Dodaj do ulubionych

Byli posłowie RP w PSL

11.12.13, 12:19
Czterech posłów Artur Bramora, Halina Szymiec-Raczyńska, Dariusz Dziadzio i Bartłomiej Bodio (dawniej Ruch Palikota) przeszło do PSL - poinformowała TVN24.
No cóż partia PSL, to partia chłopska, ściśle związana z kościołem....
Witamy zatem nawróconych...
Bogu niech będą dzięki!

wiadomosci.onet.pl/kraj/czterech-poslow-inicjatywy-dialogu-przeszlo-do-psl/elssc
Obserwuj wątek
    • awakener Re: Byli posłowie RP w PSL 11.12.13, 14:03
      Wielka mi nowość.
      Nawet wyżej ceniące się Qrwy zmieniają alfonsów.
      Ty wielebny lepiej napisz co z tym wszystkim ma wspólnego Bóg ?
    • qwe33 Nooo, to tera bydzie Was letko(!) 99,9% 11.12.13, 16:07
      pozor_vlack napisała:

> No cóż partia PSL, to partia chłopska, ściśle związana z kościołem....
      > Witamy zatem nawróconych...
    • 57jurand Re: Byli posłowie RP w PSL 11.12.13, 22:16
      ~Wyborca ze Śląska : Posłowie, którzy odeszli z partii, które zapewniły im mandaty, gdyby mieli choć tylko ODROBINKĘ własnego HONORU, powinni wtedy z miejsca złożyć mandat poselski i opuścić Sejm, bo najłagodniej mówiąc, nie realizują oni polityki partii która dała im miejsce w Sejmie. A oni, mało tego, że nie złożyli mandatów, to jeszcze bardzo często wypowiadają się potem bardzo nieelegancko o swoich niedawnych kolegach z partii, która zapewniła im wygodne życie i dużą kasę. Bez której to partii byliby dokładnie niczym. Rację miał kiedyś śp. Andrzej Lepper, który swojego czasu na początku kadencji wystawił wszystkim swoim posłom tzw. czyste weksle (zabezpieczenie w razie dezercji).
      dzisiaj 11:36 | ocena: 90% |
      Jednak to prawda Tusk dostał wsparcie to taki dowód pamięci banitów.
      • feldkuratkatz99 Re: Byli posłowie RP w PSL 11.12.13, 22:23
        57jurand napisał:

> Jednak to prawda Tusk dostał wsparcie to taki dowód pamięci banitów.
        ------
        A durny PISior Vlack branzluje się jak małpa w zoo
        • 57jurand Re: Byli posłowie RP w PSL 11.12.13, 22:43
          feldkuratkat 99 . W rozmowie z jednym posłem , nazwiska nie wymienię, padło stwierdzenie ,że został zrobiony interes coś za coś . Są na to dowody uciekinierzy nie szli w ciemno mieli coś obiecane. Dlatego czekałem kiedy przeskoczą do PO. No proszę wymyślili lepiej , wskoczyli do psl- owskiej pralki i wyprali swoje brudy. A co z ,,dialogiem'' ? nie wypalił.

Posmakowali poselskich diet to i łatwo nie zrezygnują w końcu wybory idą , są coraz bliżej.
      • pozor_vlack Re: Byli posłowie RP w PSL 11.12.13, 22:25
        57jurand napisał:
        > Jednak to prawda Tusk dostał wsparcie to taki dowód pamięci banitów.

Nie wiadomo. Człowiek strzela, Pan Bóg kule nosi. Jako członkowie PSL, jeszcze może zdążą Prezesa swoimi głosami wesprzeć, jak dobrze pójdzie.
        • feldkuratkatz99 Re: Byli posłowie RP w PSL 14.12.13, 12:01
          pozor_vlack napisała:

> 57jurand napisał:
          > > Jednak to prawda Tusk dostał wsparcie to taki dowód pamięci banitów.
          >
          > Nie wiadomo. Człowiek strzela, Pan Bóg kule nosi. Jako członkowie PSL, jeszc
          > ze może zdążą Prezesa swoimi głosami wesprzeć, jak dobrze pójdzie.

-----------
          Czy ty Vlaczku aż tak durny jesteś , że zaklinasz rzeczywistość przykrawając ją do swoich poboznych życzeń ?

• qwe33 Re: Byli posłowie RP w PSL 14.12.13, 19:03
            feldkuratkatz99 napisał(a):

> Czy ty Vlaczku aż tak durny jesteś , że zaklinasz rzeczywistość przykrawając ją
            > do swoich poboznych życzeń ?

I tu się z Tobą - z bólem - nie zgodzę.

Vlack ma całkowitą rację, jeśli chodzi o PSL.
            To "obrotowcy"! Ustawiają się tak, żeby zawsze mieć wiatr w plecy.
            Czy zwróciłeś uwagę, jak prowadzą swe kampanie? Czy są to - tak ostatnio modne a i skuteczne - kampanie negatywne? Nie!
            A dlaczego? Z prostej przyczyny - żeby nie zamykać przed sobą żadnych drzwi!
            Nawet PiS-ich!!!

Patrząc na ostatnie notowania, a także dzisiejsze, "III exposé" Tuska, (o którym można powiedzieć tylko tyle, że to żałosne zaklinanie rzeczywistości i naciąganie jej do swoich pobożnych życzeń), zwycięstwo PO w przyszłych wyborach stoi pod wielkim znakiem zapytania.
            Lewica - ta szeroko rozumiana - w przyszłych wyborach, na zwycięstwo szans żadnych nie ma zatem poważnym i realnym konkurentem zostaje PiS.
            Nie sądzę, żeby PiS wygrało (gdyby wygrało?) na tyle wysoko, żeby samodzielnie rządzić; będzie potrzebowało koalicjanta.
            Najlepszym - bo tożsamym programowo - byłoby właśnie PO ale z powodu "zaszłości" (tych z ostatniego 10-cio lecia), koalicja taka, POPiS - przynajmniej wg. mnie - realną nie jest.
            Kto zatem zostaje? Z kim PiS bez większego obrzydzenia podzieli się władzą?...

Ps.
            Czy koniecznie musisz używać epitetów? Nawet w stosunku do Vlack'a?
            • feldkuratkatz99 Re: Byli posłowie RP w PSL 14.12.13, 20:00
              qwe33 napisał:

> feldkuratkatz99 napisał(a):
              >
              > > Czy ty Vlaczku aż tak durny jesteś , że zaklinasz rzeczywistość przykrawa
              > jąc ją
              > > do swoich poboznych życzeń ?
              >
              > I tu się z Tobą - z bólem - nie zgodzę.
              >
              > Vlack ma całkowitą rację, jeśli chodzi o PSL.
              > To "obrotowcy"! Ustawiają się tak, żeby zawsze mieć wiatr w plecy.
              > Czy zwróciłeś uwagę, jak prowadzą swe kampanie? Czy są to - tak ostatnio modne
              > a i skuteczne - kampanie negatywne? Nie!
              ----------
              Ale nie w tym rozdaniu, PSL owszem to prostytutka polityczna, ale póki trwa obecny układ przejście dodatkowych posłow do koalicji to dla tej koalicji korzyść.
              Co będzie po wyborach to insza inszość - PSL poleci tam gdzie zaoferują mu wiecej - to oczywiste.
              Póki co będą "pielegnować' to co mają.
              W tym kontekście komentarz Vlacka - o nawróceniu ex-posłów Palikota na wartości chrześcijańskie reprezentowane rzekomo przez partię ludową - jest pozbawiony jakiegokolwiek sensu.
              • qwe33 Re: Byli posłowie RP w PSL 14.12.13, 20:25
                feldkuratkatz99 napisał(a):

> Ale nie w tym rozdaniu,

Oczywiście.
                Słowa Vlacka:
                "Nie wiadomo. Człowiek strzela, Pan Bóg kule nosi. Jako członkowie PSL, jeszcze może zdążą Prezesa swoimi głosami wesprzeć, jak dobrze pójdzie.",
                odebrałem jako wróżbę/proroctwo/pobożne życzenie ale na okres po wyborach i myślę, ze taka też była jego intencja.

> W tym kontekście komentarz Vlacka - o nawróceniu ex-posłów Palikota na wartośc
                > i chrześcijańskie reprezentowane rzekomo przez partię ludową - jest pozbawiony
                > jakiegokolwiek sensu.

Nie na temat tego komentarza z Tobą rozmawiam.
    • 57jurand Re: Byli posłowie RP w PSL 14.12.13, 22:43
      :Posłowie Dziadzio , Bodio , Bramora i Szymiec którzy weszli do Sejmu z listy Ruchu Palikota, a latem stworzyli koło o nazwie Inicjatywa Dialogu, nawiązali bardzo owocny dialog z klubem PSL
      i od środy są już posłami koalicji rządowej,, Nie będziemy się wiązali z żadnym ugrupowaniem, tylko z rozwiązaniami proponowanymi przez te ugrupowania''- mówiła w lipcu posłanka
      Szymiec - Raczyńska wyjaśniając filozofię przyświecająca posłom tworzącym koło....
      Teraz wiadomo dlaczego tak ją mierzwił antyklerykalizm.
      Dlaczego Grażynko nie powiedziałaś nam , że tyś Bogobojna parafianka?
      Typowa katolicka dwulicowość.
      • 57jurand Re: Byli posłowie RP w PSL 28.12.13, 18:34
        Bardzo trafny komentarz strzał w dziesiątkę .
        :Koło poselskie Inicjatywa Dialogu, które utworzyliśmy, miało ograniczone pole działania. Czytaj- nasze szanse na wejście do sejmu w kolejnej kadencji były niewielkie i nie mielibyśmy szans dopchać się do koryta. Postąpiła Pani tak jak P. Kluzik-Roztkowska. Ps. Czy się mylę, że PSL to koalicjant Platformy? Pani działała przecież w opozycji. Żenada.
        Walbrzyszek . com komentarz forumowicza.
        • 57jurand Re: Byli posłowie RP w PSL 09.01.14, 21:36
          Wzywam pracowników Tesco do bojkotu partii PSL w nadchodzących wyborach . Posłowie którzy chcą zlikwidować miejsca pracy 30 tyś pracowników , nie są godni nazywania posłami . Czas dojrzał aby ta partia zniknęła ze strony politycznej naszego kraju . Wstyd żyć w kraju w którym Poseł wybrany przez naród chce pozbawić swoich wyborców dochodów . Panowie Posłowie z PSL myślenie nie boli , proponuję zacząc myśleć na swoją głupotą.

To głos internauty z W.P
          Pani RACZYŃSKA I KOLEDZY UCIEKINIERZY Z RP. w niezłym bagienku się taplacie.
          ŁADNIE MI PANI DZIĘKUJE ZA MÓJ TRUD. Może pani nie wie , ale bliska mi osoba pracuje w tej firmie , że też człowiek całe życie musi się uczyć.
          • hopex Re: Byli posłowie RP w PSL 09.01.14, 22:13
            Schizofrenik, sam do siebie gada.....
            • 57jurand Re: Byli posłowie RP w PSL 10.01.14, 10:48
              hopex. Spokojnie przeglądają to forum. Mam nadzieje , że to też przeczytają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka