasizmowi napisał: > tylko wyznawcy tej religi sa w stanie wysadzic sie w powietrze w > autobusie pelnym dzieci. koran= main kampf Każda religia produkuje takich zboczeńców. Zobacz co robiła ira. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <----- tak? 26.09.08, 11:18 Przepraszam a jakiego wyznania jest Ted Kaczynski (Unabomber) ? Odpowiedz Link Zgłoś
slepowron4 Re: <----- tak? 26.09.08, 12:01 Nie wiem, oświeć mnie. I napisz też, czy wysyłał bomby z pobudek religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: wyznawcy isslamu, muzulmanie, kon trojanski w 28.09.08, 16:12 > tylko wyznawcy tej religi sa w stanie wysadzic sie w powietrze w > autobusie pelnym dzieci. koran= main kampf Inni fanatycy mają inne metody. Patrz: Joseph Kony. Jak nie słyszałeś to przeczytaj. pl.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BCa_Armia_Oporu Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek do guantanamo z nimi - niech tam zgnija 26.09.08, 10:40 W sumie to bardzo dobrze, ze w Polsce nie ma debilnej pseudo-tolerancji w stylu multi-kulti jak na zachodzie. Przynajmniej mamy spokoj ze skretynialymi fanatykami gotowymi wysadzic sie w imie jakiejs religii interpretowanej na swoj chory sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
mb444 Re: do guantanamo z nimi - niech tam zgnija 26.09.08, 11:22 piekny-romanku - niestety w Polsce jest tolerancja dla durni o faszystowskich pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre Re: do guantanamo z nimi - niech tam zgnija 26.09.08, 11:35 Dokładnie. Na ciężkie roboty do końca życia, żeby nawet przez myśl im nie przeszło, że mogą jeszcze kiedyś zaplanować jakiś zamach. Nie widzę też nic złego w torturowaniu takich fanatyków dla wyciągnięcia informacji kto im pomagał i kto za tym stoi. Może dzięki temu uda się uratować niewinnych ludzi, których planowali zgładzić dla promowania swojej chorej idei. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzi 26.09.08, 10:57 Brawo, wyrażam uznanie dla skuteczne i sprawne działanie! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzie ... 26.09.08, 11:03 www.terrorismawareness.org/islamic-mein-kampf/ Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 11:06 Listami pożegnalnymi nie da się porwać samolotu. Dla pełnego obrazu porywaczom brakowało koranu, instrukcji pilotażu w wersji papierowej, nożyków do kartonu i paru butelek Muszynianki. Odpowiedz Link Zgłoś
astrobiolog może mieli na kasecie film "Loose Change" 26.09.08, 11:33 w USA jego posiadanie to zatwierdzony oficjalnie symptom bycia terrorystą... Jeśli można, garść zwierzeń: w 1998 zdawałem maturę, a anarchiści próbowali mi wytłumaczyć, że media nie mówią prawdy - przez następne 10 lat uważałem ich za sympatycznych świrów/dziwolągów, aż przypadkiem trafiłem na niepodważalne tropy biegnące do prawdy o 11 września i tak dalej - odkryłem, że w ogóle istnieje coś takiego, jak niezależny obieg informacyjny i filmów dokumentalnych, zacząłem poznawać te wszystkie przekręty USA z różnymi krajami w różnych częściach świata - no i przechodząc do meritum tego wywodu: kiedy potem zacząłem o tym opowiadać kumplom, którzy nie znają za bardzo j. angielskiego i raczej po dziś dzień piją piwko, oglądają meczyki itp., nic poza tym - szybko usłyszałem, że 'gadam jak terrorysta', 'to kiedy robię jakieś zamachy' itp. Również na komunii w rodzinie coś tam mówiłem i zaraz ktoś patrzył w ten sposób. Nasze media powtarzające wszystko zza oceanu niczym z budki suflera wytworzyły ludziom w głowach ni to pogląd, ni to mechanizm, że jak krytykujesz USA, to jesteś terrorystą. Dzisiaj znowu polscy dziennikarze będą to robić, za to później otrzymają wynagrodzenie. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: może mieli na kasecie film "Loose Change" 26.09.08, 11:51 typowa slowianska dusza: wszedzie spiski, przekrety. Moim zdaniem ludzi, ktorzy nie umieja samodzielnie krytycznie myslec nie powinno sie dopuszczac do matury. Zakladam, ze negujesz rowniez ladawania kilku amerykanskich kosmonautow na Ksiezycu... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: może mieli na kasecie film "Loose Change" 26.09.08, 14:04 mara571 napisała: > Moim zdaniem ludzi, ktorzy nie umieja samodzielnie krytycznie > myslec nie powinno sie dopuszczac do matury. ---------------------------- W takim wypadku nigdy by cie nie dopuszczono. > Zakladam, ze negujesz rowniez ladawania kilku amerykanskich > kosmonautow na Ksiezycu... ---------------------------- Widze, ze nie masz zielonego pojecia o czym chlopak pisal, tym niemniej twoja slowianska dusza nie dopuszcza do siebie mysli, ze to wlasnie Ty mozesz sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton ciekawe czy mieli na nogach Levisy ? 26.09.08, 12:08 astrobiolog napisał: > w USA jego posiadanie to zatwierdzony oficjalnie symptom bycia > terrorystą... > > Jeśli można, garść zwierzeń: w 1998 zdawałem maturę, a > anarchiści próbowali mi wytłumaczyć, że media nie mówią prawdy - > przez następne 10 lat uważałem ich za sympatycznych > świrów/dziwolągów, aż przypadkiem trafiłem na niepodważalne tropy > biegnące do prawdy o 11 września i tak dalej - odkryłem, że w ogóle > istnieje coś takiego, jak niezależny obieg informacyjny i filmów > dokumentalnych, zacząłem poznawać te wszystkie przekręty USA z > różnymi krajami w różnych częściach świata - no i przechodząc do > meritum tego wywodu: kiedy potem zacząłem o tym opowiadać kumplom, > którzy nie znają za bardzo j. angielskiego i raczej po dziś dzień > piją piwko, oglądają meczyki itp., nic poza tym - szybko > usłyszałem, że 'gadam jak terrorysta', 'to kiedy robię jakieś > zamachy' itp. Również na komunii w rodzinie coś tam mówiłem i zaraz > ktoś patrzył w ten sposób. Nasze media powtarzające wszystko zza > oceanu niczym z budki suflera wytworzyły ludziom w głowach ni to > pogląd, ni to mechanizm, że jak krytykujesz USA, to jesteś > terrorystą. Dzisiaj znowu polscy dziennikarze będą to robić, za to > później otrzymają wynagrodzenie. Masakra. Mieli także niepodważalny motyw. Nie lubili wolności i demokracji w Niemczech. Domestic terrorists wear Levi’s jeans. Molecular Dissociation: from Dust to Dirt, brought to you by the Star Wars Program www.drjudywood.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: może mieli na kasecie film "Loose Change" 26.09.08, 14:15 "Astrobiolog", jeśli pisze prawdę, to ma ca 28 lat, hormony buzują, z panienkami mu chyba coś nie wychodzi i zakłada, że z tymi hurysami u Allacha byloby lepiej. Nie smaruj chłopie bzdur na forach, bo od tego hurys nie będzie i bierz się za robotę (przepisy na bombki są w internecie), warto, te hurysy to podobno nawet słodsze od Dody! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 11:40 > Listami pożegnalnymi nie da się porwać samolotu. jak dla mnie to nie potrzeba więcej dowodów... Ktoś kto z własnej inicjatywy wyprodukował takie pożegnanie musi być przynajmniej świrem i prędzej czy później zrealizuje te swoje pragnienie śmierci w charakterze męczennika świętej wojny.... Czy naprawdę taki świr musi komuś zrobić krzywdę byśmy podjeli jakieś działania? Wcześniej taki palant on jest tylko niegroźnym wariatem? Jak dla mnie to powinni ich profilaktycznie odstrzelić; mniej więcej tak samo jak myśliwi odstrzeliwują wściekłe zwierzęta w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton to nie jest żaden dowód 26.09.08, 11:59 to, że ktoś jest świrem to nie znaczy, że jest terrorystą. prawdziwi terroryści nie zostawiają po sobie śladów. nie zachowują się jak słonie w porcelanie. obyś nie został skazany za podrzucony idiotyczny "dowód" Odpowiedz Link Zgłoś
slepowron4 Re: to nie jest żaden dowód 26.09.08, 12:05 Na razie zostali zatrzymani, dowodami zajmą się sąd i prokuratura. Jeśli pozostawili takie listy, to stanowią one wystarczającą przesłankę, żeby zadbać o bezpieczeństwo ich współpasażerów. Chyba że wolisz poczekać na niezbite dowody rozrzucone w promieniu kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton na pewno nie robi sie tego w ten sposób 26.09.08, 12:48 jeśli chciano by ich zatrzymać, zrobiono by to po cichu, zaraz po odprawie. Tu liczył się show, panika, atak na samolot, wojna z terroryzmem, zastraszanie itp itd. z tym sądem i prokuraturą to też trzeba być ostrożnym. W US, po 9/11 nie było żadnego śledztwa. Była natomiast specjalna komisja (Kean, Zelikow, Hamilton) złożona z kolesiów (Zelikow to dobry kolega Rice, razem napisali jakąś książczynę, to jest nawet w wiki). Odpowiedz Link Zgłoś
milhouse ty tępy młocie 26.09.08, 13:17 nie było żadnej spektakularnej akcji, zgarnięto ich z samolotu, nie jest powiedziane że GSG-9 weszło na pokład w pełnym rynsztunku, być może wóród pasażerów byli agenci w cywilu. Tych klientów obserwowano od miesięcy - tak samo jak tzw. grupź sauerlandzką która, gdyby nie wpadła to w planowanych zamachach zamordowałaby co najmniej setki jeśli nie tysiące ludzi. A że zatrzymanie odbyło się na pokładzie samolotu gotowego do staru? Być może czekano z zatrzymaniem ze względów tattycznych - tych informacji na razie się nie udostępnia. tak jak tu już ktoś napisał - miano czekać na dowody rozrzucone w promieniu kulu kilometrów, oglądaj i czytaj jeśli potrafisz matole: www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-35602-4.html#backToArticle=580455 www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-35602-4.html#backToArticle=580455 www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,580637,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton oglądam i czytam 26.09.08, 13:43 tylko nieco inne media niż ty chamowata i prawie niepiśmienna babo. będzie nie najgorzej jak cie kiedyś zwiną na podstawie lipnych "dowodów" Odpowiedz Link Zgłoś
milhouse Re: oglądam i czytam 26.09.08, 13:54 Jakich LIPNYCH ? Skąd wiesz JAKIE to są sowody i skąd wiesz że są LIPNE kretynie ? Ocenę dowodów pozostawmy sądowi Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton bo "list pożegnalny" to żaden dowód, 26.09.08, 14:33 absolutnie żaden. setki "listów pożegnalnych" różne służby specjalne podrzucały. ja tego po prostu nie kupuję i tyle. twoje ordynarne wycieczki ad persona nic tu nie zmienią. gdyby znaleziono coś przy nich to co innego. natomiast medialnie wygląda znakomicie. taki sam bullshit (koran, instrukcje) wciskano po 9/11. nazwisko sprawcy zamachów podano do publicznej wiadomości jeszcze tego samego dnia !!! i nie wciskaj kitu o sądzie bo oni już są skazani. tego syfu już nie zmyją. a zawodowcy to działają cicho i nie dymią. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 11:59 Świry to Bush i CIA. Najpierw przekręt z WTC a potem wojna w Iraku (dlaczego tam?), ceny ropy do góry (kto zyskuje?). Tak samo było przed i w trakcie II wojny światowej . Skąd się wziął pomysł na eksterminację Żydów, krematoria? Kto finansował nazizm? Odpowiedz Link Zgłoś
slepowron4 Re: A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 12:07 He, he, uważaj, bo kiedyś takich nazywali w GW prawicowymi oszołomami. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor.biskupa.breslau Re: A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 13:45 Wiadomo że Amerykanie sponsorowali nazistów. A Ameryką jak wszyscy wiedza rządzą żydzi. Więc jak wszyscy wiedzą to żydzi sponsorowali holokaust. Przecież to logiczne. Tak jak i to że żydzi spiskują przeciw wszystkiemu co żywe, zwłaszcza przeciw innym żydom (w przerwach roznosząc tyfus), no i tak wszyscy wiemy że specjalnie prowokują i sponsorują arabów - przecież sami z siebie przez 50 lat nie napadali by Izraela. Jeszcze bardziej logiczne. Wiadomo że jankesi chcą tylko ropy, dlatego są w Afganistanie, gdzie odbudowują ten kraj od zera, stawiają szpitale i ślą baby do szkół, (czego nie mogą przeboleć ich brodaci faceci), gdzie ropy nie ma ni troszeczkę, w sumie to nic nie ma poza ruskimi minami i pustyniami. Logiczne aż do bólu zębów. Gdyby jankesi na prawdę chcięli tylko ropy to w parę dni zajęli by roponośne wybrzeże Iranu, resztę tego pięknego kraju mając głęboko w rzyci, bez zabawy w wojnę o serca i umysły, na jednym ogniu zdobywając ropę, załatwiając Irański atom, zamykając zatokę perską i udowadniając gdzie tak na prawdę mają pogróżki Ahmadineżada. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 13:51 Cóż, takie czasy że skoro oni podejmują takie kroki to my też( zachód) nie możemy pokazywać własnej słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
haggis Re: A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 12:52 > Jak dla mnie to powinni ich profilaktycznie odstrzelić; mniej więcej > tak samo jak myśliwi odstrzeliwują wściekłe zwierzęta w lesie. Tak jak "profilaktycznie" odstrzelono w Londynie bogu ducha winnego Brazylijczyka de Menezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: A może jakiś dowód by się przydał 26.09.08, 14:15 swan_ganz napisał: > jak dla mnie to nie potrzeba więcej dowodów... > Jak dla mnie to powinni ich profilaktycznie odstrzelić; mniej > więcej tak samo jak myśliwi odstrzeliwują wściekłe zwierzęta w > lesie. --------------------------- Takich jak ty powinno sie izolowac od spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz skoro chcą umrzeć to nie wypada im odmawiać... 26.09.08, 11:33 czemu ich nie zastrzelono od razu po wyprowadzeniu z samolotu? Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Może byś raczej zapytał 26.09.08, 12:09 dlaczego wyciągano ich z samolotu, powodując dodatkowe zagrożenie dla pasażerów, może wywołując panikę, zamiast po prosu aresztować ich w kolejsce do wyjścia? Ano widocznie była potrzebna pokazowa akcja, żeby gazety miały o czym pisać i żeby łatwiej było wprowadzić jakieś nowe drakońskie prawo o inwigilacji wszystich obywateli. Przypominam, że z wielkiej afery z materiałami wybuchowymi w płynie (UK 2006) nic nie wyszło, prawie wszyscy sąż na wolności, sąd uznał, że oskarżeni nie planowali żadnego takiego zamachu (który zresztą był fizycznie niemożliwy, ale kto wtedy słuchał chemików). Tymczasem do dzisiaj nie wolno wnosić do samolotu wody ani pasty do zębów. Zastanów się czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Może byś raczej zapytał 26.09.08, 12:13 ale dwie bomby w pociagach w Nadrenii-Westfalii latem 2006 byly podlozone, tylko nie wybuchly. Sprawcy zostali zlapani pozniej. Od tego czasu dmucha sie na zimne... Odpowiedz Link Zgłoś
ima42 Re: skoro chcą umrzeć to nie wypada im odmawiać.. 26.09.08, 12:57 w celu przesluchania,sa cennym zrodlem informacji Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: skoro chcą umrzeć to nie wypada im odmawiać.. 28.09.08, 16:14 swan_ganz napisał: > czemu ich nie zastrzelono od razu po wyprowadzeniu z samolotu? Bo chcieli oddać życie za szlachetną ideę, a nie dla uciechy tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta Dwulicowe państwa UE - Roma nazwali Polakiem ,a 26.09.08, 12:11 jak złapią terrorystę NIEMCA to zaraz jest wzmianka o tym ,że urodził się w Somalii . UE przypomina mi kobiety ,które współżyły z Molem (nosicielem HIV) . Z drugiej strony to jestem ciekaw kto namawia młodzież na samobójcze ataki ? Pamiętacie Rosjanina ("władca życia i śmierci") ,który sprzedawał broń z Rosji na całym świecie ? Takim ludziom zależy na podsycaniu konfilktów . Dziwne też ,że USA z całą tą swoją infrastrukturą ,dobrze wyposażonymi jednostkami specjalnymi ,NORADem nie umiała zapobiec atakom 11 września . Musimy zrozumieć ,że jak ktoś gra w globalne szachy to nie patrzy na padające pionki . Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Nie Finta tylko Fitna 26.09.08, 12:26 Fitna the Movie video.google.com/videosearch?client=opera&rls=en&q=fitnathemovie&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=utf-8&um=1&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#q=fitna%20the%20movie&emb=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Podejrzani o terroryzm zatrzymani na pokładzie .. 26.09.08, 12:28 Na forum Onet.pl foobar zamieścil taki wpis : A jak by było w Rosji? Poniedziałek Porwaliśmy samolot na lotnisku w Moskwie, pasażerowie jako zakładnicy. Żądamy miliona dolarów i lotu do Meksyku. Wtorek. Czekamy na reakcję władz. Napiliśmy się z pilotami. Pasażerowie wyciągnęli zapasy. Napiliśmy się z pasażerami. Piloci napili się z pasażerami. Środa Przyjechał mediator. Przywiózł wódkę. Napiliśmy się z mediatorem, pilotami i pasażerami. Mediator prosił, żebyśmy wypuścili połowę pasażerów. Wypuściliśmy, a co tam. Czwartek Pasażerowie wrocili z zapasami wodki. Balanga do rana. Wypuściliśmy drugą połowę pasażerów i pilotów. Piątek Druga połowa pasażerów i piloci wrócili z gorzałą. Przyprowadzili masę znajomych. Impreza do rana. Sobota Do samolotu wpadł specnaz. Z wódką. Balanga do poniedziałku. Poniedziałek Do samolotu pakują się coraz to nowi ludzie z gorzałą. Jest milicja, są desantowcy, strażacy, nawet jacyś marynarze. Wtorek Nie mamy sił. Chcemy się poddać i uwolnić samolot. Specnaz się nie zgadza. Do pilotów przyleciała na imprezę rodzina z Władywostoku. Z wódką. Środa Pertraktujemy. Pasażerowie zgadzają się nas wypuścić, jeśli załatwimy wódkę. ~foobar , 26.09.2008 10:36 Odpowiedz Link Zgłoś
loppe akcja antyterrostów? wy to nazywacie akcją 26.09.08, 12:33 antyterrorystów? Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Re: akcja antyterrostów? wy to nazywacie akcją 26.09.08, 14:23 Film nosi nazwę FITNA a autor artykułu zapewne go nawet nie widział. Film pokazuje zagrożenie ze strony religii islamskiej. Nienawiść może jest skutkiem ubocznym. Ataki terrorystów można porównać do dawnych wypraw krzyżowych kościoła katolickiego. Film sieje nienawiść nie mniejsza niż niektórzy politycy , urzędnicy , osobnicy w mundurach. Ale to tylko film i można do niego podejść z dystansem natomiast do realnych osób czuje sie nienawiść bo szkodzą wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
wioocha Wspomniany w tekscie film NIE JEST tendencyjny 26.09.08, 18:16 To nieprawdziwa informacja. Wystarczy obejrzeć i odsłuchać uważnie ów film, co niniejszym polecam. Odpowiedz Link Zgłoś